Sleepyhead

Extra många har hittat hit idag; kul! :)
Synd bara att jag inte orkar blogga mer idag, utan måste sova för jag är urtrött.
Har lite idéer för blogginlägg för imorgon iaf, alltid något! Imorgon är jag ju ledig men ska också pynta hos föräldrarna. Sch! De läser min blogg ibland men tror inte att de har tid till det när de är utomlands, även fast de mailar lite varje dag. Yes yes.
Hoppas ni sover gott och vaknar utsövda imorgon, det ska jag sikta på. Nightie!

Är du ung eller bortskämd?

Skämt åsido (dåligt dessutom), såg ni senaste avsnittet? Vi såg det idag, jag kollar bara på Top Model på måndagar klockan åtta och inget kan få mig ändra på det! :P
Det var ju kaos. Att de bara orkar bråka så himla mycket. Visst var det lite onödigt att skriva lappar men har ni någonsin sett tjejerna diska? Även om det sägs att killarna skapade en pakt och radade upp disk och gnällde, så tror jag inte på det. Känns bara löjligt. Man har aldrig sett tjejerna diska, inte på fyra avsnitt. Troligare att de ljuger isf.
Jag tyckte att Ellinor kunde åkt, hon är så grinig och gnällig och beter sig verkligen inte som 19 år, snarare fyra när hon springer iväg och ska sura. Jaja.
Whine whine..

Kan de inte bara skärpa sig, hur svårt kan det vara att uppföra sig som folk? :P

Vilken var din första skiva?

P3 har haft ett roligt inslag nu i två dagar mellan ett och två där de har spelat de skivor svenska artister hade som första skiva. Väldigt kul påhitt! Vem vill inte veta att Darin första skiva var med Whitney Houston? Och Veronica Maggio lyssnade på Michael Jacksons Bad när hon var liten, vem hade anat? :) Väldigt kul idé tycker jag. Vilken var din första skiva? Jag minns inte vilken min första var men kanske någon 'Absolute hits', typ :) eller kanske Spice Girls :P Spännande iaf!

Morgon!

Nu är det jobb igen, och jag har inte förberett några inlägg för idag men jag kanske mobilbloggar lite som jag gjorde igår, får se om det finns tid till det.
Annars hörs vi ikväll, har lite bråttom nu!

Julblogg!

Någon som har märkt att jag har en julblogg?
Yay, jag är så glad! :D
Albin är så duktig på att fixa åt mig!

Men nu ska vi titta lite på Pensionärsjävlar, tror jag, han ville det :P
Kommer kanske in med ett inlägg sen, annars hörs vi igen imorgon!

Cherry on Top Award



Oj, jag hade verkligen ingen aning om att det fanns något sånt här men fick den av söta Kashaya! :) Massa tack!

Regler:
1. Tacka den du har mottagit priset ifrån
2. Kopiera awarden till din blogg.
3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter
och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.

1. J.K. Rowlins - Harry Potter och dödsrelikerna.
Jag grät så himla mycket när jag läste denna, så den får vara med. Jag gillar ifs alla hennes böcker, så det är svårt att egentligen bara välja en. Men men, måste man så måste man :)
2. Marian Keyes - När Lucy Sullivan skulle gifta sig.
Det var den första boken jag läste av henne och älskade den! Har slukat alla hennes böcker, läst dem flera gånger om och jag tänker inte sluta med det! :) Hon är en otroligt bra chiclit-författare, även om vissa tycker att hennes böcker är lite deppiga när det handlar om missbruk (och det handlar ungefär varenda bok om, mer eller mindre). Men jag älskar henne, och så är hon irländsk också, och det är ju inte helt fel! :)
3. Stephenie Meyer - Twilight.
Första boken jag läste, såklart. När den kom 2005 (innan den var hypad) läste jag den och grät sönder när den var slut, för jag trodde inte att det skulle komma fler böcker. Har läst den massor av gånger och tycker om den och de andra böckerna massor. Tyckte bättre om boken innan alla blev galna i och med filmerna, för då var det mer "hemligt", nu är det ingen exklusiv klubb att ha läst den. :)

Himla svårt att välja böcker, eftersom jag läser flera böcker i veckan och har en favorit ena veckan och en annan nästa vecka. Men dessa tre kvinnliga författare är mina favvisar. Märkte någon att jag inte hade någon manlig författare med? Kanske för tjejer vet vad tjejer vill läsa... :)

Jag skickar vidare awarden till:

Emelie, Madde, Maria, Sandra och Therese!

Busigheter

Jag kom på en jättelurig och bra idé igår. Mamma och pappa är ju i Australien just nu och kommer hem nästa onsdag. Jag funderade på att åka hem till dem på onsdag, då jag är ledig, och pynta deras hus! Fixa granen och sätta upp adventsljusstakar och sånt! Känner mig riktigt busig! :) Men jag tror jag ska genomföra det. På tal om föräldrar så ringde de mig när jag satt på bussen. Jag blev jätteglad! Och mail har jag fått också, så fint att läsa vad de hittar på där down under. Hoppas ni har en fin dag, nu ska jag jobba vidare!

Granen

Såhär blev det!


Lite suddigt blev det allt, för med blixt förlorades julkänslan och det såg typ sterilt ut.


Inte mycket bättre bild men ändå :)


Mitt skopynt! :)


Får ta kort när det är ljust också.

Night at the musem

Jag tvingade Albin bra och vi såg på film. Den tog slut vid tolv, och då var vi jättetrötta och stupade i säng.
Innan det pysslade vi. Jag hade tomteluva, som ni såg, och valde musik på Spotify. Hittade massa roliga jullåtar :D Albin knöt snören till julgranskulorna. De var köpta på Clas Ohlson men eftersom man fick "bygga dem" själva, så känns det lite som Ikea. Men men.
Idag är det jobb för oss båda, sedan är det Top Model ikväll!
Bloggar lite senare och visar hur granen blev.

Pyntande

Ny pyntas det! Ni får lite bilder från dagen också.


När jag var i Mölndal var det ett långt tåg.


Vi åt inte på en kinaresturang, det var en thai där den skulle legat och vi orkade inte gå runt och leta :P


Tyvärr var det rätt dyrt och inte speciellt gott eller mycket. Trist..


Pyntdags! Jag förbereder mig med en mössa som jag hittade.


Min nya Facebook-bild? :P


Första ljuset är tänt!


Min fina sko som ska hängas i granen.


Den är så fin och så jag! Köpte den i Nya Zeeland.


Nu ska vi fixa ljusen i granen!

Snöskoj

Idag har jag varit ute hela dagen känns det som!
Först åkte jag till min morbror med familj, var tvungen att gå upp för en hal backe i Kråkan (ett ställe som heter så), lite risky business. Men men, allt gick bra och jag kom fram och fick te och gosade med kusinerna. Spelade Uno mot lilla Saga och jag vann två ggr och sedan vann hennes mamma och jag kom tvåa.
Jag fixar nog inte det där att låta barnen vinna, för att de ska bli glada, jag är så himla tävlingsinriktad och vill vinna själv. Dessutom äger jag på Uno! :D
Efter att ha varit där i två timmar eller så, promenerade jag till Hembygdsgården där mormor satt ensam om någon hade lust att titta in. Förutom jag hade bara en till varit där. Stackars mormor hade tråkigt :( Men vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord i en timme, sedan skulle jag med bussen.
Tyvärr missade jag den och fick sitta och vänta i en kall väntsal i en halvtimme men nu är jag äntligen hemma!
Nu väntar jag bara på Albin som slutar fem, och sedan ska vi äta god kinamat inne i stan! Mums. Och sedan julpynt såklart. Och kanske en film och jag lyckas tjata extra mycket :)

Hoppas ni har haft det varmare än jag idag :P

Första advent

Pyntar ni nu? Eller har en adventsljusstake?
Jag vill inte pynta utan Albin men jag har satt ihop granen iaf. Även om jag inte har "särat" på alla grenar så den ser lite finare ut. Det kan jag göra sen.


Det kommer nog bli mer juligt när vi klär den. :)


Albin har köpt en stor ljusstake.


Vi tänder ett ljus senare ikväll, och kanske äter en kanelbulle. Har inte hunnit baka lussekatter än :P Men vi har glögg! :)

Jag tror det kommer bli en mysig lägenhet med allt julpynt.
Men jag ska snart iväg och träffa mina kusiner, så vi hörs senare. Ikväll ska Albin och jag äta middag inne i stan, tror jag bestämt. En kinaresturang blir det nog.
Ha en mysig söndag!

Jätterolig kväll!

Vi hade så himla kul ikväll, de är så duktiga!
Oftast brukar det vara rätt korta improvisationer men idag var det tre stycken lite längre :) Publiken får naturligtvis vara med och berätta vad "pjäsen" ska heta.
Det drogs två genrer; Shakespeare och romantisk komedi. Shakespearepjäsen hette Lejontrappan och romantiska komedin hette Trubbel på camping. Sedan var det paus och efter det var det musikal. Den fick heta Fia med knuff och handlade om en turnering med fia med knuff i Moskva. :)  Det var himla roligt, mycket kärlek och bara lite död.
Jag vill nästan gå och se en till föreställning för ingen är sig lik. Det är det som är så himla kul!

Nu är jag hungrig och ska ta mig en tallrik flingor innan jag ska sova. Men vi hörs imorgon, då blir det julpynt för alla hoppas jag! :)

The Hills

Jag är nästan klar med säsong fem, mycket knepigt med folket.
Jag förstår inte varför inte Heidi fattar att Spencer är ett as och kommer alltid vara ett as. Vill se mer av Lauren!
Men men, jag kikar på ett avsnitt innan Albin kommer hem och vi måste sticka in till stan och föreställningen! Måste komma ihåg strumpbyxor under jeansen, det var svinkallt utan! Och raggsockar! Och byta till en mer långärmad tröja :P Osv osv osv.



Imorgon ska jag träna och sedan hälsa på mina små kusiner och min morbror. Kul! :)

Miss Mary Bennets självständighet

Colleen McCulloughs bok Miss Mary Bennets självständighet är en sorts fortsättning på Stolthet och fördom av Jane Austen.



Det är 20 år senare och Jane och Elisabeth har fått barn, pappan är död och mamman dör rätt snabbt i början också. Mary har passat sin mamma i ungefär 20 år och nu när mamman är död vill hon prova på sin självständighet och vill resa ut i England och skriva en bok om de fattiga.

Jag har visserligen inte läst Austens bok än men jag har sett filmen :P Jag har tänkt att jag ska läsa den men det är så mycket annat (roligare) som jag vill läsa först. Men får ta tag i den senare.
Jag måste säga att jag inte tyckte om boken i början. Att Elisabeth och Mr Darcy inte kände lika varmt för varandra som när man lämnade dem sist, så att säga. Det kändes bara helt fel, som att författaren inte hade fattat vad som gjorde (filmen, för min del) den förra boken alls.
Men det blev bättre och mer spännande. Så ja, jag tyckte om boken. Kanske inte en bok som passar alla, det ska utspela sig för flera hundra år sedan, då kvinnor inte fick resa runt själva utan förkläde osv. Men om jag gillade filmen, som jag, så kan man säkert tycka om boken.

Supertidig morgon

Det är ju så tidiiigt.. Måste det vara nödvändigt att börja tidigare på helgen än på vardagen? Suck.
Jaja, jag har massor att göra på jobbet iaf, det ska faktiskt bli kul. Sortera gamla kalendrar som ska tillbaks.
Och ikväll är det improföreställning, yay! :)
Och imorgon blir det julpynt! Fast får vänta tills typ fem, Albin jobbar tills dess och det känns taskigt att julpynta vår första (riktiga) lägenhet utan honom. Så jag får vänta.

Efter jobbet ska jag köpa två julklappar till. Vet vad jag ska köpa, ska göra något mer smycke. Måste klura mer på vad man kan ge killarna. Tror faktiskt det bara är fem killar kvar som jag ska ge julklapp till och det är ju så svårt! 25, 23, 19, 16 och 2 år gamla är de. Vad ska man ge?? :P
Nej, nu måste jag göra mig iordning, snart ska jag ta bussen. Tur att jag bara ska sitta på en buss och slipper byta. Skönt att ha det så på morgonen.
Ha det, så hörs vi senare!

Svinkallt!

Gå inte ut med kjol! Jag gör inte om det misstaget :)
Fint med kjol men så inte värt det när det är typ -7 grader :/ Aja, jag hade en himla rolig kväll iaf! Och min kompis kom dit, och det var trevligt för honom har jag inte träffat på ett tag. Och vi började prata med en tjej som också var där och det visade sig att hon jobbar i Mölnlycke där jag också jobbar! Hon jobbar på gymnasieskolan som lärare. Fun :)
Imorgon ska vi gå på improföreställningen, som säkert blir jättekul! Men innan det ska jag jobba. Och jag ska ha jeans och varma stövlar på mig!! Och varm kofta! Kanske slår till på en varm choklad innan jag börjar också. Mys att sitta med varm choklad inne och se att det är massa snö utomhus. Mums :)

Men nu ska jag äta lite yoghurt och sedan sova! Natti!

Dagens fredagsoutfit



Kjol: Asos
Kofta och linne: H&M
Halsband: Namnsmycken.se, tror jag

Piffar upp min fredag med min harlequinkjol. Den är rolig och ännu mer roligt är att jag brukar få komplimanger för den när jag jobbar, av (oftast) äldre damer :) Jag tror de också vill ha en sån här men inte vågar. :P
Idag har jag städat badrummet, så nu är det så fint så!
Vi hörs kanske ikväll, om det inte blir för sent ute!
Ha en toppenfredag!

Fredagsmys!

Fredag igen! Härligt. Och jag har varit ledig i två dagar, också väldigt härligt.
Idag är det lite jobb från tre till sex och direkt efter det åker jag in till stan för att gå på Redbergsteaterns Improkväll! Det är alltid jättekul, så jag hoppas att det är kul idag också :)
Albin jobbar också lite, så möts inne i stan.

Imorgon är det förresten en improföreställning vi ska gå på, också hos Redbergsteatern. Oklippt heter föreställningen. En föreställning med olika filmgenrer och publiken får vara med och bestämma som vanligt. Ni borde verkligen kolla in det här. Improkällen idag är gratis men föreställningarna kostar pengar. Vet inte hur mycket men en hundralapp kanske.
Väldigt värt, jag brukar få ont i kinderna och käken för jag har skrattat så mycket :)

Men nu ska jag umgås lite med Albin innan han går till jobbet. Hörs senare!

Tv-spelskväll!

Nu ska vi spela lite TV-spel innan vi går och lägger oss.
Jag börjar inte förrän tre imorgon och Albin börjar inte förrän tolv, så vi kan spela en stund. Fun! Annars har vi suttit och filat på min julblogg, jag tror det blir jättebra.
Tror vi lägger upp den på söndag, på först advent alltså. Väntar inte tills december, det är för länge :P Och vi ska nog börja pynta lite och så på söndag också, så det passar mig perfekt. Få lite julstämning och allt.
Men sov gott alla!


Jag brukar spela Harry! :) Albin brukar vara Ron.

Shopaholic

Det blir nog inget shopping för mig ikväll, är så osjälvisk och har köpt massa julklappar för pengarna som jag hade kvar. Så nu är jag rätt pank :P Lönen kommer nämligen imorgon, det blev något fel med insättningen fick jag veta nyss. Så det känns lite onödigt att gå och kika på saker som det är rabatt på men som jag inte kan köpa :P
Men men, fick köpt en viktig julklapp. Men så kom jag på att eftersom jag köpte en julklapp fick jag helt plötsligt fyra till att köpa åt. Man kan inte köpa åt en kusin och inte de andra. Det är taskigt. Tur att jag bara har åtta :P Och två av dem behöver jag inte köpa till eftersom vi (tyvärr) inte firar jul med dem. Och tre klappar är redan fixade och fyra kvar då. Hm. Knepigt men sant.

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på film! Hörs!

Dagens outfit


Väldigt konstig bild men jag bjuder på det.

Byxor: Zara
Tröja: Sonia Rykiel för H&M
Skor: Sixtyseven
Halsband: present från Albin


Gillar detaljerna! <3

Nu ska jag nog smita ner till torget och handla pepparkakshussats som vi kan bygga ihop i helgen!

Julblogg

Fy sjutton vad jobbigt det är att tvätta! Massa kläder att hänga upp och springa ner och fixa med torkskåpet och torktumlaren. Suck. :P

Men det var inte det jag funderade på.
Jag funderar på julblogg. Har haft en en gång tidigare, alltså bara designen, för två år sedan om jag inte minns fel. Förra året hann/orkade vi inte greja om. Jag ska ju fixa om vanliga bloggdesignen har jag tänkt, men funderar på att fixa det efter nyår, så kan jag ha en julblogg istället innan dess!
Har redan massor av idéer, bara kolla med Albin (min designer) att det går att genomföra.
Är det många som har julbloggsdesign eller är det bara jag?

Gomorron!

Snöoväder idag igen! På ett sätt känns det rätt mysigt att bara vara inomhus när det är lite snökaos ute. Det är ju inte roligt för dem som måste köra bil eller ut och gå i ovädret.
Men det är mysigt för mig :) Sitter i mina nyinköpta mysbyxor (köptes igår) och ska snart gå och tvätta. Mindre kul men vi har inte tvättat på en vecka så det behövs verkligen.

Jag funderar på att se tredje Pirates-filmen idag annars har jag inte jättemycket för mig. Utom julshoppingen ikväll då. Har inte planerat att köpa något speciellt men man kan alltid ha ögonen öppna för julklappar till folk. Man vet aldrig vad kan man hitta, speciellt när det är 20 % rabatt på allt!
Ni får en dagens sen, när jag har duschat och slängt in en tvätt :P

Toy Story 3



Vi har precis sett klart filmen! Jisses vad bra den var!
Men varken Albin eller jag tyckte att det var någon bra barnfilm. Det var ju rätt läskigt vissa gånger, tänk bara hur läskigt det skulle vara för mindre barn då?
Men det var mycket som var fint i filmen, att den 17-årige Andy brydde sig och tyckte om sina gamla leksaker fast han skulle åka iväg till college.
Jag tycker att alla som sett de tidigare filmerna (och gillat dem) ska se denna, för denna historien som de visar är väldigt fin med lojalitet bland mycket annat fint.
Jag fick några tårar i ögonen i slutet, så fint var det! :)

Glittriga naglar och risgrynsgröt

Nu har jag kikat klart på Pirates of the Caribbean 2 och målat naglarna i glittrande guld :)


Utan blixt. Glittret är inte helt täckande som ni kanske ser men jag gillar det ändå :)

Hade glömt bort att jag hade det nagellacket. Det är verkligen ett festlack, det borde jag ha på nyårsafton! Och en silverglittrig klänning till det. Undrar vad som händer på nyår. Har en klänning men ingen fest :) Förra året bojkottade vi nyår och satt hemma och åt massa god mat, chips, godis, drack cola och tittade på film. Det var nog den bästa nyårsnatten jag varit med om.
Annars blir det ofta så att man har en liten hemmafest men efter tolv ska man ut och röra på sig och det blir aldrig riktigt bra, eller hur? Man springer runt utomhus och fryser (hatar att frysa!!) och nattklubbarna är inte roliga osv osv osv. Så undrar vad som händer iår. Ska ni ha någon fest kanske? (Jag bjuder inte in mig själv om ni undrade)

Jag håller dessutom på att koka risgrynsgröt!


Förata gången jag kokar risgrynsgröt!

Spännande, hoppas inte det blir fel på något sätt bara. Då har jag ifs god yoghurt :) Men vi hoppas att det går bra. Albin är i stan just nu och hämtar Toy Story 3blu-ray så jag antar att det blir filmkväll ikväll :) Vi hann aldrig se den på bio, för nu visas den med svenskt tal och det står vi inte ut med, så han beställde den. Och den har redan kommit! Yay!

Julklappar



Nu har jag slagit in några julklappar! Har dock slut på etiketter så vi ska gå och handla lite nu. Yoghurt ska jag ha också! Har blivit helt såld på Valios laktosfria yoghurt med hallon. Mums!
Jag hoppas att jag inte halkar och slår mig, det vore så typiskt mig. Måste ha på mig skor med bra grepp! Ska leta lite nu, sedan ska vi gå. Hörs!

Snöig sovmorgon

Har haft en väldigt lugn morgon, ätit frukost och tittat på TV och myst under min röda filt.
Väldigt skönt. Samtidigt, utomhus, är det fullt med snö och jag tror bestämt det fortfarande snöar. Jag har inte speciell lust att cykla och träna nu. Hade tänkt att träna halv tolv men jag tror jag tar det halv fem istället. Så har jag tid att ta det lite lugnt. :)

Idag får jag slå in julklapparna jag har fixat. Så jag vet vilka jag har kvar att köpa till. Fixa tvättid för imorgon. Imorgon ska jag förresten till Arkaden, som har julshoppingskväll. 20 % på alla butiker eller så. Där kan man säkert hitta någon trevlig julklapp! Antingen till någon i släkten eller till mig själv :)
På fredag är det improkväll och på lördag ska vi på improföreställning på samma ställe. Det kommer bli så kul!!
Men nu ska jag såsa lite till :)

Top Gear

Nu har vi sett ett nytt, konstigt och väldigt roligt avsnitt av Top Gear som gick på 9:an. Nya avsnitt är inte ofta de visar. Vi brukar hitta avsnitt på BBC Knowledge men då är det oftast repriser och avsnitt som vi redan har sett typ fyra ggr. Mindre kul.

Imorgon är det sovmorgon! Hoppas jag iaf. Vi får se.
Gonatt alla! :)

Vilken färg gör dig glad?

Jag läste Cosmo igår och då hade de en liten notis om vilka färger man mest blir glad av. De hade intervjuat massa folk och frågat dem vilken färg som gör dem gladast och gjort en liten lista i procent.
Ni får den också! :)

  • Grön - 96 %
  • Gul - 94 %
  • Blå - 80 %
  • Orange - 75 %
  • Röd - &4 %
  • Lila - 64 %
  • Vit - 61 %
  • Svart - 19 %
  • Grå - 7 %
Alltså var det 96 % som blev glada av grönt osv.
Jag tror jag blir gladast av rött och lila. Men då ska det vara klarrött och klarlila, inga mörka eller ljusa varianter. :)
Nu är jag gladare btw! :)
Imorgon är jag ledig och jag ska träna på förmiddagen med Albin och efter det får vi se vad som händer. Alternativt tvättning eller tråkig städning. :P

Smådeppigt

Nyss hemkommen. Det känns inte alls som min dag idag.
Inga Lanvin-kläder för mig, allt är slutsålt. Provade Ida Sjöstedt + JC:s röda klänning men den passade inte och jag kände mig ful och deppig. Suck. Hämtade ut ett paket med julklappar som jag hade beställt men när jag öppnade paketet hemma så visade det sig att julklappen jag hade beställt var slutsåld och nu måste jag komma på något nytt.
Fan!
Är smådeppig och inte glad alls.
Nu ska vi äta, för sötnosen Albin har gjort mat. Hörs sen.

Så trött

Nu har jag suttit och klickat länge och sedan var det tekniska problem och jag är sur :P
Fortsätter klicka lite till men sedan måste jag till jobbet :( Suck suck suck.
Inte roligt när det inte blir som man vill.
Hörs senare.

Lönlöst kämpande

Nu har jag suttit och klickat i mer än en halvtimme och jag kommer inte in i shoppen hos H&M.
Borde gått upp tidigare men orkade inte. :P
Då får jag väl skylla mig själv. Men så mycket folk kan det väl inte vara så jag inte kan komma in och handla efter en halvtimmes klickande?
Suck. :(

Get him to the Greek

Igår såg vi filmen Get him to the Greek med Russel Brand och Jonah Hill.
Den var himla rolig, typ fortsättning på Forgetting Sarah Marshall. Det är inte ofta man ser filmer som man skrattar himla ofta, flera ggr till. Men denna är en sådan film, och det är himla bra. Att man skrattar och är nykter alltså :) Om man är full kan man väl skratta till vad som helst. "Asfalt" är roligt att skratta till då. Och "tre bollar och en boll". Fråga mig inte varför.
Sidorspår!
Jag tyckte att filmen är bra och den är sevärd! Man kan ju se FSM (Forgetting Sarah Marshall) först, eftersom den kom före. Men gör som ni vill, bara ni ser den! :)


Japp, det är Puff Daddy i bakgrunden :)

I want Lanvin, not diamonds!

Imorgon är det dags! Spännande. Jag hoppas jag får hem något fint, det hade vart himla kul. Har ni något från de tidigare samarbeterna?
Jag har ett par ballerinas från Jimmy Choo och ett set med bh och trosa från Sonia Rykiel, innan har det inte varit något som har fallit mit i smaken. Men nu så, nu kommer det för mycket nästan :P


I love Lanvin! :)

Dagens outfit



Stövlar: Eurosko
Kjol: Topshop
Kofta: Rut m.fl.
Halsband: Snö

22/11-10

Nu är det typ en månad kvar till jul. Snart kan man börja julpynta, yay! Vi tänkte börja vid första advent, som är på söndag om jag inte har helt fel vilket jag lätt kan ha eftersom jag är lite morgontrött. :P
Idag är det jobb som gäller och ikväll är det Top Model och jag ska göra god kyckling med pommes och bearnaisesås. Mums! :) Måndagslyx.
Nu snöar det lite lätt, det ser mysigt ut men snart måste jag ut i kylan. Jag tror det är kallt iaf. Det är nog inte varmt. Ska sporta kjol och knähöga stövlar tror jag. Får gå ut och ställa mig på balkongen och kolla om jag fryser, för då byter jag till jeans :P
Nej, nu ska jag klä på mig. Ha det!

Garderobsbilder

Här kommer lite bilder från garderoberna och lådorna!


Här är båda. En med spegeldörr och en med vitt. Den vita har inte handtag än, vi måste borra!


Vi har lite lådor men vi vet inte om vi ska ha hyllor eller lådor ovanför. Klurigt.


Här är det också lite tomt ovanför, antingen blir det lådor eller hyllor. Vi får se.


Jag har fått en sån här som jag kan ha smycken eller skärp och annat i, yay!


Älsklingen har ganska många tröjor men nu ligger alla så fint i lådorna.

Det känns riktigt bra att det börjar bli lite ordning. Nu borde jag bara ordna till med mina grejer. Tröjor och kjolar och byxor och annat.
Men nu ska jag äta en tallrik flingor!

Babes?

Förut, när jag sökte på bilder till de olika filmerna jag tipsade om, så tänkte jag inte när jag skrev in namnet i sökrutan och då poppade det upp massa bilder som jag inte hade väntat mig :P


Babe är inte bara en film tydligen..

Jag kom inte på om den hette något mer än Babe. Kanske Babe the pig men men.
Jag fick rätt bild till slut iaf!

MySims

Nu har vi byggt fyra lådor och det var alla vi hade köpt, även om det finns plats för fler lådor.
Albin håller ifs på att flytta om alla lådorna så att det passar och ser snyggt ut och sedan ska alla hans tröjor in där. Efter det får vi se hur mycket plats jag får och vad jag kan ha för grejer där.
Kul att få mer plats! Och fina garderober är det också. Bilder får ni sedan när han har slutat skruva och ha sig.

Nu ska jag nog spela lite MySims! Det var väldigt längesedan och jag har lite tråkigt så jag ska nog sysselsätta mig en stund. Ha det! :)

Julmysfilmer

Brukar ni titta på filmer innan jul för att få rätta julkänslan?
Det brukar jag göra och jag tänkte lista mina favoritfilmer runt jul, och om ni, i december, har svårt att känna någon julig känsla så är det bara att sätta dig och titta på någon av de här filmerna så får du säkert en mysig, varm känsla inne i kroppen!


Love Actually är ett måste! Kärlek och jul och kändisar :)


Supermysig film, och Michael Caine är alltid bra!


Jim Carrey är också ett måste vid juletider.


Nightmare är alltid mysig, älskar alla sångerna.


De visar alltid Babe vid jul, så det har blivit en julfilm nu :) Obs! Bör bara ses på engelska, ej med svenskt tal.


Nissene på låven är en serie men det är himla roligt att titta på ändå!


Det utspelar sig på julen, så den får också vara med :) Tvåan funkar också, men ingen efter det.

Har ni några tips på julfilmer som ni tycker jag borde tagit med i listan? Bara hojta till i kommentarsfältet då :)

Gympapepp

Nu har jag inte tränat på en vecka och jag känner att det verkligen är dags!
Vet inte om jag får med Albin för han har inga träningsbyxor. Eller så har han det, men de är i Mölnlycke och vi vet inte var. Så det blir nog till att träna ensam som vanligt.
Men men, det ska nog gå bra. Om jag inte minns fel så är det qibox idag. Det var jobbigt sist och nu har jag dessutom mensvärk så jag hoppas det blir lättare idag :P
Efter tränandet ska vi nog försöka fixa ihop garderoberna, och sorta in kläder så det blir lite ordning. Om vi hinner med det idag, lovar jag att fota.

Hoppas ni har haft en mysig dag hittills! :)

Soffslöande

Hela kvällen har spenderats i soffan, slötittat på TV. Bytt kanal titt som tätt, fast vi såg ett helt nytt avsnitt av Top Gear från 2010 på nian. Awsome! Rupert Grint var där och körde i deras billiga bil (ni vet Ron i Harry Potter.. :P) och var snabbast. Riktigt kul att se honom intervjuad om något annat än Harry-filmerna.
Och speciellt av Clarkson, som är lite si och så ibland. :)

Nu blir det nog till att gå och lägga sig. Imorgon vet jag inte riktigt vad som händer, förutom att jag ska försöka få med mig Albin till gympan. Vi får se hur det går. Jag försöker planera in att vi ska gå och handla när vi vaknat imorgon, och äta en stor och mysig frukost. Får se hur sötnosen känner för det :P
Sov gott alla!

Jul på Liseberg

Jag åkte in till stan efter jobbet och mötte upp Albin och tillsammans gick vi in på Jul på Liseberg. De spelar julsånger, massa ljus överallt och säljer glögg, lussekatter, knäck och annat juligt.
Himla julstämning fick man! Man kunde åka skridskor där också.
Här kommer lite bilder!


De hade massa fina ljus också.


Gillar granen och speglingen i vattnet.


Några bockar.


Skridskoåkare!


Fina träd!


Skeptisk Albin :)


Gillar alla träden med ljus i.


De hade lite får där också.


En krubba.


Hagmans Konditori hade gjort en gran som man kan rösta på.


Albin bjöd mig på glass! Berry Nice tog jag, underbart god!


Jag tror Albin är mer beroende av Ben & Jerrys än vad jag är.. :P Han åt Baked Alaska och Cookie Dough.


Julstämning i november ftw!


Det fanns renar där också, som vanligt. Den till höger har bara ett horn. Stackars :(


Gillar vita renen och trädet bakom.


Det var skridskouppvisning också men vi såg så dåligt och det var kallt, så vi åkte hem. :)

Det var ganska kallt ute, så jag är fortfarande lite frusen i mina mysbyxor. Ska nog värma vetekudden. Sedan blir det fiskgratäng och kanske någon mysig film! :)

Nya ridbyxor?

Jag har kommit hem från lite springande i stan. Vi har varit på Liseberg och sedan kikat i lite butiker. Jag kom hem med ett par nya byxor från Zara. De ser ut som mina gamla ridbyxor, fast finare :)


Väldigt sköna!


Gillar fickorna.


Och dragkedjorna!

Ridbyxor eller inte, de är fina :)

Snöigt värre!

Jag är trött, det är för tidigt att gå upp på en lördag! Jag borde ha sovmorgon någon gång iaf :P
Jaja, inget jag kan göra åt det nu ändå. Det snöade lite igår när jag gick och la mig igår och nu är det massa snö på marken. Så det har legat under natten, och kanske kommer det mer?
Det betyder att jag ska pälsa på mig ordentligt idag! Man vill ju inte frysa. Det är nog det värsta jag vet, att frysa. Varm kofta, långärmat under, dubbla strumpor och myshalsduken som är typ två meter lång!


Nytagen bild på parkeringen utanför kontorsfönstret.


Från vardagsrumsfönstret in mot gården.

Jaja, jag tycker det är rätt härligt med snö, om man har rätta kläder vill säga :) Eller sitter inne med en kopp med varm nyponsoppa och tittar ut på snön som faller. :)
Snart är det jobbdags och efter det ska jag hem och mysa med sötnosen. Har inga direkta planer, så vi får se vad som händer.
Have fun today, kids! :)

Scott Pilgrim

Nu har vi för första gången spelat Scott Pilgrim vs. the worldPS3:an. Himla svårt! Jag får panik och paniktrycker på alla knappar samtidigt och dör och allt :P
Det är kul grej men vi har bara kommit till andra exet och jag tycker redan att det är svårt. Fast vi har visserligen inte lärt oss alla specialknep och sånt än, det kommer väl. Men det är kul, testa det om ni får chansen!



Imorgon ska jag jobba och jag ska upp vid sju för att hinna tvätta håret, så får väl gå och lägga mig snart. Have fun, hoppas ni får sovmorgon imorgon!

Harry Potter och Dödsrelikerna del 1



Vi såg ju Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 igår. Jag tycker verkligen inte som GP:s recensent (inte Graffiti) att de försöker mjölka ut så mycket pengar de kan på filmerna. Det är bra att de gör två filmer så de får med alla bra och viktiga detaljer. Jag var lite besviken på femte filmen (Fenixordern) eftersom det var den tjockaste boken men de glömde massor av detaljer, så det är jättebra att de tar sig tid med sista filmerna.
Den var underbart bra, lite mörkare än de tidigare filmerna men det är det ju i boken också, så inget konstigt där.
Jag läste i en intervju med Daniel Radcliffe att han försökte agera på ett annat sätt än vad han gjort i de tidigare filmerna. Vet inte riktigt om jag märkte det men har inget negativt att säga om hans rollprestation, eller om de andras förresten.

Det var dock lite jobbigt i biosalongen. Albin bloggade om det idag, och han ringde också in till P3 och talade ut. :) Har inget att tillägga om det utom att det var lite trist med störningsmomenten. Men så är det väl med bio, tyvärr. :(
Nu ska vi laga mat!

Utgången kräm?

Hej hopp!
Nu är jag hemma från jobbet! Eller ja, jag har varit hemma en timme men ändå. Har suttit i telefon med Damernas Värld. Eller ja, med en representant för dem iaf. Jag hämtade nämligen ut ett paket för jag tänkte prenumerera på den tidningen, tror jag skickade in en talong i somras och nu fick jag presenten. En hudkräm av Ole Henriksen.
Tyvärr hade den gått ut. I juli. Jag blev chockad :P
Så jag ringde dem och ställde dem mot väggen! Fast de var väldigt snälla, även om jag fick vänta i sex minuter. De ska skicka en ny kräm till mig.

Ni vet väl att det är farligt att använda utgångna krämer? Man kan få allergiska utslag eller otäcka sår eller sånt. Det är samma som med hårfärg, man ska aldrig använda något som har gått ut.


Jag hade sett fram emot den men nu får jag vänta mer.. :P


Sorgligt men sant..

Nu ska jag läsa lite bloggar! Hörs senare!

Lite stress

Nu har jag liiite bråttom!
Har nog missbedömt tiden eller så, men jag ska bara sätta upp håret och sedan sticka, så jag hinner med bussen iaf. Happ. En vanlig dag idag, fast det är fredag. Mysfredag månne?
Slutar iaf tre och ska då hem och mysa lite med Albin, förhoppningsvis spela lite tvspel och slå in några julklappar kanske. Hann göra dem igår men inte slå in dem, så det får jag göra snart.

Läste i Michaela Fornis blogg idag att någon hade skrivit en kommentar om att hon borde gå och dö.
Hur hemskt är inte det? Folk är så fruktansvärt fega på inernet. Skriver elaka kommentarer som de aldrig hade vågat säga till någon annan i verkligheten. Antagligen är det någon som är avundsjuk på henne, och det vore inte så konstigt. Tjejen är yngre än mig, har släppt en skokollektion och har ett kul jobb och går på modeevent och dylikt. Men man ska inte gå så långt och mobbas via internet, era fega jävlar. Det är faktiskt en riktig människa som skriver bloggen, inte någon robot och man blir ledsen när sånt händer.
Tänk om det skulle hända er? Hur skulle ni känna?

Nu måste jag sticka när jag fått ur mig lite vrede.
Ha en jättefin fredag och ta hand om er! Var inte elaka mot varandra, kramas istället. OK?

Tre julklappar klara!

Jag har pysslat färdigt för ikväll. Tre julklappar blev det. Säger inte till vem men två armband och ett halsband och jag är mycket nöjd. Letade länge efter speciella hängen som passade personen som ska få smycket. T.ex. ett hjärta eller en fågel osv. :)
Här är några bilder, dock inte på julklapparna jag gjorde utan Albins fina pyssel.


Så söt, grejar med lera och allt. :)


Såhär fint har han gjort! Vi ska försöka fixa så de ska bli örhängen som jag kan ha :)


Här är Allram och Lilltjejen också. :) Han är skillad!


De här fick vi förresten när vi köpte popcorn :) Hahaha, ascoolt!

Mysig kväll men nu är jag lite hungrig så jag ska gå och ta lite flingor. Imorgon ska jag jobba i fyra timmar och slutar vid tre, så jag har hela kvällen ledig. Mys! Och Albin är också ledig så vi kan spela spel och pyssla.
Hörs kanske mer ikväll annars får ni sova så gott så skriver jag imorgon igen!

Pysseldags!

Nu är vi hemkomna från bio och middag på Jensen Böfhus och ska sätta oss och pyssla med olika saker. Jag ska göra fler julklappar, lite halsband och armband och Albin ska greja med lera, tror jag.
Vet inte riktigt vad han ska göra, om det är magneter eller örhängen till mig? :)
Så det ska vi göra nu och kanske lyssna lite på radio samtidigt.
Hörs later!

Dagens outfit

Det var himla längesen jag hade en dagens, så here you go!



Tröja: H&M
Jeans: Gina Tricot

Jag kör enkelt idag när jag ska jobba. Har en kofta från Gina också, den bruna som jag köpte i Danmark. Ska leta fram ett par extra strumpor också. Nu måste jag sticka!

Harry Potterdagen

Ja! Sen, efter jobbet, då ni! Jag jobbar från 11-14, och klockan tre ska vi på bion. Jag tycker att det är jättekul, har sett folk som har tyckt den är bra också och då blir man himla mer peppad.
Ja, utom gubben som recenserade den i GP. Men hallå, när ska de lära sig? Vissa är inte målgruppen för vissa filmer. Så är det bara :P
Nu ska jag fixa håret och sedan är jag off! Hörs senare i eftermiddag. Efter fem eller så.

Bokcerik?



Vi köpte thaimat idag, jag ringde och beställde. Jag är alltid så krånglig i mina beställningar; jag vill bara ha nudlar, kyckling, morötter och broccoli. Det är svårt för dem att förstå :/
En gång fattade jag inte vad de menade när de frågade om jag skulle ha "brocurry". "Nej, ingen curry tack" sa jag men de bara upprepade det tills jag fattade att de menade broccoli.
Idag skrev de iaf snällt vad som fanns i min lilla låda. Bokcerik är nog broccoli. Gott var det iaf :)
Nu är det dags att sova för imorgon ska jag jobba. Efter jobbet blir det bio med Albin när vi äntligen ska se Harry P!
Natti natti!

Ikeasug

Nu är Albin med sina föräldrar på Ikea för att köpa lite lådor till garderoben och andra småprylar som är så nödvändiga :) Det kommer bli jättebra, tror jag, med nya garderoberna! Vi har massa plats att lägga saker, vilket vi verkligen behöver. Innan vi köpte dem hade vi mest hänggarderober och det behöver man ju inte alltid till sina tröjor och sånt. Så det kommer blir så fiiint! :)

Nu ska jag faktiskt slå på stort och sätta mig och äta lite cornflakes med laktosfri yoghurt (som smakar sommarbär!) och titta på första Pirates-filmen på bluray som jag lånade av mamma och pappa i söndags. Albin har ingen större lust att se de filmerna igen, så då gör jag det själv :) Orkar nog inte träna idag :( Har fortfarande träningsvärk och tjejen som leder passet idag är lite sadistisk och kräver för mycket av mig :P Har inte tillräckligt med ork än, har ju bara tränat sex ggr. Men jag kämpar på!
Hörs later!

Lathet och pyssel

Idag har jag varit otroligt lat med undtag för att vi var ute och gick till torget och skaffade en gran.
Jag har mest suttit framför TV:n och slappat och varit allmänt lat. Det är något jag aldrig är annars, så det har faktiskt kännts riktigt bra! Jag har inte varit jättelat, för jag har pysslat på en julklapp!


Jag älskar att pyssla, det är så kul! Panduro är en väldigt trevlig butik, där skulle jag vilja jobba! :)


Det går framåt, men jag är inte riktigt klar än.

Jag säger inte vem det är, fast jag tror inte hon läser min blogg ändå, så jag är nog safe :) Det är jättekul att göra personliga julklappar, dels är det billigt men dels visar det att man har lagt ner arbete på något och vem ogillar sånt? Är det bara jag som gör julklappar, eller finns det fler av er där ute? :P

Rombilder från mammas kamera

Yes, här kommer lite fler bilder!


Mormor och jag på planet dit.


Det fanns rosförsäljare överallt. Creepy.


Cajsa och jag på bussturen.


Lite mer Forum Romanum.


Och lite till...


Jag i randigt. Mycket skum bild, kommer inte ens ihåg den :)


Varginnan och Romelus och Remus. Inte den "riktiga" statyn utan en mindre.


Vi på Colusseum.


Tänk att springa omkring där nere med ett galet lejon efter sig!


Det var ett bröllopsfölje som skulle till Colusseum, men vi skulle gå och äta, så vi såg inte vad som hände.


Vi ligger och vilar oss.

Det var de bilderna som inte var kort på samma saker som jag redan lagt upp :) Enjoy :P

Sprängningar

De håller på och spränger utanför vårt fönster nästan. Det tjuter som satan när de ska varna och sedan "badam!" så har de sprängt. De väckte oss kvart över åtta imorse.
Så kan det vara!

Vi borde äta något lunchaktigt snart, vi har inte gjort så mycket än på dagen förutom att ha köpt en julgran på Clas Ohlson! En grön en, i plast. Plus några guld- och silvriga kulor till. Det blir säkert fint och mysigt och juligt.
Det finns massa fina julprydnadssaker på Åhléns, så dit ska jag springa iväg och kika någon dag snart :)
Senare ska jag lägga upp bilder och så ska jag pyssla ihop en julklapp. Hörs! :)

Lanvin <3 H&M

Jag har inte bloggat något om kollektionen som släpps om exakt en vecka men alla andra har ju bloggat om det.. :P Har ni några favoriter? Jag har spanat in några, det hade varit väldigt roligt om någon fin klänning passade mig. Eller något annat. Här är de jag gillar iaf!







Man ska inte ha för många favoriter, då blir det dyrt.. :)
Men något av dessa plaggen hade varit trevligt att få, så jag ska sitta klistrad vid datorn när det öppnas!

H&M-bilder på mitt paket

Yes, detta är vad jag fick hemskickat!


Denna fina tröjan har jag redan i beige med röda ränder men ville ha denna fina också, för den är så otroligt skön och mysig. Och fin! :)


En mysig halsduk kan man ju inte ha för många av? Denna är jättelång och räcker nästan ner till golvet.


Söta ballerinaskor! Ska man ha dem på jul eller blir det för mycket? :)


Och en tubhalsduk. Har inte haft någon sån, och den verkar mysig :)

Imorgon tänker jag lägga upp de bilder från Rom som kom från mammas kamera. Lite bilder på mig hittade jag, men inte många. Jag är nog mer fotograf än modell, bara att inse :)
Men jag är himla nöjd med mitt paket iaf!

H&M-paket

Hej hopp, nu är jag hemma och vi har ätit mat och jag är mätt.
Vi åt spagetti och köttbullar och kollade på andra avsnittet av Ung och bortskämd som vi missade igår. Tyvärr hade jag läst vem som åkte ut i tidningen idag, och råkade berätta för Albin så han var väl inte superglad på mig. Ska försöka att hålla inne med sånt jag vet numera :P

Har fått ett paket från H&M med massa roliga pryttlar, fotar later. Imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt! Bara ligga hemma hela dagen, fast jag tänkte träna på kvällen också så det blir någon ordning på torpet, som mamma brukar säga. :) De har förresten åkt nu och sitter väl på flygplan nu. För de kan nog inte vara framme än, om de åkte vid femtiden? Vet visserligen inte om de mellanlandar eller så.. Dåligt informerad :(
De kom in i butiken idag iaf och kramade mig hejdå och gav mig min Cosmo, som alltid råkar komma hem till dem. Måste ändra min adress snart alltså..!
Nu ska jag läsa igenom alla blogginlägg som har blivit en liten hög medan jag har jobbat men jag bloggar mer strax!

Ränderna går aldrig ur

Agnes Hellström har skrivit en bok om när hon gick på SHL (Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket) mellan 1995 och 1998.



Det handlar om Elin som inte riktigt passar in bland alla överklassmänniskor på skolan och känner sig klämd mellan två världar och vet inte alls vart hon hör hemma. Skolan är ett internat med klasskillnader, hierarkiska ordningar och förnedrande initieringsriter.

Det var en väldigt intressant bok, en tjej som inte visste om hon ville vara "sosse" eller överklass, som alla andra var på skolan. Hennes farmor var en väldigt hård människa som ville att allt skulle vara perfekt och en mamma, som också hade gått på skolan, som flydde undan det livet hon växt upp med. Det är så svårt att veta vem som man "får" umgås med när skolan har sådana tydliga klasskillnader.
Jag gillade boken, för jag har alltid tyckt att internet är både skrämmande och lockande. Det hade varit kul att vara en del av gemenskapen men hade det varit så kul i längden att inte få bo hemma med sina föräldrar? Och ständigt vara "bevakad" och göra allt på bestämda tider?
Jag vet inte. Men boken gillade jag iaf, även om det hände när jag inte var speciellt gammal, så kan jag ändå relatera till det. Och Kungen har tydligen gått på skolan också, det står nog i den andra boken jag håller på med nu :)
Men jag rekomenderar denna! ;)

Julkortsdags?

Gomorron förresten!
Brukar ni skicka julkort? Jag vill skicka för jag tycker det är roligt att få julkort :) Förra året gjorde vi lite speciella kort, Albins idé alltihop. Kan lägga upp en bild senare, för just nu vet jag inte riktigt var korten som vi sparade är.. Men det är iaf dags att sätta igång med årets kort.
Vi hittar ett gammaldags julkort och lägger sedan in våra ansikten på kortet. Lite dåligt förklarat, men ni får se sedan. Albin är väldigt duktig på sånt, och det var många som var glada förra året när de fick våra kort. Farmor sa att hon hade suttit och skrattat i en kvart. :)

Känner mig lite seg idag men piggar upp mig med en kjol och hoppas att det inte blir för kallt. Ska slå till på en varm choklad innan jag börjar jobba också. Myspys! Tror det är lite frost ute men annars lyser solen.
Har gjort ett tidsinställt inlägg, så det kommer senare medan jag jobbar. Hoppas jag iaf :P Annars hörs vi ikväll!

Lyxfällan

Jag satt och kikade på TV3play förresten och då såg jag Lyxfällan med tjejen som inte hade någon inkomst men shoppade ändå för 36000 i månaden. Har ni sett det? Vanita heter hon.
Urbota dum tjej. Från Skövde tydligen?
Det är kanske inte alla som vet det, det kanske är fler ungdomar som går runt och inte förstår att när man arbetar får man pengar och för pengarna kan man köpa saker som t.ex. mat eller kläder. Vad man nu vill. För sina egna ihoptjänade pengar. Inte leva på skulder.
Bad, bad thing, kids. Jag har aldrig någonsin och kommer aldrig betala något på kredit. Det har programmen med Lyxfällan lärt mig. Hoppas ni vet det också.

Det som jag störde mig på var att hon inte hade bott i Sthlm ett halvår ens men ändå ville vara superglammig och gå ut fyra gånger i veckan och spendera massor på designerväskor. Men när hon väl hade fått jobb på Subway så jobbade hon bara där i två dagar och slutade sedan för det var "inte tillräckligt glammigt". Eh, nej, hur många jobb är glammiga egentligen?
Man får suck it up och jobba, speciellt när man har massor av skulder. Jag har inga, som tur är, men om jag nu skulle ha det så skulle jag försöka jobba så mycket som det bara skulle gå, ta alla möjliga extrajobb om jag kunde och inte bry mig om om det var glammigt nog.
Puh, nu har jag avreagerat mig lite. Nu ska jag nog göra lite nyponsoppa och mysa med Albin som spelar tv-spel. :)

Knugen och Harry P

Jag är lite nyfiken på all debatt och tänker inte ge mig in i något utan att ha kött på benen; alltså ska jag läsa "skandalboken" om Kungen. En motvillig monark, heter den som ni säkert vet som har kikat i lite kvällstidningar. Jag tycker att det är kul att läsa om hur folk tänker i biografier och så men detta är ju egentligen ingen biografi men det är intressant ändå.
Har inte kommit så långt, men gissa att jag kommer recensera den ;)
Jobb imorgon igen men ledig onsdag och torsdag. På onsdag blir det träning och på torsdag blir det bio! Harry P! Gissa om jag längtar?! :D



Hoppas att fler är peppade! :)

Top Model

Jag missade förra veckans avsnitt, för då var ju vi på bio och kollade på Scott Pilgrim vs. the world. Tittade idag men kom inte alls på vem som saknades.
Vem åkte ut förra gången? Vet någon?
Jag tycker att det var ett lite småtråkigt program idag. Förstår inte varför kaxiga Alasia inte åkte ut? Hon kan inte mingla med branschfolk, vilket är viktigt om man vill bli en modell och dels är hon bitchig och kan inte kontrollera sitt humör utan skriker varje gång någon provocerar henne det minsta.
Visserligen tyckte jag inte att det var synd att Brenda åkte ut, för jag tycker inte att hon har varit så duktig på plåtningarna.

Anyways...
Idag har de borrat i huset där jag jobbar. De borrade i typ två timmar, sedan var det en liten paus och sedan mer borrning. Golvet darrade lite, typ och det var svårt att höra vad kunderna sa. Jag hoppas verkligen inte att de borrar igen imorgon. De får väl borra på morgonen? :P Störa folk som sover, osv osv..
Har slappat nu på kvällen, och nu funderar jag på att se någon program på någon play-sida. Kanske Tv3. Får se. :)

Ny vecka

Måndag igen och ny vecka. Har liiite träningsvärk tror jag bestämt och är lite hes och harklig idag. Blä. Tar några esperitox för säkerhets skull.
Albin har gått till jobbet och jag ska stressa iväg snart också.

Middagen igår var mysig men då kom jag på att mamma och pappa åker iväg till Australien imorgon! Det är ju jättesnart och jag kommer sakna dem :( Men de kommer säkert ha det jättekul och de måste ta massa bilder annars blir jag sur :P De kommer hem i december igen, så de ska vara borta i typ tre veckor.
Vill också åka diiit.. :)
Nej, nu måste jag klä på mig varmt och sticka. Ha det fint idag!

Little Big Planet

Albin har tjatat lite på mig att jag ska spela mer Little Big Planet men jag tycker nog inte att det är lika roligt som han gör, även fast det är lite kul :)
Så nu har jag börjat spela själv (en av våra kontroller till PS3:an är trasig så vi har bara en att spela med) och han tittar på, och han tycker tydligen det är jättekul :) Så det blir ju roligt för mig också!
Nu är jag redan sömnig. Ska kanske gå och lägga mig och läsa lite. Har slukat massa böcker på sistone, så jag har några att recensera. Men ska börja på en nygammal nu: Liftarens guide till Galaxen. Har läst den några ggr redan men de böckerna är så bra så jag vill läsa om dem! I år kom också del sex av tre, som inte är skriven av Douglas Adams, som tyvärr är död, utan en annan författare. Så jag tänkte först läsa om de gamla böckerna och sedan den nya boken för att se hur likt/olikt de skriver.
Spännande. Om man inte orkar läsa böckerna kan man se filmen från 2005 med bl.a. Zooey Deschanel, Bill Nighy och Martin Freeman. Den är också himla kul.

Men men, nog om det. Nu ska jag nog gå och mysa med min bok. Det vore kul om alla hade haft en mysig helg, men ni säger inget så.. :P
Har förresten sett bilderna från mammas kamera och lägger upp de bästa i veckan.

Pappas dag

Nu ska jag alldeles strax sticka iväg till bussen för att åka hem till mamma och pappa. Mysig middag med familjen! Vet inte riktigt vilka som kommer, men det är alltid kul :) Vet att mamma och pappa ska vara där (såklart) och brorsan, vovven och Sara och så kommer jag dit nu, och Albin kommer när han har slutat jobba.
Pappa har redan fått en pocketbok av mig, den fick han i förrgår. Han hade önskat sig den och ville betala för den men jag sa att han inte fick. Mohaha.
Vi ska titta lite på bilderna från Rom också, jag har lagt bilderna på ett usb och tar med mig. Och så får jag se mammas bilder, kan kanske lägga över några på minnet och ta med mig hem och visa för er. Får se! :)
Jag har förresten köpt en julklapp! Igår, åt morfar. En perfekt present som inte var jättedyr. Jag hoppas det går lika bra med alla andra julklappar.

Har ni några tips? Jag kan böcker, men vet ni andra tips får ni gärna hojta till :)
Ha det fint, hörs nog ikväll!

Italiensk tomatsoppa

NU ska jag slå till på en färdigrätt, nu när jag är duschat och färdigtränad!
Det var ett ganska jobbigt pass, eftersom jag inte tränat på ett tag men det var bra för mig.
Nu ska jag äta lite och titta lite på min anime och efter det kanske jag ska städa lite, såg hur dammigt det var i hallen :( Så tråkigt att städa egentligen men det är kul efteråt när allt är fint! :)

Idag är det förresten Fars Dag. Jag tycker det är så kul med folk som skriver ihop det som Farsdag. Alla vet väl vad en fars är? :) En dag med fars alltså. Inte far som i pappa. Jaja, språkpolisen här.
Hoppas ni har en mysig söndag iaf!

Träningsdags!

Nu var det ett tag sedan jag tränade sist, så nu är det dags igen!
Det är skönt att träna på morgonen, för då känner man sig pigg och dutkig hela dagen! :)
Efter träningen ska jag nog försöka träffa Sissel innan det är dags för middag hemma hos mamma och pappa. Albin jobbar, så jag får roa mig själv tills dess.
Hörs efteråt!

Mysmiddag

Nu steker vi entrecote och vi ska ha potatis och sås till och julmust också! Samtidigt ska vi titta på Robin Hood, ni vet den nya med Russel Crowe. Har inte sett den än, så det ska bli kul.
Vi hörs lite senare, när jag antagligen kommer vara supermätt! :)
Ha det mysigt nu!

Lite festbilder

Jag tog inte många bilder alls igår, hade för trevligt och var för upptagen med att prata och lyssna så det blev inte så många och faktiskt ingen på mig. Så kan det gå!
Fotar hellre än fotas, tror jag bestämt.
Är hemma från jobbet nu också, ska softa en liten stund och sedan blir det väl till att handla lite mat och fixa ikväll.


Albin och Sissel funderar.


Sissel, Emelie och Emelie var allmänt söta! :) Och dansiga.


Therese och hennes pojkvän hade kul med Toria.


Jag tog en himla fin bild på Therese och hennes pojkvän också. Visst är de söta?


Det blev en konstig bild på Torias australiensare också. Mycket trevlig prick! Och bilden blev inte konstig för jag är kort, utan för att jag sitter ner och han står upp. Ville bara klargöra detta :P

Enjoy!
Nu ska jag lägga mig i soffan och kika på de sista avsnitten av Fruits Basket!

Dagen efter

Jag är så trött. Jag vet inte varför, jag har ju ändå sovit sju och en halv timme och det borde räcka kan man tycka. Men så kan det vara. Det var himla trevligt igår utom att jag kom för tidigt. Jag visste inte att tiden hade ändrats. Jag tror att det är min eviga förbannelse; att komma för tidigt hela tiden. Men det kunde vart värre. Isflak, massa gamla kompisar kom och det var himla trevligt på Lounge. De spelade Motown i början, vilket jag tycker mycket om. I allmänhet bra musik efter det. Jag satt mest och övade min engelska på Torias pojkvän. Jag borde gå ut oftare, det var himla mysigt. Fast det hade varit mysigare om jag inte hade jobbat dagen efter också men nu blev det ju som det blev. Idag är det lite jobb som gäller och sedan blir det nog en liten promenad med mamma. Och resten av dagen ska jag ta det lugnt och kanske se någon film eller spela tv-spel. Hoppas att ni har en mysig lördag och sitter inne med en filt och lite te. :) Vi hörs senare under dagen!

Jobbdags

Nu har jag softat tillräckligt och snart är det dags för jobb.
Filmen var kul, som vanligt, har ju sett den förut. Men jag gillar nog första filmen bättre. Och serien är ju ännu bättre, såklart!
Efter jobbet blir det utgång med vänner till Lounge. Det ligger på Avenyn, så jag borde ju hitta det. Jag ska jobba imorgon, och börjar tio så jag ska inte vara ute hela natten. Vi hörs kanske ikväll, annars imorgon. Då kanske ni får en outfit på det jag ska ha också :)

Hoppas ni har en rolig fredag, för det hoppas jag att jag ska ha! :)

Smärta och skor och öken

Jag har lite ont i halsen sen jag var hos vårdcentralen. De tog nämligen bort ett litet födelsemärke, kan man säga. Det gjorde inte ont eller var farligt men jag tyckte det var lite i vägen och det är ofarligt och lätt att ta bort så det gjorde jag. Eller de gjorde det.
Det gjorde lite ont, eftersom det är på halsen och jag har ett konstigt plåster men det får jag ta av om någon dag. Om ni ska till Lounge ikväll, så är det jag som sportar det hudfärgade plåstret på halsen :P

Nu ska jag nog sätta mig och titta på SATC 2 för jag hittar inte Gladiator. Too bad, kanske brorsan har den.
Måste fundera ut vad jag ska ha för lunch också, mucho important. Nu är det 3 och en halv timme tills jag ska börja jobba, så nu är det softning på hög nivå som gäller.
Ciao!

Vårdcentralen

Jag ska snart sticka iväg med bussen lite tidigare än vad jag brukar på fredagar. Jag börjar inte jobba förrän tre men jag ska till vårdcentralen halv elva. Liiite tidigt och sedan är jag kvar i Mölnlycke tills jag börjar.
Jag menar, det går ju åt en timme att åka hem och ska jag sedan åka en timme tillbaks sedan också? Never! Då stannar jag hos mamma och pappa och tittar på film och kanske bloggar lite.
De är inte hemma, så jag kan göra vad jag vill. Det kan jag ifs när de är hemma också. Men ändå.
Antingen ser jag Gladiator eller SATC 2. Vi får se.
Nu ska jag fixa håret.
Hörs later.

Konstiga pannkakor

Albin är lite knasig ibland, det kan de som känner honom erkänna.
Han gillar att prova nya saker, vissa är matärtter och andra är annat. Men idag testade han en ny grej med sina pannkakor. På en hade han chokladsås..


Jag tyckte inte det såg gott ut.


Spännande..!


Han tyckte att det inte smakade så konstigt, iaf inte illa.


Sedan tog han på lite grädde också.

Så kan det gå, en helt vanlig torsdag. :)

Skor från Rom

Jag glömde fota mina skor som jag fick av mamma när vi var i Rom!
Det kändes helknasigt att prova skor när klockan var efter åtta, men de har ju öppet så sent eftersom de har stängt mitt på dagen. Inte alla affärer har det men de flesta.


Blixten gör dem lite konstiga i färgen, de är lite mörkare egentligen. Men söta va? :)


Bättre färg!


Jag tyckte de var riktigt söta. De har en liiiten klack, vilket känns lite konstigt men man får väl vänja sig.

Lat-Josie

Jag skippar träningen idag. Är helt slut och fryser som en hund.
Har faktiskt diskat supermycket och tvättat och sånt. Nu ska jag vika tvätt men orkar verkligen inte träna. Får göra pannkakor istället. :P
Har legat i soffan och tittat på Fruits Basket och det ska jag fortsätta med när jag vikt tvätt.
Det är supermysigt, jag har vetekudden och myströja. Ska dra på mig min fina filt också. Senare ska jag nog surfa runt lite och spåna på julklappar till folk. Och kanske göra en liten lista vad folk kan få köpa till mig också :P
Hörs!

Mer bilder från Rom

Okej, här kommer andra lasset! :P


Jag tror att de flesta italienare hatar denna. Den är inte så blygsam precis.


Vi hittade fler trappor att gå uppför. Yay.. Eller inte.


Vi såg vårt hotell från utsikten. Det är det rosa bakom monumentet.


Vi såg Colosseum igen och vi var på väg dit också.


Vi gick ovanför Forum Romanum. Vi gick aldrig in dit, men det kan jag berätta mer om i textinlägget.


Jag hittade Ceasar.


Inne i Colosseum! Vi hade en guide så vi slapp stå i kö i flera timmar.


Vår guide, som var italienare och inte pratade perfekt engelska så det var lite svårt att fatta ibland men det var himla intressant, om allt han sa var sant.


Det var väldigt häftigt att vara där. Jag måste se om Gladiator! :)


Vi hade inte bokat för att gå allra längst ner, men det gjorde egentligen inget även om det hade varit kul att vara där nere också.


Coolt. :)


En liten båge. Efter denna bilden dog min kamera och jag var tvungen att ladda den på hotellet en kväll, så jag fotade lite med mammas kamera så länge men de bilderna har jag inte nu.


Nästa bild var sent på kvällen och då tog jag bara denna. En rolig sko inne hos Miss Sixty. Men man fick inte fota så efter det blev jag tillsagd. :P


Detta var vår utsikt från vårt hotellrum.


Det var väldigt mycket trafik dygnet runt så vi fick sova med öronproppar.


Vi var i Villa Borghese innan vi skulle flyga hem. Här poserar mormor.


Det var väldigt fint, lite som Slottskogen.


En rolig fontän med glada (?) hästar.


Vi kom inte in på Galleria Borghese för vi hade inte bokat. Typiskt. Jaja, så kan det gå.


Teatern igen. Nu är vi på väg till Trastevere, som är en stadsdel som är ungefär som Gamla Stan i Sthlm.


Vi var tvungna att gå över några broar. Under dem flöt Tibern på. Sånna här små öar kallas Isola. (Coolt va, Kent-fans? :P)


Där vill man inte ramla ner.


Det var fint men väldigt mycket klotter, tyvärr.


Detta var Santa Maria in Trastevere, som sägs vara Roms äldsta kyrka.


Lilla Isolan..


Det hade ramlat ner mycket i floden.


Hela Rom var full av ruiner.


Felparkering?


Vårt hotell från utsidan. Det var rätt trevligt utom trafiken.


Vår favoritgata som ledde till Fontana di Trevi och en resturang som vi åt på två kvällar av tre :P

Det var alla bilder jag hade tagit! Nu hoppas jag på att få de andras bilder, för då är jag kanske med mer och de har kanske fotat andra saker än jag.
Nu ska jag ta det lite lugnt i soffan men skriver sen igen.

Rom i bilder

Jag tänkte att ni får ett bildinlägg och sedan ett vanligt inlägg om det som jag inte fotade.
Så enjoy alla bilder! :P


Vi flög över Alperna. Det var snöigt.


Framme i Rom! Och vårt hotellrum. Mormor sov i lilla sängen bakom henne.


Mamma och jag sov i stora sängen.


Vi hade en konstig tavla över sängen. Små barn som pokar varandra i magen?


Liten TV som inte funkade och garderob plus skrivbord.


Litet badrum med bidé. :P


Vi hade ett gigantiskt fönster vid duschen.


Sedan gick vi på upptäcksfärd! Varje dag hamnade vi vid Fontana di Trevi. (Alla vägar bär till Rom och i Rom bär alla vägar till Fontana di Trevi. Bara så ni vet)


Mycket turister plus Cajsa, mamma och mormor.


Den lille gubben satt och spanade på alla turister. Kan nog inte vara kul att bo på ett ställe där det är så mycker rörelse, både på dagen som natten.


Hittade en tokig bild på mig som jag inte kommer ihåg. Enjoy! :P


Det var så vaaarmt varje dag. Jag borde haft med mig massa linnen och kjolar.


Det fanns många vespor i staden och förarna var helt orädda fast de nästan blev överkörda av bilar och bussar hela tiden.


Vi hittade till Spanska trappan också. (
Scalinata della Santissima Trinità dei Monti)


Mycket folk i trappan.


Uppifrån.


Vaaaaarmt...


Lite utsikt.


Det fanns massor av "romare" som var utklädda och ville bli fotade av folk så de kunde tjäna pengar. Usch på dem.


Vi åkte en turistbuss, en sådan där man sitter på andra våningen utan tak. Det var kul, tro det eller ej :P


Vi åkte förbi Colosseum.


Mamma lyssnar. Vi fick obekväma hörlurar så vi kunde lyssna om allt intressant som fanns att titta på.


Vi fotade ivrigt.


Vi åkte förbi
Teatro di Marcello.


Vi åkte förbi Castel Sant'Angelo, där de sprang runt i Änglar och demoner. Ärkeängel Mikael är högst upp.


Jag tyckte statyn var fin och annorlunda.


Fin bild på Peterskyrkans kupol.


Cajsa och jag posar. Jag tyckte vi skulle se lite småledsna ut men hon ville se glad ut. Jaja..


Mamma skulle också vara med, tyckte vi. Bilden blev lite konstig dock..


Det ser ut som det är massor av folk på taken men alla är statyer. Jag tyckte bilden var fräck.


Det var riktigt läskigt när det var fullt av små fåglar över oss. Och de ville attackera oss så de bajsade på oss. Alla skrek och gömde sig. Otäckt! Men roligt att berätta om :P


Roligt med ljus. Det kunde varit en Batmansymbol, eller hur?


Vi köpte lite skor också :) Personalen fick leta fram rätt sko och rätt storlek bland alla kartonger.


Framför Castel Sant'Angelo står moster Eva, mamma Lena, mormor Ingrig och kusin Cajsa.


Jag fick också vara med på ett hörn. Jag ser ut som en liten insekt i mina solglasögon :) Men det bjuder jag på!


Sedan var vi i Vatikanen och Petersplatsen.


Man fick inte visa ben eller axlar om man ville in i kyrkan så jag hade strumpbyxor och knäppt jacka fast det var så jäkla varmt. Allt för påven? Han tänder ju ändå inte på mig, utan småpojkar. Ops, sa jag det där..?


Fin fontän.


Duvan smälte in bra.


Yessss, jag kom in!


Sedan bestämdes det att vi skulle upp i kupolen. Man kunde antingen ta trapporna (200 trappsteg) eller hissen. Såklart valde alla andra tursiter hissen och vi traskade upp. Jag, med min stackars astma, låg tvåa. Score!


Inne i kupolen.


Man kunde kika ner i kyrkan.


Sedan skulle vi upp till toppen också. (Såklart....!) 300 trappsteg till i en lutande kupol. Jag såg en turist som stod och flämtade och andades med pipljud och inhalerade lite astmamedicin. Men jag kämpade mig upp och min mormor orkade också.


Petersplatsen. Sedan gick vi ner, 300 trappsteg till. Pust. Jag ville fika!


Ni ser där det står massa folk? Där var vi uppe. Bara så ni vet. :P


Petrusstatyn har nästan ingen fot, eftersom det är så många pilgrimer som har tagit och pussat på den.


Schweizergardet vaktar! Väldigt långrandig typ.


Vi var också i Vatikanmuseerna och tittade på Sixtinska kapellet. Jag spanade efter "När Gud skapade Adam" och fick se den. Man fick såklart inte fotografera där inne.


Jag borde köpt med mig denna hem. Den var till salu nämligen :P Udda skägg.


En gotisk kyrka fick vi se, när vi åkte ännu en tur med turistbussen.


Fontän av Triton av Barberini.


Vi såg träd med clementiner! Vi tror att det var det iaf, för det var inte apelsiner eller citroner.


Triton igen.


En fontän med nymfer. När den gjordes, så blev det skandal för de är nakna. Usch och fy. :P


Fontän igen.


Söt liten polisbil :D


De hade vapen..!


Jag ville INTE gå för nära!


Sött att killen bär tjejens (rosa!) väska. :) För jag tror inte det var hans. Men man vet ju aldrig.


Vi var och kikade på Pantheon också.


Det var svårt att fota där inne för den enda ljuskällan där var oculus, en rund öppning, som var 9 m i diameter.


Rafael ligger begravd här.


Vi var på Piazza Navona och där finns De fyra flodernas fontän. (Fontana dei Quattro Fiumi) Av Bernini.


De fyra flodgudarna representerar de fyra världsdelar som man dittills kände till: Donau - Europa, Nilen - Afrika, Ganges - Asien och Río de la Plata - Amerika. Här är Nilen (Afrika).


Här är Río de la Plata (Amerika).


Här är Donau (Europa).


Och här är Ganges (Asien).


En fontän med Triton som dödar en bläckfisk? Manligt.


Viktor Emanuel-monumentet. På grund av dess form har, det av vissa illa omtyckta, monumentet i fått namnen macchina da scrivere (’skrivmaskinen’) och bröllopstårtan.


Den okände soldatens grav finns där också.


Nu blir det ett väääldigt långt inlägg och jag är hungrig. Har suttit här ett tag :P Så jag publicerat detta inlägget och kommer snart med ett till bildinlägg, efter jag har ätit. :)

Tvättdag

Vad kul att så många har hittat tillbaks efter resan då jag inte bloggade alls :)
Det är klart att det blir mindre besökare då.
Men men, nu sitter jag i mysbyxor och Albins huvtröja och myser innan jag ska gå och tvätta. Suck. Det är tråkigt att tvätta ensam men Albin jobbar ju, så vad kan man göra?
Får roa mig med lite Fruits Basket-avsnitt medan tvätten tvättas och torkas.
Det blir nog träning ikväll också. Kanske en tur in till stan och köpa en kalender av Toria också. Brukar köpa hos henne, de har så fina i läder hos Ordning & Reda.

Men men, nu ska jag ner och kämpa! Hoppas inte att någon är sen eller har snott min tid för då slänger jag ut deras kläder! Har hotat så förut men aldrig vågat, så jag vågar väl inte idag igen :P
Hörs senare!

Myskväll

Har inte bloggat på hela dagen känns det som, har inte hunnit alls!
Så fort som jag kom hem började jag fixa med kladdkakan (hann inte imorse) och städade undan lite. Dansade runt i lägenheten till Detektivbyrån och sedan kom våra gäster!
Det har varit en jättekul kväll! Vi åt pizza och drack julmust (det hade Patrick inte smakat, kul!) och pratade massor och spelade spel. Vi spelade Mario PartyWii och Patrick vann. Jaja, vad gör man inte för gästerna.. :P
Jag känner mig lite kass som är så dålig på att prata engelska.
Det blir lite svårt när inte alla pratar engelska för då är det så lätt att bara falla över till svenska när man ska fråga något eller inte vet vad något heter osv.
Men men. Jag försöker lära mig mer! :) Spatula är nya ordet för idag, alltså en slickepott. :)

Vi träffar T och P på fredag igen när det är utgång innan T sticker iväg för ett halvår. De är jättesöta ihop och alldeles nykära, ibland hörde de nog inte vad vi sa :) Sooo cu-hute!
Nu är jag trött och ska nog sova snart. Är ledig imorgon så vi hörs nog då. Bye-e!

Favoritfilm för några år sedan?

Fick ett mail häromdagen att en riktigt gammal mail som jag hade förut hade skickat ut spam, bl.a. till några ex. Pinsamt :/
Försökte komma in på mitt konto igen för att avsluta det för gott, men jag kom såklart inte ihåg lösenordet. Då fick man antingen svara på en kontrollfråga eller ringa kundjtänst. Jag valde kontrollfråga.
Då frågade den vad jag hade för favoritfilm.
Hur kan man komma ihåg vad man hade för favoritfilm för några år sedan?!
Jag chansade på Natural Born Killers som jag gillade då men nej, fel svar. Då chansade jag på Dirty Dancing. Rätt!
Det kändes rätt varmt i magen när jag gissade rätt. Det är ju fortfarande en favoritfilm för mig :)
Då kändes det lite som att jag förstod och kände till mig själv som jag var för några år sedan. Härligt!


I had the time of my life när jag var 16? :)

Nu är det morgon och jag ska strax till bussen men måste slänga ihop en kaka först, för jag hinner inte det sen.
Hörs ikväll!

Ung och bortskämd

Jag tyckte att vi skulle se programmet eftersom vi missade det igår, så vi såg på SVTplay och Ung och bortskämd. Hemskt program.



Fattar inte föräldrarna att de gör sina barn en grov björntjänst? De kommer seriöst inte överleva i samhället när föräldrarna har dött. (Det var kanske att ta i lite...)
Men seriöst, hur kan man göra allt för sina barn? Det värsta var ju en mamma som åkte sex mil en väg för att ge sin dotter frukost och städa och tvätta och ge henne pengar för "hon vill bli skådespelerska och inget annat". Hon kan inte tänka sig något annat jobb? Nähä, vem vill inte bli skådespelerska? (Inte jag men många vill väl)
Lyft på arslet och sök något statistjobb då, lata unge! Hon är tom ett år äldre än mig.
Folk kunde inte städa eller laga mat eller handla?
Och de jobbade typ tre timmar på ett slakteri och tyckte att de hade jobbat massor? Visst, det hade väl inte varit jättekul att jobba med döda djur men ett jobb är ett jobb och det blir pengar.
Deal with it. Om man hittar ett jobb man gillar, ska man ju hålla fast vid det men annars får man ju ta vad man kan få. Vilket de inte gör det minsta.
Jag skulle aldrig anställa någon av dem i programmet om jag ägde något företag.

Jaja. Nu har jag överreagerat klart.
Och nu ska jag sova, efter ett mycket roligt Top Gear-program på nian :)
Nightie!

När oskulder kysser

Per Hagman har skrivit några böcker som jag läste på gymnasiet, och som jag tyckte var ashäftiga. 90-tal och det var coolt att leva i Sthlm eller i Frankrike.



Nu hade det släppts en ny (eller mja, gammal) bok i pocket som jag slog till på.
Jag tyckte att den var väldigt konstig. Början var bra, även om den också var lite underlig. Att en sjuttonåring tänder på en trettonåring.. Men jaja, det kunde varit värre. Då var båda två så oskuldsfulla men sedan blir det värre med den saken.
Jag tror inte riktigt att jag gillade den. Det var för mycket om transor och hård kärlek och cyniskhet och allt. Nej, det är nog ingen bok jag skulle rekomendera till någon. Fick lite ont i magen när jag läste den, för det var ingen må bra-bok precis.
Läs något trevligare, tycker jag. Hans äldre böcker är bättre.

Turist i Rom

Jag köpte några turistgrejer när jag var där, faktiskt. Det är lite kul att leka turist och fota hela tiden och åka turistbuss på andra våningen utan tak (det gjorde vi också ;)!) och köpa små löjliga prylar.
Jag köpte en present till Albin och två grejer till mig.
Enjoy! :)


Albins present!


Jag tyckte den var cool och passade honom. Jag tror han blev glad :P


Jag köpte en mask åt mig också, så vi kan springa runt och skrämmas eller nått. :)


Jag tyckte den var söt, såg lite ut som en katt eller så.


Jag var såklart tvungen att köpa en turisttröja också :)

Det var det turistiga jag köpte :)

Hemma igen!

Nu har jag duschat och tvättat håret och känner mig allmänt fräsch. Fiskgratängen står i ugnen och är klar om en halvtimme eller så. Jobb imorgon och dessutom middag med Toria och hennes bf, mycket trevligt.
Vi ska bjuda aussien (han är från Australien) på julmust innan han sticker tillbaks hem. Sånt har han väl inte provat på? Jaja. Jag tror det blir jättekul, spela spel ska vi också. Och äta lite kladdkaka, som vanligt när jag får besk av min kladdkakeälskande vän :)
Och så är jag ledig på torsdag också, så jag har ingen brådska i säng heller, gött!

På torsdag blir det tvättning och träning. Och då ska jag nog blogga om resan också, promise! Har inte fått några andra bilder än, men de kommer väl.
Förresten hade jag 145 olästa blogginlägg när jag kollade igår. Inte klokt! Men kul :P Nu har jag 30 olästa, så det blir till att läsa dem nu. Bloggar lite senare!

Snöoväder

Nästan alla bloggare har väl skrivit att det snöar, och det gör det här också, så varför ska jag vara sämre? :P Blev lite chockad imorse. Visst, det är november men kylan brukar alltid vänta de senaste åren. Och dessutom har jag varit i ett land där man inte ens behöver jacka på dagen, så jag är lite småchockad.
Men det är mysigt med snö. Om man slipper gå ut :P
Och det måste jag tyvärr göra. Jag ska ju till bussen och jobbet. Har pälsat på mig strumpbyxor under jeansen och långärmad tröja under en långärmad kofta. Hoppas att det räcker så jag slipper frysa ihjäl.
Hittar inte raggsockar, måste köpas!

Nu ska jag gå och krama Albin lite innan jag går. Hörs sen!

Love movies

Filmen var jätterolig och bra, precis min typ! Ni som gillar serier (nördar) och tv-spel och dylikt borde verkligen se den, då kommer ni gilla den.
Michael Cera är så töntig och rolig, like him. Jag tror att Albin gillade den också. Han hade kanske lite för höga förväntingar på den, och då blev den inte riktigt lika bra som han hade tänkt sig. Men men.
Jag är nöjd iaf :)
Och nästa vecka (på torsdag) ska vi på Harry P! Yay, jag är peppad! Jag är ledig då, så vi går redan tio över tre på eftermiddagen. Jobbar annars, så hinner inte gå på premiären. Sucks, but.. :P Life goes on.

Missade tyvärr Top Model idag, för vi gick på bio :/ Sucks :( Jaja. Får väl klara mig.
Nu ska jag göra mig iordning och sedan spela lite spel tror jag bestämt. Imorgon blir det jobb. Hörs!

Thaimiddag

Jag går från pizza till thaimat. Vi stannar till på en resturang nära Korsvägen innan vi kollar på filmen.
Så slapp dag. Skönt! Mest legat i fina soffan hela tiden. Ska försöka få tag i Toria också, och kolla om hon vill komma på middag i veckan. Onsdag passar nog bäst, så bäst att skynda sig att messa!
Ciao!

Scott Pilgrim vs. the World!

Albin och jag bokade nyss biobiljetter till Harry Potter nästa vecka, vi går på torsdagen. Och då kom jag på att jag vill se Scott Pilgrim vs. the World och visade trailern för Albin och han fick ryck och ville se den med en gång så vi bokade biljetter till tio i sju. Så vi ska på bio idag! :)

Spännande! Jag tror det är en sån film som jag kommer att älska och vilja se typ tio ggr. Den är kanske lite som Kick Ass, som är jävligt grym. Men vi får se ikväll :)
Det har varit rätt dåligt på bloggfronten men jag har sprungit runt och sett massa saker i fyra dagar så jag ville ha en dag där jag bara tar det lugnt och gör vad jag vill innan jag ska jobba igen imorgon.

Får se om jag orkar/hinner lägga in bilder från resan idag, annars får jag ta det en annan dag.
Det är ju bra att jag har saker att göra, som jag kan blogga om sen :P
Hoppas ni har en bra måndag och inte är deppiga, så hörs vi soonish!

Slappardag

Eftersom jag är ledig idag har jag inte duschat. Inte än iaf. Sitter fortfarande i mina mysbyxor och med tofflor. Snart ska vi se på Skönheten och Odjuret :) Och äta chips!
Jag har precis kollat igenom alla bilderna från resan och ska välja ut en del (inte för mycket) att lägga upp här. Jag tog 330 bilder men alla är inte intressanta. Dessutom dog min kamera lite en dag så jag fotade med mammas kamera också. Vill gärna ha bilderna från henne och dessutom från moster och kusinen.

Men vi hörs senare! :)

Hemma, at last!

Nu är jag hemma igen från Rom!
Det är så skönt att vara hemma och krama Albin igen och sitta vid min dator och ligga i min soffa. Nu ska jag snart lägga mig i min mjuka, mysiga säng och sova så gott som aldrig förr! :)
Vi hörs imorgon, då är jag ledig och inte helt slut som nu.
Natti!

Rom, here I come!

Nu bloggar jag innan mamma hämtar mig, för jag ska sova där inatt. Vi åker tidigt till flygplatsen för planet går kvart i åtta, och man ska ju vara där ett tag innan och checka in väskorna och sånt.
Resan tar nog tre timmar, tror jag. Albin är söt och har lagt in två filmer i min nano, så jag kan roa mig själv :)
Moster Eva och kusin Cajsa är redan där, så vi träffar dem då de redan upptäckt lite. Lite fusk :P
Men men, vi hörs när vi hörs. :)
Ha det jättefint alla!!!

Nervöst

Nu är det morgon jag ska snart jobba, as usual.
Men sitter och är så himla nervös. Vet inte om jag brukar vara såhär nervös innan jag ska resa någonstans. Tror inte det. Vet inte om det är att jag är förväntansfull eller bara nervös och rädd :P
Borde inte vara rädd, ska till en jättefin stad och har med mig mamma (tryggast!), mormor (tryggast!), moster (tryggast!) och kusin (småtryggt :P). De kan ta hand om saker, så jag borde inte sitta här och ha fjärilar i magen.
Synd att inte Albin kan följa med mig vart jag än går :P

Nej, nu ska jag inte vara sån!
Jag kommer kanske skriva ikväll men jag tar inte med mig mobilen så inga uppdateringar via den. Ingen dator, bara om jag hittar något internetcafé så bloggar jag, annars hörs vi väl på söndag kväll. Men jag hoppas på fruktansvärt mycket bättre uppdateringar nästa vecka, med bilder också.
Jag kommer ha så många olästa blogginlägg på bloglovin när jag kommer hem :P Igår hade jag typ 40 och då hade jag inte kollat sedan morgonen. Ni fattar :)
Men om vi inte hörs ikväll får ni ha en supertrevlig helg och vi hörs på söndag! :) Jag hoppas jag kommer få riktigt, riktigt kul!

Tjejspex

Idag, efter jobbet, åkte vi iväg på spex. Killspexet är alltid jätteroligt och jag skrattar så jag får ont i kinderna. Har bara sett ett tjejspex innan och det var väl sådär men det var ett par år sedan sist så jag tänkte att de har blivit bättre.
Det hade de inte.
Jag vet inte varför jag inte tycker att tjejerna är lika roliga som killarna. Är det för att det är roligare att se killar i tjejkläder än tjejer i killkläder? Killarna har ju haft mer "tid" på sig att göra ett bra spex. Minst 50 år på sig, medan tjejerna har haft mindre än tio. Men det kan ju inte vara det.
Jaja, jag kände iaf att det inte var något kul för oss, så i pausen (efter en timme) gick Albin och jag och åkte hem. Mamma och hennes kompis stannade dock kvar.
Men alla kan ju inte gilla samma saker.

Nu har vi tittat en del på Top Gear och jag har målat naglarna i mjukt lila. Nu ska jag göra mig iordning. Lite jobb imorgon, vet inte när jag slutar. Kanske tre eller fyra, min chef har inte berättat det än.. :/ Tror inte han vet själv. Men men. Det blir förhoppningsvis lite mysmiddag med älsklingen imorgon.
Nu sovadags!

Namnsmycke!


Mitt fina namnsmycke!

Idag när jag kom hem (nyss) fanns ett paket som väntade på mig. Och i det fanns detta fina smycket. Det ska med till Rom! :)
Fick också ett annat paket.


Har inte ens hunnit ta av plasten än!

Nu ska jag läsa lite bloggar, men skriver snart ett inlägg till!

Dagens outfit


Klänningen är från Asos.

För att jag inte ska frysa ihjäl så har jag en tufsig kofta från Rut m.fl. också. Undrar vad jag ska ha för skor..? Måste kika på det. Ha det fint idag, vi hörs väl senare ikväll, efter spexet!

Kalasfin

Idag vill jag vara kalasfin. På jobbet! Lyxa till vardagen med en söt klänning. Det är inte alltid så praktiskt om jag ska bära lådor och sånt, men det tror jag inte att jag ska göra idag, så det är okej med klänning. Många säger ju det, att man inte ska spara sina finaste klänningar till fester och så utan använda dem i vardagen, för då blir vardagen mycket roligare.
Jag tror bestämt att jag får instämma.
Det kan nog bli så att jag kommer in med en dagens innan jag sticker till bussen!
Nu ska jag fixa håret!

Spex!

Imorgon ska vi förresten på ett spex, tjejspexet Vera. Kommer inte ihåg vad spexet heter, men det är ett genrep iaf. Hoppas det är bra! Jag ska gå med mamma och mammas kompis och Albin direkt efter jobbet, så hinner inte göra så mycket mer den dagen. Och på onsdag ska jag nog in till stan efter jobbet (slutar senast fyra) och hämta ut mitt leg som är klart.
Och så kanske Albin och jag äter middag tillsammans och sedan åker jag till mamma och sover där, eftersom vi ska upp så okristligt tidigt.

Jag har synkat lite låtar på min nano, inför resan. Jag tycker det är mysigt att lyssna på musik när man flyger, man får ju göra det nu. Albin kan säkert lägga in någon film åt mig också, han är så snäll!
Nu borde jag verkligen gå och lägga mig, ska ju jobba imorgon!
Update: fortfarande träningsvärk i hela kroppen. Och maten var god!
Natti!

14 år till salu



Carolin Engwall har tillsammans med Tessan skrivit denna boken om våldtäkt och övergrepp, misshandel m.m. Tessan blir våldtagen av en "snäll" kille när hon är 14 år, sedan kommer hennes kompis på att de ska "hora" för att få lite pengar till mobil och kläder och sånt. Och då fastnar Tessan i ett beroende av att sälja sin kropp till män som inte alltid ger henne betalt och som gärna är hårdhänta.

Boken var rätt fruktansvärd, jag förstår inte varför jag läser så mycket sånna här böcker, man blir ju bara deppig. Hon försöker få hjälp men hamnar hela tiden tillbaks i beroendet och ringer männen, fast hon får ångest efteråt. Försöker dämpa nya ångesten med att ringa nya män och får mer ångest, osv.
Den är fruktansvärd men bra skriven och Tessan ville berätta så att hon kan hjälpa andra tjejer som också är beroende, så den är läsvärd. Men inget för klena läsare.

Hemmaman

Just nu står Albin i köket och steker fjärilskotletter (heter det så? Lax är det iaf :P) och potatis. Eftersom jag jobbade idag och han var ledig fick han den fina äran att komma på något gott.
Men jag känner mig fruktansvärt otacksam för jag visade inte upp den gladaste av alla miner när han tog fram fisken. Jag är hellre en köttjej än fisktjej om man säger så...
Så jag skulle inte kunna vara vegeterian och äta fisk, tyvärr. Tycker om fisk när mamma och morfar gör dem, men annars inte. Mest är det nog min rädsla för att sätta fiskben i halsen, även om det aldrig har hänt.
När jag äter fisk skär jag sönder den totalt för att leta om jag hittar några ben. Det får inte finnas ett enda litet ben!

Men jag hoppas det blir gott :) Annars är den enda fisk jag äter här hemma fiskgratäng. Fryst. :P
Hörs later!

November

Första november! Det är dimmigt ute och jag har ont typ överallt, speciellt i vaderna, sen passet igår. Inte klokt. Det var ett qibox-pass, först lite bosningsmoves och i slutet lite qigong. Väldigt lite qigong, om jag ska vara ärlig. Men men. Vet inte riktigt hur hon lyckades men mina vader värker mest hela tiden :P
Det betyder kanske att jag var duktig och gjorde allt jag skulle.

Anyways, snart sticker jag till jobbet och är där i sju timmar. Egentligen hade det varit trevligt att bara ligga hemma idag men det går inte för sig. Pengar är bra, det ska man ha.
Målet efter jobbet blir nog att packa och se på Top Model.
Ha det fint idag!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0