Första advent

Hej!

Idag är det första advent. Hur ska ni fira?
Jag tror inte att det blir något firande i vår lägenhet, vi tänder väl ett ljus kanske men inte mer. Eller så kan man låtsas att man firar den med en god middag, för det ska vi göra idag.
Albin och jag bjuder Sissel med tillhörande pojkvän på middag, för att leka vuxna.
Just nu jobbar Albin men han slutar vid fyra och då ska vi panta lite flaskor och köpa det sista som ska fixas till middagen. Det kommer säkert bli jättegott och bra.
Förrätt, varmrätt och efterrätt. Mums mums.

Tidigare hade jag lite släkt på besök. Moster Eva, kusin Cajsa med sin kompis och mamma och Oliver. Jag bjöd på bullar och snabbkaffe. Vi spelade mitt nya spel också, The Urban Jungle. Det är väl ett tjejspel... :)



Jag tror det funkar ungefär som TP men med lättare (?) frågor. Istället för vanliga spelpjäser är det handväskor. I love! :D Det gick sådär för vi spelade inte så länge. Jag kunde alla andras frågor men bara två av mina egna :P
Så kan det gå.
Det var himla trevligt iaf, och alla tyckte det var så fint i lägenheten och mysigt och allt.
Oliver låg mest och sov, sötnosen.

Igår var jag på jobbet och efter det på middag. Det var mycket folk och mysigt. Jag älskar när släkten samlas och äter och pratar och har det roligt och trevligt.
Då trivs jag bäst.
Men nu ska jag nog softa lite. Läsa lite tidningar eller en bok. Läste förresten ut Dan Browns igår. Riktigt bra, kunde aldrig gissat slutet. All fakta i boken var tydligen sann, lite intressant. Nu får mamma och pappa låna den.

Ni får ha en mysig söndag, så hörs vi!
Ciao!

Ugly Betty

Hej hopp!
Ja, jag har varit iväg lite igen.
Den här gången har jag jobbat mest, läst Den förlorade symbolen, tvättat, "upptäckt" Ugly Betty och idag har jag umgåtts med Sissel.
Albin är på jobbet (hur härligt är det inte att kunna säga det, honung?!) och just nu sitter jag och kollar in lite bloggar. Det är mörkt ute och en halvmåde lyser ner på mig. Faktiskt lite creepy :P
Den är precis så jag ser den. Ibland är den där, ibland är den bakom molnen.

Vi hade jättetrevligt, min kära vän och jag. Vi drack julte och kikade på När Lucy Sullivan skulle gifta sig. Jag briljerade med mina typiska "det där var inte med i boken"-citat och andra kunskaper om serien. Den är inte jättebra men hej, 90-talsflashbacks är väl aldrig fel?
Vi kollade på bågra gamla foton också, jisses. Lika kul varje gång :)
Hon kommer nog hit imorgon igen för att umgås lite mer och då är nog Albin här också. Sissel och jag har planerat att vi ska ha en parmiddag :P Det är sååå vuxet och vem vill inte ha lite vuxenpoäng? Nej men en middag iaf, för det är trevligt att äta och det är trevligt att umgås.
Den blir kanske av på söndag. Jag får försöka komma på en bra meny :D

Nu ska jag nog fortsätta spana på Ugly Betty, avsnitt tre. Det är rikigt bra, jag förstår inte varför jag har missat det tidigare. :P
Ciao, chicas!

Älskade New Moon!

Hej hop!
Jag skulle bloggat igår men direkt när vi kom hem efter bion så satte vi oss och tittade på första Polisskolan-filmen. Och nu imorse såg vi nummer två.
Roliga grejer, det där :P

Men filmen var underbar! New Moon alltså!



Det kändes så bra att se den, allt var perfekt. Jag tror inte jag kommer på något alls som de borde tagit med eller tagit bort. Faktiskt. Och nästan allt, utom kanske en sak, stämde med boken. Väldigt bra, I like!
Det enda som var störigt var alla fjortisar som pep när Jacob eller Edward kom i bild och var snygga i bar överkropp :P
Jag menar, seriöst? Det var löjligt, men på ett roligt sätt. Ganska jobbigt :P
Jag är förresten för Team Edward. Inte Jacob :P
Can´t help it, han är ju bara bäst och det är han som Bella älskar mest.
Underbart bra. Jag vill inte säga för mycket, för alla har väl inte sett den än och kanske vill se den, så jag försöker vara tyst.
Men massa underbara scener! Tyvärr för lite Edward för min smak :P Han kunde varit med mer. Men men, det är inte så boken är skriven och inte hur filmen var heller. Men det visste jag sen innan.


Idag blir en seg dag eftersom det regnar ute och vi orkar inte göra något. Jag ska nog läsa massa tidningar och böcker, ligger lite efter med det.
Kanske fundera ut lite julklappar. Har några kvar att tänka ut, det är lite krångligt.
Men men. Jag hoppas ni får en rolig söndag och hoppas att vädret är finare hos er än hos mig.
Ciao!

New Moon

Hej hopp!
Dåligt med bloggande igen men ingen klagar så ni har väl annat för er :) Jobba, julhandla, whatever.. :P
Jag är så sjukt pepp för imorgon! Bio, uppföljaren till Twilight; New Moon!
Jag bryr mig faktiskt inte om att den fick en två av Metro. (Who cares, det är en gratistidning)
Alla kan ju inte gilla samma sak. Men de kanske inte är lika insatta. Jag är sjukt pepp för jag har läst alla böckerna flera gånger om och vill se hur de uppfattar böckerna till skillnad från hur jag uppfattar dem.
Och så gör det inget att Pattinson är het.

Jag har visserligen inte sett en perfekt vampyrfilm men Twilight (och förhoppningsvis New Moon) är pretty damn close. Albin, min älskling, ska följa med och jag hoppas han ska tycka om den också.
Jag gillar att vi har samma smak i mycket. Film, musik, mat... :) Humor, ofc.

På tal om annat så fick jag en dvd på posten idag. Harry Potter och halvblodsprinsen fick jag! Av Cdon. Tack, snälla Cdon!
Vi får ta och se den i helgen. Tror jag. Det händer så mycket. Jobb imorgon, bio imorgon, middag hos mamma och pappa på söndag. Då kommer farmor, mormor och morfar och kanske brorsan. Kul!
Men nu ska jag nog sova. Upp tidigt imorgon, åker tio i nio.
Have fun!
Ciao!

Utökning

Hej hopp, här är jag igen.

Igår var en jobbig (men rolig) dag. Vi har byggt om lite i butiken för att få bättre plats, det är lite trångt nu. Jag har börjat att fixa i nya rummet men det är en del kvar att fixa idag. Plus att julsakerna ska ut nu också. Kanske lite tidigt men inte lika tidigt som vissa butiker.
Jag var trött igår. Jag skulle sätta upp en hylla men den ville inte som jag ville så jag fick ringa snälle Albin som fick åka och hjälpa mig. He saved the day!
Jag troooor att jag är ledig imorgon och då ska vi tvätta och jag ska nog åka och hälsa på mormor. Hjälpa henne lite med allt flyttande.


På tal om ingenting...
På lördag ska Albin och jag gå på bio och se New Moon! Ville gått på fredagen men vet inte riktigt hur jag ska jobba än, så det får bli på lördagen. Ska bli så kul!!! Längtar massor och jag hoppas den är jättegrym! :)

Nu ska jag fixa håret och sedan gå till bussen i tråkvädret. Why does it always rain on me in Frölunda?
Jaja, ska inte klaga. Solen tittade fram en dag i förra veckan.
Vi har förresten bott i lägenheten i två veckor nu, eller ja, i förrgår då.
Igår "firade" vi lite genom att göra spagetti och köttfärssås och jordgubbssnören till efterrätt. Vi såg på Ullared. Väldigt konstigt program. Det blir bara pinsamt när de filmar den ensamme Morgan. Och Kjell dricker bara sprit medan hans fru shoppar.
Och fjortistjejer som ska köpa groggvirke, jaja... Jag känner mig gammal när jag tycker att de är oerhört löjliga :P
Men men. Ni får ha det, så hörs vi!
Ciao!

Kalasdag

Hej hopp!
Idag är det dags för kalas. Min morbrors tjejs dotter fyller fem, så vi ska dit och ge henne lite rosa saker.
(Albin hatar att hon gillar rosa :P)
Innan det ska mamma och jag på ett föredrag på vovvens dagis. Kommer inte ihåg exakt vad det handlar om men kanske att lära sig mer om hundar? Får se.
Rapporterar senare :P

Igår släpptes kollektionen men typiskt för mig så jobbade jag.
Hade inte en chans. Hörde dessutom att sajten kraschade. Men när jag kom hem kikade jag in grejerna. Alla skor var slutsålda, alla accessoarer och nästan alla väskor och nästan alla kläder. Knäppt :)
Synd om de fina skorna jag hade velat ha.
Men jag hittade dem idag! Har visserligen strl 37 men beställde ett par 38:or, får se om de passar. De kanske inte är lika fina som jag tror, men man kan faktiskt alltid returnera. Sådeså.
Nu finns det iaf massa grejer kvar, så in och beställ om ni nu vill! :)


Vi var på Ikea igår och köpte massa nödvändiga och onödvändiga saker. Gardiner till sovrummet (ni får bild sen), lite bestick och småpyssel.
Det blev lite dyrt :/ Trist. Vi bytte en badrumsmatta så nu har vi två gula. Det är fint.
Nu har jag kalasklänningen på och jag ska fixa till håret så ska jag sätta mig och läsa lite innan det är dags att dra iväg.
Hoppas ni har haft en mysig helg, det har jag!
Ciao!

Snart dags!

På lördag går startskottet!
Handla skor, väskor, kläder från samarbetet mellan H&M och Jimmy Choo!
Jag skulle vilja men jag jobbar då :/
Och så kanske vissa saker jag vill ha är lite dyra för mig. Precis när jag börjar kan man shoppa på nätet. Typiskt mig. Vi skulle egentligen haft stängt då men det blev ändrat.
Vad ska man göra? Tips? :P
Aja, det finns iaf massa snygga saker där, ni kan shoppa åt mig! :)

Igår var jag ledig och tvättade och hade mig. Lite besviken på torkskåpet som inte riktigt torkar torrt. Hmmm.. Jag kanske gör fel, får kolla upp det.
Passade en liten vovve igår, det är så synd om honom. Han kräks och hostar.
Kanske kennelhosta, fast han är vaccinerad?
Om han bara låg i soffan och man satt bredvid var det lugnt men när någon kom blev han så glad som han alltid blir och det klarade inte hans lilla kropp av.
Jag hoppas han mår bättre idag, så synd om stackarn som säkert inte visste vad som hände.
Ledig idag igen, vi bara softar.
Vi har sett en film och jag har läst ut en bok (Elsas Mode) och spelat lite gitarr.
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Kanske börja på Dan Browns bok. Har många böcker som jag vill läsa, de ligger i en hög. Så det är nog dags att börja på den.
Jobbar imorgon från 13-18 och på lördag som vanligt. Vi ska nog åka till Ikea på lördag för att fixa lite smågrejer. Ett bestickställ, persienn och en batteriladdare. Och byta en badrumsmatta som inte passade (färgmässigt).


Lite bokrecension:
Läste ut Elsas Mode av Sofi Fahrman idag. Den var lite klyschig men jag gillar ändå sättet hon skriver på. Den var spännande och jag la motvilligt den ifrån mig om jag var tvungen.
Intressant att läsa om Sthlm och mode.
Den är läsvärd och bra men inte utmärkt. Men bra tidsfördriv!


Nu ska jag gå och göra något! Ha det! :)
Ciao!

Lägenhetsbilder

Hej hopp!
Jag tog mig tid att fota idag och tar mig tid att lägga upp bilderna åt er.
Visst är jag schysst? :P
Jaja. Vissa blev lite suddiga, för jag hade lite bråttom imorse. Fick springa tillbaks och hämta nycklarna och sprang till bussen, blev stressad, fick svårt att andas och ja. Orkar inte ta nya bilder nu men kanske en annan gång. Annars så ser man ju precis vad som finns.
Men men, nog tjatat från mig! Here you go:


Albin sover när jag fotar. Sjusovaren.. :)


Visst är taklampan fin? Den hette Glamour och fanns på Clas Ohlson ;) Billigt och bra.


Vi har en fransk balkong som vi inte använder. (duh..) Gardinerna är inte våra men resten är det.


Garderoberna har vi hälften var ungefär. Känns lite lite men det fixar sig :)


Vi vet inte riktigt hur vi ska göra med min spegel... Det är betongvägg och eftersom vi bara hyr i andra hand kan vi inte hålla på och borra hur som helst.


En bit av hallen. In till vänster är köket och in till höger är vardagsrummet.


Köket, som är lite hafsigt eftersom vi inte har packat upp alla saker än. Vissa saker har vi fått av släkt och vi har glömt att kolla igenom dem. Men snart så!


Fint? :P


Vi kör på lite gult badrum. Och röda handdukar...?


Vardagsrummet! Den tyckte att vi kunde ta utan blixt. Soffa till höger, bokhyllor till vänster. Stort och fint!


TV och mjuk soffa. Och goa filtar! Lampan köpte vi igår på Bolagret.


Mina älskade böcker! Alla är uppe nu, det känns bra.


Lite mörkt men fint och trivsamt.


Skrivbordet är lite ivägen kanske men nödvändigt!


Matbord och Albins gitarr på väggen.


Min gitarr, Audrey och ny klocka från Åhlens.


Balkongen har jag inte varit ute på ännu.. :P


Utsikt!


Lite småpyssel...


Mina böcker jag inte läst än. Men snart så!


Lite jackor...


Och lite hall. Slutt!

Vad tycks? :)
Fick förresten Kents nya skiva Röd idag! Woho! Får lyssna på den imorgon, nu är det för sent.
Aja. Nu kanske det är sovdags snart. Vi ska nog glo lite till på TV. Imorgon tvätt, så får gå och lägga mig tidigt. Måste lära mig hur maskinerna funkar. Det är ju alltid olika.
Ha det fint iaf!
Ciao!

Confusion girl

Hej hopp, det är jag!
Det händer så mycket nu så jag har inte bloggat på en vecka.
Det har varit för mycket saker att göra. Packat upp alla flyttlådor, gjort det fint, handlat grejer till vårt hem (älskar att säga det :P) och glott massor på TV. :)
Handlat lite julklappar, blivit bjuden på middag, jobbat, umgåtts med Albin...
You know.
Man hinner inte med allt.
Och jag har fortfarande inte fotat lägenheten. Får göra det imorgon, promise! Vill gärna ha bra ljus. Har dragit mig för att fota innan vi fixat till som vi vill ha det. T.ex. lampor och sånt.

Just nu ligger Albin och tittar på Get Smart. Tidigare såg vi Eurotrip och den gillade han. Det är kul när jag visar filmer som jag tycker är roliga, och som han också gillar. Då känns det bra och vi hör ihop och allt det där :P
Han är så söt när han ligger i soffan och skrattar :)
Jag har verkligen haft tur som hittat honom, for real! He's my man... :D

Imorgon blir det jobb igen och på tisdag blir det första tvättdagen nere i tvättstugan. Tyvärr fanns det bara konstiga tider så vi har 8-11. Jag börjar elva så jag får väl sortera och lägga in tvätten så får Albin fixa resten. Vi har lite att tvätta men det ordnar sig nog.
Jag vill fixa inflyttningsfest här... Men vill inte störa grannarna.
Det är ett sånt bra hus, man hör nästan ingen alls. Kanske någon TV ibland eller dusch men annars inget. Jätteskönt. Försöker vara tyst jag med, men en eller två fester får man väl ha. Och maskerad hade varit väldigt trevligt... Som jag nog nämt innan.

Lovar att lägga upp foton, det var ett tag sedan sist.
Skriver kanske imorgon eller tisdag men fixar foton på lägenheten, promise. :P
Ha en mysig söndag(-snatt) så hörs vi!
Ciao!

Ny lägenhet

Hej hopp!
Nu har vi flyttat in. Det är fullpackat men samtidigt rätt tomt. Det ekar lite i rummen för vi har inte satt upp något på väggarna.
Men det står massa flyttkartonger i vardagsrummet. Köket har vi nog fixat klart, tallrikar och glas och annat är diskat och står i skåpen. Sovrummet är fint, jag ska bara fixa in mina skor och lägga in alla tröjor jag har.
Sedan så har vi böcker i fem halva lådor.
Vi har inga hyllor än, det saknas tydligen skruvar. Så böckerna är inte uppe :/
Men det är kul! Spännande!
Men ändå tomt på människor. Är van vid att vi iaf är fyra pers i huset, men nu är vi bara två. Inget fel med det men lite tomt. Kanske är en liten morsgris :) Och farsgris.
Men allt ordnar sig.
Jag hoppas att alla kartonger är borta i slutet på veckan. Vi får vä, se hur det går.
Imorgon ska vi till IKEA efter jag slutat och handla lite nödvändiga saker.

Snart ska jag gå och jobba. Börjar inte förrän tolv. Men måste ta bussen tio i elva. Tar ungefär en timme till jobbet, en väg då. Så två timmar varje dag. Gör mig inget, bara jag har musik eller en bok/tidning.


Nu ska jag nog sticka tror jag, men vi hörs någon dag! :)
Kan inte riktigt säga vilken för vi har mycket att packa upp, men någon dag snart. :P
Ciao!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0