The Curse of Linné

I fredags var jag trött som ett as. Gick upp halv sex, började jobba halv sju. Lite störande att det inte kom några barn förrens typ sju, men jaja. Lite lam dag annars, men kul att sluta ett. Efter det drog jag in till stan och shoppade upp halva min lön (jag tjänar inte mycket alls, så softa). Ganska underhållande. Nya jeans som jag ser ut som en.. Gnu i =) (svårt att förklara men svart är ju alltid trevligt).
På kvällen skulle jag umgås med folk och så hamnade man på Övre husargatan, där Castro bor. Tänkt filmkväll men blev fyllekväll istället. Mindre trevligt för jag tänkte inte dricka alls för jag var så trött så jag säkert skulle somna. Men Lee blev full och gav mig tre smirre ice, så det nöjde jag mig med. I Castros lägenhet fanns Castro (ofc), Jon, Lee, Martin, Jakob, Sebbe, Linus, Anders och den okände Rickard från Dalarna. Om man spolar förbi många timmar som mest bestod i väldigt mycket skratt och svepningar av vodkadrinkar (okände Rickard stod för de flesta svepningarna, vilket resulterade i att han däckade, inlåst på den enda toaletten) så var det väl rätt okej. Men det blev för mycket när en dum och ihärdig kille (inga namn nämda) skulle tafsa på mig hela tiden. Om han var så sugen på tjejer kunde de väl gå ut som de sa att de skulle. Men icke, det hände upprepade ggr fast jag sa att han skulle sluta och dra åt helvete ett x antal ggr. Efter sista gången fick jag ryck och gick ut på balkongen och grät lite. Vad är det för fel på killar, som man trodde var sin kompis? Jag förstår inte.
Vid ett kände jag att jag inte orkade vara kvar. Då hade precis Anders dragit och kvar var bara Castro, Martin, Linus, okände Rickard och jag. Rickard var ju inlåst på toan och Linus spydde i vasken. Martin låg och juckade (ensam) i Castros säng och Castro gick runt och var rastlös och jag satt och tittade på. Trist, så jag fick skjuts av snäll morfar, mormor och packad moster.

Gårdagen spenderade jag med en bok, mycket trevligt.
Senare kom Sissel på besök, eftersom vi skulle in till Slottskogen och träffa hennes syster och diverse. Grillning på g, men Sissel och jag bangade ur och köpte kyckling (redan färdiggrillad) och tog med potatissallad. Egentligen var grillningen en ursäkt för att Terese (Sissels syster) skulle få para ihop sin pojkväns kompis med Sissel. Jag var lite av ett femte hjul och det är ju alltid lite trist. Folket var Terese och hennes Daniel, Jonas och Jonas (även kallad Jon), Koffe (Kristoffer?), Sissel och jag. Kycklingen såg väldig äcklig ut efter ett tag så jag fick lite kött och livnärde mig på vindruvor och lite jordgubbar istället, medans Sissel såg ut att trivas i Jons sällskap. Nu har jag slängt ut hennes kväll till allmänheten så jag pratar inte mer om det. Efter några timmar blev det svinkallt och alla skulle dra hem till Terese och Daniel men jag drog hem och missade att umgås med Toria och hennes Kalmar-snubbe. Jag la mig och läste och somnade typ elva. Stört.

Idag: innedag. Tänker inte gå ut alls, även fast jag fick erbjudande att fika (mycket trevligt dock men nejtack). Jag hade egentligen planerat att smita till Sci-Fi-mässan men hittade ingen som orkade följa med så skit samma. Ville egentligen också gå och kika i Slottskogen (pingvinerna skulle flytta in i sin nya damm, vore trevligt att se) men äsch. Sparar mig för imorgon. Valborg. Whoho. Känner mig inte alls peppad. Synd. Får dra ut på stan imorgon, eftersom jag inte orkade det idag, och kika på nån fin kjol och leggings. Kanske en skinnjacka också. Kanske skor? (hej, shopping-galen?)

Really?

image1

Jaha. Har alltid undrat, då vet jag. Men om män är trötta?
Kuggfråga, I guess..


Okej, snart valborg. Man borde förbereda sig. Jag har lite vin och en biljett till TrafficLight på Trädgårn och ett förfestställe. Det enda som behövs nu är fruktsoda och nya kläder. Det allra svåraste fixet, men jag får lön på fredag (annars är jag kokt) så det borde ordna sig i helgen.

För övrigt var det världens sötaste barn på en förskola idag. Hon är ifs väldigt söt annars också, men just idag så.. <3
Hon är en liten svans efter mig, följer efter mig vart jag än går, är en allmänt jättesöt liten treåring. När vi var ute gick hon och höll mig i handen tills de andra barnen på avdelningen började leka någon skum lek med henne, så jag gick runt lite på gården. Sen behövde en liten kille hjälp inne med att knäppa byxorna (jävligt svårt ska ni veta!) och så hör man något utanför dörren:
- Osefin! Osefin!
- Jaa?
- Vad gör du, Osefin?
- Hjälper Johan med byxorna bara.
- Men.. Men jag saknade dig där ute....

Jag bara smälter. Kramade om henne riktigt ordentlig (mjuka små barn!) och sen gick vi ut igen.
Sånna grejer gör min dag.
Jag har fått jobb på halvtid nu. Eller mja.. Fyra dagar i veckan, men chanser att de ändå ringer in mig på min "lediga" dag. Känns jättebra, även om det bara är tillsvidare. Om den ordinarie kommer tillbaks från sitt grav-vik så får jag ju fortsätta med att springa runt på olika ställen, men jag hoppas det dröjer.. Annars drar jag bara till London och blir au pair. Det är väl mer lyxigt att ha ett tråkigt jobb i London än i Mölnlycke, don't you agree?

Övningskörde lite nyss med båda föräldrarna. Först fick vi byta däck för mamma hade kört på någon skruv. Och extradäcket såg ut som ett cykelhjul.. Jag lovar att alla andra däck kommer mobba det däcket när de ska köra till verkstan imorgon. Iaf, det gick bra, även fast jag mest bara övade på att parkera, stanna och starta och sånt lätt, så jag kommer kunna det riktigt ordentligt sen. Får köra med lite mindre mellanrum, jag bara glömmer bort allt. Och så är det lite läskigt att ha två i bilen som säger åt mig vad jag ska göra och inte göra. Gjorde massa perfekta starter *nöjd*
Tedags!

Grim Fandango

Inget slår ju Monkey Island-spelen men Grim Fandango är ju gjort av skaparna från Monkey Island så det är ett häftigt spel, minst sagt. Something's Rotten in the Land of the Dead...and you're being played for a sucker. Fick låna spelet av Artur, som jag också ska träffa idag <3 Träffar honom för sällan. Pity, he's a real funny guy.
Mitt Curse of Monkey Island har repor i skivan >.< Kan inte spela det. Fuck. Jag saknar Guybrush (och Murray).

Igår satte jag upp en stringhylla (väldigt mycket hjälp från pappa). Så jävla snygg. Inte en sån man köper nu, utan ett äkta orginal! Wicked. Jag får mer plats i bokhyllan och allt krimskrams får plats i hyllan. Känns jättebra. Mitt rum känns rätt okej att bo i nu, fast jag skulle vilja måla om skrivbordet så det matchar.. öh.. tapeterna eller dylikt. :) Borde byta ut mattan isf också. Den är blå och resten av mitt rum går i vitt, grått och svart. Borde klä om soffan också.. Eller köpa ny. Äh. Det känns så meningslöst att göra mycket med mitt rum när jag mest bara vill flytta hemifrån och börja om på nytt och inreda. Det är väl mest det jag längtar efter, en lägenhet som jag får inreda hur jag vill. Och klara sig själv, förstås.. Men mest inreda <3 <3 <3


Och jag har blivit förkyld igen. Det suger. I helgen var jag hostig och allmänt jävlig så jag åkte in till Movieline och Haga med mamma och köpte filmer och te. Det var ifs trevligt, och jag glömde att jag mådde skit. Köpte tre filmer för 400 (mindre bra, eftersom jag typ inte har några pengar kvar och får inte lön förrens på fredag). Mononoke-hime och Tonari no Tororo <3 (den sista filmen köpte jag av nostalgi, Sister Act) Köpte grönt te också, mycket gott. Samma som vi drack i Tokyo. Det i Guanshou funkade också men där drack vi bara te. Jag vågade mig på att be om cola en gång men då såg de lite griniga ut så resten av resan drack jag te. Vilket inte var helt fel heller.

homeenter-skit

Det finns en jättefarlig fälla på internet. http:www.homeenter.com. Det är helt och hållet omöjligt att gå ur den klubben. Jag har försökt i minst ett halvår men då säger de att jag måste köpa den saken först, eller den saken.. Jag köpte en sista dum sak som det stod att jag var tvungen att köpa och skrev sen: Meddelande = nu har jag beställt alla saker jag måste beställa, se nu till att inte skicka mig fler skitskivor eller tidningar. det är fan omöjligt att gå ur men nu tänker jag göra det, så fixa det fort som fan. tack på förhand. Som svar fick jag: Hej! Tack för ditt mail. Åtagandet du accepterade när du blev medlem var att du skulle handla 2 antal produkter till klubbpris inom 12 månader. Du har köpt 1 produkt till Klubbpris.

Jävla kuksugare, jag har inte ens gått med i klubben men jag får inte gå ut så de skickar hem massa tidningar och vill att jag ska köpa skit..

Även om jag är grinig och sjuk idag så är jag ändå lite glad att Jon ska komma hem igen, efter drygt ett halvår.
Och lite glad för jag antagligen ska köpa Crocodile Hunter idag. (Jag är bara lite ivrig att se för jag totalälskar Animal Planet och de visar inte Steve Irwin längre, vad jag vet och jag saknar honom)
Fick en film igår också! På posten. Trevligt trevligt.. Paris, je t'aime heter den. Kärlekens stad. Massa berättelser med bra skådespelare, bl.a. Natalie Portman, Steve Buscemi, Gerard Depardieu, Maggie Gyllenhaal osv. Elijah Wood är med också men har inte så jättemycket övers för honom.

Varför blir man sjuk när det är helg? Värdelöst..
Igår var jag på Lilla London och åt med föräldrar. Aldrig varit där, det var fint. Tror dom blev griniga för vi bara beställa en rätt och ingen efterätt eller förrätt eller dylikt.. Men vi åt godis hemma istället och såg på As good as it gets. Jack Nicholsons ögonbryn faschinerar mig. Underbar skådespelare.
Älskar honom som Jokern i Batman. Älskar ifs alla Batman-filmerna utom den senaste. Den är.. lite lam.
Okej, Christian Bale funkar men.. Nej. Gamla Batman-filmer ska det vara, av Tim Burton. Den med Arnold, George Clooney och Uma Thurman är väldans seg.. Då är Batman Forever bättre, med Jim Carrey och Tommy Lee Jones. (Drew Barrymore also)
Okej, då vet ni att jag är en Batman-nörd.. Moving on, moving away....

Kanske ska få jobb och jobba med all säkerhet 80 % istället för bara vikarie som springer runt överallt och inte vet när jag jobbar. Skulle vara väldigt gött även fast jag skulle vilja ha heltidsjobb. (Sånna finns inte, va? Bara påhitt?)

Måste namedroppa lite filmer innan jag springer iväg till bibblan med försenade böcker.
Hauru no ugoku shiro, Idiocracy, Happy Feet (Robin Williams som Ramon), Tonari no Totoro, Garden State, 300 the movie, Sen to Chihro no kamikakushi, Star Wars (ofc), Cry-Baby (Johnny!), Bedknobs and Broomsticks, Hoodwinked, Jay and Silent Bob strikes back, Dogma, 16 candles (älskar 80-tals nördarna!), Kung Fu Hustle och Shaolin Soccer, Lemony Snickets A series of unfortunate events (Mr Carrey), Man on the Moon, Patch Adams, Tenacious D - Pick of destiny (Bästa film ever), Hhgg (Hitchhikers guide to the galaxy), White Chicks och Waynes World 1 & 2.

See ya!

Press

ALLA jag känner har tydligen skaffat blogg, så varför ska jag vara sämre? Har inte jag också jääävligt mycket intressant att berätta? Jovisst, det är klart. Då borde jag kanske också basunera ut det. Ja, varför inte?
Men jag tänkte börja med ett tråkigt inlägg bara för jag är grinig och det regnar.

Kakelmannen var här nyss förresten. Jag kanske kan duscha till helgen. Duscha i nytt, fint duschrum med übernajs kakel.. Mmm, tycker vi om!
Han har migrän rätt ofta, jag säger då det, hantverkare kan man inte lita på. De kommer när de känner för det. Fast, det måste tilläggas, han gör ett jättefint jobb och han jobbar bra när han väl är här. Han är kanske bara lat, precis som jag och den där ungen på dagis igår.
(Ja, jag har också sjunkit ner i förskoleträsket)
Vi var ute och satt i sandlådan och hade allmänt trevligt då den lille ungen kommer och säger "jag vill att du ska göra en kaka åt mig!" (sandkaka, that is). Då frågar jag om han inte kan försöka själv och då svarar treåringen "nä, för jag orkar inte".
Vad är det med motivationen? Har den försvunnit helt? Inga barn orkar klä på sig själva för "det blir inte lika bra som när mamma/pappa/fröken gör det.." Blä.
Skulle man säga när man gick i skolan att man inte ville skriva ett arbete för "man orkar inte" och "det skulle bli mycket bättre om läraren/mamma/storebrorsan/pappa/mormor gjorde det"?

Ibland känner jag mig som en rynkig tant som vill skriva irriterande insändare till tidningar om ungdomar som super och knullar runt. Får nöja mig med det här.

Jag ska nog duscha och sen se en film och sen *suck* gå till jobbet.
Börjar halv ett, jäkla psychotid. Jaja.
Kanske träna med Sissel ikväll också, man borde..

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0