Natt

Det är mörkt ute och snart är klockan midnatt, så det får vara natt.
Nu ska det sovas! Imorgon har jag sovmorgon men ska jobba vid tre, får se vad jag hittar på innan dess.
Sov gott alla!


Hurra för min bror!

Idag fyller min storebror 26 år, hurra hurra hurra hurra! :D
Han är i Malmö så får nog inte träffa honom förrän i helgen men då ska han iaf få sin present.
Iaf, om du läser detta Eric, så massor av grattis!!! :)
Du är den bästa storebror man kan ha; rolig, snäll, omtänksam och dessutom har han en supersöt hund som jag får "låna" ibland :)


Dagens outfit


Klänning: Gina Tricot
Kofta och skor: H&M


Tror halsbandet kommer från H&M eller Gina Tricot.


Armband från Pilgrim.


Örhängen från Sara.

Idag klädde jag mig lite somrigt och romantiskt, för jag har den känslan idag :)

Solig och ledig dag

Gomorron! Eller god förmiddag kanske det är.
Idag är jag ledig och solen skiner! Albin jobbar tyvärr, annars hade han tagit hand om tvätten och jag kunde gjort vad jag velat men nu är det jag som måste tvätta. Suck och stön. Men jag ska inte klaga, jag är ju ledig på torsdag och då behövs det inte tvättas så då är jag helt ledig! :)
Jag hade tänkt att gå en fin morgonpromenad innan jag tvättade men det hanns inte med. Jag fastnade här i en halvtimme och sedan var jag dödshungrig och nu är klockan som den är och jag ska tvätta om mindre än tio minuter. Får promenera sedan.
Nu tänkte jag nog skynda iväg till tvättstugan, men jag skriver senare!


Tvättdags.. Blörgh.

Dagens nördighet



Idag kom min coola hårddisk på ofattbara två terabyte, som är 2000 gigabyte. Om ni hänger med :)
Albin har rätt många externa hårddiskar och han brukar döpa dem till t.ex. Svarta Besten, Lilla Gnun, Teddy Pom-Pom (efter en knähund vi såg på TV), Lilla Bebisen, Hemliga lådan och Where the action is (om jag kom ihåg alla).
Jag ville döpa min nya till något coolt men kom inte på något kort och koncist så det blev SuperMegaCoolAwsome Beast. Bra namn va? Says it all!


Kedja med ear cuff


Cuffen har nog halkat ner lite under dagen men såhär ser det ut när jag springer runt och jobbar och åker buss och allt vad jag gör :)


Matchade det lite tuffare med kedja med detta söta med rosetten :)

Dagens vill ha


H&M, 199 kr, för denna söta blusen med tofsar på.


399 kr hos H&M. Jättefin klänning som man kan ha både på stranden eller på festen, beroende på accessoarer.


H&M igen, 249 kr. Har fastnat lite för puderrosa men dessa är supergulliga! :)

Mästarnas mästare!

Yessss, Ingemar (Stenis) vann igår! Inte jätteöverraskande men vad som helst kan ju faktiskt hända så var lite nervös där ett tag :P Men såklart fixar han det galant.
Han är riktigt grym den mannen, och dessutom ödmjuk. Så coolt! :)

Poirot igår var också riktigt spännande, jag kunde inte ens gissa mig till vem som var mördaren :P Älskar när det är så, för om jag ser samma avsnitt en gång till så kommer jag inte komma ihåg vem mördaren var då heller :P Så awsome. Lura mig själv ftw!
Idag är det ny vecka och jobbdag, imorgon är jag ledig. Det brukar vara tvärtom, lite synd att det har ändrats :P Det var rätt skönt innan att vara ledig på måndagen, det blev en bra start på veckan. Men men, nu är det såhär.
Det ordnar sig :)
Jag försöker komma in med inlägg under dagen!


Musikvideo

Min duktige Albin och hans duktiga kompis Lisette har gjort en musikvideo i vår lägenhet och nu (hoppas jag) är jag den första som bloggar om den, och visar videon, mohaha! :)
De har hållt på i ungefär två veckor och det är ingen vanlig musikvideo utan de har gjort den i stop motion.
Det har varit lite jobbigt för de har möblerat om i lägenheten så hyllor och bord står längst in i hörnen i vardagsrummet och det är begränsat med plats att röra sig på också.
Men äntligen är det klart och snart kommer det se ut som vanligt i lägenheten! :D
Men det har varit roligt att se hur de har gjort och de är väldigt duktiga (som jag redan nämt) och låten är riktigt bra också, man har fått den på hjärnan när man har hört Albin redigera hela dagarna :P
Men men, här är den iaf! Vore kul om ni kunde slänga in en kommentar om ni gillade den eller inte.
Enjoy!


Jävla pojkar


I fredags var vi på filmpremiär för att se Jävla pojkar, som filmen hette. Albin var statist, så det var lite kul att se :)


Filmen handlade om tre killar och deras familjer och liv.


Det var massor med folk och det var jättevarmt! Vi var på Draken.


Jag gillar Draken, det är en fin bio.


Fint va?

Själva filmen var rätt dyster och visst, det är bra och intressant att filmer inte bara är komedier och allt ska vara roligt utan man måste belysa de svarta historierna och ångest och skilsmässor. Men jag tyckte att det var för deppigt. Ingen av killarnas historier slutade lyckligt. Jag är inte så förtjust i sådana filmer, jag gillar feel good-filmer, även om jag kan se "jobbiga" filmer som handlar om depression och dylikt, men alla historier slutar iaf någorlunda lyckligt, annars är det inte så stor chans att många vill se filmen om allt bara slutar i misär.
Så tror jag iaf. Men det var kul att se Albin som statist iaf! :)

Lazy sunday

Idag lyser solen lite grann men vet inte om jag har lust att springa ut och göra något, är rätt trött och stannar gärna i soffan. Idag är det Mors Dag så ikväll ska jag nog till föräldrarna för fika och ge mamma en liten present för att visa att hon är den finaste mamman jag vet :)
Har nog inte något annat planerat för dagen så jag skriver igen lite senare.


Kanske ska zumba lite?

Knocked up



Just nu håller jag på att kika på Knocked up som går på sexan, den är nog snart slut. Väldigt rolig film, den passar mig :) Liknar Forgetting Sarah Marshall och Hangover (ettan då, har inte sett tvåan).
Sen blir det till att sova, hörs igen imorgon!

Who's gonna save the world?



Jag älskar ju hundar och tyckte att denna videon är så cool och söt på samma gång :) Och så är det en bra låt också. Jag funderar på om min brors vovve är en superhjälte på natten, när vi sover..? :P

Heta sandaler


De här sandalerna kommer från DinSko, men de är mer bruna är gröna som de ser ut på denna bilden.

Dessa hämtade jag ut idag! Väldigt sköna att gå i och väldigt praktiska att ha på jobbet och nu i sommar, om det blir varmt någon gång och inte regnar och blåser hela tiden som det gjorde idag. Som det GÖR idag ska jag väl säga, det har inte precis slutat än.
Senare lägger jag upp de få bilder jag tog igår på filmpremiären och skriver lite om den. Ikväll ska vi förresten äta tacos. Mums! :)

Nytt örhänge!

Hej hopp, nu är jag hemma igen efter allt jobbande.
Igår fick jag hem ett örhänge som jag hade beställt från Cocoo! Lite annorlunda, inget som jag brukar köpa men tyckte att det var jättesnyggt och slog till! :) Antar att det är fler än jag som har köpt det, för det var slut när jag ville ha det men så kom det in i shopen igen.



Det fanns två till med cuff's tror jag, men de hade fler kedjor och jag gillade enkelheten med denna. Ska ta en bild på mitt hänge när det är på örat så får ni se :)

Ofrivillig sovmorgon

Jag försov mig imorse :( Det berodde nog på att jag inte har ställt väckarklockan sen i måndags och då är det inte så lätt att komma ihåg att ställa den efter fyra dagar. Jaja. Albin väckte mig och jag trodde att det var fredag. Fick stressa som sjutton men efter en kvart var jag någorlunda redo och skyndade hemifrån. Tyvärr ville kollektivtrafiken gå emot mig så när jag kommit till Korsvägen stod det att alla bussar till Mölnlycke skulle komma om en halvtimme eller mer. Så jag fick ta en taxi. Suck. Betala för försovning, så kan det gå. Kom iaf nästan i tid till öppnandet, lite sen bara. Tur. Så har inte fixat några tidsinställda inlägg utan skriver när jag kommit hem. Har förresten ont i foten igen :P inte på samma sätt utan ovanför hälen typ. Tyvärr vänsterfoten igen, den som jag fick ont i för exakt för en vecka sen. Men ha en fin lördag så skriver jag sen!

Nya böcker igen..! :)



Jag var och hälsade på Albin när han jobbade och handlade dessa böcker av honom! Ni kommer kanske ihåg att jag skrev väldigt lyriskt om Fallen ängel, Becca Fitzpatricks förra bok och hoppades att det skulle komma en till? Nu har det gjort det, och jag hoppas den är lika bra som den första!
Jag ska ju på bio men jag skriver kanske ikväll, annars imorgon. Ha en fin fredagskväll!

Jagad



Igår läste jag ut Jagad, som är den sista boken i Airhead-serien av Meg Cabot. I denna boken ska Nikki knyta ihop säcken och avslöja mr Starks hemlighet som fick den riktiga Nikki att bli utsatt för ett mordförsök.
Och hur ska man hantera killar som blir onda och vill hämnas på ens död, när man bara vill älska dem?

Jag tycker att det var en riktigt bra serie och böckerna är alltid spännande så jag har svårt att lägga ifrån ig dem, jag sträckläser och blir nästan okontaktbar :) Det betyder nog att de är bra ;)
Böckerna är riktiga bra och jag tycker absolut att ni ska läsa dem, Meg skriver så bra tonårsböcker så det finns nästan inte! :)
Verkligen rekomenderad serie!

Dagens outfit



Dagens är en kopia av förra veckans, förutom att jag inte har de skorna :P Albin tyckte att jag var så fin i det, så jag tog det istället för klänning. Vet inte riktigt vilka skor jag ska ha än men det blir kanske de blommiga ballerinorna från DinSko.

It's friday, I'm in love!

Idag är det fredag och jag jobbar bara tre timmar. Efter det ska vi på bio! Albin har varit statist i en film så vi ska gå på premiären. :) Fun fun.
Så han ska välja ut en klänning jag ska ha på mig :P Så nu ska jag duscha och tvätta håret så får vi se vilken han väljer sen :) Hoppas det blir en fin...! :P
Det är lite småtråkigt väder idag, regnet ligger i luften. Jag ska försöka uppdatera lite innan jag går till jobbet, har nog en recension på lur! :)


Min kärlek.

Let's go to Paris!



Denna lilla bilden pysslade jag ihop eftersom Albin sa att han inte ville åka till Paris på smekmånaden, och då sa min kompis Robin att vi kunde åka ihop, så jag pysslade ihop denna. Jag tycker att jag passar i mustasch och basker! Albin har gjort en del, t.ex. ritat den franska bilen (en Citroën), Eiffeltornet, Albin-gubben och Triumfbågen. Ganska mycket alltså :) Han gjorde baugetten och glaset i Robins hand också. Han utformade baskrarna också... Men det var min idé!!!
Funderar på att göra en teckning med Albin och jag om vi ska åka till London. Då kan jag rita tekoppar och plommonstop och sådant :)
Jag har inte haft mycket att göra ikväll nämligen, därför har jag tid att pyssla :P
Nej, nu är det kanske dags att gå och lägga sig! Nightie night på er alla!

3 för 2!

Igår slog jag till på ett erbjudande från H&M. De har nämligen ta 3 betala för 2 på alla damunderkläder!
Yay, man behöver ju alltid nya trosor :P Dessa hittade jag!


Söta va? Albin fick tycka till och då blev det färgglatt; rosa och gult.

Så passa på, vet inte hur länge erbjudandet gäller!

Pimpad brevlåda?

Albin "pimpade" vår brevlåda. Nu ser den lite läskig ut.. :)


Dagens outfit


Klänning och skärp: H&M
Kofta: Rut m.fl.
Skor: DinSko
Strumpbyxor: MQ
Halsband: Present från mormor och morfar

Top of the morning!

Hej hopp! Sovmorgon idag igen :P
Albin gick och la sig efter mig men gick upp före mig, och väckte mig inte ens. The nerve! Jaja, nu är jag vaken iaf.
Lite jobb idag igen men innan dess har jag lite tid att ta det lugnt.
Kommer in med ett inlägg eller två under dagen!


Idag tänker jag på vovven och att när han var liten kunde han ligga i mitt knä och sova men inte nu för nu är han för stor/jag har för små ben :P

Nya böcker! <3



Idag hämtade jag ut böcker till mig! Femte delen av Douglas Adams och sista och tredje delen i Airhead. Yay! :) Såg dock massor av böcker jag som jag vill läsa när jag hämtade ut dem, mindre bra.. :P Vill läsa så himla mycket!
Nu är det nog läggdags för mig. Börjar inte förrän tre så kommer in med inlägg imorgon!
Nighty night!

House of Eliott



House of Eliott handlar om systrarna Beatrice och Evangeline som startar ett modehus på 20-talet i England. Många motgångar och folk som motarbetar dem, bland andra deras egna släktingar, men ändå så funkar det på något sätt. BBC har gjort denna fina serie där det finns ett överflöd av vackra kläder!
Jag gillar 20-talet även fast jag inte skulle passa så mycket i det (de var ju så smala och det skulle vara raka siluetter, det fixar jag inte med min kropp :P) och det är riktigt roligt att se hur fint de återskapar staden och karaktärerna. Det finns en charmig fotograf, Jack, och hans starka syster, Penelope, som hjälper fattiga. Man får följa deras kamp att bli självständiga kvinnor som gör vad de vill och inte låter sig stoppas av gamla gubbstruttar! :)
Om du gillar BBC-serier som t.ex. Pride and prejudice, tror jag nog att du skulle gilla denna serien, speciellt om du är intresserad av kläder också.
Det finns fler säsonger, och jag har ju bara sett klart en, så jag får försöka få tag i andra säsongen! Har sett den hos min morbror, får nog låna.. :)

Göteborgsvarvet


Här stod jag och väntade för att få se min kusin, pappa, någon av syslingarna eller min kompis men jag såg bara pappa. Då åkte jag till målgången och väntade på honom där.


Pappa fick en jättebra tid, 1.42 och då hade han ändå ett skadat knä. Och han är 50 +. Det ni! :) Är stolt dotter!


Är också stolt kusin, för Olle fick 1.32, tror jag. Henrik sprang inte i år för han hade skadat benet, tror jag.

Det var kul att se men lite trist att stå ensam :P Henrik fick några bra kort när de sprang in på upploppet, tror jag. Men det var en kul dag, vi grillade efteråt.
Är stolt syssling och stolt kompis också, vet dock inte deras tider :)

Min väska



Såg att en tjej i en blogg visar sitt väskinnehåll och tänkte att det kunde vara kul att visa mitt också :P

  • Plånbok, Guess. Gillar inte små plånböcker, man hittar ju dem aldrig! Ingen risk att denna försvinner :)
  • Paraply, man vet aldrig när det börjar regna, inte jag iaf
  • Solglasögonfödral (med solglasögon i), för vem vet när det blir extra soligt?
  • Busskort
  • Nycklar
  • En bok eller två, för det är lite långtråkigt att åka buss ibland
  • Näsdukar
  • Penna
  • Tuggummi
  • Handkräm
  • Bluetooth-headset, praktiskt utan massa sladdar till mobilen
Det var det :) Vad har ni i era väskor?

Lill-lördag!

Onsdag idag och jag har haft sovmorgon, åt inte frukost förrän efter tio. indre bra, var hungrig som en varg då!
Jag såg klart på en tv-serie igår, eller ja, första säsongen iaf, så den tänkte jag recensera lite senare.
Hoppas ni gillade "modeinläggen" igår på skor och smycken, jag tyckte att det var fina saker jag hade hittat! :) Och ni kan ju slå till på dem snart, folk får väl lön idag tror jag?
Skriver snart igen, nu ska jag fixa håret!


Recension kommer sen!

Sängdags!

Nu har jag suttit vid datorn en stund och spelat lite spel (Peril at End House med Poirot) och nu ska jag gå och lägga mig. Var och körde i nästan två timmar idag, och det gick himla bra! Fickparkerade och parkerade på massa olika sätt, backade in också och allt var kul och gick bra. Så nu ska jag gå och lägga mig och läsa på lite i teoriboken. Får ingen möjlighet att köra mer i veckan utan för vänta tills nästa vecka så jag får plugga på lite själv.
Får be Albin förhöra mig :)
Imorgon börjar jag tre så hinner nog med att skriva lite innan jobbet.
Gonatt alla!


Coola smycken!


Cocoo, 195 kr för denna coola dubbelringen med en bandspelare.


Jättesnyggt örhänge med earcuff från Cocoo, 95 kr men just nu är det tillfälligt slut men man får vänta på något gott! :)


Ormarmband från Gina Tricot, 129 kr.


Superhäftigt halsband från Lindex, 299 kr. Tyvärr slutsålt men det kommer säkert in igen!


Sött halsband med parfymflaska som hänge, Asos, 137 kr.


Gullig håraccessoar, lite hippiestil och Nicole Richie-stil på det. Asos, 91 kr. Så värt! 70-talet är ju inne i år.

Hoppas ni hittade något ni tyckte om!

Beige kilklack


De SthlmDG är från Brandos och kostar 549 kr.

Jag gillar kilklackar och just denna färgen var supersnygg. Speciellt när man är blek i början på sommaren, som jag :) Då förlänger skon benet lite grann, och jag som är kort gillar det! :P
Peep toe funkar ju också himla bra på sommaren, snyggt om man har ett fint färgglatt nagellack på tårna.
Slå till på denna skon?

Gåtan Maria Magdalena



Denna boken har jag haft vid nattygsbordet i säkert en månad. Har läst på kvällen, för då behöver man inget spännande (som en deckare) utan något "tråkigt" med typ fakta och sådant. Och denna var en sådan bok :) Men det var lite småspännande också, det var därför jag läste den.
Boken handlar om Maria Magdalena, vem hon var och hur hennes liv såg ut men också en del fakta om Jesus och de andra lärljungarna.

Intressant skriven om man gillar lite historieböcker. Jag gillar ju Da Vinci-koden och därför ville jag läsa denna. Denna boken dementerade ifs en del saker som stod i Da Vinci-koden, det var bara några små delar som stämde med "korrekt" fakta.
Men ändå rätt intressant om man vill läsa om Jesus närmaste lärljunge! :)
Läs den om du gillar en del fakta men kanske inte om du gillar bibeln, för vissa kristna blir ju arga om man säger att Jesus och Maria Magdalena var ett par. Men men. Nu har jag min körkortsteori vid sängen, för där är det också mycket fakta men kanske inte så tråkigt :)

Regntugn dag

Jag har stått och diskat i typ en halvtimme men det känns som två timmar. Nu är allt fint i köket och jag ska nog gå och duscha. Lite småtrist dag eftersom det regnar och blåser. Fast just nu ser det ut att vara uppehåll.
Hoppas inte det regnar när jag ska gå iväg och tvätta bara, det vore trist.
Jag ska läsa ut en bok idag, har några sidor kvar, så får ni en recension senare.
Förresten! När jag vaknade imorse så kände jag att min högra fot gjorde lite ont, inte den vänstra som det har varit i två dagar. Jag tror att antingen är den högra foten avundsjuk på all uppmärksamhet som den vänstra har fått eller så antingen är det för att jag har stött mig mest på den högra eftersom den vänstra krånglade.
Det är nog det sistnämda. Helknasigt! :) Sån är jag ;)


Det blir nog till att se på film inne idag när det regnar. Kanske Hot Fuzz? :)

Blades of Glory!



Älskar den filmen, skrattar högt varje gång jag ser den! :) Vill också ha sådana dräkter som de har där (ovanför :P) och dansa runt i lägenheten till Flash Gordon.

Det gick bra att jobba, foten känns rätt bra, jag kan gå på den iaf. Imorgon är jag ledig och jag ska väl tvätta och lite sånt tråkigt som jag skulle gjort igår. Kanske övningsköra lite också. Och kanske se en film, vem vet? :)
Jag skriver igen imorgon! Gonatt!

Invictus



Igår såg vi en film om rugby, sydafrika och Nelson Mandela. Morgan Freeman är nog den enda som hade fixat att spela Mandela på ett sånt övertygande sätt och Matt Damon var riktigt duktig som kapten över rugbylaget.

Jag gillade verkligen denna filmen, den var bra och spännande. Jag visste inte så mycket om detta, det utspelar sig på 90-talet och då ahde jag inte så mycket koll :P Då var jag åtta eller så. :)
Jag gillar sportfilmer (inte alltid men nu så) och den påminde om Remember the Titans och den gillar jag ju. Mandela visste jag inte massor om, så det var kul. Verkligen rekomenderad!
Riktigt bra film, se den nuuu! Kom 2009, tror jag. Check it out!

Måndag

Jag hade gärna varit ledig idag med men måste jobba. Imorgon är jag ledig dock. Foten känns lite bättre än igår men den gör fortfarande lite ont och jag försöker att inte stödja alltför mycket på den.
Men jag kan nog sitta på en stol på jobbet och försöka vila och inte springa runt för mycket. Det kan nog funka, kan lyssna på radion och så.
Jag får försöka fixa något tidsinställt inlägg, så hoppas det kommer upp ett eller två under dagen tills jag kommer hem. Ha en superbra dag! Solen lyser ju och ni har (förhoppningsvis inte) ont i foten så ut med er och gör det bästa av dagen! :)


Vilodag

Idag har jag försökt vila foten mycket, men det är faktiskt väldigt tråkigt att bara ligga i soffan och inte kunna gå upp och hämta något eller gå ut och hitta på något.
Imorgon ska jag jobba och jag hoppas verkligen att foten är bra imorgon, även om jag får ta det försiktigt så är det ju bra att kunna gå och kunna hjälpa kunderna att hitta det som de vill ha.
Vi får se hur allt blir :/
Jag har kikat på Poirot och Mästarnas Mästare. Kenny Bräck åkte tyvärr ut, så den jag hoppas ska vinna är såklart Stenmark. Inte bara för att han är bäst utan för att han förtjänar det :P Han har vunnit överlägset flest tävlingar och aldrig legat sist, så han är verkligen en värdig vinnare fast han är äldst av alla deltagarna (förutom Evy Palm men hon åkte ut rätt snabbt).

Nu är det läggdags, så gonatt på er och hoppas ni har överseende med dåliga uppdateringen idag!


Glitterscenen



Jag kan inte riktigt beskriva vad denna boken handlar om, för den var verkligen rörig och handlade om flera olika personer och ibland var det verkligt och ibland hände det inte alls, eller så var det väldigt rörigt. Men det handlade om Rita, Solveig, Bengt, Maj-Gun, Suzette och massa annat folk och deras liv och allt de gjorde och det de inte gjorde?

Nej, jag tycker inte denna boken var bra. Den var 300 sidor för mycket (den var på 400 sidor ungefär), det var alldeles för mycket prettotjafs och hopp fram och tillbaks och för många karaktärer. Nej, jag kämpade mig igenom den för jag vill gärna ha läst ut böcker men den var inte värd det. Rekomenderar den inte, om ni inte var galna i typ Spill eller Igelkottens elegans.

Trasig Josie

Idag är jag trasig :( Jag skrev ju igår att jag hade ont i foten; idag kan jag inte ens stöda på den utan att det gör fruktansvärt ont. Jättetrist, jag får bara ligga i soffan och vila foten frisk idag, inte kul alls :(
Vet inte alls vad jag har gjort, jag trampade inte snett eller så igår men foten är lite svullen och röd.
Jag ska nog kika på tv-serier eller film eller läsa. Har kommit på att jag kan ta mig runt i lägenheten genom att krypa, för jag kan verkligen inte gå alls.
Jag skriver kanske senare, nu ska jag försöka ta mig till köket för hitta något att dricka.
Todaloo!

Läggdags!

Jag sitter och har lite ont i foten som jag råkade vricka eller så, när vi såg på film. Bara en sån sak, att sitta helt stilla och så få ont i foten när man sen reser sig :P Jag är knasig.
Idag har jag jobbat, rätt mycket folk ute. Sedan in till stan för att kika på alla löpare. Jag såg pappa, och sedan mötte jag upp med honom och kusin Olle och hans pappa och så drog vi hem. Började dock må dåligt på hemresan, med typ halsbränna och astmabesvär. Riktigt jobbigt :( Hade inte hänt förut så visste inte vad jag skulle ta mig till. Men nu är allt helt borta, som tur är. Men har varit lite klen.
Jag åt två äggmackor och sedan softade vi tills det blev middag och vi grillade kött. Mums! Då kom brorsan med sin vovve och Albin kom också.
Och efter maten såg vi på Invictus, en mycket bra film, kanske recenserar den imorgon.
Nu är jag hemma och ska sova. Imorgon blir det nog att tvätta, städa badrummet, köra lite bil och träna. Om jag hinner med allt :P Vi hörs!


Dagens outfit


Jacka: H&M
Klänning: Vero Moda
Converse från Tokyo

Givakt!

Lördagsmorgon

Hej hopp! Snart drar jag till jobbet (lite tidigt för mig?) i det mulna vädret. Jag som sitter i min ballerinaklänning. Suck. Får se hur det blir. Tror att Göteborg stannar av lite grann idag, när allt folk kommer hit för att springa och ha sig. Igår var det smockfullt för Veronica Maggio spelade på Liseberg, så de fick stänga parken vid åtta för det var fullt. Har nog aldrig hänt, vad jag kan minnas?
Och idag blir det säkert problem med trafiken för folk ska ju springa på vägen och ha sig. Jag ska dit och titta för att se om jag kan urskilja pappa, kusin Olle och två av mina sysslingar som ska springa. Och Castro ska springa också! Kommer säkert inte se alla. Förra året träffade vi på pappa men när vi letade efter kusin Olles pappa så tyckte jag att alla män som sprang förbi såg ut som honom :P Så jag kanske tror att jag har sett alla :)
Anyways, senare blir det nog en slappardag, himla skönt. Vill ligga i soffan och bara vara. :)
Ha en bra dag tills vi hörs igen!


Turtleneck & chain



Om ni har missat denna skivan av The Lonely Island, så checka in den på Spotify nu! Den är jättekul och awsome! :) Klicka här!

Dagens outfit


Kavaj: Jsfn
Jeans och linne: H&M
Kilklackar: Blink
Ballerinas: H&M
Halsband: Urban Outfitters

Jag drar ju på after work direkt efter jobbet så då ska jag ha mina fina färgglada kilklackar, men på jobbet kör jag ballerina. De får plats så bra i väskan sen också.
Hörs later!

Äntligen fredag!

Solen lyser som attan och det är fredag! Många är ju lediga imorgon, det är ju visserligen inte jag och jag måste gå upp tidigt men jag är nog ledig någon dag i nästa vecka istället. :)
Idag är det jobb, tänkite försöka träna lite zumba och läsa körkortsteori innan dess. Och sedan är det after work. Imorgon är det jobb och direkt efter det drar jag in till stan för att se när pappa, kusin Olle och Castro springer Göteborgsvarvet. Sedan får jag kanske köra de trötta någonstans, så har jag övat på det också :)
Sedan vet jag inte riktigt vad som händer. Beror på hur trött jag är efter att ha festat lite dagen innan och gått upp tidigt :P
Men men, nu är det frukost!


Nagelpynt

Nu ska jag nog passa på att fixa till naglarna, vet inte vilken färg jag ska ha dock. Men någon fin och färgglad! :)
Annars har det varit en okej dag. Var och körde i typ en och en halv timme efter jobbet. Det gick bra, så det var riktigt roligt! Och när jag kom hem så åt vi kyckling med ris och kollade på två avsnitt av How I met your mother. Vi är fortfarande bara på första säsongen, skiva två :P Så det är en del säsonger kvar.
Imorgon blir det after work med Castro efter jobbet, så vi får se hur mycket det uppdateras imorgon. Fast jag börjar tre så det hinns nog med innan :)
Ha en myskväll så skriver jag igen imorgon!


Roligt!

Dagens outfit


Klänning: H&M
Kofta: Gina Tricot
Skor: Converse
Halsband: Present från mormor

Pirates 4



Igår var Albin och jag som sagt på bio och såg On stranger tides som handlar om att alla vill till Ungdomens källa. Barbossa har gått över till den andra sidan, blivit god? Och Captain Jack Sparrow är återigen på väg att bli hängd, letar efter ett skepp och rom och det vanliga.
Blackbeard är lite allmänt mystisk men skrämmande.

Någon har sagt att filmen inte alls är som de andra, att det typ är som den fjärde Indiana Jones-filmen, som inte har jättemycket med det gamla att göra. Men jag tycker denna filmen är helt okej, Jack är alltid rolig och han fick tydligen fria tyglar att improvisera och ha sig, och det lyckades han bra med tyckte jag.
Alla gillar ju inte samma saker liksom, så jag förstår om många tyckte att det var lite skumt med denna.
Men helt klart en sevärd film. Inte massor med 3D-effekter men det var coolt ändå.
Johnny Depp och Geoffrey Rush vill antagligen göra två filmer till, undrar vad de kunde handla om..? :)

Sunny days..

Hej hopp, solen lyser! Mycket roligare väder än igår, då det regnade och blåste som attan.
Idag börjar jag tre och innan dess ska jag nog softa lite. Efter jobbet ska jag köra lite med pappa. Försöker verkligen ta tag i detta nu! Ska läsa i min bok innan jag kör också. Borde öva in alla skyltar också... :)
Bion igår var kul, jag skriver en liten recension senare!
Nu blir det att äta frukost!


Kul med bio!

Dagens outfit


Tröja och jeans: H&M
Kofta: Rut m.fl.
Skor: Nilson


Örhängen från Asos.


Halsband från Rut m.fl.

Jag tänker inte klä ut mig till pirat senare så detta är min outfit för jobb och sedan för bio. :) Inget fancy idag, vill ha det bekvämt. Och det regnar ute :(
Jag skriver kanske efter bion men annars så hörs vi imorgon igen!

Smekmånad

Vi funderar på att åka på smekmånad, när vi har gift oss i oktober. Det är dock lite svårt att komma överens om vart man ska åka. Vi är inte sådana som vill ligga och steka på stranden eller bli aspackade på billig sprit utan mer upptäcka städer och äta god mat.
Jag skulle hemskt gärna vilja åka till Venedig, dels för att det är romantiskt och dels för jag vill hinna med det innan den sjunker bort och gör en Atlantis.
Albin vill åka till Legoland men jag tror han bara skämtar... :) Får hoppas på det.
Men om man kanske skulle stanna tre dagar eller så i Venedig och sedan åka till Milano eller Rom, det vore härligt. Jag var ju i Rom i november förra året och det var helt underbart, även fast jag inte fick se allt. Så det vore coolt att visa Albin vad vi gjorde och hitta på nya saker, för då "hittar" jag ju lite där :)

Har ni åkt på smekmånad, vart åkte ni då? Eller har ni planerat att åka iväg någonstans? Det vore kul att få lite åsikter, ni har kanske jättebra tips på fina ställen :)


Venedig.

Flowerparty



Jag fullkomligt älskar min parfym från Yves Rocher! Den doftar jättegott och passar sommaren perfekt. Jag gillar söta, lätta dofter. Är inte så mycket för tunga, har en från Kenzo - Flower (jag har nog något för blommor, tror ni inte? :P) men den är för stark tycker jag.
Iaf på dagen, på kvällen funkar det ju med lättare. Anyways, denna är toppen och inte alls dyr om ni vill testa något lätt och blommigt! :) Plus att flaskan är söt också! :D

Lill-lördag!

Igår testade jag zumba lite grann. Måste säga att det mest är svårt. Har aldrig testat sådant innan och kan inte calypso-steg så.. :P Men jag ska testa lite idag igen, medan Albin sover :)
Idag blir det lite jobb i eftermiddag och efter det blir det bio!
Pirates fick sådär betyg i GP, men man gillar ju alla olika så jag hoppas att jag kommer gilla den men går inte dit med för höga förväntningar.
Lite molnigt och inte vidare soligt idag men det gör inget, bara det inte blåser som igår! Fick byta ut kjolen mot jeans om jag inte ville visa trosorna hela tiden. (Och det ville jag inte) Körde förresten i typ en och en halv timme och provade att parkera lite snyggt mellan bilar, det gick asbra! :) Känner mig duktig.
Måste läsa på i min lilla teoribok också.. Är det för optimistiskt att tro att man kan fixa körkortet i höst, eller behöver man längre tid på sig? :)
Nej, nu ska jag zumba lite innan jag duschar och klär på mig!


Zumba!

Jag var och hämtade ut mitt spel idag, jag är så pepp! Ska testa det imorgon!


Dagens outfit


Jacka: Gina Tricot
Kjol: Asos
Skor: DinSko

Känner mig lite amerikansk idag :P Röd, vit och blå :)

Sovmorgon igen

Vaknade halv tio, har inte suttit mycket vid datorn förrän nu. Så god eftermiddag folk!
Ledig idag, ska nog spela lite lego-spel alldeles strax. Sedan ska Albin jobba och då åker jag nog en till stan en kortis och sedan ska jag övningsköra med pappa. En rätt lugn dag.
Top Gear ikväll, blir nog kul! :)
Jag kommer in med en dagens senare. Ciao!


Spela spel! :D

KD + 1500-tal = sant

Jag är lite sur idag. Hörde på nyheterna att Kristdemokraterna inte vill att homosexuella ska få adoptera, pga den "nya" idén om att ett barn behöver både manliga och kvinnliga förebilder.
Lever de på 1500-talet? Går vi bakåt i utvecklingen? Jag förstår inte alls att de kan tänka så, jag blir så sur.
Ensamstående mammor och pappor, är de också kassa adoptivföräldrar?
Tänk om ett par vill adoptera och det ser bra ut från alla håll men när de får barnet så börjar mamman slå barnet eller pappan våldta det. Det känns inte som en god anledning att vägra att någon ska få ge ett barn en fin uppväxt bara för de är av samma kön.

Jag skriver kanske inte så sammanhängande, ber om ursäkt för det, men jag blir så himla arg när jag hör sånt här. Iaf så var det KD i Skåne, om jag minns rätt, som ville ompröva detta beslutet för det har kommit nya förskningar om att "det kan bli bra vuxna trots allt även fast de växt upp med homosexuella föräldrar". No shit.
Vad tycker ni?


Project Runway igen!

Äntligen är hockeyn slut och jag kan titta på Project Runway på måndagar igen! :)
Yay! Så idag blir det tv så fort som jag kommer hem och så kommer ju Trinny och Susanna vid nio också, en helkväll alltså. Får blogga i pauserna :P


Måndag och ny vecka

Hej! Jag insåg just att jag ligger ungefär en halvtimme fel i mitt lilla morgonschema.
Jag börjar halv elva och inte elva idag, så nu är jag lite stressad. Hinner nog inte med bussen som går om en kvart, eftersom jag inte är färdig än men jag kan nog åka in via stan och komma i tid.
Jag hoppas ni inte känner er stressade och istället njuter av solen, det lyser iaf här. Jag ska försöka att hinna tidinställa några inlägg, eftersom jag kommer vara borta hela dagen och jobba!


Myskväll i soffan

Ikväll har jag sett Mästarnas mästare och Poirot. Det roliga är att jag hade sett Poirot-avsnittet tidigare men kom inte ihåg vem mördaren var men allt kommer tillbaka när man börjar titta, så jag visste till slut vem det var innan det blev avslöjat. Känner mig lite smart :)
Mästarnas mästare är kul men jag tycker inte att Maria Brandin verkar vara så kamratlig, henne skulle jag inte vilja möta en mörk kväll. Stenmark eller Kenny Bräck borde vinna, tycker jag. Kenny för han är värmlänning och superhärlig och rolig och duktig och Stenmark därför att han dels är äldst och ändå kickar alla andras asses och dels för han verkar vara en riktigt schysst människa.
Så jag håller på de två! Tror det bara är två avsnitt kvar. Anders Limpar är en typisk sthlmare som är kaxig och skyller gärna på allt annat (utom honom själv) när det går dåligt för honom. Orkar inte med sånt folk :P
Bra TV är det iaf.

Imorgon är det måndag och jag är inte ledig för ovanlighetens skull :P Så nu ska jag gå och lägga mig för att sova mig pigg och på glatt humör! Hoppas ni gör det samma eller är pigga och glada av naturen :) Inte för jag är en gnällspik vanligtvis men på söndagskvällen kanske man inte så är munter :P
Sov gott iaf! Och förresten: tänk positivt! Sverige vann tydligen silver i hockeyn, tänk att de vann andra platsen och inte "förlorade" som vissa skriver på fejjan. Perspektiv! De kunde kommit sist, men de kom faktiskt tvåa och det är inte kasst.


Nine



Idag har jag sett klart denna. Började se halva filmen i typ torsdags och idag såg jag färdigt den. Det är en musikal (om ni inte visste) och den är fullspäckad med kändistjejer.
Den handlar om Guido, en regissör som älskar kvinnor (det är väl bästa beskrivningen) och kind of en mansgris också.
Jag tyckte att den hade många likheter med Chicago (en annan musikal) och lite med Amelie från Montmartre. Fast lite sämre än de filmerna då.
Jag tyckte inte att filmen var jättekul att se på, det var inga låtar som jag kommer ihåg eller gillade och man hade inte precis sympati för huvudrollsinnehavaren eftersom han var rätt grisig. Den fick 6.0 på Imdb, inte jättebra betyg.
Marion Cotillard, Nicole Kidman, Judi Dench, Fergie, Penélope Cruz, Sophia Loren och Kate Hudson är med och sjunger och dansar. Mest gillar jag Marion och Nicole, de är nästan alltid duktiga och vackra, speciellt Marion.
Vet inte om den är så sevärd, se hellre Moulin Rouge eller Chicago om ni vill se en bra musikal.


Kändistjejorna.

On stranger tides

Albin och jag har precis köpt biljetter till Pirates på onsdag! Så mys, efter jobbet så tar man och går på bio, mitt i veckan ;) I like!
Jag tror jag kommer gilla det, men tydligen så är inte Orlando Bloom eller Kiera Knightley med? Förstår inte riktigt hur de tänkte, men men, det kommer säkert en förklaring. Geoffrey Rush är iaf med, alltid något :) Men inte Bill Nighy? :( Trist.
Men nu ska jag inte vara så neggig. Det kommer att bli kul att se filmen iaf! Ska ni se den? :)


Det ska bli kul att se Penélope också!

Chalmersspexet Bob!

Det var en jättekul föreställning av Marie Curie igår, och så var det busk också; alltså de som är bakom scenen skämtar med dem på scenen och skådespelarna på scenen vet inte om att det ska skämtas, så det kan bli väldigt kul när de försöker hålla masken när scenarbetarna/författarna/eller vem det nu är som skämtar kommer in med en dammsugare (på 1800-talet? :P) eller en gurka, purjolök och handklovar...
Jag hade med mig kameran och filmade lite (lägger upp det senare, det ska klippas lite) och efteråt kom det fram en från spexet och frågade vem det var som hade haft en kamera. Jag tänkte direkt att jag skulle bli utskälld och tvingas ta bort bilderna men han ville bara att jag skulle skicka bilderna till dem, för det är alltid kul att se bilder så det ska jag fixa idag. Skönt att slippa få en reprimand :)
Nu får ni bilder iaf!


Marie Curies syster, Bronia Sklodowska, och Oscar Wilde.


Oscar Wilde och Jean Jacques Julien (Sigmund Freuds fosterson) blev spexade med och fick gurka och ballong och purjolök. Älska hatten!


Kärlek uppstår mellan Jean Jacques och Bronia!


Anna Olsson, medhjälpare och assistent, och Marie Curie.


Anna Olsson, Marie Curie, Bronia Sklodowska, Henri Bequerel, Jean Jacques och Sigmund Freud (i den ordningen från vänster) konspirerar med varandra. Bästa bilden för den var någorlunda skarp! :P


Sång- och dansnummer! :)


Ett till nummer. De är duktiga på att sjunga, men de borde sjunga starkare och högre så man hör ordentligt!

Det var en jättekul kväll, även om jag klädde mig lite för lätt och somrigt (ni såg ju min dagens) för det regnade när jag gick ut och jag hade inte tid att springa upp och byta om. Men men, om man vill vara fin... :)
Nu ska jag nog diska lite, så jag känner mig duktig. Hörs senare!

Slapp söndag

Hej hopp! Idag vaknade jag vid halv tio, sovmorgooon är skönt. Sedan har vi kikat på tv och nu sitter jag äntligen vid datorn igen :)
Har lite bilder från spexet igår, vissa blev lite suddiga för jag tog inte med blixt (ville inte störa föreställningen) men vissa blev okej, så ni får se dem snart!
Idag är det en slapp dag. Albin ska rösta och tvätta, jag ska städa badrummet och diska och sedan bara slappa. Kanske åka in till stan och hämta ett spel som har kommit till mig, om jag orkar klä på mig :P Nu sitter jag i myskläder. Väldigt cosy. :)
Hoppas ni slappar mycket idag, men inte glömmer av att rösta, så skriver jag alldeles strax!


Man kanske ska lägga sig på en filt ute och sola lite?

En hedrande tredjeplats

Jag tycker att det var både kul och spännande att titta på tv ikväll. Vi skyndade oss hem till min morbror efter spexet (skriver mer om det imorgon, har bilder också) och kikade på alla artister.
När vi kom hem höll de på att rösta. Jag tycker att det var himla coolt att vi låg först under hälften av röstningarna. Och sedan att vi kom på en hedrande tredjeplats var helt okej.
Visst, det hade varit otroligt kul för Saade och för Sverige att vinna men hellre en tredjeplats än att komma sist t.ex.
Och han vann faktiskt semifinalen (eller vad man säger) i torsdags, och bara det är ju en bedrift. Nej, jag tycker att det var kul och att Saade och Kempe gjorde ett bra jobb. Men nästa år tycker jag inte vi skriver bidrag till andra länder än till vårat eget, så kanske vi har större chans att vinna, eller vad säger ni? ;)
Vinnarna!

Dagens outfit


Klänning, halsband och jacka: H&M
Skor: Nine West

Såhär ser jag ut nu när jag ska gå på spex, jag hade inte på mig detta på jobbet men nu vill jag vara lite fin! Hoppas ni får en härlig lördagskväll, jag ska försöka skynda mig hem och se på Eurovision senare, det blir nog en himla bra kväll detta!
Ciao!

Skämt?

Jag tror Albin driver lite med mig... :P


Albins dagens.

Tandläkarbesök

Hej hopp! Hade så bråttom imorse för klänningen jag hade tänkt att ha, dragkedjan funkade inte och ville inte bli uppdragen så jag fick tänka om. Bytte till en annan klänning som passade mer på stranden än på jobbet så fick byta igen. Suck. Hann inte blogga heller så nu mobilbloggar jag. Tänkte iaf skriva lite kort om tandläkarbesöket igår. Jag var lite nervös för jag är inte jätteförtjust i tandläkaren. Det har nog aldrig hänt något otäckt men det är inte precis kul att gå dit och kanske få höra att man har hål så de måste bedöva och borra. Jag hade fått en ny tandläkare, vilket i sig är lite läskigt, men han var schysst och var inte jättetaskig utan bara lite tjatig om tandtråd och floursköljning :) när han skulle röntga mina tänder, så ska man ju ha sådana plastbitar så rätt tänder och inte tungan kommer med. De plastbitarna är lite för stora för min lilla mun så det gör ofta lite ont och man vill ju bli av med dem så fort som möjligt. Iaf, när jag hade bitit ihop om en plastbit så sa han att jag var tvungen att sitta blixtstilla. Då hör vi från något rum bredvid en borr och en unge som gråter och verkligen vill vara någon annanstans. Då kunde vi inte låta bli att garva, det var elakt av oss men jag lovar att ni också skulle skrattat om ni hade varit där :) kanske inte ni som har tandläkarskräck men ni andra ;) Jag försöker komma in med en dagens senare men tills dess får ni ha det så bra!

Cloudy with a chance of meatballs



Jag har precis sett klart denna filmen. Den är ju så rolig!! Varför jag har missat att se den?! :P
Jag älskade nördtjejen som försökte spela dum och kameramannen/doktorn/piloten/komikern, alla karakäterna var helt underbara och man har verkligen "träffat" på dem förut!
Animeringen var grym, den kändes lite som Råttatouille, lite samma stuk. i hade precis ätit så jag blev lite övermätt och illamående när det kom stora köttbullar men annars var det bra :)



Helt underbar film, se den och skratta ordentligt! Den är i samma stil som Monsters vs. Aliens som jag bloggade om igår, lika rolig och lika cool!

Nytt spel!


Häromdagen fick Albin ett nytt spel! :D

Jag tycker det är bra att de bara gör Lego-spel av filmer som jag älskar :) Indiana Jones, Batman, Star Wars, Harry Potter och nu Pirates! :) Så awsome!
Vi har spelat nu lite på morgonen och det är jättekul och går himla bra, och jag får såklart vara Captain Jack Sparrow och Albin får vara min side-kick :D
Testa spelen om ni inte gjort det tidigare, speciellt om ni gillade att leka med lego när ni var små! ;)

Fredagen den trettonde

Jag tycker inte att denna dagen är speciellt läskigare än andra. Det är fredag, snart helg, det är nog en bra dag :)
Visserligen ska jag till tandläkaren snart, men det är bara en vanlig undersökning så det värsta som kan hända är väl att jag ska få en tid för att fixa till någon tand :(
Men men.
Vilken rysare det var igår! :P 9 länder hade gått vidare, en plats kvar, det såg inte precis ljust ut. Men så gick det ändå! Rätt bra. Gillade krönikan i GP idag, om att de flesta länder har fattat att det inte är jätteseriöst längre utan kör med tvillingar som hoppar runt och killar med höga hattar (hår?) och en tjej på enhjuling.
Medan vi tar det på blodigt allvar :P
Men nu ska jag ta och äta något innan jag sticker till bussen!


Eurovision

Är det någon som ska spana in om Sverige och Eric Saade går vidare till final om en timme?
Jag tror jag ska göra det, har egentligen inget bättre för mig :)
Hörse att Norge, som var favorittippade, inte gick vidare igår. Lite synd, hörde också att det var något fel på ljudet så alla sjöng kasst. Himla trist när det blir så, så jag hoppas det inte blir så ikväll.
Idag har det varit en bra dag annars, lite kallare än igår men så är det väl. Jag skriver kanske senare, annars så är det gonatt! :)


Hade det inte varit roligare att ta duschen istället för glasburen? Det tycker jag :)

Monsters vs. Aliens


Så himla bra film! Inte speciellt ny men riktigt bra. Vi såg den i asbra kvalité, HD, och det gjorde väldigt mycket för filmen :) Man såg vartenda hårstrå på hamstern/fjärilen (eller vad den stora saken nu var :P)
Och väldigt kul upplägg, man skrattade flera ggr rakt ut :) Bra skådisar som gör rösterna också, det gör ju också en hel del såklart.
Väldigt sevärd, så om du också har missat den, hyr den snarast!

H&M-mode

Hittade lite fina saker på H&M:s hemsida nyss, ni kanske redan har sett dem?


Söt stråhatt för 99 kr. Istället för solglasögon (eller både och) funkar den jättebra mot solen i sommar.


Om ni har sett bl.a. Stella McCarthys visning så vet ni att det är inne med frukt. Köp detta linnet för 99 kr!


Söt scarf i härliga färger, 79:50 kr.

Allt från H&M alltså. :)

Sovmorgon!

Skönt med sovmorgon, även fast jag satte klockan på halv nio, vilken är den normala tiden för mig att gå upp :P Men jag tror jag har sovit bra inatt iaf, det är alltid något.
Nu har jag duschat och är nästan klar för dagen. Ska ta och gå och diska bort berget av smutsig disk bara.
Kommer in lite senare med en filmrecension, det var länge sen. Tyvärr är det inte en jätteny film men jag hade missat att se den, så då kanske det är intressant läsning för några till :)
Soligt idag igen, förresten! ;) Nu är det nog sommar, banne mig!


Söta öron!



Har ni sett vilka söta öron? De där japanerna kommer på så mycket tokigt, men det skulle inte vara helt fel att ha dessa, eller vad tror ni? :)
Nu är det läggdags för mig, även fast jag har sovmorgon imorgon så är det skönt att ligga och läsa lite innan man däckar :P Hörs!

Kenzo + macarons



Har ni hunnit spana in Kenzos fina lilla skapelse? En liten väska som ser precis ut som en macaron! Jag tycker den är jättesöt, även fast 1800 kr är lite mycket för mig :)
Har dock aldrig ätit en macaron. Det är tydligen bloggerskors favoritbakelse men jag har inte testat än. Är det gott, tror ni? Får väl prova någon gång, även fast jag inte tror att det klår choklad :)

Spexdags igen!

Nu på lördag ska vi gå på Chalmersspexet Bob som spelar Marie Curie, och så är det busk också. Jättekul kommer det bli, det känner jag redan på mig! :)
Mamma, förhoppningsvis pappa, Albin, min morbror med familj och jag ska gå. Som vanligt :)


Från spexet förra året, Kristian Tyrann.


Jag längtar till lördag!

Dagens outfit


Blus: Zara
Kjol: TopShop
Skor: DinSko
Klocka: Guess

Lill-lördag!

Idag är det onsdag och jag ska jobba hela dagen. Har fixat två inlägg som kommer in medan jag är borta och jobbar och så kommer det nog ett inlägg när jag har kommit hem också. Just for the record :)
Nu har jag lite småbråttom till bussen, men jag hoppas ni får en härlig dag med mer sol och så hörs vi sen!


Min fina blus från Zara har jag på mig idag, dagens kommer senare!

Trinny och Susanna + Top Gear

Idag har jag haft lite tv-kväll.
Först tittade jag på gårdagens avsnitt av Trinny och Susanna på tv4-play, då de var i Göteborg! Det var kul att se, många blev snygga. Och så såg vi Top Gear nyss.
Jättekonstigt med gästen som skulle köra ett varv på deras bana. Hon var inte känd, hon var visserligen med i en ny film med Nicholas Cage, men annars var hon bara "snygg" och Jeremy var jättetänd på henne så det var riktigt pinsamt. Hon var bara med för hon var snygg, tydligen. Och bisexuell.
Om jag hade varit hans fru hade jag varit rätt så förbannad för han höll på så. Men men.
De var i Norge och plogade vägar och var allmänt tokiga.
Och nu ska jag sova! :)

Imorgon blir det jobb hela dagen men ska komma in med en dagens hade jag tänkt och något mer inlägg. Får se hur det blir. Kul att fler har hittat hit till bloggen förresten! Jättekul :) Men ni får gärna kommentera också, annars kan jag ju inte hitta era bloggar (om ni har några). Tips ;)
Sov gott alla!


Hamster (Richard Hammond, längst till höger) är min favvis :) Han och jag är nog lika korta, han är nog lite längre men men..

Underbar klänning


Jättefin klänning från Zara, 799 kr. Perfekt till sommarfesterna!

Bästa lukten!

När jag gick hem från spårvagnen så kände jag lukten av nyklippt gräs. Så underbart!
Det och regn på asfalt är mina bästa lukter. Förutom vissa parfymer då, men det tycker inte jag räknas :) Och så Albin förstås, han använder inte parfym så hans lukt är det bästa! <3
Har ni någon favvisdoft?


Dagens outfit


Min mun blir alltid ett o när jag ska fota mig själv, har jag märkt på senaste :P

Jacka och jeans: H&M
Blus: Lindex
Ballerinas: DinSko

Promenadbilder

Hej hopp, nu kommer lite bilder från gårdagens promenad i Gunnebo!


Mamma och jag hämtar Oliver på hunddagiset. Godsmottagning :)


Han blir alltid extra glad när han får se oss!


Det var jättefint väder, 21 grader och soligt som attan. Jag borde tagit shorts!


I Gunnebo hade korna nyligen släppts ut på bete. De råmade och hade sig. Det fanns söta kalvar där också, med stooora ögon. Jättefina!


Oliver ville bli vän med kalven och viftade på svansen men sen tyckte han att kalven var lite otäck och skällde på den. Så inga nya vänner den dagen.


Modig liten kalv som stod kvar fast vovven skällde.

Nu ska jag ner till torget lite grann men skriver igen innan jag åker till jobbet vid två. Gå ut och sola med er! :)

Slut på dagen

Nu har jag kommit hem från promenad i det varma vädret och ätit lite vindruvor och sett klart på Four weddings and a funeral. Soft dag alltså. Imorgon får jag ta och göra lite mer saker. Typ städa :P
Jobb imorgon från tre till sex men annars är det nog rätt lugnt.
Skriver mer imorgon för nu ska jag gå och lägga mig och läsa en bra bok!


Körde lite mer idag, det gick jättebra. Vågade motorvägen och blev framsläppt. Det finns snälla bilister! :) (I didn't know, for real)

Övningsköra

Här är några bilder när jag övningskör, från gårdagen. :P


Albin tycker att det såg roligt ut att jag sitter väääldigt långt fram men jag kan inte hjälpa att jag har korta ben! :P


Soligt, så himla jobbigt :( Solskyddet ville inte hjälpa mig heller.

Så kan det gå, jag hoppas jag kör bättre idag!

Nytt möblemang


Albin och jag gick till torget och åt lunch, köpte sedan glass (och vindruvor!) och utemöbler till balkongen! Jag orkade inte bära hem, så Albin fick offra sig.


Inget speciellt men det är kul att ha något där ute att sitta på. Vi invigde med att äta varsin glass :)

Man kanske borde ha dynor på stolarna och kanske någon växt där men det orkar jag inte ta tag i nu. Det får bli en annan dag. Det känns somrigt att ha det iaf. :)
Vad kan man göra för trevlig för att piffa till en balkong? Så det inte ser så grått ut.

Stockholm rosé



En roman om en livskris. Och om skor står det på baksidan. Boken handlar om Destiny (riktigt namn Desdemona), nyligen 26 år fyllda, och att hon precis har blivit övergiven av sin fästman Ludwig. Det handlar dessutom massor om skor, kläder, handväskor m.m.
Ett utdrag ur boken:

Du tar dig igenom det här, Desdemona. Ända sedan vi förväxlade din mammas aborttid med bilbesiktningen så har du inte gjort annat än överlevt. Slår man upp överlevare i en ordbok hittar man en bild av dig.

Jag älskade boken. Inte bara för sidorna är lite rosa men för själva genren är underbar. Den är lite som Bergdorfblondiner-boken, fast det utspelar sig i Sthlm. Helt underbart! Boken har humor, otroligt roliga karaktärer och såklart skor och mycket mode och såklart killar. Mycket killar. :P
Chicklit när den är som bäst!
Läs den snarast, den har precis släppts så slå till genast, ni kommer älska den!

Ny vecka

Idag är det måndag och jag är ledig! Och det är soligt som tusan!
Jag borde gå ut och sola mig lite. Och i eftermiddag ska jag promenera i skogen med mamma och vovven. Myspys. Jag har läst ut Stockholm rosé så ni får en recension sen.
Och kanske en dagens om jag hittar något fint att ta på mig. Borde kanske duscha.. Anyways, hörs!


Härliga, soliga dagar


Idag var jag och solade lite på Överåsvallen (tror det hette så..) och åt glass med Emelie.


Man såg bl.a. Läppstiftet och motorvägen. Och det var varmt! Men mysigt.


Emelie solar!

Har haft en trevlig dag idag. Sissel var tyvärr sjukling och kunde inte umgås men jag var glad att träffa Emelie iaf. Efter det kom pappa och jag körde oss till hans jobb och sedan hem till dem för att vi skulle äta grillat. Gott! Det gick rätt bra att köra också.
Övningskörde hem också, då var Albin med i bilen. Tyvärr körde jag på en kant, så jag kände mig inte jätteproffsig :( Men jag övar ju mig, så det är klart att jag bara kan bli bättre nu :)
Jag ska promenera med mamma imorgon och hoppas på att få köra hem då med, då kanske jag tom vågar köra på motorvägen :P Det är ju det lättaste som finns, men att komma på och av den, det tror jag är lite klurigt. Ingen vill ju direkt släppa fram någon :P Vi får se.
Nu ska jag lägga mig och läsa. Skriver imorgon igen!

Dagens outfit


Paljettjacka: BikBok
Linne: Gina Tricot
Kjol: TopShop
Ballerinas: H&M
Klocka: Guess


Halsband: Pilgrim


Ring: Glitter


Örhängen: Snö of Sweden

Många bilder, men jag tyckte att mina accessoarer var så fina! :)
Snart ska jag iväg till Lejonet och Björnen för att träffa kompisar och äta glass och kanske sola. Är lite tveksam till mina vitprickiga strumpbyxor, alternativt byter jag ut dem. Ser lite sjuk ut som det är nu :P
Hörs senare, vet inte riktigt när eftersom jag ska på middag hos föräldrarna.
Men ha en superfin och solig söndag!

Glöm inte att rösta!

Senast 15:e maj ska man ha röstat, ni glömmer väl inte bort det?
Jag har ju förtidsröstat och då såg jag tydligen ut såhär:


Albin smygfotade lite.

Kom ihåg: om man inte röstar, får man inte gnälla om det blir "fel" sen :P Så upp ur sofforna!

Solig söndag

Hej hopp, nya äventyr!
Har varit och slängt in två tvättar och nu ska jag diska. Stor suck!
På söndagar vill man ju slappa, inte städa och ha sig. För jag ska städa badrummet sen också. Dubbelsuck.. Men man ska vara positiv och solen lyser faktiskt.
Och jag ska träffa kompisar. Och sedan äta hos mamma och pappa ikväll. Och kanske köra hem :) *nöjd*
Jag kommer in med en dagens senare.


Movienight!


Albin tog en rolig bild på mig. Jag har hans huvtröja, så den är såklart lite för stor för mig, så det ser ut som jag är jättetjock :)


Lite onyttigt men gott och rolig film!

Fin kväll med sötnosen. Imorgon ska jag tvätta, fika med kompisar och sedan middag hos mamma och pappa som har kommit hem från sin resa. Fullspäckat alltså!
Nu ska jag nog duscha och tvätta håret så slipper jag göra det imorgon. Och så kanske jag fixar en ansiktsmask också. Hoppas ni har en fin kväll så skriver jag igen imorgon!

Myslördag!

Nu är jag hemma och myser. När jag kom hem var vovven här och vi gick ut på en liten promenad medan Albin träffade en kompis. Sedan har jag softat och läst Stockholm rosé, den är en bok precis i min smak och riktigt bra också, får se när jag läser ut den så får ni en recension!
Snart blir det nog hamburgare och så ska vi se på Monsters vs. Aliens, tror jag den heter.
Hoppas alla har en fin kväll och dag, det är supervarmt ute! Jag var förresten ute och gick med mina bleka ben i ett par shorts. :P Såg nog kul ut!


Dagens outfit


Jacka: H&M
Tröja och byxor: MQ
Skor: Converse

The earth says hello!

Godmorron!
Idag är det lördag (duh!) och det ska tydligen bli fint väder. Trevligt!
Snart ska jag iväg och jobba och efter det ska jag nog hem och slappa. Kanske passa vovven också, då kommer jag ut på en promenad och det är ju bra.
Imorgon blir det tjejfika med S och E, mysigt! Och på måndag är jag ledig så jag får en helg även fast jag jobbar idag :) Men vi hörs senare!


Fredagsavslutning

Jag har haft en trevlig kväll hos min morbror med massa släkt och god mat och mycket skratt med kusinerna och kusinernas kusiner :D Och så började vi titta på Fyra bröllop och en begravning men vi hann inte se klart tyvärr.
Den är riktigt fin den filmen :)
Nu är jag superdupertrött och ska upp och jobba imorgon, så nu säger jag gonatt! Sleep tight till alla, eller party on! :)


Måste se klart den snart..!

Vilken filminspelning skulle ni vilja besöka?

Häromdagen pratade de på P3 om olika filminspelningar, t.ex. slott/herrgårdar eller dylikt som de ville besöka. Vissa ville besöka Lost-ön men en av programledarna ville besöka Lyme Park, öster om Manchester.
Och jag tänkte "självklart! Det fina slottet skulle jag också vilja besöka!"
Det är nämligen slottet Pemberley i BBC-versionen av Pride and prejudice, av Jane Austen. Hittade en svensk, rolig liten sida som ni kan läsa lite om det på. Klicka här!

Finns det något inspelningsställe som du vill besöka? Vore kul att höra vad andra tycker är intressant :) Jag är ju mer romantisk och gillar 1800- och tidigt 1900-talsfilmer och serier och skulle tycka att det vore himla trevligt. Och det går ju att besöka också, så det ska jag fundera när jag kan åka dit och titta! :)


Dagens outfit


Kavaj: Zara
Topp: TopShop
Jeans: Gina Tricot

Idag har jag också de skorna jag visade igår, de som står bredvid de lila på denna bilden. De är från DinSko.

Fredag!

Även om jag var ledig onsdag och torsdag så känns det ändå riktigt bra att det är fredag igen :)
Jag är inte ledig imorgon men på söndag! :P Så det är mysigt.
Ikväll blir det antingen kalas eller filmmys hemma och imorgon, efter jobbet, ska jag nog passa vovven. Mys mys.
Jag börjar inte förrän tre idag, så jag kan nog hinna komma in med ett inlägg eller så innan jag sticker.
Hoppas ni ska hitta på något kul idag! :)


Såhär glad vill jag vara idag!

Bloggpaus

Nu tar jag paus för kvällen, det blir nog till att sätta på någon film och ta det lugnt.
Hoppas ni får en fin kväll, så hörs vi imorgon!


Ett paket..

Helt utan förvarning väntade det ett paket till mig idag.


Nu dödar väl Albin mig, tänkte jag :P


Men det är inte ännu ett par av de högklackade skor jag inte ofta går i utan ett par som jag ofta kommer gå i, vilket är bra och en färbättring :P


Älskar detaljen med spetsen! Är nog himla romantiskt lagd :)

Lite oväntat men trevligt med ett så fint paket. Nu ska jag slappa i soffan, har gått så mycket idag. Träffade förresten på mina kusiners kusiners mamma idag :P Krångligt va? Iaf var det trevligt, man träffar så mycket trevligt folk på torget, det har jag alltid tyckt. :)
Softa lugnt!

Museum och kläder

Nu är jag hemma igen! Har haft fullt upp men börjar att skriva om utställningen på Röhsska!
Fick med lite bilder också, för jag såg ingen skylt om att det var förbjudet att fota men gjorde det lite diskret ändå :)


Jag kommer inte ihåg vilka som hade gjort alla klänningarna, tyvärr. Man fick en liten pappersbunt med årtalen och designen men minns tyvärr inte.


Både mormor och jag tyckte att mittenklänningen var sötast av alla. Undrar om det inte var Dior, 50-tal.


Många av klänningarna kunde man trott hade gjorts i år, om man inte hade sett på lappen att de var från 60-talet t.ex.


Älskade denna 20-tals klänningen!


Denna var också fruktansvärt söt.


Mormor tyckte mycket om denna klänningen från FASR (Fifth avenue shoe repair) som är sydd av x antal skjortor. :)


En brudklänning.


En annan 20-tals klänning i ett annat rum.


Mormor och jag åt indisk lunch efteråt. Mycket trevlig dag!


Såhär ser jag ut idag! Försökte få en bild på hur klippningen blev men det syns väl inte så mycket. Har förresten en (?) påse under ena (?) ögat på bilden. :P Helknasigt.

Det var en trevlig utställning, men jag hade uppfattat det som att det bara skulle vara klänningar från 30-talet men så var det alltså inte utan äldre kläder men också nya för att jämföra med. Intressant och spännande. :)
Tipsar gärna men utställningar håller bara på tills på söndag, så ni får skynda på!

God morgon!

Nu ska jag iväg på min fullspäckade dag!
Jag ska sticka till bibblan och förtidsrösta och efter det drar jag mig in till stan för att luncha och sedan gå på museum med mormor. (Utställningen bloggade jag om igår, läs det här!)
Jag får se när jag hinner uppdatera igen, antagligen på eftermiddagen, för jag har inga tidsinställde inlägg.
Men jag hoppas ni får en fin dag iaf!


To Wong Foo, thanks for everything Julie Newmar



Idag har jag kollat på denna filmen. Den är så himla härlig och bra! Jag älskar Patrick Swayze och Wesley Snipes som dragqueens och tycker att det är lite synd att Robin Williams inte fick en större roll i filmen, han hade varit ännu mer grym :)



Se den om du vill ha roligt! :)
Nu ska jag sova! Hörs imorgon!

Dagens outfit


Dagens outfit är lite knasig men jag gillart :)

Bolero och tröja: H&M
Jeans och strumpor: Gina Tricot
Skor: Scorett

Ny bok!



Denna boken är ute just nu, och jag har slagit till på den! En roman om en livskris. Och om skor, står det på baksidan. Perfekt! :)
Det blev inget museum idag, jag tar det imorgon med mormor istället. Det är ju roligare än att gå ensam :) Så idag klippte jag mig lite istället (bara topparna) och travade runt på torget och träffade på Aronsson och hennes kompis, så vi umgicks i någon timme innan de skulle börja jobba. Mycket trevligt! :) Nu ska jag lägga mig och titta på ett avsnitt av House of Eliott.
Hörs!

Prins Charles känsla



Vad är kärlek? Liv söker nya svar på denna fråga, en väg kantad av folkliga sexköpare, sociologisk teori, crackpundare, asagudinnor, antiromantik, hjärtesorg, dvärgar, psykoanalys och personangrepp. Hon hinner också ställa en del andra frågor, till exempel: Var går gränsen för Gry Forsell? Var Ronald Reagans fru kommunist? Vilka är våra allra mest älskade torskar? Och varför älskar alla Raymond, när Raymond hatar kvinnor?
Detta seriealbum är en historisk och komisk granskning av den romantiska kärleken som samhällsfenomen.

Jag gillar Liv, hon är rolig när jag lyssnar på henne när hon är med i Tankesmedjan, som är de flesta dagar från 17-18 i P3. Hon skriver väldigt roligt också, jag hade inte läst något annat av hennes album (hon har skrivit tre böcker innan). Jag tror detta är en bok för tjejer men tror säkert killar kan tycka om den också.
Så om du gillar lite cyniska teckningar och roliga berättelser om utsvävande asagudinnor och svenska, kända torskar, så tycker jag aboslut att du ska lägga lite tid på att läsa detta album!

Cocktail

Gomorron! Eller god förmiddag. Lite seg.
Idag ska jag gå på museum, Röhsska närmare bestämt. De har en utställning som heter Cocktail och där visar de klänningar från 30-talet och tillhörande accessoarer.
Jag kommer säkert gilla det, och det är bäst att passa på för det håller bara på tills på söndag. Och det bästa är självklart att eftersom jag är under 25 år, får jag gå in gratis! :)



Om man får fota, hittar jag säkert något fint att ta kort på. Passa på att se utställningen innan den försvinner. Jag vet inte om den är bra än, men något fint finns det säkert för alla att tycka om! :)

Top Gear!



Kvällens avsnitt av Top Gear var riktigt roligt! Simon Pegg och Nick Frost var där och körde ett varv i den hyfsat billiga bilen, och de är alltid roliga. :)
Hamster, Captain Slow och Jezza köpte beggade BMW cabbar och skulle göra tester och det var också riktigt kul. Jag gillar program där man skrattar rätt ut fast man är ensam :P Det är inte alltid jag gör det :P
Ni kanske inte är jätteintresserade av bilar men dessa programmen är oftast kul och det är inte alltid jättenördigt med bara fakta om bilar utan massa roliga tester och resor som de gör.
Nu har jag iaf haft en trevlig kväll och nu ska jag gå och lägga mig och läsa lite. :)
Sleep tight!

Maskrosungen



Idag läste jag ut denna boken som är en sann historia om Sandra och hennes liv med en alkoholiserad pappa och en psyksjuk mamma och kampen om ett eget liv. Hon lär sig att man inte kan lita på vuxna, de lyssnar ändå inte på henne för hon har "livlig fantasi".

Jag vet inte varför jag fastnar för sånna här böcker. De är intressanta och spännande, men det känns inte som jag läser något annat än lite sorgliga böcker med barn som har det kämpigt i livet. Visserligen slutar det ofta bra, så det är ju positivt. Jag gillade denna boken, den är bra skriven och gripande och spännande.
Man kan ju undra hur många barn som har det såhär, att de inte får tillräckligt med mat och kläder, för föräldrarna super upp pengarna. Men det är kanske ovanligare med en psykiskt sjuk mamma och en alkoholiserad pappa och sedan en alkoliserad svärfar. Verkligen ingen lätt barndom, men ändå en riktigt bra bok.
Läs och fundera på livet, andras och ditt eget.

Dagens outfit


Klänning: Bik Bok
Kofta: Rut m.fl.
Skinnjacka: H&M
Skor: Converse
Strumpbyxor: MQ

Harry Potter 7 part 2



Har ni sett senaste trailern?! Spännande spännande.. Det är inte långt kvar tills den kommer på bio! 13:e juli tror jag den kommer här i Sverige. Jag vill himla gärna på gå premiären men vi får se hur det blir med det. :)

Jag ser det snöar..

Ni har säkert läst det i massa bloggar redan, fast det har inte jag. Har dock läst det massor på facebook.. :P Lite skumt att det snöar i maj. Och det snöade väldigt aggressivt också, nu har det avtagit lite.


Väldigt aggressivt snöande! :P

Nu ska jag sticka till jobbet men det kommer att komma in några inlägg under dagen. Håll ut! :)
Hörs ikväll!

Spakväll

Jag hade en liten spakväll för mig själv när jag kom hem från jobbet. Det var superskönt! :) Tvättade och packade in håret och sedan fixade jag ett fotbad. Väldigt udda bad!


Hade ingen kamera när jag badade men tog en bild när Albin fick prova :P Väldigt udda!


Först var det bara ett pulver men sedan så blev det typ som gelé!

Ja, ni ser vad tokigt :) Imorgon ska jag fixa ansiktsmask åt mig. Skönt att ta hand om kroppen inför sommaren och bli mjuk och fin.
Såg Trinny och Susanna förut och innan det åt jag indiska rester från igår och såg på Confessions of a shopaholic. Den är kul, bra och pinsam :P
Nu ska jag sova! Natti!

Sommar i NY



Tänkte bara tipsa om denna fina boken som är uppföljaren till The Carrie Diarys, den utkommer i september. Ett tag kvar men jag tycker det ska bli spännande! :) Då får man läsa om när Carrie träffar Samantha och Miranda för första gången. Det lär bli grymt! ;)

Rosettklänning


Jätteunderbar klänning från H&M, 299 kr. Perfekt till sommarens fester sent på kvällarna!

2 maj

Ny vecka, ny månad (redan igår men ändå) och jobb igen!
Igår såg jag en rätt kass film som heter The Big Tease som handlar om en frisör från Skottland som ska vara med i en tävling för frisörer. Says it all, eller hur? :P
Jag har något inlägg som kommer in senare under dagen.
Är lite sur för det kommer inte vara något Project Runway ikväll för det ska vara jäkla hockey. Dumt. Jäkla hockey!
Men men, ha en fin dag så hörs vi!


Är supertörstig och vill ha påskmust från Grebbestad nu!

Poirot-dags!



Just nu tittar jag på Poirot som går på TV4+ just nu. Det har hållt på en timme, men kika gärna in ändå! ;)
Efter det ska jag gå och lägga mig, så jag skriven igen imorgon!
Gonatt!

Känner vi varann?



1976 mördas Stevens mamma och han hinner se en glimt av mördaren när han smiter ut genom fönstret. Han är tolv år och ställer sig många frågor. Vem känner man riktigt väl - egentligen? Kan man lita på alla? Vem ljuger, vem talar sanning?
Lily planerar sitt bröllop senare i tiden, men när det kommer en kvinna och berättar saker om hennes fästman känner hon att hon måste ta reda på om allt är sant.
Och Louise fruktar att hennes förståndshandikappade son kanske är en mördare.

Boken var lite för osammanhängande för mig, man fick aldrig riktig klarhet i de flesta fallen. Och skulle "verkliga" människor verkligen reagera som de gjorde i boken? Det vet man kanske aldrig förrän det händer men jag tror inte det. Lite knasig bok, tror inte att jag skulle rekomendera den till någon kund, så jag gör det inte här heller.

Grillning och glass

Här kommer lite bilder från gårdagen!


Jag köpte glass till mig själv och Albin och några steg från kiosken gick struten sönder längst ner och min glass bosatte sig på marken. Jag blev väldigt ledsen men Albin lyckades få en ny glass till mig, med två strutar så det inte skulle gå sönder igen :P


Hemma hos svärföräldrarna! Jag vill också ha en t-shirt med MINA föräldrar på. Hint! :)


Jag minns inte alls vad som var så roligt.. Det var nog Albin, det brukar vara det :)


Hans ser ut som om han håller på med fäktning, tycker ni inte?


Hans får stora tallriken med kött och vi andra får lite potatis. Eller ja, vi fick också smaka på köttet, det var gott.

Vi avslutade dagen med att se på The Bucket list, den var bra och feel good.
Nu ska jag dra på mig min "sailor"klänning och ett par fina sandaler och kanske gå ut och njuta av solen lite. :)

Good morning!

Fin dag idag igen! :)
Jag känner mig nästan tvingad att gå ut och typ promenera, men bara nästan. Mest känner jag för att stanna inne och se på film eller spela något spel på datorn. :) Vill nog mest slappa idag. Och det är tillåtet, för mamma och pappa är borta och spelar golf på ett varmt ställe och kan inte tvinga mig att gå ut! :P
Men nu är det frukost som gäller.
Hörs later!


Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0