So you think you can dance?

Tänkte blogga lite om mitt nuvarande favoritprogram; So you think you can dance.
Såg inte så mycket alls förra säsongen men säsongen innan det följde jag det till slutet och blev så underbart glad när Benji Schwimmer vann!
Han var himla rolig och dansade bäst av alla. Och i säsonger efter det har han tom fått koreografera tävlandes danser, mest west coast swing för det är det han  är grym på.

Den här säsongen verkar vara lika bra som den när Benji var med.
Jag håller på Katee, Joshua och Twink. Kommer inte ihåg några fler. Det har ju redan sändts klart i USA men vi i Sverige är ju lite sega, så vi får se nu istället.
Om jag hade vågat så hade jag velat börja dansa. Jag tycker att det är kul att dansa om jag är ensam men är inte så mycket för det när man är ute. Oroar mig nog för mycket vad andra ska tycka. Tycker dessutom det är trevligare att sitta och dricka vin tillsammans än dansa till man stupar.
Men om jag hade börjat när jag var yngre kanske jag skulle vara bra på att dansa? Quick step är nog min favvodans. Det är så snyggt, om man verkligen kan det. Broadway i SYTYCD är också himla kul.
Har inte sett så många musikaler men känner igen vissa danser från vissa musikaler.


Anyways.
Idag var det Augustifesten här i Mölnlycke. Mycket folk, många ballonger, lite häst- och ponnyridning, fiskedamm; allt möjligt. Jag är nog inte så mycket för sånt men om folk trivs med det så är det helt okej med mig.
Är trött. Lite jobbigt att gå upp tidigt på lördagar men annars är det kul. Får gå och lägga mig tidigare på fredagarna, men mamma, Albin och jag såg på film igår så det blev nog lite sent.
Vi såg Must love dogs med John Cusack. Han är så bäst.
Han är en mysperson, verkar det som. Kanske inte i verkligheten, men hey, låt mig fantisera om att han är världens snällaste.
Albin lånade Harry P 4 åt mig på bibblan och lånade också Försoning med Keira Knightley. Har velat se den jättelänge men har inte haft tid eller pengar, men ikväll så!
Efter middagen på resturang, förstås. Myspys när man kan lyxa till det lite så.

Nu ska jag lägga mig och läsa mer om Harry och Du-vet-vem.
Puss!

Min hemliga idol

Lite skumt om att blogga om någon som är hemlig, eftersom ni såklart inte får reda på vem det är. Men vill "avreagera" mig lite så ni får allt lyssna bäst ni vill!

Har nog inte haft personen som idol så länge, tror jag iaf, men det känns rätt bra.
Kan iaf avslöja att det är en tjej.
Om jag hade fått välja hur jag skulle vilja vara, så skulle jag vilja vara precis som hon. Fast med mina egna inslag i personligheten förstås.
Missförstå mig rätt; jag är väldigt nöjd med hur jag är och att jag är jag, men om man fick önska liksom.

Hon är alltid så snäll och trevlig, (svärmorsdröm?) klär sig alltid rätt till alla tillfällen och är nog omtyckt av alla. Aldrig hört henne säga något ont, inte sett henne göra något dumt. Det kanske låter trist, att hon är präktig och så men det tycker jag inte. Visserligen så är jag lite ordentligt av mig (motvilligt?) men hade inte haft något emot om hon var rebell. Det är bara det att hon är sig själv som gör det bra, så om hon varit rebellisk.. Bra liksom.

Känner mig alltid lite underlägsen, men det är ju bara för jag tänker lite skumt, misstänker jag. Har alltid väldigt roligt med henne.
Förstår inte hur en människa kan vara så god, om ni förstår vad jag menar.
Hon är bra. Jag hoppas jag kommer känna henne för alltid, det verkar bra.

Nu är jag trött och jag ska upp halv nio imorgon, så jag tänker nog gå och lägga mig lite.
Imorgon ska jag bjuda Albin på indisk resturang, för han är student och jag är miss försörjare. Ha!
Iaf lite. :)

Christian is fierce!

Ja, jag följer Project Runway lite grann, men det är så kul!
Det är jätteroliga personer som är med (iaf den här säsongen) och de gör (nästan) alltid fina klädesplagg. Vissa skulle till och med jag våga ha på mig, dock inte alla. Heidi är också rätt rolig med sina tyska uttryck, t.ex: Jag har viftat framför er med en korv och ni har inte nappat!
Strange, but fun. Och jag bara älskar Christian! Han var så underbar, so fierce.
Hans kollektion var lite udda med alla fjädrar men väldigt fin. Och om han inte hade varit i min ålder, alltså om jag hade varit äldre, skulle jag adopterat honom på fläcken. Om han var med på et förstås. So lovely. So adorable!
Om jag ska få en son, vill jag att han ska bli precis så kaxig, mysig, duktig, bögig, cool.. Allt som Christian är!

Enough about that.
På tal om mode så börjar snart Top Model igen. Loves, loves, loves it.
Speciellt förra säsongen när Saleisha vann. Hoppas det blir lika snygga och duktiga modeller den här säsongen.


Har inte orkat ta tag i bloggen på ett tag, har jobbat och är alltid nästan helt slut när jag kommer hem. Det är så roliga personer i butiken, alla olika varandra. Det är fjortispojkar (jag såg faktiskt moppehjälmarna) som inte vågar fråga mig vart kalendrarna finns (kanske för de var killar), gamla tanter och gubbar som gärna pratar litye extra trots att det är kö bakom dem, stressade arbetande män som ska ha allt på en gång och det spelar ingen roll om det är dyrt; fram med kortet bara. Det är så roligt. Inte alltid dock, när växeln består mest av hundra- och femhundralappar och inga tjugor eller femtiolappar, speciellt inga tior, femmor eller enkronor heller. Hinner inte gå och växla för när jag tänker stänga en kortis och springa iväg kommer nya kunder. Inte så roligt när folk klagar heller.
Det är så trångt här! Tänker ni inte på era kunder alls?!
(Det är faktiskt inte jag som äger butiken, jag kan inte precis bygga ut den..)
Varför har ni bara bokomslag för tjejer? Killar kan inte ha rosa papper med hästar!
(Varför inte, är du rädd att din son ska bli bög, eller?)

Jaja, tröttsamt att bli arg på sådant, nu har jag ventilerat det lite, nu är jag lugn och glad.

Idag såg Albin och jag på Clerks. Har velat se den jättelänge, fast den har varit jättesvår att få tag i men Albin fixar såklart. Imorgon vill jag se Clerks 2 men får se hur det blir med den saken. Ska klämma in en fika också, kanske städa huset? Och om Albin har lust förstås.


Har börjat läsa om Harry Potter-böckerna nu. Började i måndags, är på den andra nu. Får nog börja med tredje imorgon. Längtar till november! Har sett trailern flera gånger, verkar bra. Hoppas den motsvarar mina förväntningar, för om den är som femman blir jag besviken.
Femman kunde varit längre, de kunde haft med mer, de kunde gjort rätt (det var Cho Changs vän som skvallrade, inte hon!) osv.
Jag är lite bitter idag. Misstänker jag. Men har fått lön, så är rätt nöjd på det hela ändå.

Nu ska jag nog kika lite på H&Ms onlineshop, det är 10 % rea imorgon. Kan nog hitta något fint man vill ha och behöver.
Auf wiedersehen! (Som Heidi säger i Project Runway)

Wanna be your lover?

Ny design på bloggen! Ser ni, ser ni?!
Albin har fixat såklart. Så duktig som alltid.
Det var lite rosa, tyckte jag allt. Nu är det lite mörkare, lite mer likt orginal fast plus svart. Och lite rosa.
Jag är nöjd iaf!


Konstig vecka har man haft. Jobbat lite konstigt och ska jobba lite konstigt idag och imorgon. Men då har jag lite tid innan att sitta och greja med Aronssons iPod Mini. Hon ska ju åka långt bort till Australien. Till alla farliga djurens rike. Eller iaf alla giftiga. Burr.
I måndags var det en tjejmiddag, lite hejdå-middag eftersom Sissel åker till Halmstad för att plugga, idag faktiskt. Och Sara the sars åker till Ryssland och ska jobba på barnhem. Jag är jättestolt över att mina vänner vågar göra sådana saker, alldeles ensamma också. Jag är så dålig på att göra saker by my self. Det enda jag kan skryta lite med var att jag gick en termin i japanska. Men det fortsatte jag inte med, det var rätt svårt med alla tecken.
Jag vill nog också göra något sånt, åka bort och göra något men skulle nog längta hem alldeles för mycket. Får försöka flytta hemifrån istället. Och ta körkort. Och fixa alla tentor som jag inte orkat ta tag i.

Bror min ska flytta, jag är avis :)
Från Linné till Örgryte. Och han och Sara ska skaffa en liten hund!
Alla gör verkligen tuffa saker. Albin ska börja plugga, och vad gör jag? Inget ovanligt...
Får skärpa till mig lite. Ta mig i kragen.


Händer lite roliga saker i affären iaf. I måndags var det skolstart och det var fullt med folk i butiken. Det gick väldigt bra, såldes massor av bokomslag, pennor, sudd, pärmar, etiketter och allt ni kan tänka er små ettor, och andra, kan behöva. Fullt upp hela dagen, i åtta timmar, non stop med folk. Det var väldigt kul men lite tröttsamt. Fick inte sitta ner något, nästan. Men kul!
Någon timme innan jag skulle stänga ösregnade det. Då kom en kvinna in och frågade om vi hade några paraplyer.
(vad tror folk egentligen? att vi har allt, fast vi bara är en bokhandel? vi har inte badringar)
Jag sa nej, och då gick hon argt ut medans hon ropade/skrek: Nej, men vad har ni här i ert jävla Mölnlycke??!!
Jag tänkte säga "trevlig stämning och snälla människor" men lät bli och tog itu med nästa kund.



På söndag blir det roligt; då ska pappa, mamma, brorsan, Sara, Albin och jag gå på Batman - The dark knight.
Finally!
Now, back to work!

Trendbibeln

Nya Elle hade kommit idag. Världens tjockaste och tyngsta tidning, kändes det som.
Jag blir alltid lika glad när det kommer fina tidningar till mig :) Det är kul att läsa om trender och hur andra klär sig, eller reportage.
Glamour kanske är min favvis för Elle är en sådan tjockis.
Men på insidan är de lika fina och roliga. Fick inte tag på bild på senaste numret dock, nöj er med denna!




Anyways. Igår var Albin och jag på Universeum. Har inte varit där sedan kanske högstadiet. Det är ganska kul, även om jag var lite för varmt klädd när vi kom till regnskogen, trodde jag skulle svimma. Men icke! Allt som var innan Explora, eller vad den avdelningen heter, var himla kul och fint. Men sedan när vi var där var det mest massa barn som lekte och provade saker. Var nog roligare när jag var yngre, men Albin hade nog kul. Jag gick bara och var lite småtråkig och hungrig.
Innan det så tittade vi på roliga fiskar och söta, farliga grodor. Det var en liten groda med stora, stora ögon som tänkte byta gren men grenen var lite långt bort så han/hon försökte sträcka sig och nådde nästan men då trillade han ner.
Usch, pinsamt! Man såg hur han/hon skämdes. Men den klättrade upp igen och försökte med en annan gren och det gick bättre.
Vi såg lite Hitta Nemo-fiskar också. Clownfiskar och han som vaktar sina bubblor. Ganska skoj :) Såg ytterst lite på hajmatningen för det var proppfullt med folk där då. Såg bara när hajen Herman tog sin fisk och simmade iväg.
Vi tittade på "beautiful but deadly"-djur istället för att stå och trängas. Ormar mestadels, en spindel. Det läskigaste var nog att en orm hette Dödsormen. Läskigaste namnet ever.
Men den såg inte så farlig ut. Kanske var meningen.


Jag sitter i morgonrock och ska nog inte göra så mycket idag. Man ska softa när man är ledig!
Imorgon bär det iväg till landet efter Albin har slutat. Blir nog kul, ta det lite lugnt, träffa släkten igen..

Men nu ska jag nog antingen spela Sims2, läsa Elle eller se på Mannen som kunde tala med hästar.
Eller allt! Mohaha! Jag är ju ledig..

Sanningen om diamanter

Jag trodde först att Nichole Richie var lika blåst som Paris Hilton men det visar sig att hon kan iaf skriva. Och klä sig snyggt såklart men det kan ju vissa blåsta också. Anyways så har jag precis läst ut hennes debutroman och jag tyckte att den var väldigt bra.
Stundtals undrade jag om det inte var om henne men jag vet inte så mycket om henne så jag kanske har fel.

Inatt mådde jag kasst. Lite andningsproblem matchat med mensvärk. Så illa. Brukar vara skonad från hemska magsmärtor men på senare år har det kommit då och då. Har dock en ganska bra medicin som brukar funka : varm vetekudde.
Känns skönt på magen och man slappnar av. Så hela morgonen och halva eftermiddagen har jag legat och läst och haft vetekudden på magen. Nu känns det rätt okej men då började Albin må dåligt. Stackarn hade både ont i ryggen och bröstet :(
Blev till att ringa Sjukvårdsrådgivningen och han pratade ett tag med dem och hon tyckte han skulle åka in till Axcessakuten men nu vet jag hur mycket de skrämmer upp en. Dessutom tror jag att han skulle få vänta ett tag på akuten och det är ju inte det roligaste, det har ju jag erfarenhet av. Nu mår han dock mycket bättre, vilket är väldigt skönt. Nu väntar vi bara på att mamma ska komma hem så vi kan hitta på något att äta och kanske ut och gå sen om det slutar regna.
Trist väder men ganska trevligt att bara ligga inne i sängen och läsa och äta choklad som snäll-Albin hade köpt hem till mig när han kom från jobbet.


Jag börjar ju aldrig med mina hobbys. Skulle försöka med körkort plus ridning men jag gör ju inget åt det. Ganska dåligt av mig, tycker jag.. Får börja läsa lite i min bok om körning iaf, kan fråga pappa sen om han vill köra lite med mig.
Tycker dock det är lite otäckt men så har nog alla tyckt i början. Det är som att lära sig cykla, säger pappa. Får nog börja tro på honom.

Blir nog thaimat idag.
Tjing!

Josie, tempelridderskan

Ja, jag har ju ännu inte sett Arn - Tempelriddaren men jag har fått låna den av morbror Lars. Får nog se den i helgen med Albin.

Idag kom min gamle vän Kalle in en halvtimme innan stängning och underhöll mig. Han ska dock flytta till Malmö på lördag. Dumheter. Innan så pluggade han där och sen kom han hem lite i sommar men har inte hunnit träffa honom. Och nu visar det sig att han ska flytta dit igen och jobba. Bah.
Sissel ska plugga i Halmstad i tre år. Tre år! Fatta vad jag kommer sakna den där sorken!
Hoppas hon kommer hem på någon helg ibland eller att man kan hälsa på henne annars vore det ju väldigt illa.


Jag är ledig nästa vecka! Yay!
Är ledig en vecka bara, för jag vill jobba även fast jag är lite gnällig över att ha jobbat så mycket. Det är så trist att vara ledig och inte ha lika mycket pengar som man har när man jobbar. Plus att det är massa kul att jobba där. Både igår och idag har jag kämpat och jobbat och inte haft en lugn stund.
Det är ju typ slut på sommaren så nu kommer fler paket till oss = mer att göra för Josie!
Igår kom det skolgrejer och akvarellblock och penslar. Fixade tre paket igår, ordnade det sista idag. Precis när det sista paketet var prismärkt så kom det fyra till med böcker.
Fixade och ordnade med pockettoppen, prismärkte andra böcker, ordnade om i hyllor, skyltade med de nya böckerna, la hälften i en påse som ska till andra butiken och var allmänt helt slut.
Men det är trevligt att jobba så mycket, då vet man att man har varit duktig.
Det är bra.


Det är så mycket filmer som går på bio nu som jag vill se men jag har inte haft tid eller pengar, men nu har jag! Så nästa vecka ska mamma, pappa, Albin och jag gå på Mamma Mia!
Den har jag velat se ett tag. Och Batman - the dark knight vill jag också jättegärna gå på!

Nästa vecka när jag är ledig ska jag ut på utflykter. Typ promenader och kanske utställningar eller dylikt. Kommer vara kul och rätt skönt.
Jaja. Nu blir det nog pannkakor snart. Ska softa lite nu.
Tja tja!

Högsommar

Nej, det blev inte Batman-filmen igår. Fanns inga platser, om vi inte ville ha skilda platser och det känns ju lite dumt när man ska "fira" att vi har varit ihop.
Så vi hyrde film och köpte godis istället efter jag slutat. Det blev Underbar och älskad av alla - och på jobbet går det också jättebra. Hade läst boken men kommer inte ihåg så mycket men jag tycker i allmänhet när jag läser t.ex. Martina Haag eller Sophie Kinsellas En shopaholics bekännelser eller Bridget Jones dagbok att det är så pinsamt.
Jag sitter och våndas hur de skämmer ut sig eller gör dumma saker, för jag kan inte göra rätt åt dem. Om ni förstår.
Det är bra men samtidigt är det hemskt när de gör fel/pinsamma saker/ljuger i CVn osv. Kul men hemskt, kan man beskriva filmer och böcker så?

Idag ska vi leka med Albins kompis Stefán. Egentligen kommer väl de leka mest och jag titta på. De ska nog prata minnen eller prata vad de gjort på senaste, men det är okej för mig. Stefán är så snäll (Albin också såklart) så de får leka hur mycket de vill.
I torsdags var Albin, Sissel, Aronsson och jag och badade vid Frökens udde. Inte gjort det på jättelänge för jag är inte så mycket för sjöar. Gillar havet mer. När vi var där träffade vi på Jönsson och Märta och deras två kompisar. Det var kul, utom när mitt smink rann och satte sig stenhårt under ögonen på mig. Och enligt Sissel så hoppar jag i med öppen mun, det är ju inte så smart. Varför gör jag det? Jaja..
Fick lock för örat som har hållt i sig. Idag är det okej igen men igår när jag pratade med kunderna hörde jag mig själv och de som ett extra eko. Jätteläskigt. Och musiken lät nästan lite falsk på ena örat, det som det var vatten i. Really strange.

Idag ska det pysslas lite också för mamma och pappa kommer hem imorgon. Ska dammsuga, byta handdukar, byta soppåsar, tvätta, byta lakan och allmänt pyssla så det ser fint ut när de kommer hem. Alltid trevligt att komma hem till rent och städat hus.

Vill dra in till stan och köpa Kinky Boots, men får se vad som händer sen. Kanske bad?
Maybe, baby.

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0