Bridesmaids

Jättekul film! Hela biosalongen skrattade, det var så många scener som var otroligt roliga, t.ex. flygplansscenen.
Blev dock lite besviken att trailern visade saker som inte var med i filmen. De sa helt andra saker, missade att visa saker osv. Synd, men det var en väldigt rolig film iaf.
Nu softar jag, imorgon jobbar jag hela dagen men ska ha lite tidsinställda inlägg så don't worry! :)
Nu lämnar jag datorn, så ni får roa er själva ;)
Ha en fin kväll!


Såhär såg de inte riktigt ut men bra bild :P

Lite shopping..

Var nere på torget nyss och kollade in reorna och hälsade på Albin. Kom hem med tre kassar och en liten påse. Ja, jisses.. :P Här är det jag hittade! (Titta bort, pappa..!)


Hos Albin (och Bokia) hittade jag denna fina boxen med fem böcker i! Klassikers dessutom :)


Ni ser ju vilka det är, jag är mest spänd på att läsa Alice i Underlandet, den har man ju bara sett på film!


Hos Glitter blev det en dubbelring, min första.. :)


..och en hemlig påse!


Det var lite krimskrams i men vissa saker var fina. :)


Gina Tricot hade denna höstiga klänningen på rea, så den slog jag till på!


Ett par fina fjäderörhängen hittade jag också, luftiga och fina, passar mig perfekt.


En fin tröja hittade jag också.


Och till slut ett par jeans. Mina favoritjeans från Gina, ett par blå som dessa, har gått sönder och jag har användt andra par som jag inte gillar lika mycket men nu har jag ett par blåa igen som passar till typ allt!


MQ hade också rea och jag köpte två stycken hösttröjor som var väldigt sköna. Det är är den ena..


..och här är den andra. Likadana men olika färger så man kan variera sig lite. Sååå mjuka!


Denna köpte inte jag idag utan Albin köpte den i veckan. Vi ska ju åka iväg, fast vi inte har bokat riktigt än, så är det roligt att "läsa på" och veta vad man vill göra när man väl är där!

Det var det jag hittade och nu tänker jag inte spendera en krona tills oktober! Förutom på mat förstås. Men inte ett öre på kläder eller filmer eller smycken! Kanske en bok eller två, men bara pockets! :P
Det finns massa fint på reorna, och jag tänkte framåt i höst när jag köpte sakerna, så det är inte bara rea-panik. :)

Nya filmer och en fluga!

Jag fick ett paket från Cdon när jag var borta, men Albin var snäll och hämtade ut det åt mig. Hade nästan glömt vad jag hade beställt.. :P
Men här är det fina! :)


Första säsongerna av Gossip Girl och The City!


Första säsongerna av Glee och True Blood!


Och Herkules :) Man fick en Disney-film för lite billigare om man beställde över en viss summa, så jag slog till på denna. Det känns som att jag samlar på mig de gamla filmerna som jag älskade när jag var liten :)


Förresten! Fick ett paket från Asos också! Där låg en klänning som var precis för liten (dragkedjan gick nästan igen :P) och denna fina flugan. Det är en brosch så man knäpper bara fast den i det man vill, t.ex. en skjorta. Väldigt praktisk och fin fluga i sammet. :)

Dagens outfit


Topp: MQ. Shorts: Zara. Skor: Converse från Tokyo. Halsband: BikBok. Klocka: Guess.


Örhänge från Cocoo.

Min somriga outfit! Den passar nog inte så bra nu, eftersom det började störtregna för ungefär fem minuter sedan. Kanske stövlar istället för converse? :P


Hoppas ni ser, det regnade galet mycket! Paraply är ett måste!

So you think you can dance

Just nu håller jag på att kolla på fredagen och lördagens avsnitt som jag missade. Tur att det går i repris! Så det är bara 20 minuter kvar, sedan har ännu ett par åkt ut. Det är tråkigt, jag tycker att alla är så himla duktiga!
Aja. Jag kommer in med en dagens och något annat inlägg, så det blir inte tomt här idag. Efter jag har sett klart programmet ska jag ner till torget och kanske prova någon fin ring, kolla utbudet och kanske kika runt på promenadskor, mina är lite trasiga i hälen och jag unnar mig gärna något så jag kan ta promenader och "träna" lite. :)
Hoppas ni har en fin söndag, så hörs vi!


Fina säsongen!

No strings attached

Hej hopp, vi har precis sett film och ätit liten tårta och mat, som jag inte hade stekt tillräckligt så det var rött :( Usch. Har aldrig hänt förut men någon gång borde ju vara den första.
Imorgon är jag ledig och vi (Albin och jag) ska gå och se Bridesmaids på kvällen när han har slutat! Det ska bli superkul!
Anyways, vi såg No strings attached ikväll och den var jätterolig! :) Jag gillar verkligen Natalie Portman, hon är cool och snygg och spelar typ aldrig samma roll, det är credd till henne!
Nu borde jag kanske sova. Eller så :P Lägga mig och läsa iaf.
Jag börjar jobba på måndag så jag vill softa imorgon. Får se hur det går, uppdaterar då. Sorry för den dåliga uppdateringen idag, kommer med fler inlägg imorgon hoppas jag på. En bokrecension får ni iaf, en himla rolig bok som jag läste ut idag! :)
Sov gott alla!


Hemma!

Nu är jag hemma i lägengeten igen! Jag packade ner datorn igår så jag slapp fixa det imorse, därför har jag inte bloggat. Kom hem för ungefär en och en halv timme sedan, har duschat och känner mig fräsch och fin. :) Har packat upp också, rätt skönt att fått det gjort. Nu ska jag nog bädda lite, blåsa håret och vänta på att Albin kommer hem. Han vet inte om att jag redan är hemma, hoppas inte han ringer innan han kommer hem :P Kul med överraskningar. Om en halvtimme kommer han så nu får jag sätta fart! :)
Hörs senare!


Glad tjej på landet! :)

Sista natten på Chateau Marmont

Sista natten på Chateau Marmont handlar om Brooke som är gift med Julian som är musiker. Brooke bor på Manhattan och har två jobb för att kunna försörja sin make i sin strävan att bli känd musiker. Så händer det oväntade: Julian blir upptäckt av Sony och han blir känd under en natt och blir förföljd av paparazzi och deras liv förändras drastiskt.
Plötsligt förväntas Julian att gå på röda mattan, kändisfester och bo på lyxhotell och Brooke med honom. Men baksidan av berömmelsen är inte vacker, när Julian nästan aldrig är hemma och Brooke utsätts för skriverier i skvallerpressen.
I vanlig anda i Lauren Weisbergers böcker är det lite härlig namedropping (även fast jag inte vet vilka alla är som hon nämner, men ändå :P) och skön chiclit, som det brukar vara. Jag kände nästan igen mig lite, tänk om Albin blir superkänd och omskriven? :P Man vet aldrig, då kanske jag får vara den som tassar två steg bakom. :) Nej, men jag tyckte, som vanligt, att hennes bok har hög klass och att den är väldigt rolig, även fast man kunde ana vad som skulle hända och man fasade lite för det pinsamma så var det ändå en riktigt bra bok.
Den bästa är väl Djävulen bär Prada men denna ligger inte långt där efter!
Om ni läst hennes andra böcker eller gillar filmen eller bara gillar chiclit, tycker jag verkligen att ni ska slå till på att läsa denna så fort som möjligt! :)

New things :)

Här är bilderna på det lilla jag fick med mig hem igår från shoppingturen!
Ett himla fint halsband från BikBok som jag "snodde" av min kusin som också hade spanat in det. Det var det sista halsbandet och min kusin hade inte pengar så jag köpte det. Är jag en dålig person? :O


En fin klänning, också från BikBok, för 79 kr. Jag slog till! Den är väldigt fin, hade spanat in den längre versionen när den kom i våras men det blev den här!


Ryggen..


Detaljerna!

Jag är iaf nöjd med mina köp, det blev inte alls mycket. Dels för vi inte hade så lång tid på oss och dels för utbudet i butikerna var rätt mycket sämre än utbudet på torget, hemma. :) Iaf på rea-sektionen.
Nu ska mamma och jag softa här hemma och jag ska ligga och läsa lite. Eller kanske busa med min kusin som jag ser sitter i sandlådan nu :) Ha en fin dag!

Softardag

Idag ska vi inte åka ut på sjön utan ha en riktig softarfredag. Har lite ont i huvudet så det blir inget solande för min del, ska nog ligga och läsa lite i skuggan och kanske busa med mina kusiner som leker i sandlådan.
Det kommer ett inlägg lite senare med det jag köpte igår också!
Ska försöka att skriva en bokrecension också.
Men men, ni får ha det så bra så försöker jag pallra mig till datorn lite senare. Okej? :)
Hörs!

Mitt fina fat!

Häromdagen fick jag en födelsedagspresent i förskott av min moster, hennes man och mina kusiner. Idag är det två månader kvar :P Den var jättefin och jag blev så glad, det var verkligen jag! :)
Ett jättefint litet kakfat! :D Om man vänder på den så ser det ut som att det är en högklackad sko inuti hjärtat :)

Jag är så nöjd med mitt lilla fat och nästa gång jag får gäster ska jag lägga någon kaka på fatet och bjuda! Eller lägga fina smycken på om jag inte har gäster :P
Nu ska jag sova, är trött! Imorgon visar jag det lilla jag hittade på Torp idag. Gonatt!

Bilder från ön

Vi var på Gåseboda idag! En liten ö med klippor, väldigt trevligt förutom att det var tre andra båtar på samma ö som oss :P


Eric, vovven, mamma och Cajsa softar.


Fina moln!


Milton såg lite allmänt kunglig ut med tillhörande mantel och kisande ögon :)


Det var jättefint väder idag igen!


Morbror Jonas körde förbi lite snabbt innan vi åkte hem.

Kommer tillbaks lite senare, förhoppningsvis med något i en kasse! :)

Sen eftermiddag

Hej hopp! Idag har vi varit på en ö igen men denna var inte lika varm som den vi var på igår, så vi stannade lite längre. Det blåste samtidigt så det var varmt men ändå svalt på samma gång. Fast efter tre timmar började jag tycka att det blåste lite väl mycket och hade min handduk som täcke men det hjälpte inte så mycket. :P Så vi stack hem! Snart ska vi köra min bror till Uddevalla, för han ska ta med sig vovven och åka hem. Och där ska vi även hämta ut min kusins pojkvän. Vi får vänta en timme eller så men det passar oss utmärkt för då kan vi handla mat för ikväll och titta i butiker ;)
Jag ska kika om det finns någon rea så jag kan slå till på en vit skjorta som inte är genomskinlig. Det är något jag försökt leta efter ett tag men det är så svårt att hitta! Men försöker idag igen :)
Det kommer nog några bilder från ön i ett inlägg senare, hoppas på att blogga ikväll också, vi får se! :)
Ha det fint!
Folk på ön! :)

Lite fler bilder

Här kommer några bilder från när vi var på Ysthomlen tidigare idag och solade och badade lite. Fast jag åkte hem efter typ två timmar för jag inte tål så mycket sol :P Det blir för varmt.

Mamma visar Oliver att det går att bada.


Oliver vill enbart bada om han får hämta pinnar eller tång.


Vi hade fin utsikt och det var fint väder fast vattnet var lite kallt :P


En fin dag helt enkelt.


Jag låg mest och läste och tog det lugnt.


Milton ser ut som en kung med sin cape (gjord av en tygpåse)! :)


Och Oliver var nöjd fast han hade sand i nosen. :) Och detta var våran förmiddag på ön!

Nu ska vi iväg och äta hamburgare hos moster Eva och kusin Cajsa. Mums! Hörs senare!

Promenad på Kalvö

Här kommer lite bilder från våran promenad från igår!

Pappa och Eric är på gång!


Hela gänget är ute och går. Kusin Cajsa stannade vid båten och läste.


Eric håller upp Oliver så han ser alla får :)


På denna stigen promenixade vi.


Det var jättefint väder, vilket var rätt skönt för de senaste dagarna jag varit här har det regnat. Men nu - inte ett moln på himlen!


Sedan träffade vi på massor av får som gick lösa!


Oliver och Milton (hundarna) blev helt tokiga och skällde och ville valla dem :)


Många av fåren var rätt nyfikna av sig och kom fram på vägen men blev lite rädda och stack iväg.


Min bror, mästerfotografen :)


Det var jättefint nere vid vattnet!


Oliver hämtade pinnar i vattnet..


..och Milton simmade lite. För första gången kanske?


Vi såg lite skotsk höglandsboskap men på långt håll, här hade jag zoomat så mycket som det gick.


När vi kom tillbaks till båten hade ett x antal segelbåtar (16 st) parkerat i viken. Vi fick kryssa mellan dem när vi skulle åka hem :)

Det var igår, idag ska vi också ut på sjön för det är fint väder idag igen! :) Tar med kameran men då blir det nog bara softarbilder, för vi ska nog inte promenixa idag. Hörs senare!

Lill-lördag

Hej hopp, ny morgon! Ikväll är det Morden i midsomer men tills dess ska vi ut på sjön och softa och ha det fint. Ikväll blir det också hamburgare. Yay! Just nu har pappa, brorsan och Henrik paddlat iväg på en kajaktur på några dagar, får se när de kommer tillbaka :) Så det är bara vi tjejer kvar, plus två små hanhundar.
Så vi ska softa bäst vi kan, så kanske jag kommer in senare idag med lite fler bilder :)
Ha en jättefin dag, hoppas solen skiner hos er!
Killarna på väg ut på tur! :)

Kvällens outfit

Jag försökte ta en dagens, det gick väl sådär :P Vi har ingen bra spegel och ingen ville ställa upp som fotograf :)
Klänning: Vero Moda, hos Nelly. Halsband: Urban Outfitters. Armband: Pilgrim. Klocka: Guess.


Nu ska vi iväg och äta middag på Röde Orm i Grebbestad och jag ska köra dit :)

Lite hösttips

En varm och fluffig stövel från Ellos för 499 kr. Jag vill gärna ha fluffiga skor på vintern, man ser så mysig ut, som en liten björn! :)
Cape från LaRedoute för 999 kr.  Den ser jättemysig ut med pälsen vid kragen! Man får ha en tjock tröja under bara så man inte fryser. :)


Blus från Ellos, 249 kr. Älskar rosettdetaljen såklart :) Och den verkar inte alltför genomskinlig heller, det är inte lätt att hitta.


Öronmuffar i fuskpäls från LaRedoute, 149 kr. Passar nog rätt bra med blusen och capen :)


En mysig cardigan i fina färger för 399 kr, Ellos.se.

Lite inspiration för er och mig inför hösten. Det finns massa fler fina saker men man orkar ju inte lägga upp allt på en gång, det kommer fler inlägg :)

Lite soligt!

Yay, det lyser en liten sol någonstans bland molnen! :) Vi har varit på en skogspromenad och snart ska vi ta båten till Kalvö och ska promenixa. Kalvö, Trossö och Lindö där det tydligen finns skotsk höglandsboskap och hästar som går lite lösa :) Spännande!
Måste ta med kameran och dokumentera lite. Ikväll ska vi till Grebbestad och äta middag på bryggan, på Röde Orm. Väldigt trevlig resturang. :)
Jag försöker komma in med något inlägg under dagen också, annars får ni sola (om ni har sol) och softa om ni är lediga, annars får ni jobba på! ;)
Urtidsdjur måntro?

Dodgeball

Just nu passar vi på att softa framför TV:n och ser på Dodgeball. Pappa har inte sett den, så ska fråga vad han tycker sen :P
Jason Bateman är med lite grann, alltid kul :) Och Justin Long är rätt ung, roligt att se!
Imorgon hoppas vi på fint väder! Vill paddla, kanske bada eller iaf sitta ute och läsa en bok eller två.
Har ingen vidare inspiration just nu, får hoppas på bättre imorgon!
Ha en fin kväll!

Segdag

Det blev inget köp i Strömstad. Klädbutiken var inte riktigt min stil, det var mer för damer än för tjejer :P Bredvid affären låg en skobutik så där fastnade jag och min kusin :) Jag provade två par kilklackar men kände att jag inte borde köpa fler skor. Dessutom låg min plånbok i bilen, så det hade inte gått ändå. Tur! :P
När vi kom hem såg vi de två första avsnitten av Sex and the city, kusin och jag! Vi har spelat skitgubbe och dam också, det var kul och gick rätt bra :)
Nu ska vi snart äta mat, kanske någon film ikväll också! Vi får se.
Inga kort idag tyvärr, får bättra mig. Eller skriva något med kort. :) Jag har bläddrat igenom H&Ms höstkatalog och jag vill ha allt! ;) Jag är nog redan i höst-mode (inte mode som i kläder alltså) och det känns ju som det eftersom det regnar och är grått ute.
Nej, nu ska jag duka bordet! Hörs senare!
Saknar Albin massor!

Måndag i Strömstad

Idag är det lite tråkväder igen fast det regnar inte. Än :P
Vi har hunnit med en promenad i skogen med både hund och liten kusin i vagn. Nu ska vi dra in till Strömstad och titta på en rea i en klädaffär. Får se vad vi mer tänker hitta på men nu tänkte jag nog duscha lite snabbt om jag hinner. Vi hörs sen, då har jag kanske lite kort att visa upp, har inte rört kameran hittills :P
Men ha det fint så hörs vi senare!

A knights tale

Just nu tittar vi på film, En riddares historia med Heath Ledger. Har sett den förut men det är alltid kul att se igen :) Riddare och medeltida romantik is the shit! ;)
Imorgon hoppas jag på att det inte ska regna för jag vill gärna paddla kajak med Cajsa och/eller pappa. Beror väl på hur många kajaker vi har att använda.
Efter filmen blir det läggdags, så vi hörs nog imorgon igen! :)
Gonatt på er, hoppas att ni hade en trevlig helg!

Söndagsinlägg

Hej hopp! Jag har inte varit så mycket på internet i helgen men nu har min kompis Sissel åkt hem efter en regnig men rolig liten helg och nu är ingen hemma så jag passar på att kolla blogginlägg och uppdatera lite här också :)

Det har varit några konstiga dagar.
Det hemska som hände i fredags med bomben i Olso och sedan skjutningen på Utöya, det är bara fruktansvärt. Eftersom vi bor så himla nära gränsen finns det ganska många norrmän som bor nära oss, därför känns det extra hemskt. Vi har haft på de norska nyheterna nästan hela tiden nu i helgen för att få mer info och nu är gärningsmannen äntligen gripen.
Det är så hemskt att se ungdomarnas berättelser om att de sprang från gärningsmannen som sköt efter dem och att de hoppade ner i vattnet och simmade och han sköt i vattnet också, det är verkligen otroligt hemskt.
Allt blir liksom lamslaget och man bara sitter och matas med samma nyheter om och om igen.
Alla tankar till alla i Norge och till de anhöriga som har fått otänkbara besked om någons död.

Hestboken



Min käre pojkvän provade en sajt där man kunde göra sin egen bok eller tidning och kom därför på en story och ett namn och efter det så fortsatte han att skriva på den, och den blev väldigt rolig :) Den är inte färdig än men jag länkar till den så kan ni läsa det han har skrivit. Man får inte stressa igenom den, för då missar man allt ordkrångel och dylikt ;)
Ni kan läsa den ofullständiga boken HÄR!
Han är lite knasig ibland men jag älskar honom! :)

Det vräker ner!

Just nu håller det på att regna som attan! Regnet bildar små floder på parkeringsplatserna och rinner ner till vägen, jisses! Känns som Jumanji! :O Vill helst inte ha gummistövlar men måste kanske. Har glömt mitt paraply i mammas och pappas bil också men vi har nog något stort paraply i garderoben, ska kika snart.
Har stressat lite nu på morgonen med att packa och sånt, nu känns det rätt bra, tror jag är klar, ska bara fixa håret också. Känns konstigt att Albin ska vara hemma, tycker lite synd om honom som ska jobba nästan varje dag. Men det lugnar nog ner sig lite senare.
Får se hur mycket jag hinner blogga idag eftersom jag snart ska till jobbet och efter det åker jag direkt in till stan för att åka tåg med Sissel till landet. Men tar med mig en laptop så jag kommer kunna blogga i veckan även om jag tänker vara med min kompis så mycket jag kan i helgen. :)
Ha en fin dag, hoppas att det inte regnar på er!


Det regnar mycket mer än såhär!

Sucker Punch

Jag har en sådan lust att se Sucker Punch. Dock gick det inte på TV:n så Albin ville inte se den på datorskärmen men det vill jag! Får se hur jag gör :P Håller på att småpacka lite nu, ska ju till landet imorgon. Det ska bli awsome!
Förresten! Idag fick vi ett mail att alla papper vi har skickat till Skatteverket och till Rådhuset (där vi ska gifta oss) har kommit fram så nu är datumet och tiden helt bokad! Känns jättekul och spännnade! :)
Min bror hälsade på mig i affären idag och det var jättekul tyckte jag, så jag pratade sönder hans öron en kvart eller så, I like :P Han kommer till landet på lördag så då får vi ses igen, då kan vi spela spel!
Vi spelade ju kubb, det var jätteskoj. Vi var tjejerna mot killarna! :D Mamma, Sara och jag (Oliver var vår maskot) mot pappa, brorsan och Albin. Först vann vi men sedan vann de. Lagom och bra, så som det ska vara i Sverige... ;)
Nej, nu ska jag titta lite på film tror jag bestämt! ;)


Dagens outfit


Kavaj, ring och jeans: H&M. Zebralinne: BikBok. Skor: Nilsons skor. Halsband: Från mormor och morfar. Örhängen: Glitter. Klocka: Guess.

Idag känner jag mig lite kontorschic :P Har lite ont i fötterna så det blir sköna sneakers. Ha en fin dag!

3096 dagar



Idag läste jag ut denna boken. Det handlar om Natascha som blev kidnappad på väg till skolan när hon var tio år och hölls fånge i en källare i Wein i 8 år, 3096 dagar. Det handlar om hennes "fångvaktare" (i brist på bättre ord) som misshandlar henne både fysiskt och psykiskt varje dag och bryter ner hennes självförtroende och svälter henne.

Detta var en stark bok. Den var väldigt bra skriven och hon får verkligen fram att hon inte vill ses som ett offer utan försöka vara en stark kvinna nu. Att hon orkar skriva om det är himla modigt. Mannen som kidnappade henne tog sitt liv några dagar efter att hon flydde från honom när han inte bevakade henne för några sekunder.
Hon satt fånge i hans källare i åtta år.


Såhär såg källaren ut.



Det är ingen bok för "klena" personer, det är rätt hemskt det hon skriver om man tänker sig in i hennes situation. Men ändå en väldigt bra bok som jag rekomenderar till den som orkar ta till sig det som står.

Molnig dag

Morning!
Jag känner mig lite allmänt seg idag men det är snart dags att jobba igen. Jag brukar faktiskt inte jobba hela dagar flera dagar i rad, utan kanske flera dagar i rad men någon halvdag eller två, så detta känns lite konstigt men bra. Vill gärna jobba heltid många dagar :D
Idag tror jag inte det händer något särskilt spännande, förutom att vi ska äta entrecoté ikväll. Extrapris på Hemköp, då måste man bara slå till ;)
Har en bokrecension och en dagens som kommer komma upp under dagen, sen får ni vänta tills jag kommer hem igen. :P
Hoppas ni har en bra dag, så hörs vi!


Trötthet

Nu är jag seg och ligger inte i sängen än. Dåligt! Måste gå och lägga mig tidigare!
Aja. Trevlig dag annars, vi åt indiskt när jag kom hem och så tittade jag på ett avsnitt av Morden i Midsomer som gick på trean. Läste ut en bok idag också, ni får en recension imorgon!
Sov gott, hörs!


Dagens outfit


Allt är från H&M! :D Kofta, linne, shorts och ballerinas. Jag är så svensk idag :)

Nya boken!


När jag hämtade ut min bok var den inslagen. Albin som har busat igen.. :P Han vet att jag tycker att hans kollega slår in väldigt fint, det var nog därför. Fast jag fick betala själv! :P


Här är nya boken! Ska läsa ut 3096 dagar av Natascha Kampusch först bara.

Älskar alla hennes böcker, hon skriver så himla bra och roligt, ska bli kul att läsa denna också! :) Kan ha den på landet och mysa med. Har ni läst något av henne? Alla har väl iaf hört talas om Djävulen bär Prada. ;)

Nytt tangentbord och nya filmer



Detta är kanske inte ett jätteintressant inlägg men jag är väldigt nöjd med mitt köp. Älskar trådlöst, det är så jobbigt med sladdar överallt. Nackdelen är väl att alltid ha laddade batterier hemma :P
Detta är smidigare än mitt gamla tangentbord och snyggare också :)
Det har smidiga knappar på, t.ex. en miniräknarknapp så åker den upp direkt eller startsidan i Firefox, som är Facebook :P
Jaja, nu har jag nördat färdigt :)


Albin har köpt säsong fyra och fem, så vi har att göra de närmaste veckorna :P Just nu är vi på tredje säsongen.


Denna filmen fick jag av Albin. Från OnOff, så det blev nog ett bra pris :)

Det kommer ett inlägg om boken jag hämtade ut igår snart också, enjoy! ;)

Lill-lördag och soligt

Idag lyser solen och jag kör på mina vita, fluffiga shorts från H&M, får kanske till en dagens senare.
Dags för jobb igen och jag kommer vara borta hela dagen. Börjar bli lite trött :P Det kommer dock att komma upp något inlägg under dagen, så don't you worry.
Jag tror veckan ser rätt likadan ut som idag förutom fredag. Då åker jag kanske till landet, eller så åker jag på lördagen med min kompis Sissel för att softa och bada. :)
Vi hörs senare, ha en jättefin dag!


Snart tillbaka på landet med kusiner och släkt!

13 vid bordet

Just nu kikar jag på en Agatha Christie-deckare på nian, det är Hercule Poirot men det är inte den rätte :P Den "rätte" är David Suchet men det är en annan i denna filmen. Men det roliga är att Suchet har en annan roll i filmen, som Poirots kompis kommisarie Japp. Suchet pratar brittisk engelska och inte alls som han brukar när han spelar Poirot. Jag är rätt chockad :P
Men men, det är kul ändå. Nu blir jag sugen på att se om mina två boxar som jag har med den "rätte" Poirot :D
Idag var jag på OnOff och köpte ett trådlöst tangentbord och en ny mus för under 400 kr. Det verkar vara riktigt bra, mitt gamla var lite jobbigt. De ska ju kursa snart så de har 30 % på allt i butiken, så jag slog till! Visar senare eller imrogon. Fick en film av Albin därifrån också och så hämtade jag ut en bok som hade kommit till mig, Lauren Weisbergs senaste, visar imorgon!
Nu ska jag tillbaks till TV:n! :D Sov gott!


Den rätte Poirot!

Vigselbevis?



Nu har vi anmält oss och vi kommer att gifta oss den 1:a oktober! Yay! :)
Så spännande. Igår fick vi tillbaks papper från Skatteverket om hindersprövning och anmälan om efternamn och så. Vi ska behålla våra gamla. Nu ska vi bara skicka in papprena till Rådhuset så är allt bokat och klart! :)
Väldigt spännande..!

Dagens outfit


Blus: Zara. Kjol: H&M. Sandaler: DinSko. Klocka: Guess.

Mattan i hallen är förresten ny men vi vet inte om vi ska behålla den eller inte, vi får fundera på det.

True Grit



Häromdagen såg jag denna filmen, tänkte bara tipsa om den för er som inte har sett den än. Det är western och action, lite humor instoppat här och där. Det handlar om Mattie (Hailee Steinfeld) som åker för att hämnas på sin fars mördare och får till sin hjälp Rooster Cogburn (Jeff Bridges) att hitta och få honom hängd.
Matt Damon spelar LaBoef som är sheriff i Texas och vill fälla Tom Chaney, som mördaren heter, för ett annat brott men det vill inte Mattie gå med på.

Jag gillade storyn (en remake) och Jeff Bridges spelar väldigt bra, Matt Damons roll är mest konstig.. :P Man får inte se så mycket av Tom Chaney, som spelas av Josh Brolin, så bedömer inte hans rollprestation. Hailee gör ett bra jobb med att vara en tuff fjortonåring i en värld där kvinnor inte får tycka eller bestämma saker.
Filmen har fått 7,9 på IMDB, bra betyg! Den var också nominerad för 10 Oscars men vann tyvärr ingen av dem.
Tycker aboslut att ni som gillar action och western (eller Jeff Bridges) ska kolla in denna filmen om ni inte har hunnit det än!

Tisdag här!

Hej hopp, ny jobbdag och jag är rätt klar för att gå till jobbet. Idag har jag lyckats fixa några tidsinställda inlägg så de kommer upp lite senare.
Hoppas ni får en bra dag, det hoppas jag iaf att jag får :P Ikväll blir det pizza och klockan 9 på 9:an är det Poirot!
Hörs senare!


Dagens örhängen!

Sovdags

Nu tänkte jag göra mig iordning och lägga mig och läsa, det får inte bli så sent som det blev igår! Visserligen börjar jag inte förrän elva men det är skönt att gå upp halv nio och slippa stressa om man ska ta bussen vid tio.
Idag har jag suttit och surfat och kollat på vigselringar, man får ju börja kika vad som finns och vad det kostar ochy vad man tycker är fint.
Jag hittade några fina ringar, det roliga är att de var rätt snarlika :P
Här är bild på en av dem.
Gonatt alla, sov gott! Hörs imorgon!


Såhär såg de flesta ringarna ut, jag tycker den är himla söt och passar mig perfekt :)

Venedigtips?

Vi ska ju åka på smekmånad till Venedig och har börjat kika lite på hotell och flygresor. Även fast det är långt kvar till oktober så blir det ju billigare ju tidigare man bokar.
Men nu tänkte jag fråga om det är någon av er läsare som har några tips om vad man kan hitta på/måste se/måste göra/måste äta i Venedig? Om ni har varit där innan eller känner någon som tyckte att en viss grej var fantastisk.
Det hade varit jättekul att få tips, så man verkligen kan utnyttja tiden på bästa sätt och hinna med att se allt fint som finns! Vet inte riktigt hur många dagar än men säg typ fyra.
Så gärna tips alltså! :)


Dagens tips!


Den här kjolen från H&M för 249 kr, är så himla fin! Älskar skira och ljusa kjolar, vill ha!


Såklart älskar jag denna söta kappan med rosetter! Också från H&M, för 499 kr.


Och till sist en kavaj från H&M. 299 kr för denna höstiga, fina kavaj!

Hittade lite fint, hoppas ni får inspiration av dessa tips för de har fått in massa fler fina saker!

Ny vecka

Måndag och ny vecka igen fast denna veckan är det bara jobb som gäller! Fullt upp :P
Jag gick och la mig så sent igår, Midsomer slutade halv ett så vid ett släckte jag ljuset, illa.. :/ Får lägga mig tidigare idag. Har inga tidsinställda planerade och jag måste sticka till bussen snart, så vi får se om jag mobilbloggar eller så under dagen, annars skriver jag ikväll.
Ha en fin måndag, hoppas ni är lediga! ;)


Dagens örhängen!

TVkväll igen

Nu sitter jag och slötittar på tv idag igen :P Filmen var bra och cool, är glad att jag såg den! :) Även fast Albin somnade så var den inte tråkig alls :)
Jag slötittar på Systrar i jeans - andra sommaren och funderar på om jag ska se Morden i Midsomer som börjar strax (tror jag att de gör iaf) annars får jag gå och lägga mig för jag ska ju jobba imorgon.
Anyways, hoppas att ni har haft en fin helg och vi hörs igen imorgon!


Ett litet bildregn

Nu försökte jag vara skojig, i och med att det har regnat rätt rejält idag. Jaja.
Albin tog några kort med mobilen, för jag glömde bort att fota med min kamera, men detta funkar ju också! Hittade en bild på mig när vi skulle på Harry Potter i onsdags också. Enjoy!


Klänningen är verkligen fin och piggar upp :)


Oliver visar upp sina skills med att stå på baktassarna :) Så söt!


Albin och jag fick i uppdrag att skriva skyltar så man visste vad det var för mat. Albin klippte ut roliga former. Här ser ni ju att det är en fisk. :)


Här är Västerbotten. Bildigt talat :P Och Umeå längst ner i hörnet.


Kycklingpaj.. :D Den var nog den bästa tror jag!


En ost!


Ett spett, det ser ni va? :)


Och melon! De andra var bara vanliga lappar, för vi kunde inte hitta på något roligt sätt att klippa dem på. Vegetarisk pastasallad, hur klipper man till en sådan t.ex.? :P


Jag var ute och rasta Oliver på tomten i ösregnet. Fick som tur var låna mammas skor och farmors regnjacka. Men lite trist var det ändå :P


Sista bilden! Nytt mode, perhaps?

Det var kul med kalas, det var god mat. Nu sitter jag i mysbyxor, vi kom hem för en stund sedan. Jag fick köra hem och körde, hör och häpna, i mina kilklackar. Det var lite scary men det funkade ändå. Fast det är nog inget som jag tänker göra om :P
Vi ska nog se på film snart, Everything is illuminated. Den lär vara bra men jag har tyvärr inte sett den. Men nu så! :) Mys med film och kanske något gott att tugga på, kanske chips.
Skriver mer sen, hörs!

Dagens outfit


Klänning: H&M. Kilklackar: Blink. Halsband: Urban Outfitters. Klocka: Guess. Armband: Pilgrim.

Såhär ser jag ut när det vankas kalas! :) Hoppas ni har en fin söndag och att det inte regnar på er!

Rainy sunday

Jättetråkigt väder just nu :( Och vi ska ju gå till bussen sen, och från hållplatsen till farmos hus. Suck :P Jag vill inte bli blöt! Inte när jag har gjort mig fin. Nu har jag en fin klänning (vit, för jag tänkte att det är sommar, how wrong could I be?) och ska fixa håret. Kommer in med en dagens senare.
Albin dammsuger och jag sitter och tänker på att jag ska jobba hela veckan. Lite trist :P Vill ju vara ledig..! Men men, ska inte gnälla.
Får träffa släkt idag, alltid kul! Hoppas farmor gillar sin present.
Hörs later, skater!


Uss uss, när det regnar ska man vara inne! Eller ha en bil :P Tyvärr har jag inte det.

Filmkväll

Idag fastnade jag framför tv:n :) När Albin kom hem började precis Remember the Titans, som vi såg för länge sen men vi ville se den igen så så blev det! Och nästan direkt efter det började Baby mama, så vi såg hela den också, fast jag missade lite i början. Den var rätt kul faktiskt :)
Men nu känner jag mig lite rastlös och vet inte riktigt vad jag ska göra. Kanske spela lite tv-spel. Jaja.
Imorgon blir det kalas, och jag vet inte riktigt hur mycket jag kommer vara borta den dagen men ni kommer iaf få en dagens av mig och ett morgoninlägg. Annars får jag väl blogga när jag kommer hem på kvällen, eller när det blir. Ska försöka komma ihåg att ta med kameran.
Ha en fin helg!


Tina Fey och Amy Poehler är två grymma komiker!

Can't hug every cat



Denna videon är så kul! :) Albin har gjort detta till min nya ringsignal, dessutom :P Utan min vetskap :)
De är himla duktiga på att hitta bra videos och autotuna dem, här är två till asbra och catchy
videos! ;)





Hoppas ni tycker detta är lika kul som jag, skriv gärna om inte ;)

Paul



Paul handlar om två nördar (Simon Pegg och Nick Frost) som åker på Comic-con (seriemässa) i USA och råkar komma i kontakt med en alien som heter Paul. De träffar också på Ruth (Kristen Wiig) som är en bibelälskare som bl.a. lär sig att svära (rätt dåligt i början). Jason Bateman med två suits (FBI?) jagar dem på resan.

Filmen var awsome! Den är kanske inte så rolig om man bara har sett romantiska komedier, för det haglar av nördkommentarer och nördiga filmcitat, t.ex. när de kommer in i en bar så spelas musiken från Star Wars (The empire strikes back). Jag älskar filmer som jag skrattar högt åt, det gör jag inte alltid :P Jag vet inte om jag tycker att den är lika rolig som Hot Fuzz som är en favorit, men den ligger väldigt bra till.
Själva idén är väldigt kul, så annorlunda från andra "alien-filmer" och det tycker jag är bra. Seth Rogen gör Paul väldigt bra, man kan nästan se honom framför sig istället för utomjordningen :)
Jag tycker absolut att ni ska se den om ni vill ha ett gott skratt till en fantastisk film som verkligen inte är som andra filmer! :)

Lördagsmorgon

Idag är det tvättning som är på schemat, fast inte så mycket, jag fick ju tvättat en vit och en svart igår så idag är det två färgade tvättar bara. Rätt skönt, brukar göra allt på samma dag annars men det är skönt att dela upp det också.
Idag blir det nog Gossip Girl (första säsongen än så länge) mellan tvättvarven :P
Hann med fyra avsnitt i förrgår tror jag, så jag hinner kanske med fyra idag också? :)
Skriver sen igen, nu måste jag gå och tvätta.
Ha en fin lördag, solen skiner här så hoppas den gör det hos er också! :)




Sleepytime!

Dåligt med bloggande idag, jag vet. Hoppas på bättre resultat imorgon.
Ikväll såg vi Paul, så den tänkte jag skriva om imorgon. Imorgon blir det lite tråkig tvättning också men på söndag är det kalas, yay! :)
På måndag jobbar jag i en vecka, känns lite konstigt eftersom jag har varit ledig i nästan två veckor i rad nu. Känns som när jag var tvungen att sjukskriva sig, fast då mådde jag ju dåligt :P Detta låter väl lite konstigt men brukar inte ha semester så minns nog inte hur det var förra sommaren :)
Men men, nu ska jag sova! Sov gott alla, hörs tomorrow!


Sugen på sommarmust..!

Asos

Just nu håller jag på att surfa runt på Asos.coms hemsida för att lägga någon liten beställning. Det var jättelänge sedan jag gjorde det sist, undrar om det inte var när jag beställde mina fina Mad Hatter-örhängen :)


Min fina harlequinkjol från Asos.

De har rea nu och massor av snygga saker, check it out! :)

Bluffen



I denna namedropping-bok är Berit Hård journalist som tvingas gå på filmpremiärer och fota kändisar och hitta på bra rubriker till bilderna. Men hon längtar bort och får chansen när någon försöker mörda Jan GuillouBokmässan i Göteborg och hon får i uppdrag av Leif GW Persson att ta reda på saker om Unni Drougge.

Drougge skriver med ett väldigt hårt språk och hårda uttryck, typ som Jens Lapidus. Och jag är väl raka motsatsen till Berit Hård, så det är kanske därför jag inte tycker att boken är fantastisk. Den var rätt tjock (ca. 500 sidor) så det var mest att jag kämpade mig igenom den. Jag ville läsa den för hon skulle namedroppa massor av svenska författare, men det var inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Om man gillar en blandning av vanliga deckare och Snabba Cash så tycker jag att du ska läsa den. Men om du inte gillar deckare så mycket utan mest romaner så tycker jag inte du ska lägga tid på den. Jag ska hitta något bättre att läsa nu! :P

Äntligen fredag!

Idag ska jag vara borta från hemmet hela dagen, hade egentligen planer på att sitta i mjukisbyxorna men så blev det inte :P Men men, det kan jag göra imorgon istället.
Jag försöker komma in med något tidsinställt medan jag är borta men hade inte planerat något, så vi får se. Jag hoppas iaf att ni ska ha en fin fredag, för det tänker jag försöka ha :)
Hörs later!


Ikväll ska Albin och jag se denna filmen! :)

Cake Boss

Idag har jag kikat på ett avsnitt av Cake Boss (som går på TLC, f.d. Travel and living tror jag). Det är riktigt kul, för de är riktigt duktiga på att göra tårtor där!
Idag var det två tjejer som beställde en tårta som skulle ha bling bling, handväskor, smink och väldigt tjejigt. Och den blev jättesnygg den tårtan, hade gärna velat ha den själv! Tyvärr har jag inte hittat någon bild på den men ni får en bild på en annan fin tårta :)


Denna skulle jag inte ha något emot att äta upp!

Nu ska jag sova, hoppas ni sover gott så hörs vi imorgon! Då: bokrecension! (Missade att blogga om den idag nämligen) Natti!

Filmtips

Ikväll går High Fidelity på TV igen! Det känns som att den går rätt ofta, men vad gör det när den är så bra? :) Älskar verkligen filmen och boken är också bra. Filmen är extra bra för att John och Joan Cusack plus Jack Black är med, det gör det ännu bättre än själva storyn.
Anyways, om ni inte har sett den tycker jag verkligen att ni ska kika in den! Den går på 9:an vid 21.00.



När Rob (John Cusack) blir dumpad av sin flickvän Laura bestämmer han sig för att söka upp sina gamla ex-flickvänner för att få reda på vad han har gjort fel i alla sina relationer. Han utgår från sin top-5 lista över ”the most hurtful breakups”, och börjar leta upp dem – en efter en. Han är en ganska tillbakadragen musikelitist som vet allting om all musik som, enligt honom, är värd att veta något om. Rob driver en skivbutik och har två originella anställda, i form av Dick och Barry (Jack Black). De spenderar dagarna med att göra de top-5 listor över allt det går att göra top-5 listor av inom musik och framförallt dissa sina kunder för deras bristande kunskaper inom musik, eller rentav hatväckande dåliga musiksmak. Lite då och då säljer de även en skiva eller två.

Underbar film, missa icke!

Lagerhaus-besök

Vi var ju och kikade hos Lagerhaus tidigare idag. Det är rätt farligt, man hittar alltid massor av saker som man vill köpa med sig hem :) Och vi hittade några "nyttiga" saker att ta med :)


Jag köpte ett fint glas som jag kan hänga örhängen på!


En ring i mitt och vid foten finns ett armband. Vad tycks?


En Första Hjälpen-låda kan ju vara bra att ha och samla saker i. Alltså inte vad som helst utan plåster och sånt.


Plåster, Compeed och lite huvudvärkstabletter fick plats. Vi har verkligen mycket plåster..!


Albin köpte en badrumsmatta som vi inte kan ha i badrummet :P För då skär det sig med färgerna eller så. Men han köpte den ändå.. Pacman-matta, typs.


Och en kylskåpsmagnet format som en klädnypa.

Jag såg fina kakfat också, men dem väntar vi med :P

Harry Potter and the deathly hallows part 2



Sista filmen. Det var en sådan spänning i hela salongen. Och jag struntade fullkomligt i att GPs recensent tyckte att det var en transportsträcka innan man kom tillbaka till Hogwarts, det var det inte alls. Det var varken långtråkigt eller dåligt i hela filmen. Jag tyckte att de hade varit väldigt skickliga och duktiga med filmen, skådespelarna, effekterna och valet på vad de skulle ha med i filmen.
Det kom många snyftningar bredvid, bakom och framför mig när det var nära slutet, ni vet säkert vad jag menar. Albin tyckte att det var lite löjligt men om jag inte hade haft mascara hade jag säkert grinat också :P Det var jättesorgligt vissa bitar men jag är inte den som är den som gråter bland folk men när filmen kommer på dvd, kommer jag säkert sitta här hemma och gråta ögonen ur mig, jag grät ju när jag läste boken.



Rekomenderas såklart, till alla som läst böckerna eller som bara har sett filmerna men som gillat allt ändå. Vad ska man göra nu? Finns inte så mycket att vänta på i film- och bokvärlden. Ingen serie har hållt på så länge och fått så mycket uppmärksamhet (mest positiv).
Man kan vänta tills första delen av Breaking Dawn kommer visserligen, men det är inte samma sak. Men ändå, något får man sysselsätta sig med nu när det är slutet på en era.

God morgon!

Molnig dag idag. Idag blir det nog till att försöka tvätta lite fönster och kanske se om Gossip Girl. Jag har sett första säsongen men fastnade någonstans i andra, så jag funderar på att se om allt från början (igen, detta är andra gången isf :P Jag är hopplös) men innan dess ska Albin och jag gå ner till torget och kolla in Lagerhaus innan han börjar jobba, för det ville han, sa han igår. Kul :) Och jag ska köpa fönsterputsarmedel. Vuxenpoäng på det? :P
Det kommer upp en bokrecension och en filmrecension idag hoppas jag på, säkert något mer också. Vi kanske hittar något på Lagerhaus? :)
Ha det fint idag!


Frukostdags!

Hemma från bion

Nu är vi hemma. Det är blandade känslor men kan försöka förklara.
Är jättelycklig för att ha sett filmen men också väldigt ledsen för att nu är det verkligen slut, på riktigt. :( Kan komma in med en liten recension imorgon men nu vill jag sova.
Jag ska gå och lägga mig med Twilightsagan, den faktaboken jag köpte idag.
Gonatt på er och vi hörs imorgon igen!


Sov gott, folk!

Kvällens outfit


Jacka, ring och klänning: H&M. Kilklackar: Scorett. Halsband: Urban Outfitters.

Såhär fin tänker jag vara när vi snart ska åka in till bion och se sista filmen med Harry Potter! :D Klänningen är ny, fick den idag. Älskar färgerna! Och att den har fickor, ett stort plus!
Hoppas alla har en trevig kväll!

Nya böcker

Var och hälsade på Albin när han jobbade. Det är mindre bra, för varje gång hittar jag någon bok jag vill ha :P Fast det är ju bättre än skor, försöker jag intala både honom och mig själv :) Man bildar ju sig alltid lite. Men här ska ni få se vad jag hittade idag!


3096 dagar, Stolthet och fördom och Twilightsagan. Har beställt Lauren Weisbergs senaste bok som kommer i nästa vecka också. Yay!

Nu har jag diskat och städat badrummet (och bokat en tvättid till fredag) och slappar lite i soffan. Orkar inte tvätta fönstrena idag, tar det imorgon istället när jag inte har något annat inplanerat.
Kommer nog in med en dagens sedan också. :) Ha det!

Barbershop medley med Scrubs

Här kommer ett litet klipp med The Blanks och ni känner säkert igen dem från Scrubs, speciellt Ted :) De kör ett medley med några kända låtar med sin coola stil. Enjoy! :)


Lill-lördag!

Hej hopp! Idag är det onsdag och jag är ledig hela dagen :P Ikväll är det bio som gäller! Men innan dess tänkte jag vara duktig och städa badrummet, diska och tvätta fönstrena. Och boka en tvättid.
Men annars softa :) Albin ska jobba idag så jag får roa mig själv.
Skriver igen lite senare!


Harry! Ikväll, då du! Sedan är det slut. :(

CSI-maraton

Nu har jag suttit och tittat på massa avsnitt av CSI, borde väl egentligen sova men jag är ju ledig imorgon så det behövs nog inte. :)
Imorgon tänkte jag försöka mig på att tvätta fönstrena, iaf de jag kan komma åt, lite svårt att tvätta på utsidan på vissa. Men försöker blogga lika mycket imorgon som idag, promise :)
Även fast jag ska på bio på kvällen, så det blir sent imorgon också. Men snart ska jag sova!
Sov gott alla!


Hoppas jag drömmer om skor..!

Brownies-tips!



Jag brukar inte gilla brownies men dessa är otroligt goda! Dock väldigt mättande, man orkar inte mer än typ två vilket är bra för min karaktär ;) Om ni gillar choklad, så måste ni pröva dessa, så goda!! Finns med pistage och något mer vet jag, fast jag gillade dessa bäst.

Ett par skor eller en veckas mat?

Idag var vi och handlade mat för ungefär en vecka plus lite snacks. Det kostade som ett par lite dyrare skor ungefär. 691 kr! För mat, för en vecka? Vi är dåliga på att planera :P
Fast vi köpte ju kött också, det kostar ju lite..


Om jag hade bott själv för en vecka hade jag inte köpt såhär mycket mat.. :P Nudlar, någon?

Jaja, vi ska ha lite chips till bion imorgon (vill inte ha popcorn utan god ringar!) och sånt men annars är det mat och lite frysgrejer. Ganska nyttigt. Vi köpte brownies som vi åt hos min mammas moster och hennes man på landet, de är urgoda! Ska prova dem sen för att kolla om det verkligen var samma, så ska jag visa för då måste ni prova! :D
Nu är det mat och avsnitt av How I met your mother!

Turridning med islandshästar!

Vi var ju på turridning igår på fina islandshästar. Nu får ni massa bilder att titta på som duktige Albin tog innan och medans vi red! Enjoy :)


Albin tyckte jag skulle se bestämd ut, så varsegoda :P Hittade mina gamla ridbyxor och skor och strumpor också. Plus hjälm men den var lite liten :P


Mamma och jag med västar. Alltid bra att ta det säkra före det osäkra!


Pappa ser glad och nöjd ut!


Mamma fick rida den fina Hjartagna, eller Hjärtat som hon kallades :)


Mamma på Hjärtat, hon är så nöjd! :)


Albin på Sigyn.


Jag på Brage, mamma på Hjärtat och pappa på Heppni. Brage var jättesöt men lite seg och ville helst inte gå så fort om han inte var tvungen.


När vi fikade kliade sig Brage ordentligt.


Pappa fick hjälmmärke :P


Albin är nöjd på Sigyn, mamma är superglad på Hjärtat och pappa är nöjd på Heppni. :)


Färdiga med turen! Jag har så ont i rumpan efter sadeln, vad ska man göra? :P


Albins Sigyn hade rätt lång pannlugg, lite hippieaktig :) Hon var 26 år, rätt gammalt men hon var piggare än min Brage :P


Det var en jätterolig tur fast det blev inte så länge och ingen galopp för pappa och Albin var ovana så vi tog det rätt lugnt och skrittade mest. Men det var kul ändå!

Islandshästar är mina favoriter, de är väldigt speciella och mer lugna än vanliga ridskolehästar, och så tycker jag att de är mycket finare utseendemässigt :)
Gillar ni isisar?

Project Runway-vinnaren!

Jag var så glad igår när jag hade sett det sista avsnittet av Project Runway, för jag ville verkligen att Seth Aaron skulle vinna, och det gjorde han! Han har genom hela programmet varit cool, schysst och man har verkligen sett i alla hans plagg att det är just han som är designern och ingen annan.



Och han kunde verkligen fixa en show för sina kläder, han kunde presentera dem på ett himla bra sätt. Mila gör alltid så färglösa och inte direkt figursytt, vilket är lite tråkigt, inget nytt kändes det som. Emilio hade visserligen massor av färgglatt, vilket var en trevlig överraskning men jag gillade honom inte riktigt som person.
Men jag tycker verkligen att Seth Aaron var värd att vinna, hoppas att man får höra att det har gått bra för honom efter detta! :)


Älskar de randiga tajtsen! :)


Kappan till vänster är så himla snygg och den röda klänningen är också cool!

God förmiddag!

Nu har jag suttit vid datorn ett tag plus ätit frukost :)
Nu blir det nog till att sega resten av dagen! :P Vi är båda lediga så snart ska vi nog spela Lego Pirates of the Carabbean och mysa. Det är visserligen rätt fint väder ute men vi har inte riktigt slappat en hel dag på våran semester hittills så det är nog dags att passa på nu.
Imorgon är det Harry Potter för oss!
Men eftersom jag är med min dator hela dagen och är hemma så kommer det nog komma lite inlägg i bloggen, don't you worry!
Gå ut i solen och ha det fint, vi ska väl försöka göra det också :)


Min lilla fläkt surrar på, det är ganska varmt i lägenheten.

Äntligen hemma

Nu är vi hemma i lägenheten igen, skönt! Känns dock lite tomt på folk nu, vi har ju haft mina föräldrar, mormor och morfar och annan släkt runt oss den senaste veckan. Men jag ska ju dit snart igen, så det är inte så ledsamt :P
Imorgon är jag ledig och kommer blogga mer då, men nu måste jag sova.
Är himla trött och dessutom lite hungrig så ska nog ta en liten smörgås innan jag däckar. :)
Hoppas ni har haft en fin måndag!


Denna serien låg hemma och väntade på mig så imorgon blir det nog till att titta på något avsnitt av säsong 2! :)

Snart Harry P, för sista gången!

Snart ska vi på bio och se Harry Potter för sista gången. Lite sorgligt men man vill ju ändå se hur de har gjort och hur de fantiserade fram slutet, hur det såg ut i deras ögon.
Jag kommer säkert lipa :P Gjorde det när jag läste sjätte boken och självklart när jag läste sjunde boken. Tror inte jag gjorde det när jag såg första delen av sjunde filmen men det kommer väl nu då :P
Längtar ni lika mycket som jag gör?
Jag ska se den med Albin på onsdag! Can't wait!


Klädinspiration

Här får ni ett litet inlägg med kläder som inspirerar mig just nu, lite småhöstigt :) Hope you like it!


Poncho från H&M för 299 kr. Lite indianaktig och fin, kanske lite höstig. :)


En söt hästtröja från Asos för 399 kr. Lite 80- eller 90-tal på den. Like! :)


Hawaii-shorts för 99 kr, H&M. Det känns lite 80-tal, lite OC-känsla också. Passar fint med någon stark färg, t.ex. orange eller koboltblå.


En söt rosett att ha med skjortor, 68 kr hos Asos. Älskar att den är röd (finns i svart också) för då kan man piffa upp en vit skjorta lite grann.


129 kr för detta skärpet från H&M. Just nu när vi är på landet är det mycket med båtar och rep och sådant och då tycker jag att dessa passar perfekt!


342 kr kostar denna söta blusen, från Asos. Älskar att den är lite genomskinlig, då kan man ha en färgglad bh under och visa upp. Passar till en plisserad kjol eller dylikt.


456 kr kostar knälånga kjolen från Asos. Färgen är jättefin (fanns i grått också men inte lika snyggt), det är lite 70-tal över den.

The Tourist



I förrgår såg vi denna filmen som handlar om en turist (Johnny Depp) som blir indragen i en pengahistoria med maffiatyper och en tuff kvinna (Angelina Jolie). Vem är den som den säger att den är och vem kan man lita på?

Älskade att den utspelar sig i Venedig! Jag gillar att samla ihop lite filmer och bli inspirerad av att åka iväg till det vackra landet. Det var lite sneaky att man inte riktigt att alla var de som de sa att de var. Lite Agatha Cristie över det hela, att man aldrig riktigt vet säkert vem som är skyldig.
Jag tyckte att den var rätt underhållande och spännande även fast jag ibland har lite svårt för Angelina, hon är lite för mycket och för medvetet famme fatale. Men Johnny Depp är ju ofta trevlig att titta på :)
Om ni gillar action och fina Venedig så rekomenderar jag den och tycker att ni ska lägga lite tid på att se den någon regnig kväll (eller solig dag, välj själva! :P)

Kubbspel

Nu blir det kubbspel med bror, Sara och Albin tror jag. Kul, har inte spelat det i sommar än, men nu så! :)
Annars blir det nog en lugn söndag, vi åker kanske ut med båten och har med picknick och kanske badar. Hoppas det blir lite bilder under dagen. Men detta blir bara ett kort inlägg eftersom jag måste röra lite på mig nu!
Ha en fin söndag så kommer det upp en filmrecension snart och förhoppningsvis ett bildinlägg.


Är ganska kär i min fina H&M-klänning, urringingen är lite jobbig ibland men den är så skön att dra på sig! Ska försöka fixa en bild snart.

Filmkväll

Just nu sitter mamma, pappa, morfar, brorsan, Sara, Albin och jag och tittar på The spy who loved me som har Roger Moore i huvudrollen. Det är ganska kul att sitta och skratta åt skådespelet, replikerna och effekterna som gjordes i slutet på 70-talet. Riktigt kul och mysigt :)
Var på en svamppromenad förut och mamma hittade en hel påse full med kantareller. Jag är visserligen inte så förtjust i svamp men vissa gillar ju att ha den på mackan.
Imorgon blir nog en lugn dag tror jag, vi åker kanske ut med båten.
Nu ska jag skriva ett inlägg som jag ska publicera imorgon. Ha en jättefin lördagskväll!


Myser med lille sötkusinen. :)

Sjöutflykt

Idag har vi åkt lite på sjön (havet) och till en ö och sedan ätit lite glass. Gott!
Nu får ni lite bilder, enjoy! :)


Anton och jag!


Jag pekade ut alla segelbåtar, motorbåtar och annat skojjigt på havet.


Här äts det lite glass, fast vi vuxna äter ju alltid snabbare. :)


Albin snorklar lite.


Morbror Jonas kör båt!


Här är en outfit från början av veckan som jag hittade. Topp: Halens, tror jag. Kjol, skor, solglasögon och ring: H&M. Klocka: Guess.

Så, det var bilderna för idag, jag skriver en filmrecension imorgon om en film jag såg igår, ha det så fint tills dess!

Igelkotten

Häromdagen såg mamma, Albin och jag denna filmen, som är baserad på boken som jag har recenserat tidigare. (Det kan du läsa HÄR)
Den handlar om madame Michel, Paloma och Herr Ozu. Paloma är 11 år och är väldigt intelligent och bor i en rik familj i en dyr våning och hon vill ta livet av sig. Madame Michel är portvakt och bor med sin katt Leo (efter Tolstoj) och som läser svåra böcker men vill inte att någon ska veta. Herr Ozu flyttar in i huset och vänder upp och ned på allas världar.
Den var fritt baserad från boken så vissa grejer var annorlunda men fungerade bra visuellt, det hade inte funkat på samma sätt om det hade varit helt baserat på boken.
Franska filmer är lite speciella och jag brukar gilla dem men filmen var lite seg. Det gäller ifs boken också, men jag tänkte att man kanske kunde säga mer med en film, på ett annat sätt. Men det blev ungefär samma resultat som i boken.
Om man gillade boken tycker jag att man ska se filmen, eller om man gillar franska filmer men då får man vara lite förberedd på att det kan bli lite småsegt.

Höstskotips!

Den här fina skon med vitt foder kommer från DinSko, 399 kr. Jag funderar själv på att slå till i höst!


Dessa liknar jodphurs (ridskor) så jag gillade dem :) Fast mer till ridning än till stadsvandring. 399 kr. Dessa är också från DinSko.


Har letat efter det perfekta paret wedges i mocka och nu finns dem hos DinSko för 499 kr.

Finns inte så många höstskor än och man borde kanske inte titta på det än, men jag gillar dessa tre par. Hoppas ni får några tips, annars kan ni själva kolla in på deras hemsida vad det finns för olika fina! Det är bara DinSko som har höstskor i sin webshop, så det finns inte på andra skoaffärers hemsidor. Just for the record.

Virgin Merry

Chiclit när det är som roligast och tokigast! Liknande Bridget Jones, samma typ av humor och jobbiga mamma. Merry är tandläkare och oskuld vid 30 års ålder och alla tycker att hon borde skaffa sig en man. Hon skaffar sig en hund (Virgin) för att få lite närhet istället för en man.
Den är rätt rolig, inte riktigt det jag är van vid men intressant :) Upplagt på ett speciellt sätt, kul med annorlunda! Italienska familjer är alltid kul att läsa/höra/se :)
Om ni gillade Bridget Jones, tycker jag aboslut att ni ska läsa denna. Merry gillar dessutom Bridget Jones så det passar ju bra :)
Om ni tröttnat på slöa deckare och vill läsa något roligt, läs denna! :)

Morgonblogg

Ja, min morgon, vaknade för en timme sedan :P Förstår inte varför jag inte vaknar tidigare? Blir ju som en tonåring här, helskumt!
Har pratat med pappa idag, han ska försöka leta fram mina ridkläder som ligger i deras garage, för jag har ingen lust att rida i jeans, det gör ju så ooont :P Har ett par bra skor nerpackade i samma kasse också, så jag hoppas han hittar dem.
Idag ska det tydligen regna så vi ska inte hitta på så mycket. Sy lite på mina gardiner kanske och jag ska bänka mig framför Miss Marple tio i fyra på fyran. Det ni :P Gamla avsnitt men det gör inte så mycket, även fast den nyare är bättre och mer sneaky.
Det kommer in en bokrecension snart, får se hur mycket annat jag hinner blogga om. Kanske inte händer något, då blir det tomt :P
Ha det fint!
Idag ska jag umgås med min fine Albin!

Om du bara kunde se mig

Boken handlar om Ivan, Luke och Elisabeth. Det handlar om att man ska våga visa vem man är till folk, att veta att man behöver vänner och att ensam inte är stark.
Jag fullkomligt älskar och avgudar denna boken. Älskar författaren, hon skriver så himla fint och hon har verkligen lyckats i denna boken. Satt och grät lite när jag läste slutet bland folk. :P
Den beskriver så fint hur man ska våga dela med sig av sina hemligheter och svagheter för andra man inte känner så väl, för de kan hjälpa till att se på sakerna på ett annat sätt och hjälpa till.
Väldigt fint, gillar verkligen denna boken.
Rekomenderas till alla fina människor som dessutom gillade P.S. I love you! ;)

Bildkavalkad av sommarbilder

Albin grillar!


Middagsdags med grillad korv!


Sommarmust! :)


Albin poserar glatt :)


Fin solnedgång!


Älskar solnedgång vid havet!


Smultronplockning! :)


Vi gick till islandshästarna och spanade in deras nya föl. Så söta! Här är en liten pojke, ungefär en månad.


Och här är den andra! Ännu en liten pojke, också ungefär en månad gammal. Väldigt vig :)


Älskar denna bilden med deras söta små svansar som står rakt ut. :)


Söta som kliar varandra!

Förresten ska vi rida en turridning på måndag! Superkul :) Det blir mamma, Albin och jag. Vi får se om pappa också har lust, men vi har bokat iaf.
Idag har vi ätit lite glass och nu ska vi softa. Ikväll äter vi lasagne, imorgon kommer pappa och kanske brorsan, Sara och vovven också. Skriver kanske igen senare, annars får ni iaf en bokrecension imorgon!

Torsdag med åska

Hej hopp! Just nu är det mulet men det ska tydligen bli blixtar och dunder. Dock inga magiska under. Eller kanske... :) Det är faktiskt ett program ikväll behind the scenes med Harry Potter part two, så lite magiskt kanske det blir ;) Jag ska iaf bänka mig vid åtta för då börjar det på femman, don't miss!
Idag tänkte jag försöka få in lite bilder från min semester. Det skulle blivit av igår men då badade vi och promenerade i värmen så det hanns inte med.
Men nu så, jag ska sätta mig och sortera ut de fina och de mindre fina :P
Ha en fin dag, hoppas det inte åskas hos er!
Om det regnar snart ska vi sitta inne och titta på The Kings speech. :)

Lill-lördag

Idag är det lite grått igen så jag ska nog sysselsätta mig med att måla naglarna och bara ta det lugnt. Ska nog hjälpa mamma att sy gardiner sedan också, vi får se. Ikväll blir det lasagne och jag ska hjälpa till, får se hur det går :P Har lite bilder som jag inte hann lägga upp igår så jag försöker fixa det idag.
Skriver senare!
Är sugen på makaroner idag! :)

Hårproduktstips



Tänkte bara tipsa om denna fina produkt som jag har testat lite grann. När jag klippte mig senast så tog frisören och fixade mitt hår med en klick av denna flaskan. Jag har lite problem med frizzighet men denna funkade faktiskt riktigt bra. Och mitt hår ser glansigare och finare ut.
Toppen! Man kan tydligen använda den innan man fönar håret och lite annat men jag brukar ha det efteråt, då blir det fint och lite fixat.
Det beror ju på vad man har för hår men om du "lider" av frizzigt hår tycker jag aboslut att du ska ge denna produkten en chans och ett försök :)

Grå tisdag

Idag gick vi upp lite tidigare än igår, då vi åt frukost vid kvart i elva :P Idag åt jag den nog redan vid tio :)
Så blir det när man har semester! Igår, efter middagen, gick vi på en timmes promenad i skogen. Nyttigt och fint väder, det var inte lika varmt som det hade varit tidigare på dagen då vi åt glass på bryggan i Grebbestad. Mums! Mjukglass med strössel på bryggan - nu är det sommar på riktigt! :D
Idag ska vi nog promenera till islandshästarna och kolla läget, vet att de har fått två föl så hoppas på att vi får syn på dem. Men nu ska jag duscha och klä på mig. Har legat och läst ett tag nu, ganska mysigt. :)
Jag försöker komma in senare idag med lite bilder som jag har tagit hittills, inte så många men ändå. Fick nog med en dagens från igår i kameran, så den ska jag försöka hitta. :)
Ha det fint!
Är väldigt sugen på denna fina ryggsäcken från Asos.com idag! :) 399 kr kostade den om jag inte minns fel.

Kärlekens arkitekt



Den här boken handlar om Rom under andra världskriget och Montse och José Maria som blir spioner och måste ta reda på vad Prins Junio Valerio Cima Vivarini egentligen vill och varför han hjälper dem. I en bok hittar de Skaparens karta och de upptäcker att det är väldigt många som vill få händerna på boken och kartan. Vem kan man lita på?

Ganska spännande, jag valde den mest för att handlingen utspelar sig i Rom, för jag gillade verkligen att vara där. Det handlade inte mycket om Rom dock men en del om Hitler och Himmler och mycket om deras spioneri.
Lite deckaraktig men det är en roman.
Den var lite långrandig ibland men det var kanske för jag valde att läsa mer "intressanta" böcker och la den lite åt sidan så det blev inte så sammanhängande.
Men en intressant vinkling på nazismen och Italien, värt att läsa iaf. Om du inte gör som jag och "glömmer bort" den :)

Måndagsmorgon

Kanske mer eftermiddag nu men ändå.
Det var mycket att göra igår så hann inte kika in här alls, vi var ute med båten och jag var Hopp i land-Kalle :P Det gick bra. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, kanske promenera och kanske köpa glass :)
Jag har läst ut två böcker så jag ska försöka komma in med en recension av dem någon gång i veckan. Det är rätt skönt att känna att man inte behöver uppdatera var tredje timme eller så när man är ledig.
Hoppas ni har en fin vecka!

Sneak peak på H&Ms höstmode



Jag kikade runt lite hos H&M och såg att man kunde smygtitta på lite höstens mode. Jag älskar klänningen!



Nummer 4, älskar färgerna. Femman, äslakr självklart rosetten och färgerna där också, höstiga såklart. Den svarta på nummer sex var också himlans fin. Det är tråkigt att man börjar titta på höstmode redan nu men det är väl kul att kolla in sånt lika mycket som det är att kolla sommarmode på vintern :P
Det är annorlunda och man vet att det är ett tag kvar så man kan fantisera när man är trött på de varma dagarna utan slut och vill ha lite höstmys med murrigt väder när man kan krypa upp i sin soffa med en kopp te och en fin bok eller en bra film. Eller med den man älskar. :)
Jag tycker att det verkar lovande med denna smygtitten iaf!

Post-it Katt

Jag tycker denna är söt och lite rolig :) Lite elak kanske men mest rolig. Väldigt mycket katter nu på senaste tiden!



Enjoy! :)

Paul



Någon som har sett denna nya filmen med bl.a. Nick Frost och Simon Pegg? Radarparet som (nästan) bara gör roliga filmer :) Säkert värd att ses! Jag har inte hunnit se den än men det blir nog någon gång i sommar. Den är tydligen fullspäckad med nördskämt och Star Wars-referenser. Yeah liksom ;)
Den är ingen vanlig alien-film precis, ni blir säkert förvånade. :P Jason Bateman är också med, awsome! :D
Kika på trailern och kolla om det är något för er!


Lördagsmorgon

Lite tråkigt väder ute, tror det har regnat inatt. Snart ska jag dra till jobbet, känner mig lite seg :( Men men, bara att ta nya tag! Efter jobbet är det att åka till landet som gäller, buss i några timmar, halvjobbigt :P
Men det ska bli kul. Vi får se hur uppdateringen av bloggen blir, kanske inte varje dag men jag ska försöka :) Beror väl på om det regnar eller inte. Har visserligen hört att det kommer bli tråkväder de senaste veckorna :/
Men jag hoppas ni får en fin helg och att vi hörs snart igen!


TV-kväll

Kvällen har spenderats framför tv:n. Först såg vi en film och sedan såg vi ett dubbelavsnitt av CSI, det var rätt spännande faktiskt men ibland är det löjligt hur mycket de "kan" avgöra och zooma in. Men men.
Filmen vi såg var Due Date. Den var inte så rolig som jag trodde, mest jobbig. Man ville verkligen slå Zach Galifianakis karaktär. Kunde sett en bättre film men vi visste ju inte att den skulle vara dålig. :/
Nu ska jag sova för imorgon är det jobb i fyra timmar och sedan åker vi till landet! Det ska bli så skönt att få slappa och träffa släkten! :)
Jag försöker skriva lite imorgon innan vi åker. Gonatt!


Lilla vovven är på landet med husse och matte imorgon men just nu är han där med mamma och pappa och myser. Längtar efter alla!

Dagens outfit


Tröja: Asos.com. Kjol: Zara. Ballerinas: H&M. Halsband: Urban Outfitters. Klocka: Guess. Armband: Pilgrim. Ring: H&M.

Serietips!



Jag beställde alldeles nyss säsong två av House of Elliot. Jag har bloggat om det tidigare, det kan du läsa HÄR. Jag är rätt nöjd och den kommer passa bra på regniga dagar eller när jag bara inte orkar gå utanför dörren och inte orkar lyfta ett finger inomhus.. :)
Eller när jag har jobbat riktigt hårt kanske. I alla fall så passar den mig perfekt, för jag fick ett extra förmånligt pris eftersom jag har köpt första säsongen hos Cdon tidigare. I like! :)
Jag tycker att ni som gillar 20-talet och mode ska aboslut inte missa denna fina serie!
Nu väntar jag bara på att den ska komma hem till mig! ;)

Fredagsmyyyyys

Idag är det fredag och allmän mysdag för hela svenska folket men jag har en bit kvar till myset, man måste ju jobba hela dagen först, innan man förtjänar myset :P
Lite jobb imorgon och sedan har jag semester och då åker vi till landet och slappar! Så härligt.
Jag ska försöka fixa upp något inlägg eller två medan jag är borta. Hörs later!


Fredagsmys?

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0