Save me from myself

Alla borde lyssna på Elegant Machinery!
Mycket bra. Save me är mycket trevlig, jag lyssnade massor på den när jag gick i gymnasiet.

Elegant Machinery.


Jag har inte orkat skriva på ett tag.
Mått kasst. Ont i magen, de tror det är magkatarr. Jag har tabletter, Lanzo, som man ska ta ungefär en vecka. Det tar alltså några dagar innan det hjälper. Plus att en av (eventuella) biverkningar är magsmärtor.
What?
En medicin som ska hjälpa mot magont, och så kan man få magsmärtor av den? Jisses..
Jag vet inte, det är jättejobbigt. För det mesta har jag legat i sängen och läst och haft vetekudden på magen, för magvärken har inte gått över. Nu är det ganska lugnt men jag oroar mig lite..
I fredags (för en vecka sedan) tog jag en Lanzo och då kräktes jag. Jag hatar verkligen att kräkas, och det är också en av biverkningarna.. Och det kanske inte gjorde jättemycket igår eftersom jag var ledig men idag skulle jag jobba och jag var verkligen jätterädd att jag skulle spy på jobbet.
Gjorde som tur var inte det, men hade ont i magen nästan hela tiden. Illa..
Jag hoppas att det går över snart, för jag måste jobba mer nästa vecka eftersom chefen ska åka bort. Då kan jag ju inte vara sjuk. Och om jag tyckte att 4 timmar var jobbigt, hur blir det då med 7?
Jag oroar mig säkert för mycket, men det är ju ganska lätt.. Det känns inte som något hjälper. Visst, jag tar en tablett varje dag men det tar några dagar innan den tabletten börjar verka.
Jag har inte ätit jättemycket de senaste dagarna, jag vågar inte, vill inte spy. Så när jag vägde in mig igår på Wii Fit hade jag gått ner 1,5 kg sen i torsdags. Sjukt. Men idag vägde jag in mig igen och då hade jag gått upp lite. Så lite viktuppgång är nog bra.
Och då ska man gå runt och ha ont tills dess, liksom.. Det är inte kul. Det känns inte som jag kan göra alla saker som jag brukar göra.
Så jag har läst och läst och läst..

Läste ut Sophie Kinsellas senaste Mitt nya jag.

Mitt nya jag, dock på engelska. Jag har på svenska.

Jag gillar verkligen hennes böcker, de är trevliga. Fast man sitter ändå där och tänker "gör inte så, du måste ju prata med honom!" "köp inte den där kaffebryggaren, du gillar ju inte ens kaffe! Skit i om du får något extra på köpet!!" osv.
Nu läser jag Damernas detektivbyrå. Har slukat dem. De är mysiga.

Har sett en del film också.. I torsdags var det Mamma Mia!, igår var det Ocean's Eleven och idag var det SATC-filmen. Jag vill hemskt gärna se Narnia: Prins Caspian men vill gärna se den med Albin och han har inte sett första filmen, så jag tänkte att vi kunde se den först men det har inte blivit av.


Nu känns magen lite konstig igen så jag ska väl gå och lägga mig och läsa en bok. Eller se på Scrubs. Dem har vi slutkat också. Nu är vi på fjärde säsongen, tror jag bestämt.
Mamma tycker också det är roligt. Det är bra.

Scrubs.

En vecka tills Albin åker iväg.. Jag tror inte jag har fattat det riktigt än.. Kommer nog bli jobbigt, jag saknar honom om han bara umgås med sina kompisar. Som tur är har jag mamma och pappa. Och andra, såklart.
Ciao!

Modette

Hittade ett test i Saras blogg, och gjorde det.
Bara så ni vet så skulle jag passa perfekt på 1990-talet. Yay...?



Allra bäst är det om det ser ut som man vaknat, slängt på sig det som låg närmast och ändå är skitsnygg. Du vet precis hur man behärskar denna svåra konst, vi andra fattar inte riktigt hur ditt hår kan vara snyggast när det är skitigt, hur du kan se partyklädd ut i Converse och t-shirt och hur fasen man får nagellacket att skava av på det coola sättet istället för på pundarvis. Visst, ibland kan man tycka att din ”Who cares”-attityd är lite åt den slappa sidan, men det väger du upp med att faktiskt vara den skönaste polare man kan ha. Att du dessutom sätter trender istället för att följa dem är ju inte fy skam.



Varför 1990-talet? Man klädde sig uruselt då, Imho.... (Imho = In my humble opinion) Platådojjor och string och tajta byxor, you name it.
Men jaja. Jag ska inte gnälla, för idag är det Albins födelsedag!
Nu ska jag titta på Mamma Mia igen, för imorgon är jag ledig.

Albins födelsedag!

Hurra, hurra, idag är det Albins födelsedag!
Jag är trött.. Mamma väckte mig kvart i åtta och så sjöng vi för Albin och han fick lite paket. Jag hoppas han blev glad.. Lite halvtråkiga presenter, tycker jag det blev men han önskade sig film så.. Jaja. :)


Jag känner mig klen hela tiden nu.
Igår var vi på vårdcentralen och pratade lite. Jag hoppas det går att göra något åt att jag mår kasst var fjärde vecka, men det går nog inte.. Vet inte riktigt vad jag ska göra.
Fick lite ont i mgane (igen) igår. Inte kul.. Vet inte alls vad det beror på. Har lite ont nu med, och jag vet inte vad man kan göra åt det heller. Novalucol?
Jag är visserligen ledig imorgon så då ska jag ringa vårdcentralen tidigt och boka en akuttid. Får se om jag får någon tid.. Och om jag nu får det, kanske de inte kan göra något åt mitt onda ändå..
Jag vill ha en duktig doktor, typ någon från Scrubs...!


Igår såg jag Tales from Earthsea. Av Goro Miyazaki. Anime, alltså. Jättekonstig..
Någon har varit hög, tror jag.


Nu ska jag sätta upp håret och packa ner en tidning och gå till jobbet.
Ciao!

Holly Golightly


Söta Audrey Hepburn.

Just nu tittar jag på Breakfast at Tiffanys. Mycket trevlig film. Jag älskar gamla filmer. Iaf sånna med Audrey Hepburn. Jag har också sett How to steal a million. Den var också bra men denna slår alla. Hon är så underbar, de spelar över lite och så men det är kul. Alla kallar alla för darling.

Wonderful film!


Jaja. Idag har jag jobbat men är ledig imorgon. Ska försöka softa men det är yoga också. Får se hur allt blir.
Just nu är lille valpen här med sin husse. Jag försöker att inte umgås med valpen, så slipper jag bli sjuk.


Jag är så sugen på att åka till Stockholm redan nu men det är ju lite tidigt. Plus att Albin inte har åkt än. Men jag är så sugen på lite miljöombyte. Och lite lite shopping.. Fast inte så mycket för jag har beställt linser och de kostar ju lite grann. Iaf när jag lägger undan så mycket som jag gör.
Det är bra att spara för framtiden. Jag funderar att öppna ett till konto och sätta in typ 500 kr varje månad och spara till något fint, som jag får slösa på. Kanske någon märkesväska..
Eller något annat jag får slösa på. Kan döpa det till fina saker-kontot.
Låter det bra?
Jag tycker det.

Jag har lust att gå på bio själv på fredag. Se Changeling. Fast bara om Albin har andra planer. Det är kul at göra sådana saker själv ibland. Visa sig själv att man kan göra saker ensam.
Nej, nu får jag titta på slutscenerna på filmen och sedan kanske gå och lägga mig.
Kisses!

Ny design och Josie är dement

Hej!
I'm so happy, I'm so glad that I've got you! I want to thank you, and thank you means merci!
Jag är glad för min nya bloggdesign äntligen har lagts upp av den fenomenale Albin.
Juldesignen har varit uppe nästan hela januari, fast jag hade tänkt att bytet skulle ske ungefär vid nyåret. Men då var inte designen riktigt klar eller egentligen uttänkt. Jag hade massa idéer men de visade sig att det var svårt att genomföra, så då fick jag skrota dem. Kanske använder dem en annan gång, om det funkar bättre då.
Jag tyckte att det skulle vara lite trevligt med körsbärsblommor, och det ser väl väldigt fint ut, tycker ni inte? Ja, det tycker jag iaf och det är ju det som räknas.


Jag undrar om jag inte har börjat bli lite dement.. Senildement.
I förra veckan beställde jag ju biljetter till Sthlm för att hälsa på en viss Albin. När jag åt frukost i helgen kom jag ju på att den helgen jag hade bokat biljetter till, då skulle ju Albin jobba på helgen. Klantigt! Jag skulle bokat helgen efter det, men nehej, det gjorde jag tydligen inte.
Jag tänkte att man får väl sälja dem på Tradera eller dylikt men det blir så jobbigt.. Och så måste man boka om och krångel krångel.
För att göra en lång historia kort så ringde jag till SJ idag. Jag blev så upprörd, de hade bara telefonröster som inte förstod vad jag sa.
"Menade du BEG9372D?"
"Nej! BEH3372J!!!"
För tusan! Jaja. Inte alltid lätt.
Men sedan ringde Albin och charmig som han är fick han personlig service och han charmade alla på kundtjänst som bokade om min biljett till helgen efter. Alltså åker jag till Sthlm den 25.e februari och åker hem den 1.a mars!
Måste spara pengar till något fint man kan köpa där..!

Och på tal om dement..
Idag ringde min väckarklocka 08.15 och jag gick upp, åt frukost, duschade, tog på mig kläder och gick till frisören. Det hade inte öppnat när jag kom dit, så jag fick vänta i några minuter. Medan jag stod där och väntade tänkte jag att det var allt lite tidigt för en klippning.
Hade inte frisören sagt att jag skulle klippa mig igen om två månader? Och visst klippte hon mig innan nyårsafton? Hm.. Konstigt.
När det öppnade frågade jag, lite osäkert, om jag hade en tid idag.
Nehej. Icke. Inte alls.
Vi letade ett tag i bokningskalendern och det visade sig att jag har en tid den 25.e fenruari. Jahaja..
Bara går hem och lägga sig igen då.
Jag blir nästan lite orolig när jag glömmer sånt där. Men jag lever! Yay..


På onsdag är jag ledig och det gäller fredag också. Rätt skönt. Men jag ska ju på möte hos vårdcentralen på onsdag. Albin har lovat att följa med, så det blir nog bra. Sedan är det Design: Simon och Tomas idag. Imorgon är det Top Model 11 och det är det på onsdag också.
Yoga är det också på onsdag. Det blir nog trevligt. Jag hade tänkt att träna idag men jag är förkyld och ont i halsen och då är inte det smartaste att försöka träna sig frisk.
Jag får försöka jogga lite och boxas med Wii Fit istället.

Jag hoppas inte gör jag något mer dumt som jag inte kommer ihåg.
Va?..

Alexander McCall Smith och sjukhus och släkt

Har börjat gilla Alexander MS nu. Har inte läst något av honom innan men mamma tyckte jag borde läsa Darmernas detektivbyrå och det har jag börjat med, och de är väldigt trevliga. Inte lite lurig som Miss Marple men helt godtagbart. Det är så svårt att hitta bra böcker som man inte har läst innan.
Jag skulle vilja ha kvar att läsa alla Twilight-böckerna, men de läste jag ju för ett bra tag sedan.. Synd.


I fredags var det dags igen för att må dåligt. Jag jobbade men kände direkt att det var jobbigt med andningen. Gick till vårdcentralen men de kunde inte göra något för mig, så jag fick fortsätta jobba och må allmänt kasst. Det blev värre på kvällen då jag fick otroligt ont i magen (igen). Kunde inte sitta, stå eller ligga ner, jag bara vred mig hela tiden.
Försökte slappna av men det är verkligen jättesvårt när det nästan svider i magen.
Klockan ett (natt) åkte vi till Axessakuten och det var rätt tomt. Jag fick träffa en läkare i högst fem minuter, sen fick vi åka hem igen. Jahapp. Då gjorde magen mindre ont men när vi kom hem igen så började magsmärtorna igen.
Hade tagit en tablett för magont som heter Lanzo. Den är väldigt bra säger alla, men en av bieffekterna var tydligen magsmärtor. Bra? I think not...
Åt lite yoghurt och tog en alvedon - en tio minuter senare kräktes jag. Hatar det, så dumt..
Inget vinterkräk utan bara en gång. Men läskigt ändå.
Jag tror jag somnade en stund efter det.
Kunde inte jobba dagen efter eftersom man måste vara frisk från kräk i 48 timmar, åtminstone, innan man får jobba igen. Säger iaf doktor Ferling, min mosters fästman. Han är magläkare, he should know.

Kände mig klen hela dagen, låg i sängen och läste om väskor. Sedan kom mamma hem. Hon hade lånat böcker till mig på bibblan. Mycket trevligt. Alexander MS alltså.
Jag kommer ha trevligt med de böckerna.. Anyways.
På kvällen kom Albins föräldrar hit på middag. Det var väldigt trevligt, våra föräldrar har bara träffats två gånger men de kommer bra överens.
Det känns väldigt skönt. Det hade varit jobbigt om de ogillade varandra och vägrade träffas. Nu har det bara blivit att de träffats två gånger för det är så svårt att planera in någon middag för alla är upptagna på sina håll.

Idag åkte vi till Sjuntorp för att hälsa på Albins bror med familj. Vi åkte med Albins föräldrar och Albins syster med familj var också där. Lunchbjudning. Fisk och ris, väldigt gott. Jag åt utan nötter för säkerhets skull.
Sedan var det kladdkaka med glass. Lite chili på kakan, spännande och gott.
Glassen var också god!
Väldigt mycket spring. Jag kände mig lite klen så jag tog det mest lugnt. Är förkyld nu också, jag får aldrig vara riktigt frisk. Orättvist.. Jaja.


Nu vill jag pussla.

Gulligt pussel jag fick förra julen.

Jag vill dricka te och äta honungsmackor och pussla med mamma och Albin. Fast snart börjar Gordon och sedan är det Trollkarlens hemligheter, eller vad den heter. Det är lite kul att titta på, vi sitter och gissar hur han gör och vi har för det mesta rätt. Vissa grejer är lätta att upptäcka medans andra är lite klurigare.
Men jag får se hur det blir ikväll. Imorgon är det jobb men innan det ska jag till frisören.


Bild på mig idag. Var så länge sedan. Ser liiiite klenis ut.



Last one! Mysigt med stickad kofta.

Nu får jag nog gå och se om jag hittar någon som vill pussla med mig.
Good pie!

Come on, Eileen!

Jag tycker om nostalgi. Det är väldigt mysigt, det välkomnar en med fluffiga täcken och kuddar och varmt te med honung i.
Dexys är ju nostalgi. Albin och jag såg Come on Eileen-videon på VH1 och det är så kul. Faktiskt.
Riktigt bra låtar.
Igår kom Bobby McFerrin med Don't worry, be happy på samma kanal. Jag tyckte att det såg ut som Robin Williams men det var kanske bara önsketänkande. Men sedan såg jag att det var han! Yay. Jag gillar honom, han är otroligt soft.
Världens bästa ståuppare, skådis och allmänt som person.



Jag känner mig dock inte riktigt bra idag. Jag vet inte om det är astmaallergi eller förkylning med astma. On top of that, så har jag magont som bara tjejer kan ha. Illa.
Jag tycker inte om det här, att jag alltid blir sjuk nästan vid samma tidpunkt.
Ifs så har jag en tid på onsdag hos vårdcentralen, men de vill att jag ska försöka sluta använda min Symbicort i 72 timmar. Är de kloka? Det är det enda som inte får mig vara sjuk hela tiden ju.
Nej, jag får göra det där testet en annan dag när jag inte har tendenser att behöva åka in på sjukhus. När jag är "friskare".

This don't make any sense..

Jag börjar inte förrän 13.00, vilket är lite skönt. Jag har börjat läsa boken om väskor och jag har nu ett väldigt sug efter en Marc Jacobsväska.
Jaja.
Igår köpte jag tågbiljetter! Till Stockholm. Ska dit den 18.e februari och åker hem den 22.e. Ganska skönt att få lite ledigt och få umgås med Albin. Visserligen kommer han jobba lite medan jag är där men då kan jag roa mig själv på stan. Har visserligen lite mindre pengar än vad som hade varit trevligt.. Alla räkningar plus linser plus att jag sätter undan pengar varje månad gör mig lite fattigare än andra månader. Illa..
Jag som hade tänkt att kika i butiker som inte finns i Gbg, och det är ju lite svårt om man vill köpa något men inte har money.


Nu ska jag gå och lägga mig i soffan med vetekudden på magen och försöka uthärda resten av dagen.
Kisses!

Trasig kamera och skönhetsprodukter i symbios

Hej och hej.
Min kamera gick lite sönder igår.. Albin skulle iväg till Posten och säga upp sig, och han brukar ibland vilja låna min kamera för den är så bra. Mycket bättre än hans gamla (ofc, den är ju ny).
På något sätt råkade den trilla ut ur hans ficka och ner på marken. Han fick panik och skämdes.
Jag skulle vilja säga att jag var snäll och sa att det inte gjorde något men jag blev lite arg..
Jag var inte så snäll när han hade berättat det men det var ju min lilla chokladkamera..! Den var bara fyra månader gammal, klart jag blev ledsen. Och det fattade han också men jag fick så dåligt samvete att jag ringde upp honom och bad om ursäkt. (Jag jobbade.)
Jag tror han tyckte det var lite okej efteråt men jag ville gärna ha en ny kamera.. Jag tjatar alltid om att kameran ska vara i den lilla strumpan så den är skyddad men just då hade han inte tagit på den.
Jag ville att han skulle köpa en ny, så kunde han få min gamla för han ville ändå ha en likadan. Kanske inte chokladfärgad men men..
Han har ju typ inga pengar, så nu medans jag skriver detta får jag väldigt dåligt samvete. Han har köpt en ny kamera till mig och jag har fått den och han har fått min gamla. Den gamla är inte så jätteskadad, färgen har skavts bort lite och så. Men ni förstår mig lite? Okej, jag känner mig otroligt krävande och gnällig men..
Jag betalade iaf hälften på kameran så det känns lite bättre.
Jag fick nämligen kameran i födelsedagspresent och då känns det dåligt att Albin ska behöva betala för något jag fick. Typ.. Jag har konstig logik.

Anyways, jag tror det är lugnt nu. Jag är nöjd med min (nya) kamera och han är nöjd med sin (som fungerar som vanligt). Jag känner mig ändå bortskämd... :(


Dags att byta ämne...
Jag fick ju klänningen i måndags och idag fotade jag!
Här är lite andra bilder på saker jag fick igår också. Enjoy!

Albins lilla mupp visar upp klänningen så fint.


Dag- och nattcréme från Yves Rocher.


Fotpeeling med lavendeldoft (lite urk..) från Yves Rocher.


Hemligt paket som jag fick för jag beställde annat. Parfym och duschgel.


Söta Albin med muppen.

Jag gjorde ett armband idag också. Jag köpte det i söndags, men jag har ju aldrig tid känns det som.. Men idag så! Bilder på det finns självklart.


Börjat med lite pyssel.. Orkade inte ta fler så nästa blir på det färdiga armbandet.


Sådär ser det ut. Det var lite långt när jag provade det så jag kortade det med en sådan stålstång.


Litet, litet hjärta.

Idag var jag på yoga också. Jag har inte tränat så mycket på senaste, inte ens på Wii Fit. Jag orkar inte.. Bara jobb. Även fast det bara är sju timmar så kommer man hem och är helt slut.
Iaf, yogan var ganska kul, jag har inte varit på det på ett halvår ungefär (kanske mer) så jag var lite stel. Men det var bra. Jag höll nästan på att somna under avslappningen...

En sista bild på en bok som jag fick för ett tag sedan men inte läst eller ens tagit kort på.
Men nu så!

Det här är väl den ultimata boken för mig. Jag har dock inte köpt en handväska på åtminstone två månader. Ganska bra, va?


Nu är jag lite trött och det blir jobb imorgon. Det är lika bra att jag går och lägger mig så jag får mycket sömn. Fast jag kanske ska läsa Damernas detektivbyrå först. Började med första boken förra veckan, andra boken tog slut igår så nu är det tredje.
Sleep tight.

Paper Planes

Jag såg lite på Baby Phats visning på youtube häromdagen och Kimura är alltid rolig och udda, och musiken också. En låt var speciellt bra och det var M.I.A. - Paper Planes.
Har ni inte lyssnat på den, logga in på Spotify och lyssna! Eller om ni inte har fått någon inbjudan, ladda ner :P
Good stuff.


Här sitter man och väntar på att klockan ska bli tillräckligt mycket så man kan kolla posten, gå och handla lite lunch och sedan öppna butiken. Hade tänkt att städa ordentligt för jag hittade en del damm. Lite svårt att städa överallt men idag tänkte jag försöka. Det var så hemskt väder igår, slask och halt, så det var inte jättemycket folk som vågade sig ut. Lite trist för det fanns inte så mycket att göra.
Får hitta på mer att göra idag.


Jag skrev för några inlägg sedan om att jag hade beställt en klänning från Asos.com och att det var fel. Jag fick klänningen igår! Och den är jättefin.

Har inte hunnit ta en bild på klänningen än, men snart! Såhär ser den ut iaf.

Det var roligt att den äntligen hade hittat rätt. Även om det hade varit väldigt krångligt med att skicka tillbaks den och allt. Och så hade jag beställt en kjol också, som kom igår. Fast vänta, det var inte alls kjolen jag hade beställt utan en topp...?! Vad fan..
De har rätt typ varannan gång, så ska det inte vara. H&M har inte lika fina saker (ibland) men de levererar alltid rätt. Nu har Asos gjort fel två gånger. Det är inte så man blir glad precis.
Så jag skickade tillbaks kjolen (a.k.a. toppen) och vill inte att de ska skicka den de skulle skickat utan jag vill ha pengarna tillbaks.
Får se vad som händer.

Big week nästa vecka!
Jag ska klippa mig, har en tid hos Astma-Eva och Albin fyller år!
Snart åker han bort.. :/ Men vi har redan bestämt att jag ska ta lite ledigt och åka och hälsa på honom mitt i veckan. Om han jobbar kan jag alltid gå runt och leka intelligent i huvfudstaden. Gå på Cosmonova och sånt. Kanske shoppa? :)
Nu ska jag springa iväg.
Chanel-O!

Strawberry (Fraise)

Fick ett lipgloss igår, av Solo. Med strawberry då alltså.
Inte provat än. Men jag är inte så mycket för läppglans och läppstift. Jag är mer lipsyl-tjejen. Jag är väl för ung för läppstift. Kanske.

Idag är jag seg. Igår var Albin och jag på bio, den var faktiskt bra även fast jag har hört att den kanske inte skulle vara så bra. För om man ser bortom alla skämt och trams så är det ju viktigt att våga pröva nya saker, annars fastnar man i livet och utvecklas inte.
Jag vet att jag borde prova på saker mer. T.ex. mat. Jag är rätt kinkig, gillar egentligen inte att prova något nytt fast det ändå kan vara gott. Provade en indisk rätt häromdagen med spenat. (Det var lunchbuffé och då fanns det bara sex rätter) Förvånansvärt gott. Det smakade inte som vanlig spenat. Var glad att jag vågade men annars vågar jag inte.
Andra saker som jag inte prövar är saker som jag kan göra bort mig.
Jättedumt. Men jag kanske lär mig att våga. Får se. :)

Nu sitter jag med nymålade naglar, bara lite genomskinligt glansigt. (Det är det nya nu? :P) Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Träna lite med Wii Fit, borde jag göra iaf. Och det är rätt kul faktiskt.
Gå på bio (igen) sen kanske? Alldeles själv, kanske till och med.
Det vågar jag iaf, det finns vissa som inte vågar. Jag vet inte varför men man kanske inbillar sig att andra tror att man inte har några vänner. Men det är lite kul att gå själv för då kan man ju välja exakt vilken film man vill se, och allt. Ganska praktiskt ibland. Samma med att shoppa själv. Då bestämmer man ju själv i vilka butiker man ska gå i.
Visserligen är det väldigt kul att gå runt i butiker med vänner men alla kan ju inte.


Jahapp. Jag kanske ska.. Städa lite i rummet? Kasta bort saker som jag sparar men inte kommer ha någon användning för? Jag är nog ganska nostalgisk, vill spara vissa saker för de har betytt något. Men nu kanske man inte minns vad, och då är det ju lite onödigt att de ligger och skräpar i någon låda.
Och nu skriver jag bara för att skriva, inte om något intressant. Sjutton också.
Men jag tror jag kollar lite på SFs hemsida och ser om jag hittar något spännande.
Kisses!

Yes man!

Idag har det varit jobbigt.
Jag jobbade och kassaapparaten krånglade. Det är så jobbigt när den gör det och jag är alldeles ensam. Jag kan inte göra allt själv, så det blir stressigt.
Sedan gjorde den som den aldrig har gjort förut. Innan har jag dragit ur kontakten och det har ordnat sig men det gjorde det inte flera gånger.
Jag fick mer och mer panik för jag fick inte ens ut kassalådan så folk kunde inte betala och jag kunde inte ge dem växel..
Det ordnade sig för det mesta men de fick stå och vänta lite och det är aldrig kul.
Det hör till saken att apparaten är x antal år gammal, säkert mer än 6 år för det var så länge sedan jag praoade där och då hade vi samma. Den ska nog bytas ut, som tur är.

Fick ångest när folk stod och väntade och jag inte kunde göra något, fast jag försökte allt jag kunde komma på.
Inget roligt alls.. Ringde Albin och halvgrät för jag var så frustrerad.
Skärpte mig iaf och apparaten kom överens med mig om att fungera tills jag slutade. Den fungerar nog nu också men jag skrev en lapp till tjejen som ska jobba imorgon om det nu skulle vara så att den krånglar igen.

För jag är ledig imorgon. Nice nice..
Då ska Albin och jag träffa Albins gamla klasskompis Sara. Jag är inbjuden till hennes bröllop, när det nu är. :) Väldans trevlig tjej. Har sett en pjäs med henne i, när de gjorde sin slutproduktion Sårskorpor. Hon spelade Virve Vallin (kan ha stavat fel..) som var en lite knasig och busig och rolig tjej som flörtade med Timo Sandal.
Intressant pjäs, faktiskt. Albin var också med i den, fast då kände inte jag honom.
Spännande.. :)
Efter vi har träffat henne ska vi gå på bio. Eller ja, på kvällen. 18.20 på Bergakungen.
Det blir Yes man. Den kan nog vara tänkvärd att se. Att man kanske lär sig att inte säga nej till allt. Jag borde lära mig det, iaf när det gäller mat. Måste våga prova..
På tal om det så funderar jag på om man skulle flytta till Stockholm. Jag har inte planerat något men om det nu skulle bli så, om Albin får mer jobb och så.. Om vi skulle flytta, jag skaffar nytt jobb och allt.. Det skulle vara spännande. Faktiskt. En nystart, det vore väldigt kul faktiskt.


Vi får se.

Touche Éclat och Chicken Tikka Masala

Igår var jag ledig.
Det var väldigt trevligt. Jag skulle på utflykt och uppdrag. Först styrdes kosan mot Djupedal och deras Ica för att hämta ut ett paket. När jag hade gett min avi till han som hade hand om posten, sa han att det var ett jättelitet paket.
Jag fick det och blev förvånad för det var verkligen ett jättelitet paket som inte vägde mycket alls. Det stod 0,1 kg på avin. Det var mitt paket från Beauty Planet och min Touche Èclat från YSL.

Fina highlightern!

Väldigt nöjd med den hittills iaf. Så praktisk! Den fick mig att städa lite i mitt badrumsskåp. Städa ut sådant som jag haft ett litet tag. Man borde rensa ut lite ungefär var fjärde månad åtminstone.
Mascaror räcker väl i tre månader, om man inte byter dem så kan det börja växa bakterier och otrevligheter.

Iaf. Efter det åkte vi till Allum där jag skulle till DinSko för att kika på ett par skor som jag hade lagt undan. Illa, tyckte alla. Men när vi väl hade kommit dit så var inte skorna så snygga som jag hade tyckt att de var på bild.
Så tur för min plånbok så lämnade vi Allum och fortsatte mot Örgryte och Sara för att hälsa på.
Jag trodde lille Oliver skulle vara där men han var med Eric på jobbet. Och.. Softade? Jaja.
Vi pratade en del och Albin pysslade med Erics Mac.
Sedan spelade han och Sara ett tv-spel som hette Little big planet. Det verkade krångligt så jag satt bara och var hungrig.
Albin och jag hade nämligen bestämt att vi skulle gå till Star of India och äta. Vi åkte dit och det var buffé fortfarande. Jag valde en Chicken Tikka Masala och det gjorde Albin också. Jag bjöd.
Det var väldigt gott, som vanligt. De är alltid så snälla där. Och naan-brödet var väldigt gott.

Sedan gick vi en sväng till Movieline för jag hade ett tillgodokvitto. På det stod det åttioenn. Jag skojar inte, han skrev så. Jag glömde visserligen att ta kort på det men men..
Det blev två filmer.

Sliding doors med Gwyneth Paltrow.


Ocean's Thirteen med folk. :)

Japp, så blev det.
Jag skriver ett annat inlägg om hur det har varit idag.
Until next time..

Chanel-O!

Sista (eller om det var näst sista..) avsnittet av SATC säger Anthony så när han och Charlotte går in på Chanel.
Jag vet inte varför, men jag tycker det är så löjligt roligt.
Anyways....

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med mig själv.
Igår hämtade jag ut ett par stövlar, som till mitt försvar jag beställde för flera månader sedan (innan jag hade ett enda par med snygga stövlar). Jag tänkte direkt att jag skulle skicka tillbaks dem för man vill ju inte vänta typ tre, fyra månader på ett par stövlar. Så desperat är jag icke.
Men de är så fina... Jag har redan ca. 5 par stövlar som fungerar bra och är snygga. Behöver jag verkligen ett par till?
Men de är så fina... Illa. Mamma sa visserligen att jag får göra som jag vill men jag försöker vara lite smart också.
Imorgon ska jag åka till Allum och till DinSko och kika på ett par stövlar/stövletter jag har lagt undan.
I'm crazy!
Det som är bra med mitt hysteriska skoköpande är att jag nästan aldrig köper skor som kostar över 500 kr. Det är ju rätt bra, n'est pas? Och det är bra kvalité på dem då. Mina varma fodrade stövlar kostade det dubbla och jag har inte användt dem så himla mycket. (De håller till nästa vinter!)
Så då är det bättre att köpa billiga skor som man använder mycket?
Jag vet inte vad jag menar med allt jag nyss skrev, mina argument börjar sina.
Jag ville nog säga att jag tror jag behåller stövlarna som kom igår men kanske inte de som jag vill kika på imorgon.
Ha!


Snart åker Albin iväg till hufvudstaden.
Jag kommer sakna honom förfärligt mycket! Alla undrar vad jag ska göra när han har åkt bort.
"Börja med en hobby!" Osv. Kan jag inte få göra det jag gör nu? Jag jobbar, kommer hem och är trött, äter och sover. Det skulle väl vara att jag skulle bli väldigt sällskapssjuk på de dagar jag är ledig.
Jag tror det kommer gå bra, att man får längta. Då uppskattar man varandra mer när man ses senare.
Fast jag vill himla gärna åka och hälsa på honom. Dels för han är världens underbaraste fästman och jag kommer sakna honom och dels för att det är kul att gå omkring i en "ny" stad. Omväxling förnöjer.
Men Albin är alltid bäst och lagom och jag skulle inte byta bort honom för något alls i världen.
Sådeså.

Nu ska jag kika efter posten och sedan springa iväg till jobbet och jobba.
Au revoir!

Uppklippt och hårsvall?

Jag har blivit rådd av en frisör att inte klippa lugg, även fast jag vill så gärna..
Då kommer jag få (ännu) tjockare ansikte än vad jag har nu. Men jag vill göra något av det, det hänger ju bara där. :P Långt och lika långt överallt.
Jag tänkte att man kan klippa upp det lite fint. Vet dock inte om jag litar så mycket på den frisör jag har bokat in till nästa gång.. (Har ni tips om någon bra frisör i Göteborgstrakten, skrik till!!)
Jag fick tips att klippa upp det som Gisele Bündchen.
Klistrar in en bild här.. Säg vad ni tycker!

Fina lockar också!

Svårt att hitta någon bild där mna ser hennes hår och hon inte är helt avklädd. Men men, underklädesmodeller..
Idag börjar Lipstick Jungle. Undrar om man ska ens kika? Jag läste boken men den var väl sådär..
De försöker verkligen att vara wannabee SATC. På tal om det så såg Albin och jag slut hela säsongen (första gången för honom, andra för mig) i helgen.
Nu ska vi börja med Scrubs och det gör vi nu, tillsammans med potatismos och falukorv.
Kisses!

Realisation


Rea på NK idag.

Yes, direkt efter jobbet satte mamma, pappa och jag iväg till Mölndal för att hämta upp farmor och sedan bar det av till NK och deras realisation.
Jag brukar inte shoppa på NK, det är lite för dyrt men rea är alltid trevligt. För en gångs skull kikade jag inte på väskor! Yay! Jag kikade på skor istället. :D
Jag hittade till Cocktail och provade skor från Nine West. Hittade ett par trevliga, provade andra foten och slog sedan till på ett par svarta i mocka.

Fin skokartong? :)


Alltid svårt att få snygga bilder på skor i mocka, jag är kass på ljussättning.

Jag slog också till på Lancômes mascara Ôscillation, den vibrerar när man trycker på en liten knapp på skaftet. Ska bli intressant hur bra den är. Om den nu är det, men Lancôme funkar alltid på mig.
Josie heart Lancôme!

Visserligen bara en bild på asken men mascaran finns där i! :)


Jag är mycket nöjd med dagen. Snart kommer Stjärnorna på slottet och det får man nog också kika lite på.
Igår sågs det på Let's dance. Det är väl alltid lite segt i början, för de kan ju inget (oftast) och då är det lite pinsamt och sitta och kika på när de är stela och så. Men det var ganska kul ändå, alltid trevligt.
Jag hejar på Graaf. Tror jag :P Har respekt för henne iaf, efter jag läste hennes bok så tycker jag hon är modig och cool. De andra vet jag inte än.

Jag går in mina skor och får se vad som händer imorgon.
Förhoppningsvis ingenting. Så får jag ta det lite lugnt :)
Kanske träna lite. Har inte tränat än idag, får nog göra det en liten stund iaf.
Nästan läst klart Svensk maffia. Sedan får jag nog börja på Damernas detektivbyrå, har inte kommit mig för att läsa de böckerna än. Får se hur det blir.
Sugen på att se The Curious Case of Benjamin Button, kanske nästa vecka om jag har tid. Ledig nästa onsdag och fredagen.
Bjud mig på något kul påhitt eller överraskning! ;)
Puss!

Red

Idag läste jag en väldigt intressant artikel i Elle. Det handlade om Red. Det är en affärsidé som genererar pengar till The global fund som bekämpar aids, tuberkulos och malaria. De fokuserar på aids i Afrika. Tillsammans med Armani, Apple, Gap, American express, Converse, Dell, Hallmark och Windows tar Red fram "röda" produkter som säljs med samma sätt och pris som de ordinarie, men en del av priset går direkt till insamlingen.
(Se vilka produkter man kan köpa i Sverige på www.joinred.com)

Himla intressant, tyckte jag. Bono är såklart med. Han gör så mycket bra, verkar det som iaf. Skänker pengar och organiserar folk och allt. Beundransvärt.
Nästa gång jag ska köpa något, så ska jag kika om de är saker av företag som Red är i samarbete med.
You should too!! :)


Jag läste Elle i ca. tre timmar. Alla artiklar, lååångsamt. När jag inte hade kunder förstås.
Och jag har nästan läst klart Svensk Maffia.
På tal om inget så har jag sovmorgon imorgon. Börjar inte förrän 14.30. Ganska skönt. Hade tänkt att börja dagen med lite yoga på Wii Fit.
Har tränat i 45 minuter idag. Tänkte träna lite mer imorgon. Iaf en timme. Kom på att man kanske skulle stretcha efteråt så det gjorde jag idag. Annars har jag lite ont i vaderna efter träning.. :P

Nu ska jag nog sova.
Hoppas ni får en trevlig fredag om jag inte bloggar imorgon!

Top Model 11 och Amazing Thai

Jag ska iväg till Amazing Thai och äta gott med Albin snart, så jag måste nog spela in Top Model för säkerhets skull, om jag nu skulle komma hem senare än 20.00.
Jaja, petitesser.
Alltid trevligt hos Amazing Thai. De är trevliga, maten är alltid god och bra service. Jag dricksar gärna hos dem. Och idag är det kanske jag som bjuder på middag.
Att "fira" att det är sista lediga dagen. Go out with a bang. Sort of.


Min kjol från Asos.com kom igår!

Min lilla cirkuskjol!

Jag är glad, för den är verkligen jättefin. Massor av färger. Man behöver bara en enkel, svart topp till för den gör så himla mycket. Jag hade den igår på bion och tänkte ha den idag igen. Den är ju så fin..
Planerade egentligen att ha den andra kjolen från Asos som är väldigt lysande lila/blå men den var så kort och det är kallt ute så jag tror jag skippar det.

Jag hade ju beställt en klänning också, jättefin randig sak. Och jag fick ett till paket från Asos igår men det var verkligen inte den klänningen.. Det stod att det var den klänningen men det var en svart klänning med paljetter på.. Såg inte ut som något de skulle sälja alls. Den såg tråkig och gammal ut. Konstigt material, och Albin sa att den luktade konstigt.
Jag kikade lite på deras hemsida och såg inte klänningen som jag fått alls. Jag hittade den jag skulle haft men inte den jag fick. Alltså, den ska tillbaks.
Men jag tänker inte betala frakt för en klänning som jag inte har beställt.
Det hade varit en annan sak om det hade varit rätt klänning men fel storlek. Men nu är inte läget så alls..
Jag har mailat dem men de har inte svarat.
Visserligen är det en röd dag, men är det det i USA? Eller det är kanske England.

Vill inte vara grinig men när man beställt något så långt bortifrån och så blir det fel.. Det är så himla svårt att fixa.
Men jag hoppas det går.

Idag har jag tränat en och en halv timme med Wii Fit! Det var jättekul och ganska jobbigt. Har låst upp massa nya grejer. Yoga är kul men step up och sånt är nästan ännu roligare. Har fått mer avancerat step up grej, verkligen svår men kul.
Jag måste nog träna efter vi har ätit gott. Det kommer den inte gilla, att vi har varit på buffé.. :P

Nej, nu ska jag göra mig i ordning och sedan tar vi bussen.
Ciao!

Australia

Yes, idag var jag på bio!
Inte ensam utan med mamma, pappa och Albin! Bion var faktiskt jättebra. Jag var lite orolig för att filmen var så lång.. Inte för min egen skull men de andra biobesökarna kanske inte skulle skärpa sig så länge. Men det gick rätt bra. Ingen var väldigt odräglig, bara en som hostade mig i nacken.
Jisses, ingen hyfs längre..
Men iaf, mycket, mycket bra film. Väldigt intressant och jag gillar alltid Hugh Jackman.


Idag har vi också hämtat ut Wii Fit! Mycket, mycket glad för att vi fick det äntligen!
Det är jätteroligt. Lite svårt med balansen ibland men ju mer man övar, vet ni.. Jag tänkte gå ner lite, så det är ju kul att det finns flera olika saker att träna på. Variera sig lite.
Hoppas bara det funkar.. :P
Idag har jag inte spelat så länge, eftersom vi var på bio och sedan kom min bror, Sara och Oliver på middag. Vi spelade visserligen lite tillsammans sedan men det var inte riktigt samma sak. :)
Vi bowlade också på vanliga Wii och jag kom trea två gånger. Jag fick tre strikar! Aldrig fått i det spelet innan. Och jag tänkte att "nu har jag bara ett kast kvar, det kommer gå dåligt.." så fick jag två strikar på raken..! Slog mitt personliga rekord också, trevligt trevligt.
Men yogan på Wii Fit var verkligen kul. Nu kan jag göra det hemma istället för att gå iväg till Friskis :P
Vissa grejer är svåra, som slalom. Ibland är plattan jättekänslig och ibland inte alls. Då gör man för mycket och fel fel fel.

Imorgon är det en röd dag och jag planerar att spela länge, länge..
Kanske får pausa ibland så Albin också får ha lite kul.
Jaja, petitesser.


Imorgon börjar också Americas Next Top Model 11!
Det får vi inte missa.
Jag fick en kjol idag. Och fel klänning. Men det bloggar jag om imorgon.
Nu är det sovatime.

Försenade julklappar och sångsvanar

Hej igen!
Igår var det en seg dag.
Jag gick inte utanför dörren alls, bara var inomhus. Jag väntade på Sissel. Hon kom ungefär vid tre och vi bytte julklappar, lite för sent, men det gör ju ingenting. Jag fick bodylotion och handkräm och pyssel, och hon fick böcker av mig. Jag ser det som min plikt att bilda mina vänner när jag nu jobbar i bokhandel.
Ifs var det mer en rolig bok än "bildningsbok". But still!
Vi tog några mackor och bänkade oss framför Wii. Vi spelade alla spelen, det har jag faktiskt inte gjort förut. Jag vann två gånger i bowling, två i tennis och så blev det lika när vi spelade baseboll. Sissel vann en gång i tennis och en gång i golf. Men jag tyckte det var väldigt kul att boxas!
Jag blev trött i armarna men både Sissel och jag vann över våra motståndare. Vi kunde inte spela mot varandra för vi har bara en nunchuk.

Efter det såg vi en film. The Ex, unrated. Det var med Zach Braff och Amanda Peet. Albin ville inte se klart, för han tyckte de var pinsamma men den slutade ju bra. Sissel tyckte den var bra iaf. That's good.
Efter klockan sex så kom Victoria. Vi bytte också julklappar. Jag fick två parfymprover och ett fint bokmärke och en nyckelknippe grej, ett hjärta. Jag blev glad, och hon blev glad för Kaxiga tjejers guide till det perfekta partylivet. Jag har en sådan själv och tycker mycket om den.
Vi åt kärleksmakaroner (hjärtan med pil igenom) och satt och pratade. Det var trevligt.


Idag var vi på långpromenad. Vi drog på oss långkalsonger och halsdukar, vantar och mössor. Jag hade mina fluffskor. Och så gick vi genom Gunnebo, hem till mormor och morfar och fick varm choklad hos dem.
Foton kommer här!

Albin, pappa och mamma på språng.

Mycket is på Rådasjön.

Soligt men kallt.

Råda Säteri.

Albin går på is!

Albin och mamma är homies.

En fastfrusen båt.

Små fåglar.

Stora och små fåglar. En stor försöker bitas! Ser ni?

Is och sol.


Fler bilder finns på min bilddagbok, safetydance.
Nu är jag rätt trött, har sovit lite. Mamma och pappa ska iväg på innebandymatch snart, och Albin och jag får fundera ut på vad vi ska äta.
Imorgon ska vi gå på bio! Albin, mamma, pappa och jag ska gå på Australia. Det ska bli kul. Efter det kommer Eric, Sara och Oliver hit på middag.
Ledig tisdag men sedan börjar jag jobba igen. Det har ändå varit skönt att vara ledig i en vecka. Sovmorgon och allt.

Förresten så kom inte Wii i fredags. :( Men antagligen imorgon!
Och kanske mina grejer från Asos.com också. Men det får vi se.
Ha en supertrevlig söndag!

Nyårsfoton

Nu orkar jag lägga upp några foton från nyår.

Albin och Erik.

Elias, Johan (?) och Sara.

Vi blev bjudna på snittar och välkomstbubbel!

Eric och Sara.

Jag kommer inte ihåg varför men Eric skulle posera.

Sara var väldigt fin, både i håret och fina klänningen.

Detta var väldigt populärt och mycket roligt, enligt mig själv.

Det kom på en vääääldigt skön (och gammal) låt!

Erik och Eric i fotosession.

Väldigt roligt bild, dock lite suddig.

Sedan tänkte jag att jag tar några som inte jag har tagit, utan min bror har lekt med sin fina kamera. Jag tjuvar bilderna från Facebook. Mohaha.

På tolvslaget var vi ute på balkongen. Yay!

Spårvagnresa in till stan.

Jahapp, det var det jag hade att bjuda på.
Jag ska nog skriva ett inlägg om det som hände igår och idag också.
Ses i nästa inlägg!

Första januari - en pest

Japp, varför frångå ett "lyckat" koncept och bli sjuk på dagar som verkligen betyder något för mig.
Så självklart blev jag sjuk på nyårsdagen, som också var den dag då Albin och jag hade varit ihop i 15 månader.
Och så sjuk så jag behövde åka in till Mölndalsakuten igen.
Vi kom in vid ca. 15.00 och vid 19.00 pratade jag med en sjuksköterska som sa att jag skulle ha tur om jag fick pratat med doktorn innan 00.00. Jisses..
Jag kom in, fick kollat blodtryck, tempen och syresättning. Sedan vänta i fem minuter och sedan ta blodprov. Vi skulle få vänta på resultatet från det i ungefär en timma, så vi satt i ett litet väntrum och åt lite yoghurt och tittade på en 80-talsfilm med Tom Hanks. Splash hette den.
Den var väl ganska kul. Den slutade vid 17.00 och då var vi hungriga så vi tänkte gå till Pressbyrån som fanns vid huvudentrén men såklart så hade de stängt. Caféterian också.
Mamma fick åka från mormor med mackor och mjölk och vi bosatte oss i lilla väntrummet igen.
En ny film; Hur man blir av med en kille på 10 dagar började, men den hade jag sett innan så det var trist. Och jag började få ont i magen, som förra veckan (juldagen). Kris.
Sjuksköterskorna sa att jag kunde åka till Östra, för Mölndalsakuten har ingen kirurg som kan titta på min lilla mage.
Jag var trött, och efter många om och men så ringde jag mamma som skjutsade hem oss, så jag fick sova. Och nu är det rätt okej i magen. Bara väldigt mätt.
Jag har ringt Vårdcentralen och ska komma dit klockan två, för jag kan inte ha det så att jag måste åka in till sjukhusakuten hela tiden. Jag mår kasst, nu får de verkligen ta massa ordentliga prover och testa mig så jag kan göra något så jag inte mår så kasst hela tiden.

Roligare nyheter: Wii Fit ska komma idag! Det ska bli kul!
Jag hade förresten väldigt roligt på nyår. Jag har lite bilder men jag lägger nog upp dem sen. Eller imon eller när jag känner för det.
Jag gör som jag vill! Och bloggdesignen ska också fixas. Vet ej när, det är Albins grej.


Nu ska jag iväg, duscha eller något annat.
Adieu!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0