Downton Abbey

Nu har jag precis sett Downton Abbeys julspecial, som var det sista avsnittet av säsong 2. Som tur är kommer det en säsong till! Den visas i september nästa år, jag kan nästan inte vänta! :)
Det slutade bra, tycker jag (förutom med Bates kanske men det kommer säkert ordnas det med) och var en riktigt spännande och fin säsong. Är så glad att det gick bra för Mary och Matthew.
Jag ska banne mig köpa den andra säsongen också, har redan den första säsongen hemma :) Det är riktigt bra kvalitétv, kostymdrama när det är som bäst! 9,0 på IMDB, vilket är otroligt bra.
Bara det säger att ni bara MÅSTE se den här serien ;)


Sista dagen på året

Imorgon är det ett nytt år, spännande! :) Det har hänt en del detta året. Jag har gift mig (<3) och dessutom börjat plugga och det ska jag göra i tre eller fyra år. Åkte till Venedig på bröllopsresa, det var min första resa med Albin utomlands (jag räknar inte med Danmark :P).
Min morfar dog, och det har varit en del begravningar i år, vilket är jättetrist men jag försöker bara tänka på de trevliga minnen jag har av folk, det känns bättre.
Nu ska jag gå och äta frukost. Jag kommer komma in med en outfit senare men vet inte hur mycket jag kommer blogga annars idag.
Men jag hoppas att ni får en himla fin dag och kväll och natt!


Bild från förra årets nyår, tror jag :P Vi hade en hemmakväll med filmer och godis, det var himla mysigt!

Läggdags!

Nu är det läggdags igen, det är väl bra att sova så man orkar vara upp efter tolv imorgon :P Eller idag, blir det väl. Jag är inte en nattmänniska så vi får se hur det går :)
Jag tror det blir bra iaf.
Sov gott, hörs imorgon!


West Side Story



Vi har precis kommit hem från föreställningen och det var riktigt roligt! :) Kände igen flera av sångerna, är riktigt sugen att se filmen för jag vill höra det på engelska.
Det var bra på svenska men jag tror att det är ännu bättre på engelska, det brukar ju vara så ;)
Gå och se den, om ni gillar musikaler så kommer ni nog gilla denna!


Dagens outfit


Klänning och halsband: H&M. Kavaj: Jsfn. Kängor: DinSko. Ring: Versace för H&M.


Nu ska jag iväg på musikal! Ha en fin kväll! :)

Fredagsmys!

Godmorgon! Nu är det fredag och det ser lugnt ut ute, inget blåsande eller människor som kämpar för att kunna komma någonstans. Skönt.
Men vi hölls vakna till strax efter ett för någon (vet inte om det var grannen mittemot eller grannen under) som spelade gitarr i någon timme. :/
Idag blir det nog softning. Måste plugga också. Och ikväll är det West Side Story. Yay.
Jag ska ha min fina spetsklänning (foton kommer nog senare).
Men men, nu ska jag äta frukost, är vrålhungrig!


Vill mysa med vovven som jag vet att de gör på landet just nu :P

Empire strikes back!

Nu har vi sett ännu en film! Känns bra att inviga Albin i denna klassiska filmvärlden :)
Imorgon blir det Operan men innan dess ska vi vara hemma och softa/plugga. Vi får se hur det ser ut imorgon, hoppas det inte blåser mer, hade tänkt att ha klänning på mig :P
Nu ska jag sova! Vi hörs!
Gonatt!


Shoppingen

Här kommer lite bilder på det fina som jag hittade idag! :)


Fina trosor för 40 kr på Twilfit! De var jag dock "tvungen" att betala men resten gick på mina presentkort :) Dessa matchar min fina bh, som jag bloggade om för ett tag sedan. De ser beiga ut men är faktiskt rosa.


Fin kavaj/jacka från H&M. Jättebilligt, 150 kr kostade de tre plaggen jag fick med mig hem från H&M. Yay! :) Denna färgen var riktigt fin och jackan är lite 60-tal, gillart!


Köpte en likadan fast i marinblått, de var så fina båda två :) Också från H&M då.


Och en kjol från H&M också, 150 kr där med. Jisses :)


Fick också med mig lite lösögonfransar. Undrar om jag vågar ha sånt på nyår? Har faktiskt aldrig testat så jag vet inte hur man gör :) Har läst om hur man gör, men vi får se hur det går och hur jag gör. :)


En jättesnygg klänning från MQ, den har en otroligt fin urringning, figursydd också. Riktigt fin, funderar att ha den på nyår.


Och en jättesöt tröja med spets och broderier.


Syns kanske lite dåligt men det är lite spets på axeln så man kan se ett bh-band eller bara hud, om man nu kör så. :) Väldigt sött!

Hittade tyvärr inget på Gina Tricot, där det brukar finnas mycket fint men det kommer jag nog göra en annan gång och rean är ju inte slut än :) Är så nöjd med mina "köp" idag! :D

Lite rea!



Jag lyckades hitta några fina saker på rean, visar vad jag hittade sen! Och jag behövde inte betala något, utan det blev gratis med mina presentkort. Tur, annars hade jag nog inte shoppat något.
Nu ska jag nog hitta något att äta och sedan blir det pluggeliplugg! Hörs later!

Blåsig torsdag

Nu är jag nästan helt klar och ska snart ner till torget och kolla in lite reor, hoppas att det inte är massor av folk men man vet ju aldrig. Det blåser som attan ute, jag kommer kanske blåsa bort.
Jag tror det har blåst hela natten, men det har funkat att sova ändå.
Nej, nu ska jag fixa håret och sedan dra iväg! Sedan blir det till att diska, damma och plugga, idag igen :P
Ha det!


New Hope

Albin och jag har ätit indiskt och tittat på fjärde Star Wars-filmen. Jag fick samlingsboxen på bluray i julklapp av min fina mormor så jag har bestämt att vi ska se en film typ varje kväll :) Eller ja, på fredag går inte, för då är vi på Operan och på lördag går det inte heller för då är det nyår och vi är på fest.
Men på nyårsdagen kanske :) Vi får se.
Men det är kul att se dem igen och Albin har inte sett alla så det är kul att visa dem för honom. Så imorgon hoppas jag vi ska se på Empire strikes back.
Jag ser dem nämligen i den "rätta" ordningen, när de gjordes. Fjärde först, sedan femte, sjätte, första, andra och sist tredje. Det är så det är ;)
Nu ska jag krypa ner under täcket och vila mig lite, imorgon tänker jag gå och kika lite på MQs rea och sedan plugga. Och kanske diska lite. Det blir mycket disk så himla fort!
Blir så trött på det. :/
Men vi hörs imorgon igen, sov gott!


Mark Hamill, Carrie Fisher och Harrison Ford. :)

Brittani vann!

Yes, det kändes bra när Brittani vann över Molly! Visst, Molly tar väldigt fina bilder men hon är sur och grinig hela tiden och klagar och en sån personlighet vill man nog inte jobba med...
Så jag tyckte att de valde rätt! (Det är inte alltid de gör det, t.ex. som förra året när de valde Ann av någon konstig anledning)
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra på tisdagskvällarna i framtiden, tänker nog skippa Top Model Sverige, det känns lite B-aktigt... :P
Nu ska jag plugga!


Nya smyckeskrinet

Igår pyntade jag till det i mitt lilla skrin, och det blev så fint, så fint :) Tycker iaf jag.
Ni kan också få tycka till om ni vill det :P Såhär blev det!


Nu har jag fixat som attan!


Den första hemliga lådan innehåller min fina blomring från Gina Tricot.


Den andra hemliga lådan innehåller lite örhängen.


Och den tredje hemliga lådan innehåller... En till låda!


Fast där har jag inte riktigt bestämt vad jag ska ha än, men jag skaffar/har väl fler smycken :P Men än sålänge får min lilla Sonia Rykiel för H&M-brosch bo där ensam.


Min fina Versace för H&M-ring fick också vara med.

Morgon!

Nu är jag vaken, ska snart äta frukost. Idag blir nog en rätt tråkig dag, bloggmässigt iaf. Har inte planerat in mycket. Ska plugga, diska och damma. Och så kommer mamma hit en snabbis för lite fika.
Skriver mer senare!


Gonatt

Efter att ha softat i soffan framför TV:n är det dags att krypa ner i sängen och läsa lite! Den här dagen har inte precis gått som jag hade tänkt, så imorgon får jag se till att plugga lite mer.
Har inget annat att göra imorgon, så det är rätt skönt.
Men vi hörs imorgon igen, sov gott alla!


Lite julklappar

Här är ett litet urval av mina fina klappar, för jag vill inte verka skrytig eller så men jag fick så mycket fint att jag vill visa lite. :)


Två böcker fick jag av Albin, en var signerad också :)


Ett jättefint smyckeskrin, också av Albin <3 Där ser ni mig i spegeln också :)


Fick små söta marsipangrisar från Falun också, så söta! :)

Jag fick presentkort av mina fina föräldrar, och en mysig pyjamas, marsipangrisar, choklad, filmer (True Blood säsong 2 bl.a.!) och god mat, kramar, kärlek och närhet. <3
Tänkte visa en julklapp jag gav till Albin, är rätt nöjd med den :)


Han fick ett fotoalbum med foton från vårt bröllop. Tyckte att det kan vara kul att ha, inte bara bilder på datorn liksom.

Vi gav också bort ett foto till mina föräldrar, och det blev väldigt lyckat! De tyckte att det var så fint <3


De har bröllopsfoton på en hylla, sina föräldrar och sitt eget, och vi tänkte att detta kunde passa in. Därför valde vi svartvitt, de andra fotona är gamla och också svartvita, så det passade ihop. De blev väldigt glada och tyckte att det var så fint :) Det är min duktige bror som fotat oss, precis innan vi gifte oss.

Ny reaklänning



Igår var jag ju i Nordstan och shoppade och kollade runt med min kusin. Det var äckligt mycket folk där. Folk som vill byta saker och folk som har fått presentkort i julklapp, som vi då. :)
Det stod en vakt vid MQ som släppte in folk när det gick ut folk för det var så mycket folk i butiken. Scary.
Anyways, jag hittade denna hos H&M för 150 kr och jag köpte den med mitt presentkort. :) Köpte en klänning och en tröja också men de ska jag returnera idag för jag provade dem inte igår och de var inte så snygga som jag trodde :P Så bort med dem, får tillbaks lite tillgodo.
Denna gillade jag iaf, roströd sak. :)

God morgon!

Igår var jag så trött att jag inte orkade någonting. Först tvättade jag, städade badrummet, diskade och slängde saker till återvinningen. Shoppade med Cajsa i ungefär 3 timmar, sedan åkte jag hem för att mysa med Albin och vi gjorde egen pizza. Orkade inte vara mer vid datorn.
Men men, så är det ibland. Den här julen har tröttat ut mig något fruktansvärt :P
Dessutom är det nyår på lördag. Har inte alls planerat det. Det har inte funnits tid till att planera eftersom vi har varit så upptagna med julens bestyr.
Helst hade jag velat vara hemma och glo på filmer hela kvällen men Albin vill nog gå på fest, så vi får se vad vi gör.
På fredag ska vi gå på West Side StoryOperan, vi fick biljetter i bröllopspresent. Det ska bli kul!
Så vi får se vad vi gör. Idag borde jag tentaplugga, borde verkligen komma igång med det.
Och kanske ta det lite lugnt också :)
Men vi hörs, kan visa klänningen jag köpte med mitt presentkort igår!
Ciao!


Seg måndag

Just nu håller jag på och tvättar, ska snart ner och starta en ny maskin. Blev så himla sur när jag kom ner till tvättstugan förut. Det var tvättmedel på maskinerna och på golvet, det stod en öppnad ölburk på bänken och en tändare på en av maskinerna, smutsigt på golvet och de hade inte tagit bort luddet i torktumlaren.
Suck. Jävla pack. Fick städa, orkade inte ha det så äckligt.
Hoppas att dagen blir bättre. Efter jag har tvättat ska jag och kusinen kolla runt på stan lite, det blir nog trevligt. Ska försöka hinna med att städa badrummet och dammsuga också men vi får se.
Måste hinna se Downton Abbey också :P Man får prioritera ;)
Men vi hörs senare, jag kanske kommer hem med något shoppingfynd! :)
Ciao!


Här igen

Hello och god jul i efterskott!
Det var skönt med en liten paus. Men nu äår jag här igen och ska försöka blogga som vanligt. Fast måste komma ihåg att tentaplugga...! Anyways, hade en väldigt trevlig julafton igår men man blev lite trött av all mat och att det var så mycket folk överallt. Dock trevligt :)
Imorgon ska jag tvätta och sedan kika runt lite i affärer med kusin Cajsa, jag fick lite presentkort och det kan vara smart att använda dem snart när det är mellandagsrea. Det gjorde jag förra året och fick mycket mer för "pengarna" än vad jag hade fått om det inte hade varit rea.
Men men.
Jag ska försöka fixa lite kort från julafton och visa imorgon men nu ska jag gå och lägga mig. Är helt slut. Tror att det är för det har varit så mycket som händer, men imorgon ska det nog övergå till det normala.
Hoppas ni har haft en trevlig julhelg så hörs vi imorgon!


Liten julpaus

Nu tar jag en liten julpaus. Imorgon kommer vi vara med släkt hela dagen, får se om jag hinner blogga på juldagen annars får vi se när vi hörs :) Ska försöka ta mycket bilder iaf!
Hoppas alla får en superfin jul!


Cykelbalett



Här är ett roligt och coolt klipp jag hittade igår! De där tyskarna är riktigt duktiga :) Stör mig lite att ingen applåderar när de är duktiga, men de vill kanske se hela baletten :P

Fredag!

En dag kvar till julafton! :) Känns det spännande? Jag har inte så mycket julkänsla, eftersom det inte är någon snö men det är massor av kunder som handlar julklappar så det borde nog infinna sig lite julfeeling idag. Speciellt när de ska pyssla och göra lite fint på lagret idag där de bjuder på lunch och annat gott :)
Så då slipper man oroa sig för det idag :P
Men nu ska jag snart sticka iväg och hämta ut den där klänningen jag väntat på.
Får se när jag skriver igen, kommer nog hem halv nio typ.
Ha en riktigt fin dag före dopparedan! :)


Helslut

Hej och hå, är helt slut efter dagen. Vet inte riktigt hur jag ska orka jobba imorgon också men det funkar säkert, får komma ihåg att dricka vatten och att sitta lite ner ibland. :)
Imorgon ska mamma vara snäll och köra och hjälpa mig hämta ut mitt paket, för det ska inte hämtas där jag brukar hämta mina paket - på Hemköp utan på Postens företagscenter. Har ingen aning om var det ligger så mamma är snäll och skjutsar mig så jag hinner hämta ut det innan jag börjar jobba.
Men men, nu ska jag sova lite. Vi hörs imorgon, har inte skrivit fler inlägg så imorgon är det nog tomt, men känner att jag inte orkar lägga massa energi på bloggen, jag vill hellre ta det lugnt och vara med min man (!) och släkt och vänner. Men vi hörs nog imorgon iaf!


Väntar på min julklänning...

Igår skulle den kommit hem till mig men eftersom vi inte har någon portkod kunde de inte lämna ut den. Varför ringde de inte på, kan jag undra. Men jag tror avin kommer idag, så jag får gå och hämta ut den efter jobbet.
Hittade nämligen en jättefin klänning hos Asos, men jag behövde en större storlek så fick returnera den och beställa en större. Lite stressigt eftersom jag vill ha den på julafton, så jag hoppas avin kommer idag :P


Den är superfin och figurkramande. Förhoppningsvis är den större storleken mer passande för min kropp :)

Älskar färgen, lite smultronröd. Och materialet är härligt! Har alla fixat sina juloutfits? I hope so. :)

2 dagar till julafton

Spännande, snart är vi där! Det enda jag kan tänka på just nu är att jag vill se mer av Vampire Diaries! :P Helst hade jag nog velat vara ledig och kunna sluka säsong 1 och 2 men det är kul att jobba och jag jobbar ju bara idag och imorgon och sedan är jag lite ledig till att se på vad jag vill och kanske bo i myskläderna en helg dag, för det är mellandagar och då får man göra vad man vill! :P
Måste tentaplugga också, visserligen. MEN - fick reda på i tisdags att jag blev godkänd på min förra tenta om semantik, den jag tyckte det gick bra på :) Superkul!
Nu väntar jag på DDC-tentan, hoppas det gick bra...!
Men nu ska jag jobba! Hörs senare!


Sovadags

Nej, nu är det dags att lämna in för ikväll och gå och sova. Jobbar ju imorgon, 9 timmar blir det, så det behövs att få sova en hel natt, förhoppningsvis. :)
Förhoppningsvis har jag lite inlägg att lägga upp imorgon också, men vi får se vad jag hinner med :P Just nu är jag inte inspirerad alls :( Trist.
Jaja. Sov gott!


Helst vill jag sova ihopkurad som denna söta lille vovven kan <3

Tomt idag

Rätt dåligt med inlägg idag men det har varit mycket. Och nu är det inte bättre än att jag känner mig krasslig :( Lite illamående och lite feberkänning typ. Blä. Ska ju jobba imorgon, har inte tid att vara sjuk :(
Skulle gått på Jul på Liseberg idag med Cajsa också men fixar inte det :( Hoppas inte de stänger för gott nu på fredag utan att de har det nästa vecka också. Får kolla upp det...
Nu ska jag lägga mig i soffan och börja titta på Vampire Diaries, det verkar spännande. Har bara sett ett avsnitt men det är lovande.
Ska krya på mig med lite julmust. Hörs.


Lill-lördag

Nu ska jag alldeles strax iväg hem till mormor för att klä hennes gran. Jag har tyvärr inte planerat in några andra inlägg för idag, så vi får se när jag skriver nästa gång :)
Hoppas alla får en fin onsdag och tänker på att det bara är 3 dagar kvar till julafton! :D Ganska coolt ;)
Jag längtar massor, vill ge mina julklappar till alla och (förhoppningsvis) se dem glada :)
Ha en fin dag, alla!


Gonatt!

Nu ska jag sova igen! Imorgon får jag nog lite sovmorgon till nio eller så, men vi hörs igen tomorrow! :)

Top Model ikväll

Yes, nu är det näst sista avsnittet ikväll! Jag ligger efter med både Downton Abbey och Pan Am men jag får försöka se dem ikväll, eller imorgon så jag kommer ikapp. Men ikväll blir det alltså Top Model, spännande! :)
Jag hoppas att Brittany eller Hannah vinner, de är duktiga och söta. :)
Molly är så arg hela tiden, irriterad på allt.
Men men, spännande som sagt! :)


Alexandria har som tur är åkt ut! :)

Hemma!

Nu har jag slutat, nästan för en timme sedan, och sitter hemma och tar det lite lugnt. Ska åka och köpa thaimat om en stund men just nu känns det riktigt bra att ta det lugnt. :)
Imorgon är jag ledig som tur är, har ont i mina små fötter :P Då ska jag klä mormors julgran, och så får vi se om jag hittar på något mer än Jul på Liseberg.
Men vi hörs lite senare! Ciao! :)


Elf



Vi såg Elf häromdagen och det var första gången men jag hoppas det blir många fler gånger för det var en riktigt rolig film! :) Den handlar om Buddy som bor på Nordpolen men som känner sig lite klumpig jämfört med de andra tomtenissarna. Så får han reda på att han egentligen inte är en väldigt lång tomtenisse utan en människa! Och han åker iväg på ett äventyr till New York för att hitta sin riktiga pappa.



Jag tyckte detta var en underbar julfilm! Absolut inte bara för barn, jag skrattade massor :) Och Zooey Deschanel är med i filmen och sjunger lite grann, det är så fint! Will Ferrell gör ett bra jobb på att vara barnslig, det är himla roligt att se :)
Så om du inte har sett denna filmen än tycker jag att du ska passa på nu så man får lite julkänsla innan julafton!


En blond Zooey Deschanel!

Smarta julklappar

För er som är ute lite i sista minuten har jag några roliga tips på vad man kan köpa!


Såg precis att den här magiska fjärrkontrollen var slut i lager men det fylls säkert på igen! Tyckte att den var så cool och rolig :) Läs mer om den HÄR! Den kostar 695 kr.


En dekoreringspenna för 139 kr! Jag är riktigt sugen på en sån själv, undrar om man kan ha den till att fixa sitt pepparkakshus extra fint? Läs mer HÄR!


Små söta teskedar med flugsvampar på hos Bluebox för 150 kr! De kommer i ett fyrapack och det skulle se väldigt gulligt ut med sådana skedar i en tekopp!


Spelet Snurra flaskan, också hos Bluebox. Det går på 249 kr, och finns massa knasiga saker att göra om man bara snurrar på flaskan... :)

Så! Här var lite tips, hoppas ni fick lite tips av detta annars finns det mycket skoj på dessa sidorna och jag tror att om man beställer innan imorgon, iaf hos Bluebox, så kommer det fram innan julafton. Så passa på!

4 dagar till julafton

Jisses, nu är det bara fyra dagar kvar! Jag ska jobba tre av dem :P Idag, torsdag och fredag.
Det känns bra att det snart är jul, speciellt när jag ska köpa sista julklappen idag. Trodde jag skulle göra det tidigare men då var den slut och massa problem. Men nu är det nog fixat, jag ska köpa den efter jobbet. Hoppas inte den är slut, för då går jag bärsärkargång! Jag blir skogstokig! :)
Det kommer upp några inlägg medan jag jobbar, så hoppas ni blir nöjda med det så hörs vi ikväll!


Lång dag

Jag är supertrött. De flesta i släkten var också helt slut när vi åt middag förut. En lång dag och jag tror dessutom man blir trött när man är ledsen.
Men det var en fin begravning, det kom massa fin släkt och det är skönt att man fick ett avslut, speciellt innan julafton. Imorgon ska jag jobba igen men på onsdag ska jag och kusin Cajsa pynta mormors gran och på eftermiddagen/kvällen ska vi gå på Jul på Liseberg. Mys.
Hoppas jag kan fixa lite inlägg som dyker upp under dagen imorgon men vi får se om jag orkar eller om jag däckar snart.
Skriver inte mer idag, så ni får sova så gott!


Fina ballerinas och andra skor

Just nu har Asos.com 40% rabatt på väldigt mycket skor! Jag hittade några fina :)


Dessa kan bli dina (eller mina!) för enbart 215 kr. Perfekt till julklänningen eller nyårsoutfiten!


De här lurviga bootsen kostar 388 kr. Jag kan garantera att man inte skulle frysa i de här skorna, de ser riktigt sköna ut! :) (obs! Fuskpäls)


641 kr kostar de här från Ted Baker. Jag gillar att de är enkla men ändå fina.


De här herrinspirerade skorna, för 252 kr, har spetsdetaljer, vilket jag starkt gillar eftersom de då inte blir så maskulina. Jag kan inte använda liknande skor eftersom de ser för "manliga" ut men dessa gillar jag!


Och den sista blir högklackat! Superbilligt: 185 kr kostar skorna i satin och paljetter. Perfekt till... Allt? :)

Neil Patrick Harris och Elmo

Bara för att de är så söta ihop <3


Begravning

Nu ska jag iväg på begravning, kommer nog vara borta hela dagen.
Har två inlägg som dyker upp men sen får ni nöja er med det tills jag kommer hem, när jag nu gör det.
Hoppas att alla får en bra dag och glöm inte att ta hand om varandra. Ge någon en kram eller en komplimang, det värmer mycket.


Gonatt!

Nu ska jag snart sova, är helt slut efter idag. Mina fötter värker lite, det är jobbigt att stå upp hela dagen.
Imorgon ska jag på begravning. Har inte planerat in några inlägg, så vi får se om det är tomt här imorgon eller inte. Men i vilket fall hoppas jag att ni har haft en kul helg.
Jag har haft kul på jobbet även fast det har varit massor att göra!
Gonatt på er, sov gott!


Modenyheter

Litet inlägg med lite fina modenyheter från de olika internetshopparna!


Jättesnygga ringar med kedja från Gina Tricot för 79 kr!


Älskar denna 20-talsklänningen från Kappahl. Den blir din för 499 kr!


De här gröna byxorna kommer från H&M, och kostar 199 kr. De ser lite glansiga ut, älskart :)


Den här söta ballerinan kan man köpa hos Asos.com för 197 kr. Jag älskar rosetten, såklart :)


Zoul, hos MQ, har en väpnarluva till salu för 299 kr. Mysigt om man har glömt sin mössa eller bara vill se cool ut :)

Är det kul att jag gör sånna här inlägg eller vad ska jag blogga om? Kommentera gärna, annars fortsätter jag i samma stil :P

Mer vill ha!



Nu bor ju inte vi i ett hus eller en etagelägenhet men om...! :) Någon gång i livet! :D Det hade varit väldigt coolt. Tycker ni inte? :) Bejaka ert barnjag! :P

Expectations vs. reality



Både sant och roligt! :)

Vill ha!



Det hade varit så otroligt häftigt att ha en sån här kalender! :) Och man kan säkert fixa en sån här hemma också, kanske lite mindre snygg men lika rolig! ;)

Sunday, bloody, sunday

Idag är det jobb igen som gäller! Från öppning till stängning! Så vi måste sticka nu vid halv, så vi hinner fram i tid.
Men det dyker upp inlägg under dagen, no worries! Och så skriver jag ikväll igen.
Hoppas att alla har en mysig och lugn söndag!


En vecka kvar till julafton!

Jag kom på idag att det bara är en vecka kvar! Yay! Vi "firade" det genom att äta god mat och se på Love Actually. :) Igår såg vi på Elf, den har jag faktiskt inte sett förut men jag hoppas det blir en tradition, för det var en rolig film! Jag kanske recenserar den, vi får se :)
Nu är det snart dags att sova igen, det är jobb imorgon i 6 timmar. Efter jobbet ska vi nog hem till mina föräldrar för att äta mat och kanske träffa min moster, mormor och kusin. :) Och jag ska nog hjälpa mamma att pynta granen, de har inte tagit ner den än. Knasbollar, vi har haft vår framme sedan första advent, alltså i november :P
Men vi hörs imorgon! Jag ska försöka fixa några inlägg som dyker upp under dagen när jag jobbar.
Gonatt!


Love actually is all around.

Årets julkort!



Här är årets kort som vi har skickat ut till folk! De fick det nog igår eller så, så nu kan jag visa det :P Farmor tyckte att det var det finaste julkort hon någonsin sett, och på jobbet tyckte de också att det var himla fint :)
Så jag är nöjd, även fast jag bara poserade för bilden, för Albin har faktiskt gjort hela jobbet.
Är väldigt stolt över honom! <3

Snygga skor?



Hittade bilden på en skämtsida, så tror inte riktigt att man kan "köpa" dem men man kan säkert göra dem själv :P Undrar bara hur mysigt det är att klampa runt i dem?
Ett litet modetips från mig och Internet ;)

Super bass

Är det någon som har missat denna videon och de här små tjejerna?



Jag tycker den lilla blonda tjejen är så söt, hon bara står bredvid och dansar lite :) Extremt rolig video iaf, tjejerna fick komma till Ellen Degeneres (hur hon nu stavar...) och tom sjunga tillsammans med Nicki Minaj. Ganska coolt :)
Iaf, himla söt video, check it out! :) Kika originalet här nedanför också! Grym låt, grym video.


Morgon!

Nu har jag lite bråttom, vi ska gå¨till jobbet om några minuter! Albin och jag börjar samtidigt så vi kan gå till jobbet tillsammans :) Mys! Men men, det dyker upp två inlägg under dagen så får jag skriva sen när jag slutat.
Slutar kvart över fyra. Men ni får ha en bra dag!


Sov gott

Nu ska jag sova, ska ju jobba imorgon. Då är det bra att ha fått några timmars sömn.
Ska försöka att fixa några inlägg som dyker upp imorgon under dagen men vi får helt enkelt se :)
Gonatt iaf, sleep tight!


Skäggagam och Android



Det är kanske lite synd att den stackars skäggagamen aldrig får smaka på de där myrorna men jag gillar videon, den är riktigt söt skäggagamen! :) Min favvoklipp idag! :)

Nytt på öronfronten



Igår hade Glitter 20% rea på alla örhängen så jag passade på att köpa dessa två. En cuff och en cuff med liten kedja. Gillar att hålla det enkelt, riktigt snyggt.

Inspirationsbok

Jag har köpt en ny anteckningsbok som jag tänker använda för att inspirera mig själv. Jag har massor av modetidningar som ligger i en stor hög och tar massa plats. Min plan är att klippa ut snygga kläder, bra meningar, fina meningar och sånt och klistra in i min lilla bok för att få inspiration när jag saknar det.
Eller bara titta på alla fina saker och bli glad. :)
Jag tror jag ska pyssla lite med det imorgon, jag är ju ändå ledig.


Det här är min fina, lila bok med silverkanter på sidorna! <3

Jag tror det här kommer bli bra. Som ett moodboard fast i min lilla bok.

Fredag!

Det är skönt att det är fredag igen! Ikväll ska vi äta tacos och bara mysa och ta det lugnt. Och kanske titta på en julfilm om jag får bestämma! :)
Men jag ska faktiskt plugga lite innan det, bara kolla vad vi ska ha på tentan i januari. Idag ska jag handla mat, försöka handla en julklapp och kanske klippa och klistra lite inspirationsbilder.
Och se en film! :)
Det kommer in inlägg lite senare, nu ska jag äta frukost!


Sov gott!

Nu ska jag sova! Ledig imorgon, så kommer vara hemma och titta på film och mysa och ha mig :)
Kommer in med några inlägg också, don't you worry!
Men nu får ni sova gott, gonatt!

Bok att recensera



Idag fick jag denna hemskickat till mig. Jag får den för att läsa den och sedan recensera den för ett visst företag. Så gött att få gratis böcker och skriva vad man tyckte om den! :) Mitt drömjobb ;)
Den verkar spännande så jag borde nog sätta igång med den snart. Kommer såklart skriva här också vad jag tyckte om den.

Tintin och enhörningens hemlighet



Igår såg vi Tintin - enhörningens hemlighet i 3D. Det kändes som att det här var den första filmen (och boken) eftersom han träffar Haddock för första gången. Men jag kan ha fel. :)
Tintin köper ett skepp på en loppmarknad och det är väldigt eftertraktat men Tintin vill inte sälja det. Efter ett inbrott i sin lägenhet då skeppet blir stulet vill han få reda på mer och smyger sig in i ett slott.
Senare blir han kidnappad och blir fast på en båt...



Filmen var riktigt bra gjord och det fanns massor av snygga detaljer och klipp, bara det gör den värd att ses. Jag fick lite nostalgikickar av denna eftersom jag har läst det albumet för länge sedan.
Det var kul att jag kom ihåg vad som hände men jag tror att den hade varit minst lika rolig att se om jag inte hade läst något album innan. Det som var lite trist var att Milou hette Snowy och Dupontarna hette Thompson. Men men, ska inte haka upp mig på det för det var det enda som jag tyckte var "fel" med filmen, och det var alltså inte så mycket. :)
Alltså, riktigt sevärd film, väldigt snyggt gjort och en intressant och rolig historia! Se den!

I skolan

Nu sitter jag i skolan och ska ha en övning i datorsalen om en halvtimme. Egentligen ska jag ha den övningen imorgon men jag orkar inte åka hit både idag och imorgon så jag stannar och smiter in på den andra gruppens övningstid, det är nog helt okej :) Så slipper jag gå hemifrån imorgon och kan ta det lugnt i myskläderna! :)
Föreläsningen var lite tråkig, höll på att somna. Men men.. :P
Nu ska jag nog kika runt på lite olika bloggar innan vi börjar. Hoppas alla har en fin torsdag och att det inte regnar på er! (Det regnar här, såklart, vi är ju i Borås!)
Ciao!


En tidig julklapp

Igår fick jag en tidig julklapp av Albin. Han får sluta med det där, han har ingen gräns! :P Men det var en fin present och jag är väldigt glad för den, så jag klagar inte iaf. :)


Ett par coola hörlurar med mikrofon! :)


Vet inte riktigt när jag ska använda mikrofonen för jag spelar inte in saker och Skypar inte så ofta. Men nu kan jag lyssna på vilken musik jag vill och inte störa någon! :)

Torsdag

Jag gick upp lite innan klockan ringde. Vaknade av att jag drömde att jag blev jagad av zombies. Så jag tänkte att det var lika bra att gå upp eftersom jag inte ville blunda och drömma mer om dem :P Just nu är det typ becksvart ute, himla trist :( Man känner sig inte direkt pigg och på topp när det inte ens är lite ljust. Aja, snart ska jag till skolan, ska bara fixa håret.
Det kommer upp två inlägg under dagen, som sagt, så det blir inte alltför tomt. När jag kommer hem ska jag nog softa lite, är ledig imorgon. Om jag inte ska plugga till tentan i januari förstås. Eller jobba på hemtentan som ska in, också i januari någon gång. Om vi får reda på vad vi ska göra. Annars tänker jag bara ligga i soffan och ta det lugnt! :)
Men vi hörs senare!


Gonatt!

Nu ska jag krypa ner i sängen, är helt slut! Imorgon blir det två föreläsningar men har två inlägg som dyker upp under dagen, så slipper jag känna mig stressad över att jag måste blogga fast jag är i skolan :P
Men gonatt på er, sov gott!


Musikhjälpen


Efter bion (bra film!) gick vi på en liten promenix genom staden.


Det är juligt och mysigt i stan även fast det var lite kyligt.


Vi gick och kikade på Musikhjälpen som håller till på Gustav Adolfs torg. Jason och Kodjo pratade med Maud Olofsson och hade sig. Albin önskade en låt och jag skänkte två kronor (det var det enda jag hade på mig) och fick en kram av Saman. :)


Jag ska nog sticka dit imorgon efter skolan och skänka lite mer, en hundring eller så. Kände mig snål fast jag brukar inte ha kontanter i plånboken. Det är riktigt bra det de gör, så det är värt att stödja!


I Brunnsparken hade de dekorerat ett träd med stora silverkulor. Fint! :)

Vi hade en trevlig kväll, filmen var bra (bloggar om den imorgon) och det var kul att gå och titta på Musikhjälpen. Nu ska vi bädda och sedan kanske sova lite, är rätt trött efter att jag gick upp kvart över fem imorse.

Iväg på äventyr

Nej, nu ska jag sticka och skicka iväg två paket och hämta upp Albin på jobbet och sedan sticker vi in till stan och går på bio!
Så det blir väl senare ikväll som jag skriver igen. Men ni får ha det så bra tills dess!
Ciao!


Kent i sommar alltså

Yes, jag beställde en biljett imorse!
Har inte kollat om någon jag känner ska gå men det gör inget, vill gärna se dem igen, speciellt när de ska släppa ett nytt album. Kul! :)
Så dit ska jag i sommar, härligt!


Hemma

Nu är jag hemma och har tentat klart för ett tag sedan!
Det kändes ändå rätt okej. Vi fick med oss ett papper med svaren efter tentan, väldigt knasigt men då kunde man kolla direkt hur det hade gått. Jag vet inte hur de bedömer men antingen har jag godkänt eller inte, beror på läraren :P Ett litet slarvfel som jag inte vet om det skulle kunna ge godkänt eller inte.
Men det får jag väl veta om tre veckor så det är onödigt att tänka mer på det nu, gjort är gjort.
Imorgon ska jag ha sista dagen innan skolan tar jullov, rätt skönt.
Nu ska jag äta min kexchoklad och mysa lite medan vi tvättar.
Hörs!


Dagens outfit


Klänning: Zara. Kängor: DinSko. Strumpor: Julklapp från förra året.

Känner mig lite "vinterchic" i den här outfiten :)
Ska nog ha den när jag går på bio ikväll också! Ciao!

Morning!

Det är ganska tidigt, gick upp för nästan en timme sedan.
Är nästan klar, ska fixa håret bara. Tar nog en outfitbild idag, jag har på mig en sån fin och röd klänning :) Hoppas klasskompisarna orkar fixa till sig också med fina kläder.
Om jag, som bor en och en halv timme bort, kan fixa det så borde de också kunna :P
Anyways, vi hörs senare! :)


Den här fina, röda har jag på mig idag!

Sleep!

Nu ska jag göra mig iordning och krypa ner i sängen. Ska upp tidigt imorgon. Usch. Jaja, det får gå som det går, helt okej med mig. Är nöjd att det har gått så bra hittills som det har gjort. :)
Ursäkta om ni tycker att jag skryter, inte alls min mening. Jag är mest chockad över min egen insats för det gick inte bra sist jag pluggade på högskolan. Då gjorde jag omtentor på omtentor och det ville sig inte.
Så jag är mest glad och förvånad att det har funkat, det jag gjort, hittills. För något gör jag tydligen rätt :)
Jag hoppas att vi får reda på vårt tentaresultat på fredag, för då har det gått tre veckor sedan vi tentade. Orkar inte åka mer till Borås i nästa vecka men vill gärna få ut min tenta om det nu inte går denna veckan.
Men men, nu ska jag sova!
Imorgon ska jag ha klänning, tar kanske kort på det.
Annars får ni sova så gott!


Tintin imorgon!



Imorgonkväll ska vi på bio! Det blir till att se Tintin i 3D med engelskt tal. Dels för vi har massa presentkort på bio, dels för vi vill se den och dels för att fira att det går bra för mig i skolan :)
Det ska bli kul, har velat se den ett tag.
Har någon sett den och tycker att den är bra/dålig?

Ny serie

Det kom ett erbjudande häromdagen, på Cdon, med tv-serier.
Jag hittade Vampire Diarys och slog till på den. Såg ett avsnitt på 6:an häromdagen och det var spännande, så varför inte ser hela säsong 1 och 2? :) När det ändå är billigt!
Det är min present till mig själv eftersom det har gått så bra hittills med skolan att jag sluppit göra om något alls. Så en liten sporre att fortsätta på samma sätt! ;)


Hoppas den är bra...!

Kent på turné!



Kent åker iväg på turné i sommar! Den 14:e juli kommer de till Göteborg och Trädgårdsföreningen! Jag tänker nog pallra mig dit, är det någon mer som ska dit? :)
Jag såg dem väl förra sommaren, om jag inte minns fel, på samma ställe, så det kan nog bli bra igen :)


Augusti, 2010.

Luciamorgon

Förlåt för jag inte bloggar förrän nu! Vi var på Luciamorgon på jobbet och det var riktigt mysigt och jag åt en saffranslussekatt och drack julmust och hade det trevligt. Sedan har vi fixat lite julklappar, ordnat medicin åt mig och nu har vi även ätit lunch också.
Har precis fått reda på betyget till en hemtenta och jag fick VG på den! Så glad!
Tack vare Albin, annars hade det nog inte gått lika bra. :)
Men det känns riktigt bra. Hoppas bara på att salstentan imorgon går bra, att jag åtminstone får godkänt.
Nu måste jag plugga lite! Har några inlägg som dyker upp under dagen, så have fun! :)
Ciao!


Grötigt



Idag blev det gröt till middag!
Juligt :) Imorgon ska jag följa med Albin till Bokia innan de öppnar på lite Luciamys. Jag har ett par tomteörhängen som passar bra till det! :) Och sedan ska jag plugga lite och efter det ska jag nog ta mig en stund till ett möte i Borås och efter det ska jag plugga ännu mer! :P
Nu ska jag göra en övningstenta som vår snälle lärare har lagt upp. Sedan blir det till att sova.
Så vi hörs imorgon igen!
Gonatt och sov gott! :)

Fint under

Idag gick jag in på Twilfit för att köpa en svart bh, för jag har ingen som passar. Konstigt, det känns som att de svarta, fina bh:arna som passade jättebra och satt fint bara smög iväg när jag sov någon natt.
Men nu tog jag tag i det och skulle skaffa en svart! Kom därifrån med en svart och en rosaaktig med ett par matchande trosor.
Det var inte riktigt meningen men jag brukar inte ha tur med att bh:ar passar bra och är snygga så jag passade på och slog till!


Passade på att köpa trosor till eftersom man sällan har matchande trosor i just den här färgen. Men jag är nöjd, det är aldrig fel med nya, fina trosor!


Jag är så otroligt nöjd med bh:n, den är så himla fin med spetsen! Jag har snöat in lite på spets nu på senaste, men det är ju så fint!


Och en hederlig, vanlig svart med lite spets på. Nu är jag nöjd med mina underkläder, så hoppas det dröjer innan fina bh:ar smiter igen.

Ett litet blandat inlägg

Här kommer lite blandade foton, lite på böcker och så, som jag tog nyss. För att det inte ska vara helt tomt här i bloggen idag. :P


Köpte den här boken häromdagen. Verkar väldigt kul! :)


Och Rikard Wolffs bok har jag ju också köpt. Fick den signerad på köpet!


Så blev det inuti.


Här är en bok som Albin har köpt. Bara för namnets skull :P


Albin hade gjort ett julquiz åt oss igår! Jag gnällde lite för jag tyckte det var så svårt men så råkade jag gå och vinna istället. Men det var lite fusk eftersom jag hade hört låtarna innan, så Sissel vann. Tyckte det var helt okej. :)

Så! Lite blandat blev det! Hörs sen!

Bad Teacher



Jag såg Bad Teacher med Cameron Diaz i huvudrollen som den extremt dåliga läraren Elisabeth som gärna ligger bakfull på katedern och visar filmer för sina elever. När Scott (Justin Timberlake) börjar som vikarie blir det en kamp mellan Elisabeth och Amy (Lucy Punch) att bli ihop med honom.
Elisabeth vill få pengar till sin bröstoperation och gör därför allt för att få/tjäna/sno pengar till det.



Detta var, i brist på annat att säga, en väldigt sjuk film. Konstig. Rolig. Skum. Men ändå underhållande. :P Justin Timberlake är så mesig lärare och vänder kappan efter vinden. Cameron är väldigt galen och jag tror inte jag har sett henne i en sådan roll tidigare. Men den är ändå rolig.
Men den hade inte varit så bra om det inte hade varit för Jason Segel, som är otroligt rolig och underbar! Han gör väldigt mycket, även fast han har en lite mindre roll.
Filmen är inte så blyg när det gäller sex, vilket var rätt kul. Lucy Punch som spelar Amy Squirrel gör ett jättebra jobb som käck och irriterande lärare. :)
Sevärd om man gillar lite sjukare komedier. :P


Måndagsmorgon och ny vecka

Måndag idag igen, det känns som att veckorna bara flyger förbi. Det här är sista skolveckan för mig, sedan tar vi jullov på fredag men vi kommer ha en tenta och en hemtenta efter nyår, så det blir väl inte till att slappa hela tiden tyvärr. :P
Men men. Onsdag är det salstenta, måste plugga idag efter skolan...
Ikväll ska jag göra risgrynsgröt till middag! Kanske inte så nyttigt men riktigt gott och man får julstämning av det! :)
Kommer in lite senare under dagen med ett eller två inlägg.
Tills dess får ni ha det så bra!


Sova

Nej, nu är det dags att sova igen. Föreläsning imorgon och sen blir det till att plugga som attan.
Det känns inte riktigt som att jag har koll på det än, så det är bara att fortsätta försöka och hoppas jag listar ut hur jag ska tänka och göra mer exakt.
Det kommer nog en filmrecension imorgon, annars har jag inga speciella planer.
Men vi hörs imorgon iaf. Gonatt!


Godkänt!

Yes! Kollade precis hur det har gått för min hemtenta och jag är godkänd!
Så himla skönt! Nu väntar jag bara på besked från en hemtenta till och en salstenta. Jag har inte behövt göra om något än så länge och det hade varit så skönt att bara behöva plugga till ett prov nu i jul och inte behöva göra om några hemtentor eller salstentor :P
Jag är riktigt glad och ska gå och fira med ett avsnitt av Ugly Betty och kanske lite mer julmust! :)
Har haft en riktigt trevlig och rolig kväll med mina vänner, vi har spelat spel och gjort ett quiz.
Hoppas ni har haft en fin söndag!


Ikea-dags!

Nu ska jag snart sticka iväg till Ikea! Mamma kommer och hämtar upp mig snart. Det är trist att inte ha körkort och kunna åka iväg när man vill men jag tycker detta passar himla bra annars. :)
Hoppas vi vet vad vi ska ha på Ikea, annars brukar man komma hem med massa onödiga och nödvändiga saker. :)
Men men, vi får se när jag bloggar efter detta inlägget. Har inget inlagt och när vi kommer hem ska vi nog städa lite och fixa iordning för spelkvällen, det kommer ju kompisar hit sedan. Och vi måste äta...!
Mycket att göra. Har iaf pluggat mycket idag. Inte lika mycket som jag hade velat få gjort men det är iaf en väldigt bra början. :P
Vi hörs!


Princess and the frog



Prinsessan och grodan handlar om Tiana som bor i New Orleans och som inget hellre vill starta en resturang, både för sin och sin pappas skull. Hon har två jobb för att kunna spara ihop till att köpa ett fallfärdigt ställe. Hon är bästa kompis med den bortskämda Charlotte vars pappa är rik och gärna ger sin dotter vad hon än vill ha.
En dag kommer det en prins till staden och Charlotte vill prompt gifta sig med honom.
Men något går fel när prinsen får kontakt med Skuggmannen, väldigt fel. Och på något sätt drabbas också Tiana av den vodoo som Skuggmannen använder.



Jag gillade den här filmen massor! Storyn är underbar och jag älskar att de är i New Orleans, det är otroligt skön musik och karaktärerna är väldigt välgjorda och roliga. Tycker att det är synd att jag har missat den här filmen innan men glad att jag sett den nu!
Jag älskar ju tecknat och Disney-filmer, och den som också gör det, bör verkligen se denna filmen! Jag låg i soffan och smådansade när de sjöng, det var riktigt catchy och bra musik, mycket jazz eftersom den kommer från New Orleans. Skådespelarna som gör rösterna är också bra valda, de gör ett fint jobb.
Så absolut en sevärd film!! Mycket rolig!


Sovmorgon

Idag blev det sovmorgon och jag har tagit det lugnt och ätit frukost i lugn och ro och allt. Himla skönt. Nu ska jag plugga en stund och sedan städa lite, det behövs verkligen dammsugas! :P
Vi gör kanske ett pepparkakshus senare, om vi inte ska åka till Kållered och köpa en julklapp och kanske köpa en bänkskiva till oss, så vi kan ställa mikron på den istället för en stol som vi har nu :P
Det känns som att vissa saker i lägenheten "ska bli klara snart" men det händer inte om man inte tar tag i det :P De bara finns där och är... Ofärdiga. Trist. Men men.
Nu ska jag plugga lite Dewey! Blir sådär kul, han är rätt jobbig faktiskt :P
Kommer in med inlägg senare!


Läggdags!

Idag har jag hunnit med att jobba fyra timmar, se två filmer (om Mma Ramotswe), två avsnitt av Nissene over skog og hei och ett avsnitt av Ugly Betty. Vi börjar om på den säsongen eftersom jag gärna vill se klart den och vi kommer inte ihåg vad som hände. Jag gillar den serien skarpt så det blir kul att se om den även om vi vet vad som kommer hända i de kommande två säsongerna :P
Imorgon kommer lite vänner hit för spelkväll så innan dess ska jag ha städat lite, pluggat mycket och bloggat lite. :) Och kanske se någon film, om jag hinner, inte så troligt kanske.
Iaf, nöjd med denna slappa dagen, det kommer nog inte bli så lugnt i veckan. Föreläsning på måndag, ett julmöte med Klubb Klemming i skolan som jag nog vill gå med och tenta på onsdag. Skoluppehållet börjar på fredag och sedan ska jag jobba nästan varje dag fram till julafton.
Men nu ska jag sova!
Gonatt!


Spotifylista

Här kommer min lilla julspellista för Spotify!
Jag har blandat lite ovanliga jullåtar med vanliga, jag tycker att det är lite kul att det inte är samma gamla låtar utan lite nyare också. Har ni någon jullista får ni gärna länka till den!
Gillar att lyssna på musik som andra har :)
Iaf, ni kan lyssna på den HÄR!


Some like it hot



Igår såg jag denna filmen med Marilyn Monroe, Tony Curtis och Jack Lemmon. Den är från 1959 och i svartvitt. Det handlar om två musiker som måste fly undan Chicagos maffiosos för att inte bli mördade. De klär ut sig till tjejer och hoppar på ett tjejband till Florida men har lite problem med att förstå att de bara är tjejer. Marilyn spelar Sugar som är lite virrig och på rymmen och vill spela i ett tjejband för då blir hon inte förförd av manliga saxofonister om hon spelar med dem. Curtis har lite svårt att hålla händerna borta från Monroe och Lemmon blir uppvaktad av en (manlig) miljonär.

Det var så härligt att ligga och kika på en svartvit film när det ösregnade och blåste utanför! Riktigt mys :) Den här filmen var nog underlag till den nyare filmen White girls, de har väldigt mycket likheter med varandra.
Även så var det en underhållande film! Jag kan tänka mig att Tony Curtis var poppis hos tjejerna när filmen kom eftersom han har ett sådant klassiskt tjejtjusarutseende.
Det är absolut en sevärd film, det är kul att se Marilyn spela blond och väldigt blåst (hon var säkert inte så dum i verkligheten) och det är alltid kul att titta på gamla filmer, filmer görs inte på samma sätt längre.
Se den!

Julkort

Här kommer korten från 2009 och 2010! Det från i år kan jag lägga upp en bild på när vi har skickat iväg det, så blir det överraskningar för all släkt och vänner som läser min blogg :P


Från 2009. Som ni ser har Albin lekt med Photoshop och lagt in våra ansikten i en gammal bild.


Från 2010. Albin tycker det är tråkigt med vanliga julkort, därför blir de såhär spexiga. :)

På ett sätt förstår jag honom, det är ju kul om man får ett kort och märker att någon har ansträngt sig lite, även fast jag tycker inte det spelar någon roll. Tanken är ju att skicka ett kort, då blir man ju glad :)
Men det är kul att busa till det lite!
Vad tycker ni? Skickar ni julkort över huvud taget? Det är kanske vuxenpoäng på sånt ;)

Lördagsmorgon

Hej! Nu blåser det mindre idag. Tur det, eftersom jag ska gå till torget och jobba lite. Det är läskigt att det blåste så mycket igår och inatt, burr. Hade lite svårt att somna eftersom det blåste så fruktansvärt. :/
Men men. Idag blir det lite jobb och ikväll bygger vi kanske ett pepparkakshus och äter något gott. Fast vet inte vad än, att det ska vara så svårt att komma på något att äta! Suck. :P
Anyways, jag kommer nog in med något inlägg medan jag jobbar, så no worries. :)
Ha en fin lördag!


Läggdags!

Nu är det dags att sova! Jag har sett tre filmer idag, jag skrivber nog om någon av dem imorgon :)
Och så har jag softat massor!
Men nu är det dags att sova, det blir lite jobb imorgon. Visserligen bara 4 timmar men ändå, det ska bli kul. Jobbade förra helgen men då var det lite stressigt för jag hade inte jobbat på ett tag och var ovan men imorgon ska det nog gå fint.
Vi höres! Gonatt!


Julpyssel

Nu börjar det kännas lite mer jul, även fast vädret förstör all myskänsla :P Det är nästan läskigt att sitta här inne utan musik eller tv:n på och höra hur det blåser och fönstrena skallrar och massa saker blåser omkull utanför... Creepy. Anyways, jag har kommit en bit på vägen till julafton iaf, känns skönt!


Våra klappar under granen! Har bara tre stycken kvar, är riktigt nöjd!


Alla julkorten är skrivna och frimärkena är på och väntar bara på att vi ska posta dem innan 16:e.


Vi har pyntat med en slinga på balkongen och det är mysigt när det är mörkt men i detta vädret, när det bara blåser och regnar så blir det inte mysigt alls. :( Suck.

Det känns iaf som att jag är förberedd för julen. Jag ska jobba dagarna innan julafton och då är det skönt att veta att allt är fixat och man behöver inte oroa sig för att ha glömt någon på julafton.
Superskönt! Och julkorten är skrivna, de ska bara postas, också riktigt skönt. Lägger nog upp en bild imorgon på de två tidigare årens julkort så får ni se hur det har sett ut innan. :)
Årets är också lite knasigt, som det brukar vara i detta hushållet.
Nej, nu ska jag krypa ner under filten och hoppas på att regnrusket försvinner bort och det kommer mysig snö (som inte blir slask!) tills imorgon. :)

Ny tröja!

Här är min söta tröja som jag fick av min man (!) igår! :)


Tröjan heter Jumping tape, älskart! Jag har några söta tröjor som jag samlar på mig, de passar min personlighet :)


Närbild. Det är lite mer kul, detta är ju också mode, hittar det som passar. Albin har massa fina tröjor och jag har också en liten samling. :) Samlar ni?

Nu ska jag plugga lite!

Pälsigt


Jag har en liten fuskpälskrage från H&M som kom hem till mig igår.


Den är rolig, ska nog ha den över skinnjackan om det blir lite varmare.. :P Annars på min kappa.

Jag har en rolig liten fuskpälskrage, har varit sugen på en sån ett tag och nu finns den hos mig. :) Lite knasiga bilder men jag ville bara visa upp den. :)
Just nu kikar jag på TV och är nervös inför min hemtenta. Några av klasskompisarna har fått reda på betyget på den men inte jag än, så jag är jättenervös :P Hoppas på godkänt, annars får jag väl komplettera under julen.
Men hoppas på godkänt...!

Morning!

Fredag idag, härligt!
Är ledig också, så ännu mer härligt :) Även fast jag vaknade med ont i halsen, jäkla skit. Ska man aldrig bli frisk? Får ju det extra jobbigt om jag blir förkyld liksom, kan inte skynda mig till bussen för då blir jag anfådd och hostig och astmaig. Blä.
Men idag ska jag vara inne, det är regn och tråkväder ute så jag tänker inte röra mig utanför lägenheten idag! Planer: plugga, se någon film, städa garderoben och läsa modetidningar.
Tycker att det är låter förträffligt! :)
Kommer in senare med inlägg om vad jag fick igår! Ciao!


Idag hade det varit mysigt att ha den lille vovven på besök! Fast då hade jag förstås varit tvungen att gå ut... :P Men det kan man stå ut med när man har en sån här gullhund hos sig! :)

Sleepyhead

Nu är det dags att sova igen, är rätt trött fast jag inte gick upp tidigt eller har gjort något extra ansträngande idag. Men så kan det vara ibland!
Har precis fått en jättesöt tröja av Albin, visar den imorgon. Jag hade bara sagt att den var söt, och då köpte han den. <3 På ett sätt är det jättegulligt men han får inte slänga presenter på mig, det är ju julafton snart :P
Har lite päls att visa imorgon (obs! fusk), så det blir nog några inlägg fast jag ska inte göra så mycket kul imorgon. Det blir till att försöka plugga lite och vara inne hela dagen i mina myskläder.
Men vi hörs imorgon igen!
Sov gott!


Dagens outfit


Poncho: TopShop. Jeans: Gina Tricot. Tröja: H&M. Kängor: DinSko.


Känner mig sportig i tofs! Örhängen: Blå Snigeln i Falun.

Här kommer dagens outfit, tredje dagen i rad som jag kör på det. Har inte använt min poncho (cape, eller vad jag ska kalla den) på väldigt länge för knapparna där armarna är brukar lossna men imorse innan skolan satte jag mig och sydde fast dem lite extra så de sitter fast och inte går upp hela tiden.
Den var mysig, fast det var lite kyligt för armarna ändå. Får ha dubbelt långärmat nästa gång jag ska gå ut :P

Mer rea

Mer rea finns just nu hos H&M också! Jag borde inte köpa något men är väldigt sugen på något stickat som jag bara kan slänga på mig innan jag ska gå utomhus.
Vi får se hur jag gör. :) Kika in det också!


Är sugen på denna tröjan, 149 kr just nu. Ser den inte väldigt mysig ut? :) Kabelstickad med ullblandning.


Eller den här fina cardiganen? 174:50 kr just nu. Älskar de små bollarna!

Sale!

Pass på, nu är det rea hos DinSko på bl.a. varmfodrat och finskor.
Så om ni fortfarande inte har några varma, sköna skor tycker jag att ni ska passa på att kika in där, det är 50% rea och det finns mycket fint.
Jag kan inte köpa för jag har redan skor och är "nöjd" (jag är jättenöjd!) så jag behöver inga fler skor just nu. Men ni andra behöver kanske?


Pass på!

God morgon!

Idag är det torsdag och jag har en föreläsning. Det är fint väder och jag ska passa på att slänga lite skräp till återvinningen på väg till spårisen. Det är så stökigt här hemma :P
Anyways, jag har inte jättemycket mer inplanerat för idag. Ska slänga lite mer skräp när jag kommer hem och gå och byta en klänning. Och kanske köpa en till julklapp, en kompispresent. Vi ska köpa något för ungefär 50 kr och så "spelar" man om dem, så att alla får något litet och fint. :)
Känns skönt och mindre stressigt, annars brukar man behöva flänga runt och hitta perfekta julklapparna till alla kompisar.
Jag funderar på att städa en garderob idag också. Mina klänningar trängs och det finns ingen plats så jag funderar på att möblera om lite. Men det får vi ta sen!
Jag har inte förberett några inlägg men det dyker nog upp ett här i eftermiddag ska ni se. :)
Ha en fin dag så länge!


Mörkt

Nu är det becksvart ute och det är kanske dags att sova? Iaf lägga sig i sängen och läsa lite.
Hinner inte läsa så mycket nu, det känns lite tråkigt. Har en del böcker jag vill läsa klart men det blir kanske i jul. Eller kanske inte eftersom vi ska ha en tenta strax efter nyår... :C Men men, kunde varit värre. På vägen till och från skolan läser jag mina modetidningar som jag också ligger efter med.
Det är lite enklare än böcker men jag har inte råd att köpa så mycket kläder så det är väl sådär kul att kika på snygga kläder som man inte kan köpa ändå :P
Nej, nu ska jag inte klaga längre, nu ska jag sova!
Hörs imorgon innan jag sticker till skolan!


Julklänning

Jag fick en klänning hem igår, från MQs internetshop. Har inte testat den innan men det funkade rätt bra. Jag hittade en fin sammetsklänning från Bondelid som jag klickade hem och som passar bra och jag tror det är en perfekt julklänning! :)


Det var himla svårt att ta kort på den, för den är så svart och det var mörkt ute när jag fotade. Ljuset i rummet kanske inte är så bra heller.


Älskar spetsen på underklänningen också! Är så glad att jag hittade denna för jag äger inget annat i sammet.


BL står det på ryggen.

Har ni hittat någon julklänning än? Det är kanske inte så bråttom eller ens viktigt men jag tycker att det är kul att se fin ut när man samlas bland släkten. :)

Dagens outfit


Blus: Zara. Kjol: H&M. Kofta och ring: Gina Tricot. Kängor: DinSko.


Slits baktill! Ser lite tokigt ut men försökte visa slitsen så mycket som möjligt :P


Örhängen: Snö.

Såhär ser jag ut idag, lite sekreterar/bibliotekarielook. :)

Nytt till badrumsskåpet

Jag var hos Body Shop igår och fyllde på med lite saker till mitt badrumsskåp. Och detta kom jag hem med:


En handkräm som doftar bär fick jag på köpet när jag köpte en annan sak (en julklapp!) :)


Min vanliga body lotion, som doftar så himla gott! Älskar den, och man blir så mjuk och len.


Och ett provex med body butter. Mys!

God morgon!

Jag hade sovmorgon till nio och nu är jag nästan färdig för dagen! Sticker till bussen vid elva så jag har ingen brådska, skönt. Hatar att stressa.
Ni får nog en outfitbild senare och något mer inlägg. Så det blir inte tyst här idag iaf.
Nu ska jag fixa håret! Hörs!


Läggdags

Nej, nu är det dags att krypa ner under täcket, imorgon har jag en föreläsning och vill inte missa den!
Har några inlägg som dyker upp medan jag är borta, så no worries. :)
Hoppas ni har haft en trevlig tisdag, det har jag haft iaf!
Sov gott, vi hörs tomorrow!


Hittade en gammal bild där jag hade varit hos Body Shop och blivit sminkad. Vet fortfarande inte vad jag tycker om sminkningen :P Tror jag kan bättre själv. ;)

Ny ring

Efter fikan så gick Sissel och jag och kikade på Gina Tricot. Sissel köpte en karta med örhängen och jag köpte en fin ring. Här är den!


Ett fint litet löv! Den fanns i silver också men jag tyckte att denna var finast.

Det fanns väldigt många fina dubbelringar men ingen i min storlek, men denna var så fin och kostade bara 50 kr så jag slog till på den!

Julbelysning much?

Ibland när jag går hem från spårvagnen ser jag mycket pynt på balkongerna men en balkong tar ändå priset. :) Jag undrar om det inte bor någon från USA där, de brukar ju gilla att ha mycket pynt.
Såhär ser det ut iaf!



Lite överdrivet kanske? :) Kul att titta på anyways! Pyntar ni så här mycket?

Dagens outfit


Tröja och jeans: Gina Tricot. Linne under tröjan: H&M. Kängor: DinSko. Halsband och armband: Present från mormor och morfar. Klocka: Guess.


Kofta: H&M. Albin ville också vara med på bild.

Nu ska jag iväg på äventyr! Ska försöka ta med kameran och så. Annars hörs vi senare!
Ciao!

Snöig tisdag

Inatt har det snöat! Yeeho! :) Jag gillar snö, det är mysigt att gå ute då. Fast inte om det är slask förstås, det är ju mindre mysigt. Nu håller vi på att tvätta men ska nog varva det med lite tv-spel.
Men vi höres!


Snö är kul! Här är från resan i fjällen förra året. Jag vill åka dit igen i februari!

Soffsoftning

Nu ska jag softa lite i soffan efter en "hektisk" dag :P
Har ju hunnit med en del. Imorgon blir det väl typ likadant. Tvätta, fika med Sissel, gå på gynekologisk cellprovstagning för att kolla så jag inte har livmoderhalscancer. Alla tjejer borde kolla upp sig, det kostar 100 kr. Ett billigt pris om det betyder att man får veta ordentligt att man är frisk och om man inte är det, hur man kan förhindra det.
Men men, det har inte varit en väldigt händelserik dag på bloggen, får se hur det blir imorgon. Tack för alla kommenterar idag, himla kul! :)


Letters to Juliet



Igår såg jag Letters to Juliet som handlar om Sophie (Amanda Seyfried) som åker till Verona med sin fästman för en pre-smekmånadsresa. Hennes fästman ska öppna en resturang och är väldigt passionerad när det gäller mat och vill gärna åka till massa olika ställen där han kan få tag på de bästa råvarorna men Sophie vill inte det, så hon stannar i Verona för att turista lite på egen hand.
Hon följer efter en kvinna som plockar ner brev till Juliet (ja, Julia Capulet) och skickar svar till brevens författare.
Sophie skriver ett brev till en kvinna som skrev ett brev för 50 år sedan och kvinnan kommer sedan till Verona för att hitta sin älskade och med sig har hon sitt barnbarn. Sophie följer med för att leta efter Claires (kvinnans) kärlek Lorenzo.



Detta är en klassisk romkom. Man vet nästan precis vad som ska hända. Men (om man är på rätt humör) det kan också vara mysigt. Inga chockerande beslut liksom. :)
Och man visste såklart hur det skulle sluta, och om ni ser filmen så vet ni säkert det också när det kommer in en viss kille i filmen. :P
Jag gillade storyn. Det påminner pyttelite om boken Julia av Anne Fortier (som jag har skrivit om HÄR), och jag gillar ju Romeo och Julia-pjäser, filmer och böcker så det passade mig rätt bra med denna filmen.
Även om det var lite sliskigt med kärlek ibland.
Men absolut, om du älskar romkoms så är detta en ordentligt romantisk komedi för dig!


Lugn dag

Nu är jag tillbaks från vårdcentralen efter ungefär två timmar där.
Har fått ventolin (man andas i en apparat typ) och lite kortisontabletter så jag är alldeles darrig och skakig. Kortistonet brukar ge förhöjd hjärtfrekvens och högre puls, så det är lite läskigt men jag är "van". Nu är jag hemma och har en lussekatt och en julmust som Albin köpte till mig, så jag ska nog krypa ner i soffan under en filt och titta på en film eller så. Mysa idag, ta det lugnt.
Missar tyvärr min viktiga föreläsning men har mailat läraren, så förhoppningsvis får jag reda på vad de gör idag så jag kan öva hemma.
Men vi hörs kanske senare, kan recensera en film jag såg igår, Letters to Juliet.
Ciao.


Andningsbesvär

Just nu har jag lite problem med andningen. Kanske förkylningsastma? Jag vet inte, har mått dåligt ända sen jag vaknade strax efter åtta att jag hade svårt att andas. Sämsta sättet att vakna på.
Har försökt med luftrörsvidgande tabletter och inhaleringsmedicin men det verkar inte hjälpa, så nu går jag till vårdcentralen och hoppas att jag får hjälp där.
Får se om jag hinner/kan gå på min föreläsning idag, det hade varit jättebra men om jag inte kan andas så får man ju prioritera.
Vi hörs kanske senare.


Sova

Jag mår rätt okej men nu är det nog dags att sova efter en dag av typ slappande.
Imorgon ska jag sitta i datorsalen och göra övningar, I guess.
Vi hörs tomorrow!


Dagens sötaste



Dagens sötaste är denna videon, jag gillar gäss och varför inte gäss som marscherar i takt till musik? :)

En julprydnad om dagen

Och den fjärde och sista blir:


En istapp! Jag tror det är det iaf :) Tre för 29 kr, hos Åhléns. Det var mitt pynt det :) Vad har ni i er gran?

Sjukling

Hej hopp. Inatt kom jag hem typ ett, massa puckon på spårvagnen gjorde det inte så roligt och jag kunde nästan inte sova för jag snörvlade och hade mig. Och idag är jag ordentligt sjuk.
Ont i halsen, ont att svälja och snuvig. Typ. Allmänt krasslig. Så det blir inget jobbande idag, jag ska inte gå utanför lägenheten och så hoppas jag att jag är frisk imorgon för jag har en lektion i datorsalen, och det är viktigt att vara där.
Men idag ska jag nog mest ta det lugnt, kanske plugga lite försiktigt. Kommer in med något mer inlägg senare.
Hoppas ni är friska och mår bra. Hörs!


Dagens outfit


Tröja och klänning: H&M.


Kängor: DinSko. Halsband: Från Venedig.

Dåliga bilder men såhär ser jag ut ikväll när jag ska på tjejmiddag! :) Tar med kameran, får se om jag kommer ihåg att ta bilder. :P
Ha en fin kväll!

En julprydnad om dagen


Här är den tredje! En silvrig stövel fick det bli :) Också väldigt jag, även fast jag inte har så många stövlar. Också från Åhléns.

Juligt nagellack


Igår målade jag naglarna i en lite julig "färg", gillar guldglitter :)

Nagellack blir så konstigt på bild, så det ser finare ut när man tittar på det nu än på bild. Men men, nu ser ni typ hur det ser ut. :) Jag funderade på att ha rött men jag hittade ingen (har nog ingen) så det blev detta istället!

Dagens jobboutfit


Såhär ser jag ut när jag ska jobba! :)


God lördagsmorgon på er

Det ser ut som att det regnar ute, lite trist början på dagen. Men men, jag ska ju ändå vara inne större delen av dagen så det gör inget.
Igår fick vi gäster typ vid åtta och vi kikade lite på På Spåret men pratade mest. Sedan såg vi Derren Brown och efter det Graham Norton som gick i repris. Och vi spelade Galenpanna :) Jättekul kväll, verkligen!
Vi gick inte och la oss förrän typ ett. Kanske lite sent men jag är rätt pigg idag iaf :)
Idag blir det alltså att jobba till fyra och senare på kvällen (vid sju) blir det tjejmiddag, det ska också bli himla kul. :)
Det kommer nog dyka upp något inlägg eller två under dagen, så håll utkik! ;)
Annars får ni ha en riktigt fin lördag så hörs vi later!


Nu ska jag pälsa på mig så jag slipper bli blöt!

Dagens outfit


Jeans, skjorta och cardigan: Gina Tricot. Fluga: Asos.com. Skor:DinSko.


Lite dålig och suddig bild på mina skor.

Idag ville jag se lite proper ut, det kanske sporrar mig att plugga och vara ordentlig. :) Jag tror dock det är något fel på min kamera, den har börjat ta väldigt dåliga bilder. Får kolla upp det!
Älskar min rosett som man sätter fast som en brosch. Jag ska inte vara ute idag men tog på mig skorna för jag tyckte det såg så tomt ut annars. :P Älskar dem, de är fulla med nitar. Fast jäkligt obekväma att gå i så jag har dem typ aldrig... ;)

Scar på besök hos Bokia!



Igår var Albin och jag på torget och så kom vi på att Rikard Wolff skulle signera böcker så vi hängde kvar typ en timme och sedan fick vi varsin bok signerade och så pratade vi lite med honom också, han är väldigt schysst som person.
Jag sa att han liknade Snape, och att det var en komplimang men det hade han hört förut :) Attans! Vi pratade lite om Alan Rickman och så sa herr Wolff att han gör rösten i svenska versionen av Alice i underlandet, då han gör Absalom (som Rickman gör rösten till i engelska versionen!). Och så gör han tydligen rösten till Aslan i nya Narnia-filmen. Wow :)
Jag tycker han är cool iaf och det ska bli kul att läsa hans bok!

En julprydnad om dagen

Här kommer nästa julprydnad, är ni redo? Det är något som är väldigt "Josie" :)


En silvrig liten handväska! :) Yes, från Åhléns är den.

Hemma

Idag kände jag mig himla krasslig när klockan ringde så jag ska plugga hemma idag. Vi har några övningar som vi ska ha gjort tills på måndag så jag ska sätta mig och pyssla med dem. Det är rätt skönt att "slippa" åka tre timmar idag, speciellt om man inte känner sig helt kry.
Nu ska jag diska, för vi får lite gäster ikväll. Vi ska titta på På Spåret med Stefán och Maddis och äta pizza. Sounds like fun :)
Kommer in med inlägg under dagen!


Bara 37,2 idag. Men ändå.

Krasslig kväll

Just nu kliar det lite varstans på kroppen och jag känner mig allmänt hängig och nere :( Bäst att gå och lägga sig och vila, då känns det säkert bättre imorgon.
Idag har jag handlat några julklappar och dessutom hälsat på en kändis :) Visar vem imorgon.
Imorgon har jag en föreläsning sedan blir det nog till att ta det lugnt på kvällen. Både lördag och söndag ska jag jobba på och på lördag blir det också tjejmiddag, ska bli mysigt som attan!
Men vi hörs igen imorgon.
Gonatt!


Lite mer nytt

Jag hittade lite saker hos H&M härom dagen, jag hade några rabattlappar, och det är bäst att använda dem innan de går ut, för jag köpte saker som är bra att ha i vinter.


En mysig och gosig vit tröja med ett litet dekorativt hål i nacken. Har redan bestämt när jag ska ha den, över en fin klänning. :)


Älskar såklart rosetten... :)


En varm och stickad blekrosa kofta blev det också, med tillhörande sidenband i en rosett. ;) Riktigt gosig är den. Jag är så nöjd, brukar alltid köpa massa klänningar men nu det senaste har det varit tröjor och byxor bara, känner mig rätt duktig. :)

En julprydnad om dagen

Tänkte lägga upp en bild varje dag på några julprydnader jag köpte idag att ha i granen, det kan vara lite skoj och så får man ett lite juligt inlägg. :) Här är iaf den första fina!


En guldig och söt liten ballerina blev den första! Från Åhléns.

1:a december!

Yay, nu är det snart jul! :P 24 dagar kvar, bestämt. Jag har ingen adventskalender, jag är väl för stor för det.. :P
Men men, idag har jag två föreläsningar, kommer inte hem förrän vid fyra-tiden men jag lägger upp inlägg som dyker upp lite under dagen.
Hoppas ni får en skön dag!


Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0