Sofis Modes nya stylist

Spoiler alert!

Om ni inte sett dagens avsnitt, så läs inte. :P
Det blev iaf Niklas som vann! Det ska bli kul att se hur han stylar och fixar i tidningen. Det blir väl på måndag, antar jag. Exciting :)
Jag gillade att titta på det programmet, det var kul. De hade en "lektionsbok", Vintage av Marie Birde. Jag visste nästan allt som stod i den, så undrar om inte de borde gjort det innan också? Det stod om alla stilar från 1910 till 1980. Man kan ju alltid nämna något om ett årtionde tycker jag.
Men men, det var kul att ha sett klart iaf! Nu är det typ två timmar kvar tills jag ska ta bussen till jobbet så jag ska nog glo lite på tv och dricka upp min nyponsoppa.
Ha det fint!


Rocky och regn

Lite småtråkigt väder ute. Just nu sitter jag i myskläder och nyss låg jag i soffan och myste med min nyaste Rockybok som jag började på igår. Rätt mysigt att vara inne när det är tråkväder. Jag ska nog göra mig en kopp nyponsoppa och hitta något kul på tv att titta på.
Annars är det väl en vanlig dag, men jag börjar jobba vid tre så jag funderar på att duscha nu så har jag det gjort och slipper stressa sen. Fast det är så skönt i mjukisbyxor...! :)
Hoppas ni har det mysigt inomhus iaf.
Hörs!


En till gammal, gammal bild som jag hittade. Varför köpte jag inte den lilla hatten?! :P

Downton Abbey på dvd



Den 6:e april släpps denna på dvd! Jag är glad och vill ha den och jag tipsar alla som missade den när den gick på tv för den är verkligen grymt bra. :) 299 kr på Cdon och typ 399 kr på Åhléns, vad väljer man..? :)

Fina skor och filmer

Här kommer lite fler bilder!


Den här hittade jag. Boken var ju sådär men franska filmer är ju alltid mysigt, hoppas de har gjort den fin.


Om man köpte över ett visst pris fick man en bluray för 79, så jag slog till på denna :P


Fina skor! Var ute och gick i dem förut när jag hämtade ut ett paket. De var sköna, som tur är.


Mina fina blommor, nu är de tre och snart fyra! :)

Nu kom Albin hem och vi ska göra våfflor. Jag lyssnar på Adele - Someone like you och myser. Den låten är underbar.

Trevliga paket!


En påse från Bokia, ett paket från Yves Rocher och två från Din Sko!


Detta fanns i Bokiapåsen. Nyaste boken, oh yeah!


Jag fick en hemlig present av Yves. Nattcréme mot rynkor, not so yeah? Har inga rynkor än men men.


En fin lila kajal.


En parfym som luktar somrigt och gott!


Jättesöt flaska!

Jag visar skorna sen. Det blev ett litet misstag när jag skulle klicka hem bootsen jag visade för några inlägg sedan. Webshoppen pajade när jag var i kassan och sa att allt hade försvunnit och jag var tvungen att lägga en ny order. Fine, tänkte jag, och gjorde det. När jag kollade min mail visade det sig att det första köpet visst hade gått igenom. Jag ringde för att avbeställa ena paret men det gick tydligen inte.
Suck. Och nu fick jag två par (likadana) skor. Trist. Gick och lämnade in de som skulle tillbaks hos Din Sko-butiken på torget men jag måste ändå betala 70 spänn för att de klantade sig.
På ett sätt kan jag tycka att jag klantade mig också, jag borde kollat mailen först om det hade blivit någon beställning eller inte. Men men. Jag har fått skorna och de är fina och ni får en bild sen!
Nu ska jag kika på Coco avant Chanel för den är så fransk och mysig och fin och underbar. See ya later!

Ledig dag!

Hej hopp! Idag är jag ledig och håller på att tvätta just nu.
Lite småtråkigt men men. Då kan man ju säga att man har varit duktig och gjort något denna dagen och ligga och slappa i soffan efteråt och ändå känna sig bra :P
Lite dåligt med bloggning igår. Vi hämtade ut lite paket efter jag slutat (visar sen) och efter det skulle vi göra våfflor men jag hade en konstig craving efter kebab :) (nej, jag är inte gravid, bara konstig)
Så det blev en kebabtallrik och Tillbaka till framtiden. Vi kanske ser tvåan ikväll och gör våfflor, för idag ska det iaf göras!

Nu ska jag gå och hänga lite tvätt men skriver efter ett, då jag är klar!


Morning!

Idag är det tisdag och jobbdags hela dagen!
Ikväll blir det nog våffeldags, ganska mysigt. Kanske en film också!
Project Runway igår var kul att se, många är så himla duktiga. Tycker inte om någon speciell än men det brukar hända. :) Vissa är så himla duktiga och gör så fint! Som Leanne och Christian som båda vann, kommer dock inte ihåg vilka säsonger.

Men men, nu ska jag sticka till bussen! Hörs!


Mums!

Project Runway, missa inte!

Om tio minuter är det Project Runway, som jag älskar och avgudar! :)
Missa inte!


Den perfekte mannen



Sheila är ju chiclitens okrönta drottning, och även fast jag bara läst en bok hon skrivit innan så blir jag rejält sugen att läsa hennes andra böcker! Jag tror hon har skrivit fem andra och jag har läst Syskonkärlek.
Den här boken handlar om två systrar, Mia och Britt, som tillsammans ska åka på en kryssning. Britt för att föreläsa om sin bok hon har skrivit, som heter Den perfekte mannen, och Mia för att vara hennes assistent. Britt tror inte på romantisk kärlek alls medan Mia tycker att en Alla Hjärtans Dag-kryssning är perfekt.

Det är ju en typisk tjejbok (som killar kanske också gillar, men nu generaliserar jag lite) som jag slukade totalt. Den var väldigt lätt att komma in i och svår att lägga ifrån sig. Ibland behöver man verkligen en sån här romantisk (fånig?) bok att förkovra sig med. Om man gillar Marian Keyes, så är nog detta en bok för dig. Det handlar inte om missbruk men den andra delen som Marian är så bra på, har också Sheila i sig och det är ett nöje att sitta och mysa med boken i soffan.
Rekomenderas såklart!

Downton Abbey



Nu har jag sett sista avsnittet och jag älskar det! Jag skulle säkert kunna följa serien i flera år, så bra är den. Den har fått 9.0 (av 10) på Imdb och jag har sagt det förut (och säger det igen) att det är himla bra poäng. BBC är hemskt duktiga på kostymdramer som den här. Lite som Pride and prejudice (som jag har två avsnitt kvar på!), jag älskar hur de filmar och regisserar. Och kläderna i denna serien är underbara.
Älskar också att man inte bara får se från "de fina folkets" sida utan också alla de husor och lakejer och butlers som tar hand om dem, man får se deras problem och deras kärlek och lycka också och det gör det hela så underbart.
Synd att det har tagit slut men det har varit kul att titta på och jag är rätt säker på att jag kommer köpa dvd:n om den släpps på det. Om ni inte har sett det, så försök att få tag på det på något sätt, för tyvärr har inte svt play sparat det. en ni borde absolut se avsnitten, speciellt om ni gillar romantiska filmer och fint uppförande och början av 1900-talet! :)

Gomorron!

Idag är det måndag igen!
Jag har ett avsnitt av Stylisterna att kika på och lördagens Downton Abbey, eftersom jag inte hade tid att kolla på det igår. Känner förresten av lite träningsvärk :P Mamma "tvingade" ut mig och vovven på två promenader igår, en timme var ungefär, så två timmar promenix. Och jag som inte brukar vara ute och gå :P
Jaja, jag tror att jag ska träna halv fem idag, så farlig är nog inte träningsvärken att jag inte kan träna. Men vi får se. Idag kommer Albin! Jag drömde jättekonstigt inatt. Dels drömde jag att jag vaknade mitt i natten av att någon låste upp dörren. Det var Albin som hade saknat mig och ville hem. Usch vad jag var rädd i drömmen! :P
Jag hade nämligen kollat att dörren var låst innan jag gick och la mig, kanske var en reaktion på det.
Drömde också att jag skulle rida en häst. Men vi fick reda på att det var en jättebesvärlig häst och tydligen VÄRLDENS STÖRSTA HÄST! som mamma berättade så vi lyckades smita ur mitt tvång att rida den :P Helknepigt. Jag gillar visserligen hästar och vi såg hästar på promenaden igår men annars har jag inte ridit på något år eller två.

Nu ska jag nog gå och diska! Kommer in med en bokrecension av en grym bok lite senare.
Ha det fint i solen! (Om den nu skiner hos dig, som den gör hos mig)


Hittade en gammal sommarbild. Vill ha sommar nu!

Hemma igen!

Nu är jag hemma efter en helg med goda middagar och sällskap av släkten. Igår var det god kycklinggratäng och då var min farbror och hans fästmö/tjej/sambo (?) där. Och idag var det stek och då var mormor, morfar och farmor på besök. Det har varit en jättetrevlig helg!
Men jag saknar förstås min Albin som är i Sthlm nu, han kommer hem imorgon. Då ska han få pussar :)

Vi såg lite på Mästarnas mästare idag, jag tycker det är roligt och det tycker de andra också :)
Ingemar Stenmark är ju så fruktansvärt cool! Näst äldst (54 år) och ligger just nu etta. Han vann två tävlingar; backspringandet (intervaller typ) och sitta i 90 grader. Han är så fruktansvärt grym :P Och han verkar vara schysst och ödmjuk också. En bra person helt enkelt.

Imorgon är jag ledig, och jag lovar att blogga bättre än vad jag gjort i helgen. Fast jag har ändå haft mycket fler läsare än när jag bloggar mer :P Skumt.
Men men, sov gott alla!


En ung och cool Stenmark!

Sommartid

Hej hopp! Blev inget mer bloggande igår. Var här och umgicks och hjälpte till med maten innan alla kom. Det är trevligt, man känner sig alltid så bra och hemma här :) Har ju visserligen bott här i typ 20 år men ändå.
Idag ska man ha ställt fram sin klocka en timme för det är sommartid nu.
Det känns ganska bra faktiskt! :) Sommartid = snart sommar = varmt och härligt och semester.

Jag är på bootcamp här. Har varit på en timmes promenad redan och om en timme ska vi nog ut och gå igen. Ikväll blir det god stek och mormor, morfar och farmor kommer på middag. Jag hoppas på att få skjuts hem sen :) Så ska jag mysa med mig själv och sista avsnittet av Downton Abbey som jag missade igår.
Nu ska jag läsa lite bloggar, det är nog en del inlägg som är olästa, typ 30 :P
Jag skriver mer sedan men vet inte riktigt när. Men ha en skön söndag!


Äventyrsdags

Ett pyttelitet äventyr hem till mina föräldrar iaf :)
Jag ska dit på middag och annat myspys och så sover jag över där, vi får se när jag bloggar för deras internet brukar inte alltid vara det bästa tyvärr.
Men men, ni har fått tre inlägg idag iaf! :P
Här är förresten en bild på min fina och roliga semla som jag blev supermätt på igår!


Den är vansinnigt god men jag råkade äta mat innan den och blev proppmätt och nästan illamående :P

Min fina blomma

Nu har min fina blomma en utslagen kompis! :)


Mysig lördag

Jisses vad många som läste igår. Var det för att jag skrev om våffeldagen, kanske? :)
Kul att veta vad ni gillar att läsa så man kan skriva om det istället för att skriva om sånt ni tycker är tråkigt att läsa om. Hojta gärna till om ni har någon åsikt! :P

Idag vaknade vi ungefär klockan sex av Albins väckarklocka. Han skulle flyga till Sthlm extra tidigt idag, taxin kom vid sju. Jag lyckades inte somna om direkt men fick lite sovmorgon till tjugo över nio iaf. Har inte fått sova så länge på en lördag på ett tag, brukar ju alltid jobba. Men nu har jag helg tills tisdag, då jag jobbar igen. Yay! :)
Idag ska jag softa lite och sedan dra till mamma och pappa på eftermiddagen för det är middag där ikväll men jag vill umgås lite med dem innan också. :)
Ska försöka tvätta mina converse, de ser lite smutsiga ut tyvärr. Och sy gardiner ska vi hinna med också!
Skriver mer sen, nu ska jag nog duscha!


Lyxig fredag

Kom ganska nyss hem och har ätit en portion makaroner med ketchup. Jag tycker det är lite lyx, att bara äta sådär :P Orka hålla på med massa falukorv eller köttbullar eller så. Bara koka lite vatten och tre minuter på det, så är maten klar! :)
Idag är jag på bra humör! Känner mig så glad och osvensk som pratar med folk på bussen och skojar med min semmelförsäljare. (Kan det heta så? Nu har jag skapat det ordet! Det är mitt nu, mohaha! :P)
Yes, ni läste rätt, jag har en semla! Och den heter duga. Köpte den av förra årets vinnare av bästa semlan här i staden. Det är vad jag kallar lyxig fredag.
Ska nog avnjuta den och titta på ett avsnitt av Pride and prejudice.
Har förresten börjat läsa en chiclit nu, senaste av Shelia O'Flanagan. Jag bara slukar den, underbart! :D
Hoppas ni har en mysig fredag!


De ser lite knepiga ut men är supergoda! Har rosenvatten och lite annat busigt dem som inte vanliga semlor har.

Kängor

Alldeles nyss klickade jag hem ett par nya kängor, eftersom mina från H&M är trasiga. Sulan håller på att gå upp där fram och det funkar inte att ha dem, så jag måste kasta dem. Rätt trist, jag har bara haft dem i typ tre månader innan de började gå sönder.
Men men, nu har jag beställt ett par från DinSko och hoppas på att de håller längre! :)


Våffeldagen!

Idag är det tydligen våffeldagen, hade jag glömt bort. Den är visserligen inte så viktig men eftersom vi har köpt ett nytt våffeljärn, bara för någon vecka sedan, så tycker jag att vi borde inviga det idag!
Vi får se om Albin hinner hem idag så vi kan pyssla med det till middag. Han ska tyvärr på ännu en begravning, sin mormors idag. För bara någon vecka sedan var det hans morbror som begravdes.
Jag kan inte komma för jag måste jobba och ingen annan kunde jobba heller, himla trist. Ville gärna ha varit där och gett mitt stöd till min älskling och hans familj och släkt.
Men jag får nöja mig med att stödja senare.

Jag funderar på att försöka köpa semlor från Mehram på vägen hem, där vi bodde förut. När vi bodde där vann han Göteborgs bästa semla. Riktigt goda! Får se om han har kvar några idag, jag har faktiskt bara ätit två semlor i år :P
Skriver sen, jobbar dock hela dagen. Ciao!


Sleepytime

Ikväll har jag mest softat och varit med Albin. Slösurfat på datorn och annat härligt. Nu ska jag gå och lägga mig och läsa tills jag somnar av trötthet.
Imorgon är det fredag och det är jobb igen men sedan är jag ledig både lördag och söndag. Yay!
Vi hörs imorgon, gullefjun! :P Sov gott!


Hittade en jättegammal bild när jag kollade igen arkivmappen här på bloggen :D

Glöm inte För alla åldrar!

Idag är det ju torsdag och då är det För alla åldrar vid 18:30 på Barnkanalen. Alla har Barnkanalen, den ingår i basutbudet så ni har inget att skylla på! :) Tyvärr sitter jag på spårvagnen hem när det visas men det finns på svt play så jag ser det när jag kommit hem! Det är inte bara för barn utan för alla åldrar (som det heter). Det är alltid roligt, så lägg en kvart på att göra din dag lite roligare! :)

Dagens outfit


Lite dålig bild men men...

Kjol: Zara
Tröja: H&M
Klocka: Guess

Solig dag igen

Nu är det soligt så jag tänker försöka mig på långkjol idag. Men jag kör nog med strumpbyxor under så jag inte fryser ihjäl eller råkar visa allt om det blåser mycket idag, vilket det har gjort de senaste dagarna.
Jag hoppas på en rolig dag, även fast jag ska jobba hela dagen.
Vi hörs!


Vårpepp med Spotify

Jag har gjort en liten låtlista på Spotify bara med låtar som jag blir glad av eller tycker är bra. Kommer nog fylla på den lite mer allteftersom men just nu får den vara.
Hoppas ni vill lyssna på den och bli glada också, nu när våren nääästan är här! Man kan aldrig bli för glad tänker jag och tänker lyssna på denna listan imorgon på bussen när jag ska åka till jobbet så jag ger alla kunderna ett stort leende när de kommer och ska handla :)


Klicka här!

Utslagen blomma

Tänkte bara visa min fina orkidé som precis fick sin blomma utslagen idag! Är så stolt :P
Imorgon kommer nog en till.



Nu ska jag äta lite mat men skriver senare!

Höstig onsdag

Idag känns det lite som höst, så jag ska hitta en lite varmare kofta. Igår sportade jag min fina blåa kappa, men det gör jag nog inte idag, tror det blåser lite mer.
Jag ska jobba resten av veckan men inte lördag, så det blir kanske lite tomt här på fronten på dagarna om jag inte fixar tidsinställda inlägg, vilket jag inte har hunnit idag.
Men kanske imorgon :) Eller så blir det mobilbloggande eller bloggande när jag kommer hem efter sju. Vi får se.
Hoppas ni har en fin dag iaf!


Hittade en gammal bild på min fina kappa som jag hade igår.

Sims 2


Någon random bild.

Vi har spelat två timmar Sims 2 idag och nu blir det nog lite till :P Det är kul! :)
Får se om jag kommer in med något mer inlägg eller om jag sitter här till tolv, som det nog kan hända :P

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva



Läste ut denna boken igår. Den är lite av en självbiografisk bok som handlar om Ann då, som har biopolär typ 2, tidigare namn är manodepressiv sjukdom. Hon skriver om alla svårigheter, om ångesten som finns varje dag och det enda som hindrar henne från att ta sitt liv är hennes tre barn.

Jag brukar dras mot sådana här böcker om depression eller böcker med andra sjukdomar. Vet inte riktigt varför, jag tror att det är för att jag är väldigt intresserad av psykologi och hur allt fungerar.
Jag har läst Berny Pålssons böcker, Zebraflickan och Ingen dans på rosor finns i min bokhylla och jag har både läst och sett filmen om Susanna Kaysen (filmen heter Girl, interrupted med bl.a. Angelina Jolie och Winona Ryder).
Denna boken var nog lite annorlunda, dels för att det inte var en ung tjej som hade ångest utan en snart 40-årig kvinna. Det gjorde att man såg den ur ett nytt perspektiv. Den var rätt tung och svår att läsa, fast jag känner mig ändå rätt avtrubbad när det gäller sånna här böcker. Mamma kan inte läsa dem, hon tykcer att det är jobbigt, men jag är mer avtrubbad och "fixar" det.
Den var rätt läsvärd men jag skulle inte rekomendera den till så många, för det är ingen som vill läsa en bok och må lite dåligt efteråt. Man vill ju må bra av en bok. Men om man vill läsa om någon som argumenterar mot ondskan och berättar om sin ångest, så tycker jag att du ska läsa denna. Den är inte lång, bara 200 sidor.
Men nu måste jag läsa en bok jag blir glad av, så jag inte blir smådeppig.

God morgon!

Nu är jag uppe och vaken!
Fast det har jag varit sen nio, jag har bara varit väldigt seg. Solen lyser och det verkar vara en trevlig dag. Jag ska ner till torget och kolla in lite klänningar snart också. Vi borde promenera också, för det är så fint väder!
Ikväll blir det nog indisk take away. Gott gott!
Vi får se vad jag ska pyssla med mer. Hör av mig lite senare, har en bok att skriva om (igen!) :)


Dumma Top Model..!

Jag hatar inte Ann men tycker verkligen inte att hon var värdig att vinna. Hon har inte det paketet, hon vet ju ingenting om mode ens. Det känns ganska viktigt om man ska jobba med just mode.
Men men. Har redan avreagerat mig lite och försöker tänka positivt :P
Som att Project Runway börjar snart! 28 mars, om jag inte minns fel. Yay!
Det är så himla kul att se alla kreativa människor och Heidi Klum är också rolig och grym.
Nu ska jag nog se ett avsnitt av Pride and prejudice.
Imorgon är jag ledig förresten! Yay! :)


Top Model-final!

Om jag inte minns fel så är det final ikväll! Först är det en sammanfattning av alla tidigare avsnitt kl sju och sedan är det final vid åtta, spännande! Det är bara två tjejer kvar; Ann och Chelsey. Jag hoppas på att Chelsey ska vinna, för hon har liksom hela Top Model-grejen. Hon kan gå bra på catwalken, fixar att gå på go-sees, tar bra foton och allt det där andra. Ann kan inte gå, hon vågar inte prata med folk och Cover Girl-reklamen var väldigt pinsam. Man kan inte vara så blyg i en bransch där man ska presentera sig själv och prata mycket och gå. Visst, hon tar tydligen bra foton men det räcker inte för att bli en Top Modell, man måste ha hela paketet. Jag antar att det inte bara är jag som bänkar mig framför TVn ikväll. Vem tycker du ska vinna?

Måndag - snart helg?

Idag var jag på Konsum och skulle handla lite. Framför mig var en ung kille. När han hade fått tillbaks sin växel sa han glatt till kassörskan: ha en trevlig helg! Kassörskan verkade inte tycka det var konstigt men jag hajade till :) det är ju måndag, fem dagar kvar till helgen. Kunde han inte önskat henne en trevlig dag istället? Det kanske bara är jag som tycker att det är konstigt men men. Gårdagen var rätt trevlig fast jag satt inte vid datorn så mycket eftersom internet var så segt. Därför blev det inget bloggande imorse. Jag såg Downton Abbey och slöglodde på TV halva dagen. Promenader med vovven också så jag fick lite frisk luft, vilket inte är helt fel! Kollade på Systrar i jeans och grät också :P den var sorglig på sina ställen. På kvällen såg jag Music and lyrics. Imorse väcktes jag vid kvart i sju av en överlycklig vovve som ville ut på promenad. Jag lyckades övertala honom att jag skulle sova lite till så vid halv åtta kom han traskande igen och jag fick ge upp den varma sängen. Jag bloggar kanske mer på eftermiddagen, annars ikväll när jag kommer hem. Ha det fint!

Igelkottens elegans



Inatt, när jag inte kunde sova, läste jag ut denna boken. Den har fått jättemycket fin kritik från de flesta. Den handlar om portvakten Renée och om Paloma, den lilla intelligenta flickan som bor i huset.
Mycket filosofiska tankar och namedroppningar av "svåra böcker" förekommer.

Jag tror inte att jag gillade den så mycket. Det tog tills ungefär halva boken innan jag kände att den var lite intressant. Så ska det ju inte vara! Man måste ju fånga läsaren inom de tio första sidorna, typ. En kompis har inte kommit igenom den än, hon tycker inte att den är så rolig. Mamma har läst lite mer än halva och nu tycker hon att den börjar bli intressant.
Det är ju illa. Det skrivs mest massa prettofloskler och namedroppar Tolstoj och är allmänt filosofiska. Slutet var rätt oväntant så lite pluspoäng för det.
Men jag tror inte att jag kommer rekomendera den för någon. Iaf om de inte har läst hennes tidigare bok och gillat den.
Nej, böcker med mindre prettosnack i vill jag ha!

Slapparsöndag i soffan

Nu ligger Oliver och slumrar i soffan medan jag kikar lite på Say yes to the dress. Internet har inte funkat så bra men jag startade om allt så jag hoppas det funkar idag iaf.
Senare ska jag se gårdagens avsnitt av Downton Abbey och promenad med vovven händer efter det! :)
Ska försöka skriva senare, har bl.a. en bok att skriva om.
Slappa lugnt!


Spelkväll med killarna!

Vi har haft det mys ikväll! Först kom brorsan och vovven och rätt snart beställde vi pizza och gick och hämtade. Åt och kollade samtidigt på det sista avsnittet på säsong 3 av Big Bang Theory.
Albin och jag vet inte riktigt vad vi ska ta oss till nu, när alla säsongerna vi har hemma är färdigsedda! Vi måste börja med en annan serie, kanske se True Blood säsong 2, vi har faktiskt sett ett avsnitt :P

Iaf, när vi hade ätit upp kom kusin Olle och de spelade lite Little Big Planet 2 medan jag tittade på. Efter ett långt tag spelade vi Buzz! Det gick inte jättebra för mig :P Men det var lite konstiga frågor. :) Det var kul iaf!
Sedan spelade vi Mario Kart och jag vann typ två banor. Yay! :)
Det har varit en helkväll, himla mysigt.
Imorgon ska jag iväg tidigt och passa vovven i Mölnlycke. Jag hoppas att internet funkar där så jag kan blogga men vi får se hur det blir. Ska nog kika på TV och läsa massa böcker och promenera mest. På måndag är det jobb igen. Men sov så gott, så hörs vi imorgon förhoppningsvis!


Mordet i Eiffeltornet



Idag läste jag ut denna deckaren! Den utspelar sig i Paris i slutet på 1800-talet och en bokhandelsägare utforskar några mord som har begåtts på samma sätt; med bistick. Eller?

Hah, konstig resumé men men. Jag gillade den, den var spännande och jag kunde inte gissa vem mördaren var, alltså en bra bok. :) Jag tror jag är lite romantisk och gillar romaner (och andra böcker) som utspelar sig innan 1900-talet. Helst ska det vara böljande klänningar och artiga gentlemen också, men jag är flexibel och slukade denna boken. Ibland fattade man inte riktigt varför han hade skrivit som han gjorde, i och med kärleken till en rödhårig konstnär. Men kärleken är ju lite galen ibland, visserligen.
Till deckarläsare och romantiker som jag att läsa! :)

Dagens outfit


Skor: Converse. Kjol: Gina Tricot. Tröja: Sonia Rykiel för H&M. Kofta: Rut m.fl.


Örhängen: Antikt, gammalt och nytt.


Halsband: Urban Outfitters.

Sedär, en outfit, det var inte igår! :P Enjoy min sommarinspirerade outfit!

Lördagsmys

Idag är det lördag, rätt skönt. Det blir säkert mys idag, filmkväll ikväll eller så! :)
Men snart är det lite jobb innan man får slappa. Säkert mycket presenter att slå in idag, kalasdagen.
Imorgon är jag ledig och ska passa vovven! Vi ska gå promenader och mysa till det ordentligt. Vi kanske tittar på Animal Planet eller någon tjejfilm, jag vet att han gillar sånt.. :)


Han är så söt!

Hörs senare!

Fredagsslapphet

Jag är trött. Jag kanske ska gå och lägga mig, klockan är nästan elva och ag ska upp halv åtta imorgon. Suckoch stön.
Imorgon blir det lte jobb men på kvällen ska vi nog träffa kusin Olle! Det är inte ofta vi ses för han bor i Falun och det ligger en sisådär sex timmar uppåt i landet. Så det ska bli kul!
Får se vad som händer annars, jag vet bara att imorgon är det Downton Abbey, näst sista avsnittet eller så!
Hoppas att ni har en mysig fredagkväll!
Puss och natt! :)


Hair

Nu ska vi äta hamburgare och se på Hair för den har Albin aldrig sett!
Hörs! :)


Vilket kap!



En jättefin kjol från H&M för bara 99 kr! Jättekap! Visserligen har jag redan en långkjol som liknar denna men man kanske ska slå till ändå? :)

Snö igen

Igår när vi gick och la oss (rätt sent) såg jag att det snöade. Stor suck. Jag har ju använt sneakers i några dagar men nu får jag hitta ett par stövlar igen.
Igår skypade vi i typ två timmar med Albins f.d. kollega som har flyttat till USA ganska nyligen. Det var jättekul, man glömmer bort tiden så himla fort.
Nu ska jag duscha och lite sånt, ska jobba vid tre. Får se när jag kommer in med ännu ett inlägg! :P


Vackra ting från H&M

Idag hämtade jag ett paket med fina saker som hade kommit från H&M. Är mycket nöjd med allt!


En fin klänning med blommor på!


Close-up.


En bolero med hjärtan.


Close-up!


En fin klänning med fler blommor!


Close-up!

Ni kanske märker att jag gillar saker som sticker ut, blommor och hjärtan :) Den sista klänningen passar mig inte riktigt än, men jag kan ha den som målklänning. Hade en förut, den passade inte men så tränade jag med Wii Fit och gick ner i vikt och nu passar klänningen! Så tänkte göra samma sak med denna, det funkar rätt bra :)
Bra mål än att bara "gå ner i vikt".

Handväskor



Läste precis ut den här lilla boken på ungefär 500 sidor, bara om handväskor! Det handlar om alla möjliga olika sorter (aftonväska, ryggsäck, små pengpungar osv) och flera olika designers och historia om de allra första väskorna och massor av fina bilder på gamla väskor och fina nya.

Jag tyckte det var intressant och roligt, jag visste inte så mycket om gamla väskor förr eller hur de såg ut och vilka som hade dem (både kvinnor och män). Jag älskade de få sidorna som handlade om Judith Leiber och hennes vackra skapelser.


Några fina väskor av Judith.

Det är samma deal som för boken jag recenserade igår (om vintagemode), alla modeintresserade borde ta sig tid att läsa denna. Jag började läsa den igår och läste ut den nyss, för det är inte massor av text på varje sida utan mycket bilder, så det går lätt! Jag var lite handväskfreak förut, nu har jag nog bytt till skor :P Men det var ändå himla kul att läsa boken. Läs du med!

Rutschkana från sovrummet



Så underbart! Vem skulle inte vilja ha det såhär?! Jag vill iaf! :)

Våfflor till frukost..

Tänk om man hade orkat det...! :P Tror jag fixar det i helgen istället.
Nu är jag vaken och nästan färdig för att gå ut, ska bara fixa håret sen också.
Jag ska nog se ett till avsnitt av Stylisterna nu, men skriver om en stund igen!


Ser jag inte lite plastig ut? :P Som en liten docka.. Bilden togs i somras.

Sleepydags

Nu är jag trött och ska sova. Får sovmorgon imorgon och börjar jobba halv tre. Ganska soft.
Skriver mer imorgon, har en recension om en bok om handväskor... ;)
Sov gott alla!


Vintage - en stilguide till vintagemode



Marie Birde har skrivit denna fina boken om modet från 1910 till 1980. Det är en genomgång av alla stilarna och lite fakta om modeskapare. I slutet är det också lite tips och råd hur man ska hanskas med sina vintagekläder och var man bäst hittar fina.

Jag gillade boken massor, även fast jag tyckte att jag visste rätt bra hur kläderna såg ut på 1900-talet. :) I Stylisterna finns boken med på deras lektioner, och det är ju bra att kunna hur de olika stilarna i tisdepokerna ser ut. Men det finns också nöje för oss som inte är stylister!
Det finns fina bilder också fast jag hade önskat att när hon beskrev vissa modeskapares plagg att de visade den bilden hon berättade om, och inte någon annan som inte (egentligen) hörde till texten. Men men, petitesser.
För alla modeintresserade och vintagefans: köp eller låna boken genast! :)

Pride and prejudice by BBC

Nu ska jag titta på miniserien Pride and prejudice med Colin Firth som Mr Darcy :)
Det kommer säkert bli kul, fast jag tror nästan jag gillar Kiera Knightley som Lizzie bäst. Fast det vet jag kanske inte än förrän jag sett klart serien!
Lite senare kommer jag in med en bokrecension om Vintage-boken av Maria Birde! Det ni! ;)


Smycken och väskor

I måndags grejade jag lite med mina väskor och smycken. Väskorna fick jag flytta till andra hyllor för vi hade planer för den hyllan de låg förut. Smyckena låg nerpackade, vilket var väldigt synd för jag hade typ glömt bort att jag hade massa fina. Så nu finns de uppe! Och såhär blev det:


Denna lilla "damen" fick jag av Albin efter han hade varit i Spanien och spelat in För alla åldrar. På den hänger bara örhängen.


Den lite större "damen" hittade jag i en fin butik i Sthlm. Där hänger både örhängen och stora halsband. Det är lite överfullt men nu ser man dem iaf, istället för att de ligger i en låda.


Jag har tomteörhängen, dalahästörhängen, flufförhängen (de rosa), rosringar, döskalleörhängen m.m.


Här ligger några armband, halsband, hårprydnader och en ring. Närmast är de som ser ut som bakelser eller saker man kan äta. <3


Bara massa halsband. Vissa hade jag glömt bort men nu ska jag använda dem massor!


Lite armband, halsband och örhängen. Och en klocka! Jag tycker jag har ordnat det rätt bra.


Sedan fick väskorna en ny plats. De små fick fint plats här men de större..


..de fick det lite trångt, för de var så stora. Men men.

Jag tycker om att ordna, dona och fixa så allt är på sin plats och iordning. :) Jag är väl ett freak. :P

Solig onsdagsmorgon!

Soligt idag igen! Yay!
Bara för det ska jag sporta mina rosa converse idag. Man blir så glad och pigg i kroppen när solen lyser.
Men men, jag tror det kommer upp ett inlägg lite senare, får se om jag hinner fixa till ett till innan jag måste rusa!


Från Rom.

No time for blogging

Har varit dålig med saker att blogga om och dessutom orkar jag inte :P
Vill helst lägga mig i sängen och läsa nu. Har jobbat hela dagen idag och ska jobba hela dagen imorgon också. Egentligen skulle jag varit ledig men jobbar istället. Det gör inte så mycket, men hade planerat att vara ledig och inte göra någonting.. :P Inte lätt att vara lat ibland!
Jobbar lite på torsdag också (tre timmar), på fredag (tre timmar) och lördag (fyra timmar) så det blir lite varje dag. På söndag ska jag kanske passa vovven också, så fullt upp!
Jag ska kanske sätta mig och skriva några inlägg som jag kan lägga upp imorgon, vi får se om jag kommer på något!
Ha en fin kväll!


Filosofiska söndagsklubben m.m.





Jag har visserligen läst böckerna innan, som handlar om Isabelle Dalhousie som bor i Skottland och som ibland är lite mer nyfiken än vad hon borde vara. Hon försöker nysta upp mord eller små problem som dyker upp på hennes väg.

Jag gillar de flesta av Alexander McCall Smiths böcker, de är alltid så härliga att läsa. Jag gillar ifs Damernas detektivbyrå bäst eftersom den har en sådan lugnande och härlig effekt på en. Filosofiska söndagsklubben och de andra i serien är lite mer filosofiska (som ni kanske hör på namnet) och lite klurigare än Damernas som är mycket mer enkel i tänkandet.
Men det är intressant hur han skriver på olika sätt, men oftast är det starka kvinnor som det handlar om. Vi gillart! :)
Jag föreslår att ni först läser Damernas detektivbyrå-serien och sedan denna, så får ni helt enkelt bestämma er själva för vilken ni gillar bäst. Det klassas väl som deckare, antar jag, fast jag tycker mer det är må bra-böcker med lite klurigheter instoppat här och var. :)
Passa på och läs hans böcker, om ni inte redan har gjort det, det är väldigt mysigt/kul/spännande! :D

Solig tisdagsmorgon!

Snart är det dags att dra till jobbet och jag är redan på bra humör för solen lyser så fint och det ser ut som en varm höstdag/kall vårdag. Känns riktigt bra att börja jobbveckan (eftersom jag var ledig igår) med solsken! :)
Jag har lagt in något tidsinställt inlägg som dyker upp under dagen.
Efter jobbet ska jag äta middag med mamma och promenera lite med henne och vovven, och sedan åker jag hem till söte Albin.
Hoppas att ni får en fin dag och att ni har solsken hos er också!



Urtjusig klänning!



Den här ursnygga klänningen finns på H&Ms hemsida, kostar 599 kr. Jag måste nog slå till! :) Perfekt för sommaren och sena, ljusa kvällar på någon fin fest.
Nu blir det till att lägga sig att läsa tills man somnar! :) Gonatt!

Styleby



Den här ramlade ner på mitt hallgolv idag! Ska bli jättekul att läsa den!

Sarahs nyckel



På bokrean hittade jag denna boken. Jag har sett en trailer för filmen med Kristin Scott Thomas och såg att den var baserad på en bok och så hittade jag den på rean och slog till!
Och det är inget jag ångrar, tvärtom!
Det handlar om Julie, en amerikanska som har bott halva sitt liv i Paris, och hon får i uppgift att skriva en artikel om Vélodrome d´Hiver på tidningen där hon jobbar. Men det blir inte så lätt som hon hade trott, för ingen vill minnas eller berätta någonting.

Den var nästan jobbigt spännande, väldigt fint skriven och det var nästan tvärtemot en må bra-bok men ändå så fick den mig att må lite bra, på ett konstigt sätt. Det var ju väldigt sorgligt alltsammans, för det har ju hänt. Jag måste nog ta och se filmen också, och kolla hur de upplevde boken.
Detta är en väldigt bra bok som jag rekomenderar till alla, för alla borde läsa och minnas och aldrig glömma bort. Och så är själva boken underbart bra.

Tvättdags!

Håller på att tvätta nu, men en maskin vill inte släppa ifrån sig tvätten! Den ser ut att vara genomblöt och vill inte riktigt centrifugera, så jag lät den vara och tog bara upp en maskins tvätt. Hoppas på att den har skärpt sig när jag kommer ner igen annars vet jag inte vad jag ska göra.

Idag ska vi slappa, tror jag. Eller städa :P Både och kanske. Jag funderade på att köra ett baspass idag men vet inte om jag orkar. Vi tränade ju igår, även fast jag tror jag sträckte mig i ljumsken och tränade inte så mycket för det gjorde äckligt ont. Men idag har det nog gått över.
Kanske kör ett litet blandat pass på Wii!

Ikväll är det Top Model och två ska åka ut, om jag minns rätt. Helt sjukt. Jag gillar Chelsey och Kayla, jag hoppas på att de får stanna kvar. Vet inte vem av dem som jag vill ska vinna men det ordnar väl sig nästa vecka :)
Jag bloggar lite senare, bl.a. en till bokrecension!


Älskade skor!

Köpte en bok på bokrean för ett tag sedan, som jag bara tänkte skriva lite kort om.



Det är mest en hyllning till alla sorters skor som det finns och lite om designers och vad man använde för skor förr osv. Det är ingen tjock bok, jag läste ut den på någon timme eller så.
Men den var lite rolig och med lite fina illustrationer.
Började fundera på hur många skor jag egentligen har och jag kom fram till: 51 par skor! Och då har jag kanske några hemma hos mina föräldrar också, så vi kan tippa på 60 :P Men jag använder ju inte alla, vissa har jag fått av farmor och de är fina att titta på men jag använder dem inte.
Men det var intressant att äntligen få veta :) Hur många har ni? Fler eller färre? ;)

Ny gardin!


Fint va?

Mamma har varit här och hjälpt oss med gardinen. Nu har vi en att sy i köket men det tar vi en annan dag. Och så ska vi köpa gardiner till vardagsrummet någon dag när vi åker till Ikea igen.
Nu blir det nog att äta lite lövbiff och se på Scott Pilgrim vs. the world som Albin köpte igår!
Och så ska jag se Top Model från i måndags också. Lite myskväll idag igen alltså :)

Vikthets

Det handlar om vikthets i LaLa-land just nu.
Jessica Simpson ska snart gifta sig men om hon inte börjar banta och slutar äta friterad mat och onyttigt så vill hennes nyttige pojkvän ställa in bröllopet. Va? Vad är det för kille?
Borde inte han tycka om henne som hon är, om han är ihop med henne? Hon var ju inte smal när de blev ihop, så vad förväntar han sig?
Och Jennifer Hudson har gått ner typ tre storlekar, och man känner inte igen henne längre. Tycker det är sorgligt för hon var mycket snyggare när hon var lite fylligare. Nu har hon storlek 36, tror jag, och nu ser hon typ ut som alla andra kändisar, inget märkvärdigt med henne.

På tal om det så ska jag träna snart. Men det är mest för att jag ska må bra, få kondis så jag inte mår kasst av min astma. Och för att jag vill vara lite nyttigare så jag har glädje av min kropp om 20 år.
Vad tycker ni om all hets? Jag utsätts inte för någon hets men mina föräldrar påpekar att det är bra att jag tränar så jag slipper få jobbiga astmaanfall och det är ju sant. Men det är inte som med Jessica S och hennes pojkvän, som förresten bara har varit ihop i ett halvår och nu ska gifta sig. Weird?


Bilden till vänster är den nyaste, som ni kanske förstår.


Jessica måste ge upp sin älskade friterade mat för en man? Hmm..

Onyttighetsmaraton!

Vi har handlat lite onyttigheter, vi ska mysa till det ordentligt framför mello sen! :)


Pizza till mat, dipp med morötter, chips, lite choklad och cola. Men imorgon blir det träning! :P

Ska ni också bänka er framför TV:n? Jag vet inte riktigt vem jag hoppas ska gå vidare men bara inte en ballad. De är så tråkiga att se på, bättre när det händer saker på scenen. Men det ligger väl mellan Saade och Danny, har jag hört. Bara ingen fuskar :P Vi får se.
Hörs nog senare! :) Mys till det ikväll, på erat sätt!

Partylördag

Kanske inte för min del, jag hade nog tänkt att spendera kvällen i soffan. Har svinont i magen. Men men, det går nog över sen. Jag lägger upp iaf ett inlägg under dagen, eftersom jag tänkte dra in till stan efter jobbet.
Ha en fin lördag!


Populärt att inte blogga?

Konstigt att jag får mer läsare när jag inte bloggar :P Jag uppdaterar kanske för ofta?
Borde kanske bara blogga två eller tre inlägg om dagen och inte mer, annars hinner folk kanske inte läsa igenom. Om man inte använder bloglovin förstås.

Idag var det kalas och god mat! Trevligt att träffa släkt också. Nu har jag fruktansvärt ont i magen samt är dötrött så jag ska nog gå och göra mig iordning för att sova eftersom jag ska upp halv åtta imorgon. Jobb som ni kanske misstänkte. Efter jobbet vill jag nog gå och spana i lite klädaffärer, men vi får se vad jag hittar på. På söndag ska vi nog försöka sy gardiner! Äntligen ska det se lite mer hemtrevligt ut här.
Imorgon är det förresten finalen i mello, va? Om jag inte minns helt fel :) Vi ska nog kika, fast jag har nog missat några lördagar.
Jag hoppas att ni är ute och dansar eller myser med pojkvän/flickvän/kompisar/familjen och inte går och lägger er så tidigt som jag gör! :)


Scar Tissue



Anthony Kiedis
har skrivit en självbiografi tillsammans med Larry Sloman och det är inget mesigt liv han har levt (hittills)! Det handlar om musik, tjejer, droger och all världens problem man kan få om man en gång har provat knark, sprit eller sex.

Jag tyckte att den liknade Livet av Keith Richards väldigt mycket men det är tveksamt om inte Anthony är värre än Keith när det gäller droger. Det kändes nästan så iaf. Och alla hans förhållanden är ganska många att ta upp, och alla var inte problemfria utan snarare tvärtom. Jag är inget jättefan av RHCP men jag tycker det är intressant och kul med självbiografier av skådespelare eller musiker.
Det blev nästan så att man var lite trött på honom, kan han inte rycka upp sig? Han var ren i nästan fem år, sedan torskade han. Och sedan ren i några månader och torskade. Osv osv osv. Men det är ju inte lätt för mig att förstå hur fast man kan bli. Eller hur desperat man kan bli för att få det som får en att känna att världen är okej.

En läsvärd men lite konstig bok, som jag är lite osäker på om jag rekomenderar eller inte.

Fredagsmys!

Jag hoppas på det iaf! :) Visserligen ska vi på kalas men det blir god mat och kramas med släkt.
Vaknade halv sju idag av huvudvärk. Superjobbigt! Kunda inte somna om pga den, så jag gick upp och tog en tablett och somnade om. Vaknade vid kvart över åtta och tänkte att jag kunde sova lite till och sedan gå upp vid typ halv men vaknade sedan halv tio. Suck. :P
Nu ska jag iaf gå och duscha och sedan se ikapp avsnitten av Stylisterna! Det blir nog till att kika på en kostym till älsklingen också, om jag hinner innan jag ska jobba. Måste ju luncha också. Så nu får jag skynda mig!


Lite mer om Sälen

Tänkte bara skriva lite till, har nästan nämnt allt men ändå.
I tisdags var det kvinnodagen och fettisdagen så vi "firade" med semlor och påskmust! Mycket trevligt :) Jag tyckte att de fem dagarna var ursköna. Dels fick jag umgås med mina föräldrar och Albin (och Oliver) och vara ledig och dels åka skidor, som inte tillhör vanligheten. Fast det var också himla kul, även om man blev rätt trött i benen.
Jag är så stolt över Albin som åkte skidor för nästan första gången i sitt liv. Vi höll oss mest till gröna (mycket lätta) och blåa (lätta) backar men mig gjorde det inget, jag var rätt ringrostig så jag övade upp mig igen. Sista dagen vågade vi oss på röda backar (medelsvåra) och det gick bra.
Nu har jag vant mig vid att umgås massor med föräldrarna igen så nu känns det rätt tomt när det bara är vi i lägenheten. Men det gör inget, Albin är trevligt sällskap :)

Imorgon börjar jag tre, innan dess ska vi kanske kika på en kostym på MQ åt Albin. Och efter jobbet blir det kalas hos mormor. Då får man träffa släkt igen, det blir kul!

Förresten! Min bror skrev på Facebook förut att han är nu förlovad med sin Sara! Jag är så glad, jag tycker om dem massor båda två och de passar så bra ihop, så det var nästan på tiden! :) Just nu är de i Italien och har det romantiskt. Är så himla glad för deras skull.
Nu ska det sovas! Nattiiii!


Ensamma hjärtan och hemlösa hundar



När vi var i Sälen började jag på denna och läste ut den efter ca en dag eller två :) Den var himla bra!
Det handlar om Rachel som är testamentsexukator efter sin moster och får därför ta hand om hennes hus samt hundstallet för hemlösa hundar, övergivna eller misshandlade hundar. Det handlar också lite om Natalie som desperat försöker få barn med sin man och Zoe som försöker stå upp mot sin dumme exman som kör över henne varje gång de ska lämna ungarna till varandra.

Detta är en klassisk chiclit och jag älskade den! :) Dels för den handlar om hundar men också för att sättet den var skrivet på var så mysig. Inte för sliskig men riktigt mysig. Den var svår att lägga ifrån sig även om man kunde förutse det mesta i boken. :P Men det kan ju vara lite tryggt också, att veta vad som ska hända även om det är kul med spännande böcker där man inte vet alls vad som kommer hända på nästa sida.
Det är en bok för de över 25 tror jag men 20-åringar kan säkert tycka att den är kul. Det var en del med barn och IVF-behandlingar och sånt som jag inte kan relatera till men jag läste den mest för hundarna som fanns med i boken.
Jag rekomenderar den starkt till alla hundtokiga människor eller alla egentligen. Läs den och gilla! :)

Lite bilder från Sälen

Jag tog faktiskt inte så många bilder, det blev bara ett trettiotal och en del var rätt suddiga och kassa :P Men här får ni iaf!


Sötpojkarna i soffan.


Jag älskar hur Oliver ligger ihopknölad istället för att breda ut sig i soffan. Urgullig hund du har, Sara! :)


Pappa tittade på Vasaloppet större delen av söndagen medan vi åkte skidor.


Mamma löste sudoku och posade.


Altanen var lite översnöad.


Oliver är en liten soldyrkare!


Jag tyckte det här var jättekul, för Oliver brukar bli kallad för Korven av sin husse och matte. :)


Nu är vi på Hundfjället! På söndagen, första skiddagen, var det jättefint väder men lite sämre de andra dagarna.


Jag fick låna mormors fina blå skidor.


Uppe i backen står mamma och Albin och pysslar med pjäxorna innan de åker ner.


Det var rätt lite folk fast det var fint väder för de flesta brukar åka hem på söndagarna. Det var så skönt! Inga köer! :)


Här är vi uppe på toppen och ska nerför ravinbacken som inte är så brant som det låter utan är en blå backe. (Lätt) Pappa fixar till skidorna.


Det var typ tredje gången som Albin stod på ett par skidor, så vi åkte mest lätta backar men det var jättekul!


Albin åkte i barn"liften" för att sedan åka ner för barn"backen". Det var ingen riktigt backe men han lyckades ramla ändå.. :P


Mamma och jag skrattade så vi höll på att ramla omkull.


När vi åkte hem kastade Albin snö på mitt fönster. Ligist!


Här är typ enda bilden på mig, för det var jag som var fotograf och blev inte fotad alls, vad jag vet.


Albin försökte se ut som en Bond-skurk med ett djur. Men det gick väl sådär. :)

Jag ska fråga Albin om han tog några bilder, för då kan jag ju lägga upp de här. Men detta var det jag hade fotat. Annars slappade vi mest. :)

Skitväder

Nu håller det på att snöa/regna och jag har verkligen ingen lust att bylsa på mig och bege mig ut i rusket. Men får väl rota fram mina gummistövlar, för mina vinterstövlar tål inte slask. Av någon konstig anledning.
Kan det inte bli vår? Hatar slask. Snö är väl okej men slask är hemskt!

Känner att jag missat en del på tv. Missat tre avsnitt av Stylisterna, ett av Downton Abbey, ett av Klass 9A och måndagens avsnitt av Top Model. Top Model finns tyvärr inte på tv3play, så jag får vänta tills söndag och hoppas på att jag inte glömmer bort det, de andra programmen finns som play som tur är.
På lördag hoppas jag att mamma, pappa, Albin och jag kan gå på Kings speech, vill så himla gärna se den!
Men jag lägger upp några inlägg snart som ska ramla in under dagen. Ha det fint och hoppas ni slipper gå ut i slasket alternativt har fint väder! :)


Nit-läppar



En tjej som heter Jesse J har en musikvideo där hennes läppar ser ut såhär. Väldigt coolt men jag skulle tycka det var störande att inte kunna pussa på Albin. Men men, det ska ju inte hon göra, så det gör ju inget.

Jag sa ju att jag skulle blogga mer men jag orkar inte. :P Jag ska göra mig iordning nu, och sedan sova. Det blev nämligen så att vi såg en film när vi åt förut. Chicken tikka masala och Monsters Inc. Imorgon är det jobb hela dagen och jag hoppas på att få ut några inlägg.
Sov gott!

Hemma igen!

Nu är jag äntligen hemma! Skönt att få ligga i egna sängen men annars var det ytterst trevligt att åka på minisemester med älsklingen och föräldrarna, och lill-vovven såklart!
Ska lägga in bilder sen och skriva lite mer men snart ska vi sticka ner och handla lite mat och hämta ut paket, så ni får hålla er lite till :P


Sälen!

Hej, vad jag har varit dålig på att blogga! Hela två dagar utan ett enda litet blogginlägg, det är ju skandal! :)
I lördags jobbade jag till två och sedan åkte vi bil i ungefär sju timmar, så vi gick nästan direkt och la oss när vi kom fram till stugan.
Igår slappade vi på förmiddagen men på eftermiddagen åkte mamma, Albin och jag skidor medan pappa och vovven softade hemma. Det var säkert 10 år sedan jag åkte skidor så jag var lite nervös att jag hade glömt hur man gjorde. Det var lite otäckt, tyckte mesiga jag, så vi åkte en grön backe (mycket lätt :P) till att börja med. Det gick ju bra, så vi åkte den igen :P Och sedan åkte vi upp med en sittlift och åkte en blå backe ända ner. Allt gick bra och det var kul men jobbigt för benen :P
Idag är det Oliver och jag som softar på förmiddagen men jag ska nog åka skidor på eftermiddagen med pappa och Albin. Vi får hyra pjäxor till mig för mormors är för små, upptäckte vi igår. Mina fötter höll på att domna hela tiden :P Och det är ju mindre bra.
Idag kollade jag mina mail och oläsa blogginlägg. 106 inlägg som jag inte hade läst men nu har jag det! Nu ska jag lägga mig och läsa en mysbok innan folket kommer hem och ska äta lunch.
Mina ben är nog lite slut från igår, för man använder ju dem rätt mycket när man ska svänga och ploga sig fram :) Jag har inte ramlat än iaf! :) (Ta i trä?)
Hoppas att ni får en fin dag, så ska jag försöka logga in imorgon också!

Tegarderob



Visst är den söt, den lilla tegarderoben?! :) Det här hittade jag på en rolig sida som har videos och annat, så jag vet inte om man kan få tag på denna eller om det bara finns en av den. Men den är fruktansvärt gullig och jag hade gärna lagt beslag på den! :)

Hatthyllan på plats!

Nu är hyllan äntligen på plats! Vi fick flytta spegeln, för väggen som vi hade tänkt ha hyllan på var tydligen inte så stabil att borra i, så vi bytte bara plats. Men jag tror det blir bra, det ser mysigt ut. :)


Lite suddigt men visst ser det bra ut?


Och här är spegeln. Det känns lite konstigt men funkar nog bra.

Nu ska jag strax sticka till bussen och åka och jobba lite. Får se om jag hinner blogga innan filmen men ett kort inlägg hinner jag nog med. Ha det!

Sovmorgon

Men vad är det med mig?
Nu vaknade jag tio idag. Jag som alltid brukar vakna typ åtta eller nio, nu när jag är ledig verkar det som att min kropp har ställt in sig på sovmorgon. Ifs gick jag inte och la mig förrän klockan ett, så det kan ju vara det också :P Och så låg vi och pratade lite, så det är kanske det som är förklaringen.
Jaja. Nu är jag här iaf! :)

Jag måste verkligen packa innan jag åker till jobbet idag, annars hinns det inte med! Idag ska jag ju jobba och när jag kommer hem ska vi äta lite snabbt och sedan på bio. Och imorgon ska jag jobba och direkt när jag har slutat så åker vi till fjälls! Vi ska åka rätt länge men jag tycker att det är helt okej om jag har någon tidning/bok och musik att lyssna på. Och att man får ta raster! Och äta gott. :)
Vi får se hur bloggandet blir där uppe. Albin tar med sin laptop men vet inte om det finns internet eller om jag ska åka mycket skidor eller så. Vi får se.
Bloggar mer senare, nu ska jag äta frukost! Är superhungrig!


Ikväll är det biotajm!

Torsdagsblogg

Vad konstigt att jag får mer läsare när jag bloggar sällan. Är det kanske det som är melodin, konsten att lyckas med bloggande? :)
Vem vet?

Idag är det torsdag och jag har jobbat idag. Lite jobbigt, en del att göra. Visserligen kul men kände mig slut när jag kom hem. Har ätit god mat och sett halva Robin Hood: Men in tights, men Albin höll på att somna hela tiden så vi har pausat och nu sitter vi båda och bloggar. :) För att han ska vakna till lite.
Jag är så stolt över honom förresten! Det är jag visserligen jämt, men extra stolt är jag nu när han bloggar på Partille Tidnings hemsida, är bloggare i en vecka. Inlägg varje dag om högt och lågt :) Och han fick med ett fult ord i det första inlägget som dessutom publicerades i papperstidningen.. :P
Ni får en länk så ni kan läsa hans blogg. Den är faktiskt riktigt grym. När vi inte var ihop så följde jag hans blogg som en slav, läste igenom ALLA gamla inlägg. :) Dels för han var så söt men dels för det var roligt också.
klicka här så kommer ni dit!


Här får ni en tokig bild på mig som jag hittade.

Hoppas ni har en mysig kväll!

Bråttom!

Nu har jag superbråttom till bussen!
Har tyvärr inte hunnit ställa in några tidsinställda inlägg men om jag får tid mobilbloggar jag kanske lite.
Annars får ni ha en fin torsdag så hörs vi ikväll!


Driftstörningar

Jag tror det inte är många som lyckats blogga på eftermiddagen idag, eftersom det var störningar på blogg.se. Men det gjorde inte så mycket, jag roade mig med annat istället.
Har varit och hälsat på hos mormor och morfar idag. Hjälpte mormor lite med datorn, hur man kan söka efter saker och att man ska vara källkritisk :) Och så löste vi lite korsord.
Och så fick jag mat! Och mamma, vovven och Albin kom dit också, mucho trevligt. Julkorv med potatis, så urgott! :)

Imorgon ska jag jobba hela dagen istället för bara några timmar, som jag hade trott innan så hinner inte träna imorgon. Och på fredag ska vi på bio så ingen träning då heller, för vi åker till fjälls på lördag, direkt efter jag slutat.
Måste packa förresten! Ihp. Har gjort en packningslista, så det ska nog bli okej.
Nu ska jag slappa lite, men bloggar nog lite mer imorgon.
Ha det fint!


Dogtag



Den här dogtagen ska man ha till mobilen, om jag lyssnar på Spotify eller så. Då slipper jag ha framme den och bläddra hela tiden, för den här har bluetooth. Awsome, ska testa idag! :)
Himla smart grej, för det är så störande om man inte vill lyssna på en viss låt och måste ta fram mobilen, av med låsningen och sedan bläddra fram till den låten man vill ha.

Black Swan

Jag blev så sugen igår när Natalie vann en oscar för bästa kvinnliga huvudroll, så jag gick och bokade ett par biljetter till på fredag, då filmen har premiär.
Träffade några i lördags som hade sett den. Den är tydligen läskig och går under huden på en. En tyckte att den var asbra och en annan tyckte att den var mindre bra.
Men den verkar bra, även fast jag inte brukar gilla thrillers. Det värsta är att jag bokade biljetter till klockan nio, så efter filmen ska man hem och sova :P Får säkert mardrömmar.


Ny månad

Nu är det mars, och snart kommer våren, förhoppningsvis! :)
Nästa månad är det ju april och då blir det påsk. Det tycker jag är extra trevligt för då brukar vi oftast åka till landet och om jag har tur (och det har jag rätt ofta :P) så får man leta påskägg med godis. Fortfarande, fast jag kanske är för gammal egentligen :)
Förra året gick Albin och jag ut och gömde kinderägg till de vuxna, de brukar ju inte få leta påskägg. De tyckte att det var jättekul! Så det blir nog till att fundera ut vad man kan gömma i år. :)
Nu är det jobbdags! Det ser ut att vara grått och tråkigt ute men jag kan gömma mig i min varma jacka.
Förresten fick jag en cool grej hemskickad igår, visar den senare idag!
Ha en fin tisdag!


Dubbla Top Model och Oscarsgalan

TV-kväll har det varit sedan åtta! Alltså har jag suttit bänkad i fyra timmar, det är ju kanske mindre bra... :P
Men först var det Top Model och sedan kom ett avsnitt till! Nu är de i Rom, superspännande! Och efter de avsnitten var det en summering av Oscarsgalan i två timmar.
Väldigt kul att se på. Jag gillade bäst när Hugh Jackman var värd men Anne och James funkade också.
Jag är så sugen på att se flera av filmerna!
Men nu måste jag sova, ska ju jobba imorgon! Skriver mer då! Natti!


Natalie är alltid vacker, och det var himla kul att hon vann en Oscar!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0