Igelkotten

Häromdagen såg mamma, Albin och jag denna filmen, som är baserad på boken som jag har recenserat tidigare. (Det kan du läsa HÄR)
Den handlar om madame Michel, Paloma och Herr Ozu. Paloma är 11 år och är väldigt intelligent och bor i en rik familj i en dyr våning och hon vill ta livet av sig. Madame Michel är portvakt och bor med sin katt Leo (efter Tolstoj) och som läser svåra böcker men vill inte att någon ska veta. Herr Ozu flyttar in i huset och vänder upp och ned på allas världar.
Den var fritt baserad från boken så vissa grejer var annorlunda men fungerade bra visuellt, det hade inte funkat på samma sätt om det hade varit helt baserat på boken.
Franska filmer är lite speciella och jag brukar gilla dem men filmen var lite seg. Det gäller ifs boken också, men jag tänkte att man kanske kunde säga mer med en film, på ett annat sätt. Men det blev ungefär samma resultat som i boken.
Om man gillade boken tycker jag att man ska se filmen, eller om man gillar franska filmer men då får man vara lite förberedd på att det kan bli lite småsegt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0