Mattbyte i köket

Vi hade besök tjugo i åtta av en hantverkare som skulle byta ut mattan i köket. Suck. Varför kunde han inte komma en timme senare bara? Aja. Jag slapp gå upp iaf, Albin fixade det. :P Han tog bort mattan och kom tillbaka några timmar senare. Då hade jag iaf gått upp och hunnit diska, det såg rätt illa ut innan. Vi hade tänkt att fixa det innan han kom men det hanns inte med.


Allt från köket fick bo i vardagsrummet ett tag. Jag ligger och läser i soffan medan Albin dokumenterar.


Kylen fick också flytta på sig.


Spånskivegolv kunde man ju haft om man ville vara den som är den. Men vi ville inte det.


Nya mattan!


Den är mörkare än den vi hade innan.


Såhär såg golvet ut innan.

Bild från lördags

Hittade två fina bilder från i lördags :) Med blixt. Vill egentligen inte ta med blixt men om man tar utan och de rör på sig så blir de ju suddiga. :P I-landsproblem..


Emelie och Sissel myser i soffan.


Söta födelsedagskalasbarnet! :) Idag fyller hon år. Hurra!

Det var en jättefin lägenhet hon hade, jag hade aldrig varit där så jag trodde att jag skulle gå vilse men lyckades rätt bra med att hitta rätt. Kom först, naturligtvis :P
Födelsedagstjejen hade sina bröder där och några av hennes klasskompisar var där. Tre av mina vänner var också där, och Albin kom lite senare och sedan drog vi hem för jag behövde verkligen sova. Däckade typ när jag kom hem. Men men, mycket trevlig kväll ändå!
Har ett uppdrag idag och det är att posta presenten som jag glömde hemma. :( Klantigt!


Hittade en fin ask! :)

Casanova

Hej hopp! Det blev inte mycket bloggande igår. Jag hade tänkt att få gjort en del men det blev inte så. Ingen träning och jag såg inte på lördagens avsnitt av Downton Abbey som jag missade eftersom jag var på kalas. Men träffade min bror igår. Fick hjälpa till att raka bort småhår i nacken :P
Det har jag aldrig gjort förut så jag hoppas att jag gjorde rätt och att det blev bra :) Det blev myskväll igår. Jag gjorde fläskotletter och vi såg på Casanova, för den hade Albin inte sett men som tur var tyckte han att det var rolig. Yay! :) Jag kände mig så romantisk och 1700-talsaktig igår :P

Idag har vi haft en mattläggare här (bloggar om det snart) och nu ska jag se på Downton Abbey, torsdagens avsnitt av Stylisterna och det som släpptes idag (Stylisterna igen alltså). Och så blir det träning, eftersom jag missade det igår.
Skriver snart!


Sen gårdag

Hej hopp! Idag gick vi upp vid tio, för vi gick och la oss typ två.
Lite trött men har fått mina 8 timmar iaf, så är nog nöjd ändå. Idag blir det nog till att vara lite lat. Men jag ska handla och träna också. Och så kommer brorsan lite snabbt på besök.
Gårdagen var jättetrevlig med hemmafest men jag var lite dum och hade inte ätit ordentligt så det lilla lkoholaktiga jag drack gick ju rakt in. Men men.
Det var trevligt ändå :P
Nu ska jag läsa lite i någon av mina böcker som jag köpte på rean! :P


Knas-Josie!

Dagens outfit


Jeans: Gina Tricot. Tröja: H&M. Kofta och väska: MQ.


Såhär knepig ser jag ut när jag ska träffa kompisar. Iaf idag.

Ha en fin kväll, vi hörs väl imorgon! :)

Hästshowen

Nu är jag hemma igen! Ni får lite bilder, sen ska jag gå och leta kläder. Vad ska man ha på sig? Denna eviga fråga..!


Vi satt rätt högt upp men man såg bra och så. Men nästa år vill jag sitta front row! :) Så man slipper gå upp för alla trappor.


Fin häst. Ponnyhoppning. GP-ponnyn om jag inte minns helt fel.


De myllrade ut som små myror och plockade ihop alla hinder snabbt som attan!


Prisutdelning! Yngsta tjejen, en liten tolvåring, vann allt.


Agility! Det var jättekul att se på, alla hundarna är så duktiga.


Gymkhana, det var också himla kul att titta på. De var så otroligt duktiga och snabba!


Sverige kom på andra plats och Wales vann. De var verkligen jätteduktiga!


Sedan var det hoppning! Jag tyckte att hästen hade ett fint namn; Quite Expensive.


Massa duktiga ryttare, det var otroligt kul att se hur fint de hoppade.


Roger Moore? Undrar om han är hingst?


En svensk tog silver och en svensk tog brons. Fransmannen Rozier vann.


Det var en jätterolig dag, och det kommer nog bli en rolig tradition så i år ska jag beställa biljetter tidigt så vi får bra platser! :)

Göteborgs Horse Show

Nu ska jag iväg på festligheter tillsammans med mamma! :)
Det var hennes födelsedagspresent ifrån mig. Oturligt nog ska vi sitta rätt högt upp men så går det när man inte beställer i typ augusti.. :P
Jag kommer inte blogga jättemycket idag men kommer nog fixa till något mer inlägg ikväll innan jag ska på kalas.
Ha en jättefin lördag, allihop!


Guernseys litteratur- och potatisskalspajssällskap

Mary Ann Shaffer har skrivit den här boken med det underliga men roliga namnet.



Boken är skriven i brevform, vilket inte är jättevanligt och därför välkommet. Det handlar främst om Juliet som bor i London 1946 och är författare. Hon skriver brev till sin förläggare, sin vän och sedan en grupp personer som bor på ön Guernsey och deras litteratur- och potatisskalspajssällskap, varför och hur det kom till.

Jag gillade den verkligen, den var väldigt rolig och när jag trodde att jag visste vad som skulle hända härnäst så överraskade Mary Ann och bytte spår totalt :) Det var svårt att lägga ifrån sig den och sånt är ju alltid bra. Jag tycker också det är intressant med krigsskildringar och den som de berättar om i boken har jag inte läst eller hört om tidigare, så det var ju också spännande! Alltså: om du gillar roliga böcker som handlar dels om krig men också om böcker så är detta den perfekta boken för dig! :)

Fredagsmys!

Idag är det fredag igen, yay!
Och jag ska jobba hela dagen idag, det brukar jag inte göra så det blir kul. Jag ska nämligen inte jobba imorgon, men det blir rätt skönt, då får jag lite sovmorgon imorgon istället.
Jag ska försöka mobilblogga bokrecensionen, får se hur det går :) Hinner nämligen inte nu, är inte klar än och måste sticka om tio minuter! :P

Men ikväll blir det fredagsmys med älsklingen iaf! Cola och spagetti med köttbullar, mmm, romantiskt..! :) Kanske en film på det. Vi såg förresten världens roligaste avsnitt av Big Bang Theory häromdagen, måste kolla upp vilket det var för ni måste se det! Det var så kul, vi skrattade typ konstant och det brukar vi inte :P
Hoppas på att ni får en jättefin fredag! Pussar! :)


Ny bok


Idag köpte jag en bok som inte var på rean men som jag hade spanat in tidigare!


Min att läsa-hög har inte precis krympt. :/ Jag vill så himla gärna läsa alla!

Inte hänt så mycket idag förutom att vi inte åt någon middag. Knepigt men om man fastnar vid varsin dator så gör man. Mackor och juice blev min middag vid typ tio :P Får bättra mig imorgon!
Nu ska det sovas! Nightie night!

Lite låg

Nu är jag hemma från jobbet.
Idag är jag lite låg, så jag tänkte inte sitta vid datorn så mycket. Istället tänkte jag lägga mig i soffan och titta på Chocolat för den är så mysig och fin. Och mumsig, om man fick smaka på all rekvesita i den filmen! :P
Kommer kanske in med en bokrecension senare annars får ni den imorgon.
Imorgon jobbar jag hela dagen förresten så det blir kanske inte så mycket bloggade då heller. Och på lördag ska jag på Göteborg Horse Show med mamma på förmiddagen och eftermiddagen och på kvällen är det fest hos en kompis. Puh. Helt fullt.
Och idag är det ju För alla åldrar, don't miss it! Avsnittet heter tydligen Ninjans återkomst. Låter det inte läskigt och bra på samma gång så säg?


En sån här kopp med varm choklad och grädde och mashmellows hade inte varit helt fel nu!

Bokrea!


Jag har hittat lite mysiga reaböcker!


Min lilla hög.


En trevlig bok i min lilla hög! :)


Älskade skor, låter inte det trevligt? :)


Del 1 och..


..del 2!


En damroman borde passa mig, jag är ju en dam. Typ.


Stylisternas bibel, och nu kanske min?


Såg trailern för filmen i måndags och tyckte den verkade vara intressant så slår till på boken sålänge!

Detta fanns i den trevliga kassen jag kom hem med. För min ekonomis skull hoppas jag att jag inte hittar mer fina böcker :P
Nu är det dags att sova! Gonatt!

Burberry AW 11

Jag kollade in Klings blogg och hon hade lagt till en video från Burberrys visning.
Jag blev så kär i nästan allt! Kapporna var underbara och klänningarna och hattarna.. Skorna skulle jag bryta båda fötterna i men de var coola. Hela visningen var underbar, älskade första och sista låten.
Lägg lite tid och titta igenom videon, underbart!
Kika här!


Älskar rosetten! Och vita kappan, måste skaffa..!


Den blå, hur snygg är inte den?


Finalen. Underbar!

Det sociala nätverket



Igår fick jag hem denna! Och vi såg på den också, igen. Jag gillar den verkligen. Det känns nästan som att alla som har Facebook borde se den men alla kanske inte är intresserade av sånt. De intresserar sig inte för skaparen av något, de vill bara använda. Men de borde se den ändå!
Den är smart, rolig och häftig. Jag recenserade den när vi hade sett den på bio, det kan du läsa här.
Är väl halvvägs med tvättandet. Suck suck. Vill helst sitta i soffan och kolla på Sense and Sensibility men det får jag göra när jag är klar, vill inte hålla på att avbryta och springa ner och hänga tvätt :P

Tvättdags

Nu håller jag på och tvättar. Orkar egentligen inte men det är så skönt när det är gjort och allt är rent.
Idag är det förresten bokreans första dag! Ni ska väl gå och köpa på er minst en bok? Jag har skickat sambon att plocka ihop kanske sex stycken åt mig, jag hämtar dem sen när tvätten är klar. :)


Två tvättar på gång..


Nu går sista lasset!

See you later!

John Blund och jag

Jag ska gå och lägga mig nu. Facebook håller på att krångla så jag kan lika gärna lägga mig i min mysiga säng, titta på min sovande pojkvän/sambo/fästman och läsa Scar Tissue (av Anthony Kiedis).
Imorgon är jag ledig och det blir tvättning och antagligen träning. Vi höres, tänkte blogga lite om Burberry imorgon!


Ordning i hyllorna

Jag grejade lite med mina böcker igår. När jag läst klart dem lägger jag dem ovanpå de andra i hyllan, eftersom det inte finns plats att bara sätta in den, då måste jag flytta alla böcker i hyllan. Jobbigt, så därför dröjer det mellan gångerna. Men igår tog jag tag i det!


De ligger vid den bokstav den ska ligga egentligen men stökigt.


Fixat! Jätteskönt, även om jag fick möblera om för de inte fick plats ordentligt, fick rensa ett hyllplan. Men nu känns det bra.


Älskar mina böcker, men har nästan för många :P Borde rensa ut lite gamla ungdomsböcker någon dag. Men inte idag eller inom snar framtid.

Dagens outfit


Byxor: MQ. Topp: Kate Moss för TopShop. Klocka: Guess. Armband: Pilgrim. Halsband: Snö.

Morning!

Idag är det jobb, så jag ska snart sticka men jag fixar någora tidsinställda inlägg som dyker upp under dagen. Annars så hörs vi ikväll, tror jag bestämt! :)
Ha det fint!


Harrison Ford och Morning Glory



Det var annorlunda men kul att gå på eftermiddagsbio! :) Jag tror vi var typ 5 i salongen, färre än tio iaf. :)
Filmen handlar om Becky (spelas av Rachel McAdams) som får sparken från sitt jobb på en TV-station och måste söka andra jobb. Ett program som inte det går så bra för anställer henne och hon ska försöka få dem på fötter igen.
Diane Keaton är underbar som programledare för ett morgonprogram och jag bara avgudar Harrison Ford! :) Jag vet inte riktigt varför men han har alltid varit min hjälte, idealmannen av alla skådespelare. Äldre har väl Clint Eastwood som ideal men jag har Ford. Kanske för han spelade Indiana Jones, som jag älskar, men jag gillar alla andra filmer han gjort också.
I denna var han något av en skitstövel och sådana brukar han inte riktigt spela (vad jag har sett) så det var väldigt kul och intressant. Filmen var lite feelgood och precis min typ av film! Är också lite fascinerad av morgontv och sånt som sänds i USA, de är lite annorlunda än de som finns här t.ex. :)
Men himla rolig film, man skrattade mycket (iaf jag) och jag satt och tyckte att alla var duktiga men såklart var Ford bäst av alla. Skitstövel eller ej. :)
Se den nu!

Duktig tjej reder sig själv

Vem behöver män för att skruva ihop saker!?
Jag fixade det själv utan att något gick helt fel :) Det blev ett litet småfel men jag rättade snabbt till det och det blev inga märken eller så. Fast ibland är jag inte jätteduktig på att sätta ihop möbler.
Kommer ihåg någon gång när jag ville visa att jag var duktig (detta var för några månader sedan, inte när jag var liten :P) och skulle skruva ihop något. Det gick bara inte så jag sa högt och tydligt till svärfar att det var fel på min ritning. Albin vände plankan (eller vad det nu var) åt andra hållet och då gick det såklart att skruva ihop. Pinsamt men typiskt mig. :)
Men idag fixade jag iaf ihop hatthyllan själv! :P


Fin va? Jag är ganska stolt. :)


Det finns krokar att hänga jackor på och..


..och "stången" kan man hänga galgar på.

Jag tror den blir fin att ha i hallen. Nu ska jag iväg på äventyr så vi hörs senare!

Som ett brev på posten..

Posten kom nyss och då hittade jag ett brev till mig! Inget tråkigt kuvert med räkningar utan ett brev från min kompis Sissel! Yay! :)


Jättegulligt presentpapper! :)


Älskar silvertejpen :)


Det var en försenad julklapp! Jag skickade hennes för någon vecka sedan och nu fick jag min! :)

Fick med en gullig lapp också men den är hemlig. Jag hoppas verkligen hon kommer hem snart, hon pluggar i Halmstad nämligen. Men jag tror detta är sista terminen för henne, så när hon kommer i maj eller när det är, så stannar hon nog här! :) Happy happy!
Nu ska jag göra mig lite te och en macka!

Ordning i hemmet

Hej hopp! Nu är jag ensam hemma, har ätit frukost och sådär. Jag tänkte ta tag och ordna lite i lägenheten. Mina böcker ligger huller om buller för jag har inte orkat sortera in dem än.
Och det är lite allmänt stökigt så jag måste städa. Så nu hade jag tänkt gå och diska så har man det ur vägen! Det blir till att lyssna på radio medan jag pysslar, det är urmysigt.
Hoppas ni har en bra måndag!


Morning Glory

Imorgon är jag ledig och har inga planer för dagen.
Albin jobbar så jag bestämde mig för att boka en biljett till Morning Glory till imorgon! Det är ju Harrison Ford och Dianne Keaton, hallå eller! Det kan säkert bara bli bra.


En dag



En dag handlar om Emma och Dexter och man får följa dem en dag varje dag i 20 år, från 1988 och framåt.
När jag började läsa den kändes den som en bok som Per Hagman kunde ha skrivit. Han brukar skriva i den stilen men den var lite mindre... Vulgär, om man säger så.
Den var bra och väldigt intressant sätt att skriva på, att det är 15:e juli varje år och det har ibland hänt mycket och ibland mindre mycket.
Lite oväntat och tråkigt slut. Inte tråkigt som i dåligt men tråkigt som ledsamt typ. Inte riktigt väntat. Men den får en att tänka. För mig så får den mig att tänka på att man verkligen ska bry sig om alla små bitar som finns i livet, ta vara på allt som händer, små mysiga saker.

Men den är bra, spännande och annorlunda. Jag längtar tills filmen ska komma, 2011 tror jag. Med Anne Hathaway och Jim Sturgess tror jag det var. Jag undrar hur de kommer göra, om de kommer ta med alla år men mindre bitar i varje år eller om de hoppar några år. Man kan inte ta med allt. Det är bra med böcker, de missar ju nästan inget men filmer brukar missa en del för filmer kan ju inte vara hur långa som helst.
Läs boken, den är bra! Få er egna uppfattning :P

Tillbaks från Ikea

Är hemma nu. Vi fick med oss några saker hem, fast Albin hade gärna gått minst en timme till. Jag var lite trött nästan direkt efter vi kommit dit. :P
Men vi hittade några fina saker iaf!


Jag köpte en liten wannabe-bonzaiväxt som bor i mitt köksfönster.


Tyg som ska bli gardin i köket. I like!


Soon to be gardin i kontorsrummet. Färgerna var coola.

Vi köpte lite annat bös också, en hatthylla bland annat men den har vi inte satt ihop än, så ni får en bild när vi är klara med det. Nu ska jag softa lite tills det är dags att börja med maten tror jag.
Idag blir det hamburgare. Vilken söndagsmiddag! :P

Ledig söndag

Jahapp, då har man missat träningen för idag då. Vi satt och kollade på reprisen av mello från igår, för vi missade det båda två och så blev klockan över halv tolv och chansen är borta :P
Men vi ska iaf till Ikea idag. Och jag är ledig imorgon med, så kanske kan jag träna själv då.
Har diskat asmycket disk, ätit glass till typ lunch och legat i soffan en stund så jag känner mig lite mör. Får gå och duscha så känner jag mig nog som en ny människa! :)
See you on the flipside!


Sömntåget

Nu är jag supertrött eftersom jag gick upp halv åtta imorse. Ska försöka hinna med sömntåget innan jag blir pigg igen för då kan det ju dröja innan man är sleepy igen!
Tänkte bara skriva att det blev en väldigt trevlig kväll med släkt. Innan de kom dansade vi runt i köket; mamma, pappa och jag, till 80-talsmusik! Jättekul!
Vi fick massa god mat och prinsesstårta till efterrätt. Och jag fick skjuts hem av bror min och när jag kom hem hann jag med att se Downton Abbey, mycket trevligt.
Här får ni en bild från gårdagen, hann inte lägga in den igår!


Vi åt god mat och tittade på Aladdin!


Såhär ser våra flesta middagar ut. Mat (oftast kött) dränkt i sås. :) Och jag är lite nyttig och har gurka också. Min mat ser väldigt gul ut. Bearnaisesås och gul potatis, mums! :P

Gonatt på er alla!

Slapparlördag

Hej hopp! Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Det har jag varit sedan jag slutade vid jobbet vid två. Jag har hunnit läsa ut en bok (ni får recension imorgon) och hjälpa till och duka och slappat. Tittat lite på sport med pappa också :) Snart kommer släkt!
Ja, om 45 minuter eller så. Men ändå. Är redan lite hungrig.. Får smyga och låna en julmustflaska, jag har redan spanat in dem i kylen :)
Men nu ska jag gå och vara social med mina söta föräldrar!
Vi hörs senare ikväll, jag hoppas jag hinner se mello men får se. Jag "måste" kanske vara trevlig mot släkten :P
Ha en fin lördag!

Kalasmorgon

Jag orkade inte blogga igår. Är man lat så är man :)
Kom hem och var sviiiinhungrig så vi gjorde mat rätt snabbt och såg sedan på Aladdin. Först på svenska men när Anden kom, så bytte vi till engelskt tal. Robin Williams är ju bara så mycket bättre än Dan Ekborg. Så kan det vara. Vi åt lite för mycket tror jag, för Albin låg i ena soffhörnet och pep om jag råkade komma åt hans mage. Och efter några skedar glass var jag också proppmätt :)

Idag är det kalas. Både på jobbet och hemma hos mamma och pappa ikväll. Kalas på jobbet är för att det är lördag och det är då de flesta barnkalasen är. Då måste jag slå in massor av paket. Därför blir det kalasdag, men inte mycket kalas om ni förstår :P
Jag hoppas att vi hinner se Mello ikväll, men får se. Jag kommer kanske missa Downton Abbey också, men det går imorgon igen. Imorgon ska det nog tränas, förhoppningsvis.
Nu ska jag fixa håret och dra!


Dålig natt

Jag tror att jag är nervös på något sätt. Fjärilar i magen och allmänt darrig i händerna.
Vi gick och la oss rätt sent, efter tolv och jag försökte slappna av med en bok. Släckte fem i ett men kunde inte sova. Kvart över två var jag uppe och tassade och innan fyra la jag mig i soffan för att försöka läsa lite. Jag var ju jättetrött! Men kunde helt enkelt inte somna. Jättejobbigt :(
Så jag har väl fått kanske tre timmars sömn inatt. Trist. Hoppas på att jag somnar som en död sill ikväll. Men jag är fortfarande nervös så det kanske håller i sig :P
Jag blir sån här ibland, har ingen aning om varför. Det är nog det som är mest frustrerande. Om man ska börja på ny skola eller nytt jobb eller gå någon kurs ensam, då kan man förstå att man känner såhär. Men jag ska inte göra något nytt, inte på ett bra tag iaf. Så jag fattar inte.

Men men. Snart ska det jobbas i tre timmar och sedan blir det myskväll. Ska nog försöka övertyga Albin om att vi ska se Star Wars idag. Vi börjar nog med fyran och sedan femman och sexan och avslutar med de första tre. Det är så jag vill se dem :) Men alla hinns inte med idag såklart.
Idag fyller mamma år (vi ringde och sjöng) och imorgon blir det kalas för henne. På söndag blir det nog en tur till Ikea. Vi får se! Nu ska jag nog titta på gårdagens avsnitt av Stylisterna.


Mysmiddag med mig själv



Jag åt spagetti och såg på Pride and prejudice :) Inte så lyxigt kanske men mysigt!
Nu ska det nog sovas, även om jag har sovmorgon imorgon. Hörs!

Mysstund

Hemma! Kom visserligen hem för en timme sen men ändå.
Nu ska jag mysa lite i soffan med en bok tills jag blir ensam, då ska jag sätta mig här och blogga lite mer.
Hörs!

Klass 9A

Igår bloggade jag inte på kvällen. Det var för att vi dels Skypade med Albins kompis som har flyttat till USA och dels för vi såg första avsnittet av Klass 9A. Vad hemskt, vissa lärare var verkligen mesiga!
Och matteläraren som (oavsiktligt?) dissade en elev, för han var långsam och tydligen hade det svårt med matten.
Jisses. Kommer ihåg hur det var i skolan på högstadiet. Vi var säkert jättejobbiga, men inte lika jobbiga som "dagens ungdomar" är. For real. :)
Det var iaf intressant och vi ska nog se nästa avsnitt snart.


Träningstorsdag

Idag, efter jobbet, ska det banne mig tränas! Det enda som jag tycker är jobbigt är att ta sig till träningen. Är lite orolig för att cykla. Det har varit massa is och det snöade igår, så nu är allt täckt. Livsfarligt! Och jag har inte ramlat än i vinter, så det skulle vara typiskt mig att göra en jättevurpa med cykeln på is. Säkert mitt i gatan också. :P
Nej, men jag ska komma iväg. Får cykla i snigelfart!

Imorgon fyller mamma år! Yay! Kalas i helgen, superkul! Ikväll ska jag komma på något riktigt gott att äta själv, för Albin ska med jobbet till Pasta + och äta oxfilé eller hur det var :P Orättvist.
Så jag ska mysa till det med mig själv med god mat och dagens avsnitt av Stylisterna. Och känna mig nöjd för jag har tränat :) Men det är sen det.
Nu är det jobbdags, jobbar till tre. Hörs senare!


Finaste kavajen!


Den är från Stockhlm, i fin blå i lite jerseytyg. 209 kr kostade den med 70% rabatt! Yay, jag har fortfarande liiite pengar kvar på presentkortet. Lovade min moster att inte köpa fler klänningar utan byxor eller något. Det här fick bli "något".


Tog också ett kort på hur jag ska sminka mig om jag köper alla sakerna som hon använde när hon sminkade mig. Det ser lite roligt ut med rougen men den var krämig så det gick inte att göra så fint på papper :)

Nu har jag en kopp nyponsoppa och jag ska krypa upp i ett soffhörn och mysa lite.
Det blir ingen promenad idag, det snöar som attan ute. Vovven har ändå ingen lust att kämpa sig igenom snömassorna, det känner jag på mig. :) Så det blir myskväll och mycket prat med söte sambon/fästmannen/pojkvännen. <3 :)

Makeuprådgivning

Nu är jag tillbaks! Ni får se en före- och efterbild så kan ni ju kolla om det syns någon skillnad :)


Inget smink alls. Före alltså.


Efter. Det blev en lite fest-aktig sminkning, sa kvinnan.


Det var roligt! :)

Jag brukar inte ha läppglans eller silversmink men det var intressant och skönt att bli sminkad av andra. Fick beröm för att jag hade fin hud. Yay! :) Score! Och för mina ögonfransar. ^.^
Jag var inne hos MQ och köpte en snygg kavaj, visar sen!

Tvättdag

Just nu håller jag på och tvättar, så sitter inte så mycket vid datorn.
På ett sätt är det lite jobbigt att springa upp och ner för tre trappor hela tiden och hänga tvätt och slänga in en till maskin osv osv. Men det är väldigt skönt när tvättkorgen blir tom och kläderna är rena och man kan använda dem igen. :)

Idag blir det inget Ikea men det blir en promenad med vovven och mamma lite senare. Och så är det makeuprådgivning lite senare. Myspys. Har thaimat från i måndags som god lunch också. Mums!
Hörs later, lovar att fota ansiktet innan och efter sminkningen.


Såg ju Eat, pray, love häromdagen. Längtar tillbaks till Rom SÅ himla mycket!

Underbara chiffongdrömmar

Jag längtar så efter sommaren och att få bära lätta, lena chiffongklänningar eller kjolar. Hittade några fina som ni kanske tycker om, jag tyckte de var underbara allihop!


Små chiffongblommor, underbara! H&M - 349 kr.


Också H&M - 399 kr.


Vackraste! H&M - 499 kr.


Asos - 638 kr. Lite 20-tal över klänningen, underbar.


Asos - 487 kr. Jag brukar inte gilla vitt men denna var ursöt.


Asos - 348 kr. Jättegullig blus. Om jag hade haft liiite mer pengar på kontot hade jag slagit till nu.


Små chiffongrosor (örhängen) från Asos - 69 kr.

Vad tycker ni? Är ni romantiskt lagda som jag och gillar sånna här klänningar? Jag måste köpa någon av dessa inför sommaren, jag bara måste!

Ghost Town

Hejsan! Bloggfri kväll blev det nästan :P
Direkt när jag kom till torget så handlade vi mat inför veckan och när vi kom hem började vi med maten och skulle mäta fönster, för vi ska snart till Ikea för att handla gardiner.
Vi åt god ryggbiff med pommes strips och rödvinssås. (På påse, riktigt gott faktiskt :P)
Vi såg också på filmen Ghost Town med Ricky Gervais. Det kändes lite som Ghost Whisperer fast med massor av humor. :)



Riktigt grym film. Handlar om en kille som dör i sju minuter och efter det kan han se döda människor. De har blivit kvar för de har inte avslutat allt de ville göra, och nu har de hittat honom och han kan se dem och de vill ha hjälp från honom. Tyvärr är han inte en person som gillar... Folk. :P Så det går väl lite si och så med det där.
Väldigt roligt film, han säger så mycket roligt, Ricky. :)
Alla som gillar humor och kanske lite spöken borde se denna filmen! :D

Super-tisdag!

Jag känner mig lite trött men annars rätt pigg på dagen. Det är skönt att vara ledig men det är också skönt att jobba och ta itu med saker på jobbet som ska göras. Sorteras eller prismärkas och tas ut i butiken. Typ. :)
Men imorgon är jag ledig. Då blir det lite tvättande och så ska jag på makeup-rådgivning hos BodyShop, får se hur det går :) På fredag fyller finaste mamma år! Hon firar nog med kalas i helgen.
Jag har bästa presenten, tycker jag, för den inkluderar mig :D Ni får se senare. Och på torsdag blir det nog träning för oss två. Vi har fortfarande träningsvärk men det känns bra. Det känns att man har tränat och sånt är ju alltid bra. Får se till att fortsätta bara.

Men men, en trevlig dag till er alla!


Marshmallows och mysfilm

Hej hopp! Idag har vi varit på utflykt.
Innan det så ägde vi sönder Blue Toad Agency Murder Files-spelet. :) (Vi varvade det alltså) Det var jättekul och om man gillar att klura ut saker och engelsk humor, så är det ett verkligt roligt spel för dig! :)
Efter det drog vi in till stan och lämnade tillbaks ett par hörlurar som jag fick imorse. Istället fick jag en film på Movieline!


Mysfilm! Har redan sett den (och läst boken) men den är mysig ändå!

Vi fikade på Espresso house också. Väldigt konstigt. Killen i kassan var inte direkt service minded men han hade kanske inte fått lära sig. Eller så var det för att det var måndag. Jag skulle iaf haft en blåbärspaj men fick en äppelpaj och märkte det inte förrän jag hade ätit lite av den. Misstänker dock att det var Albin som beställde fel när jag smög iväg för någon sekund :P
Allt ordnade sig iaf och det var gott. Varm choklad med marshmallows i! Underbart :)


Mumsigt!


Marshmallows!!!! :) Minisar dessutom!

Efter det så åkte vi till Thouis thaikök och köpte med oss lite god mat. Och åt det när vi såg på Eat, pray, love. Vi hann inte se klart för jag var tvungen att se på Top Model men nu ska vi se klart! :)


En jättefin dag till er alla! Jag tycker det är okej att fira lite extra denna dagen men man ska ju helst fira lite grann varje dag :)

Top Model!

Jag tyckte det var skönt att Kacey åkte ut. Hon var för mycket, hela tiden. Och tyckte att hon själv var bäst.
Jag vet inte vem jag gillar mest men det är kanske Esther, hon är så söt. :) Ann börjar bli lite jobbig. Kan hon inte låta de andra tjejerna få bästa bilden? :P Och hon är inte så social.. Hur ska det gå när de ska spela in Cover Girl-reklamer? Det kommer nog inte gå vidare bra..
Men men, hon kanske skärper till sig.


Alla Hjärtans Dag

Gomorron!
Hoppas ni blev väckta på ett fint sätt idag! :)
Söte Albin låg och tittade på mig när jag vaknade vid åtta men jag tyckte det var för tidigt att vakna, så jag sov till nio istället och då låg han fortfarande och tittade på mig :P Lite kul men gulligt.
Av mig fick han ett kort och en serie som han älskar! Han höll på att köpa den häromdagen men jag fick hindra honom, så han visste tyvärr vad han skulle få men han gillar den inte mindre för det som tur är. :)


Jag gillar ju också serien, så jag är också glad :)


Jag fick marsipan! :) Jag gillar't! <3

Jag hade fått ett par hörlurar också, men de passade inte så vi ska till stan och byta idag. Men det var väldigt fina hörlurar iaf. Lila. :) Han känner mig bra ändå.
Idag är jag ledig som sagt. Slappardag kanske, men vi ska in till stan för lite ärenden. Och ikväll blir det thaimat! Mums. :) Hörs senare!

Halva liv

Mats Strandbergs bok Halva liv läste jag ut igår.



Den handlar om Jessica som inte kan sluta tänka på sin stora kärlek Jakob, som en dag helt plötsligt försvann och lämnade bara en lapp efter sig där det stod "Förlåt mig. Jag kan inte berätta varför. Leta inte efter mig. Hata mig inte." När hennes farmor dör får hon mycket att tänka på, speciellt när hon får en bok som hennes farmor skrivit till henne. Som handlar om den stora hemligheten som finns i släkten.

Den var bra, riktigt bra. Jag kunde inte sluta läsa och om jag var tvungen var det rätt motvilligt. Man kom fort in i berättelsen och blev nästan lika galen som Jessica när hon trodde att hon såg Jakob i vart och vartannat mansansikte.
I slutet av boken blev den också lite deckaraktig, inget fel med det men det kändes inte riktigt rätt placerat. Annars skulle jag nog klassa den som chiclit.
Den handlar lite om 50-talets Sthlm och det gillade jag.
En intressant bok för bokslukaren! :)

Kladdkaka och Underland

Hej hopp!
Inte skrivit på hela eftermiddagen, sorry about that.
Vi hann med att träna, diska två ggr, baka en kladdkaka och lite annat småpyssel.
Sedan fick vi lite gäster. Mamma och mormor kom hit med vovven. Sedan kom brorsan. Sedan gick mormor och mamma efter kladdkakeätande och kaffedrickande pratstund. Efter att brorsan grejat lite med min dator så tog han med sig vovven och åkte hem.
Så just nu sitter jag vid min egna dator och bloggar!
Känns så skönt. Min bror är superhjälten nummer uno! :)
Tog liiite bilder idag.


Oliver och jag vilade i soffan med killarna grejade med datorn.


Jag läste klart Svensk maffia - fortsättningen också. Här poserar Oliver. :)


Sådan söt liten hund med varmaste tungan!


Här grejas det. Brorsan vet vad han gör och det gör nog Albin också. :)


Här är resterna efter fikat. Mums!

Nu gör Albin pannkakor och när de är klara ska vi se på den tecknade Alice i underlandet, jag tror jag bara har sett den en gång och då var jag sjuk så då räknas det inte :P
Hörs later!

Everyday is like sunday

Morrissey sjunger bra och fint.

Idag känner jag mig väääldigt lat. Man brukar nog det på söndagar. Och det känns jobbigt. Jag måste baka en kaka och duscha och kanske städa badrummet lite och sedan kommer lite folk på besök men jag vet inte när de kommer så det blir svårt att veta om man hinner träna eller inte.
Annars kan vi träna imorgon, då är jag ledig hela dagen. Vi får se. Nu ska jag lägga mig och läsa en liten stund. Är nästan helt klar med Svensk maffia - fortsättningen. Det ni! :P


Mello!

Jag tyckte att det var rätt kul, kvällens deltävling.
Alla var rätt bra, men jag misstänkte (och hoppas) att Brolle och Sanna skulle gå vidare, för det var bra låtar. Men jag hade också hoppats på Christian Waltz men tyvärr gick inte det. Men men, det var kul ändå.
Och kul att Christer Sjögren sjöng Life on mars, den är så himla bra den låten! Vet visserligen andra som gjort en bättre cover men denna var också bra :)



Nu ska jag gå och borsta tänderna och sova, för imorgon blir det nog träning! Albin har lovat att följa med, vi får se hur det går! :) Om vi orkar komma iväg, vill säga. Natti!

Downton Abbey

Har just spanat in ett avsnitt av ett kostymdrama på svt som heter Downton Abbey. Det är 1912, Titanic har precis förlist och en arvtagare är död. Hur ska man göra på Dowton Abbey, kommer alla pengar och huset gå till en brylling till någons kusin, till någon okänd?



Den har fått 9.0 på Imdb och det är väldigt bra! Jag älskade alla kläder, underbara! Och stilen, språket och uppförandet. Jag tror de sa att det kommer gå åtta lördagar i rad, men om man missar något finns det kanske på svtplay. Kika in där! Jag gillar ifs serier och filmer som typ Pride and prejudice med Kiera Knightley.
Så om ni gillar sånt, gillar ni säkert denna serien! :)

Lite nytt och inget gammalt (eller lånat)

Inget blått heller, när jag tänker efter.
Men lite nytt från MQ och H&M. Förkortningar idag! :)


Ny mascara från H&M. Hoppas på att få mååånga fransar!


Saddler-väska från MQ. Jättesnygg!


Finns både en "ficka" fran och så själva väskan med knäpplås. Är nöjd.

Inte mycket shopping men det var fina saker :)
Det är redan beckmörkt ute, lite småtrist men annars har det varit soligt!
Ikväll blir det mys med god mat och sedan mello. Som alla älskar att hata och hatar att älska :P Ska ni också kika på det?

Lördag!

Idag är det lördag, kalasdagen även kallad av mig när jag jobbar. Det är då alla barn ska gå på kalas och det är då de kommer till butiken och vill ha allt inslaget. Suck. :P
Man får vara snabb och göra det snyggt annars ser de sura ut. Fast jag har inte gått någon speciell "presentinslagningskurs" så de får vara nöjda med det jag gör, eller så in själva. Fast det är kul att slå in om man inte har bråttom.

Men men. Idag är det Mello, det ska vi nog kika på ikväll. Och kanske spela lite mer detektivspel. Att lista ut vem som är mördaren lyckas jag med varenda gång men alla minispel där man ska vara klurig och räkna matte är skitsvåra :( Och så går det på tid också. Suck. Hatar att stressa.
Nej, nu måste jag sätta upp håret och sticka! Kommer hem vid halv fyra eller så, ska kika in hos MQ när jag kommer till torget :)
Ha det!


Snöoväder igen

Nu har det börjat snöa igen. Jag funderar starkt på att ta mina gummistövlar, jag tror inte de läcker iaf. :P Men jag kan ju inte gå runt med gummistövlar på jobbet.. Attans!


Det syns inte men det snöar massor!

Albin satt och ritade lite och såhär blev det.


Fint va? :)

Cosmo



Igår fick jag Cosmo! Den ska jag mysa med i helgen. Mila Kunis är så snygg! Och rolig :)
På söndag får vi nog besök av min bror, trevligt värre. Han ska kika på min dumma dator och vi ska kanske spela lite tv-spel också, det är alltid kul att tävlas! :)
Om en timme går min buss så nu ska jag läsa lite bloggar och softa! Hörs senare!

Gomorron!

Idag hoppas jag på bättre väder än igår! Behöver inte vara ute så mycket som tur är, ska bara jobba tre timmar. Men måste åka kommunalt i två ungefär :P Så det är nästan onödigt om man tänker så.
Fast pengar är ju aldrig onödigt. Men men.

Idag händer det nog inte så mycket, ska duscha snart och sedan hoppas jag på att spela lite spel innan jag måste dra iväg. Hade tänkt att hinna köpa en mascara innan men då måste jag ju gå ut... :P Så nej, tar det imorgon istället.
Inget planerat i helgen, kanske mello (Melodifestivalen), får se.
Annars hoppas jag på en bra fredag för både er och mig! Hörs!


Dagens sötaste!



Supergullig! :)
Nu funderar jag på att gå och göra mig en kopp nyponsoppa och en honungsmacka. Hoppas ni har en mysig kväll! Jag har sovmorgon imorgon, yay! ^.^

Second Hand-jakt

Hej hopp! Äntligen hemma.
Är på lite halvtråkigt humör också, det kändes som att allt gick fel på vägen hem. Bussen var försenad, så jag missade precis min anslutande spårvagn, skorna läcker, hörlurarna funkar bara i ena hörluren och jag var tvungen att vänta en stund på min spårvagn. Suck suck.
Men nu har jag sett avsnittet av För alla åldrar och skrattat gott. Roligaste avsnittet hittills, tror jag bestämt! :)

Jag bestämde mig för att gå på jakt i helgen, efter second hand-butiker och leta efter gamla smycken som jag kan göra om och göra så de passar mig och min personlighet. Lät knasigt men jag tror ni fattar vad jag menar :) Göra nya örhängen av något halssmycke t.ex. eller annat.
Vet visserligen inte så många second hand-butiker men jag får leta runt. Om någon har tips så är det bara att skriva en kommentar, t.ex. Mlii, du borde ju ha koll! :) Ska iaf till Beyond Retro och Myrornas.
Hoppas på att det inte är tråkväder i helgen iaf.
Nu ska jag äta mat!


Neeeeej!

Det snöar! :( Igen! Usch.
Jag trodde att det skulle vara slut på det. Även om några kunder hade sagt att det skulle bli dåligt väder till helgen så kan man ju inte tro på allt som sägs :P
Men typiskt. Jag hade faktiskt börjat använda mina sneakers. Det går inte idag, om jag inte vill frysa. Stövlar igen alltså. Börjar tröttna lite på det.. :P
Annars blir det nog en händelsefattig dag på bloggen för jag jobbar hela dagen och ska nog inte sitta mycket vid datorn efter jag kommit hem heller.

Förresten!
Det är ännu ett avsnitt av För alla åldrar idag! På Barnkanalen, 18.30. Det missar jag tyvärr, för jag då sitter på väg hem men kan se på svtplay senare. Idag handlar det om sprutor och spruträdsla, om jag inte minns fel.
Don't miss it! :)
Ha en bra dag!


Ricky Gervais

Jag älskar Ricky Gervais, han är så otroligt rolig och intelligent. Älskar hans humor :) Och han är lite chubby och skäms inte för det, lite som Jack Black.
Anyways, häromdagen hittade jag en bild på honom från 1984. Det är inte klokt hur mycket skillnad det är från då och nu! :)
Visar er också, så får ni se om ni tycker det skiljer mycket.


Ricky till vänster, 1984.


Ricky, nu.

Man ser ju att det är han :) Men åttiotalsstilen är så underbar :P Faktiskt.
Nu är det dags att sova! Imorgon blir det jobb hela dagen, får se om det kommer upp några inlägg på morgonen!

Blue Toad Murder Files



Albin köpte ett spel som heter Blue Toad Murder Files och man får vara detektiver. Det är klurigt och himla svårt men kul också! Jag har gissat rätt på tre av mördarna och Albin har haft två rätt. Men han är bättre på de kluriga minispelen. Det är mycket matte, och det är alldeles för klurigt för mig men jag får lite hjälp ibland som tur är. :)
Humorn är riktigt rolig och alla karaktärerna är genomtänkta.
Det är en kille som gör rösterna till alla i hela spelet, och det är ju lite kul :)
Jag är förresten Miss Maple (bara för hon nästan hette Miss Marple) och är längst till vänster. Albin är herrn bredvid. Kommer inte ihåg vad han heter, något Voschbosch eller så.


Whodunnit?!

Love it :) Man kan köpa det i PS3:ans shop, tror jag. På något sätt :) Kan ta reda på mer om någon är intresserad. Om ni gillar klurigheter och små pussel, så prova detta! Och om ni gillar deckare, så är detta ett spel för dig! ;)

Dagens sötaste! Minigrisar :)

Idag har jag haft en slappardag. Nu ska vi gå och handla lite mat men tänkte bara lägga in de här två ursöta klippen på små minigrisar. Jag vill ha en!!!





Söta va? :)
Bloggar mer senare om ett spel som Albin och jag har spelat idag!

Gomorron!


Frukostdags!

Gott med frukost! Nu ska jag nog lägga mig och läsa lite och ta det allmänt lugnt.
Idag är jag ledig, yay! :) Hörs senare!

Alla Hjärtans Dag

Jag funderade lite på Alla Hjärtans Dag som är om mindre än en vecka. Det finns massor av fina kläder och annat man kan ha på sig för att göra sig extra fin för sin älskade. Tänkte bara tipsa lite :)



Från vänster till höger:
  • Asos, 348 kr (ASOS Heart Print Dress)
  • Gina Tricot, 99 kr (Juliette Top)
  • Asos, 255 kr (Suzy Smith Hart Ruffel Bag)
  • Asos, 1009 kr (J.W. Anderson Hand Embroidered Heart T-shirt)
  • Asos, 893 kr (Vivianne Westwood Anglomania for Melissa Heart Front Heeled Sling Back Shoes)
  • Asos, 46 kr (ASOS Multi Coloured Heart Sunglasses)
  • Gina Tricot, 39 kr (Katie L´amore hipster)
  • H&M, 499 kr (Bolero)
  • Asos, 116 kr (ASOS Heart Suspender Sheer Tights)
  • Asos, 414 kr (Elle Macpherson Intimates Boudoir Applique Heart Contour Bra)
  • H&M, 79:50 kr (Vit/polaroid t-shirt, Divided)
  • Forever 21, 19:80£ (+ frakt)(Live to love pullover)
Det var min lilla lista det! :) Hoppas ni tyckte att något var så fint så ni ger er ut på jakt efter det! :)
Nu ska jag se klart Devil wears Prada som jag inte hann i söndags. Ciao!

Hungerflickan



Idag läste jag ut Hungerflickan. Den utspelar sig runt 80-talet och handlar om Irmeli och hennes relation till hennes knaspappa som är periodare och hennes knepiga förhållande till mat, som hon både hatar och älskar. I boken är hon tonåring och försöker smälta in och inte synas men ändå bli omtyckt men det är inte lätt. Hon hetsäter och går upp massor i vikt. Hon åker till USA för att vara utbytesstudent och där får hon talas om bulimi.

Det var en väldigt bra bok men himla sorglig. Den är inte helt självbiografisk men en del är ju självupplevt och det är så hemskt. Hon är så himla ensam. Hon är inte van vid kramar, för hennes mamma tycker sånt är "äckligt".
Jämfört med henne är jag så otroligt lyckligt lottad. Älskar att kramas med mina föräldrar och har en underbar pojkvän och fantastisk familj och släkt.
Ibland är det lite svårt att relatera i boken, det hände ju på 80-talet och det var ju så annorlunda då jämtfört med när jag växte upp. Och jag har aldrig varit utbytestudent eller åkt på språkresa så det är lite svårt att förstår hur allt känns att vara ensam hos en familj och inte känna någon.
Men himla bra bok. Läs!

Welcome to Halloween Town!

Hej nu är jag hemma!
Söte Albin mötte mig på halva vägen, jag ringde och frågade för det är lite tråkigt (och småläskigt) att gå ensam i mörkret. Och det väntade en liten present till mig när jag kom hem!


Fin va? Även om de har stavat fel på "welcome".. :)

Jag hade glömt bort att han hade frågat om jag ville ha en ny musmatta. Trevligt :)
Nu ska det ätas lite mat men jag kommer in med en bokrecension senare!

8 februari

Idag är det jobb och jag känner mig lite seg och lite stressad. Behöver inte gå förrän om ungefär 10 minuter men har en blogg kvar att läsa :P
Och så skulle jag blogga ett litet inlägg här också, tänkte jag.
Min dator är fortfarande dum men jag ska försöka få hit min bror nu i veckan, han är bra på datorer. Han brukade bygga sina egna när han var tonåringen och nördig :) Och om han kommer hit kan jag passa hans lille vovve! Dubbelscore! :)

Jobb idag alltså, och har inga tidsinställda inlägg så om jag inte bloggar från mobilen så får ni snällt vänta tills jag kommer hem vid sju-tiden.
Hoppas att ni får en jättefin dag! Kom ihåg att krama varandra mycket :) Och le! :P


Here comes your man

Meaghan Smith sjunger den låten så underbart. Den är med i 500 days of summer, om någon kände igen den :) Jag kunde inte lägga in videon här men har iaf länken så ni kan lyssna på låten och kika på videon.
Enjoy!



Gonatt!

Dop för kusin Iris

Hej, nu är jag hemma! Kom ifs hem ungefär vid tre men Albin och jag har lunchat (sen lunch) med hans bror och nu sitter de och spelar tv-spel medan jag läser bloggar i mysbyxor. :)
Men nu ska ni få se bilderna från dopet! Lite suddiga tyvärr, men hoppas ni har överseende. :P


Det var dop och också barn som körde någon uppvisning om Jesus som predikade på berget, eller hur det var. Så det blev en annorlunda gudstjänst. De sjöng om att Gud har faktiskt skapat allt, ja. T.ex. en spindel.


Å ett lejon..


Ja, så kan det vara i kyrkan.


Marie och min lillkusin Iris Ingrid Theodora.


Mamma och moster Eva är faddrar.


Kusin Olle efter dopet, hemma hos Iris och hennes familj.


Min bror Eric och kusin Anna.


Kusin Anton är väldigt stark. Och söt i sina små hängslen! <3


Pappa, mamma som håller Iris, Anton, Marianne, morfar och morbror Lars minglar.

Det var de bilder som blev bra :P Som tur var tog brorsan och kusin Cajsa bilder med sina systemkameror så det finns nog bra bilder, jag har inte sett dem än bara :)
Nu funderar jag på att lägga mig och läsa lite, är lite trött. Ikväll blir det hemlagad pizza!

Top Model!

Glöm inte bort att det är Americas Next Top Model ikväll! I TV3, klockan 20. :) Spännande värre!


Ny vecka

Måndag igen. Jag skulle egentligen varit ledig idag men ska jobba i tre timmar bara, så jag ska inte gnälla. Skönt att få gjort något konstruktivt idag :P Annars hade jag nog bara slöat framför datorn eller tv:n :)
Men men. Nu har jag lite småbråttom men bloggar mer senare!
Ciao!

Läggdags

Jag har tagit det himla lugnt hela kvällen, inte suttit så mycket vid datorn och därför inte bloggat om hur dagen har varit. Och nu är det läggdags så då hinns det inte med heller! :P
Ska jobba några timmar imorgon men när jag kommer hem lovar jag att blogga om dopet. Jag tog lite bilder och ganska många blev suddiga för jag gillar inte att ta med blixt i kyrkan och så. Blir inte lika varmt. Men men.

Efter dopfikat så kom moster och kusinerna hit och kollade in lägenheten och myste lite. En kusin stannade kvar och såg Miss Marple med mig tills Albin kom hem. Då spelade de lite tv-spel och jag spöade dem i Buzz. Som vanligt :P Mohaha! Jag tror att jag har mycket tur dock. Och en del frågor har man ju sett förut. Fast det är inte många som tur är, då hade det inte varit lika kul!
Men gonatt på er och vi hörs imorgon!

Söta klänningar från Asos

Har hittat några übersöta klänningar från Asos! Tyvärr har jag inte råd med det nu men vem vet, kanske till nästa lön :)


Dahlia Frill Waist Rose Button Dress. 696 kr kostar den, så söt sommarklänning!


Asos Midi Lenght Fit and Flare Dress. 580 kr. Älskar nudefärgen.


Asos Ponti-Roma Tailored Pencil Dress in style of Victoria Beckham. 371 kr.

Den första är så söt och somrig medan de andra känns som man kan ha dem både på våren och hösten. Den sista är stylad som en av Victoria Becks klänningar, hennes egen design alltså.

Frestad

Jag läste ut Frestad av P.C. Cast & Kristen Cast igår.



Jag läste också en recension i GP igår, en Graffiti-anställd hade recenserat denna. Hon gillade den lite men gillade inte slutet riktigt. Knasigt, för slutet var otroligt bra. Lite grann som sista Harry Potter-boken. Oväntat liksom. Jag gillade det. Den var också lite annorlunda skriven, man fick se mycket ur andras synvinklar och inte bara Zoeys och det var uppfriskande och syggt gjort.

Som ni kanske förstår handlar denna boken om Zoey Redbird som är en vampyr(elev) som går på Nattens hus-skolan för vampyrer. Men det är mycket kaos. Överprästinnan Neferet, som Zoey trodde att hon kunde lita på, har åkt till högsta rådet för vampyrer för att försöka bli överprästinna över alla vampyrer i hela världen tillsammans med Kalona, som påstår att han är gudinnan Nyx gemål Erebus.

Väldigt krångligt om man inte har läst de tidigare böckerna, jag vet. Men passa på att göra det, för att komma till denna boken för jag tyckte att den var riktigt bra. Det är ju samma stuk som i de andra böckerna men mer spännande den här gången.
Även om jag föredrar Twilight-serien, så är denna bra om man har läst om Twilight för många gånger och vill prova på något nytt :)

Dagens outfit


Kjol: Gina Tricot. Skor: Sixtyseven. Kofta och topp: H&M. Väska: Asos.

Det var länge sen jag hade en dagens men nu så! Nu väntar jag bara på att brorsan ska komma och hämta mig, för jag hittar inte till dopet :P Hoppas han gör det! Hörs senare!

Do the creep!



Älskar The Lonely Island! :) De är himla roliga.
Och jag gillar ju John Waters också, han är cool :P Han har ju gjort bl.a. orginalet av Hairspray och Cry-Baby. Bara det liksom :P Nicki Minaj är lite ny för mig, men helt okej.

Vi hade mysigt i soffan fast jag åt för mycket godis :P Jag tippade att Danny såklart skulle gå vidare direkt.
Har lite småtråkigt nu, så får roa mig med att leta videos på youtube ett tag innan det är dags att sova :P
Gonatt!

Melodifestival

Det blev ingen fika med släkt, de kommer nog förbi imorgon istället.
Och imorgon är det dop! Vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. Det känns inte som jeanstillfälle men det kanske blir för kallt om man har kjol? Suck.
Får rota lite ikväll.

Förresten är det ju Melodifestival snart. Om en timme :P
Vi var och köpte godis och chips och cola, för att unna oss riktigt ordentligt! Jag köpte lösgodis och det har jag inte gjort på år och dar! Så om jag får vinterkräksjukan är det nog därför :P


Gott med godiiiis!


De hade inte tagit bort julburkarna så jag använde en sådan :)

Jag bloggar nog en gång till idag, och försöka fixa till tidsinställda inlägg för imorgon, för jag kommer antagligen vara borta minst halva dagen på dop och allt sånt.

127 hours



Filmen igår var bra!
Den handlar om Aron som är lite av en ensamvarg som klättrar massor och är lite för självsäker på vad han klarar av. En klättring går fel och hans hand fastnar under en sten. I fem dagar sitter Aron fast, försöker komma loss, spelar in medelanden till sin familj och är bestämd att han ska överleva.

Det var några starka scener men den är klart sevärd. När jag inte tittade för det var för mycket blod eller annat äckligt kollade jag på publiken. Det var lite kul att se att de inte heller klarade av att titta.
Regissören var samma som gjorde Slumdog Millionaire och jag gillar hans sätt att filma. Musiken valdes av samme man som valde musiken till samma film ovan, och det gillade jag också. Det passade väldigt bra in.
Men det är nog inte en film jag kommer köpa när den släpps :) Och kommer nog inte se om den någon annan gång heller. Men klart sevärd.

Morgonblogg!

Idag är det lördag. Trevlig dag. Jag är så bara så himla trött :(
Fattade inte att det var väckarklockan som lät när jag vaknade. Trodde att det var något i drömmen, så jag var alldeles yrvaken.
Men men, det blir nog en trevlig dag. På eftermiddagen kommer min moster, min kusin och hennes kille hit och hälsar på. Måste baka en kaka när jag kommer hem...
Och ikväll är det ju Melodifestival, det ska vi titta på!
Jag bloggar om hur filmen var senare. Nu ska jag dra! Ha en fin lördag!

Snart filmdags!

Snart sticker vi iväg!
Jag är nog lite nervös för att spy eller svimma :P Tror det hemska är i slutet ungefär, så jag får vara beredd med händerna för ögonen och försöka stänga öronen också :) Haha.
Men om vi inte hörs sen så hörs vi nog imorgon. Jag ska jobba imorgon och det betyder att jag måste upp tidigt och DET betyder att jag måste gå och lägga mig så fort jag kommer hem :P
Ha en fin fredag!

127 timmar

Idag ska vi på Filmfestivalen! Jag har glömt bort att kolla biljetter och så, så jag har missat en hel del. De flesta filmerna gick i slutet på januari liksom. Dåligt av mig.
Men jag köpte iaf biljetter igår till filmen 127 timmar med James Franco. Det är en sann historia om en klättrare som ramlar ner och fastnar i bergsklyfta. Den har fått fem Oscarsnomineringar, bl.a. för Bästa film. Det ni! :P Mammas kollega har sett den och sagt att det var några starka scener.
Det visste jag visserligen innan, men då kan man ju bara blunda tills det är förbi. :P Har hört att folk har svimmat när de sett den och det har jag ingen lust att göra. Har aldrig svimmat innan så det hade ju varit intressant men inte när jag betalat för att se en bra film.
Det blir säkert kul iaf :)
Tror den visas i RunAnChalmers. Mysig fredag :) Innan dess hinner jag komma hem från jobbet och äta god mat, skönt och bra.

Har ni varit på festivalen? Jag borde gå mer nästa år.


Småsnuvig

Morgon! Vaknade något i nio men somnade om och gick upp tjugo i tio. Sovmorgon!
Nu har jag pysslat med datorn ett tag, borde diska men vill inte väcka Albin. Fast han borde ändå gå upp nu, så man kanske ska diska lite :)
Är lite snuvig och nysig idag. Usch. Måste ta nässprayen så det blir lite bättre.
Igår tittade jag på ett avsnitt av Kell on earth, hon jobbar på en PR-firma i New York. Om ni har sett The Hills så vet ni att det var där både Whitney och Lauren jobbade, och så Stephanie innan hon fick sparken.

Idag är det fredag, yay! Hoppas på mys. Börjar jobba vid tre, slutar sex. Ganska skönt.
Hörs senare.


Svinalängorna



Susanna Alakoskis bok har ju precis blivit film, jag har dock inte sett den än men Noomi Rapace vill man ju inte missa. Jag läste iaf ut boken igår, och tänkte bara berätta lite om den.
Den handlar om Leena och hennes familj när de flyttar till Svinalängorna i Sverige, en förort. Där bor en del finska familjer och andra som ofta kommer hem till Leenas hem och har fester av olika slag. Leenas föräldrar är periodare; de super i perioder, långa perioder som aldrig verkar ta slut.

Jag tyckte att den var rätt hemsk. Jag tror jag har lätt att läsa hemska böcker och blir inte lika berörd som andra blir. Men att tänka sig in i den tillvaron som Leena hade var jobbig och otäckt. Jag har ju det så bra, mina föräldrar dricker aldrig och om de gör det så är det bara något glas vin till maten, så jag kan inte ens föreställa mig hur det kan vara att inte ha mat hemma, för föräldrarna har supit upp pengarna. Och pappan misshandlar mamman, och barnen ibland. Jag kan inte sätta mig in i det, för det är så hemskt, men för vissa är det vardag.
Om man orkar läsa om sånt här, så är det en bra bok. Men jag tror inte jag kommer läsa om den.

Stylisterna

Nu är tvätten färdig! Superskönt, nu kan jag slappa ordentligt och slippa springa till tvättstugan varje halvtimme.
Jag har bara sett ett avsnitt av Stylisterna som går på kanal 5 play (antar att det bara går på play iaf) och det finns tydligen fyra avsnitt totalt, så jag har tre avsnitt att kika på idag! :) Yay!
Det verkar kul och intressant, och jag läser ju Sofis mode varje vecka, så blir kul att se vem som kommer styla där snart :P



Jag är rätt kass på att styla själv, så man kan ju få lite tips om man kikar på detta. :)

Hej hopp

Snart har jag tvättid. Blö. Hoppas inte det regnar iaf, det hade varit jobbigt.
Det har regnat flera dagar i rad nu. Har haft lite tur och inte behövt gå ut så mycket men var tvungen att åka hem igår och gick i regnet. Lite småmysigt till en början med lätt regn i ansiktet och bra musik i hörlurarna. Men sen var man tvungen att gå på fruktansvärt hal is, eftersom regnet blöter ner. Illa.
Ramlade inte och har inte ramlat någon gång i vinter men kommer säkert göra det om det ska fortsätta såhär.
Annars blir det nog att stanna inne idag. Lovar att blogga! :)
En bokrecension kommer senare idag och sedan lite annat. Men nu ska jag klä på mig lite så jag kan gå och tvätta!

Sanningen om Alice

Idag har jag slukat en bok på några timmar. Sanningen om Alice av Rebecca James. Den ska egentligen inte komma ut förrän i april men jag har lyckats på tag på ett läsex. Tur, då slipper jag vänta! :)



Boken handlar om Katherine och hennes liv. Katherines lillasyster Rachel är död. Brutalt mördad. Fylld av sorg och skuld flyttar Katherine till Sydney. Här träffar hon Alice och börjar leva igen. Hon blir lyckligare än på länge. Men snart står det klart att det finns ett skäl till att Alice vill komma nära Katherine, så nära som möjligt. Sanningen om Alice är mer skrämmande än Katherine någonsin kunnat tro.
Sanningen om Alice
är en psykologisk thriller för tonåringar och unga vuxna. Det är en bladvändare om besatthet och hemligheter, om kärlek och död. Boken har kallats en Twilight utan vampyrer.

Jag fullkomligt slukade den på några timmar. Man kunde verkligen inte lägga den ifrån sig, den var riktigt spännande och man kunde inte förutse vad som skulle hända, förutom lite i slutet.
Men det var för att jag lekte runt med tanken om vad för hemska saker som hon kunde hitta på.
Läskigt bra, var den. Inte jättemycket om kärlek utan mest spänning. Och vänskap. Men otroligt läsvärd! Jag tror det dröjer till april, och jag hade tänkt att vänta men så fick jag tag på den! Blev himla glad. Men vänta till april, ni kommer inte bli besvikna, hoppas jag :)

Lite nytt!

Hej, nu är jag hemkommen från jobbet och har hunnit äta middag också. :)
Tänkte visa upp lite nytt som jag fick hem idag!


Den ska jag sätta tänderna i snarast! (Vampyrskämt :P)


Jättesöt tröja från H&M!


Älskar rosetter! :)


Söt kofta från samma ställe.


Ni kanske missade att det var rosetter på fina fina koftan? :)


Söt klänning för typ 49 kr, från H&M igen.


Inte rosetter men rosor :)

Så fina saker fick jag hem idag! Mysigt med lite nytt!
Nu ska jag läsa massa bloggar

Gomorron

Tänk att äta våfflor nu. Mmm... Frukost.
Men jag har redan ätit min skinkmacka och druckit mitt glas  juice så jag är rätt nöjd.
Snart sticker jag till jobbet. Får en bok när jag kommer hem, Albin hämtar ut den när han ska jobba. Yay!
Jag drömde jättekonstigt innan jag vaknade. Mamma, brorsan, Oliver och jag var där. Vi var strandsatta någonstans med massa annat folk och så skulle vi leta hjälp.
Och befolkningen på stället vi var på var inte riktigt som zombies men de var lite borta och konstiga. Lite scary.
Vaknade innan väckarklockan ringde så jag gick upp. Vill inte somna om :P

Men men. Jag hoppas att ni alla får en trevlig dag på jobbet eller hemma eller vart ni nu är!

500 days of summer och nyponsoppa

Ikväll myste vi i soffan och tittade på 500 days of summer. Jag har ju sett den en gång innan men det hade inte Albin så det var kul att se att han tyckte om den :)
Annars har vi haft en väldigt lat dag, inte produktiv alls.
Och nu ska jag mysa lite i soffan igen med en kopp varm nyponsoppa. Mums!


Onlinepizza

Vi är otroligt lata idag, har inte klätt på oss eller duschat. Så därför fortsätter vi på den linjen och har precis beställt pizza från Onlinepizza :P
Det är lite dåligt, men jag ska laga god mat ikväll (från grunden, ingen frysmat) så det borde väga upp. :)
Har inte gjort något speciellt idag, för det ösregnar ute och har ingen större lust att gå utomhus.

Är väldigt sugen på att spela Sims 3 nu! Får se vad jag gör :)


Sovmorgon!

Idag är det första februari (hjälp, vad tiden försvinner iväg!) och det är tisdag och jag är ledig och jag har haft sovmorgon! Vaknade tjugo i tio eller så. Perfekt att gå upp, gillar inte att gå upp efter tio :P
Drömde jättekonstigt om bl.a. Albin som spelade tv-spel med sina kompisar på ett hotellrum, för de skulle ha fest, och när jag kom dit med en stor vagn (?) så hade Albin ätit upp nästan alla min vaniljglass. Tur att jag hade en bunke till :P Men jag var ändå besviken. Drömde mer men kommer inte ihåg.
Förstår inte varför jag inte kan drömma normalt, om ängar och sånt :P

Jaja, har ätit frukost och sånt, nu hoppas jag på att vi ska titta på ännu ett avsnitt av Mad Men!


Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0