En ny jul

Jag önskade mig en gammal jul men fick en ny jul, på sätt och vis.

Det var inte stressigt alls utan jag hade full koll över julklapparna i år, fast jag hade mindre pengar än förra året.
Förändringen på julafton i år var att moster Eva med familj var här i år (de är bara vartannat år i Göteborg, annars i Falun där de bor) och att Albin var med. Och det var jättekul! Det är alltid kul att träffa släkt och prata och kramas och busa och bråka. Mest umgås jag med kusinerna och sysslingarna men minglade duktigt ändå. Folk blev glada för mina klappar och jag var nästan överlycklig för det jag fick. Bl.a. fick jag två fluffbollar (som är en sorts lampa man ska hänga i t.ex. fönstret), fyra pussel (yay!), en film och O.C. säsong 4-boxen, pengar, presentkort på Åhléns och H&M. Det var en mycket trevlig julafton.

Efter vi hade varit hos mormor och morfar hämtade vi farmor och jag fick lite presenter av henne och sen skjutsade pappa oss hem till Albin och vi firade lite med hans föräldrar och hans mormor. Massa kul och trevligt. Dagen efter (juldagen alltså) åkte vi till Vårgårda för att hälsa på Albins syster som bor där, och Albins syskonbarn. Albins äldre bror kom också dit med sitt barn och sambo. Vi fick god mat (inte julmat dock, blev man glad för) och det var allmänt väldigt trevligt att sitta och prata i köket. Sen blev det lite julklappsutdelning och då blev det lite kaos när Albins systersöner skulle öppna allas paket och äta upp min choklad. Sen var julen över för i år och vi åkte hem till mig.

På annandagen shoppade kusin Cajsa och jag. Jag hade ju fått presentkort och det var VIP-öppet för alla med Clubkort på H&M, en hel timme tidigare än när de egentligen öppnade. Jag köpte två bh:ar, ett par trosor, ett armband och en tröja. På Åhléns kom jag hem med ett Sims 2 prylpaket och ett par snygga stövlar som det var rea på. (250 kr för ett par stövlar, hallå?!) Vi susade in på Rut m.fl. också och där köpte jag en kofta för 98 :-
Med det hela på den dagen var jag nöjd med mina fynd, och lämnade Cajsa i stan efter bara två timmar. Blir alltid trött i benen och huvudet när man går i stan med henne. (Inget illa menat men hon är en riktigt shopaholic. "Pappa betalar..")

Igår fick jag dessutom en extra present av Albin, som jag skulle fått i julklapp men den var försenad från Thailand. Det var en ny telefon! En pussmun, som var jättefin och alla blev helt betagna i den, speciellt jag! Jag hade länge velat skaffa en ny telefon men inte orkat för det är dyrt och finns inga snygga :/ Men denna var massa trevlig och jag trivs redan med den. Den passar jättebra in i mitt rum.

Idag skulle jag vilja gå lite i affärer med Albin men han ligger ju och sover, den lille såskoppen. Får se vad som händer senare.

Tjingeling!

Dagens glädje

Ett snabbt inlägg för att skriva att jag hade sökt fortsättningskursen till svenskan jag går nu, och idag kikade jag in på VHS och jag har blivit antagen!
Jag svarade ja men är lite osäker på saker än.. Jag skulle vilja jobba också, i affär eller dylikt så man kan jobba efter man har varit i skolan. Inte roligt alls att inte ha money. Anyways så ska jag plugga mer än vad jag försökt göra hittills. Det har varit så mycket med Albin och farfar och så men jag får försöka helt enkelt. Måste fixa grammatiktentan..

Albins glädje idag var att han har fått sina paket på posten. Alla är vi glada, utom mamma kanske. Hon ville plugga över nätet men kom inte in, fast hon har så mycket att göra på jobbet i januari/februari så det ordnar sig nog om hon kommer in i höst istället. Och Albin får börja tänka på sitt antagningsprov till teatern.


Jag vill ha en gammal jul med en massa gammal snö.

Carol of the bells

Hej och välkommen till min blogg! (Tack tack, säger du då för du är väl en artig person?)

I helgen har jag nästan inte gjort någonting. I fredags hade vi mysbyxor på oss och jag var sjuk. Sen klädde vi på oss lite till kvällen för då kom Eric, farmor, Cathy och Ulf hit på middag. Albin var trevlig mot alla och jag är stolt ^^ I lördags var det samma sak som fredagen utom middag med släkt. Vi bakade lussekatter. Eller, rättare sagt, Albin knåpade ihop massa konstiga lussekatter och jag hade gjort degen. Jag ville inte greja med den för den var otroligt kletig och Albin hade säkert ett halv kilo mjöl på varje degbit.
När Albin stod och bakade och jag tittade på kom vi på att vi skulle gå och se Stefán sjunga på kvällen. Jag kikade vilken buss vi skulle ta och extrakollade med sms:et som Albin hade fått men då stod det att det började sex och inte sju som vi hade trott. Panik! Vi skulle inte hinna med att ta någon buss och degen var inte färdig och vi kunde inte bara lämna den där. Pappa hade stuckit ut och sprungit och hade inga nycklar så jag skulle släppa in honom också. Ännu mer panik. Albin ringde sin pappa som satt och åt på Allum som fick köra i ilfart till Mölnlycke, hämta upp oss och ilfart tillbaks till Partille. (Vi blev klara med degen och disken och pappa blev insläppt.)
Vi kom några minuter sent och slapp betala inträde men det gjorde inte så mycket. Det var underbart att höra kammarkören sjunga massa fina sånger. Jag satt bara och njöt. Carol of the bells var finast. De sjöng också Jag vill ha en gammal jul med Galenskaparna & After Shave, fast Albin tyckte inte killen sjöng den bra. Men ändå! Stefán var himla trevlig, och vi köpte lussekatt och pepparkakor där. Efter konserten hastade vi hem till Albin som hämtade lite rena kläder och sin dator och sånt pyssel. Jag såg lite på Animal Planet med Hans. Sen åt vi på Oves (världsberömt?). Det var gott men de borde bygga något slags.. Inglasat där man kan sitta. In my humble opinion...

Ännu en vecka. Snart är det jul och jag har köpt.. Tre julklappar. :/ Har ifs gjort en också, men det är en del kvar och jag har verkligen inga pengar >.< Det är jobbigt i skolan också, jag känner inte för att plugga mer nästa år. Vill nog jobba, men inte på dagis. Får söka lite..
Anyways.. På onsdag ska Albin och jag leka rika och gå på en visning i Vasastan. Bara för skojs skull men det blir nog kul. Den var jättefin på bilderna. Suck.. Vill så gärna flytta hemifrån och bo ihop med Albin så slipper vi flytta grejer mellan varandras hus hela tiden. Men men..
På lördag åker vi till Danmark allihop och det kommer nog bli jättetrevligt. Får smyga efter Eric och se om han gillar något, då köper jag det bums! Mohaha...

Ebba von Sydow har inte alla popcorn i skålen

På grund av påtryckningar från personer i min närhet har jag censurerat detta inlägg. Det var lite mer agressivt från början men nu ser det någorlunda städat ut (och innehåller inte längre några hot. Jag har blivit from).

Jag får sånna ryck när någon pratar positivt om henne. Det bästa var när Magnus Betnér dissade henne i Stockholm Live.
I alla fall läste jag i Metro igår en liten notis om stress. "Stress som accessoar" hette den, såklart var det Ebba som hade haft fingrar med i spelet. Den är ganska kort så jag skriver hela här så får ni bedöma sedan.

Stress som accessoar
- En släng huvudvärk har blivit status, säger Ebba von Sydow. (Egentligen var det en bild på henne också men jag vill inte ha hennes fula nuna i min blogg så den skiter jag i att leta efter.)
Livsstil. Stressen bland unga ökar - men för vissa blir stressymptomen en trendig accessoar.
- Det har blivit status att prata om att du lider av en släng huvudvärk eller ont i magen och lagom stress.
Det visar vilket spännande, späckat och hektiskt liv man lever, säger Ebba von Sydow, chef för Veckorevyn.com, som igår pratade om trendiga sjukdomar i Kanal 5:s "EKG".
Matkrångel är vanligt bland unga kvinnor, noterar Ebba von Sydow. Det är laktosintolerans eller mjölkmage som får många att sitta och peta i maten.
- Det är inte så hippt att vara en avfallskvarn som äter det mesta, säger hon.

Varför låter folk henne sitta där och vräka ur sig sådana dumheter så man undrar om hon ens gick ut första klass på lågstadiet? Tveksamt om hon klarade förskolan. Jag kan hålla med om en grej, att matkrångel är vanligt bland unga kvinnor nu för tiden. Men inte är det hippt eller coolt?! Hon är ju förebild för så många unga tjejer (hur nu det gick till), kan hon inte se till att använda sig av det och få tjejer börja äta, istället för att säga att det inte är "hippt att vara en avfallskvarn"? Hon är ju inte klok någonstans. Ser hon ner på tjejer (och killar) som gillar mat? Tänk om någon verkligen börjar tänka "åh nej, jag äter ju faktiskt det mesta, är jag en dålig person? Ebba kommer haaaaata mig.."? Bara för de läse hennes dumma artikel.
Jag blir så sur när jag tänker på att hon fortfarande finns kvar på Veckorevyn. Jag läser den inte men vet iaf att de har en ny chef. BRA.

Det som hon totalt har missat är hur lite man än äter, hur många märkeskläder man än har, hur många gånger man än blonderar håret så det fräter bort hjärnan blir man ju inte lycklig av det. Om man ska tänka på vad man får äta och inte äta, hur mycket kalorier det är i saker, då blir man ju inte lycklig. Jag blir lycklig av att tänka på att jag har en underbar familj, en fantastisk pojkvän, vänner som ställer upp för mig, att jag har tak över huvudet och att jag är frisk och mår bra.

Och det kommer ALDRIG bli trendigt med sjukdomar, ditt pucko.

We all wear dresses and that's were babies come from

Idag har jag lyssnat massor på Tripods liveskiva Fegh Maha. Underbara killar från Australien som har grym humor. (Och det är därifrån rubriken kommer ifrån)

I fredags hade jag otroligt kul. Albin och jag var på Redbergsteatern igen och det var improkväll fast den här gången fick publiken också vara med om de ville, och det ville Albin så han sprang upp och hade sig. Han var jätterolig och allt var bara fantastiskt kul! Det var några härliga timmar där. Lördagen spenderades mest hemma och vi såsade och gjorde inte mycket. Vi åkte till Ikea en halvtimme innan de stängde och stressköpte lite grejer (jag hade presentkort!). Fick en ny ljusslinga av mamma, så Albin har pysslat lite i mitt rum och nu står det en adventsljusstake i mitt fönster, min gamla ljusslinga i gardinstången och den nya i bokhyllan. Det blev fint och jag har fått lite julstämning. Beror nog också på att Albin lade in massa jullåtar i iTunes åt mig + massa Galenskaparna & After Shave. Vi såg väldigt mycket film i helgen; Hajen som visste för mycket, Monopol och nästan hela Leif. Bra filmer!! Väldigt bra soundtrack också. Jag gillade nog Monopol mest av allt. På lördagskvällen hade Sissel ett (försenat?) födelsedagskalas eftersom hon har fyllt 20. Klara, Julia, Emelie A, Emelie L, Toria, Yazin, Sissel (förstås), Cristopher, Jonas, Gustav, Albin och jag samlades i Sissels lilla etta och hade trevligt och gick sedan till Sticky. Trots att klockan var efter tolv var det en lång kö, lite segt men vi kom in iaf. Emelie:sarna följde dock inte med ut fast vi hade trevligt ändå.
Igår såsades det rejält också. Fast jag pluggade lite, eller ja, det var kanske att ta i men jag gjorde klart en uppgift som jag lämnade in idag. Denna veckan är lite dum för Albin jobbar natt. :/
Men vi ska på teater på torsdag på Pustervik, det längtar jag till. 123 Schtunks nya föreställning Rich man Poor man. Jag har inte sett dem innan men Albin sa att de är jättebra så får nog lita på honom.

Idag var det begravning för farfar. Det har kommit släkt (till honom) från Norrland och två av farmors kusiner bor hos oss under tiden. De pratar lite kul men de verkar snälla fast jag inte har något minne av att ha träffat dem. (De kommer förstås ihåg mig, mest som bebis, "oj, vad stor du har blivit!") Moster Eva har kommit ner med Henrik från Falun. Det var kul att träffa dem men kanske inte under sådana omständigheter. Begravningen var fin, de spelade Taube som farfar gillade och det låg ett fiskedrag och en bil på kistan, sånt som farfar gillade att pyssla med. Jag grät himla mycket (igen) och använde massa näsdukar. Efteråt åt vi lite på Stensjöhill, ett ställe i Mölndal, väldigt fint. På kvällen åt vi mer mat hos farmor. Jag är fruktansvärt mätt, har huvudvärk av gråten och helt slut. Är dödstrött efter att ha gått upp lite tidigt imorse, vaknade av mig själv innan åtta fast jag inte behövde gå upp förrens halv nio. Imorgon kommer Albin hit till mig efter han har jobbat natt, jag saknar honom himla mycket redan men klarar nog en natt. Om två veckor ska mamma, pappa, Eric, Sara, Albin och jag till Köpenhamn och julhandla lite och ha oss. Det ska nog bli kul. Jag måste försöka titta och tänka framåt nu. Det går nog bra, jag har ju Albin och Sissel och vännerna. Jag överlever. I will survive.

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0