Sleep

Vi såg bara halva Nightmare before christmas sedan blev vi trötta, så vi får nog se klart den imorgon. Vi drack julmust och åt godis och sånt, så vi har inte vanärat halloween iaf :P
Imorgon är jag ledig (sovmorgon ftw!) och jag slipper tvätta (tror jag) så vi får se vad jag hittar på. Borde kanske plugga lite med nya kurslitteraturen så jag inte halkar efter innan det ens har börjat.
Gonatt på er alla!


Nya vinterskor

Jag har inga ordentliga vinterskor, de brukar bara hålla en eller högst två vintrar och sedan går de sönder. Och inte ofta är de fodrade inuti. Men nuhar jag hittat ett par snygga som jag tänker traska runt i i vinter! Och inte var de för dyra heller :)

De är från DinSko och är jättemjuka inuti! Väldigt sköna att ha på sig.


Albin tyckte jag skulle köpa ett par mer färgglada snören men jag gillar vinrött, det passar bra på vintern.

Jag är riktigt nöjd med dem men det kanske dröjer innan jag kan använda dem, för idag var det inte jättekallt, så vi får väl se. :)


Nya böcker

Eftersom jag jobbade lite igår passade jag på att köpa några böcker som jag har spanat in ett tag. Jag fick göra det eftersom jag hade tjänat lite extra, så Albin kunde inte ens säga emot :P

Här är mina fina böcker iaf!

 


Har inte hört så mycket om den här, men den är väl en chiclit som jag gillar så... :)


Den här skrevs på 50-talet (om jag minns rätt) och den liknar väl Mad Men, så jag tror definitivt att jag kommer att gilla den!


Sista boken om Elsa, den ska bli spännande att läsa!


Fick också ett litet pussel av Albin, det får jag pyssla med senare. :)


This is Halloween, this is Halloween...

Ni har väl sett Nightmare before christmas? Jag brukar se den vid jul men idag är det ju Halloween och jag fick ett sug att se den :) Vi gör kanske det sen, hoppas! :)
Idag har jag en föreläsning vid tio och vid ett har jag en ny kurs som börjar. Så det blir nog spännande.
Jag har tagit några bilder på ett par nya skor och lite böcker jag köpte igår, så det kommer nog dyka upp vid lunchtid tror jag, får sitta i skolan och skriva. :)
Men vi hörs later! Ha en fin måndag och en ny början på denna veckan! Imorgon är det november! :P



Sleepy

Hejsan! Det har varit lite kaos idag!
Fem i tolv ringde Albins kollega på Bokia och bad mig hoppa in och jobba i några timmar. Jag gjorde mig iordning på 20 minuter (hade bara ätit frukost, så är rätt impad av mig själv :P Hann med sminkning och allt) och jobbade från halv ett till fyra. Efter det handlade jag lite, hämtade ut ett paket (visar imorgon) och sedan åkte jag till mormor och morfar. Albin kom dit efter han hade slutat och vi åkte hem vid sju, handlade indiskt och sedan kikade vi på tv och jag har sett både Pan Am och Miss Marple.
Har också fått reda på att jag har fått godkänt på min första hemtenta! Yay! :) Det var min infosökningsuppgift, så jag hade nog nästan gråtit om jag inte hade fått godkänt, jag borde ju kunna surfa runt på nätet och hitta saker :P Visserligen var det på en databas som jag aldrig hade använt förut men men.. Är riktigt glad iaf, hoppas jag får godkänt på den andra hemtentan också, då skulle det kännas lite bättre om jag måste göra en omtenta.
Nu ska jag iaf sova, har lite skola imorgon! Får se om jag hinner blogga lite under lunchen.
Annars hoppas jag att ni har haft en fin helg. Hörs tomorrow!


Nya, fina klänningar från H&M

Här kommer mina fina klänningar, enjoy!


Jättefin spetsklänning med gulddetaljer, lite 60-talsinspirerad.


Närbild. Älskar denna klänningen, den påminner mig massor om mormor. :)


Svart spetsklänning med lite vid kjol. Lite svårt att se hur den ser ut men den ser precis likadan ut som...


...som denna! :) Jag tyckte klänningen var så fin att jag köpte två färger. Den här hade jag på mig igår på kalaset.


Närbild. Det blev mycket spets men jag tycker att det är fint. :) Jag är iaf riktigt nöjd med dessa klänningar!

Söndagsmorgon

Hejsan! Det är tråkväder ute men jag hade tänkt att försöka hålla mig inomhus så länge som det går :) Fast jag måsste visserligen gå och hämta ut ett paket.. Aja.
Ska nog skriva lite tackkort och kanske kika på en film och mysa lite när Albin är och jobbar.
Kommer in med ett inlägg med klänningarna senare!
Tills dess får ni ha det riktigt mysigt!


Ikväll är det dessutom Pan Am!

Dålig uppdatering

Hej hopp, sorry för att jag inte har skrivit! Vi hade visserligen kalas idag men vi kom hem innan åtta :P Men då var det dags att slappa i soffan, dricka cola, äta godis och glo på tv.
Jag såg nya Downton Abbey, så bra!!! Har saknat det massor, jag hoppas det går snabbt tills det blir nästa vecka och jag kan se på ännu ett avsnitt! Och imorgon är det Pan am igen, yay! :)
Men nu ska jag gå och lägga mig.
Har tyvärr inga kort från dagen, inte ens hur jag såg ut. Men iaf: hade fluffigt hår och mascara och en fin klänning jag visar imorgon! :) Har faktiskt tre fina och nya klänningar som jag köpte för mitt presentkort på H&M som jag fick i födelsedagspresent av fina mamma och pappa för att fira att jag har gjort tentan. Får se hur det går bara.. :/
Aja, vi hörs tomorrow! Jag ska ut på äventyr till Kållered tror jag bestämt. Och hälsa på mormor och morfar också.
Tah!


Kalasdags

Nu ska vi iväg på kalas! Vet dock inte vad jag ska ha för klänning, har på mig en och tar med mig två till så får mamma och pappa tycka till om vilken jag ska ha. :)
Fotar senare! Det kommer nog vara lite tomt här idag men you don't mind :P
Hejs på er!


Idag har jag sånt här hår! :)

La vie en rose

Nu sitter jag och lyssnar på Edith Piaf och myser. Så bra musik! :)
När jag gick genom Brunnsparken förut idag, så satt det en man på dragspel och en på trumpet och spelade den låten. Det var så fint och supermysigt och jag inbillade mig att jag gick omkring i Paris :) Inget fel med dagdrömmande.
Anyways, tentan är avklarad. Vet inte riktigt hur det gick, jag är väl inte jättenöjd men jag borde fått några poäng på den iaf :P Vi får se.
Imorgon är det släktkalas och vi ska äta tårta och jag ska vara finklädd och allt. :) Vi får se om det blir några kort (tror det blir det), det ska nog bli kul.
Nu ska jag softa lite på nätet och lyssna på mer fransk musik och njuta av att det är helg och att jag inte behöver ta tag i kurslitteratur förrän på måndag :P
Ha en fin fredag!


Ibland är jag fransk! :)

Tenta snart

Är nervös, snart ska jag sticka iväg och göra min tenta. Man måste vara där en kvart innan, annars får man inte tenta. :/ Så är lite nervös att det ska bli en bilolycka eller så på väg dit så jag kommer för sent. :(
Men det händer säkert inte.
Aja, vi hörs later!


Bloggpaus

Hej hopp!
Jag har kommit på att jag egentligen inte har tid till att sitta här och skriva, när jag egentligen borde plugga. Man känner ibland att man måste uppdatera bloggen och jag har ingen lust att känna så just nu.
Så det blir en liten paus från min sida, jag bloggar igen på fredag, för då har jag tentat och förhoppningsvis har det gått bra :)
Så ni kan kika igenom gamla inlägg, jag har ju bloggat sedan 2007 så det finns väl en del att titta på. Även fast de första inläggen var långa och kanske inte så intressanta, så är det alltid något ;) Det var inte ofta de uppdaterades heller. Men men.
Jag hoppas ni har fina dagar, så hörs vi på fredag!


Julmust!

Jag skrev ju ett inlägg om julen förut och nu blir det lite mer, för när vi var och handlade förut så kom vi hem med en flaska julmust! Det känns lite konstigt att dricka det när det inte är kallt och snöigt ute, men men.
Det är gott iaf :)
Nu ska jag ta och sussa snart, har hunnit med tre artiklar idag och lite text i engelska boken. Imorgon blir det till att läsa ännu mer, dessutom åka och låna en bok på bibblan i Borås och så kommer nog en dansk bok jag har beställt. Dansk bok, jag vet inte hur jag ska lyckas läsa den :P
Det ordnar sig säkert imorgon.
Hoppas ni har haft en trevlig måndag (jag har haft ont i huvudet och kännt mig värdelös men det ordnade upp sig med en matpaus och lite must!) så hörs vi nog imorgon igen, säkert lika fattigt på inlägg som idag :P
Men gonatt på er!


En liiiten flaska :)

Två månader kvar

Jag kom precis på att det är bara två månader kvar till julafton! Det är inte klokt. Speciellt inte när det inte har blivit höst "på riktigt". Det är fortfarande löv på träden och gräset är fortfarande grönt.
Men det kanske ändras riktigt snabbt i november eller så. Vem vet?
Det känns iaf lite knasigt men som tur är har jag börjat tänka på julklappar och vad man ska ge folk :) Har en klar redan, en håller jag på och pysslar med och resten har jag lite funderingar på.
Är jag den ende som är ute såhär tidigt eller finns det fler ute i bloggvärlden som köper inte julklappar i december?
Nu har jag läst två artiklar, nu ska jag sätta igång med ett nytt kapitel i min bok!


Vår gran förra året. Vet inte var vi ska ställa den nu, nu står det ju en hylla där. Vi får klura på det...

Ny vecka igen

Happ, ny vecka, mer plugg. Suck. :P
Men men, det är lika bra att sätta igång! Vi hörs kanske under dagen, jag har inte planerat in något inlägg, så antagligen blir det lite tomt här idag.
Men kika på gamla inlägg, vetja!
Ciao!


Igår köpte jag denna boken, fast 2nd edition. Så här ska det läsas!

Sova

Idag har jag iaf läst ett kaptiel och en halvlång artikel, rätt bra för att vara mig och söndag :P
Imorgon blir det ett nytt kaptiel och fler artiklar, förhoppningsvis.
Jag har haft en okej helg, med lite plugg så inte jättekul kanske. Men hoppas ni har haft bättre.
Nu ska jag gå och lägga mig, men sitter och kikar på maskeraddräkter. Det blir kanske maskerad snart, vem vet? Vore kul att hitta något fint. :)
Sov gott, alla!


Förra året var jag Holly Golightly (Audrey Hepburn) i Breakfast at Tiffanys.

Pan am



Ikväll är det Pan am på TV3 igen, vid 21. Jag såg förra veckans premiäravsnitt och bara älskade det. :) Dels är det för att det är Mad men-light och dels för att det handlar om flygvärdinnor. Älskar fransyskan (Karine Vanasse) och det är kul att se Christina Ricci igen, henne har man inte sett på länge.
Jag vet inte riktigt varför men är rätt fascinerad av flygvärdinnor och deras jobb. Fast kanske mer för några år sedan än de som finns nu :P
Jag gillar att kika på Gwyneth Paltrow i View from the top och det fanns ett program på TLC som hette Flygvärdinneskolan, eller så, och det var också kul att titta på. Det kanske är ett drömjobb, som jag har i hemlighet? :)
Anyways, missa inte andra avsnittet som går ikväll!


Baksmällan 2



The hangover part 2 går i samma spår som den första filmen, förutom att de nu är i Bangkok. Stu ska gifta sig och killarna följer med och de vaknar upp och mår skit, för de har gjort det igen.
De har tappat bort Teddy, Stus fästmös lillebror, och de måste hitta honom innan bröllopet.

Filmen var lite rolig men för det mesta kändes den mest jobbig. Man suckade och tänkte "åh nej, varför gör han så?!" istället för att skratta. Det är liksom steget förbi att det är roligt och nu bara jobbigt.
Varför ens ta med Alan när han bara fuckar upp, som han gjorde i den första filmen? Om han inte hade varit med hade det visserligen inte blivit någon Hangover utan bara ett vanligt bröllop. Och inga ladyboys. Men men.
Vissa delar var roliga men annars var det jobbigt.
Men vi gjorde kanske fel. Man kanske borde vara full eller bakfull när man ser den här, då är det kanske roligare?


Se den om ni älskade första filmen, annars kan ni nog skippa den :P

Morning!

Söndag idag, en tråkdag tror jag bestämt. Bara plugg hela dagen :/ Men får skylla mig själv. Om jag hade pluggat mer igår så hade jag fått lite fritid idag :P
Men snart kommer moster och kusin hit och fikar lite med mig, så det blir nog kul :)
Vi hörs later!


Läggdags!

Klockan är inte så mycket men vi är båda rätt sega så vi går nog och lägger oss nu, jag kan alltid ligga och läsa lite. Har inte pluggat så mycket som jag hade tänkt idag. Dels för jag åkte till Alingsås för att köpa en kursbok och sedan gjorde jag annat som inte var lika viktigt. Suck. Ingen bra disciplin har jag på mig själv :/ Aja, imorgon jobbar Albin och jag ska plugga!
Men nu är det sovadags. Hoppas ni hade en fin lördag, vi hörs igen imorgon!


Hår

Hår är ju alltid spännande saker, och jag var och klippte mig för en vecka sedan, det var rätt slitet så det blev lite kortare. Tänkte visa hur mitt hår är just nu, både när det inte är plattångat och när det har blivit platt.


Såhär har jag sett ut idag, ser lite knasigt ut. Det är nytvättat och inte ens borstat faktiskt, jag ville inte förstöra lockigheten. Men fick sedan nog på det och nu är det plattat!


Och då ser det ut såhär! Jag tycker att det är en del skillnad om man jämför med mitt hår innan klippningen.


Såhär såg det ut innan klippningen, kanske inte jättestor skillnad men för mig känns det som det är mycket! :)

Uppvaknandet



Läste ut denna boken, nummer nio i ordningen (om jag inte minns fel), häromdagen. Det handlar ju om Zoey och Kalona och Stark och Neferet och massa annat folk. Lite raksträcka, de vaknar upp från "drömlandet", Kalona börjar tycka illa om Neferet och allt urartar till ett dödsfall och en begravning.

Jag vet inte, nu tycker jag nästan att det räcker :P Borde de inte kunna lösa alla problem nu med nionde boken? Istället för såhär många böcker, kan de väl skriva tjockare böcker som innehåller mer? Men de vill väl sälja.. Och det är ju ungdomslitteratur så det kan väl inte vara hur tjockt som helst, för då blir ungdomarna rastlösa och orkar inte läsa mer.
Det är en bra bok men det blir lite löjligt hur länge serien kan hålla på, kommer det bli 20 böcker totalt eller fler? Om de inte skärper sig så vill jag inte köpa fler böcker :P
Men tja, om ni har läst de andra böckerna så läs denna också. Men kanske låna den på bibblan istället?

Lördag

Nu är det höstväder ute! Jag vaknade inte förrän halv tio så det har gått rätt segt nu på morgonen har jag känt. Lite synd. Men nu ska jag ta itu med pluggandet!
Det är ändå inget annat kul att göra (ljuger jag) så det är väl lika bra :P
Sedan kanske jag tar en sväng till mormor och morfar för min moster och kusin från Falun hälsar på, och det är ju inte varje dag man träffar dem!
Så dagen blir väl lite tråkig, med plugg, men kanske lite rolig senare. Måste nog tyvärr tacka nej till festligheter ikväll med tjejerna :( Det är nog bättre att jag är hemma och pluggar, vi får festa till det efter tentan, om de har lust och tid. :)
Men men, ha en fin lördag!


Rolig höstbild på när vi var i Danmark förra året. <3

Sent

Det blev tydligen inget mer inlägg idag, jag har pluggat och gjort annat nyttigt och onyttigt.
Det är så svårt att bara koncentrera sig på det man ska läsa, det händer ofta att man vandrar iväg och diskar eller viker tvätt eller något annat som egentligen kan vänta.
Det kanske är för att just nu är allt på engelska, verkar det som, lite kämpigt, det tar längre tid att läsa igenom och är man lite trött får man läsa igenom samma stycke mer än en gång för att verkligen fatta och komma ihåg.
Fortsätter med pluggeriet imorgon.
Vi hörs då!


Imorgon ska jag unna mig en ansiktsmask, det blir kanske den i mitten. :)

Gårdagens outfit


Kofta: MQ. Klänning: H&M. Kängor: DinSko. Halsband: Urban Outfitters.

Jag ser lite sur ut men var rätt trött :P Gick ju upp sex igår. Och idag gick jag upp ännu tidigare, typ halv sex eller så :( Usch usch..
Men såhär såg jag ut igår iaf! Kände mig rätt fin i min klänning. :)

Hej fredag

Nu är jag hemma. Knepigt va? Egentligen skulle jag haft en föreläsning i Borås men när jag försökte gå upp vid halv sex så orkade min kropp inte det. Har ju gått upp sex nästan varje dag denna veckan så min kropp sa väl ifrån. Som tur var hade jag bara en föreläsning och den var dessutom frivillig.
Jag var på typ samma förra fredagen och det gav mig inte mycket alls, så jag försöker intala mig själv att det inte gör något att jag råkade missa den.
Jag fick ju lite sovmorgon iaf, det är alltid något. Så det blir hemmapluggande idag, vilket inte gör mig något. Hoppas jag får gjort en del!
Jag kommer in med gårdagens outfit senare och kanske också en bokrecension, vi får se vad jag hinner med.
Ha en fin fredag, så hörs vi!


Idag längtar jag lite efter vinter. Såhär kul hade brorsan och vovven en vinter för några år sedan. :)

Sleepy

Nu är det dags att sova!
Jag ska upp typ halv sex imorgon, så jag måste skynda mig att somna fort!
Hoppas ni har haft en bra dag, imorgon är det fredag och sedan helg! Yay! :) Jag har något inlägg som dyker upp imorgon, annars så hörs vi tiiidigt!
Gonatt!

Kärlek på skotska



Häromdagen läste jag ut denna boken! Den handlar om alla som bor på och runt omkring Scotland street 44. Pat börjar plugga, Domenica åker iväg för att studera pirater, Bertie har problem med sin mamma som vanligt och Cyril och Angus bjuder Domenicas hyresgäst på middag. Bland annat. :)

Den är lika bra som de andra böckerna, kanske extra bra för man slipper Bruce, som har åkt till London :P Det är spännande att Domenica ska bo hos pirater och studera dem och Pat flyttar från Scotland street och flyttar in i en ny lägenhet och träffar dessutom en intressant kille på sin kurs som heter Wolf.
Det är nästan jobbigt att läsa om stackars Bertie och hans hemska mamma. Som tvingar honom till alla dessa konstiga saker som att gå till psykologen, yoga, saxofonspel och diverse annat.
Intressant bok, som alltid! Just nu håller jag på att läsa den senaste, Bertie och hans värld, men det är rätt meningslöst att hoppas att det ska gå bättre för lille Bertie för jag tror inte hans mamma kommer ändra sig alls, tyvärr. :(
Men mycket läsvärd är denna boken iaf! Se till att kika upp den och gärna de andra också om du har missat dem!

Romantisk mysmiddag

Igår, när Albin var och hämtade vår thaimat, så fixade jag fint med dukning vid bordet. För det mesta sitter vi vid tv:n och äter, för att hinna se filmer och annat skoj men vi kom på att vi borde sitta vid matbordet någon gång också. Så jag gjorde fint med ljus och annat. Satte på lite mysmusik också.
Albin blev mycket glatt överraskad :)


Såhär såg det ut när lampan ovanför var tänd. Fina glas, servetter, ljus och lite pappershjärtan över bordet!


Mysbelysning! Det var mysigt att sitta och prata och titta på varandra i ljusskenet. :)


Alla borde prova om ni också har fastnat lite framför tv:n när det vankas middag eller annat. ;)

Morning!

Torsdag här och det är mörkt ute. :(
Jag har iaf tagit fram vinterjackan nu, så jag hoppas inte att det blir varmt idag bara för det :P Eller för kallt, för jag har klänning på mig :/
Ska försöka fixa en outfit senare men nu måste jag sticka! Det kommer upp två inlägg under dagen medan jag är borta, så håll till godo! :)
Ha det!


Natti!

Nej, nu är det dags att sova!
Är supertrött och fryser så det är nog snart dags att krypa ner i sängen och läsa lite innan man däckar. Ska upp vid sex också, så det blir inte mycket sömn inatt :/
Men men. Efter föreläsningarna ska jag nog sitta kvar lite i bibblan och läsa lite, om referensexet är ledigt. Och kolla om en annan bok finns att köpa.
Efter det åker jag nog till Mölnlycke och ser på Top Model och Pan Am som jag spelade in i veckan, för jag inte hann se dem. :/ Men imorgon så! Kanske en promenad med mamma och vovven också, förhoppningsvis. :)
Sov gott, folk!


Nu är det dags för mössa igen. Vinterjackan plockas nog fram imorgon, det var kallt idag :(

Jag hjärta du



Idag åt vi några geléhjärtan, som det står jag <3 (fast ett hjärta då..) du på. Vi fick dem av Albins föräldrar när de hämtade oss på flygplatsen och vi har faktiskt lyckats hålla oss till nu :P
Och då åt vi ändå inte upp alla! Men de var goda, det var dem :)
Älskar geléhjärtan, det är så gott! *fundera* Undrar hur chokladdoppade geléhjärtan skulle smaka?
Antagligen otroligt gott!
Nu ska jag plugga och sedan äta lite thaimat! Fast vi får väl köpa den först.
Aja, hörs!

Rocky vol 21



Det här blir kanske inte så mycket till recension men ville ändå skriva något litet. Rocky handlar om Martin Kellermans liv, men alla människor är ritade som djur i hans serie, och Rocky är en hund.
Jag har alla Rocky-böckerna plus två till som inte är i serieform. Ni förstår kanske att jag tycker om serien? :)
I den här boken händer det inte så mycket, Rocky har en tjej och han flyttar runt lite och funderar på att sälja sitt landställe.

Jag hatar att vara en sådan person som gillar "det gamla" men jag måste erkänna att jag nog är sådan. Jag gillar Kents gamla låtar bättre än de nya och jag gillar de allra första Rocky-albumen än den senaste. Det händer så lite. I de första så hände det saker, han reste och det var massa olika kompisar han hängde med.
Det är klart att det förändras, att man inte har samma kompisar kvar eller inte reser lika mycket som när man var ung. (Han är dock inte gammal)
Hans tweets är alltid roliga och allt "prat" som är i boken är roligt men jag känner ändå att det hade varit liiite roligare om det hände lite mer.
Man måste väl utvecklas och bli äldre och mognare, antar jag. :) Så den var okej, men om ni inte har läst Rocky innan så börja från början, de är absolut bäst. Även om detta också är bra, så går det nästan inte att jämföra.
Men läs Rocky!

Lill-lördag

Tråkväder idag igen och jag ska dessutom vara i skolan typ hela dagen med nästan inga raster alls.
Vi får se hur det blir, jag hoppas det blir intressanta föreläsningar.
Har som vanligt inte hunnit att fixa ett inlägg, vi får se hur det blir med det senare idag.
Hoppas ni får en fin dag!


Kvällsinlägg

Sorry för det inte kom upp någon recension idag. Det har varit så mycket annat att tänka på.
Nu sitter jag och läser kurslitteratur och kom precis på att jag är hungrig, så får försöka ordna det på något snabbt sätt. Har precis duschat och sitter i myskläder, det är så värt! :)
Vi får se hur det blir med bloggandet iorgon också, för hela dagen ska vi ha mingel och föreläsningar från tio till fem. Det låter lite jobbigt men jag hoppas det blir kul. Om det inte är intressant kan jag ju åka hem och plugga typ.
I värsta fall, anyways.
Hoppas på att ni har haft en trevlig tisdag, utan regn (det har inte jag haft).
Sov gott så hörs vi!


Fru Larsson, det är jag det! Bröllopsdagen.

Trött tisdag med regn

Det är tidigt, det regnar och är mörkt ute och jag känner mig inte jättepepp på att åka till skolan. Men det är bara idag och tre dagar till så är jag ledig nästa vecka. Tills på fredag, då det är tenta, förstås.
Suck. Skulle ha pluggat igår när jag kom hem men jag var krasslig och orkade inte. Och så kom Albin hem tidigare än vad han hade sagt! Busigt :) Så då umgicks jag ju hellre med honom än pluggade. Dåligt av mig men man kan inte vara på topp hela tiden.
Så jag får väl plugga på bussen, om jag inte somnar förstås.
Har inte hunnit förbereda något inlägg, så det blir nog inget förrän jag kommer hem vid fem-tiden. Sorry men så är det :P Kan skriva en bokrecension då, har ju läst lite böcker men inte hunnit skriva något om dem.
Men jag hoppas ni får en regnfri och ljus tisdag så hörs vi!


Piggar upp mig själv med den här roliga bilden från vår sittning för några veckor sedan.

Kassörer till kassan



Den här boken är skriven av en tjej som har jobbat i snabbköpskassor och har många historier att berätta om cheferna, kollegorna och framför allt: kunderna! Det finns många olika sorters kunder som beter sig väldigt konstigt, oftast. Jag känner inte igen alla typer, men vissa skummisar finns det ju. :)
Det är väl skillnad på att jobba i en liten bokhandel och en stor mataffär visserligen, tur är väl det.

Det var en väldigt rolig bok, läste ut den rätt snabbt för den är inte så tjock. Men väldigt underhållande!
Om man någon gång har jobbat i någon kassa tycker jag att man kan läsa denna och få sig ett gott skratt. Det funkar väl för de som inte jobbat i kassa också men man kanske kan relatera lite mer om man har kassaerfarenhet. Väldigt läsvärd iaf! :)

Ny vecka

Ny vecka igen, och jag ska snart till skolan för två föreläsningar. Jag tyckte nästan att det var jobbigt med att ha två när jag kollade på schemat :P Orkar bara en föreläsning egentligen, sedan är jag helt slut!
Fast imorgon har vi rätt många föreläsningar. Från halv tio till tre. Blö.. Orkar inte :(
Idag kommer iaf Albin hem, yay! :) Det ska bli skönt, har saknat honom massor. Och så är jag dålig på att vara ensam hemma, behöver sällskap.
Det verkar vara kallt ute idag så jag har packat ner mössa och vantar och det är kanske dags idag att börja med fodrade skinnjackan också. Burr. Vill inte frysa.
Anyways, vi hörs senare idag, jag har ett inlägg som dyker upp under dagen. Ha en fin dag!


Ten little indians


Det är filmen till vänster som jag såg, även fast den har ett annat namn.

Det finns så många namn till denna Agatha Christie-film och boken också för den delen: And then there were none, Ten little niggers och Tio små negerpojkar och nu då denna filmen som heter Ten little indians på engelska. Den är från 1974 och det är två fransmän, några tyskar och David Attenboroughs bror som är med.
Den handlar om tio personer som blir inbjudna av en viss U.N. Owen (Unknown) till ett hus. Man får reda på att alla de tio personerna har begått ett brott och det verkar som att de är där för att de ska straffas, eftersom de inte blev straffade i en domstol.

Ljuden som de har med är riktigt roliga, kvinnoskrik som ekar och ekar i all evighet och lurig musik och skumma skådespelare... Ja, filmen har allt :P
Det som störde mig lite var att den inte har samma slut som i boken. Det är ju lite knasigt :P Det var ju det som var spännande liksom. Och de är i öknen och inte på en ö, som i boken. Visst, man måste inte ta med allt men att inte ta med grundgrejerna känns lite udda.
Det var iaf kul att se den filmen men jag tycker nog bättre om boken :) Eller så får det vara Miss Marple eller Hercule Poirot, annars får det vara! :P
Nu ska jag sticka iväg på middag! Vi hörs kanske senare!

Det nya svarta?

Här är mina fina klänningar!
Jag såg i min garderob att den svarta sidan av alla klänningar och kavajer breder ut sig mer och mer och ser nästan ut att sluka resten av färgerna. Knepigt :P Aja, här är klänningarna iaf!


Från H&M, jättemjuk och skön och väldigt behaglig att ha på sig. Som ett par mjukisbyxor fast klänning :P Och finare! Den är enkel men jag gillart.


Älskar dragkedjan! Det är dock en fuskficka men den är så fin. Också från H&M, gillar den också för den är ärmlös, inget jag brukar ha men alltid kul att pröva något nytt. Känner mig väldigt vågad :P

Man kan ju piffa upp dem med lite mer färg med färgglada strumpbyxor eller en färgglad kofta, så ser det inte så mörkt ut. Men svart är oftast rätt smickrande så det kanske inte behövs mer än såhär. :)
Nu ska jag gå och ta upp tvätten som förhoppningsvis är torr och klar! Hörs!

Segsöndag

Hej hopp. Idag är jag lite trött, har ju haft vovvebesök med övernattning.
Han har aldrig sovit här förut så det var lite ljud som han antagligen inte var van vid. Morrade när han hörde grannen på kvällen och vid femtiden kom tidningen och då började han skälla. :/
Vid tjugo över sex kom han in i sovrummet och viftade på svansen men jag ville inte gå upp riktigt så tidigt så han fick gå och lägga sig igen. En timme senare kom han in igen och viftade på svansen. Då fick han frukost och sedan gick vi ut lite.
Softning i soffan tills mamma kom och hämtade honom och nu håller jag på att tvätta. Det är supermycket tvätt och jag ska dra flera lakan alldeles själv, vi får se hur det går!
Fint väder ute idag, rätt skönt.
Kan skriva ett inlägg senare om två fina svarta klänningar som jag har i min garderob! Men tills dess får ni roa er själva.


Det var trevligt att ha vovvebesök när Albin är borta, så slipper man vara helt ensam.

Gonatt!

Har precis avslutat en mysig kväll med fin kompis, pizza, söt vovve som sov i soffan och Big Fish! :)
Nu ligger vovven och sover i min säng, på min sida. Vart ska jag sova..? :O
Jaja, vi får se. Imorgon blir det lite promenader med vovven men annars är det plugg som gäller!!!
Hoppas alla har haft en fin lördag, imorgon blir det söndagsmiddag hos mamma och pappa också, supermys! Den här helgen är det familj och släkt som gäller. <3
Gonatt!


Älskar Big Fish, den är så fin! <3

Ny bok

När jag kom hem förut så kände jag att det fanns massor att göra: panta burkar/flaskor, hämta ut ett paket åt mig och ett åt Albin, växla pengar på Forex, handla, boka tvättid och hämta ut en bok hos Bokia som Albin hade messat om, så jag gick ner till torget.
Nu är allt fixat! Skönt.
Jag behövde inte betala för boken, för det verkade som att den redan var betald :) Söt-bin! Det var den här som väntade på mig:



Har väntat på den ett tag, så jag hoppas den är bra :) Den förra var ju riktigt bra så jag hoppas denna håller samma standard.
Nu ska jag nog plugga lite innan Emelie kommer hit. Vi ska äta pizza och se på film, tror jag bestämt. :) Och jag ska kanske passa liten vovve också, vi får se. Eller så är han med sin husse.
Vi får se om jag får mer inspiration att blogga mer senare.
Ciao!

Ledig fredag!

Igår var jag ledig från bloggen och datorn i allmänhet, hade inte ens kollat mina mail.
Var på en föreläsning och så besökte vi Biblioteksmuseet, som tydligen är det enda i Sverige, och det finns nog inte så många i världen. Det var rätt intressant.
Igår myste vi framför TV:n och tittade klart på Avatar (äntligen!) och såg på Skavlan, som hade lite jobbiga gäster igår, som körde med honom men det får han tåla och det var rätt åt honom, han är lite väl kaxig ibland mot sina gäster (speciellt kvinnliga). Och jag visade mamma att de hade BBC Entertainment så vi kikade på tisdagens repris av Graham Norton Show, som var väldigt kul och det tyckte mamma också. Yay!

Idag ska jag plugga, har lite sällskap i form av en söt vovve som ligger och vilar sig. Så nu får jag sätta igång, tenta om två veckor!
Ha en fin lördag, kommer kanske in senare med något kort inlägg.


En bild från lördagsfesten

Måste bara lägga in en bild på mina fina kompisar som lånade mina masker, dels den jag köpte i Venedig och en som jag köpte till Albin när jag var i Rom för ungefär ett år sedan!


Albins mask (till vänster) är ganska läskig men häftig. :) Och min tycker jag om! Och tjejerna tycker jag också om, Sissel och Victoria!

Fin present

Förresten! Vi blev ju hämtade på flygplatsen av Albins föräldrar (mina svärföräldrar) för en vecka sedan och de hade gjort en fin liten korg som jag tänkte visa nu!


Det blev en liten korg med lite av varje!


Fina rosor, som håller på att vissna just nu :(


Lite fin choklad och annat mysigt.


En flaska som fortfarande ligger i kylen :P

Hej!

Solen skiner, molnfri himmel och jag är vaken!
Tror visserligen inte att det är så varmt ute bara för att solen lyser, det är ju ändå oktober liksom. Men men. Trevligt att börja dagen med solsken och inte regn.
Happ! Dagen idag får vi se hur den blir. Ska nog gå och duscha nu, så har jag det gjort :P Sedan ska man kanske plugga lite och sedan hälsa på morföräldrarna. Efter det blir det en tripp till föräldrahemmet för att kika på de två Top Model-avsnitt jag missade i förra och denna veckan.
Har inget förberett inlägg, så vi får se när nästa dyker upp.
Hoppas iaf på att ni har en trevlig dag tills dess!


Min Poirothatt och jag.

Gonatt!

Nu, allt folk, ska jag sova.
Imorgon är jag ledig och ska softa runt lite. Måste nog plugga lite också. Hälsa på mormor och morfar, på kvällen ska jag träffa mamma och pappa. Mys med släkt alltså :)
Har fått kika lite på Albins bilder från Venedig så jag lägger kanske upp något här imorgon, om det är något nytt, vill säga :)
Hoppas ni sover gott, så hörs vi!


Lite nytt

Här kommer lite bilder på nya saker som jag har här hemma efter bröllopet :) Enjoy!


Här är en fin metallmask jag köpte i Venedig. Jag tycker den är söt och rolig :)


En ny bok jag köpte av Albin i veckan, jag tror den är jätterolig! Författaren har bl.a. huvudrollen i Vicar of Dibley. :)


I lördags, på vår fest, fick jag det här fina albumet av mina tjejkompisar. <3


Det var bilder som jag och de hade tagit med engångskameran som jag hade fått. Det var jättekul och de hade skrivit fina saker och allt! <3


Här är en bild från när vi precis hade "börjat".


Här är min fina vigselring <3


Och här är både förlovningsringen och vigselringen. Jag tycker att de är jättefina ihop.

Detta var mina bilder, jag är nöjd med allt :)

The town



Igår såg Albin och jag denna filmen, som jag köpte för 9 kr :)
Den handlar om rån i Boston. Värdetransportsrån, bankrån.. Det går inte att ta sig ur, för om man en gång har börjat sjunker man bara djupare in och kan inte sticka och lämna allt.
Doug MacRay spelas av Ben Affleck, som också har regisserat filmen. Jon Hamm spelar en FBI-agent som är dem på spåren hela tiden.

Den var spännande och bra. Det var nog inte den bästa film jag sett men ändå. Det känns alltid lite olustigt när regissören skriver in två sexscener till sig själv med två olika tjejer. Och han är gift med två barn. :P
Eller så är det bara jag.
Men den var helt okej, spännande, man kunde absolut inte veta vad som skulle hände. Vilket är bra, det är sällan så med filmer numera, man brukar alltid kunna gissa sig till vad som ska hända men inte i denna.
Men om jag skulle se en film med Ben Affleck då skulle det inte bli denna utan snarare Good Will Hunting, där är han bättre.
Ändå en sevärd film om man gillar action.

Lill-lördag!

Idag är det onsdag, det känns rätt bra. Fast mindre kul är att Albin åker till Sthlm imorgon och kommer inte hem förrän på måndag, så jag blir ensam i helgen :(
Aja, kan plugga en del och så kan jag ringa tjejerna och fråga om de vill hänga och spela spel eller så. Man får försöka göra det så mysigt man kan :P
Nu sticker jag strax iväg till en föreläsning, slutar dock tolv. Ska hämta ut min bok på bibblan, den som jag har stått och väntat på i nästan 14 dagar. Jäkla tjuv...!
Vi hörs senare!


Läggdags

Idag har jag haft en rätt soft dag.
Somnade visserligen på bussen som vanligt men har det tagit det lugnt här hemma annars, det har varit skönt! Imorgon har jag en föreläsning vid tio men efter tolv är jag ledig och kan softa lite till.
Och plugga lite förstås. Om nästan två veckor är det salstenta, så jag får ligga i och läsa klart all kurslitteratur!
Vi hörs tomorrow!


Bröllopsbilder

Här kommer bilder som min bror tog på bröllopsdagen. Hoppas ni tycker att de är fina! :)


Min bror hämtar upp Albin!


Vi försöker komma på så många poser som möjligt!


Älskar den här bilden! Tycker vi är så fina! :)


Det var varmt och skönt, som tur var, vi hade hört att det skulle regna! Men icke, solen lyste på oss.


James Bond-posen.


Den obligatoriska posen i trappan. Done!


Glad-posen.


Visar upp min fina klänning-posen. Loved it :P


Min fina frisyr!


Den var riktigt rolig att se på och jag kände mig superfin. Måste skicka tackkort till fina frisören!


Hade lite bling bling i också :P


Alla fina människor som var med oss! Maddis, Stefán, pappa, Christoffer, Sissel, farmor och mamma! <3 Det fanns fler såklart men de kom inte med på denna bilden :P


Det kom ett litet turisttåg som vi skålade med, de verkade glada :) Här på bilden är också min morbror, min kusin och hennes mamma Marianne och min kompis Emelie!


Vi skålade i pommac, eftersom vi inte är så förtjusta i champagne :P


Jag orkade inte med mina högklackade så som tur var hade jag med mig ballerinas. :)


Här är lite mer fint folk! Mormor och min andra kusin. Och pappa syns lite bättre nu :)


Jag visar farmor min fina ring.

Och det var de bilderna det! :) Det finns en film också, ska försöka lägga in den här. Jag får ta kort på min fina ring och visa er, men det blir en annan gång!

God morgon

Vaknade av ett typ hagelväder strax innan halv sju när jag skulle gå upp. Men nu har det slutat. Men jag har med mig mitt lilla paraply, för jag litar inte på vädret.
Igår regnade det. :( Så trist väder.
Jaja. Idag har jag en föreläsning så jag slutar tolv och sedan ska jag hem och mysa!
Jag lägger upp ett inlägg medan jag är borta, så hörs vi senare.


Bröllops-jag.

Venedig i bilder 2

Här kommer fler bilder!


Nu står vi på Rialtobron!


Och här står vi på andra sidan!


Och här är vi nedanför. Det är alltid massor av turister där, vi var där på kvällen också och det var fortfarande mycket folk.


I en gondol satt en liten gubbe och sjöng "Volare, oh oh, cantare, oh oh oh oh" :) Vi tyckte det var jätteroligt!


Albin står och fotar mig på en bro och jag fotar honom på en annan bro.


Här står Markuslejonet på vakt!


Här är utsikten från vårt fönster!


Nu åker vi gondol!


Här åker vi förbi, dock inte under, Rialtobron.


I en passerande gondol var det ett par som gifte sig, det var kul att se!


Det var mycket trafik i de små gränderna. Det var lite dyrt men ett jättemysigt och fint sätt att se staden på.


Markuskyrkan och lite av Markusplatsen också.


San Marco, som det heter, och Scarlett Johansen gör reklam för skumpa.


Här var det trångt i kanalen!


Kajaker på... Språng?


Albin i turistvimlet!


Nu är vi på Accademiabron (tror den heter så) och spanar.


Och andra sidan. Det såg jättemysigt ut. Jag vill bo här!!


The narrow house hette detta roliga lilla hus!


Sedan hittade vi till torget och "biblioteket" där de spelade in Indiana Jones - The last cruisade. Tyvärr var det inget bibliotek inuti utan en kyrka. Jag blev lite besviken, men det är väl så de gör i filmvärlden.


Jag gillade den här dörr"knackaren", för den påminde mig om 44 Scotland Street. :)


Vi satt och myste nere vid vattnet på kvällen med gondolerna guppande framför.


Då kom en gigantisk båt! Skymde hela kanalen. Typ. :)


Suckarnas bro är lite undangömd, de håller på att fixa iordning lite.


Mysiga små gränder, va? Vem skulle inte vilja bo här?


San Marco på kvällen.


Här åker vi vaporetto (vattenbuss typ) till flygplatsen för att åka hem till kalla Sverige igen.

Venedig i bilder

Hejsan! Nu kommer lite bilder från vår fina resa till Venedig! Jag har inte alla Albins bilder, de får jag lägga upp en annan dag. Enjoy!


Inne på borggården i Dogepalatset.


Jättarnas trappa!


Det var fullt av turister i hela Venedig, de var överallt! :P


Jag tyckte att det var jättefint där inne, det var bevarat från hur det såg ut på 1600-talet.


Jättarnas trappa igen.


Atlas, som har jorden på sina axlar.


Herkules, som försöker.. Slå på något?


The golden staircase. (To heaven?)


Kampanilen, som vi var uppe i lite senare.


Utsikt från Suckarnas Bro. Det var dock ingen som suckade när vi gick där.


Albin och en sms:ande gondoljär :) Såg så kul ut, han sms:ade och ropade lite halvhjärtat "gondola, gondola".


Det fanns så många mysiga och fina gränder! Där skulle man bo.


Albin, lite rädd i en mörk gränd.


Här är vi uppe i Kampanilen och har utsikt över Markusplatsen.


Det var väldigt coolt och fint att se Venedig från det här sättet.


Det är väääldigt stort, man anar inte hur många små gränder det finns!


Det fanns klockor där uppe men de ringde inte när vi var där, fast det var heltimme. Konstigt?


Det var väldigt mycket trafik med gondoler, motorbåtar, vaporettos och vattentaxis.


Dogepalatset, på utsidan.


Galileo var uppe i Kampanilen och kikade med sitt teleskop.


Ser ni att den italienska flaggan hänger på tork?


Kampanilen är rätt hög, som tur var fanns det hiss upp. Jag var rädd att vi var tvungna att gå i massa trappor innan jag märkte att det fanns en hiss :)


Här är Markuskyrkan. Vi var inne i den väldigt kort och gick inte upp på balkongen och inte ner till skattkammaren, för det kostade pengar och vi ville spara dem :P


Den här klockan var riktigt cool! Ser ni att den står på fem över fem? :)


Här står jag på en liten bro och spanar ut! Det ser lite ut som en filmkuliss, det tyckte jag ofta när man stod på en sån här liten bro med grönt vatten under.

Jag får nog göra ett inlägg till, tror jag bestämt. Det är redan 25 bilder, så jag skriver ett nytt inlägg på direkten!

Ny vecka, nystart

Hejsan!
Nu är äntligen hemtentorna inlämnade och det känns så skönt! Lämnade in den sista halv nio idag, en timme före deadline :P Men jag har sovit inatt, för jag var ändå ganska klar. Läste i vår grupp på Facebook att många arbetade inatt och stressade, så jag är lite glad att jag hade börjat på det innan jag åkte iväg till Venedig med min fine Albin!
Nu ska jag strax sticka till skolan men jag lovar att blogga när jag kommer hem igen!
Kan lägga upp bilder från bröllopet och från resan.
Hoppas ni har en fin måndag, jag tänker softa lite och ha det gött! ;)
Kramar till alla som vill ha dem!


En hemtenta to go

Hej hopp. Idag har jag lämnat in en av mina hemtentor, en sökuppgift. Är lite nervös över vad de ska tycka och hur de kommer betygsätta. Vill verkligen få godkänt, hoppas inte jag har missuppfattat något eller glömt något viktigt.
Men men. En hemtenta kvar, den ska in på måndag. Två delar, en del är halvvägs och den andra är inte riktigt börjad på än. Det tar nästan emot, man vill ju hellre göra färdigt något man börjat på än att börja på en ny grej, iaf när det gäller detta.
Men jag ska fixa det. Nu är det kanske dags att sova och så tar jag nya tag imorgon. Det blir visserligen lite svårt eftersom en kompis kommer hit och sover över och åker hem på söndag, så då kan jag ju inte vara otrevlig och sitta här och skriva :P Svårt.
Iaf. Jag har massor av bilder att visa och massor att berätta men det finns helt enkelt inte tid just nu. Sorry.
Vi hörs när vi hörs! :P
Hoppas alla har det bra.


En av alla Venedigbilderna, här åker vi gondol!

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen, det är riktigt skönt.
Jag hinner tyvärr inte blogga ordentligt förrän måndag, då alla hemtentorna ska vara inne. Just nu försöker jag hålla mig lugn fast jag behöver en bok som jag står på kö på som jag skulle fått för en vecka sedan, som någon tjuvhåller på. Måste läsa den, så det blir kanske till att åka till Borås och sitta och läsa där. Vi får se.
146 olästa blogginlägg dessutom. Inte ätit än. Imorgon kommer en kompis och hälsar på. Imorgon är det kompisfest. Ikväll ska en hemtenta in. Som tur är är jag nästan klar med den. Men inte med de andra två :(
Har man rätt att panika nu? Suck...
Vi hörs när jag får tid.


Venedig

Skriver bara ett kort inlägg nu när vi är i Venedig!



Det tar så fruktansvärt lång tid att ladda upp bilder så jag orkar bara lägga upp en :P Får lägga upp alla andra när vi har kommit hem.
Igår var vi på Dogepalatset, vid Rialtobron och uppe i Kampanilen. Idag har vi åkt gondol och vi ska snart till San Marco-kyrkan. Får se vad vi hittar på mer! :)
Vi hörs en annan dag! Hoppas ni har massa trevligt!

Nu åker vi!

Hejdå, vi hörs kanske snart igen! Ha en jättefin vecka, för det kommer nog vi att ha! :D


Imorgon: Venedig!

Nu har vi kommit hem från middagen och nu ska vi sova.
Imorgon ska vi hämtas upp halv nio, så det kanske blir ett morgoninlägg men sedan kommer det nog inget förrän på torsdag. För jag vill inte vara oromantisk och sitta och blogga på smekmånaden :P
Men ni kan ju alltid läsa gamla inlägg ;) Har ju bloggat i fyra år så något finns det att kika på.
Men men. Hoppas ni har haft en underbar lördag för det har jag haft! ;)
Massa kramar till alla!


En fin bild på oss (tycker jag!) :)

Lite egobilder med bröllopsklänning


Lilla jag!


Såhär ser min fina klänning ut!


Fina detaljer <3

Sådär, lite bättre bilder på mig! :) Har inga fina bilder på min frisyr än men det kommer väl också. Nu ska vi på middag med mina föräldrar och min bror!
Ha en superfin kväll!

Bröllop

Nu är det klart och vi är gifta! :)
Det känns bra och jag började inte gråta (score!) och jag har nu en fin ring och har fått massa kramar och sånt trevligt. :)
Har inte så många bilder än så lägger bara upp några, får se när jag hinner med det. Kanske inte ikväll, utan när vi kommer hem från resan.
Men här får ni något att titta på iaf!


Jag vet inte varför jag kikar uppåt sådär men det ger mig iaf uppnäsa :P Som jag inte vanligtvis har.


Jag i min fina klänning!


Gillar denna bilden så himla mycket! De slängde ris och rosblad på oss när vi kom ut :)

Albin klipper ihop en bröllopsfilm som ni får se någon dag :) Nu ska jag pyssla med annat! :) Hörs!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0