Den som inte tar bort luddet ska dö

Jag älskar min bokklubb. Även fast den heter Barnens bokklubb så har den mest böcker för ungdomar och typ äldre. Som David Batras bok Den som inte tar bort luddet ska dö. Verkar jättebra, har bara bläddrat lite igenom den men jag älskar att läsa roliga lappar och sånt, och så har han gjort en bok med alla roliga lappar.. :)


I förrgår var Albin och jag och kikade på Carl-Einar Häckners varité. Jag har faktiskt aldrig sett honom live, bara på TV. Men det var väldigt roligt, vad Albin än säger om att han var trött och så. Och det var han kanske, men jag tyckte det var roligt. Vi åt spunnet socker också, massa gott men å så onyttigt. Isch. Innan vi gick till Liseberg åt vi på en av de indiska resturangerna vid Heden. Jättegott, som vanligt. I like!


Hade egentligen tänkt att skriva att det är fruktansvärt varmt och jag jobbar och det är.. Varmt!
På fredag har min älskling och jag varit ihop i 10 månader. Whehoo! Vi kämpar på!
Vi ska nog fira genom att gå och se Batman - the dark knight. Har velat se den jättelänge men nu när den har haft premiär har jag antingen inte hade råd eller inte haft tid. Men nu får jag ta mig tid! Vill se massa filmer som går på bio nu men jaja..

Har lite småtråkigt nu på jobbet på eftermiddagarna. Det kommer inga paket så jag kan inte pyssla med sådant, det kommer inte så mycket kunder för de har ju semester och badar eller vad de nu håller på med.. Och efter ett tag blir det lite småsegt och sitta och läsa böcker. Inga bra tidningar finns det heller. Vet inte riktigt vad jag ska ta mig till :/
Kommer ni på något man kan roa sig med, skriv!
Nu ska jag jobba.

Graviddröm

Det är jättekonstigt men två gånger har jag haft ungefär samma dröm.
Drömmer om att jag är gravid. Vissa drömmer känns så himla verkliga, om ni förstår vad jag menar? De här gjorde det. Drömde senast inatt om graviditet. Albin sa att den senaste drömmen kan ha varit för min mamma berättade att jag ska få en liten kusin! Min morbror och hans Marie ska få barn. Fick veta igår, blev så himla glad.
Bebisar som är så söta, jag har lovat att barnvakta ofta! Har lite erfarenhet från jobbet också, så det är nog bra.

Men annars vet jag inte varför jag skulle drömma så. Verkliga drömmar..
Vill inte ha barn på några år men det kanske är min biologiska klocka som börjar ticka? Jaja.


Min fina fästman och jag ska mysa framför TVn senare med lövbiff, pommes frites och min goda gräddsås. Kanske en bulle till efterätt.
Nu när jag är säker på hur man bakar bullar får jag nog göra det ofta.
Är jäst dyrt?

Fråga Olle i U-hamn

Hej igen.
Tänkte skriva om utflykten till Ulricehamn igår.

Var lite trött på morgonen, för jag öppnade tio istället för elva. Hade varit helt slut kvällen innan, efter Kent och allting.
Jobbade några timmar, skulle sen träffa Castro men så blev det inte för Albin ringde och sa att vi skulle åka ungefär vid fyra till Ulricehamn och Sjuhäradsfestivalen.
Albin har gjort några program med sin gamla klasskompis Art, när de gick på gymnasiet. De är väldigt roliga och jag har sett dem massor av gånger. Iaf så fick de chansen att visa upp de filmerna på Sjuhäradsfestivalen, som är en festival där folk får visa upp bilder, spela musik, visa videos och (uppenbarligen) super hejdlöst. Albin tyckte det skulle vara kul och ville väldigt gärna att jag skulle följa med, så jag tänkte "what the hell" och Albin beställde biljetter till oss på tågbussen.
Art kunde inte sova hos någon i Ulricehamn så han bangade.
Albin hade bokat rum på Stadshotellet till mig och sig själv, så det var lite roligt.
Bussresan var lite segt för det var så varmt i bussen, fläktarna var lite kassa. Vi fick vänta i en timme i Borås och passade då på att äta lite thaimat på en resturang. Det var väldigt gott men jag blev nästan för mätt. Sedan tog vi bussen till Ulricehamn och virrade runt lite innan vi kom till hotellet.
Slavica hade städat vårat rum, stod det på en lapp. Vi hade väldigt roligt åt det. Annars var det ett rätt stort rum, luftigt men varmt. Ingen AC där inte.
Jag slappade lite på rummet medan Albin gick och kollade in "festivalområdet".
Vi gick dit vid nio och det var ganska... Litet. Det var ingen bekostad festival, precis. Men jaja.
Albin skulle visa filmerna i ett litet, litet tält. De hade ingen projektorduk så han fick visa direkt på tältduken. Innan det skulle börja kollade vi lite på några fulla människor, bland annat Arts bandmedlemmar Aksel och Stefek. Det var typ "öppen mick" och de lekte danska och sjöng fula sånger och dansade så grejer ramlade av lastbilen. Vet inte riktigt vad de hade planerat men de skrämde bort lite folk iaf.

Sedan skulle Albin visa film. Det kom inte så mycket folk men de som kom tyckte att filmerna var jätteroliga och bra. Det droppade in lite folk allt eftersom. Och jag hade inte sett det mytomspunna tredje programmet, så jag hade väldigt roligt.
Det var en lyckad kväll, och jag ångrar inte att vi åkte iväg. Det var mysigt att bo på hotell även fast det var så fruktansvärt varmt.
Nästa morgon kom det jag alltid ser fram emot när jag bor på hotell: frukosten! Det är så himla trevligt med hotellfrukostar, nästan alltid iaf.
Jag åt ett ägg, flingor med sylt och mjölk, juice, vatten och en minibaugett. Väldigt gott!
Albin hittade bacon.
När vi satt i matsalen så går plötsligt Olle Waller i Fråga Olle förbi. Hade ifs sett att han skulle vara på festivalen men vi kollade inte på det, vi kom senare med bussen. Han ser alltid så trevlig ut, en mysgubbe typ.
Han och hans dam åkte med samma buss som oss, satt precis bakom oss. Kul kul! :)

Nu är vi hemma igen och har ätit spagetti och falukorv.
Castro kommer kanske hit sen, då får vi nog kika på film eller något. Får se vad som händer. Nu ska jag nog slappa en stund, läsa lite eller spela dataspel.
Imorgon är det jobb hela veckan och sen är jag nog ledig en vecka. Får kolla med chefen vad som gäller.
Anyways, hoppas inte ni är lika värmekänsliga som jag och har en mysig och trevlig dag!

Ciao!

Allt var bäst!

Har inte bloggat på ett tag - ursäkta.

Jag kommer klaga lite på vädret. Det är alldeles för varmt för mig. Jag tål nog inte värme så bra. Det vet Sissel; alltid när vi badade bastu så satt/låg jag på golvet och hade ibland även dörren öppen. Så ni kan förstå att jag inte klarar av såhär varmt klimat. Speciellt inte när jag jobbar. Eftersom jag inte vet vad som utlöser min astma/allergi så har jag dörren till affären stängd. Det kommer inte in ny luft, inga vindpustar...
Det blir helvetiskt varmt. Kunderna som kommer in och köper ett kort klagar men jag måste ju sitta där i sju timmar i värmen. De klagar mer än vad jag gör.

Anyways. I fredags var kusin Cajsa och jag på Kent. Det var underbart! Egentligen hade jag nästan planerat att banga, eftersom jag gick upp halv sju och åkte till doktorn, sen hem, sen jobba varma timmar och sen på konsert. Visste inte om jag skulle orka det. Men Albin, mamma och moster Eva tyckte alla att jag skulle gå så jag gjorde det. Och det är inget jag ångrar alls, inte det minsta. Det var lite segt att vänta och lite segt med Thåström men väntar man på något gott...
Sara var också där, som vanligt lika snyggt klädd, denna dag i chinos och t-shirt. Allt ser så bra och naturligt ut på henne. Kusin Cajsas kompis Sofia var också snyggt klädd. Hon och hennes pojkvän satt på samma spårvagn som vi när vi skulle till Slottskogsvallen. Hade aldrig varit där innan så trodde inte jag skulle hitta dit men det var inte så svårt.
Jag stod på ett annat ställe när Kent började än kusin Cajsa men såg tydligen mycket bättre. Jag är en kant-människa; hittar alltid bra ställen där man ser utmärkt på kanten. Precis vid staketet längst till vänster stod jag, såg väldigt bra. Och musiken, låtarna... Allt var underbart! De körde ju Socker, Blåjeans, Utan dina andetag, Avtryck.. Så himla bra. Självklart 747 och Mannen med den vita hatten också. Var så lycklig, lyckorus fyllde hela mig. Var nog en av de bästa jag någonsin sett.
Var så glad att alla övertalade mig att gå!


Nu ska jag ta mig en paus, dricka vatten och sen bloggar jag lite till.
Until then..!

Griniga Josie

Eller kanske inte grinig, utan mer bitter är min stil idag.
Igår kom vi hit till landet och jag var nog inte jättegrinig men imorse väcktes jag typ klockan tio av släkt, och då var jag lite bitter. Kan de inte gå till mormor och ropa och ha sig? Jaja, nu har de åkt till Resödagen.
Sedan har jag på kort tid tjatat om att få använda Albins dator, och nu sitter jag vid den.
Vidare dissade jag hans sommarställe och påstod att det är mycket roligare här. Jag är alltså lite uttråkad. Det finns massor av roliga grejer att göra här men jag har verkligen inte lust att göra något.
Eller jo, ville blogga och kika runt lite på nätet men inte mycket mer.

Är nog irriterande idag men det går nog över sen.
I veckan har jag jobbat. Det har inte varit några problem alls faktiskt. Har tagit pencillin och betapred varje dag, och hostmedicin lite sporadiskt. Inte kännt av något jobbigt alls. Inte varit något jobbigt på jobbet heller, var lite segt i onsdags men det gick över. Var nog lite trött.
Klarat mig bra annars.
Var på födelsedagskalas hos farmor i torsdags. Första födelsedagen utan farfar. Förstår att det var jobbigt för henne men visste inte riktigt om man skulle prata om det eller inte.. Det var iaf jättekul hos henne, trevligt att träffa släkten ju.
Min bror har brytt sig massor om mig i veckan. Det gör han väl annars också men han har ringt och kollat hur jag mått och så. Väldigt trevligt, känner verkligen att han har blivit en "bättre" bror sen han flyttade in hos Sara. Hon har nog uppfostrat honom bra. :)

Har inget intressant att skriva om egentligen, utom att vår post hade försvunnit. Jättejobbigt. Väntade på mina linser och tidningar men posten kom inte så jag fick Albin att ringa och kolla.
Då visade det sig att de skulle lagra någons post men av misstag hade det blivit vår post som lagrades. Så osmidigt av dumma Posten. Ha fel på någon siffra. Bah.

Jag ska börja med "hobbies".
Ska börja på allvar med körkortet. Så slipper jag tänka mer på det och slippa be om skjuts. Och slippa vara rädd bakom ratten om jag övar tillräckligt mycket. Och körkortet behövs om jag vill ha en till hobby; att börja rida igen. Finns bara islandshästar i Lindome, vad jag vet. Iaf på ridskola. Och vill gärna slippa be om skjuts när det ä'r så långt dit, så det är mina nya mål i höst. Iaf mest körkortet, hästarna kan man ju vara med ändå.


Nu får jag ta och gå och roa mig lite. Albin sitter och tittar på tecknat på TVn så jag tror han vill ha tillbaks sin dator, och pyssla med film och allt vad han gör.

Pusspuss!

Akuten igen

Det här är så illa.
Var ju på Axcessakuten i lördagskväll, bara några timmar men ändå. Och sen inatt panikade jag, hade tryck över bröstet som inte försvann fast jag försökte ta det lugnt och bara ligga och läsa.
Albin ringde 112 och jag ville typ ha en ambulans för jag ville inte till Axcessakuten igen och ambulanserna åker inte dit. Plus att sjuktaxin tog så lång tid sist och det ville jag inte att det skulle göra igen.
Ambulanskillarna var rätt schyssta men de tyckte inte att jag skulle behöva åka ambulans men jag fick sitta lite i bilen och andas in ventolin, fast man egentligen inte fick låta mig göra det.
Mamma och pappa åkte hem från landet mitt i natten bara för att kunna försöka göra mig trygg men det funkade inte så mamma och jag åkte in till Mölndals akut efter tre ungefär. Fick nog samma rum som sist. Nummer 12. Jaja.

Fick vänta ett tag på att någon skulle komma och göra något, ganska obehagligt att vänta när man har problem med att få luft. Fick göra EKG, blodprov, lungröntgen, andas ventolin, en slang i armen där de sprutade in en allergimedicin osv.
Var där i ca. 7 timmar. Hade en väldigt snäll läkare, men han gick av nattskiftet och jag fick en kvinnlig, busig läkare. Hon såg iaf busig ut.
Hon tog tag i det hela som inte många hade gjort innan och pratade med en lungspecialist som tyckte att jag fick för små doser och kanske lite fel medicin så hon skrev ut symbicort; som är med kortison och förebyggande samtidigt och äcklig pencillin. Det smakar så vidrigt och jag måste ta det tre ggr om dagen i ungefär en vecka, för jag har kanske lunginflammation. Better to be safe then sorry. I lördags skrev läkaren på Axcessakuten ut två recept; ett med betapred som jag ska ta några om dagen i en vecka och lite hostmedicin som smakar fruktansvärt illa. Nästan lika illa som pencillinet.

Min medicinlista är härmed:
  • Nasonex, mot allergi
  • Loratadin, mot allergi
  • Betapred, just in case
  • Symbicort, kortison och förebyggande mot astma
  • Kåvepenin (pencillin), mot misstänkt lunginflammation
  • Bricanyl, vid behov för astma
  • Lepheton, hostmedicin mot astma
Och det är bara för en dag. Bricanylen är ju i behov så om jag inte måste ta den, så tar jag den naturligtvis inte. Men allt det andra är rätt mycket. Ska ta Kåvepenin tre ggr om dagen och Symbicort två ggr om dagen. Det är ganska mycket att hålla reda på.

Snälla, busiga läkartjejen skulle ringa Sahlgrenska så de kan snabba på min kallelse så jag får någon ordning på allt, för hon tyckte inte att jag kunde ha det såhär. Det blir ju himla dyrt i längden för mig att åka in till akuten hela tiden.
Jaja.

Vi kom hem lite efter elva och jag var dödshungrig, hade nästan inte sovit alls på natten. Kanske någon timma sammanlagt, och stackars mamma fick sitta i en stol och försöka vila. Dessutom väcktes vi av en maskin som mätte min syresättning och puls, och om den var under ett visst värde så pep den, och det gjorde den rätt ofta. Dumma maskin. Åt, duschade och sov sedan i nästan fem timmar.
Var skönt att få sova ut. Folk hade ringt och vart oroliga och ville att jag skulle krya på mig.
Så snälla alla.


Nu kanske ni undrar hur det blev med min första jobbdag. Nej, klart ni inte gör, ni fattade säkert att jag inte kunde åka dit. Men imorgon ska jag dit, kom jag överens med min chef. Lika bra att prova, och det går säkert bra om jag bara tar det lugnt. Brukar inte vara superstressigt i vilket fall, men men.

En kul grej:
Albin har kommit in på GU! Han ska läsa svenskakursen jag tog för ungefär ett år sedan. Jättekul, jag tror verkligen det kommer passa honom. Det är en rolig kurs och han älskar ju svenska så det passar utmärkt.
Är jättestolt över min lille pojkvän!
Massa pussar!

Massa pussar och kramar till de som brytt sig och ringt och även de som inte har ringt utan bara brytt sig. :)
Tack tack tack! Man blir glad i hjärtat av att veta att folk tänker på en och undrar hur man mår och vill att man ska bli frisk så fort som möjligt.
Tack igen.

Nu ska jag gå och sen en "må bra-film".

Allt händer igen

Nu är jag hemma i Mölnlycke igen och jag vet inte om det verkligen känns riktigt bra.
Vi åkte hem igår, fick skjuts med min bror och hans Sara. Vi hade ganska mycket packning så det blev lite trångt men det ordnade sig.
De närmaste dagarna har jag gått och blivit förkyld. Jag badade också för första gången i havet i sommar (lite sent, jag vet) och jag tror att det var därför jag blev förkyld.
Har mått rätt kasst efter det. Blir mer irriterat i luftvägarna med förkylning, akutmedicinen tar inte så bra så jag tar den ofta och mycket och får väldigt hög puls och skakar mycket i händerna.

När vi hade kommit hem kände jag rätt dålig och kände att jag nog skulle behöva lite kortison. Min mosters snälla fästman, som är doktor, skrev ut ett recept på betapred till mig, som är kortisontabletter. Ringde min bror för att be om skjuts in till något sjukhus för jag trodde inte att apoteket hade öppet men han sa att det i Nordstan hade öppet, så Albin och jag tog bussen in dit och jag tog tabletterna direkt. Kändes lite bättre nästan direkt och vi tog bussen hem igen och köpte lite pizza, eftersom vi inte ha ätit något på länge. Jag orkar inte äta något av pizzan nästan.
Vi såg på Drop dead gorgeous som gick på 3:an.

Efter ett tag kändes det illa igen och jag var nervös och ringde mamma och pappa, som är kvar på landet, och frågade vad jag skulle göra. Mamma tyckte jag skulle ringa Sjukvårdsupplysningen, så det gjorde jag och hon tyckte att vi skulle åka in till Axcessakuten. Visste inte riktigt hur vi skulle ta oss in till stan för jag orkade inte åka buss igen kände jag. Ville inte ringa min bror igen, skulle nog kännas lite dumt och jobbigt så medan jag funderade och försökte andas lugnt, ringde Albin 112. Jag trodde inte jag behövde ambulans men det trodde han, men hon på 112 sa att det fanns sjuktaxi som är billigare.
Vi ringde och de sa att det skulle ta ungefär 40 minuter. Lite jobbigt men vi såg filmen så länge. Sedan fick vi åka in och jag fick förtur eftersom jag hade andningsproblem. 200 kronor kostade det, och jag fick sätta mig i ett rum och vänta nästan en kvart för att en läkare skulle komma och kika på min andning. Sedan sa han att jag skulle få lite mer betapred och lite ventolin, som vidgar luftvägarna.
Det hjälpte inte så han sa att jag skulle få en adrenalinspruta. Jag ogillar sprutor i allmänhet men ville ändå bli bättre så fick en sådan, hjälpte inte heller. Det var inte jättefarligt, det hade hjälpt lite men det var fortfarande lite pipljud när jag andades. Men jag tror inte att det gick att göra mer just då, så vi fick åka hem. Vi tog Jamals taxi, och det gick på 331 kronor, så gårdagen försvann 531 kronor på några timmar för mig. Ganska otrevligt.

Albin tog en bild när jag andades in ventolin, här är den.

Lite ful, kände mig inte helt fräsch men ändå.

Är lite nervös av mig nu, kanske för jag ska börja jobba imorgon eller att jag ska må dåligt på jobbet, jag vet inte. Är obehagligt. Känns inte bra att mamma och pappa är på landet. Jag är fegis.
Kan inte behärska mig så mycket heller. Satt och grät igår när jag mådde dåligt, visste inte riktigt vad jag skulle ta mig till och Albin visste väl inte heller och det var kanske inte så betryggande.
Vill inte må dåligt utan att veta att det finns något som verkligen hjälper. Inte bara akutmedicin utan också kanske förebyggande. Ska ringa läkaren på allergi- och astmamottagningen imorgon och få se hur jag ska göra, jag vill inte ha det såhär. Jättejobbigt.
Är helt förvirrad, kan inte sova så mycket.

Varför ska sånt här hända mig, nu?

Förlovningsfest of doom

Så tror jag iaf att min mamma känner det.
I lördags, på garden partyt bjöd jag storsint in massa släkt till en förlovningsfest på landet som ska vara på fredag. Räknade inte med hur många det skulle bli, så när vi igår satte oss ner för att skriv upp alla verkade det bli ca. 26 personer.
Lite mycket för bara en liten fest.
Albin såg lite rädd ut.
"Vad har jag gett mig in på?" sa han gång på gång.
Mamma såg lite lurig och bekymrad ut på samma gång. Fixa mat till alla dessa folk? Hur, vad, när?
Men vi funderade ut lite bra mat + att jag gör kladdkakor till efterätt så då är det ordnat. Moster Eva fixar drink-tilltugg och sånt. Det blir nog rätt okej.
Egentligen hade jag inte planerat något sådant men ville gärna ha en middag för lite släkt och så och fira, för det är viktigt för mig, det här med förlovningen. Inte något jag gör varje dag!
Mamma hade tydligen haft en fest, så då tänkte jag att jag också ville ha en liten.
På fredag alltså, med lite extra släkt som är här redan.


Två stycken har tackat nej till klassåterträffen. Trist. Nu är vi inte många alls, det kommer nog bli rätt segt.. Undrar om jag inte ska skjuta lite på det till senare i höst, när fler kanske är hemma. Många vill väl inte vara hemma på sommaren, om de kan åka bort så vill de nog göra det. Tror jag iaf.
Jaja, får ringa runt lite och kolla hur allt blir.

Annars börjar jag jobba på måndag. Känns ändå rätt bra. Det är ju ett jobb jag trivs väldigt bra med så det är inte precis uppoffringar att åka hem, för där finns min dator också.
Stackars Albin har tittat lite på nya datorer, så han ska nog köpa en ny. På ett sätt är det ju trist men på ett annat lite kul att få ha något nyare att sitta och jobba med. Hoppas att festivalen, eller iaf ansvariga, kan fixa och betala lite. De var ju ansvariga för att datorn skulle vara säker och så, det är lite deras fel tycker jag.

Men strunt samma. Det är fint och soligt ute, har min röda fina tunika och solglasögon, gräset är mysigt..
Vill egentligen helst till Tanums bibliotek men får se när det blir.
Imorgon blir det kanske ett besök till Röde Orm i Grebbestad. Får se hur alla känner det.

Nu ska jag gå och fortsätta läsa min lilla bok Din häst. Är en sorts instruktionsbok. Väldigt kul faktist, friskar upp mitt minne lite grann.
Morfar stänger av internet också, så finns inte mycket mer att skriva.
Bye!

Den förlorade fästmannen has returned

Jag som såg fram emot att Albin skulle komma hit idag, han lurades och kom igår istället!
Blev jätteglad, hade saknat honom mycket. Visserligen hade han bara varit borta i en vecka och två dagar men vi är inte så vana att vara ifrån varandra så mycket.
Lite illa kanske, vi får nog försöka vänja oss lite.


Var i Strömstad igår med mormor, moster Eva, mamma och kusin Olle. Skulle kika runt lite och handla lite mat och så. Jag köpte en ögonskugga. Mitt enda inköp. Budgeten ligger bra till!
Olle köpte en Henri Lloyd-tröja. Sedan skulle vi handla. Då började jag känna av astman. Och när jag väl behöver den så hade jag glömt akutmedicinen hemma. Hostade och försökte få luft inne på Konsum men det var jobbigt. Sen 20 minuters bilresa hem igen för att äntligen få ta medicin och få luft. Hade ont i lungorna resten av kvällen.
Det var lite läskigt men ville inte drabbas av panik så därför hände det inte så mycket utan det var bara väldigt obehagligt. Och nu ska jag ha med medicinen överallt. Nästan.


Nu ska jag vara hundvakt. Passa familjen Ferlings lille vovve Milton. Alla andra ska golfa men jag och Albin vaktar.
Här är djuret:

Bye bye now!

Tipspromenad, allsång, Pistvaktskompis, stulen dator m.m.

Igår var det garden party i Mölndal. Mina sysslingars pappa firade att han fyllde 50 med ett band, en kock som lagade gott kött och allmänt massa folk som jag inte kände. Kände bara släkten och någon enstaka granne. Illa.
I Klassfesten, ni vet den filmen med Björn Kjellman, där sitter de vid olika bord och vid ett bord har de ju jätteskoj.
Så lät det från bordet bredvid vårt. Men jag kände inte för att vara med vid det bordet, jag trivdes bra vid mitt. (Vi skrattade inte samtidigt för att visa hur roligt vi hade heller)

Det började med lite mingel men då ringde Albin så vi pratade lite först. Sen var det mycket grattis grattis till förlovningen från släkt som jag inte träffar så ofta.
Dags för tipspromenad! Det var svårt. Jag är lite allmänbildad tycker jag allt, men inte såna där google-frågor. Är dock inte sur för jag inte vann. Tipspromenaden skulle innehålla datum eller namn som hörde ihop till familjen Johannesson som vi var hos. Det kunde man ju inte veta men det var kul när de berättade varför de hade tagit just det datumet eller dylikt.

För att göra en lång kväll kort (från 18-23, iaf för min del) så åt vi och hade trevligt. Vissa hade lite för trevligt. Det är lite kul att se vuxna få lite för mycket i sig, medans man själv har helkoll.
Det blev lite dans och jag fick upp släktingar på dansgolvet. Det betyder inte att jag själv dansade och bjöd upp utan tjatade på släktingar tills de gick och dansade för att komma ifrån mitt tjat.
Morfar dansade med mormor och mormors systrar, mina sysslingar dansade med sin farmor och hennes systrar, mamma dansade med pappa osv.
Jag tyckte att det var roligt. Vill gärna att andra har roligt så jag kan ha roligt på deras bekostnad. Iaf mina föräldrars.
Det blev lite allsång, personalchefen från Liseberg höll i den. Kunde några melodier men inte Rosa på bal.

50-åringen själv höll också ett tal. Han berättade vilka alla som var där, vilka de var och hur de kände honom och så. När han kom till mig sa han att jag var hans liftkompis, fast vi inte har åkt skidor ihop på säkert 5-6 år. Och Pistvaktskompis var jag, och det kunde jag hålla med om. Vi gillar båda Pistvakt även om han är mer förtjust än jag. Mamma kallade han för "ordentliga kusinen" och det stämmer nog.
Hade ett samtal med mormor om hennes busiga barn. Då sa hon att min morbror, Gosemose, inte alls var busig, men han är ju nästan värst. Alla har de fått busighet av morfar. Überbusen av dem alla.
Efter den kvällen fick jag höra då att min morbror kallades för Gosemose när han var liten. Man lär sig något nytt varje dag. Vi skrattade. :)
Jag satt bredvid Sara och vi pratade om buggkvällar, utgång och lite diverse. Mycket trevlig tjej, som dessutom läser min blogg. Eloge!
Känner nog inte tillräckligt mycket folk som sitter vid datorn och orkar läsa nya blogginlägg hela tiden. Eller jo, det gör jag nog men ingen av mina datanördsvänner vill läsa en tjejblogg, misstänker jag. Om jag inte ändrar mig och börjar skriva om häftiga dataspel och irc. Men icke.
Det här är ingen nördblogg.

Albin messade mig inatt vid tio i fem (vet inte varför jag var vaken då) att hans dator var borta. Jävla festival. Mamma och moster Eva sa att det finns massor av skumma människor på festivaler, även fast de aldrig varit på en festival. (Mamma har varit utanför) Visserligen så är det sant, men jag tänkte att det nog bara är någon som har flyttat den eftersom vem vet att det finns kontor med datorer på festival? De vill väl bara supa, knulla, se band, sova, supa, ligga lite i lera osv. (Har varit på festivaler men ingen var riktigt lerig. Kanske Hultan noll5. Iaf på campingen.
Men så jävla dålig stil. Moster Eva sa att han nog var ledsen för att hans bästa vän datorn var borta. Jag tycker mest det är synd att han hade så mycket på den. Vet inte om han hade någon extern med sig men om han hade det och den också blev stulen så är det ju skitkasst. Så dålig stil.

Måste ringa honom nu och kolla om det har hänt något mer. Ska också åka tillbaks till landet.

Välkommen åter till Josies blogg.

Arvikafestivalen noll6

Mina släktingar tror att jag ljuger när jag sa att jag hade varit på Arvikafestivalen noll6.
Det var det värsta!
De vet att jag var på Hultan noll4 och noll5 men tror inte på att jag hade åkt till Arvika.
"Nej, det var din bror som gjorde det!"
Men! Josie har bevis. Gammalt armband. Ha! Ska visa dem så de får tiga!
Eller något...


Snart ska vi på garden party hos mammas kusin Jan-A. Han är snäll och rolig. Åldersgränsen är 20 år, så jag slinker in men inte mina yngre kusiner. Hahaa! Feels good to be old!
Hoppas det finns något alkoholhaltigt där, annars tror jag inte att jag överlever med alla vuxna. Bror Eric och Sara ska ifs dit, och jag tror nog att Syssling Jacob ska vara hemma, men man vet aldrig. Han har inte fyllt 20 än, så..

Jag ska ta med den bästa filmen ever till landet imorgon; How to irritate people med Monty Python. Jag får sån lust att också irritera människor men är för feg. Vill inte vara ivägen eller jobbigt utan bara vara till lags.

Albin kommer inte förrens på tisdag. Dumma festival som håller min fästman fången! Känns dumt att säga "fästman". Fest-man, däremot...


Garden Party-time!

Ompyssel med inlägg

Pysslar om med förra inlägget. Det var så långt, så jag tänkte redan i torsdags fixa om det men glömde bort det och ja, jag gör det nu istället.

SJP
var på Project Runway igår. Det var bra, även om lite weird då och då. Hon är så underbar, hon verkar vara supermysig som person. Har sett gamla filmer med henne, t.ex. Footloose och Girls just wanna have fun. Där dansar hon och har sig, 80-talskläder och allt är myspys.

Snart ska jag åka till landet. Hälsa på lillvovven och mamma ska pyssla om mig, sa hon. Har inte jättemycket semester kvar. om 11 dagar ska jag jobba igen. Men det känns ändå rätt okej.
Och för en gångs skull håller jag på och följer min budget! Går jättebra, är så nöjd. Lägger dock massa pengar på småsaker; tidningar, baugetter till jobbet osv.. Men det ska nog också ordnas.
Om pappas dator funkar på landet så bloggar jag nog mer när jag kommer dit. Nu ska jag packa ner massa dvd:er och lite smått och gott. Ladda nanon med batteri. Orkar inte åka tåg och höra massa fjortisar bråka, fnittra, busa, skoja.. Så jävla tröttsamt. Kan ingen vara tyst på tåg längre? Bah.
Har inga böcker att läsa.. Läste ut Marian Keyes i förrgår och En shopaholic får en syster läste jag ut nyss. Kanske Dan Brown kan passa. Får se.

Saknar Albin massor. Idag börjar ju festivalen så han kommer väl inte ha tid att ringa eller någonting. Vill inte vara ifrån honom såhär länge igen. Hemskt. Förstår inte varför han ska stanna typ två dagar extra efter festivalen är slut. Okej, förstår det lite, men inte mycket.

In case I don't see ya...

Uttalad bronkiell metakolinöverkänslighet

Japp, det fick jag reda på igår.
Världens krångligaste och dummaste namn. Kan man inte bara säga att man har lättirriterade luftvägar, eller.. Nästan-astma? För det är det jag tror de menar.
Dumma allergimottagningen.


Igår tog jag det mest lugnt innan jag åkte iväg. Fick bytt väskan på Åhléns också. Yay!



Det var inte så dyrt hos allergologen, 60 spänn kostade det för mig. Var rädd att det skulle vara extra dyrt men vet inte riktigt varför. Såg en man som kom ut ur ett rum och tappade något på golvet.
"Säg inte att det är han som ska undersöka mig..." tänkte jag och i nästa sekund frågade han ut i väntrummet:
"Finns det någon Josefin här?"
Det ante mig, sån otur jag har. Vet inte varför jag inte ville att det skulle vara han, det bara kändes dumt.
"Jodå, jag är här" sa jag.
"Jaså, de sa att du inte var här än"
"Jodå, jag har till och med betalat"
Jaja, tjat-konversation.
Han verkade... Konstig, lite oproffisionell. Tog honom säkert två minuter innan han bad mig sitta ner. Jag stod där och velade medans han pysslade med datorn och lite grejer.

För att göra den långa undersökningen kort så skulle jag få inhalera olika sorters grejer som kan irritera luftvägarna. Fråga mig inte vad det var, för det frågade jag själv och fick inget riktigt svar. Först var det iaf saltvatten. Efter jag hade inhalerat det där så skulle jag blåsa i ett rör för att kolla om det påverkade mig något.
Först sa att han att "jag kunde blåsa mycket bättre än så" fast jag gjorde mitt bästa. Är inte proffs på sådant, verkade som om han trodde att jag drev med honom för jag blåste så kasst. Förlåt för det då..
På det stora hela blåste jag sämre efter jag hade fått i mig saker och sedan blev det riktigt tungt, det pep om jag bara drog in ett kort andetag och jag gillar inte det. Har fått åka in till akuten pga det men jag trodde väl att han visste vad han gjorde. Fick inhalera samma sak fast fyra andetag istället för två och då blev det tjockt i halsen. Jag kunde inte ens blåsa i röret utan fick panik för jag inte fick mycket luft och..
Vad tror ni händer när man får panik, eller om man är arg och inte får ur sig det man vill få ur sig?

Jo, såklart att jag börjar gråta inför en främmande person. Han måste tyckt jag var lite rubbad, men jag hade ju panik, fick ingen luft. Plus att han tyckte jag var dålig, och "bara blåste 84% istället för 100%". Det blev för mycket.
Fick avbryta men han märkte ju också att jag hade svårt att andas så fick akutmedicin.
Jag tycker inte om att gråta inför folk, inte ens familj och dylikt. Tycker det är.. Svagt av mig, gråter nästan för allt nu för tiden. Fick vila medans han var borta i minst tio minuter. Såg hemsk ut med rinnande smink, men ordnade till det lite och försökte inte låtsas om något sedan när vi pratade lite.

Aldrig mer ska jag låta någon manlig sjuksköterska undersöka mig, för vad det än är. Jag totalvägrar. Han kunde varit.. Pyttelite snäll men icke. Jag klarar inte alls av sådant, så jag lovade mig själv att inte gå med på vad de än säger, aldrig mer manliga sjuksköterskor.


Träffade Sissel och Victoria på bussen hem. Vi pratade lite om mitt metakolintest, om förlovningen och om klassåterträffen. Blir lite veligt nu. Tänk om det regnar, tänk om det är dåligt ställe, ska man verkligen grilla.. Blir så krångligt. Och så ska jag hålla i allt själv. Vet inte riktigt vad jag ska göra.
Ska jag strunta i allt? Nä, då blir folk nog besvikna på mig.

Hej så länge!

Midsommaraftonkort

Tänkte bara lägga upp ett kort jag tog på midsommarafton.
Här är bild!



Gillar lockigt hår.
Idag fyller min brors Sara år. Grattis till henne!

Nu sitter jag och nyser. Illa. Får inte ta min Bricanyl för jag ska gå och testa mig.
Undersökningen är till för att testa känsligheten i luftvägarna och beräknas ta c:a 1 timma.
Vad de inte skriver är att de ska pumpa ner något i mina lungor och om jag reagerar på det får jag andas in något luftrörsvidgande. Läste jag på internet.
Men men. Jag hoppas verkligen de fixar detta, det är jättejobbigt att behöva ta medicin flera ggr på en dag. Speciellt när jag vet att jag inte är pollenallergiker, t.ex.

Idag kommer Project Runway och vet ni vem som är med?
SJP! Sara Jessica Parker!
Inte att missa.

Nu ska jag äta frukost.

Mitt jobb rules!

Yes, är faktiskt väldigt nöjd.
Ibland känner jag mig lite misslyckad när jag inte vet vilka böcker vi har, och lite generad över att behöva tala om att vi inte har något söksystem på någon dator för vi är en liten bokhandel.
Men annars är det grand, toppen!

Häromdagen, min sista jobbdag inför semestern, fick jag sluta en halvtimme för tidigt. Chefen kom dit och hade med sig lite grejer eftersom han skulle jobba dagen efter. Han sa att jag kunde räkna kassan och sedan gå hem.
"Men jag ska bara städa först.."
"Behövs inte"
"Men jag kan iaf ta bort kartongerna till återvinningen.."
"Men det gör inget, Josefin, du kan gå hem"
Om jag inte visste bättre skulle jag tro att han ville bli av med mig. Men han är bara otroligt schysst.
Mamma hade ringt och frågat om jag ville följa med och handla och att hon skulle komma in och säga till eller något men jag slutade ju tidigare så jag tänkte att hon skulle komma hem först. Men hon hade tydligen pratat med min chef och han hade sagt så mycket fint om mig så jag nästan rodnar nu i efterskott.

När mamma kom hem sa hon att han hade sagt att jag var så duktig och trevlig, att jag funkade så bra i butiken.. Frågade om han inte la på för mycket på mig men mamma sa att jag aldrig klagade och att jag tyckte det var kul. Han sa att det var bra att jag fixade att stå ensam också, för vissa kanske inte tycker det är så kul men det är helt okej för mig. Om det är lugnt och inget att göra kan jag ju läsa en bok eller så. Eller städa lite, eller pyssla med något annat.
Anyways, det var himla kul att han tycker att jag är duktig, fast jag är så ung!

Go me! :)


Pratade nyss med Albin. Han håller på och fixar och donar inför festivalen. Han ska filma och klippa och sådant, så han hade fixat något ställe där han kunde ha sin dator och allt. Mycket bra, jag gillar att han har saker att göra. Alltid kul att se slutresultatet, för han är jätteduktig. Jag önskar att jag vore så bra på något, men jag kan nöja mig med att folk tycker jag är trevlig. För det hoppas jag att folk gör!


Ni får läsa om den rafflande fortsättningen om Josies liv imorgon.
In case I don't see ya: Good afternoon, good evening and good night!

En shopaholic får en syster

Idag hade jag tänkt att skriva om min chef + jobb men tar det strax.
Tänkte berätta om min dag i allmänhet först.

Ganska varmt på landet, jag vaknar så sent nu för tiden. När jag jobbar ställer jag klockan på nio men brukar vakna innan den ringer. Så nio är tidigt/lagom för mig. Men nu på sommaren vaknar jag tio eller ibland elva. Visserligen vaknar jag mitt i natten/tidigt på morgonen för att ta medicin eftersom jag inte får luft riktigt, men det kanske inte har något med det att göra?
Anyways, vaknade sent, enligt mitt tycke, och segade mig lite. Dusch, smörja in med solkräm och sitta ute på altanen och läsa Marian Keyes.
Den boken är så härligt skriven, även fast det handlar om misshandel, alkolism och annat.. Jag vet inte. Det låter kanske lite hemskt för andra att jag tycker om att läsa böcker som handlar om sådant men jag vet inte. Jag är nog lite förälskad i sättet hon skriver på, helt fantastiskt.
Väldigt varmt i solen men vill få lite färg. Är fortfarande vit, eftersom det antingen regnar när jag är ute eller också att jag jobbar. Och då ser man ju inte så mycket solljus.

Mamma skjutsade till tåget, eftersom jag skulle åka hem en stund. Ska till Sahlgrenska imorgon och göra ett metakolintest. Ville inte åka imorgon, blir för stressigt. Plus vill försöka byta en väska jag köpte på rea. Säkert omöjligt men vill bara byta mot en annan sort, kostar ungefär lika mycket. Får se om de går med på det.
Ville bara säga att mamma är så söt. Skjutsar, underhåller, är allmänt snäll och mysig.. Som en mamma ska vara? Jag är iaf jättenöjd med henne, och pappa också. Och hela släkten, när vi ändå håller på!

När jag kom hem fanns det massa tidningar + post. Bara en grej till mig. En bok av Sophie Kinsella! Som jag har väntat! Beställde den på Bokus för ett tag sen och sen var den försenad och allt. Fick ett mail idag där de stod att de hade skickat den så jag trodde den skulle komma imorgon men ,oh happy day, den kom idag! Yay!
Måste dock läsa ut Marian.

Nästa inlägg, som jag skriver snart, ska handla om mitt jobb.
Puss!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0