Sol, hallonkräm och Marian Keyes

Så har min dag mest sett ut. Okej, bara en skål med hallonkräm men ändå.
Två vitlöksbröd (små) också.

Läste ut Linda Skugges Bloggbok tidigare idag.
Det står ganska mycket om recept i den så man ska nog inte läsa den när man är hungrig. Ganska mycket om hennes små barn också, så man blir väl lite sugen. Men har bestämt att jag vill vänta åtminstone fem år innan jag skaffar barn.
Vill inte vara en gammal mamma men vill gärna ha jobbat lite eller pluggat innan.

Kusin Cajsa slingade mitt hår igår. Vi hade varit på Nordby shoppingcenter, som ligger väldigt nära norska gränsen. Det var sjukt mycket bilar och nästan alla var norrmän. Samtidigt håller de på och bygger om. Hur tänker de?? Det är ju sommar, norrmännen vill handla billigt som alltid, och de bygger om? Det fanns inte lika mycket parkeringsplatser som vanligt eftersom de bygger om. Så osmart. Jaja.

Jag inhandlade: Två ansiktsmasker, solglasögonfodral, hårspännen, rouge, rougeboste, leggings och nagelfilar på H&M. På Kicks köpte jag en necessär och slingmedel (?).
Egentligen var vi där för att handla present till kusin Anna men det fixade mamma och kusin Cajsa. Sedan skulle vi handla mat. Jisses, mycket mat, mycket norrmän, tunga korgar...
Schampo med norska priser?! Kassörska som bara pratade norska? What the fuck liksom.
Okej att det är mycket norrmän men hon förstod ingen svenska och hon jobbade i Sverige?
Helt strange.

Iaf, slingorna blev rätt bra. Jag sparar 500 spänn genom att fixa det hemma istället för på salong. Fatta att det kostar 600 för mig, bara för jag har långt hår?
Jaja, jag är klagomoster idag men har inte så mycket annat här att göra.
Blev förvånad att jag ens kunde logga in på bloggen.


Släkten vill ha förlovningsfest för mig och Albin. Sounds good, tycker jag. Vi ska få presenter också! Yay! Får välja ut tallrikar och bestick och sådant, som släkt sen kan köpa. Spara inför lägenhetsköp någon dag.

Ska till Sahlgrenska på onsdag. De ska kolla om jag har astma tror jag. Bra, för jag får knapp luft längre, känns det som. Vaknade inatt vid fem och kunde bara dra små, korta anderag innan det pep i bröstet. Var tvungen att ta Bricanyl. Men men, de fixar det säkert.


Idag var det mysdag. Peelade fötterna, hade en ansiktsmask på och har läst ute i solen idag. Åt lunch med mormor och morfar också. Mys mys. Ansiktsmasken var lite rolig, först blev jag grön i ansiktet (mådde ej illa) och sedan stelnade det och jag blev vit och log jag mycket sprack det lite. Ganska kul. Blev jättemjuk!
Köp på H&M, good stuff!!

Jag skriver mer imorgon om min chef som avgudar mig.
Nu: grillning!
See ya!

Doin' country style!

Ja, eller något.

Jag är inte lite så trött på pappas gamla laptop för den låter mig inte logga in på vissa sidor. Facebook funkar inte, inte på min sida på H&M heller och mailen är det bara att glömma. Visserligen kan jag kolla mailen via mobilen men då ser man inga bilder och inte alltid att alla länkar fungerar eller ens syns.
Lite gnällig men jag har varit lite rastlös idag.
Mamma och pappa åkte iväg och golfade och kusin Cajsa med familj har åkt till Falun för att hämta hem den lilla mysvalpen som de har köpt. Liten söt skrutthund (inget negativt ord).

Jag saknar Albin jättemycket! Han är i Arvika och jag är i Långekärr. Dröjer ett litet tag innan vi träffas eftersom han ska jobba på Arvikafestivalen. Vara nyckelfunk.


Ni har kanske läst mitt inlägg innan detta och sett att vi har gått och förlovat oss? Jag skrev inlägget på mobilen för jag tänkte skriva lite längre men det fanns inte tid till det, så jag får väl göra det nu istället.
Det har redan gått en vecka, lite svårt att tro.. Men jättekul samtidigt!

I söndags, för en vecka sedan, åkte vi hem med min morbror och hans tjej så vi slapp sitta på tåg. Vi kom lite för tidigt till bion (Sex and the City!) så vi köpte lite popcorn och satte oss i lyxstolarna för jag ville kolla in alla som skulle se filmen. Jag hade lite fördomar om att det bara skulle vara välklädda och snygga tjejer med högklackat men det var kanske 50-50 av det.
Så underbart bra film. Föstår inte varför Wiklund dissar den, han är ju ihop med en modell om han hade glömt det. Dessutom tycker jag inte att de som inte sett serien, har vart med från början och vetat hur alla är; Carrie, Charlotte, Mirande och Samantha. OM man har sett serien och ändå inte gillar filmen, kan jag gå med på det. Men det tror jag inte käre Hans har gjort. Alltså är han dålig. Bort med dåliga recensioner eftersom den var lysande!
Grät lite i mitten ungefär, när de möts på den enkelriktade gatan och Charlotte ser helt galen ut. Så sårbar Carrie är.
Jättebra gjort.
(Jag gick filmkunskap som tillvalskurs i gymnasiet så jag tycker att jag får säga om en film är dåligt/bra gjord. Sådeså)

Efter filmen, som förresten Albin också tyckte var jättebra, så skulle vi åka hem. När vi stod på busshållplatsen tittade han på mig och frågade om jag ville gifta mig med honom. Jag trodde att han kanske skojade och sa "kanske det!"lite lättsamt eftersom bussen kom då. Såg att han blev lite ställt och frågade om han var allvarlig. Det var han och jag fylldes av.. Svårt att beskriva men, glädje passar nog bäst. Sa ja. Såklart!
Har lyckats få en supergullig pojkvän, varför skulle jag säga nej?!
Mamma och pappa blev glada, och bus-Albin hade satt in en annons bland familjesidorna i tidningen dagen efter. Den klipptes ut och sitter nu på kylskåpet. Det ringde massa släktingar och sa grattis, för de hade sett i tidningen eller hört av någon annan. Det var kul, lite som en födelsedag. :)

Vi åkte in till stan och köpte ringar på onsdagen. Jättefina men enkla. Hade inte tänkt mig något lyxigt, vi är ju bara 20 och 21 liksom. Och om det hade varit något på hade det säkert skavt så jag är supernöjd med min. Det står Albin i min och 22 juni 2008.
Sissel blev kanske lite upprörd, hade inte vågat säga något när vi sågs dagen innan. Men jag tror hon glömmer att hon själv har varit förlovad, yngre än vad jag är nu. Så snälla vännen, försök ta det med en nypa salt.

Vi åkte till Glava, där Albins familj har ett sommarställe, på torsdagen. Tog ett tag att åka buss, tåg, vänta i Kil och sen tåg igen men hade ju Albins sällskap så det gick bara bra. Det var kul att träffa hans familj igen, det blir ju inte jätteofta eftersom jag jobbar då Albin umgås med sin mamma, t.ex.
Hans syster med små barn var där. De var busiga och väldigt glada att Albin hade kommit.
Jag stannade bara två nätter och åkte sedan till landet. Har ingen bra ursäkt varför men jag längtade massor hit. Trots att jag nu får stå mitt kast och vara utan Albin ett tag.

Skriver mer sedan!
Ciao

Gått och förlovat sig

Det ligger alltså till som så att man har gått och blivit förlovad. Sitter på jobbet och skriver inlägg med mobilen. Har lite tråkigt. Iaf. Albin och jag åkte med min morbror hem i söndags eftersom vi skulle på Sex and the city-filmen, som för övrigt var underbar! Efteråt skulle vi hem och när vi stod vid busshållplatsen frågade Albin helt enkelt om jag ville förlova mig med honom. Jag trodde han skojade men när jag insåg att han inte gjorde det blev jag jätteglad och sa Ja! Skriver mer sen.

Coolstuff

Igår kom det ett trevligt sms till mig.
När det står "du kan hämta ut ditt paket på..", då blir man glad. Speciellt när det står att ens paket är från Coolstuff.se.
måste det ju vara coolt!

Tog ut Albin på en liten promenad och hämtade ut paketet. Det var en liten blåsapa, som det står på mitt papper. Blåsapa nageltorkare.
Alltså, när man har målat naglarna så lägger man fingret på en liten platta och den blåser torrt. Har provat den, dock utan nagellack, och jag är väldigt nöjd. Och lättroad.
Anyways, här är en bild på den söta apan.


Idag är både Albin och jag lediga och han är redan lite rastlös. Jag tänker ta det lugnt och läsa min engelska lilla tjockisbok. Senare ska jag nog också träffa syssling Sara! Fika eller något sådant, alltid kul.


Kände mig lite konstig när jag låg i sängen och tänkte förut. Tänkte att vi skulle åka till landet (sommarställe) på fredag (eller torsdag) och blev bara... Massa glad. Det kändes jättebra att vi ska dit, och att jag ska ta med mig Albin.
Det är skönt att vara där, jag har bara varit där en gång i år eftersom jag jobbar på lördagar och inte orkar ta bussen upp efteråt för det kostar ju lite. Men nu är det ju midsommar i helgen och då får man offra 100-kort och dylikt. För landet, såklart!
Det är ingen riktig sommar om jag inte har ätit en mjukglass med strössel på bryggan i Grebbestad. Och jag bryr mig inte om att folk säger att Bert Karlsson bor där, men vi var där innan han var där. Dessutom bor vi lite utanför Grebbestad så vi ser aldrig till honom. Vi bor i Långekärr som inte är jättecentralt men vi slipper alla fulla norrmän och Bert.

Nu ska jag äta frukost!

This charming man

Mamma och pappa var i England häromveckan eftersom de firar silverbröllop i år. De ville göra något själva, ha det mysigt, så de vandrade och så. Iaf, när de kom hem fick jag en present, och min mamma känner mig väl och vet att jag är besatt av Marian Keyes så de hade köpt med hennes senaste bok! Visserligen på engelska men jag läste ju ut sista Harry Potter-boken, som var en tjockis, på engelska så jag borde klara denna.

Albin har också klippt ihop en kortisfilm från Stockholmsresan.
Han filmade mest när vi var där, eftersom Cajsa och jag sysselsatte oss med shopping. Den blev himla kul tycker jag, så se den och njut!


Ledighet

Tänkte skriva min ledighet i förra inlägget men såg att det blev alldeles för långt så jag skriver ett nytt istället.

Jag ska jobba imorgon, sen kika på fotboll med Albin och hans pojkgäng. Det blir säkert kul, bara jag får lite godis, chips, dipp och cola så är jag lugn. Eller inte. (Albin blev lite rädd när han såg fotboll med mamma och mig i tisdags och vi skrek och skrattade åt de stackars grekerna som filmade och hade sig..)

Iaf så börjar jag inte jobba förrens onsdags i nästa vecka, alltså: långhelg!
Jobbar onsdag, torsdag och lite på fredagen och sen åker Albin och jag upp till landet för att delta i diverse midsommarfestligheter. Vi åker dock hem igen på söndagen för att dels att jag jobbar på måndag och dels för att vi ska gå och se Sex and the City-filmen! Ser jättemycket fram emot det! Hoppas att Albin gör det också. Men det tror jag.

Jobbar måndagen och tisdagen och sen, den 25.e juni, är jag ledig! Yay!
Iaf i tre veckor, eller så. Den 14.e juli jobbar jag i tre veckor, heltid, och sen är jag ledig en vecka till. Sedan rullar det på förhoppningsvis, och jag vill jättegärna ha fast anställning. Det skulle vara så kul att fortsätta med det här, jag trivs verkligen och det är så kul att sköta mig själv de dagar chefen jobbar i andra butiken eller är ledig.

Nu vet ni allt om min ledighet, och nu ska jag gå och göra fredagsmysmat!
Ciao, då!

Stockholmsinlägget ni alla väntat på

Eller ja, kanske inte alla, men åtminstone Sissel! Right?
Anyways.

Suddig bild på allt jag shoppat.

Bh, trosa, rosa nagellack, ansiktsmask, väska från Bianco, Blink-ballerinor, hårborste, kofta från Zara, Biotherm-hudvårdskit, ring, gladiatorskor från Bianco Footwear, mobil"strumpa" från H&M, skor från Black Edition från DinSko och hårvårdsprodukt.

Det var en jobbig dag när vi gick upp tjugo över fyra, Albin och jag, på en lördag!?
Jag säger då det. Vi hade beställt taxi och den kommer fem minuter innan vi hade beställt den så jag blev nervös och sprang omkring i huset och stressade.
Klockan 06.06 gick tåget och vi hade bosatt oss i vagnen där obokade sittplatser fanns. Vi fick alltså sitta i fem timmar istället för att stå, eftersom vi inte hade bokat sittplatser. Yay!
10.57 rullade vi in på Stockholms central. Cajsas tåg skulle inte komma förrän en timme senare, så vi tänkte fika lite och så. Men hon ringde och sa att hennes tåg hade blivit inställt så de skulle få åka buss istället och hon visste inte när de skulle vara framme.
Vi bestämde att vi skulle åka till lägenheten och lämna av väskorna och byta om, och sen åka och möta Cajsa.
Jag hittade bra som vanligt, min väska var lite tung bara. Det var himla varmt så jag bytte om till tubtopp men den var jobbig resten av dagen.
Kikade lite på tv, sen gick vi iväg till stan igen. Försökte hitta snygga skor på DinSko men lyckades inte. Hade planer på att skaffa typ gladiatorskor men hittade inga.

När Cajsas tåg äntligen hade kommit till centralen gick vi genast och åt mat för vi var dödshungriga. Jag vägrade äta konstig mat och åt på Burger King, medans Albin och Cajsa åt nudlar och revbenspjäll eller något annat konstigt. Vi lämnade Cajsas väska i ett skåp eftersom vi inte orkade bära med oss den och det kostar ju att ta sig till Östermalm för vi hade köpt en remsa. Vi skred genast till shoppingverket.
För att göra inlägget kort berättar jag inte om alla affärerna vi var inne i men det var säkert mer än 20. Den dagen...
Cajsa hittade en fin klänning på Topshop och jag hittade Tigi Bedhead After Party som jag hade letat lite efter, och till ett mycket billigare pris!
Albin var ganska trött och vi var lite jobbiga och gick in i massa affärer så efter ett tag var mina fötter döda och vi var hungriga och klockan var sex så affärerna stängde. Vi kom överens om att gå hem först, byta om och sen gå ut och äta.

Vi kom inte riktigt överens med maten men lyckades hitta till Stureplan och Tga Fridays (?). Lite dyrt men maten var rätt okej. Ingen fick köpa något drinkliknande, eftersom Cajsa inte är 18 och satt med vid bordet. Fånigt men men. Vi gick hem vid ungefär tio, köpte lite frukost på 7-eleven och såg lite på tv innan vi somnade.

Nästa morgon hade Cajsa och jag besämt att vi skulle gå en timme på stan utan Albin så han slapp känna sig trött på oss som dagen innan. Vi gick till NK och Åhléns bl.a. Jag köpte två koftor på Zara; en svart och en gråbrun, ett par trosor på NK och ett par ballerinaskor på Åhléns i snabb följd.
Sedan köpte jag ett till par skor på Bianco Footwear. Fina gladiatorskor.

Vi träffade Albin i Gallerian där han hade köpt en tuff t-shirt. Cajsa köpte ett par skor och sen åkte vi iväg till Hötorget för att äta lunch. Jag åt en jättegod pizza, Albin åt nachos och Cajsa åt pasta.
Sen var det halvbråttom för Cajsa ville köpa en väska på Bianco men vi skulle hem till lägenheten och städa och ta med väskorna och låsa. Vi hann med det och sen raka spåret till Bianco!
Cajsa hittade sin väska och jag hittade också en som var jättesöt så jag köpte den lite snabbt och sen pinnade vi iväg till centralen. Cajsa hade fått Albin lite galen på karamellatte eller var det nu var, så det var han tvungen att ha innan vi skyndade oss till tåget. Vi fick inga sittplatser i obokade sittplatsvagnen så vi satte oss i bistron sålänge. Efter en timme eller så kom tågvärden och sa till oss på skarpen för att vi tog upp plats för dem som ville fika. Jag fick god lust att säga till honom att de kunde sitta och fika på sina betalda platser istället för att tvinga folk att stå bara för de skulle ha ett bord att fika vid.
Men jag var tyst och vi gick iväg till vagnen längst bak. Det fanns lite platser, ingen bredvid varandra men alltid något.
I Malmö gick massor av så vi fick sittplats bredvid varandra och tittade på Magnus Betnér. Han är fruktansvärt bra, har bara sett honom live två ggr dock, men ändå!

Mamma hämtade oss på Göteborgs centralen, och vi stupade trötta i säng. Dagen efter jobbade jag som en liten blå och slog mitt personliga försäljningsrekord. Yay!


Nu är jag trött, och lite hungrig så jag får nog gå och köpa pommes frites eller något, och göra lövbiff. Albin jobbar kväll denna veckan så jag får roa mig tills klockan blir tio.
Jag ska nog se French Kiss som går på TV3 vid nio.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Black edition

Idag ska Josie på utflykt till Kungsbacka!
Kusin Cajsa ringde mig häromdagen för att fråga om jag kunde hämta ut ett par skor till henne. När vi var i Stockholm (skriver om det i nästa inlägg) letade vi förgäves efter snygga skor och hittade inga. Men Cajsa hade hittat och lagt undan ett par 39:or i Mölndal som jag skulle hämta.
Dagen därpå frågade min chef om jag kunde jobba på onsdagen, då jag egentligen brukar vara ledig. Javisst, sa jag. Alltid bra att tjäna extra pengar eftersom jag hade tagit ledigt i lördags.
Anyways, då fick jag fråga Albin om han kunde hämta ut skorna istället, och det kunde han. Så igår for han iväg till Mölndals centrum, där han aldrig hade varit förut, och hittade till DinSko och hämtade ut skorna.
De var jävligt snygga, så jag kikade på deras hemsida om de fanns i 38 någonstans. De var slutsålda nästan överallt. Men i Kungsbacka fanns det, så dit ringde jag imorse och la undan ett par!
Jag får prova dem först såklart, men hoppas de passar så jag kan köpa dem.

Jag har haft lite shoppinghysteri i Stockholm och jag ska lägga upp allt på sängen och fota senare, och lägga upp i bilddagboken, så om ni vill får ni kika där.
http://safetydance.bilddagboken.se

Iaf, nu ska jag iväg på utflykt och hoppas jag inte går vilse.
Bye bye!

Semestersnygg..

..hade jag tänkt att bli i Stockholm som vi åker till om bara två dagar!
Sure, har varit där förut, så det är inte att det är nytt och spännande men det är lite andra affärer, helt andra människor, kusin Cajsa och lägenheten på Öster och allt!
Cajsa är så himla rolig. Väldigt ofta är hon omedvetet rolig, och det är det jag gillar med henne så mycket. Det och att hon vill pyssla med mig när vi ses, sminka mig, fixa till mitt hår.. Och jag blir alltid jättefin :)
Så får hoppas att hon har lust med det även denna gång när vi ska ut i huvudstaden och busa runt.

Albin vet inte riktigt vad han ska göra där, men han kommer såklart att få gå in i "sina" affärer också!
Det kommer nog bli lite segt på tåget men väldigt skönt och kul att jag åker med Albin annars hade det blivit jättetrist. Nya Glamour har kommit och om jag kan så ska jag försöka spara den till tågresan så jag har något kul att göra medans vi åker i fem timmar, eller så, utan fasta sittplatser (billigare så).
Ett nytt, och fruktansvärt dumt, beslut att ta betalt för om man vill sitta eller inte. Man får sitta "i mån av plats" står det på min biljett, men annars måste man betala 65 kr för att få ha en "egen" sittplats på Intercity-tåget till Stockholm.
(Pappa kallade det för "Inte-city-tåget istället, när han hörde hur lång tid det tar)

För att inte göra av med alla pengar har jag skrivit en liten lista på saker jag vill/behöver köpa.
Sommarklänning, hudfärgad bh + trosa, långkjol, färgglad, liten väska, Biotherm-serien och gladiatorsandaler. Kanske något mer, kanske något mindre men ungefär den listan vill jag hålla mig till.


Håller också på att pyssla med återträff för gymnasieklassen. Vi var bara 17 st när vi gick i trean och 3 st går inte att hitta alls. En kan inte för hon ska åka till Sydamerika, men resten kan och tyckte att det var väldigt kul initiativ av mig fast Sissel hjälpte till med tankeverksamheten.
Jag har planerat att det ska bli grillning och lite sådant, får hoppas att det blir bra. Det är ljust så länge så det borde ju inte bli för mörkt iaf. Och det är så varmt, så man kommer nog inte frysa.
Det är iaf planerat att gå av stapeln i juli, helgen innan jag ska jobba hela veckor i tre veckor.

Det gick bra på jobbet i tisdags förresten.
Det var ingen tjej, det var en kvinna närmare bestämt och hon var nog som jag var i början. Frågade, var lite osäker och jag bara satt bredvid och levererade svaren. Det kändes bra, men lite otryggt.
Jag vet ju att min chef vill ha en äldre tjej, vet faktiskt inte varför. Och om han "väljer" henne förstår jag inte riktigt varför eftersom jag har mer erfarenhet än henne och jag är säkert tio år yngre. Han kanske tror att jag ska ut på äventyr och är oförutsägbar. Men så är icke fallet, jag är inte riktigt en sådan person.
Jobbar hellre och får pengar och är oförutsägbar när jag har semester. :)

Nu är det dags att slappa lite i soffan (eller ute på altanen) med en bok.
Ciao!

Summertime

Det är alltså sommar.
Jag tror inte folk går runt och hoppas på att vädret ska stanna. Inte de som har kommit in och handlat av mig iaf.
De kommer in, pustar, letar upp vad de ska ha (om de är bra kunder, annars frågar de mig vad deras sons kompis kan gilla och ber mig slå in de mest konstiga presenter ni kan tänka er..), kommer fram till disken och säger "Guuuud, vad varmt det är!"
"Ja", säger jag, artig som alltid.
"Ja, det är så varmt ute!"
"Det är mer varmt här inne eftersom jag inte kan ha dörren öppen eftersom jag då får en allergisk reaktion och vi har inga fönster, och jag måste springa runt här och hjälpa alla, plocka upp saker de slängt, rätta till saker de satt fel, osv. Jag håller på att dö av värmeslag." tänker jag men säger "Ja, det verkar hålla i sig."
"Varför har du inte dörren öppen? Såååå varmt här inne!!"
"Tycker du? Ja, du behöver ju bara vara här några minuter, jag ska jobba sex timmar till" tänker jag vidare och svarar "Därför jag är allergisk" och får medlidsna blickar.
Är "medlidsna" ens ett ord? Jaja, jag orkar inte fundera mer på det, kan ändra det sen när jag kommer hem om jag kommer på ett bättre ord.

Idag gick jag upp kvart över sju istället för nio, för jag skulle till vårdcentralen. De knipsade bort en bit hud på mig och sen kunde jag gå hem. Efter fem minuter. Jag gick upp ca. två timmar tidigare för att vara där i fem minuter och få betala 120 kr. Skandalöst... Hann se klart en film iaf när jag kom hem, alltid något. Såg Idiocracy. Sett den förr, den är ju lite udda.
Anyways, jag ska jobba med en ny tjej idag. Hon ska jobba lite i sommar när jag är ledig, antar jag. Jag har fortfarande provanställning så jag hoppas jag får fast snart. Borde väl vara i augusti. Hoppas inte den här tjejen tar mitt jobb.. Tror min chef fortfarande tycker att jag borde vara lite äldre, även fast jag sköter mig, är trevlig mot kunderna och vet hur allt fungerar.


image13
Beställde biljetter igår till Sex and the City-filmen. Kan inte gå på premiären tyvärr, får gå dagen efter, så ingen får berätta hur allt slutar och så! Har bara hört att alla säger att den är superbra! :)

Nu ska jag bege mig till jobbet. Svettas och dricka massa vatten, och dylikt.
I'll be fine, hoppas jag.
Kom och köp mycket böcker och kort!!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0