Gott nytt år!

Snart är det nytt år, och Albin och jag ska strax åka iväg till min bror och Sara and partey.
Jag tror det kommer bli jättekul ikväll, och jag får plats med massor av saker i min Fancy Fanny-kuvertväska!
Bara en sådan grej.. :D
Jag får plats med:
  • Kameran
  • Mobilen
  • Läppglans
  • Pengar, kreditkort, leg
And so on. Det trodde jag inte.
Jag har lockat håret, sminkat mig, lånat mammas sammetsbolero, provat strumpbyxor och skor och jag är redan trött. :P
Illa.
Jag har på mig (enligt Albin) "biltvättsklänningen", eller enligt Sara "Charlestonklänningen". Enligt mig själv har jag på mig "Fransklänningen".

Det ser väldigt roligt ut, och jag kommer nog ha väldigt roligt i den!:D

Hoppas att alla får en toppenkväll!
Gott nytt år!!!!

Hårfager och halsont

Usch, jag har lite ont i halsen idag. Och är lite snörvlig.
Men jag skyller på att jag glömde ta nässpray och allergitablett imorse, tog de ikväll istället. Men det borde kanske bli bättre istället..? Jag vet inte. Jag vill inte vara sjuk imorgon iaf.

Anyways. Jag fixade topparna idag. Jag lyckas alltid med konststycket att få skumma frisörer. Idag var det en som skällde på mig för jag har tofs för ofta (!). Oookej...
Och för att jag inte använder värmeskyddande produkter när jag plattar håret och dylikt. Men jag frågade faktiskt om det och jag köpte en, så vi får väl se nästa gång om jag har varit duktig eller inte.
Det blev ju inte mycket klippt utan bara topparna så ska jag dit i februari och klippa igen.

Albin hjälpte mig att färga håret idag också. Han ser ingen skillnad och inte pappa heller men jag och mamma gör det. Och det viktigaste är väl att jag märker det.
Sådetså.
Bild på det här:

Syns inte så mycket va? Jaja, babysteps..

Oj, suddigt.

Bild på värmeskyddande produkten:

Tigi.

För övrigt ganska nöjd med dagen, förutom att jag har världens träningsvärk!
Men det går över. Och det känns bra för då har jag ju verkligen ansträngt mig.

Nu är det dags att sova så jag kan jobba mina tre timmar imorgon och ägna resten av dagen att göra mig fin inför kvällen. Jag hoppas på att ta mycket kort, men annars får Albin rycka in och vara fotograf.
Jag har förberett mig iaf.

Så jag uppför mig på festen.


Systemet is the shit.

Ciao!

I feel all warm and fuzzy inside..

..like I swallowed a kitten.

Nya, mysiga tröjan från Threadless.

Häromdagen (kanske i lördags) fick jag hem två stycken trevliga tröjor från Threadless. Den andra är på en zebra, och tröjan heter Race.

Fina fina zebran!

Jag är helt slut, har precis tränat. Jag minns inte ens när jag tränade sist, så det var jobbigt idag. Det var också ett nytt pass och då blir det ju jobbigt när man inte kan allting, då anstränger man sig mycket mer.
Iaf jag.
Och så har jag ju jobbat. Fast om man jämför med julruschen så var det ingenting.
Jag hann tom sitta och läsa lite för det fanns inte tillräckligt mycket att göra. Annars har jag sorterat julkort, för de ska skickas tillbaka eller vad som nu ska hända med dem.
Lite småtråkigt men jag hade modetidningar och Svensk maffia, som är rätt spännande.

Imorgon ska jag klippa topparna innan jobbet och efter jobbet så ska Albin hjälpa mig att färga utväxten. Alltid kul att vara fin när man ska på kalas och fest.
Jag har hört rykten om att efter tolvslaget så ska vi ut på klubb. Jag är skeptisk till alla ställen som har ett (eller flera) dansgolv.
Jag dansar inte. Cool guys don't dance?
Jag är väl rädd för att göra bort mig, jag vill verkligen inte dansa sexigt och åla mig och ha mig. Det är inte min tepåse. Det kan Pussycat Dolls få göra.
Jag gillar mer när man sitter och dricker och pratar. Om idéer, minnen eller framtida planer. Sånt är skitskoj.
Men får se vad som händer, jag kanske får tillräckligt mycket i mig så jag vågar mig upp på dansgolvet. Akta er då, säger jag bara.. :)

Nu ska jag gå och lägga mig och kika på ett avsnitt av Little Britain, säsong 3.
Good byeeee!

Wii-arm

Jag har ont i min arm idag.
Igår spelade mamma, pappa, Albin och jag Wii, vi spelade bowling. Det var kul, utom att mamma vann över mig med ett enda, ynka poäng. Albin kom trea och pappa fyra. (Sist, alltså)
Jag tog kanske i för mycket, för det känns ju som om man ska bowla på riktigt. Mamma tog i ännu mer men det är nog bara klena lilla jag som har ont i armen.

Jobbade fyra timmar idag. Kände mig trött, klen och uttråkad. Det kom inte så mycket folk, men det kanske är skönt det också. Ingen mellandags-rea-kaos.. Grejs.
Efter det åkte vi in till stan för att byta en film jag fick. Bytte mot två andra, Ocean's eleven och Charlies änglar.
Jag gillar sådana filmer, och jag skäms inte för det. Inte ofta iaf.
Jag hade också ett presentkort på H&M som jag ville använda och jag använde det till att köpa underkläder. Jag är så dålig på att lägga pengar på sådant, men nu hade jag ju ett presentkort.
Det blev tre bh:ar och tre par trosor.
Jag är nöjd. Som en.. Humla.
En bh är utan jobbiga kuddar, utan bara tyg. Väldigt skönt sometimes. På sommaren kanske, jag vet inte.. Men men.


Jag är grinig.
Tänk hur lite det behövs från någon liten råtta och man är sur hela kvällen.
Vet inte ens varför jag orkar bry mig, eller lyssna.. Det krävs så lite, och man är bortgjord och sur och alla bara skrattar. Inte alla kanske, men det känns så.
Att en viss någon skrattar, och man känner mig osäker på allt.
Bara en sådan liten sak kan förstöra en kväll. Fast bara för mig.
Tur, va?

Dumma jul

Jag hade faktiskt en bra julafton. Iaf tidigare på dagen.
Jag jobbade från 10-13 och det var rätt trevliga människor. Sedan kom pappa och hämtade mig och vi åkte till mormor och morfar där de precis hade börjat äta lunch. Jag bytte om till min röda, fina klänning och roliga tajts med knappar längst ner (visar bild en annan gång) och högg in på lunchen.
Tog bara en tallrik med lite köttbullar, julkorv, prisnkorv, potatis, bröd och ett litet revbensspjäll. Pyttelitet.
Och lite julmust.
Jag tänkte inte föräta mig nämligen.
Sedan pratades det med släkt och annat myspys. Det fanns två hundar med. En liten valp (Oliver) och en stor voffsing (Ricco, vet inte hur man stavar?). Oliver ville busa med Ricco som mest ville ligga och softa.
Julklappar kom efter Kalle och i år var pappa jultomte. Han var snabb och julklappsutdelningen gick rätt snabbt i år.

Jag fick jättefina julklappar. Jag har inte tagit kort på alla, berättar sedan varför jag inte gjort det.
En fin våg från Åhléns, strumpor, halsband, örhängen, film, prenumeration på Elle interiör, gympakort för nästa år, tryffel, mer film, smink, fint paket med lotion, sjal, presentkort på H&M och Movieline. Rocky-böcker från Albin! :D
Anyways. Fick väldigt fina julklappar igår från Albins släkt. Dior-make up palett, Indiana Jones-box på dvd! Bubbelplast fick jag också, mycket trevligt. Och en liten mysstund med Albins brorson.

Mamma fick Wii av pappa och Albin och jag ska köpa Wii Fit idag. Vet inte än om jag ska följa med, om jag orkar, men det ska köpas idag. Yay!
Jag provade lite idag, spelade bowling mot Albin. Jag ledde men Albin vann med två poäng. Tusan.
Jaja. Baseboll var lite svårare, svårt att tajma att slå.
Men jag får väl öva.


På julaftonskvällen började jag känna mig lite dålig, svårt med andningen osv. Fick även ont i magen, jättekonstigt.
Jag låg och vred mig i sängen men kunde inte sova för det var så jobbigt.
Till slut, när klockan var ett på natten, så förbarmade sig mamma över mig och vi åkte in till Mölndals akuten. Där fick jag sitta, hör och häpna, och vänta i 45 minuter fast jag hade andnöd. Jävla sjuksköterska.
Man ska ju prioritera vilka som har det värst och är inte andnöd viktigt?
Mamma sa till en gång, men det hjälpte inte så jag gick och sa till henne att jag hade det jobbigt och då fick vi komma in. Det fanns massa rum som var lediga. Jätteskumt.
Fick sitta och vänta tills doktorn kom. Han var väldigt trevlig. Tysk, men pratade bra svenska.
Han undrade om de hade kollat blodtrycket eller syresättningen eller så men det sa jag att de inte hade.
Idioter. Han tyckte det var konstigt. Som jag.
Men men, han kollade och lyssnade på hjärtat och så, och det visade sig att det inte behövdes ventolin iaf. Jag fick betapred och sedan fick jag åka hem.
Jag kunde inte sova när vi kommit hem, då var klockan ungefär 03.00. Jag låg i Erics gamla rum och läste men vred mig bara för jag hade så himla ont i magen. Det kändes som jag skulle kräkas men det kom liksom inget. Vid fem hjälpte pappa mig att äta lite yoghurt och satt och pratade med mig så jag somnade lite. Sedan vaknade jag, råkade väcka Albin som kom och pratade med mig så jag somnade och sedan gick han och då vaknade jag tyvärr.
Vid åtta ringde jag sjukvårdsupplysningen och sedan vid halv tio åkte pappa och jag till Sahlgrenska. Jag fick kollat blodtryck, ta ett litet blodprov och urinprov och sedan kom en läkare och jag skulle få en spruta som var typ som Losec. Det hjälpte väl sådär, tror jag. Jag var nog mest hungrig.
En annan läkare kom och skulle kolla om det var något med blindtarmen. Usch, jag vill inte göra sådan undersökning igen....
Fick åka hem vid ett ungefär. Åt frukost/lunch och somnade och sov i tre timmar.
Duschade, fixade till mig och åkte och hälsade på Albins släkt. Sedan hem till mormor och morfar och fick mat. Kusin Cajsa var där. Mycket trevligt.
Vi passade Oliver inatt. Han är söt, men busig. Och jag var försiktig när jag skulle klappa honom för jag är kanske allergisk mot honom, man vet aldrig.

Nu har Albin och jag sett på Rocky-seriena, 14 kortfilmer på två minuter bara.
Det var taget från seriealbumen men det var kul att se ändå.


Jag funderar om jag är tillräckligt frisk att klä på mig och följa med in till stan. Kanske det. Vore kul att köpa Wii Fit.
Jag skriver kanske imorgon. Ska visserligen jobba då men bara i fyra timmar. Hoppas jag är bättre då. Känner mig lite klen idag, men det kanske blir bättre. Jag har iaf sovit hela natten.
Hoppas inte jag får det såhär jobbigt igen.

True Colors

Jag älskar Björn Borgs video Love for all. Den är jättefin, och jag älskar låten som Ane Brun sjunger. (True Colors)
Jättevacker.

Fina videon.

Inte för jag bryr mig jättemycket om Björn Borg men det här har han (eller andra?) gjort bra.


Imorgon är det julafton. Det känns som det är fredag, det sa jag till Elin också. Det tyckte hon med.
Anyway. Det har varit jättehektisk dag, vi har sålt supermycket men det har ändå varit trevligt.
Plus att jag fick julklapp av min chef! :D
Jättesnällt. Jag fick ett fint kort (hemligt vad som stod) och te och lite vin.
Sedan bjöd jag Elin på lussekatt och julmust, som tack för hon har hjälpt till. Och så är hon trevlig också. Hon blev jätteglad, och då blir man ju själv jätteglad. Jag gillar att se när andra blir glada.
Imorgon jobbar jag sjävl dock. Det ska nog funka, jag tar med mig en bok om det inte kommer så många, så kan jag ha något att göra iaf.
(Elin och jag fixade nämligen allt som behövde göras idag.)
Idag jobbade jag i kjol. Kändes lite konstigt, brukar alltid ha jeans för det är så praktiskt om jag ska lyfta saker som är dammiga och smutsiga typ. Men jag kände mig fin.
Och imorgon ska jag ha den fina röda paljettklänningen. Inte på jobbet, men efteråt hos mormor.


Idag var det en begravning. Jag kunde inte vara med, för jag jobbade. Jag kunde inte ta ledig, det är ör ju dagen före julafton. Men jag hade hemskt gärna ha velat vara där och ge mitt stöd.
Det var fint, har jag hört. Ledsamt förstås, men ändå fint. Och det är viktigt. Jag mindes inte så mycket av farfars begravning för ungefär ett år sedan, jag grät mest hela tiden. Minns att jag fick näsdukar och att de pratade om farfar och jag tänkte på att han hade gjort, och vi hade gjort tillsammans. När vi fiskade, han älskade att fiska..
Och om jag bara tänker på hur han svarade i telefon så hör jag det i huvudet.
Det gör mig lite ledsen nu.. Det är svårt att minnas. Ibland.
This is the closest thing to crazy I've ever been. Being close to crazy is being close to you.

Nu ska jag betala en räkning och sedan se på fler avsnitt av Nissene på låven.
Jag hoppas att alla som läser min blogg kommer att ha en underbar jul, och att ni får vara med alla som ni älskar och tycker om.
Jag vet inte om jag bloggar alls imorgon, annars hörs vi på juldagen.
Kramar!

Ingen tårta till Hitler

Jag såg en artikel när jag skulle puffa min blogg lite.
En artikel om att Adolf Hitler, 3 år, inte får någon tårta i år.

Det är alltså ett puckat par i USA (var annars?) som har döpt sin son till Adolf Hitler. Hur jäkla.. Jag fattar inte. Varför?
Jag såg ett filmklipp med intervju med pappan, finns på Aftonbladet.
Han tycker inte att det är någon bid deal, "det är ju det förflutna och nu är det framtiden. Vem vet om det har hänt egentligen?"
Nej visst, ursäkta mig. Det finns ju inte filmer, fotografier, dagböcker och överlevande människor från judeutrotningen och koncentrationslägren. Nej, jag har nog hört fel. Alla bilderna är nog photshopade, speciellt på 50-talet.
Idiot.
Han har två döttrar till, en heter Aryan Nation. Arian Nation? Get real!
Han säger dessutom att han inte är nazist men "vill inte att raser blandas". På hans arm finns ett hakkors, runt halsen en sån där örn + hakkors, på väggen hänger en flagga med hakkors..
Nej, du är säkerligen inte nazist, "bara intresserad av nazismen".


Hur får sådana puckade människor skaffa barn? Jag har sagt det förut och jag säger det igen: man borde behöva körkort för att få barn.
Varför det stod i tidningen, var att de hade beställt en tårta till lille Hitler men bagaren ville inte dekorera med orden Adolf Hitler 3 år, eller vad det nu skulle stå.
Och då blev föräldrarna mycket upprörda. "Det är ju bara ett namn".
Ja, och svastikan är bara en tibetansk luckoamulett. (Maybe? :P)
Artikeln om Hitler.

Jag blir så arg bara, när folk kläcker ur sig sådant.
Blir inte ni?
Ja förutom om ni är nazister förstås.


Idga har det varit fullt upp. Rekordförsäljning! Yay!
Och som tur var kom Elin en timme tidigare och hjälpte mig. Det behövdes verkligen och så är det trevligt att ha någon att prata med. Jag tror jag hittade henne på Facebook och har addat. Hahaaa.

Nu ska vi äta "tomtegröt".
Mysigt värre.
Kanel och mjölk, mmmm..

Julgranar och vilda valpar

Idag har det varit rätt lugnt. Vaknade vid tio, såg julkalendern och åt frukost.
Sedan slappade vi ett bra tag, jag såg något speciellt Top Model-avsnitt. De visade från första säsongen till femte, bakgrundsmaterial och intervjuer. Ganska kul faktiskt.

Sedan klädde jag vår gran. Egentligen ville jag göra det för minst en vecka sedan men det gick inte alls för sig. Bah. Jag klädde den med gamla grejer och lite nya.
Längtar verkligen efter att få flytta hemifrån och ha en alldeles egen gran och ha nya grejer som jag själv valt, osv.
Här är våran nuvarande gran iaf.

Några julgransprydnader är från Søstrene Grene i Danmark och en liten sko från Nya Zeeland. Skon är min :D Det är den med den vita tofsen. Ser ni?

Efter det så åkte vi iväg till mormor och morfar för att hjälpa till att klä deras gran. Min käre bror Eric var där med Oliver, bushunden. Det gick bra att klä deras gran, de har så fina prydnadssaker. Många är gamla, en var 40 år minst. Mormor har fått dem från sin mamma.
Här är deras gran.

Lite suddig bild. Sorry!

Fina saker.

Gammal kotte. :D

Jag försökte fota lillvalpen men han var lite vild, för alla ville ju busa med honom. Och då busade han tillbaks. Jaja. Rätt åt mig. ^^

I princip enda bilden han satt lugnt och stilla på.

Sedan smet han!

Det var mycket roligare att slicka på kameran än att sitta stilla framför den. Tyckte iaf Oliver. Sedan fikade vi. Drömkaka, banankaka, pepparkaka och bulle bjöds det på. Och självklart julmust. It's a must!
Jag är lite trött men vill inte sova än, fast jag ska börja tio imorgon.
Jag vill se The Devil wears Prada med gulle-Albin nu! Men han bloggar, så jag får väl vänta. Jag kan göra mig i ordning och borsta tänderna och så kanske.. Jaja.
Albin har också bloggat om dagens julgranspyntning. Och även om palmen han pyntade.
Mamma är ledig imorgon, vilken fuskis.. Imorgon ska jag posta en julklapp också, inte att förglömma..

Imorgon ska jag blogga om Hitler som inte fick någon tårta.
Adios!

Du är inte trasig!

Jag kom på att jag borde blogga om Kapten Röd som har gjort en jättebra låt som heter Trasig. Jag tycker att det är lite irriterande när andra bloggar om låttexter, för det orkar man aldrig läsa. Men den här rekomenderar jag, jag skulle inte lägga upp den om jag inte tyckte att alla borde läsa (och höra) den.


Du är inte trasig, du behöver inte fixas
Låt dom inte lura dig att tro din klocka tickar
Nej dom vill få ditt självförtroende att svikta
Så du ska ge dom pengar för att klippa och klistra
Vägen till lycka kommer aldrig vara sicksack
Man hittar mera fel och börjar sjunka som en kvicksand
Så när dom säger vi ska titta och härma våra förebilder svarar jag dom vilka
Jag ser inga på TV och jag ser inga i riksdan'
Dom säljer livet så det är inte dit vi siktar
Så vi slutar aldrig bränna upp deras artiklar
Med människan ska man aldrig mixtra

Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Du och jag tittar nog i olika speglar för jag kan inte se vad du menar
Annars måste dina speglar va skeva för smala ting verkar bli breda
Å men jag vet det är inte konstigt att man tvekar Ingen kan fly när idealen bara ekar
Kraven finns där vart man än vänder
Att du inte duger är signalerna dom sänder
Modetidningarna bara sprider trender
Som inte passar människan så folk mår sämre
Ändå undrar alla vad det är som händer
När vissa väljer svälten

Men du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
När priset går upp kommer själen gå ner
Du är inte trasig, behöver inte fixas åhnejnej
Du kan sluta o leta det finns inga fel

Vad snackar dom om, vad snackar dom om?

Stay spray make up fix m.m.

Idag har det varit jobb. Det var.. Jobbigt. Som ni förstår.
Efter jobbet åkte jag in till stan för jag hade kommit på att jag hade ett presentkort på Åhléns. Jag hade precis sett en fin klänning i en tidning och den kunde man köpa på just Åhléns. Så jag tänkte att gratis är aldrig fel.
Jag letade igenom alla klädhängare i hela affären men hittade inte klänningen. Jag tänkte att de kanske hade gömt den för mig, så jag frågade en expedit men hon visste inte men sa åt mig att leta längst bort. Jag trodde bara det var stora storlekar längst bort men så var tydligen inte fallet.
Jag hittade den fina, röda klänningen med paljetter och den passade mig så jag slog till!
Innan det hade jag hittat en fin brun kuvertväska från Fancy Fanny som jag också slog till på, också den gratis.
Hallå liksom.. :)
Ett inflikande; mamma sa, när jag hade visat upp väskan hemma: du köper väskor som om du hade elden bakom dig.
Bilder kommer här:

Julklänning, misstänker jag starkt.


Väska från Fancy Fanny.

Jag smet också in på Gina Tricot och hämtade ett par trosor, som jag fick gratis, eftersom jag hade en kupong från en tidning. Bara gratis idag, trevligt trevligt. :D

Spetstrosor.

Det var det som inhandlades idag. Efter mitt gratisköp, fikade jag med Albin och hans bror Emil. Det var trevligt, vi gick till Kafé Vallgatan. Jag beställde en kladdkaka (med grädde) och en chailatte, men det var alldeles för sött :( Så pojkarna fick äta upp mitt :P
Och nu är jag hemma och jag ska väl slå in den sista julklappen. Sedan blir det kanske en film?
Jaja, får se. Tänkte också lägga upp bilder på mitt inköp i torsdags, vilket tyvärr inte var gratis.


Stay spray make up fix från Mimesis.

Gratisgrejer för jag köpte sprayen; bodybutter-lotion, dagcreme och handcreme.

Stor och mysig tekopp från Lagerhaus.

Fjärilsörhängen från Gina.

Armband från Gina.

Hårband från Gina.

Det var nog allt.
Ska skriva ett till inlägg om en bra låt, läs det!

A women's right to shoes

Albin och jag såg på ett avsnitt av Sex and the City istället för julkalendern för Albin hade spelat in för sent. Men det gjorde inte så mycket, den går ju ikväll också.
I avsnittet av SATC så var det någon som snodde Carries skor på en fest, för värdinnan ville inte att det skulle komma in smuts, pga the kids.
Skorna kostade 485 dollar (om jag minns rätt) och det tyckte alla (inklusive Albin) var alldeles för mycket. Kanske inte Samantha, Miranda eller Charlotte. Men de andra.
Jag däremot tyckte inte att det var konstigt. Jag säger inte att det var normalt heller men om man har pengar så får man väl lägga det på vad man vill.
Till exempel en sko.



Som jag gör. För jag behåller fluffiga skorna! Albin samtyckte med att de var söta, så de är mina for ever.. ^^
Nice nice.

Igår var det sista avsnittet av Hells Kitchen. Mycket spännande! Jag blev glad, även fast jag gillade Petrozza så gillade jag Christina bättre. Hon hade bara jobbat som kock i tre år men var väldigt duktig, och alla andra hade jobbat med det längre men hon vann. Yay.
Fast mest gillar jag Ramsay. He's cool.


Vi såg julkalendern alldeles nyss. Jisses, vad spännande! Och det är bara fem dagar kvar till julafton! Inte klokt alls. Jaja. Idag kom den sista julklappen så jag ska bara slå in den så är jag klar. Måste kolla igenom alla julklappar för jag har nog inte fixat snören på alla. Mamma får hjälpa mig.
Jag ska börja jobba klockan två, så jag får väl fixa klart sminkningen och sedan komma på något att äta. Sedan får vi se vad som händer på kvällen. Antagligen inte mycket.
Good bye.

Dags för ny bloggdesign?

Jag undrar om jag ska ha kvar julbloggdesignen efter julafton, får se. Men hade iaf planerat att fixa något nytt efter denna. Kanske ska lägga upp en ny lagom till nyårsafton. Det vore något..
Blev lite inspirerad idag när Albin och jag var på stan.
Jag gillar att kika på bilder och kanske använda något från dem. Det kan nog bli snyggt med det jag såg på Sisters.
Anyways.


Fina, fluffiga skor!

Jag fick hem det här paket idag. Jag vet inte om jag ska behålla dem eller inte. Jag har ju redan skor. Men inte sånna här fluffiga och söta... Visserligen. Vad tycker ni?
Jag vill behålla dem men får se vad Albin tycker. :)
De är väldigt sköna..

Jaja. Idag handlade jag lite julklappar, för jag var ju ledig som sagt. Vi åt på Star of India och det var gott. Jag åt Chicken harru masala, eller vad det nu kan ha hetat. Det var rätt gott, lite varmt och starkt dock. Med spenat, men det kändes inte på smaken, för den var goood. Jag brukar inte gilla spenat.
När vi var på stan susade vi in på Lagerhaus och där hittade jag världens sötaste telefon!

Svart fin liten sko som telefon!


Väldigt trevlig telefon.

Jag slog till direkt. :) Den är nog ganska lätt att prata i, pussmunnen är ju i två delar och sladden mellan dem är lite kort men här är det bara en del. Men får se hur det går. Ska koppla in den snart.
Köpte en ögonskugga också.

Lila fin, lite glittrig. Fin i jul.

Nej, nu ska jag ta och hitta en film jag ska se på. Är alldeles ensam, för Albin är hos sin bror och mamma är någonstans med jobbet och pappa är i Finland. Hm hm.
Får se vad som händer.

Städ-Josie


Har äntligen fixat med tidningarna i hyllan.

Ja, jag tog mig i kragen idag och städade bland mina tidningar, Det ser mer ut nu, men det känns mycket bättre. Har sorterat i tre högar; en med Elle och Solo, den andra med Bon, Cosmopolitan, Glaze och Chic och den tredje med Sofis mode och Glamour. Jag vet, jag är tidningsbög.
Tidning-o-holic. Typ.
Jag kan inte riktigt svara på varför jag vill spara på dem. Det känns... Bra?
Albin frågade om jag läste om dem, eller varför jag nu ville ha dem kvar (för ärligt talat så tar de en massa plats). Jag kan verkligen inte svara på det.
Lika lite som jag kunde svara på varför jag hade köpt ännu en väska igår..
I had to have it?
Jaja.

Tog några bilder på väskan, fast de blev inte jättebra. Men ni känner mig, så jag orkade inte fixa till dem.
Enjoy anyway.

Ser lite skrynklig ut men så är inte fallet. Bara lite.


Dålig bild, med blixt i smutsig spegel. Sorry.

Den ser lite.. Tom ut. Jag har inte lagt i så mycket saker i den än. Vill inte lägga i för mycket för då kanske den.. Blir konstig?
Anyway. Jag har städat rummet idag. Kändes bra. Så dammigt. Speciellt under sängen och på mattan. Den måste verkligen bytas ut. Den drar år sig allt. Och det syns så himla bra på den, om den är städad eller inte.
Vit/beige matta är inte så smart. Måste hälsa på IKEA igen. Trevligt.
Jag måste försöka ordna ett nytt skrivbord också... Men allra först borde jag kanske rensa ur alla lådor. Ska jag verkligen spara allt jag har i dem? Tåls att tänka på.


Jag blev bjuden på nyårsfest hos Eric och Sara igår. Blev jätteglad!
Sara och jag pratade lite i söndags om hon visste vad hon skulle göra på nyår, och det visste hon inte. Hon frågade mig om jag visste vad jag skulle göra men det visste jag inte heller.
"Men jag har en klänning!" sa jag.
"Jag med!" sa Sara och vi skrattade.
Typiskt tjejer, va? :)
Ganska kul. Man är bra förberedd i alla fall. Men nu har jag en anledning att använda min klänning. Och det kommer nog bli jättekul. Deras kompisar är roliga att umgås med, och jag betraktas inte (inte jämt iaf) som Erics lillasyster och det känns skönt.
Har fixat skor också.. Kanske bäst att börja planera frisyr och sminking också?
Naaaah. Kanske inte än.


Jag kan verkligen inte smälta att det bara är en vecka kvar till julafton. Dagarna bara susar förbi. Men ändå så känns det långsamt. Skumt. Och jag är ledig imorgon också och då kommer dagen susa förbi. Och sen ska jag jobba från 14 på fredag och sen lördag, ledig söndag förhoppningsvis och sedan måndag och tisdag med jobb och sedan är det julafton. Jag får prata med chefen om att alla andra affärer har ju stängt på jul, så det borde vi också få ha.
Annars blir jag lite ledsen, vill ju träffa släkt..
Albin och jag har bestämt att vi firar jul med våra familjer i år. Det blir lättast. Det är svårt att få alla nöjda men det känns bäst detta året. Så får vi se hur det blir nästa år. Då kanske vi har egen lägenhet och folk kan fira lite jul hemma hos oss? Kanske.. :)

Nu ska jag läsa lite modetidningar och vila mig, för det blir träning vid sju. Jag var pepp förut men nu är jag lite trött. Har dammsugit och lyft saker och haft mig, så jag är lite utmattad.
Men det kommer kännas bra, det vet jag.

Bye-eee!

With a little help from my friends..

En ny vän, åtminstone.
Idag jobbade jag åtta timmar och jisses, vad det känns i fötterna! Kassan gick varm hela dagen, och det var kris på växelmyntsfronten. Jag hoppades att klockan skulle gå extra fort och bli två, så den nya tjejen kunde komma och växla lite åt mig. Hon kom och gick och växlade. Asbra.
Hon var trevlig och söt, bra med kunderna men sämre med kassan. Vilket jag förstår, det är en gammal kassaapparat, så det tar lite tid att kunna. Jag lärde mig den när jag praoade i nian, men kom ihåg det när jag började i mars så det var ju bra att jag slapp lära mig det igen.
Det går ju så mycket bättre när man är två, även fast man är nybörjare. Kunderna blir mindre irriterade också, iaf lite. Idag var det en som gnällde på att vi inte hade julfrimärken. De hade nämligen tagit slut en minut innan, och jag var ensam så jag kunde inte stänga butiken och gå och handla fler, för det var en stadig ström i butiken hela dagen. Fick inte en lugn stund,
Vilket är kul, men inte om man ska klämma in lite tid att äta lunch också.
Men allt väl, som sagt. Och jag är ledig imorgon, och fick reda på idag att jag är ledig på torsdag också. Det kan ju vara lite skönt, eftersom det säkert kommer vara mycket i helgen då jag ska jobba.

Fick en väska skickad till mig idag. Från Asos. Som jag har längtat! I brist på en bättre bild så lägger jag upp den som de hade på deras hemsida. Jag tar kort imorgon, orkar verkligen inte idag.

Denna fick jag, fast inte i denna färgen. Jag valde färgen chocolate, väldigt fin. Äkta läder.


Jag har biolust. Vill gå på bio! Imorgon! Då är både Albin och jag lediga. Himla sugen.
Vet dock inte om det är någon speciell film som jag vill se, men film film film..!
Vad är ni sugna på idag?

Bergdorf-blondiner

Håller jag på att läsa nu. Samtidigt som Det här är allt av Aidan Chambers. Jag är väldigt skeptisk nu till den boken. Han skriver om mens och hur tjejer upplever det, och tjejen ääälskar mens.
Bah! Ingen tjej gillar väl att ha det varje månad.
Han är väldigt konstig... Hur vet en man hur en 16-årig tjej tycker och känner?
Om han inte har bytt kön, ifs. För det stämmer ju liksom inte..
Det är för mycket lesbiskt mellan tjejen och tjejens bästis.. Så håller inte tjejer på. Vad jag vet. :P
Så gör inte jag med mina kompisar iaf, klär av oss och står och glor på varandra. Nej nej, det känns bara fel..

Jaja.
Gnäll-Josie på G.
Är väldigt trött nämligen. Har jobbat sju timmar, men har sålt för så mycket att jag nästan inte trodde det var sant. För vår lilla butik alltså. Jag säger inte exakt vad det var men vad vi normalt säljer för; idag sålde jag för 10 000 kr mer.
Det är mitt nya rekord. Jisses!
Folk är som galna. Julkort hit och dit och frimärken och allt. Crazy...
Nu är jag trött. Men slipper gympa. Vi stannar hemma och tar det lugnt istället, kikar lite på tv och så. Skönt.
Och imorgon får jag hjälp i affären. Det blir nog bra, för jag får inte lugn stund när det är så mycket folk och alla vill ha hjälp samtidigt. Så jag hoppas det går bättre imorgon för då ska jag öppna en timme tidigare.

Jag kikar på varma, fluffiga skor på DinSkos hemsida. Lockande...
Nu är jag jättehungrig, måste gå ut och kika i kylen vad som finns.
Arrividerci!

Pepparkakshus


Översikt över årets pepparkakshus!

Jag fick som jag ville igår och vi gjorde årets pepparkakshus. Fast vi var tvugna och gå och handla florsocker och M&Ms. Och Albin ville köpa marsipan, och av det gjorde han två bilar som ni ser på bilden. En cab. :)
Jag fixade med kristyren och satte fast M&Ms och diverse.
Det var roligt men kristyren kom överallt. Lite.

Flygfoto.

Vi gjorde det efter vi hade sett på Arn - riket vid vägens slut. Den var väl sådär. Jag är inte mycket för Arn. Det är så konstigt. Det står att det är 20 år senare men de har inte åldrats alls. Konstigt? Eller är det bara jag som är knäpp och inte ser? I think not!
Hon har ju fått en son och han har åldrats till 20 år men inte mamman. Hon ser likadan ut som när hon födde barnet.
Jaja, grinig idag.

Vi såg julkalendern och den börjar urarta. Nice nice.
Jag har haft minispa med mig själv. Duschat och tvättat håret, peelat mig, rakat ben, ansiktsmask (djuprengörande), peela fötterna, smörja in med lotion.. Ja. Och fixat naglarna lite.
Det är trevligt. Det känns rätt bra, fast jag har lite ont i magen och jag vet inte varför.
Men jag måste dammsuga innan Oliver kommer hit. Jag tror vi spillde kristyr och florsocker på golvet och det får han ju inte slicka upp. Så det ska fixas. Och slå in sista julklappen. Det ska komma typ två till med post men det är inte än.
Då är allt klart. Alla julklappar. Har lagt till lite julklappar nämligen.
Det kändes lite lite till en person, så det fixades. Hoppas de kommer imorgon, antingen det eller tisdag. Annars blir jag ledsen. Eller så.


Nästa vecka kommer det nog en del folk komma och köpa i butiken och då ska jag få hjälp av en tjej som vill jobba extra. Hon kommer visserligen när hon har slutat så det blir väl bara tre timmar men ändå. Hon kan hjälpa till med att pyssla i butiken så det ser snyggt ut. Folk lägger saker överallt för de vet inte vart de tog dem, men då kan de ju hellre lägga det framme hos mig. Det vore bättre.
Men men.

Nu måste jag blåsa håret och sedan städa.
Kanske titta på The Nightmare before Christmas senare. Eller Råttatouille med Oliver.

Ha det fint! Kramar

Vårens böcker

Jag glömde!
Jag tittade i katalogen för vårens böcker 09 på jobbet, och blev så glad.
Hittade massor av böcker jag vill läsa i vår.

  • Sophie Kinsella - MItt nya jag (utkommer i januari)
  • Jenny Gucci - Guccikrigen (utkommer i mars)
  • Karina Ericsson Wärn - Skönhetsbibeln (utkommer i april)
Jag fick också reda på att En shopaholics bekännelser av Sophie Kinsella kommer på bio i mars. De brukar tipsa om gamla böcker eller göra nya omslag, som är samma bild som på filmaffischerna, så då vet man. Och Män som hatar kvinnor kommer på bio 27 februari. Det ni!

Julstress

Förlåt att jag inte skrev något igår.
Det var en slapp dag innan jag började jobba och efter det så var jag så himla trött och orkade ingenting. När klockan var halv ett (på natten) och jag skulle börja jobba vid tio, så kom jag på att jag hade glömt att blogga.
Men skit samma, ibland har jag skrivit två inlägg någon dag, så det väger upp det, tycker jag!

Idag har det varit otroligt jobbigt att jobba. Har huvudvärk.
Det var massor av folk i butiken. Vilket är jättekul men måste alla komma på en gång? :P
Fick stressa runt med kort och påsar och växel och leenden. Och så räknade jag fel två gånger. Den ena gången tyckte personena att det inte gjorde något utan hjälpte mig räkna rätt, vilket var väldigt snällt. Ros till dem!
Andra gången var det inte mycket fel men personerna vägrade inse att kort kostar så mycket, iaf när man väljer just den sorten. När jag hade räknat rätt och gett tillbaka nio kronor så stod den ena och envisades med att det var fel fast den yngre fattade att jag hade räknat rätt och gett ett bra kvitto. Enivsa jävel, ris till dig..
Det var det enda som var negativt idag, att någon fortsätter vara sur fast det blev rätt.
Okej, jag förväntade mig inte ett leende och ett tack, men kan man inte bara låta det vara (när det var rätt!) och gå hem?

Aja, ska inte låta det förstöra resten av dagen.
Nu tror jag bestämt att det blir pepparkakshusbak snart. Vi ska bara kolla julkalendern först.
Sedan får jag slappa.

Såg Weird Science igår, och slutet idag. Den var konstig, men rolig.
Igår köpte jag en bok som vi hade fått in i affären också!

The Tales of Beedle the Bard av J.K.Rowling.

Jag ska inte avslöja, för den som inte har läst den sista Harry Potter-boken men de använder sig av denna i sista. Och så hade J.K. skrivit denna efteråt, som inte hör till själva serien, om ni förstår. Jag blev iaf eld och lågor och köpte den med min personalrabatt. Ska läsa den ikväll!

Nu bär det av till TVn.
Ha en underbar Lucia och helg!

Weird Science

Rea på film är nästan min favoritrea!
Väskrea, skorea och klädrea är också trevligt ^^
Iaf, när det var filmrea klickade jag hem denna:

Film av John Hughes.

Jag har sett en del av hans filmer; The Breakfast Club, Pretty in pink, Sixteen candles, Home alone, Flubber.. Ja.
Men nu har jag en till film till min lilla samling. Känns kul, har inte sett den men filmerna brukar vara fulla av skumma saker. Sixteen candles är kul för där är John Cusack och hans syster Joan med, när de är unga. Fun fun..

Jahapp. Ännu en dag i gruvan. Det gick bra idag = mycket folk. Ont i fossingarna..
Hells Kitchen inatt. Jag tror jag drömde om Gordon Ramsay, men jag kommer inte ihåg vad det handlade om. Säkert att jag var dålig i köket. Isch.

Men annars så hörs vi väl imorgon, då har jag kanske mer att skriva om.
Bye.

Love is all I need

Hejsan!
Jag har fundelerat. Varför är man (jag) så villig att visa upp det man gillar, men är däremot lite segare på att se vad den andre (Albin) har att visa?
Jag är sådan ibland. Det är inte det att jag inte vill titta på det han tycker om, t.ex. filmer, tv-serier, grejer på datorn osv men helst att allt vill jag visa det jag tycker bäst om.
Igår såg jag på Cry Baby och ville att Albin skulle titta också, för jag gillar den filmen och jag trodde han skulle gilla den också. Och han tittade väldigt mycket faktiskt. Inte hela tiden, inte när det var segt (det är det ibland, sorry to say..) men det verkade som han gillade den. Och då blir jag så himla glad.
Jag har haft filmen på datorn innan och nu har jag köpt den, directors cut, och då var det en del saker som jag inte hade sett! Jättekul, faktiskt. Gillar när det visar sig att det finns mer av filmen än vad man tror. Om det är en bra film, det vill säga..
Love is all I need. Albins love.
Jag älskar att sitta och sjunga och för någon dag sen när jag sjöng på I want to hold your hand med T.V. Carpio (lyssna på!) så sa han att jag sjöng så fint, så fint. Och jag blir alldeles varm i kroppen. Full med kärlek till honom.
Lycka till i Stockholm, älskling!


Nu sitter jag och har lite allmänt tråkigt och känner mig lite småsjuk. Nästan varje gång jag jobbar går det runt någon i butiken och hostar, nyser, snörvlar.. Äckligt. Om man inte är frisk, tycker jag man ska stanna hemma.
För det känns som om de smittar mig, och jag vill inte bli sjuk. Jag kan nästan inte bli sjuk, vem ska då jobba? Det skulle inte funka..
Så jag vill inte vara sjuk idag.. Ska ju jobba imorgon..

Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till idag. Albin har åkt till Sthlm och ska prata med folk och jag är jätteglad för hans skull. Men.. Vad ska jag göra nu? Hm.
Kanske putsa mina fina stövlar, så de inte går sönder. Slå in lite fler julklappar.. Ordna upp på skrivbordet, det ser väldigt stökigt ut. Bädda..?
Titta på film kanske. Jag vill nog se film. Men vilken?
Jag har sett väldigt många om och om igen och de är ju bra men det är ju trevligt om det finns någon film i detta hus som jag inte har sett. Och då tänker jag inte på min brors eller pappas actionfilmer. Ibland kan action vara kul men jag är inte på humör för det nu.
Annars kan jag bara sätta mig och titta på Die Hard 4.0, för den är ju kul. Kevin Smith är med i den, världens bäste regissör enligt mig. Har fler favoriter som Tim Burton, Peter Jackson, Zach Braff m.fl men Kevin Smith är så jävla grym.

Jag har fått Spotify! Jag är väldans glad. Det är ju skitsmart, hade hört om det innan men man måste ju få en inbjudan och vem skulle jag få det av? Visste inte vem som hade det ju.
Men så skickade min käre bror en inbjudan till mig och yay, hooray, jag är medlem!

Nej, nu får jag skärpa mig. Kan inte sitta här och blogga om allt. Måste ta tag i mig själv. Jag har annars haft en trevlig morgon. Sovmorgon till tio, seg frukost; läsa hela tidningen.. Duscha; peela kroppen, raka ben: you name it. Efter dusch; smörja in med lotion, peela fötterna, klippa naglar, ansiktsmask, sminka fint, fixa hår, ta på fina och sköna kläder..
Och här sitter jag nu. Bra förberedd för dagen.
Hur nu den blir. Kanske kalas i eftermiddag för kusin. Trevligt.

Nej, nu är klockan halv ett, nu får jag göra något.
Ciao!

Schulkalendern

Hmm, det är ju lite konstigt med julkalendern..
Den är trevlig och Anders och Måns, a.k.a. Lage och Klas är alltid roliga.
Men det var inte det jag hade tänkt att blogga om idag, utan Twilight.

Jag läste den för ett tag sen när jag köpte den i min bokklubb, alltså innan det bestämdes att det skulle bli en film och innan alla de andra böckerna hade kommit ut och jag gillade den verkligen. När jag såg att andra boken hade kommit ut på svenska (New Moon) så köpte jag den, för jag ville verkligen veta hur det gick för Bella och Edward. Och när trean kom och sedan fyran, ja, jag slukade böckerna, fast de var på engelska.
Alla är alltså väldigt bra, men det är så hypat nu för tiden.
Jag kan tänka mig att det är så de känner, de som började läsa Harry Potter, innan filmerna kom. Jag började nämligen bara läsa nummer ett när nummer tre redan fanns ute, så jag läste ut alla tre på fyra dagar en sommar.
Men de som läste från början kanske känner att de är mer "värda" fans.
Jag vet inte.
Men det kom in en tjej (typ emo) och frågade efter Twilight i bokhandeln, och det hade vi inte men jag bara log i mjugg för jag tänkte att jag på något sätt var bättre än henne för jag hade läst böckerna innan de blev film.
Varför jag tänkte så har jag ingen aning om, och jag tänker inte så nu. Det var bara en liten kort sekund, men jag kände mig lite hemsk när jag tänkte det.

Men fortfarande känner jag mig "lite bättre" för jag redan har läst alla.
Jag är nog en lite dålig människa.

Nu ska jag lägga mig i sängen och zappa bland alla kanaler.
See ya!

Marsipantomtar

Nej, det blev ingen träning idag.
Jag känner mig hes (kanske förkylning?) och lite problems med andning, så jag försöker kurera mig med en marsipantomte, som jag köpte igår på Liserberg.
Annars tränar jag i vilket fall på onsdag, danspasset. Idag var det tuffa Lillvor och med min andning ska jag inte utmana ödet. Men danspasset är inte lika fysiskt jobbigt. Typ..?
Jaja, jag är här iaf, inte på träning.


Lite seg dag, eller jag är trött. Det har varit en del att göra på jobbet men jag är seg.
Det är städat och trevligt hemma (tack, Albin!) och jag ska bädda med nya lakan. Det är väldigt mysigt.

På tal om Albin så har han fått världens chans! Han ska åka till Sthlm på onsdag och prata med ett företag. Weii.
Ni får läsa mer i hans blogg, för jag vet inte vad jag får skriva och inte skriva.
http://albin.webblogg.se alltså.
Jättekul i vilket fall! Jag är glad för hans skull, vill bara att han ska vara lycklig och må bra, och det kommer han nog göra nu. :)

Snart är det juuuul...
Jag tror jag får slå in lite fler julklappar. Hm. Men det är ju så jobbigt..
Jag lägger mig nog och läser lite istället. Och sen när Albin kommer hem så kan vi se på julkalendern.
Det verkar vara en lugn och bra måndag.
Mmm, marsipantomte...

DinSko, Liseberg och Amazing Thai

En heldag!
Jag tänkte att jag allt får blogga innan dagen är slut, och det är den om en kvart så jag får försöka blogga fort!

Idag, hör och häpna, jobbade jag faktiskt. I lilla butiken i lilla Mölnlycke. Gissa hur många kunder jag hade på 1, 5 timme? Fyra. Som handlade något, och två handlade bara kort. Total inkomst på kort: 17 kr. Jisses..
Jag kunde iaf gå hem en timme tidigare, eftersom det inte var något drag. Då softade jag tills Albin och jag skulle in och göra stan. Hade inget bestämt mål, men ville göra något.

Jag hittade ett par skor. På DinSko. Svarta. Högklackade. I mocka.

Fina, eller hur? Nyårsskor, månne?

I'm happy, like a frog!
Alla (pappa och Albin) tycker jag köper för mycket skor, men det gör jag inte alls det! Det är väskor.. :P
Och dessutom köper jag nästan aldrig dyra saker, jag brukar hålla mig till billigt (oftast) och bra (alltid). Till skillnad från andra som köper byxor för 1000 kr och datorer fast man redan har en väl fungerande.. :D
Nej, ska inte klaga. Ska ordna ihop ekonomin.
Men tänkte, eftersom jag ändå kanske ska flytta hemifrån, är det inte bra att köpa saker nu och använda pengarna till hyra och stuff sedan? Jag är smart.


Efter skoköpet gick vi runt lite tills vi bestämde oss för att åka till Liseberg, de har ju julöppet. Och vi har Lisebergskort. Så vi gick runt där, det var en del folk för det var JulLotta och Magnus Carlsson och Babben och allt.
Men det kikade vi inte på. Albin spelade lite och vann två små djur, jag köpte lite marsipantomtar och sedan gick vi till Amazing Thai för att äta oss mätta.
Och det blev vi. Jag orkade bara en och en halv portion + förrätt + glass men Albin åt tre portioner + förrätt + glass. He's good..

God mat.


Nu är jag lite trött. Ska jobba imorgon, lite trist.. Träna imorgon också, med en tuff ledare. Isch, jobbigt med min klena kropp. Och lite städning på det. :/

Nyss såg jag söndagsfilmen på trean. The Family Stone med SJP.
Jag vet inte om jag är konstig men det känns som att jag blir ledsen av nästan varje romantiska komedi nu för tiden. Och annat. Varför?!
Man kan ju inte gråta till sånt? Jag är nog skum..
Jag ska gå och lägga mig och vila, orkar inte sitta här..
Imorgon blir det julkalendern och Design: Simon och Tomas. Det är bra.

In case I don't see ya': good afternoon, good evening and good night.

The Grinch who stole x-mas

Den har vi sett idag!
Det har hänt så mycket så jag har inte orkar ta itu med bloggen förrän nu. Och så jobbade jag idag också. Precis efter jobbet åkte vi och hälsade på min käre bror, Sara och Oliver; som var väldigt glad att se oss.
De har alltid så fint där, även fast de nyss skaffat en liten valp. Fina gardiner, fint pyssel, fina rum.. Ja, jag är avis. Men på ett bra sätt. :) Blir inspirerad och vill verkligen inreda en egen lägenhet.


Efter det så vilades det lite, eftersom internet inte ville samarbeta. Typiskt.
Sedan såg jag på Van Helsing. Lite fånig film, men hey, det är ju Hugh Jackman. Typ.
Och nu har vi sett Grinchen; mamma, Albin och jag. Det är inte riktigt pappas kopp te. Och så har jag gjort klart en julisklapp. Det känns bra.


Det blir ett kort inlägg nu, för jag ska sova. Måste ha söndagsöppet i affären imorgon. Visserligen jobbar jag bara 2,5 timme men tja, alltid något. Och så ska huset städas imorgon. Jisses..
Andra advent. Trevligt.

Sleep tight.

Mr Johnny Cash

Eftersom jag citerade ur en bok igår, så ska jag idag citera ur en bok jag tänkt ett litet tag på, iaf när jag läste boken i fråga. Det är såklart Johnny Cash självbiografi. Eller såklart och såklart, undrar ni. Jo, men skrev ju hans namn i rubrikfältet. Sluttjafsat.

Well, there's things that never will be right, I know
And things need changin' everywhere you go,
But until we start to make a move to make a few things right,
You'll never see me wear a suit of white.
Oh, I'd love to wear a rainbow every day,
And tell the world that everything's okay,
But I'll try to carry off a little darkness on my back,
Till things are brighter, I'm the Man in Black.


Jag tycker den låttexten är rolig. Från låten Man in Black, om ni vill lyssna på den.


Igår såg Albin, mamma och jag på Mupparnas julsaga. Jag tycker om den. Michael Caine spelar Ebenezer Scrooge och Kermit spelar Bob Cratchit.
Baserad på Charles Dickens, kanske ni förstår. Den är sevärd iaf. Speciellt för Albin, eftersom han älskar muppar.

Jag börjar inte förrän 15.00 idag, men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag vet vad jag borde göra men jag orkar inte. Kanske ska gå och duscha och sedan spendera dagen med att titta på Oprah och Ellen DeGeneres eller så. Och göra färdigt julklappen som jag aldrig gör något på..!
Jaja.


Ikväll tänkte Albin och jag fixa fin och god middag för mina föräldrar. Förrätt, huvudrätt och efterrätt. God mat, fin mat, trevlig mat. Förhoppningsvis. Eftersom mamma ibland läser bloggen kan jag inte riktigt skriva vad det blir än, men jag kan skriva senare, och hur det verkligen gick. Men jag tror det blir bra. De ska vara tvugna att sitta på nedervåningen tills förrätten är klar iaf. Hahaha. Ha.
Kul att fixa fint för någon.

Nu: duscha!

Cordelia Kenns kuddbok

Jag håller på och läser en bok om en tjej som heter Cordelia. Hon är väl 15-16 år. Den är skriven av en man. Bara det tycker jag är lite konstigt. Det är konstigt eftersom den handlar väldigt mycket om vad hon tänker och känner och är en man rätt person att skriva om det...? Jaja, ska inte vara bitchig.
Tänkte däremot citera en del i boken som jag tyckte var rolig och intressant. Har ju hört det förut, lite annorlunda formulerat bara. Men här är det:

Kvinna

En av de saker jag tycker om med att vara kvinna är att jag kan byta stil när jag känner för det. Jag kan ha kjol idag och byxor imorgon utan att någon bryr sig. Vilken man, bortsett från de som har kilt, kan ha jeans ena dagen och kjol nästa utan föraktfulla kommentarer? Jag kan gå arm i arm med Izumi eller lägga armen om henne och pussa henne och dansa med henne, utan att någon höjer ett ögonbryn. Försök göra det med din bästa kompis om du är man. Jag kan bre på tjockt med makeup eller gå runt lika osminkad som en filead fisk. Jag kan klä mig i neongrönt eller knallskärt eller vilken färg jag vill. Pratar vi sex så kan jag komma och komma igen och igen och igen, så länge och så ofta jag vill (nåja, rent teoretiskt i alla fall, och med lite övning och lite hjälp från en vän). Visa mig en man som kan göra det!
Jag kan göra allt det och mycket, mycket mer som män inte kan göra, eftersom jag är kvinnan, prototypen, det första könet, den aktiva, stammodern, ursprungsmodellen. Jag är förmodern - urkönet, orginalkönet, av vilket det manliga bara är en variant. Och därför är jag fri att testa och leka som jag vill, att pröva att vara precis vad jag får lust att vara, för att sedan förkasta varje försök, precis som min kropp varje månad förkastar mina oönskade och oanvända ägg.
Och det är väl därför, skulle jag tro, som männen så ofta har försökt begränsa och förslava oss. Eftersom de vet att Bibeln och alla andra sådana manliga urkunder har missuppfattat alltihop. Adam kom inte först. Det var Lilith, den första kvinnan, och tillika Adams första hustru, som kom först.
Numera vet vi med säkerhet att det inte är en gud som styr, utan en gudinna. Och vi vet, det är ett vetenskapligt faktum och inte någon av mannen påhittad myt, att kvinnor klarar sig alldeles utmärkt utan män. Män existerar eftersom vi vill och tillåter det. Rent vetenskapligt behöver vi dem inte längre. Någon amerikansk machoman vid namn Ernest Hemingway skrev en bok som hette Män utan kvinnor. Vilken hårresande tanke! Ett litet helvete, kan jag tänka mig. Inte för att jag vill ha en värld med bara kvinnor och inga män. Inte alls. En ren kvinnovärld skulle enligt min åsikt inte vara mer än en gnutta bättre än en ren mansvärld. Men sanningen är ändå den att männen inte kan vara utan oss och inte kan klara sig utan oss. Utan oss är de intet. En ren omöjlighet.
Ända tills männen frigör sig från de förtryck de skapat åt sig själva, ändå tills de befriar sig från sina begränsande tabun, sina stumma känsloliv, sina skygglappar för ögonen, sina igenkorkade öron och sin trångsynthet, kommer de att förbli omöjliga och omöjliggöra för sig själva. För sådana män finns det inte längre någon plats.
Men misströsta inte, pojkar. Inte alla män är karla-karlar, inte alla män är macho-mucho-män. Det finns hopp. För Will man så kan man.


Jag undrar om inte denna Aidan Chambers är bög. Eller åtminstone smygbög.
Tja tja, tänk vad ni vill. Jag läste en bok som handlade om en värld med bara kvinnor. Tror det kanske var mest om Göteborg, alla män hade försvunnit i sjukdomar, typs. Och kvinnorna klarade sig bra? Jag kommer inte ihåg men de levde vidare iaf. Tänker inte avslöja allt. När jag kommit på vad den heter kan ni ju alltid läsa den. Det är nyttigt att läsa om sådant och tänka hur det skulle vara utan kvinnor/män.

Nu är det sovadags men sovmorgon imorgon som tur är.
Hoppas det blir en rolig fredag.
Adios!

Jag tycker att du och jag passar ganska bra ihop


Söt tavla jag gav till Albin en gång.

När jag skriver ganska då menar jag oftast mycket. T.ex: Jag är ganska hungrig! Med betoningen mest på ganska.
Så nu vet ni det.

Det blev inget Fashion House igår med Mary-Kay. Det skulle blivit för tajt med hundpassning och träning. På tal om det sistnämda så var jag helt slut efter det. Men det är ju bra.
Albin ville dock inte följa med fast vi sa att vi skulle betala för honom. (Hans månadskort har gått ut och han har inte råd att köpa nytt) Så kan det gå.. Danspasset har bra musik, några från Hairspray-filmen och en från HHGG (Hitchhikers guide to the galaxy = Liftarens guide till Galaxen).

Jag är sömnig. Och lite nysig. Men imorgon börjar jag tre, så jag får sovmorgon! Yay!
Fast då ska jag nog greja med julklapp. Jag tänkte att jag skulle göra det igår men det blev ju mest att hålla koll på lillvalpen.

Nej, nu ska jag gå och handla mig en macka och något att dricka och sedan är det dags för sju timmars jobb.
Hörs kanske sen!

Rocky och katterna

Idag fick jag hem en ny bok, den heter som rubriken. Det är en liten pocketbok som handlar om Rockys alla möten han haft med tjejer.
De serierna har ingått i hans tidigare böcker, som jag redan har läst, men det kanske är någon liten strip med som inte har varit med i någon bok tidigare.
Dessutom var den så billig, så varför inte köpa den?

I likey the picture.

Yes yes, idag har jag varit hundvakt åt lille Oliver.

Oliver på spaningsuppdrag.

Jag trodde jag skulle ha tid att blogga men har inte gjort så mycket annat än umgåtts med honom.
Vi var mest nere i TV-rummet och kikade på TV. Vi såg på Americas Next Top Model 8 och P.S. I love you. Vi såg lite på Gränsbevakarna Australien, som handlar om tullen på Australiens flygplats. De kollar så man inte tar in växter eller djur som kan smitta, de är väldigt noga med det.
När vi mellanlandade i Australien innan vi flög vidare till Nya Zeeland, fick vi skriva på papper om att vi inte skulle ta in växter och skit, fast vi bara skulle vara på flygplatsen i några timmar. Skumt, men jag förstår dem ändå.
Oliver och jag har alltså haft en tjejdag, kollat på tjejprogram och myst.

Myspys.

Han har sovit i mitt knä och soffan ganska mycket. Vi såg på Oprah också, när Sara Jessica och tjejerna + Chris Noth var där och pratade om SATC-filmen, så det var ett tag sedan alltså. Men kul kul att se ändå.

Det regnade.

Nu ska jag snart gå och träna och jag försöker förgäves få med Albin. Han vill verkligen inte men det är kul att träna när man är flera. Och det är nyttigt!
Blir trött när jag tänker att jag måste jobba imorgon. Uh.. Vet inte varför men kanske för jag inte varit helt ledig idag utan också hållt koll på lilla jycken och vad han har gjort. Massa promenader, även om de var korta, har det blivit så jag har fått lite luft.
Aja, gotta go.

Talk to you later.

Blogga varje dag?

Ja, det hade Albin att planerat att göra och jag tyckte det var en lite rolig idé.
Jag vet inte om jag klarar av det, att komma på något vettigt att skriva i ungefär en månads tid, eller iaf fram till jul.. Det verkar krångligt. Men jag tror jag ska försöka.

Jag är som sagt ledig imorgon och då ska mamma och jag åka till Mölndal och umgås med lite folk från Mary-Kay och julmysa. Jag har ett presentkort på 100 kr och mamma vill gärna köpa handkräm, så vi får se vad som händer.
Vi ska också träna imorgon, danspasset.
Men innan allt det så ska jag vara valpvakt igen. Till lille Oliver.
Det ska ändå bli kul för jag hade tänkt att pyssla lite med julklappar och då kan han leka i köket medans jag sitter vid bordet och fixar och trixar. Sedan ska Albin och jag se på Mupparnas julsaga.


Igår såg jag Across the universe. Den verkade enbart ha Beatles-låtar i sin repertoar. Den var faktiskt väldigt bra. Skildrade tiden från ungefär 60-talet fram till.. Nutid, kanske det blev.
Jag minns inte riktigt men den var bra.


Nu när det är jul känner jag en lust att köpa röda kläder och rött pyssel och krimskrams. Får alla en sådan lust omkring jul, eller i början av december? Det är kanske bara jag som är konstig..
Nu ska jag nog snart göra stekt falukorv och makaroner och kika på julkalendern.
Vi hörs kanske imorgon när Oliver sover.
Bye!

Julkalendern

Den verkar rätt okej, faktiskt.
Jag brukar inte titta på julkalendern, den brukar vara ganska kass jämfört med de gamla som man såg när man var liten, t.ex. Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm och.. Ja, det var nog de jag gillade bäst.
Förra året, dagen efter min födelsedag och dagen då Albin pussade mig första gången, då köpte han Jul i Kapernaum till mig. Den var konstigare än vad jag minns. Men fortfarande bra.
Det var som var lite dåligt var att de inte hade tagit med Andra kvarten med Magister Munter, Bio Rio och Fru Dito. Jag kommer väl mest ihåg Magister Munter men det var synd att de inte tog med det, det var ju också kul!


Jag har också sett Nissene på loven (Tomtar på loftet, norsk serie). Den hade Albin.
Den borde man se lite nu innan jul.. Och Grinchen, Love Actually, Mupparnas julsaga, Albin & Arts Luciaspecial och Jul jul jul med Galenskaparna After Shave. Det finns säkert fler som jag vill kika på men dessa är de "viktigaste".


Det blev ingen träning igår, så det får bli träning imorgon istället, danspasset. Kände mig lite astmatisk igår.
Idag är jag allergi-nysig.
Nu måste jag fixa håret och sedan springa iväg och jobba, och imorgon är jag ledig!

Ciao!

Första december och julblogg

Som ni kanske har märkt så har jag (egentligen Albin) fixat ny bloggdesign!
Den är designad för hela december, och börjar nu då, den 1:a.
Jag är väldigt nöjd med den, den blev så fin, och Albin är så duktig på att hjälpa mig få det som jag vill. Han har nog lagt ner mycket tid på att göra mig nöjd, och jag är superglad!
Hoppas ni tycker den är fin också, annars får ni se den ändå varje gång ni går in här.
And that's that.


Vi såg alldeles nyss klart en film som mamma lånat av sin jobbarkompis. Hope Springs hette den. Colin Firth och Heather Graham. Och Minnie Driver.
Den var rätt okej faktiskt, ganska bra. Ibland lite pinsam, men nästan alla filmer har inslag av pinsamma scener.
Som typ: åhnej, nu gör han bort sig, och nu såg hon dem kyssas, och nu är hon sur för något som inte egentligen hände..!
Ni vet.


Nu ska jag gå och lägga mig och läsa Rocky. Har nämligen fyran nu.
Ganska roligt faktiskt... Igår när Albin och jag var inne i stan, så var vi inne på Akademibokhandeln och då tänkte jag att jag skulle köpa en Rockybok, eftersom jag ändå aldrig får dem i julklapp/födelsedagspresent fast jag önskat mig dem mycket. Albin tyckte jag skulle strunta i det, jag kanske skulle få den av någon annan men jag ville verkligen läsa Rocky, det är jättekul ju.
Jag lämnade fram den i kassan och precis när kassörskan hade slagit in priset, så sa Albin: jag har redan köpt den till dig i julklapp.....
Jag var lite chockad men ändå glad, jag önskade mig den ju!
När vi kom hem tyckte Albin att jag kunde få den nu ändå, får jag visste ju redan vad det var. Stackars honom, han har planerat jättebra och så var han tvungen att berätta så jag inte skulle köpa samma.
Det var väldigt gulligt av honom och jag blev jätteglad, det var ganska roligt faktiskt. :)
Jag har läst ungefär halva, och det är som vanligt skitbra.
Älskar Rocky. Love love love..
Albin fixade också så jag fick ner Martin Kellermans sommarprat i min nano, han fixade det från nätet. Martin sommarpratade väl 2006, men jag hade inte hört det så det var faktiskt väldigt kul för han berättade om sådant han inte har skrivit i sina serier. Om sin mamma, och gamla jobb och gamla flickvänner som inte han har ritat osv..
Väldigt värt att lyssna på!! Iaf om ni gillar Rocky och Martin Kellerman.
Nu ska jag gå och sova i nybäddade lakan.
Imorgon blir det träning så vi hörs nog inte förrän i övermorgon.


Merry First Christmas Day! Eller så..

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0