Rock och punk var tydligen poppis på 1700-talet

Jag antar detta, eftersom när jag såg Marie Antoinette igår var det precis så.
image12
Här är Kirsten Dunst som spelar huvudrollen.
Nej, jag skojade. Men så såg Marie ut i verkligheten. Jag tyckte att det var en väldigt skum film. Och jag tycker Kirsten ser så otäck ut när hon ler och visar tänderna, hon ser nästan ut som ett rovdjur. Därför har jag lite svårt för henne. Eller kanske för jag såg henne i Bring it on, där var hon extremt fånig enligt mig.

Enough about that.
Idag har det var en otroligt varm dag. Jag är rätt trött också, eftersom jag inte sov så bra inatt. Jag skulle upp halv nio för jag skulle öppna vid tio men somnade nog inte förren halv sex, så det blev inte mycket sömn. Lite synd. Och så är det så himla varmt i butiken också, det är ju inget som förbättrar. Men efter jag hade stängt så åkte Albin och jag in till stan för att gå på Liseberg med Castro. Det var kul men varmt och mycket folk. Vi åkte bara tre grejer och spelade en del spel istället. Castro och Albin tävlade lite i DDR (Dance dance revolution), sen spelade jag mot Albin i airhockey. Han vann men jag var nära. Då fick han möta Castro. Castro vann och mötte mig. Då blev det lika. Castro är livsfarlig när det gäller sådant spel, han sköt ut "pucken" flera gånger från bordet, och Albin sa att jag såg helt livrädd ut.
Kan vara för att det var precis så jag kände..

Igår hälsade jag på släkt efter jobbet. Syssling Sara hade tagit studenten, så det var buffé och liknande. Peter Rangmars bror var där också. Fick pratat med honom om flera grejer jag inte visste om Peter, som jag berättade för Albin senare.
Peter Rangmar (R.I.P) var medlem i After Shave och har gjort mycket bra saker, som t.ex. Bossakungen Astor Kvarts och Sune Finåker i Monopol.


Jag är ganska slut nu men vill ändå se The Phantom of the Opera med Albin men han är inte så filmsugen.
Får väl slå in presenter till min bror istället. Han fyllde 23 år idag men vi ska fika och ge presenter imorgon istället.

Party on, Wayne.
Party on, Garth.

Spelet

Jag har märkt att jag alltid försöker få till lite "konstnärliga" rubriker när jag ska blogga. Helt konstigt men det är nog så jag är, så det är bara för er (och mig) att ta.
Har börjat läsa Spelet av Niel Strauss. Så konstig. Såg lite på Outsiders på Femman för ett tag sen och då var det wannabee-killar som skulle hjälpa killar (danska killar dessutom) att ragga på tjejer i Stockholm. Vad som visade sig på de klubbarna är att vi svenska tjejer tydligen är väldigt slampiga, för jag vägrar gå med på att de där killarna, som går efter de regler och dylikt som står bl.a. i boken, är duktiga. No way, mister.
Jag äter typ pocketböcker numera. Så fort jag läst ut en, börjar jag på en ny. Så, vad kan det bli? Några i veckan åtminstone. Känns det som. Köpte en ny idag, tänkte att jag ville läsa om Hilton-husets skam. Har inte kommit så långt än men det verkar ju rätt absurt.
Vem vill vara en Hilton?



Jag har fått ordning på min ekonomi nu! Förra månaden låg jag minus men nu ligger jag t.o.m lite plus. Det farliga för mig är internetshopping. Så lätt att bara klicka lite här, klicka lite där, och vips så har man köpt en topp eller en väska eller ett par skor. Har slutat med det, för man har ju ingen koll när man använder sig av fakturor som jag också gjorde. Väldigt illa. Men iaf, jag har inte köpt mycket alls sedan jag kom till insikt att jag inte ville hamna hos Lyxfällan.
Men en liten belöning får jag i juni iaf. Albin, kusin Cajsa och jag ska åka till Sthlm! Visst, det är bara för en dag men ändå. Jag har inte varit där på ett år eller så, och tycker att det är himlans kul. Cajsa vill shoppa, och jag har sparat undan lite så jag ska också se till att köpa något fint och användbart. T.ex. en fin sommarklänning.
(Om det är någon som bor i Sthlm eller vet någon fin affär, får ni jättegärna tipsa!)
Vi sover över i mormors systers lägenhet, och åker hem dagen efter.
Jag hoppas på att få träffa Robin och fika lite. :)

På söndag har Albin och jag varit ihop i 8 månader. Vi är dåliga på att komma ihåg men nu har jag skrivit upp det så nu kommer jag nog ihåg det. Jag vet inte riktigt hur man firar, så vi säger att vi firar genom att åka till Sthlm, även fast Cajsa ska med. Det ska bli jättekul, och jag är jättepeppad!
Det finns ju nästan samma saker i Göteborg men det är ju lite ovanligare, lite annorlunda, och det gillar jag.


So until next time...
Stockholm, here we come

Kortison for everyone

Kanske inte..
Idag var det jobbigt och lite läskigt. Jag började elva som vanligt och efter en timme så började jag känna mig mer nysig än vanligt. Det kliade i ögonen och halsen var.. Konstig, lite uppsvälld eller så. Jag tänkte att det kanske var för att jag hade dörren öppen eftersom det blir så varmt annars, så jag stängde. Men det hjälpte inte.
Jag fick lite panik och ringde mamma och sen min chef och han tyckte jag skulle gå till vårdcentralen. Jag stängde och oroade postkillen som är så snäll när han kommer med paket. "Har du astma?" "Jag vet inte!" "Har du svårt att andas..??!" "Jaa, jag vet inte! Måste springa!"
Kom sedan på att doktorn jag träffade i onsdags hos allergologen hade skrivit ut betapred åt mig (alltså kortison) som lugnar ner kroppen, så iväg till Apoteket där det var 9 nummer före mig och det gick så segt, jag satt i minst en halvtimme. Jag vet att det är rusningstid på Apoteket vid halv två men vad skulle jag göra? Satt och andades genom munnen och såg säkert ut som ett psykfall men jag skrämde bara upp mig själv, så det var nog egentligen inte jättefarligt.
Fick betapreden, tog tio stycken och gick tillbaks och ringde chef igen. Var jättetrött och ville helst bara gå hem och sova men jag stannade i en och en halv timme till för då kunde han komma och täcka för mig. Så nu är jag hemma och trött. :(

In other news, Albin gör idag inträdesprov till Wendelsbergs folkhögskola. Han vill så himla gärna gå teater och jag vill så himla gärna att han kommer in så han får göra det han älskar. Jag tycker han är jätteduktig så han borde komma in direkt men vet inte hur de tänker och tycker. Men jag har tänkt massor på honom idag och hållt tummar och önskat att allt ska gå bra, för jag vet att han fixar det. Han var lite nervös imorse men det gick över sa han lite senare.

Jag var, som jag sa längre upp, hos allergologen i onsdags. De har en liten villa precis vid ingången till Botaniska trädgården, så myspys. Iaf kom jag och Albin dit 45 minuter för tidigt så jag fick sitta och vänta ett bra tag innan jag kunde få göra ett stickprov. Det visade ingenting så jag fick blåsa i en apparat för de skulle kolla så jag inte har astma. Jag blåste bra, sa sjuksköterskan, och jag fick gå och prata med doktorn. Vi pratade ett tag och sen fick jag testas för fler stickprov med mat och sånt. Ingenting på det heller så då skulle vi ta ett blodprov på mig. Väldigt mycket nålar och vasst den dagen alltså.
Illa och otäckt men jag stod ut. Söte Albin hade väntat på mig i nästan två och en halv timme men efter blodprovet fick jag gå. Får se vad dom säger, men hon skrev ut fler recept för mig. Alltid något.

Nu efter kortisonet är jag lite groggy typ, eller lite borta. Hänger inte riktigt med om det går för fort. Tänker lite segt. Det är jobbigt. Stavar fel och måste tänka ett tag innan jag kan komma på hur jag ska stava rätt. Nästan.

Nu borde jag nog vila mig lite innan Albin och de andra kommer hem så jag kan vara piggelin. Vill se Indiana Jones med Albin, för jag har bokat biljetter till premiären nästa vecka och han måste ha sett de tidigare tycker jag. De är himlans bra. Min favvo är Det sista korståget, när Sean Connery spelar hans pappa. Och de ska fajtas mot ze germans. (As usual..) Harrison Ford är the best, enligt mig. Har nog tre stora filmidoler. Harrison Ford (a.k.a. Indiana Jones), Johnny Depp och Robin Williams. Och Jim Carrey!
Nu ropar sängen på mig.
Au revoir!

Lemmings

Min käre Albin är som bekant ganska nördig av sig (på ett bra sätt) som fixar bloggar och diverse annat påhittigt. Nu har han blivit besatt av dataspelet Lemmings som han har både på datorn och mobilen. Han har även köpt tv-spel och sitter nu och spelar Tony Hawk.
Alltid är det något! :)

Jag har nog inte haft så mycket att blogga om på senaste, därför har det varit lite tyst ifrån min sida.
Roliga nyheter är att jag har hälsat på Sissel i hennes nya lägenhet! Den är jättefin med vinklar och vrår och högt i tak med fin usikt. Jag är alltså ganska så mycket avis på henne. Helst vill jag flytta in i höghuset mitt emot hennes lägenhet så vi kan vinka till varandra och (Albins idé) ha en linbana med en korg så vi kan skicka korv (Sissels idé) till varandra. Och annat, förstås.
In other news så har jag sträckläst Stieg Larssons böcker. Det är ju lite dåligt att jag jobbar i en bokhandel men inte har läst de senaste eller mest kända böckerna, så jag tog tag i mig själv. Väldigt spännande är de, fast en del hemska förstås. Men jag är luttrad.
Håller på med sista boken, Luftslottet som sprängdes, där de, enligt min pappa, ska knyta ihop historien. Jag har några hundra sidor kvar men det går nog fort.

Idag hade jag på mig kjol utan strumpbyxor för första gången i sommar! Det kändes väldigt.. Främmande, eftersom det var cirkus ett år sen sist. Men men, det går nog över när man fått liiite färg på benen. Hinner inte att sola när jag jobbar fyra dagar i veckan, så får väl köpa Sun kissed Bodylotion på Apoteket. Eller dylikt.
Det är så otroligt varmt nu, så det är nästan inte ens kul. Iaf inte när jag jobbar och är i lilla butiken där det blir stekhett. Dricker massa vatten när jag jobbar.

Det roligaste på ett tag hände igår i butiken. Det kom in en gubbe med darrningar i händerna och frågade efter köpebrev. Jag vet vart vi har dem så jag plockade fram dem men då avbröt han mitt sökande och frågade om jag (citat) "inte hade min mamma där" (slutcitat). Jag blev väldigt... Förnärmad är nog ett bra ord. Och sa att jag nog klarade det själv. Jag hittade två papper som han ville ha men ett hade vi inte. Då frågade han igen om inte min mamma kunde hjälpa mig. Då sa jag behärskat att min mamma inte jobbade där. Han hade antagligen varit inne i butiken och sett någon av mina gamla arbetskollegor jobba, som är lite äldre, och tagit för givet att jag bara jobbar extra för min "mamma" är ledig. Min chef tyckte iaf att det var väldigt roligt när jag berättade om det lite senare på dagen.
Vill klargöra att min mamma har ett eget jobb på Chalmers, där hon trivs väldigt bra. Sissel jobbar också på Chalmers och jag hoppas hon trivs!

Nu ska jag gå och läsa mer Stieg. Hörs!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0