On behalf of all the geeks..

image8

Så glad (förvånad?) är jag för jag fyller år idag =) Stor kicka, 20 bast.. Ja, jisses. Det känns liiite, men inte mycket. Ett besök på Systemet var lite nödvändigt, och kassatanten sa grattis. ^^ Pappa är i Tyskland med brorsan, men de kommer hem idag. Anyways så var det bara mamma som kom och grattade mig imorse. Men innan det ens hände så ringde mormor och väckte mig innan sju. Blev jättechockad och kunde inte somna om. Men det var trevligt iaf. :) Av mamma (och frånvarande pappa) fick jag en Guess-klocka och Final Cut (film med Robin Williams). Jätteglad för klockan, har önskat mig den så länge och så fick jag den äntligen ^^ (klockan finns på bild i bilddagboken: http://safetydance.bilddagboken.se) Aja. Nu ska jag susa in till stan och gå runt med mamma, som ska rymma från jobbet tidigare. Och så ska vi äta på resturang, undrar vilken.. :O Imorgon blir det kalas för släkten, och Sissel och Toria har bjudit in sig själva (mycket trevligt). På söndag är det bokmässa! Väldigt trevlig vecka.

You're the reason I'm leaving

Jag hatar att påbörja dagen (min lediga dag!) med att bli väckt av telefonförsäljare. Varför ringer folk mitt på dagen, anyway? Förstår de inte att andra folk har jobb, så klart som FAN att de inte är hemma??! Uh, segt..
Igår hade jag föreläsning och Caroline och Charlotta kom på att vi har tenta om två veckor. Två veckor! Och det är säkert över flera tusen sidor.. >.< Jag som ligger efter med att bara läsa det vi ska ha före föreläsningarna, att jag ska hinna försöka läsa igenom allt två gånger, helt sjukt. Jag har läst så mycket om finlandssvenska på senaste, så jag håller på att spy. (Inte på folk som pratar finlandssvenska, men folk som tycker det är intressant att berätta hur det kom till på minst 20 sidor) Ibland tror jag folk bara skriver för att skriva (de blir betalade för ord) för ibland finns det inget relevant alls i det de skriver.

Anyways.. Igår fick jag tag på Art (en konst i sig?). Så vi ska fika idag efter han har haft en arbetsintervju. Himla trevligt. ^^ Och igår lekte jag lite med Sissel och Sara. Vi såg lite på Sårskorpor (TACK snälla Albin för filmen!), och sen tittade vi på Idol och dissade folk. Vi såg "Sex med Viktor" också, men jag var inte så koncentrerad.

8 dagar och sen är jag 20! Känns lite skumt.. Men jättekul att favoritkusinerna från Falun kommer ner och är här då! Annars ser man dem inte så ofta, varannan jul och på sommaren men det är ju inte så roligt.
Har haft jättesvårt att få ur mig en önskelista. Jag vet inte riktigt vad jag vill ha, jag orkar inte vara så materialistisk.

Jag skulle kunna önska mig att jag får Harry Potter and the order of the pheonix på datorn, men hur många av mina datanördskompisar läser min blogg? Och de snälla vänner som läser den, är de tillräckligt mycket nördar för att fixa ner en version som inte är kass kvalité? Mja. Man kan ju iaf önska. :)

Bra ordspråk på Jerry Springer igår: Svinhugg går igen! (What goes around, comes around)

Time of your life

Jag sitter och låtsas att jag är vuxen, för att jag försöker ta ansvar och plugga på helgen fast jag inte tror att vi har någon speciell läxa. Jag låtsas bara för att jag vet att jag måste lära mig grammatiken ordentligt. Vi fick göra ett test i onsdags (första dagen på GU, that's right) och jag sög verkligen på det. Nästan hela klassen skrev upp sig på en liten extra kurs i stödgrammatik. Ganska illa. Jag får nog gå och kika där om det är något att ta, annars får jag ringa mormor, som har varit speciallärare, och har alltid hjälpt mig med saker jag har svårt att fatta.
Mamma sjöng denna fina ramsan för mig i telefonen:

Substantiv är namn på ting, t.ex. boll och ring
Verb det är vad man kan göra; leka, läsa, se och höra
Adjektiven sen oss lär hurudana tingen är.

I veckan hade jag väldigt kul. I måndags färgade pappa mitt hår och jag ser absolut ingen skillnad alls, förutom att jag har lustig utväxt. Men snällt av honom iaf att han försökte. På kvällen msn:ade jag med Albin och vi bestämde att vi skulle fika nästa dag. Så på tisdagen gick jag upp lite tidigare än vanligt och hittade honom på Nisse. Han hade en väldigt fin tröja :) Vi fikade på café Husaren i Haga, och satt i flera timmar. Väldigt trevligt, pratade om allt möjligt.
Innan onsdagen var jag väldigt nervös, att jag inte skulle hitta till salen eller komma för sent men allt gick bra. Jag kom för tidigt och alla satt för sig och ingen pratade med någon. Kändes som om man var på gymnasiet igen, men efter introduktionen fick vi paus och innan vi började igen så satt alla och pratade. Jag hittade en tjej som hade varit statist i Demonicum (zombiefilmen) i min kurs och vi bytte nummer, och en till jättetrevlig tjej bytte vi också nummer med. Tillsammans gick vi och skaffade lånekort på UB (universitetsbiblioteket). Efter det åkte jag till Mölndal och promenerade hela vägen hem till farmor och farfar. Jag kom lite tidigare för att jag skulle hjälpa till med.. Saker men jag satt mest framför TV:n och tittade på sport och blev jätteupprörd för att Holm rev och Kallur kom på fjärde plats. Bah. Jag som inte brukar vara så sportintresserad, men det var ju Sverige liksom. Eller något. Sedan kom min kusin. Han är så blond, och det är så roligt. ^^ Hans lillasyster är också blond, väldigt kul att det går i familjen. (kommer från min farbror, och han har inte ens blondt hår) Kalaset var trevligt, man fick mat och efterrätt och dricka och godis. Folk som jag inte kände men som kände mig och sa "vad stor du har blivit, ojoj, går du på universitetet, jaha, där ser man, jaja". Scary.

Folktandvården försöker lura mig. Igår skickade de ett brev och sa att jag ska dit i oktober, efter jag har fyllt 20, bara för att jag ska betala pengar. I will never surrender! Ska ringa på måndag och ändra tiden. Om de kan luras, kan jag luras tillbaka. Så dum är jag inte, att jag blir lurad av massa tandläkare. Även fast min ingifta moster är det.

Annars har jag gått på föreläsningar och nu är det helg och jag orkar inte gå på fest. Illa.. Jag gillar inte att umgås med fulla människor jag inte känner, som inte ens tycker om mig, så jag stannar hemma istället och ser massa gamla filmer. Indiana Jones någon?


image7

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0