Kampfisk?

Sissel och jag en plan. Vi ska köpa varsin kampfisk och tävla med dem (det sistnämda var Albins idé), satsa pengar osv. Vi får alltid sådana skumma (läs: smarta) idéer när vi umgås.
Sissel har också lyckats norpa åt sig sin döda grannes lägenhet. Go girl!

Det går himla bra på Jobbet. Det är himla kul, och jag trivs jättebra. Har fått reda på tiderna jag jobbar nu i veckor framåt, istället för bara några timmar per dag. Häromdagen sorterade jag alla ungdomsböckerna i bokstavsordning, borde ordna med alla de andra böckerna också. Jag har mer koll på varorna än innan, och kan prissätta böckerna och övertyga veliga människor men förstås inte alla. Men det räknar jag inte med heller.


Den förste april har Albin och jag varit ihop i ett halvår. Han är så himla gullig, och har köpt en ny mobil till mig, en vit Sony Ericsson S500i, fruktansvärt underbar. Den är jättekul att bara titta på.
Jag köpte en handduk åt Albin Clas Ohlson idag, och sen firade vi med middag på Amazing Thai, som jag bjöd på eftersom jag har fått en sån fin present. Vi kan inte fira den förste, för vi jobbar båda då, och Albin jobbar till halv tio så det blir inte mycket kvar på den dagen. Undrar vad vi ska göra med resten av den här kvällen, kanske se en film?

Die hard or die hard?

Jag förstår inte varför USA är så besatta av att göra filmer där de attackeras och terroriseras. De kanske tänker att det är bra att prata om det, så kanske det försvinner? Jag vet inte men Die Hard 4.0 är lite för fånig.
Bruce Willis är gammal och hänger inte med i tekniken så de tar in en ny version av Neo (från The Matrix) som hackar och har sig (and saves the day?). Det enda som är lite roligt är väl att Kevin Smith är med och leker überhacker.
Maggie Q kämpar i högklackat och tajta kläder och fast hon blir påkörd av en bil i hög hastighet ger hon inte upp med sina kung fu-moves utan fortsätter försöka sparka Bruce Willis häck.
Det är ju lite fånigt men ändå kikar jag på den, skumt.

Varning! Spoiler Varning!

Det absolut sämsta är ju i slutet när han skjuter sig själv i axeln och ändå överlever och ser sin dotter som (of course) blir ihop med wannabe-Neo Justin Long. Jaja, kanske bara jag som blivit för gammaldags.


Anyways, det roliga som har hänt på senaste är att jag äntligen har fått jobb! Jag har sökt och sökt, och äntligen har jag fått ett. Där jag verkligen vill jobba! Unbelivable!
I den lilla bokhandeln i Mölnlycke Centrum, där jag för övrigt praoade i nian, har lyckliga jag fått jobb.
Jag vet inte än hur jag ska jobba, hur mycket lönen är på exakt, men det får jag nog reda på imorgon för då ska jag jobba bredvid chefen. Det är lika trevligt som förr, om inte trevligare. Okej, jag kan inte priser på allt än men har bara jobbat två dagar än. Massa småpryttlar som är omärka, alla kort och alla pennor. Men jag lär mig nog det sedan. I fredags jobbade jag för första gången och fick mestadels stå i kassan för att få in vanan igen. Igår jobbade jag tills vi stängde så jag fick lära mig den rutinen. Det är fruktansvärt roligt och jag hoppas att jag får jobba mycket!
Hittills har kunderna inte varit jobbiga alls, mest trevliga faktiskt. Några gnälliga men det är så det är.

Det känns som allt går min väg, verkligen!
På kvällarna har jag dock börjat bli orolig. Vet inte riktigt varför det är så, men jag tror att det beror på att jag är rädd för att bli sjuk eller att jag måste ta min i behov-medicin för av den får jag förhöjd hjärtfrekvens (snygg term va?). Fick brev idag av allergologen dock, och inom 3 månader kommer jag få komma dit och testa mig. Jag hoppas det går fort, och så kanske jag kan byta min medicin så jag slipper vara så orolig på kvällarna. Jag försöker motverka det genom att gå upp tidigt så jag är jättetrött på kvällen så jag bara somnar och slipper oroa mig. Är det normalt beteende?
Det ordnar sig nog, misstänker jag.
Är rätt nöjd för tillfället. Nya stövlar, en fin hängselklänning, snygga toppar, heta jeans.. Allt funkar. Albin är fortfarande lika gullig, 1 april har vi varit ihop i ett halvår. Love, love, love is in the air.

Hörs snart igen!

Further under the duvet

Marian Keyes är nog min favoritförfattare av alla! Jag älskar böcker, jag läser några i veckan men hennes tröttnar jag aldrig på. Min favorit av alla är nog När Lucy Sullivan skulle gifta sig eller Sushi för nybörjare.
Innan jag hade läst hennes böcker såg jag Sushi för nybörjare i bokhandeln och tänkte "Bah! Sådant skräp ska jag väl inte läsa, jag är mer kultiverad än det!" (Och det ska komma från mig som gillar att läsa serier..)
Men nu kan jag inte fatta att jag tänkte så. Mamma gillar inte hennes böcker för hon tycker att de dricker för mycket i dem, men jag mår alltid så bra när jag läst en bok som hon har skrivit. Har också blivit lite besatt av En shopaholics bekännelser och de andra; En shopaholic i New York, En shopaholic säger ja och (fast den inte har med de föregående böckerna att göra är det ändå samma författare) Mina hemligheter. Lauren Weisberger är också en favorit.


Om man ska tala om något annat än böcker så kan jag berätta att jag har varit hos vårdcentralen idag. Jag har kämpat för att få en tid så de kan kolla vad det är för fel på mig. Och, efter att bara ha väntat i tio minuter eftersom jag var för tidig, så fick jag prata med en väldigt trevlig läkare som efter en kvart inte bara hade skrivit ut ett recept till min allergi utan också gått med på att skicka en remiss till Sahlgrenska och deras allergolog. Och jag som trodde att jag skulle vara tvungen att tjata och försöka övertyga henne att jag hade rätt men det slapp jag som tur var. Tycker inte om att tjata på folk som har makt, aldrig bra.

Intet nytt på jobbfronten, trots att jag skickar ut ansökningar till höger och vänster och upp och ner.
Börjar bli innerligt trött på att gå runt och såsa här hemma. Alla andra i familjen tjänar ju pengar och har något att gå till men jag bara sitter här hemma och läser böcker eller spelar spel. Har iaf gjort en av mina tentor, den andra i grammatik kommer i april så jag har ett litet tag på mig. Ska börja plugga på måndag i nästa vecka men kan slappa denna också. Och söka jobb såklart!


Jag väntar på ett par stövlar som jag har hittat på internet, men de kommer ju aldrig. Innan har jag verkligen letat i alla skoaffärer i hela Göteborg men inte hittat något jag gillat. Har också letat lite på internet men utan napp. Men sedan! Jag hittade ett par svarta, fina utan klack så mina fötter slipper att dö. Trodde de skulle komma i denna veckan (den är visserligen inte slut än) men man vet ju aldrig.

Har också hämtat ut Kent-biljetter! Kent på Slottskogsvallen i juli med kusin Cajsa. Det ska bli jättekul och jag ser verkligen fram emot det, fast jag såg dem så sent som i november.
Kent kommer ju till Arvikafestivalen också men jag vet inte om jag har börjat ångra mig. Albin ska ju jobba där som vanligt, och jag hade liksom tänkt att det kunde vara kul att jobba som funktionär men sen kom jag på hur jag alltid mår under festivaler. Det blir ganska ensamt eftersom alla har sprungit iväg någonstans, varmt och trist eftersom jag har så svårt att roa mig själv... Jag vet inte. Jag kanske ändrar mig sen igen, får se hur det blir.

Mitt liv känns ganska stabilt, dock utan jobb och pengar men det kunde ju vara värre. Ny säng, ommöbleringen i rummet, snart nytt skrivbord; det känns ganska bra. Har en ny plan: att ta ner det mesta på fondväggen och istället gå och hitta en riktigt snygg filmaffisch eller två och bara ha dem där. Ska såklart spara alla collage i min pärm men det känns lite för fullt för tillfället.
Får se hur det blir med mitt rum. Och mig. Och allergi. Och jobb. Och...

Bloggdesign: Albin OlssonRSS 2.0