London W8

Jag vet att jag är fånig men jag ville att Albin och jag skulle åka till Simon och Tomas butik vid Tekniska magasinet.


Jag handlade lite..

Det var väldigt fint där inne, lite dyrt för mig kanske, vill inte slösa på inredningssaker när jag inte ens har en lägenhet. :P
Men jag kom verkligen inte över att Simon och Tomas och de söta små hundarna Percy och Pooter var där också.


De hade sina små korgar där, och Simon jobbade.

Jag tänkte att de kanske var där ibland, men varför skulle de inte vara där när vi var där?
Jaja, jag blev chockad och kom inte över det på länge.
Har nog inte gjort det än.
Albin säger att jag är starstruk men jag vet inte.. Jag ser ju upp till dem, de är ju duktiga inredare. Men ändå, varför kan jag inte komma över det?
Tja. Whatever.

Fikan med Emelie var väldigt trevligt, efteråt så visade hon roliga butiker. Jag köpte en smyckeshållare som var som en liten docka utan huvud.
Annars har jag bara köpt nödvändiga saker som strumpbyxor och sminkborttagningsmedel och lite mat. Plus rengöringsmedel och svampar så man kan städa badrummet.
Imorgon funderar jag på att köpa minst något onödigt som typ ett halsband eller en tröja. Eller ett par skor... :P
Spanade in ett par snygga på DinSko.


De ser lite mesiga ut men var ascoola!

Vi såg Let's dance nyss. Sköt att Carl-Jan äntligen åkte ut! Jag har inte något emot honom.. Eller jo, lite. Men han var så stel och kunde inte dansa bra. Så skönt.. Morgan borde vinna!

Nu vet jag inte riktigt vad som händer men jag ska nog gå och fixa bort sminket så slipper jag tänka på det sen. Måste tvätta håret imorgon men har ingen hårfön... Vet inte riktigt hur jag ska fixa det så att håret blir snyggt, får väl göra mitt bästa med handduken.

Ni får alla ha en jättebra helg!!

Race


Albin och jag med likadana tröjor.

Hejsan! Nu har jag tagit mig tid till att skriva lite.
Det har inte hänt jättemycket, fast igår var vi på Albins jobb och kikade runt. Alla var trevliga och det verkade vara ett spännandejobb. Fast jag är nöjd med mitt :)
Vi susade runt lite i stan också men vi var båda trötta, så vi lunchade på Kungshallen och sedan åkte vi hem och softade. Genom att det blev lite problem (läs: Josie satt och läste bloggar) så hann vi inte gå och ätapå någon resturang, alla stängde vid nio. Dumheter...
Vi gick runt tills vi kom till Konsum och där köpte vi en soppa till Albin och smör till mig. Jag åt mackor till middag, hoppas det blir bätte idag.
Maten i Kungshallen smakade rätt konstigt...
Vi tog indiskt båda två men den var jättesöt men samtidigt sur. Konstigt. Hemma är den bättre.. :)

Idag ska vi fika med Emelie klockan tolv så jag får nog äta frukost nu. Och göra mig i ordning. Harlequinkjolen får komma ut idag.
Det som verkar vara lite dåligt är att mina fluffskor har börjat gå sönder på insidan. Ungefär vid hälen så börjar fodret lossna tror jag.. Illa, för de är mina favvisar. Så fina och värmer så bra.. Jaja, Albin påpekade att jag knappast har brist på skor hemma. Fast nu är jag inte hemma utan här och här har jag bara de skorna + ett par högklackade men de är nog inte så smarta att gå runt i snö med.
Får se vad som händer mer idag och imorgon vet jag inte heller.


Kisses!

I am so proud of my new haircut

Freak Kitchen är bra. Jag är inte jätteproud men jag är nöjd.
Fixade till topparna och klippte upp håret lite. Det är lite kortare än förut och känns fräschare och snyggare.
Hoppas det håller i sig! :)
Bokade en ny tid i april, så ska dit igen om två månader. Gillar mitt hår bättre efter att jag börjat gå till frisören lite oftare. Jag försöker väl ta hand om mig numera.
That's good!

Albin sitter i sängen och glor på TV, jag sitter här och ska fixa med musiken. Fick massa nytt igår, så det ska bli kul att lyssna. Jag hoppas vi kommer i samma vagn sen, får då blir det lätt att fråga om någon vill byta plats.
Jag har packat nääästan allt. Ska packa ner tandborsten också.
Och vi kanske ska se klart Batman också, jag var så trött så vi stängde av.


Alldeles nyss så ringde Jehovas vittnen på dörren. Jag sa att jag inte var intresserad och att jag hade bråttom.
Jag är så dålig på att ljuga men jag blev nervös. De har aldrig ringt på vår dörr innan. Jisses..
Jaja, så kan det gå.
Nu ska jag gå coh sysselsätta mig med något.
Kisses!

Packad och klar

Nu är jag inte full, inte alls.
Men jag har packat ganska mycket. Resten får jag väl packa imorgon, det är sådana saker som smink och pyssel. Sånt man använder. Och tandborsten får inte glömmas!
Jag har en lista som jag kan bocka av på. Det är bra.


Jag blev verkligen chockad och förvånad men samtidigt väldigt glad igår när Albin ringde på dörren.
Det var verkligen oväntat, och det är det jag älskar med honom. Han vet vad som är bra för mig (alltså han själv) och så fixar han det åt mig. <3
Hann inte blogga imorse för jag umgicks med Albin istället, såklart. Jag har haft så mycket tid att blogga för jag inte hade något speciellt annat att göra när min fästman var bortrest.
Och nu kommer jag kanske inte blogga varje dag när jag är i Sthlm heller. Kanske några korta inlägg, men knappast några långa. Albin har ju fått ledigt, så vi ska umgås varje dag. Nu har vi fått nästan en vecka tillsammans när han kom igår. Det känns jättebra!

Nu pysslar jag med musik. Får lite ny musik av Albin men det saknas ändå mycket. Vill egentligen inte ha "gammal" musik, kanske sådant jag inte lyssnat på länge isf, men jag har inte så mycket. Visserligen har jag 10566 låtar men jag lyssnar ju inte på alla. Vet ni vad så många låtar motsvarar?
63 dagar.
54, 10 GB.
Vissa kanske inte tycker det är mycket, men det är mycket för mig. Speciellt om mer än hälften är bara bra musik. En del är trance och lite sånt jag hittat i storebrorsans mappar men ändå.
På tal om honom så har jag fått låna hans skärm. Det var fel på min gamla, men den har ju hängt med ett tag. Allt annat är utbytt, Albin och jag köpte ju ny dator i somras, tror jag det var. Och tangentbordet och musen är ganska nya, något år eller två. Men skärmen har jag haft länge, så det var rätt skönt att byta ut den.
Jag fick nog köpa storebrorsans skärm, men jag vet inte för hur mycket. Får prata mer med honom.

Nu ska Albin och jag kika på Batman - The Dark Knight.
See ya!

Överraskning!!

Jag är liiite chockad - Albin är här!
Han hade inte sagt något alls till mig, utan ringde på dörren ungefär klockan 21.00.
Det var jättekul att träffa honom, såklart! Han är så himla busig och kreativ.
Det är nog därför jag älskar honom :)
Så vi ska nog åka upp tillsammans på onsdag, med samma tåg om vi har tur. Han har inte bokat någon biljett, vad jag vet.

Nu vet jag inte riktigt mer vad jag ska skriva, jag ska nog gå och krama lite mer på Albin.
Gonatt!

iTunes

Jösses, jag höll ju på att glömma..
Man kan bara inte sätta sig på ett tåg utan att ha laddat Nanon med ny musik!
Jag har haft "gammal" musik nu ett tag, då bläddrar man bara förbi alla "tråkiga" låtar, som man har hört så mycket. Och det är ju lite onödigt. Jag får väl plats med 400 låtar, då känns det lite dumt om jag har typ.. 300 som jag bara bläddrar förbi.
Nej, ut med det gamla och in med den nya musiken!
Får se om Albin har något nytt att skicka.

Jag kan inte ens träna idag för jag har lite ont i halsen. Illa illa..
Får kanske greja lite med Wii Fit så jag tränar lite åtminstone. Typ.. Balansövningar. Alltid något.
Och fundera på vilka böcker jag ska ta med mig. Och vilka tröjor.
*sucka*
Jag har gjort en packningslista men kommer säkert stoppa med mig extra mycket och då blir det tungt. Fast jag kan ju ta väskan med hjul på.. Hm. Tåls att tänka på.

Fick två filmer idag, båda med Audrey Hepburn. Jag har verkligen snöat in på henne. Prinsessa på vift och Funny Face kom idag. Väntar jag på något mer? Hm..
Tusan, jag som inte skulle köpa något förrän jag var i Sthlm. Jaja, så kan det gå om man heter Josie Larsson!


Nu ska jag sitta och klicka i all musik jag ska ha med mig.
Adíos!

My fair lady

Ingenting som jag hade planerat hände igår.
Typiskt.
Ingen fika, ingen promenad. Det blev att mamma och jag tittade på My fair lady från 1963 med Audrey. Inte sett henne i någon sån roll, det passade henne inte riktigt att vara gapig och prata hemsk engelska :P
Men det var kul ändå. Det allra roligaste var att det var paus mitt i filmen. Intermission.
Säkert i fem minuter, jag skrattade mycket.

Jag känner mig lite krasslig idag. Har haft ont i halsen, typ förkylning, hela helgen. Vet inte om det halsonda är kvar, har inte försökt prata med någon än idag. Får se.
Hoppas jag är frisk på onsdag bara. Två dagar kvar! Yay!
På ett sätt så känns det inte som det har gått två veckor utan mycket kortare, kanske för dagarna bara flyger iväg tills jag ska få träffa Albin igen. På ett annat sätt så har det gått fruktansvärt långsamt.
Men två dagar klarar man väl lätt.


Jag ska gå ut och kika posten nu.
Vi hörs kanske ikväll.
Ha en bra dag!

Färga hår

Nu sitter jag här i slitna mysbyxor och min 5-6 år gamla BD-tröja med färg i håret.
Ska bara fixa utväxten först och sedan hela håret, om tio minuter eller så. Jag ser helt crazy ut, pappa hade bråttom till TVn och skidsportgrejstävlingar.
Hoppas det blev bra fast han var snabb.. Annars får han göra om det i veckan!!

Det är så otroligt ljust ute idag. Jag gick till Konsum för att handla hårfärgen och snön är så vit så man får ont i ögonen. Skulle tagit solglasögon på mig, och sett ut som någon avdankad kändis. Bah.
Alla andra verkade klara sig utan solisar och utan att kisa med ögonen.
Jag är kanske bakis på lasagne...
Det var väldigt gott faktiskt.

Och jag kände mig som en god dotter när jag fixade typ 3 kg köttfärs, rev en ost, fixade sallad, dukade och diskade. Samt var trevlig mot alla gäster. :)
Mamma sa flera gånger att jag var snäll och duktig som hjälpte till mer än vad jag brukar göra, men någon gång får man väl göra det också? Trevligt att känna sig duktig.
Igår lånade jag lite böcker. Bunkrar inför tågresorna. En är ju på bara tre timmar men hemresan är väl på 5 eller 6 timmar. Då behöver man böcker! Och tidningar för att bara läsa korta grejer, så man inte blir uttråkad. För det har jag Solo, imorgon köper jag Sofis Mode och sparar tills onsdag och så såg jag någon skvallertidning jag kan bunkra med. Och jag ska ta med en egen kudde. Hm.. Krångligt men trevligt.


Nu ska jag gå och fixa i resten av färgen till topparna.
Ciao!

Snö, snö och kalas

Igår var riktigt trevligt, även om jag var lite negativ som jag alltid blir när jag kollar på Let's dance. Jag vet inte varför, men det är något med Laila Bagge och Carl-Jan som får mig att gå igång och börja spotta ur mig elaka saker.
Fast de hör mig inte, som tur är.
Jag var rädd att jag skulle må dåligt, kanske lite allergi mot söte Oliver men det gick fint. Visserligen så klappade jag honom bara lite och tvättade händerna efteråt. Men det verkade gå bra.
De kommer hit ikväll på kalas, och då ska det nog inte heller vara någon fara. Jag oroar mig väl i onödan.

Kalas ikväll som sagt. Lilla mamma firar med släkt. Det blir lasagne, mmm.. :)
Och godis förstås. Ska försöka att inte ta massor, bara för jag har mensvärk. Det är så lätt att övertyga sig själv att man får frossa när man har ont i magen. "Det blir bättre då!" Jomenvisst.
Innan kalas ska jag bara ligga och softa. Kanske äntligen titta klart på En geishas memoarer, hann inte det igår. Har väl bara 20 minuter kvar eller något, men den är så mysig.
Längtar tillbaks till Tokyo..
Funderar allvarligt på att ta upp japanskan igen.
Men jag får så mycket idéer nu när Albin är borta och inte kan hindra mig.
Jag har bestämt mig för att börja övningsköra, kanske börja rida islandshästar igen (ridlektioner alltså) och nu börja med japanskan igen. Hur ska jag hinna med allt det plus jobb?
Ja, jag är tokig, tror jag bestämt.

Händelselöst på jobbet idag. Barnfamiljer, barn som pillar på allt och låter och gråter och...
Jag är lite trött idag, det är nog det. Sovmorgon imorgon!
Promenad med Toria imorgon, fika med Sofia blir det nog också.
Sedan jobb två dagar, klippning, jobb tre timmar och sedan sitter jag på tåget till Sthlm!
Inte långt kvar, känns jättebra.


På tal om ingenting...
Det snöar.


Inte min bild, jag är för lat för att fota idag.

Let's dance

Ikväll händer det äntligen något!
Jag är nöjd när jag sitter hemma och slåkikar på någon film jag redan sett tio gånger och chattar med Albin men det är ju skönt med lite variation.
Så ikväll är jag hembjuden till Eric, Sara och Oliver för att kika på Let's dance.
Det blir nog kul, jag hörde något om chips..? Fast sånt sysslar inte jag med!! Hm.. Kanske om det är dill eller sourcream and onion.. ^^


Jaja. Om jag inte skriver något mer ikväll så blir det kanske imorgon eftermiddag. Innan ska jag ju jobba, och kanske promenera med Toria , vi har inte hörts av än. Och sedan blir det ju kalas, fast det är nog inte förrän på kvällen.
Men nu ska jag nog titta lite på En geishas memoarer, jag började imorse men hann inte se klart, så jag kikar lite nu innan jag ska med bussen till Örgryte.
Ha en mysig fredagskväll!

Kommunismens illdåd

Just nu lyssnar jag på P1.
Jag väntar på ett program om Audrey Hepburn, om hennes stil som börjar ungefär vid kl. 10.00.
Oftast så lyssnar jag inte på radio. Eller jag brukade inte göra det men när jag jobbar så är det så tyst i affären om inte radion är på. Men P1 brukar jag inte lyssna på.

Iaf. Jag lyssnar lite på några som ringer in och tycker till, eller vad de gör.
Och det ringde in en gubbe som sa "jag vill prata om kommunismens illdåd".
Ni förstår säkert inte varför (inte jag heller egentligen), men jag började asgarva. Det lät så fruktansvärt roligt. Han var så dyster och sa att "det pratas för mycket om nazismen nu för tiden". Gör det?
Har jag inte märkt. Inte alls. Jag har inte hört om det, iaf. Men kommunismens illdåd däremot...!


Nu ska jag lyssna på radio och ligga i sängen med vetekudden.
Sedan ska jag städa.
Good bye, darlings!

I want to hold your hand

Jaa, då sitter man här på kvällen och... Sitter.
Längtar efter Albin.. Men snart ska jag åka iväg! Kommer ha fullt upp i helgen med saker att göra och folk att träffa. Och nästa vecka ska jag ju jobba och klippa mig och sedan ska jag åka tåg till min älskling!
Jissa om jag har saker planerade att göra i Sthlm?

Känner ni mig?
Klart jag har! Fullt upp där med :P
  • Träffa Albin såklart, kika på hans jobb.
  • Fika med Emelie, Tobbe och Robin. Kanske försöka träffa moster Karin också. Det är inte min riktiga moster utan mammas moster. Men det blir så långt om jag måste skriva "mammas moster" hela tiden. Jaja.
  • Shoppa lite också, såklart!
  • Gå på bio..
  • Ta det lugnt.
Jisses. Ja, ni ser. Jag kan inte ta ledigt utan att planera in massa saker.
Vill egentligen planera in en till resa tillbaks för att träffa Albin igen men jag får se när det blir.
När jag kommer hem igen på söndagen har mamma och pappa åkt iväg på skidsemester. Känns lite ensamt i stora huset så jag ska nog bo lite hos mormor och morfar.
Mest för jag är rädd att jag ska bli sjuk och ingen kan hjälpa mig.. Jag vet, det är dumt att oroa sig men försök själva att ta det lugnt när ingen verkar veta vad det är för fel på dig eller vad man kan göra för att hjälpa dig.
Då är det inte så lätt.


Men nu ska jag nog gå och lägga mig. Är jättetrött.
Ska städa imorgon och tänkte träna lite också med Wii Fit. Och sedan jobba. Efter det vet jag inte vad som händer..
Vi får se!
Hugs!

Oscarsgalan

Jag har hört rykten (för länge sedan, visserligen..) om att Oscarsgalanär på söndag på kanal 9 kl 00.00.
Jag ska se på det. Vet dock inte om jag orkar hela natten, jag ska ju upp och jobba dagen efter. Men då kan man ju alltid bara spela in. Vill se alla klänningar på röda mattan och tårdrypande tal när de vunnit något.
Ett mål i helgen!
Ett annat mål är att få pappa färga min utväxt. Tro det eller ej så är han rätt bra på det. Och jag sparar ca. 600 kr genom att göra det hemma, så varför inte? Om det blir lika bra hemma, varför spendera massa pengar?

Japp. Morgon nu igen. *sucka*
Vaknade 06.15 för jag hade glömt att ställa om klockan. Dumma klocka! Somnade om igen som tur var.
Och nu sitter man här, undrar om man ska köpa något gott till lunch eller de små minibaugetterna som man alltid köper.
Iförrgår sorterade jag alla inbundna böckerna i bokstavsordning, idag tror jag att jag ska försöka ta itu med pocketböckerna. De är ganska så sorterade men inte helt. Alla författare med C i efternamnet står på C men inte i ordning, och det kan bli lite jobbigt om man ska försöka hjälpa en kund. Eller om kunden ska leta själv, lite frustrerande att böckerna inte står i ordning. Men jag försöker! Så fort jag ordnat något (t.ex. i bokstavsordning) så kommer det en kund och "förstör", sätter in Martina Haag på F. Typ.
Lite irriterande.
Jag vet hur det är att vara kund, man kanske inte orkar eller hittar var man tog grejerna. Men man kan väl anstränga sig! Eftersom jag jobbar i en kassa, försöker jag alltid underlätta när jag själv handlar något.
Det känns bra. Karma!


Nej, jag ska nog väga in mig på Wii Fit och kanske träna något innan jag går till jobbet.
Kisses!

Mitt liv som förrädare

Jag försöker verkligen komma på intelligenta och coola rubriker, va? :)
Idag tog jag en från en boktitel. Började läsa den igår. Den handlar om en tjej i Iran som sätts i fängelse för hon demonstrerade lite. Osv.
Har inte kommit så långt än... :P

Idag såg jag Prince Caspian, ni vet The Cronicles of Narnia 2. :)
Prins Caspian var väldigt lik Keanu Reeves. Fast mer latino.


Liiiite Keanu? :P

Väldigt mycket slagsmål i filmen. Blu-ray, så jag såg rätt bra. :) Det bästa var när Lucy kramar lille, grinige dvärgen. Wee, lots of small people!
Den var ganska bra men lite för mycket tonårskåthet, tyckte jag. Iaf nästan i slutet. Liiite too much, over the hedge.


Såg ett urbra (nytt!) klipp med Robin Williams.


Robin är bäst, han är fruktansvärt rolig!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. Hade tänkt att se en film men VLC vill inte samarbeta. Den hackar och laggar om jag har i en DVD i datorn. Illa.
Får se någon jag redan har på datorn då.. Trist, känns som jag sett alla typ tre gånger minst.
Men man får väl offra sig.
Typ.

Idag är det en vecka kvar tills jag får träffa min Albin igen!!!
Jag längtar, och saknar honom massor.
Imorgon blir det jobb igen, lite ledig på fredag men börjar 15. På lördag också lite jobb och sedan släktkalas. Fika på söndag. Kanske en promenad med Toria i helgen? Vi får väl se vad som händer.
Nu ska jag gå och sysselsätta mig med något.
Hugs!

Konst?

Jag läste både igår och idag i GP att en konstelev skulle göra sitt examensarbete, eller vad det nu var, och klottrade i tunnelbanan.


Hallå?
Varför? Det är fan inte konst. Jag kan hålla med om att graffiti kan vara konst om det är på ställen man får graffa, t.ex. i Mölndal. Men att bara spreja svart på en vägg, är inte konst.
Visserligen är jag ingen "konstkännare" men jag är nog smartare än den killen som vandaliserade.
Varför ska det vara konst om man häller en burk färg på en duk?
"Åh, titta, en get! Det är konst!" "Titta! Ett gem! Det är konst!"
Kan det inte vara som förr, då det var konst om man målade en tavla med t.ex. en snötäckt äng? Är jag "konstig" för att jag tycker så? Living in the past?
Jag är inte galen iaf.
Tycker ni det?

Jag tycker att vi ska sluta ha konstskolor om de ska hålla på sådär.
Jaa, jag blir upprörd för det verkar finnas idioter här i Sverige. Måla en blomma, som man gjorde när man var liten, istället för att förstöra. Så andra slipper stå i timtal och skrubba bort efter dig. Okej?

Jisses..
Nu ska jag springa till bussen och åka in till stan och träffa Aridun.
Union Jack-väskan följer med!
Ciao!

Shopping på Apoteket

Imorgon går frikortet ut, så jag var på Apoteket nästan en timme innan jag skulle öppna affären, för säkerhets skull. Om det skulle vara fullt med gamla människor som skulle ha recept och allt.
Men icke! Det var så tomt så jag fick mina grejer efter bara några minuter.


Halva Apoteket? Nej, det var bara tre mediciner. Tre av samma och två "unika".

Jag hamstrar alltså lite. Så detta var sista gratisturen på ett tag. Undras vad det kan kosta egentligen.. Jaja. Det känns bra att ha lite hemma iaf, om något skulle ta slut liksom. Speciellt astmamedicinen.


På tal om ingenting så fick jag ju brev om gastroskopi igår. Jag fick för mig att jag hade läst att jag inte fick äta mat eller dricka något på 24 timmar. Va?! Inte klokt! Tänkte jag.
Men jag kollade nu och det stod att efter kl. 24.00 fick man inte dricka eller äta.
Det låter bättre. Jag var lite rädd att de försökte svälta mig, så jag inte kan kräkas på dem.
Ha!

Fick ett chokladogram idag på jobbet. Albin har bloggat om det.
Det skulle egentligen kommit i lördags, men pga jag vet inte, för de är lata? Så levererades det inte, inte ens igår utan idag. Lite dåligt, tyckte Albin och jag.
Men jag är inte jättesur. Själva tanken är ju urgullig!
Världens bäste fästman har jag :)


Spännande..!


Fint kort från sötAlbin.


Choklad!


Extra choklad som plåster på såren för de inte levererade i tid.

Jag blev glad ändå, även fast det var lite sent.
Choklad är alltid trevligt, liksom. Och själva tanken är ju underbar. Albin, du är bäst!

Idag läste jag ut min bok om islandshästar.


Mycket intressant bok. Läs läs läs!

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Jag funderar på att se Stolthet och fördom, för Keira Knightley är med i den, och jag bara avgudar Mr Darcy. Han är wonderful. Ibland.
Funderar också på att sno min brors skärm, för min skärm är rätt mörk av sig, av någon anledning. Albin kollade på det men han hittade inget, så jag kan försöka byta skärm. Man vet aldrig, det kanske hjälper.

Annars hörs vi säkert imorgon, jag är ju ledig och allt.
Bye!

Union Jack

Jag vet, jag vet, JAG VET!
Illa med så mycket nya väskor, men det har kommit en ny idag.
Visserligen beställde jag den för ett tag sedan, men det är ingen ursäkt.
Jag skäms lite, så det är väl ett steg i rätt riktning? Att jag skäms för jag har så många väskor? Nu kanske jag lugnar mig något. Ska verkligen försöka att hålla mig i en och en halv vecka drygt, sedan får jag köpa något. Med undantag för mat, såklart. Jag måste ju ha lunch.
Men ni förstår.

Bild på fina väskan med Union Jackmotiv från Asos.com.


Storlek large på kuvertväska.

Jag fick också en cd med Robin Williams. Jaha... Jag trodde jag hade beställt en DVD, men där ser man. De får beskriva bättre vad det är de säljer, dumma Cdon.com. Jag beställde i tron att det var en DVD med standup, men nu fick jag en cd istället. Det är ju inte dåligt men jag hade hellre haft DVDn.
Här är den iaf.


1986, old school like hell.

Jag satt och funderade på jobbet idag och kom på att jag verkligen vill resa till Italien! Jag kan visserligen inte italienska, och jag skulle nog vara lite rädd för alla kåta och sliskiga italienare som flörtar fast de är gifta, men ändå!
Man ska ta chanser här i livet, lyssna på vad man vill.
Så kanske åka till Rom eller Milano med mamma? Inte för att shoppa, om ni nu trodde det, men för att titta på alla byggnader och bara... Vara!
Kanske kika in i några affärer såklart, men det är inte därför jag vill åka dit.
Så det så.


Snart kommer mamma hem och då ska vi gå och träna, för jag mår rätt bra idag.
Jag har fått en tid för gastroskopi, 3 mars. På Östra. Då kommer jag ha varit på alla sjukhus i hela Göteborg ju. Wow, coolness. Eller inte. Stackars mig.. :(
Vi hörs senare!

Because we are your friends

Det känns fånigt. Jag kom på nyss att Albin har bara varit borta i en vecka, men jag beter mig som om han har varit borta i minst en månad. Jättekonstigt..
Fast är man van vid att bo ihop och göra (nästan) allt tillsammans, så är det kanske inte så konstigt.

Snart går mitt frikort på Apoteket ut. På onsdag. Och jag insåg att jag måste ju köpa medicin. Har bara lite kvar på Symbicorten, och det är lika bra att köpa annan medicin så jag inte står där när det är slut, och inte har köpt.
Vet inte när jag ska hinna dock..
Skulle kunna gå ner nu, men det är säkert massa pensionärer som sitter där och tar upp tid, och jag börjar ju sedan.
Försöker nog imorgon, orkar inte gå iväg nu. :P Är lat.
Hoppas jag är ledig på onsdag.. Vill verkligen vara det, vara pigg och glad på mammas födelsedag! (Rim?)

Nu ska jag läsa Bostadsdelen och sedan gå och köpa lite lunch. Sedan jobb såklart.
Kanske träning idag. Och Simon och Tomas.
Hörs!

Skridskor och bushund

Det var riktigt trevligt att grilla korv och dricka varm choklad.
Släktträffen bestod av mamma, pappa, moster Eva, morfar, Eric, Sara, Oliver, morbror Jonas, Marie och lilla Saga. Och jag såklart. Två personer i släkten yrkade på att jag skulle följa med och det kan man ju inte säga nej till.
Det var en fin dag, dock inte lika fin som igår då himlen var klarblå. Men det gör ju ingenting. Oliver var väldigt busig och fick springa lös på isen, och det tyckte han väldigt mycket om.
Vi hittade elden, där morbror Jonas och resten satt. Man fick elda lite så det skulle bli glöd och vi kunde grilla, så medan vi väntade så busade vi med Oliver.
Pappa hade tagit med sig sina gamla hockeyrör, från tiden som hockeyspelare. När jag var liten tyckte jag att han åkte bäst i hela världen för han kunde åka baklänges. Det var väldigt coolt, tyckte jag.


Pappa på språng!

Det gick bra idag med, fast Oliver tyckte att det var orättvist att någon fick åka fort och han inte springa efter och jaga. Men vi var rädda att det skulle hända en olycka och med vassa skridskor kan det ju hända vad som helst.
Men när Eric lånade pappas skridskor så fick Oliver springa lös.


Älskar bilden, Oliver på språng mot husse.

Det gick bra, Oliver jagade Eric och allt var frid och fröjd. Väldigt snabba är de, båda två. :)


Bara en liten boll, med öronen bakåt, jagade Eric.


En tass i marken, som en liten tölthund.

Sedan råkade Eric vurpa, och då tyckte Oliver att det var dags att passa på och anfalla husse med att slicka honom i ansiktet och var han än kom åt.


Kärlek? :)

Sedan tog Oliver Erics mössa och sprang iväg med. Det fick jag tyvärr inte kort på men det var roligt. Inte att Eric vurpade men att Oliver snodde mössan och sprang iväg för att busa.
Annars var det trevligt, vi pratade mycket och umgicks. Och det är ju alltid trevligt. Det gör man för sällan liksom..
Saknar släkten ibland, jag jobbar ju bara känns det som, och man träffas aldrig ordentligt.
Men nu så! :)

Vi var där i ca. två timmar sedan skjutsade vi hem moster Eva och jag la mig i sängen med vetekudden på magen. Innan jag visste ordet av hade jag somnat. Så går det.
Nu sitter jag här och funderar starkt på att se klart Girl, Interrupted som jag började kika på igår. Har en timme kvar. Men jag är väldigt sugen på att se andra Pirates of the Caribbeanfilmen... Jaja.

Imorgon blir det jobb igen, och på onsdag fyller mamma Lena år! Hurra hurra! Hon firar på lördag, men jag tänker ge henne födelsedagspresent ändå på dagen som hon fyller på.
Det är det rätta. :)

Jaja, vi hörs!

Country Roads, take me home..

Idag ska det tydligen bli släktträff - utomhus!
Jag som trodde att jag skulle få ta det lite lugnt idag men nej nej. Aja, det är iaf kul att träffa släkten :D
Det ska tydligen grillas korv och dricka varm choklad vid Sisjön.
Det kan nog bli riktigt trevligt, det kommer en liten hund också. Måste ta med kameran!
Jag hoppas inte vi ska gå långt bara.. Är trött i fötterna.
Och sedan ska jag träffa Aridun i stan för att fika, tror jag det var. Han hade hittat ett nytt trevligt fik, och det måste man ju prova på. Speciellt när vi aldrig ses för han åker ut på sjön i några veckor i sträck.

Bra igår var att Toria och jag bestämde att vi skulle ut och gå iaf en gång i veckan + ha en filmkväll, för hon har aldrig sett Breakfast at Tiffanys och den är ju underbar :)
Men nu ska jag klä på mig varm och leta fram en mössa, så får ni ha en trevlig söndag!
Bye!

Promenad, kroppsstrumpor och tikka masala

Jag var trött på jobbet. Försökte vara glad, men jag var helt slut. Jag jobbade ju bara fyra timmar men då var jag helt slut. Efter jobbet kom Toria och hämtade upp mig och vi gick runt Massetjärn och satt och vilade lite i solen och pratade och pratade och pratade.
Har glömt hur rolig Toria är och hur det är att prata med vänner. Det var jättetrevligt, även om det bara var en timme eller så. Gick hem och bytte tröja och susade sedan in till stan för att träffa kusin CajsaNK. Hon provade bh:ar och jag skulle vara lite smakråd. Jag letade efter sovlinnen och shorts men hittade inget. Cajsa provade en kroppsstrumpa. Det såg... Konstigt ut. Inget jag skulle ha på mig.
Men men. Efter det kom Cajsas kompis Sofia. Vi skulle ju gå till Star of India. De hade aldrig ätit indiskt förut, så det var kul att det var jag som fick dem pröva, och de tyckte det var jättegott.
Oturligt nog hade Cajsa inga pengar och Sofias kreditkort var hemma, så jag fick betala. Lite surt, hade ju sparat pengarna till räkningar. Men men, jag får snart igen dem. Jag åt chicken tikka masala som vanligt, och det var lika gott som vanligt.


Chicken tikka masala.

Mycket trevligt, vi satt där säkert i en timme och skrattade och åt och pratade.
Jag följde med dem på pendeln till Mölndal för att hälsa på hemma hos mormor och morfar där moster Eva var med Milton och kusin Olle m.fl.
Det var också mysigt, fast jag stannade inte så länge. Pappa kom och gav mig skjuts hem, och nu sitter jag här. No sign of Albin så jag får väl ta och se en film eller så.
Kanske mysa med föräldrarna.

Imorgon blir det nog slappdag, hoppas jag iaf. Orkar inte med mycket och har inget som jag måste göra, vad jag vet. Städade ju igår, och inget jobb så ingen kan tvinga ut mig på något! Om det inte är en promenad förstås.. Vet inte om jag orkar men får väl se imorgon.
Nu tänkte jag nog se High Fidelity, mucho bra film med John Cusack, Joan Cusack och Jack Black.
Sevärd!


John Cusack är the best.

Adios!

Valentines day

Vid frukosten gav jag mamma och pappa varsitt geléhjärta och ett litet kort där det står världens bästa mamma på det ena och världens bästa pappa på det andra (såklart).


Gott!

De blev glada, och då blev jag glad.
Nu är det lite småbråttom, ska skynda mig att fixa håret och sedan inte glömma asken med geléhjärtan så jag har något att mumsa på när jag jobbar. Bara hjärtformade smycken idag! :)
Fånigt, jag vet men andra kanske blir glada av det och då är mitt "uppdrag" slutfört.
Måste handla någon liten brödbit också! Bråttom, bråttom..

See you later!

Changeling

Yes, nu har jag varit på bio.
Och jag måste bara rekomendera filmen till den som inte har sett den. Den var verkligen bra. Clintan has done it!
Det som var lite scary var att Angelina Jolie var otäckt smal och benig. Lite otäckt när hon var på psyket, hon kan spela den rollen. Det gjorde hon ju i Girl, Interrupted med Winona. Där var hon psykadelisk.
Men denna var bra, även fast den var lite sorgsen. Mycket sevärd!!


Spännande, även om många sett trailern.


Jag har märkt av att det är "otursdagen" idag ändå. Tusan.
Först gick bussen "fel" (enligt mig) och jag fick hoppa av en hållplats för långt bort och ta spårvagn tillbaks till Nisseterminalen. Sedan gick axelremmen på min söta, fina jordgubbsväska av, eller en av krokarna hade ett glapp. Synd...
Sedan hämtade jag ut tågbiljetterna till Sthlm. Det gick visserligen bra men när jag var inne i en affär (hemlig) och köpte en present till Albin och mig (också hemlig, såklart) så visade det sig att mitt kort inte funkade. Jag visste att jag hade pengar på kontot, men ringde ändå pappa som fick sätta över lite.
Kom för tidigt till bion men gick in i salongen ändå.
Efter ett tag kom en.... Stor kvinna och satte sig bredvid mig. Jag liksom kände hur stolen töjde ut sig för att hon skulle få plats. Hon var bystig, magig och benig (som i mycket ben). Skrattade på fel ställen gjorde hon också.
Men men. Folket bakom (män i övre medelåldern) pratade nästan mitt i filmen och hördes.
Jag vet, jag var nog irriterad sedan innan när kortet inte funkade och så, och det är därför jag uppmärksammade pratet så mycket.

Men nu känns det rätt bra. Ska jobba imorgon men efter det ska jag ju träffa Toria och sedan Cajsen. Det blir nog bra, vi hittar nog på något roligt. Och söndagen ska jag bara slappa.
Jag ska nog försöka prata lite med AlbinSkype, så vi får höras imorgon!
Sleep tight!

Hide and seek

Nu är jag lite trött.
Vaknade vid nio, åt frukost och sedan tränade jag lite med Wii Fit. Free Step i en halvtimme och sedan ungefär en 15 minuters rytmboxning. Efter det vilade jag lite och sedan städade jag hela huset samt bytte mina lakan. Fixade badrummen också.
Det känns bra när jag har städat ordentligt. Det är lite renande, för min själv typ. Det låter konstigt men jag mår iaf bra när det är rent. Det är kanske inte lika konstigt, vem mår bra av smutsiga golv?
Sedan duschade jag och smorde in mig och ansiktsmask och allt, nu har jag på mig fina harlequininspirerade kjolen och ska kanske låna mammas reafynd från NK. En jättefin kavaj från Armani Jeans. Den passade mig också, which is really nice.

Nu ska jag nog äta något lunchaktigt och se på Under the Tuscan sun. Har ju inte orkar på hela veckan, fast jag vet hur glad jag blir av den. Latmask är jag allt.
Måste använda söta jordgubbsväskan idag! Och sedan är det bio. Trevligt trevligt.. Slipper sätta in pengar på banken, pappa för över åt mig istället. Lika bra, alla banker stänger ju 15 och jag orkar inte såsa omkring i stan tills bion börjar vid 18.
Måste komma ihåg att äta något innan bion.
På tal om det så tror jag att magkatarren är borta. Men det är lika bra att göra gastroskopi fast det verkar läskigt. Lika bra att vara säker.
Hugs and kisses!

Fredagen den 13.e

Jag brukar inte bry mig speciellt mycket om just den här dagen. Jag brukar råka ut för otrevligheter de flesta dagar och inte någon speciell dag, som t.e.x fredagen den trettonde. Men många är väl nervösa. De kanske råkar ut för saker som inte märks, t.ex. cancer eller blir gravida.
Äsch, jag vet inte.

Fick en tidningsartikel skickad till mig. P-piller kan bero på att jag har astma. Någon studie.. Har jag ifs hört förut, men vad är bäst? Ta astmamedicin eller hålla koll så man inte blir gravid? Det tar större skada på kroppen att göra abort än att ta astmamedicin. Och nu får jag ju ordentligt hjälp på Vårdcentralen, jag hoppas verkligen att det blir bra nu. Annars är det ett alternativ, att försöka sluta med p-pillrena.
Men jag har ändå ätit dem i åtminstone 4 år och har inte haft några astmasymptom förrän vid 21 års ålder. Är inte det konstigt isf?
Jaja. Får kolla upp det där.

Ingenting kul att läsa nu på morgonen.. Blogga, folk, blogga! :P
Får gå ner och yoga med Wii Fit och sedan äta lite gröt.
Hörs sedan!

United 93

Usch, jag såg hemsk film förut.
Pappa hade köpt en ny film, som handlar om ett av de kapade planen som kraschade den 11 september 2001. Jag tänkte att det kunde vara intressant att se men det var ju fruktansvärt hemskt.
Knivar och skrik och blod och panik... Ska jag försöka sova nu?
Jag är inte så avtrubbad när det kommer till hemskheter på film och TV. Jag tror inte riktigt jag fattade vad som hände, när det hände men när jag såg det på filmen nyss så började jag nästan gråta.
(Jag vill inte göra det inför folk även om "folket" för tillfället var min pappa, så jag höll inne..)
Speciellt hemskt när människorna i planet ringde sina nära och kära för att berätta att de älskade dem och sa hejdå. Det var sorgligt.. Jag kan inte sova nu, jag måste läsa någon serietidning eller se något roligt klipp annars kommer jag ligga och vrida och vända på mig och inte kunna sova alls inatt.

Annars så bloggar jag kanske imorgon, ska städa huset också så får se hur det blir.
Ciao!

Take me out tonight

Take me out tonight
Where there's music and there's people
And they're young and alive
Driving in your car, I never, never want to go home

---

Jag är trött.
Jag var jätteglad på jobbet men när jag skulle ta bussen upp till Djupedal för att hämta ut min fina, fina Audrey Hepburn-affisch, så gick inte vanliga Grön till Skogen, nej vi har ändrat på det och nu åker den till Nysäter. Vem fan vill till Nysäter egentligen? Så då fick jag vänta i typ 20 minuter tills 604 kom. Grön har alltid gått till Skogen, varför ska man ändra på det? Det är ju ett lyckat koncept. Fler bor väl i Skogen än i Nysäter??! Det gjorde mig lite upprörd. Och det hjälpte inte heller att det var kallt som satan också.
Hämtade affischen iaf, köpte lite nötfärs (spagetti idag!) och väntade på bussen som var seg och inte kom i tid. Till råga på allt så har Göteborg Ungdom + gått upp med 30 kronor! Och när jag skulle sätta in pengar sa dumma Sparbanken att de skulle ta 100 kronor för det. Jävla skit!
Jag var tvungen att låta dem ta en hundring, för jag skulle betala räkningar.
Ska visserligen sätta in mer pengar imorgon, men jag ska in till stan och då går jag till min bank, som är snäll och låter mig sätta in pengar gratis!

Jag vet, det är i-landsproblem. Men de är inte värre än Blondinbellas i-landsproblem. Jag snubblade över ett klipp på youtube igår, och hon har verkligen problems.

Det är så synd om Blondinbella, verkligen.

Hennes läsare förväntar sig att hon ska köpa saker varje dag? Galna människa..
Visserligen köper jag en del saker också som jag skriver om här på bloggen. Men jag köper ju för att jag behöver, eller om jag vill unna mig något. Det är inte så att jag känner mig tvingad att köpa saker bara för att visa upp här. Jag vill ju skriva om andra saker än kläder och väskor. Väskor är min stora last men jag vill nog ändå försöka klämma in något meningsfullt någon gång.
Dessutom läste jag att hon har en ny lägenhet på typ 80 kvm, och hon kan inte städa själv så hon ska anlita städhjälp.
Är hon handikappad? Hur svårt kan det vara att dammsuga? Det tar ca en timme om man är noggrann.
Hon skyller på sin pappa som inte "lät" henne städa sitt eget rum när hon var liten. Kom igen, skyll på det.. Hon är helt verklighetsbefriad. Varför inte leva i vanliga livet, där man dammsuger där man bor? Jag skulle aldrig låta någon jag inte kände städa där jag har mina grejer. Det skulle vara fruktansvärt pinsamt. Vad skulle de tänka? Att jag är så himla upptagen/lat att jag inte orkar ta en timme av min (dyrbara) tid och städa lite. Man behöver bara göra det en gång i veckan ungefär.
Jag är upprörd, som ni märker. Jag missunnar henne inte det hon har, men måste hon vara så konstig? Hon måste handla kläder och skor för 20 000 varje månad för det är vad hennes läsare förväntar sig?! Och hon kan inte lägga lite tid på att städa sin egen lägenhet?

Det går utåt för ungdomen, alltså.


Gladare nyheter!
Jag fick min jordgubbshjärteväska idag!


Från Asos.com alltså. Fler bilder i min bilddagbok.

Jag är väldigt glad och nöjd. Blev faktiskt lycklig när jag såg den, den är så fantastiskt fin!
Och jag fick min Audrey Hepburn-affisch, som jag skrev om nyss.


Lite dåligt med blixten och allt, men visst är den fin! Och stor!

Det ser lite tomt ut på min svarta vägg men nu är Audrey där iaf, får fundera ut om jag ska fixa något mer affisch. Har ett gäng jag gärna vill ha på min vägg!
Nu tror jag att jag ska gå och träna lite med Wii Fit. Eller så ska jag se en film.. Ja, det låter nästan bättre. Men kan iaf väga in mig. Det går sämre nu, btw. Uppåt, eftersom jag inte har tränat på ett jäkla tag.
Får ta tag i det. Kanske ett lunchpass imorgon? Får se vem som leder det, vilken styrka det är.. Annars vore det kul. Älskar att träna på morgonen, man är så pigg resten av dagen då.
Jag går och klappar på min fina jordgubbsväska nu.
Kisses!

Take the lead

Jag hade ju planerat att se Under the Tuscan sun men när jag hade den i datorn så laggade och hackade den, så jag orkade inte lägga mig framför TVn och kika. Dessutom ville jag prata med Albin.
Vi hade på Skype och jag hade kopplat in min webcam, och Albin blev så glad att han kunde se mig, för han har inte gjort det på några dagar. Jag har sett honom innan i hans webcam, men den camen som han hade kopplat in åt mig förut var pixlig och konstig bild på, så jag rotade fram min gamla Logitech och vips såg han mig!
Det var kul. Istället för Under the Tuscan sun såg jag en del på Take the lead, som är en dansfilm med Antonio Banderas. Lite halvkass men jag gillar att se när de dansar. Jag snabbspolade för ville bara se dans.
Men idag vill jag se Tuscan-filmen! Och därmed basta!


McKey vann Top Model 11. Blev lite besviken faktiskt, jag tror inte jag har blivit det innan. Jag tyckte verkligen att om någon skulle vinna så skulle det vara Analeigh, men hon strulade till det vid reklaminspelningen. Synd, annars hade hon nog vart himla kul att se på den låååånga catwalken, som för övrigt var stencool.
Jaja, inte älta det nu, det kommer fler säsonger...

Imorse fanns det inget äppelmos till min gröt. Fick ta hallonsylt men det smakade lite skumt ihop.. Och nyponsoppan är slut så jag har inget varmt att ta med till jobbet. Hm.. Kanske kan ta med några tepåsar, fast.. Nja, krångligt.
Får se hur det blir.
Idag blir det jobb blandat med jobb och sedan lite jobb. Plus att jag måste åka till Djupedal för att hämta ut min filmaffisch på Audrey Hepburn. Måste alltså fylla på mitt busskort också.. Usch, tycker inte om oväntade utgifter. Eller oanade, eller vad det heter. Hade inte planerat in det iaf, fast jag måste ju resa hit och dit till stan, så det var kanske inte jätteoväntat.
Måste sätta in lite money på mitt konto också. Fixar nog det innan jobbet, tror jag bestämt.

Hoppas, hoppas, hoppas min lille jordgubbsväska kommer idag..! Den har inte kommit än, men den borde verkligen komma idag. Posten kommer så sent nu för tiden, den brukade komma tio innan, nu kommer den halv elva typ. Och jag brukar gå till jobbet halv elva, ungefär. Men men.. Petitesser.
Igår var det två veckor tills jag skulle åka och hälsa på älsklingsAlbin, mitt lilla riskorn. <3
Nu ska jag fixa håret och slänga på mig mina japanska Converse och sedan iväg till banken och sen jobbet!
Salut!

Why don't you go off and love yourself?

If I did that, Holly, it won't be anything left for anyvody else.

White Stripes är mysiga, iaf de gamla låtarna.


Idag är jag nog på sjunghumör. Och se på gamla filmer-humör. Typ Dirty Dancing (lyssnar på soundtracket). Patrick Swayze med smör på..! ;)
Och jag satt och läste en ny pocket förut, och jag blev så sugen på att se en må bra-film, som t.ex. Under the Tuscan sun. Albin blir lite trött på mig när jag ser den, för jag har sett den så himla många gånger men den är ju så bra. Ska man inte se filmer som gör så att man mår bra och är glad? Det tycker jag.
Så den ska jag se sedan. Kanske mamma vill titta också. Man vet aldrig.
Och jag ska vara snäll dotter och laga god mat. Lövbiff och pommes med gräddsås och sallad. Blev så sugen på det! Och igår gjorde jag soppa. Det var inte så krångligt som jag trodde, som vanligt.
Hade med lite till lunch idag och det var gott.


Var hos optikern idag också. Syntest för körkort.
Och jag märkte att jag ser rätt kasst. Måste nog ha mer styrka, tyvärr. Skit också.
Jag såg ju nästan inget utan linserna. Men det var ett tag sedan jag kollade linserna. Glasögonen kollade jag ju för inte så jättelänge sedan, så de är ju bra och tillräckligt starka men jag fick iaf boka en tid så de kan fixa rätt styrka åt mig.
Det var lite synd, det är ju så dyrt med att kolla synen.. Isch isch.

Nu ska jag nog gå och väga in mig på Wii Fit, glömde/orkade inte det igår. Och sedan ska jag laga mat, och efter det ska jag se på sista avsnittet av Top Model 11. (Som jag redan har tjatat om...)
Och jag bokade nyss en biljett till Changeling på fredag, klockan sex. Fanns ingen tidigare, lite synd men jaja.
På lördag blir det nog indisk resturang med kusin Cajsa (har jag redan sagt det? Jaja). Myspys.
Nu ska jag dra mig.
Bye!

Top Model Finale!

Yes, sista avsnittet. Spännande..
Synd att man måste vänta till ikväll bara.. :/ Vill se nu!
Fast vad jag ska jag titta på TV efter det har tagit slut? Hm. Jaja. Efterlyst, kanske :)


Nej, nu ska jag rusa till optikern och Apoteket innan jobbet.
Ha det fint!

Live on Broadway

Det kommer så mycket saker till lilla mig..
Och jag är så oskyldig!!
Iaf..
Idag kom en dvd till mig, bara mig.
Robin Williams live on Broadway.
Och jag är glad för det. Visserligen har jag den på datorn och har sett den säkert 10 gånger men det är så mycket bättre att ha den på dvd. Tycker jag. Bättre kvalité, kanske bakgrundsmaterial, vem vet? Dock otextat, men jag hänger med ändå.
Väntar också på Night at the Met, också med Robin Williams. Han är bra ståuppare.
Bra skådis också, men han gör alltid så sorgliga roller. Sorgligaste är väl i Patch Adams, Jack och House of D. Gråter nästan jämt när jag ser hans filmer. Men inte The Birdcage, den är så grym. Och Hank Azaria är jäkligt rolig i den!


Jaja.
Lilla Marjorie åkte ut idag från Top Model. No good..
Visserligen blev hon lite konstig när hon struntade i att vara nervös. Men nu finns det bara konstiga kvar, tycker jag.
Då får Analeigh vinna allt, hon är så söt. Bara inte Sam vinner.. Om McKey vinner kan jag väl komma över det, men Sam uppför sig inte som en modell ens ju.

Idag lagade jag mat. Tänkte fixa och göra fint för mamma jobbade över idag igen, ville göra henne glad med god mat och fina ljus. Shoppade på Hemköp efter jobbet, och där träffade jag på Toria. Vi gick runt och letade efter våra saker, sedan slog vi följe till Konsum för Toria hittade ingen choklad på Hemköp. På Konsum jobbade Coffan, så vi busade lite med honom. Toria fick sin choklad, och jag hittade ett paket med glassbåtar som jag tog med hem.
Jag gjorde grönsakssoppa. Den blev faktiskt väldigt god. Jag ska ta med lite till jobbet imorgon som god lunch.

Trevligt att bara träffas på sådär på Hemköp. Vi har redan bestämt att vi ska ses på lördag, efter jag slutat. Då ska vi nog gå en promenix. Sedan ska jag nog träffa kusin Cajsa och de andra. Vill gå på Star of India, det är så himla trevligt.
Får se hur det blir med det. Och på fredag vill jag gå på bio!
Jag vill så himla gärna se Changeling, och jag kan ju gå på eftermiddagen för jag är ledig. Hoppas den är bra iaf..
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig till, om jag ska se en film eller något..
Kanske Live on Broadway. Igen :)
Så får det bli.
Hugs and kisses!

Det är inte så långt hem..

Och än fanns det tusentals tårar kvar,
och de var dina att ge vem som helst.



Lite Kentlyssning såhär på morgonkvisten. Jag lyssnar igenom gamla gamla brända skivor. Vissa funkar inte alls, bara att slänga. Vissa har kass musik på, kastar bort dem med. Men sen finns det ju såklart några som väcker nostalgin inne i mig och de måste man ju bara spara!
Har ringt om synundersökning och då visar det sig att man bara kan titta in och undersökningen tar 5-10 minuter. Ganska smärtfritt.
Jag fyllde i blanketter igår nämligen, och man måste ha en synundersökning som är mindre än 2 månader gammal. Så den jag fixade för fem år sen gäller alltså inte nu. Too bad..
Men men, friskt mod, jag sticker dit imorgon innan jobbet. Idag orkar jag inte.


Idag är det Top Model 11, näst sista avsnittet! Sista är imorgon då. Spännande, spännade..!
Jag gillar inte Sam eller McKey så jag hoppas att Marjorie eller Analeigh vinner. Marjorie för att hon är så fruktansvärt mycket haute couture, även fast hon är så blyg så nyckelbenen skälver. Analiegh för att hon är söt och duktig när hon vill och anstränger sig. Men Sam är så komersiell.. Det funkar inte att vara en Top Model om man inte får lite haute couturejobb. Eller har jag fel? Nej, det tycker jag inte.
(Bestämda Josie is here to stay!)


Jag kan inte riktigt fatta vad jag gjorde men jag köpte en väska nu på morgonen. Dock från mitt fina saker-konto, och den kostade inte mer än 300 inklusive frakt. Och den är så fiiiin...

Söta, fina Union Jack!

No more shopping, sister!
Eller iaf, no more bags!
Fy fy.
Nu ska jag väl packa ner nyponsoppan, gå och handla lite bröd och sedan jobba.
Ha en bra dag.
Adíos!

Körkortstillstånd

Det är lika bra att ta tag i det.
Och nu har jag ju mycket tid över, och man kan ju faktiskt inte städa hela tiden.
Pappa ska vara min handledare för han är säkrast. Mamma kör också bra men hon är inte lika lugn som pappa. Tur för henne så blir hon inte grinig om jag hellre väljer lugna pappa.
Jag vill verkligen ta körkort, vara obeorende och allt.
Det skulle vara en liten seger för mig om jag lyckas komma över min rädsla för att köra. :P
Blir alltid livrädd när det går fortare än 50. Not good. Men man vänjer sig, säger alla. Och jag har aldrig gjort ett misstag när jag övningskört. Alltså, med misstag menar jag köra in i någon vägg, eller ner i diket eller köra på någon. Som tur är. Är mer försiktig än så. Helst skulle jag vilja ha uppkörning på en parkering. Inget mer.
Men men, önsketänkande..


Jag tror nog allt att jag ska träna. Ska bara ta mig en macka och klä på mig träningskläderna, fylla vattenflaskan och vänta på mamma. Inte kul att träna själv. Inte glömma astmamedicinen! Eller gymkortet så man kommer in.
Sedan blir det Design: Simon och Tomas. Såg Simon i en glödlampereklam i Elle interiör idag. Jättekonstigt.
Och jag hörde världens konstigaste reklam på radion.
En tjej sjöng "dildo, dildo" ett x antal ggr. Reklam för en porrbutik på Andra långgatan som ligger mitt emot en väldigt trevlig indisk resturang. Det var det konstigaste någonsin.. På radio! Ja, jag säger då det..
Albin verkar ha det kul i Sthlm, och jag har ett miniuppdrag att leta rätt på en fin bild när någon har uppklippt hår, som skulle passa mig. Vill ta med en bild till frisören så det inte blir några missförstånd. (Tro mig, det har det blivit många gånger. Jag litar inte på frisörer nästan..!)

Annars får ni ha en jättemysig måndag! Mys i soffan, framför TVn med lite glass kanske? :)
Ciao!

Skype och webcam

Igår kom Albin fram till hufvudstaden och då provade vi att använda Skype och det gick jättebra.
Som det brukar. Jag hade det förut, så jag har ett roligt och coolt headset och Albin har fixat en liten (dålig, tyvärr) webcam så vi kan se varandra också. Kändes riktigt konstigt..
Att man bara inte kan snurra på stolen och så sitter han bakom vid sin dator. Jaja..

Jag dammade hela rummet (glömde tyvärr gardinstången, gardinerna och persiennerna) och dammsög, ställde alla skolådor i ordning och började städa i mina skrivbordslådor. Hittade massa grejer som jag inte ens vet varför jag sparat på. Så det blev lite mer plats, ser bättre ut och allt. Tänkte försöka hitta någon bra plats för mina väskor som ligger i nattygsbordet, jag skulle vilja sätta upp lite krokar men vet inte riktigt var...
Svårt att planera bra.Men tänkte rensa lite så Albin får mer plats. Och det var tur att han inte var här när jag städade mina lådor, för jag hittade massa fåniga, gamla grejer. T.ex. mitt autografblock. Har visserligen inte så många, och de flesta är sportautografer. Men ändå! Pinsamt :)
Bäst att spara.. :P


Idag är det Albins första dag på nya jobbet. Jag är lite nervös för hans skull, men jätteglad samtidigt. Det kommer nog gå bra, och jag hoppas han ringer mig så fort han kommit hem för att berätta hur det var!
Lite svårt att sova igår, men jag tänkte på bra saker så jag somnade iaf. Men så himla tomt...
Jag hoppas veckorna går snabbt så vi kan ses snart. Och på fredag kommer kusinerna från Falun, får roa mig med dem.
Lots of hugs!

Melodifestivalen - inte speciellt sevärt

Nej, det tyckte jag faktiskt inte..
Det var ingen låt som var riktigt bra. Om man tänker vilken låt som skulle kunna passa i Eurovision så skulle det väl vara Alcazar men resten var ju rätt kassa. Imho....
De tog ju inte riktigt i, det kändes som de sjöng hemma eller så, de messjöng. Jag säger inte att jag kan göra det bättre men lite får man väl ta i när det är (typ) halva svenska folket som tittar?
Pinsammast var nog Caroline af Ugglas. Okej, hon försökte härma Janis Joplin och hon var ju rätt bra, men kom med något eget! Och gärna bättre låt. Fattar inte att hon inte åkte ut direkt..
Jag känner mig väldigt gnällig men det var riktigt dåligt.
Petra Mede var lika konstig som vanligt, Anders "Ankan" Johansson hade gjort det så himla mycket bättre. Tycker jag.

Fan, vad jag gnäller. Men de får faktiskt skärpa sig. Systemet var ju också jättekrångligt, bara för SVT vill tjäna pengar på alla som ringer in. Om det hade varit ett bra program hade man först fått se alla bidragen och sedan haft 10 minuter på sig att ringa, för då röstar man ju på bidraget och (kanske) inte på artisten. Och ingen andra chans. Är man ute, så är man. Har man gått vidare så har man. Inget nollställande eller trams.
Jisses, säger jag att det var bättre förr?
Japp, jag gör nog det. Bättre låtar iaf!

Tjing!

Nya skor och Albin åker iväg..

Nu har han åkt iväg till hufvudstaden, min lille fästman.
Just nu känns det inte så sorgligt för jag tänker på hur kul han kommer ha det där uppe, och jobba med något han verkligen tycker om. Det är så kul att han är lycklig, så då blir jag också lycklig.
Dessutom ska jag ju dit och hälsa på om tre veckor ungefär. Två och en halv. Och det ska också bli kul.
Jag saknar Albin men han har ordnat Skype åt mig, och jag har ett snyggt headset. Jag känner mig som någon i Via Direkt-reklamen men det är ju kul? Jaja, det kommer ordna sig iaf.
Det är ju inte så länge, kanske ni tycker. Två månader, vad är väl det?
Men jag och Albin har knappt varit ifrån varandra alls sedan vi blev ihop. När han åkte till Arvika var det bara en vecka men det kändes som mycket mer.
Vi är som ett två bitarspussel. Vi hör ihop. Och det är klart att det känns lite tomt just nu men det hade nog varit värre om jag hade bott själv. Nu har jag ju mamma och pappa som man kan umgås med. Och Wii Fit! :P Skämt åsido.

Jag har några projekt jag ska pyssla med medan Albin är borta. Ett är att städa ordentligt i rummet, slänga det som inte behövs längre och sådana saker. Och det andra är väl att rensa skrivbordet. Vi ska väl köpa nytt snart, för mitt är jättegammalt och trasigt. Ibland får jag flisor i fingrarna av det. Och vi har kollat på ett nytt men då finns det inte lika många och stora hurtsar som jag har nu, så jag ska rensa bort. Jag gillar verkligen att spara på saker, jag tror nog att det kan vara kul att hitta när man är vuxen. Men allt måste man ju faktiskt inte spara.
Så det ska det bli ordning på. Jag kanske blir en ny människa?


Nää.
Igår fick jag nya skor hemskickade.

Jag vet, jag vet. Men visst är de fina?

Jag blir fruktansvärt lång i dem, nästan lika lång som Albin! Han behöver inte böja sig ner för att pussa mig om jag har dem på. Hihi.
Jag tänkte faktiskt spara in lite pengar nu, så jag har lite money när jag ska till Sthlm om några veckor. Så man kan ha lite att shoppa för. Så inga fler köp!
(Utom Audrey Hepburn-affischen jag redan har köpt...)
Nu ska jag nog läsa lite till. Tredje boken av Twilight. Sedan kanske jag ska se på Wallace & Gromit - Varulvskaninens förbannelse. Den är så mysig och rolig.
Det behövs nog, för just nu kände jag hur tomt och tyst det är utan Albin här hemma.
Jag ska nog gå och göra lite nyponsoppa.

In case I don't see ya: good afternoon, good evening and good night!

Glamourlyx

Idag hade jag tänkt att försöka lyxa till det lite för mig själv.
Ansiktsmask, varmt bad, tända ljus och läsa New Moon. Jag slukar dem. De är så fantastiskt bra! Det släpps loss så himla många känslor, började nästan gråta i affären igår när jag läste att Edward var elak mot Bella.
(Ska inte berätta mer, vill inte förstöra. Men läs, läs, läs!)

Borde damma och dammsuga också.. Och hänga tvätt. Ska försöka lära Albin hur man sorterar tvätt och mäter upp tvättmedel och fixar med varvantal och allt. Visserligen kan jag inte tvättmaskiner som är offentliga. Um.. I tvättstugor, i huset med lägenheten där man bor. Ni fattar? Fick så svårt att förklara helt plötsligt. Jaja. Det får någon annan lära Albin men jag kan ju lära honom grunderna iaf. Och hur man hänger upp tvätt så det blir snyggt. :P
Om man inte skakar ur vattnet utan bara hänger upp blir det jättestelt, typ. Konstigt.. Det hände Albin en gång. Det var dock lite roligt. :D


Jag hade en rolig dröm inatt. Jag minns inte vem det var jag umgicks med men vi hade var sin hund som vi drog omkring på, festklädda. Och jag kunde gå skitbra i högklackat! Jag fattade inte att jag var så duktig, jag brukar få lite ont efter ett tag, kanske för skorna inte är ingånga eller så, ni fattar. Men i drömmen hade jag inte gjort annat.
Det var väldigt kul. Får öva mig lite idag.
Får nog träna lite med Wii Fit också. Har mest vägt in mig den senaste veckan och inte tränat. Det är väl mindre bra men jag har ju haft min mage att tänka på. På tal om det borde jag äta någon liten macka eller så, snart.
Fick brev av Vårdcentralen och de hade inte hittat något konstigt i mina blodprov. Tusan. Jag ser inte fram emot gastroskopin men det är nog bra att göra den..

Fick förresten en komplimang för min kjol igår! Blev jätteglad, för jag tycker ju själv väldigt mycket om den. En (kvinnlig) kund sa att den var väldigt fin, harlequin-insprirerad. Och jag sa "ja!".


Fina, fina kjolen från Asos.com.

På tal om Asos.com så beställde jag en liten väska (jag vet, jag vet..) där igår. Den var ursöt, kunde verkligen inte låta bli. Idag mailade de och sa att den hade skickats så jag får väl den nästa vecka någon gång.


Söt jordgubbe!

Albin sa att det liknade ett hjärta men det ska ju föreställa en jordgubbe. Hallå..?
Anyways, jag är glad att jag ska få den iaf. Nu ska jag gå och rensa klart min svarta vägg och försöka komma på vad jag kan ha där istället. Någon fin filmaffisch men vilken..? Tipsa gärna!

Love ya!

Oemotståndligt begär

Hejsan!
Nu har jag inte bloggat på några dagar. Har haft lite dåligt samvete men inte mycket.
Var på Sahlgrenskas akut i måndags för magen. Helt sjukt vad det kan göra ont. Väl där fick jag komma in och prata med en sköterska, eller vad hon nu var. Hon kollade tempen och allt annat och så skulle hon ta sänkan på mig.
Jag brukar inte vilja titta för jag är inte mycket för sprutor. Det är ju inte jättekul att det gör lite ont också men det gör ju aldrig ont så mycket eller länge.
Fast den här gången var det annorlunda.. Hon var en newbie (Se Scrubs för betydelsen). Hon stack fel? Jag vet inte men hon sa att hon skulle göra om det. Och tro det eller ej så gjorde hon fel en gång till. Då sa jag att hon gärna fick byta arm om hon skulle sticka mig igen. Tredje gången gillt.

Kort på ena armen. Den gjorde lite ont, har ett pytteblåmärke där nu. Foto av Albin.

Lite synd om henne, men jag var inte ond eller något fast jag kom dit för magsmärtor och att det inte hjälpte att hon stack fel.
Efter det fick jag ett litet rum. Tur för mig, det fanns nämligen några som var tvugna att ligga i korridoren.

Albin fotade lite snabbt med mobilen.

För att göra en lång historia kort, hoppa över alla timmarna jag låg/satt/stod och vred mig av smärta, så fick jag hjälp efter fyra timmar. Det tog inte lång stund och den läkaren sa att jag nog hade magkatarr. Jag ska dock få en remiss för gastroskopi. Alltså, de ska sticka ner en slang i halsen på mig och kika runt med en kamera.
Jag hoppas jag kommer vara bedövad....
Fick åka hem och var "ledig" resten av dagen.
Igår och idag har jag jobbat för det känns mycket bättre nu. Jag tar Lanzo, som "lagar" magen och jag äter regelbundet. Nästan varannan timme, men bara lite lite. Och det hjälper.
Det känns urbra. Då vet jag ju tills nästa gång vad jag ska göra, om det nu händer igen.


Annars har det inte hänt så mycket. Jag har gått ner mycket, säger Wii Fit. Antagligen för jag äter så lite men ofta. Good to know. Fått en bok som heter Ett oemotståndligt begär av Meg Cabot. Ni vet, hon som skrev En prinsessas dagbok.Den var rätt bra, den var olik de hon skrivit tidigare. Läs!
Har börjat läsa om Twilight-böckerna. Läste 300 sidor idag, när det var tomt i butiken. Den är så bra.. Första boken läste jag om och om igen och förbannade författaren för att det inte kom någon mer bok. Men det gjorde det ju! Och jag blev så lycklig. Jag får så mycket känslor när jag läser den första boken, så mycket nostalgi.

Idag är det avsnitt 11 av 13 av Americas Next Top Model 11. Me likey! Jag hoppas på Marjorie eller Elina. Sam och McKey har jag inte mycket för, de är så jäkla jobbiga.
Jaja.

Nu ska jag fixa ett sparkonto som jag kan sätta in lite pengar varje månad och använda dem hur jag vill. Spara till någon Marc Jacobsväska kanske. :)
På tal om ingenting så är Albin så himla söt. Han följde med till sjukhuset i måndags utan att klaga och tröstade mig och tog hand om mig. Han är så himla underbar. Det är synd att han ska åka på söndag men han kommer såklart få jättekul! Och det är jag glad för. Jag kommer nog ha fullt upp eftersom jag nog tänkte börja övningsköra igen. Och jag är himla hästsugen så jag ska kolla priserna hos Raudhetta, där jag red förut.
Nu är det potatis och köttbullar!
Kisses!

Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0