Sjukhusvistelse nr. 2

Jag blir så trött. Både på mig själv och på sjukhuset som inte lagar mig rätt första gången jag var där.
Förra helgen, på natten mellan lördag och söndag, kunde jag inte sova för det kliade i hela ansiktet och i gommen och jag nös mer än vanligt. (Allerginysningar händer mig varje dag ungefär) Jag panikade och väckte mamma vid halv tre och hon ringde sjukvårdsupplysningen som sa att vi skulle åka in, så pappa och jag åkte till Mölndals sjukhus och jag fick komma in direkt. Det var ifs ingen i väntrummet förutom en mamma och sin bäbis. Doktorn klämde på mig och lyssnade på mina lungor och sen fick jag betapred (kortison) och sen vilade jag till fem, då jag kände mig bra igen och kunde åka hem.
Det var mer otäckt igår när jag upptäckte att det inte bara kliade i ögonen och lite i gommen utan att det kändes som något satt fast i halsen, tänk chipsbit, och det försvann inte fast jag drack massa vatten. Ännu mer panik eftersom mamma jobbade och pappa var hos farmor, bara Albin och jag hemma. Panikringde till pappa som susade hem och vi fick lämna Albin hemma eftersom pappa hade lilla bilen (plats för två, om ingen vill ligga i bagaget, det har jag gjort en gång, inte så pjåkigt) och för att min säng skulle levereras mellan tre och fem och vi visste inte när vi skulle komma därifrån.
Ännu en gång fick jag komma in direkt för jag hade andningssvårigheter och det kändes som det var något tungt som låg på mitt bröst (tänk jättetjock bok, fast det var det inte såklart). Det var lite nervös men sen när de sa att jag skulle lägga mig på en säng i korridoren och de körde in mig till ett stort rum, då blev jag nervös och när de snackade om EKG och kanyler i armen sa jag stopp. Inga sprutor! sa jag, och de gjorde som jag ville. Blodtrycket var okej, så jag fick rullas in på ett rum. (Rullas! Jag kunde ju gå, jag hade inte skadat benen precis) Efter ett tag kom läkaren, som såg ut att vara tolv år men kanske var 27 och han drog upp min tröja över mina bröst (! hade dock bh men tänk what if not?) och kollade lungorna. Han kunde kollat det uppifrån tycker jag, för tröjan var lite urringad men man vet inte hur läkare tänker. Han trodde att det var en astmagrej så jag fick betapred igen och sitta och andas i en lutfrörsvidgande medicinsak, som för övrigt min bror använde när han hade astma. Det smakade lite otäckt men kändes bättre när vattnet hade tagit slut. Halsen hade nog svullnat upp, det var därför det kändes som något satt fast där, ganska scary.
Doktorn klämde lite till på mig och jag fick andas och han lyssnade och sen sa han att skulle skriva ut två stycken inhalatorer som jag ska gå och hämta ut på Apoteket snart.

Ja jisses. Har beställt en tid hos vårdcentralen så de kan testa mig så jag verkigen kan få reda på vad det är jag är allergisk mot och om jag nu har astma, vilket jag inte tror för då borde det väl kommit när jag var litet barn. Men skönt att jag ska dit och få det utrett på riktigt så jag slipper gå runt och undra om jag är allergisk mot det där, eller det här.


Alla hjärtans dag blev jättebra!
Albin fick ett kort av mig, där jag skrev hur mycket jag tyckte om honom, eftersom jag inte hade råd med mer, poor little poor girl. (?) Av Albin fick jag två elektriska ljus, som pappa sa finns i farfars minneslund, och Sims2 Jorden runt, där man kan åka på semester och ha sig. Jättekul, och jättegulligt av honom!
Melodifestivalen var helt okej, Rongedalbörderna gick vidare och det tyckte jag var jättekul, för det var dem vi tyckte var bäst. Som en blandning av Mika och Scissor Sisters, och det gillade jag. Vi röstade några gånger, och dansade lite när de fick spela en extra gång.


Nu har jag bloggat klart och jag ska läsa Bostadstidningen och sen ut och gå en promenad för solen lyser och det är fint väder. Måste tvinga med Albin.

Sweeney Todd, the demon barber of Fleet Street

Yes, nu är det dags igen att tjata lite om min pojkvän och höja honom till skyarna. Han har lyckats fixa förhandsvisningsbiljetter till Sweeney Todd imorgon, och jag är så glad! Jag har längtat jättemycket efter den och nu får jag se den, en vecka innan den har premiär.
Och bio är jättekul och mysigt, speciellt när man går med någon man tycker om och kan sitta och gosa med. Hålla handen är inte fjortis utan mysigt..!

Idag har jag försökt hålla mig sysselsatt. Jättesvårt ju! Har lämnat böcker, lånat böcker, hämtat ut ett paket och skickat tillbaks det, diskat, sett tre filmer, ringt AMS, tränat, skickat jobbansökningar, betalat räkningar..
Jag saknar verkligen att ha ett jobb, men ungarna kan inte få tillbaks mig till förskolan. Försökte förklara det för AMS-tanten så jag hoppas hon fattade det. Gör nästan vad som helst utom det.


Mina snälla föräldrar har kommit på att ge mig lite pengar då och då, så att jag kan betala räkningar och leva. Men mest blir det räkningar. Illa...

Nyhet för veckan: vi har skaffat HD-TV och en Blueray-spelare. Jag älskar Sony som har gjort en så snygg TV som vi har nu. Vi fick också med fem Blueray-filmer när vi köpte blueray-spelaren, och det är alltid trevligt med filmer.
På tal om det så har Scrubs säsong 6 kommit ut, och jag har inte råd att köpa den. Fruktansvärt. Jag kommer avlida om jag inte får den :(
Måste... Ha.... Jobb..!

Maria Vuitton-tävling för alla käcka tjejer

image9

Fruktansvärt snygga skor. Och jag måste ge Maria en eloge för att ha drivit tjejer galna genom att fixa en tävling där man kan vinna dessa skor. Ganska roligt att se hur många som försöker. Jag skulle nog också försöka om jag var mer skogalen. Missförstå mig fel, jag gillar skor men jag skulle inte skriva om hur mycket jag känner en för mig okänd människa för att hon ska ge mig dessa skor? Jag menar, jag är så dålig på tävlingar, vinner aldrig. Varför ska man ens anstränga sig då?
Men mja, lite kanske. Med lite ironi så.

Maria, dessa skorna är så himla snygga. Carrie-stuket, helt fabulous. Hur mycket skoskav jag än skulle få, skulle jag fortsätta gå i dem. Säger det hur mycket jag redan tycker om dem, fast jag inte ens har dem?

Anyways, om ni vill tävla är adressen: Maria Vuitton

Phad mee luang, dramaserie och en knippa nervositet

Ja, nu har jag ätit thaimat igen. Men det är så praktiskt! Det ligger fem minuter bort, det är gott och kanske till och med nyttigt? Vem vet, det är trevligt iaf. Och det är fredag, man får unna sig! Och för en gångs skull så fick jag det jag ville ha. De brukar alltid lägga i chili eller jordnötter fast jag säger "bara nudlar, kyckling och morötter den här gången" och de säger "javisst, tio minuter". Så typiskt. Men idag sa jag att jag var allergisk och fick då exakt vad jag ville ha.
Albin och jag delade maten och såg på The O.C. Var ett tag sen jag tittade på det men fick fjärde säsongen av farmor i julklapp så jag tänkte att det var lika bra att börja kolla nu.
Jag lyckades få Albins intresse och han ville inte gå och duscha för då skulle han missa lite i serien. Success!
Om jag har fått honom intresserad av Sex and the city och The O.C., vad kan jag då åstakomma? Tåls att tänka på.

Idag är jag också lite nervös. Det är lite onödigt att jag ska vara nervös, men mina föräldrar ska träffa Albins föräldrar idag. Tänk vad jobbigt om de ska tycka illa om varandra? Starta krig? Kanske inte så troligt, men tänk om det blir pinsamma tystnader? Jag hatar sånt.
Om man inte är med vänner eller folk man känner sig tillräckligt avslappnad med, så är pinsamma tystnader det värsta som finns. Med vänner vet man att man kan vara tyst utan att det uppfattas som konstigt men med främmande människor?

Förra helgen träffade jag Albins kompisar för första gången. I Partille, of course, var det kalas. Fest. Så det blir lite enklare när man har lite mer än vatten i kroppen, men inte mycket. Och det var lite jobbigt i början. Bara killar (fem stycken + Albin) och lilla jag. Efter ett tag kom ifs två tjejer också men då var det inte jobbigt längre. Hans kompisar var schyssta och roliga, precis som Albin. Lite udda, precis som Albin, men I like.
Imorgon blir det Ikea för att kolla ut ny säng. Det är ganska jobbigt att sova två pers i en 90-säng. Lite trångt, och jag som älskar att sova på mage.


Just nu får jag roa mig själv när Albin ligger och sover. Han är så söt där han ligger med min ögonmask på sig, så jag kan ha tänt i rummet. Och idag kom han hem efter jobbet med godis och choklad för jag mådde dåligt. Världens bästa pojkvän! Och snart är det alla hjärtans dag. Jag har nog aldrig haft en pojkvän på alla hjärtans dag förut, så jag vet inte riktigt hur man ska gå till väga. Är man pinsam om man ger något med hjärtan på, till en kille? :O Kan knappast ge honom blommor. (Inte för jag skulle ha något emot att få några.. Hint, hint) Det ordnar sig nog.
Läste ut Guldkompassen igår. Alla tre böckerna är nu färdiglästa. Riktigt spännande faktiskt, men lite besviket slut. Eller så var jag bara besviken på att det var slut. Att det inte fanns fler böcker. Som med Harry Potter. Läste om sjuan (på svenska) häromdagen. Lite jobbigt, igen. Men man får gå vidare. Får börja läsa Teoriboken, Körutbildning istället. Den kommer jag aldrig komma igenom.

Bloggdesign: Albin OlssonRSS 2.0