Hunger games



Vi såg ju filmen för ett tag sedan och jag har inte haft tid till att skriva vad jag tyckte om den och vad den handlar om, så here goes! :)
Filmen handlar mest om Katniss (Jennifer Lawrence) som bor i Distrikt 12, som är väldigt fattigt. Hon jagar i skogen (förbjudet område) med sin kompis Gale (Liam Hemsworth) för att kunna hålla sin mamma och syster mätta och friska.
När det är dags för Slåtterceremonin (en flicka och en pojke från varje distrikt ska tävla i huvudstaden för att vinna över 23 andra tävlanden) ropas hennes lillasysters namn upp och Katniss tar hennes plats istället, för att tävla mot 23 andra i en arena där bara en kommer levande ut ur.
Pojken från hennes distrikt är Peeta (Josh Hutcherson), bagarsonen, som en gång gav henne bröd när hon höll på att svälta ihjäl.
Kan hon slåss mot honom när hon är skyldig honom en tjänst? Är hon tillräckligt bra för att överleva de andra tävlarnas vilja att döda henne?



Som jag skrev för ett tag sedan, när vi precis hade sett den, så tycker jag att den är fantastiskt underbar och häftig! Storyn är grymt bra, alla effekter funkar och kärlekshistorien mellan Peeta och Katniss är fin, även om den är krånglig eftersom hon är lite motsträvig.
Jag gillar verkligen Peeta i filmen, han är så god och söt när han vill beskydda Katniss. Katniss är cool och tuff, kanske lite för tuff. :P
Jag har rekomenderat denna filmen till alla jag känner, eftersom jag verkligen tycker att det är en otroligt sevärd film. Så om ni nu har råkat missa den, så se den med en gång! ;)


Kommentarer
Postat av: George

Jag såg den här filmen för ett par veckor sedan. Jag tyckte det var lite störande men i alla fall så var det ganska bra.

2012-04-19 @ 16:26:05
URL: http://unka.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0