Artighetsreglerna



Boken utspelar sig i slutet på 1930-talet, även fast den är skriven i år. Eve och Katy träffar Tinker och en vänskap växer fram bland de tre men efter en bilolycka förändras deras värld och Katy blir ensam kvar när Eve och Tinker skapar sitt eget liv utan henne. Katy umgås med överklassen och flanerar sig men kan inte riktigt sluta tänka på Tinker.

Jag gillar böcker som handlar om livet innan 1950-talet, det är spännande och annorlunda och väldigt kul att läsa om. Oftast handlar det om kontorsflickor, vilket man inte hör så mycket om numera. :)
Artighetsreglerna finns längst bak i boken, som George Washington skrev, och de är rätt intressanta att läsa. Jag kan ju säga att det är väl nästan ingen som följer de reglerna längre. Men så förändras ju tiderna och folk orkar inte/har inte tid att vara artiga längre.
Men iaf, boken var intressant och det var kul att läsa om Katys äventyr med överklassens folk, karaktärerna var ovanliga och underhållande.
Jag vet inte om jag hade velat leva då, det var säkert underhållande men också väldigt krångligt, även fast de för det mesta var artiga så betedde folk sig lite... Otrevligt, svårt att förklara utan att berätta hela boken. :)
Så läs den och skaffa dig en egen uppfattning om den!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0