Some like it hot



Igår såg jag denna filmen med Marilyn Monroe, Tony Curtis och Jack Lemmon. Den är från 1959 och i svartvitt. Det handlar om två musiker som måste fly undan Chicagos maffiosos för att inte bli mördade. De klär ut sig till tjejer och hoppar på ett tjejband till Florida men har lite problem med att förstå att de bara är tjejer. Marilyn spelar Sugar som är lite virrig och på rymmen och vill spela i ett tjejband för då blir hon inte förförd av manliga saxofonister om hon spelar med dem. Curtis har lite svårt att hålla händerna borta från Monroe och Lemmon blir uppvaktad av en (manlig) miljonär.

Det var så härligt att ligga och kika på en svartvit film när det ösregnade och blåste utanför! Riktigt mys :) Den här filmen var nog underlag till den nyare filmen White girls, de har väldigt mycket likheter med varandra.
Även så var det en underhållande film! Jag kan tänka mig att Tony Curtis var poppis hos tjejerna när filmen kom eftersom han har ett sådant klassiskt tjejtjusarutseende.
Det är absolut en sevärd film, det är kul att se Marilyn spela blond och väldigt blåst (hon var säkert inte så dum i verkligheten) och det är alltid kul att titta på gamla filmer, filmer görs inte på samma sätt längre.
Se den!

Kommentarer
Postat av: Linda

Sheldon e absolut min favo:D!

har du någonsin sett oth ?:)

2011-12-10 @ 17:04:17
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Postat av: Louise

Sv; hehe ja de har du rätt i :)) Ja gud ja, jobbar på ett lager heltid 08 - 17 vardagar :)

2011-12-10 @ 17:05:45
URL: http://sockerlollo.blogg.se/
Postat av: Linda ♥

jag verkligen! Oth är min absoluta favo serie.. !

Trueblood är bra !:D Vem e din favo där då? Sen kollar jag på typ 90210 den e as bra! och massor fler:D

2011-12-10 @ 17:55:12
URL: http://www.nattstad.se/LindaLinnros
Postat av: Louise

Sv; ja det kanske är så, jag förstår det dock inte jag kan inte för mitt liv förstå hur man kan tänka och se det så :(... tack för din kommentar i alla fall :)



Jadå det är väldigt mycket fritt ansvar så det passar mig bra, sen så är mitt lger lite speciellt för jag sitter mest framför en dator egentligen . men det är varierande eftersom när jag tröttnar på att sistta still kan jag gå och göra något annat :) Fast jag ska söka nya jobb nu eftersom vi ska flytta... och jag inte fått fast fast jag jobbat där ett år.. funderar på butik faktiskt :)

2011-12-10 @ 17:59:36
URL: http://sockerlollo.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0