En kärleksförklaring

Jag vet att du sover,
känner värmen från din hud.
Bara lukten gör mig svag, men jag
vågar inte väcka dig nu.


Jag sjöng lite för min sambo (och tillika älskling) och han tyckte att det var jättefint och undrade vad det var ifrån. Då log jag pillemariskt och sa Kent. Hans svar var "Såklart, jag visste väl det". Och jag kände mig nöjd, för jag vet att han inte tycker om Kent men jag fick honom iaf att gilla en text som de skrivit.
Jag älskar Kent. Sambon tycker om musiken men inte Jocke Berg och hur han sjunger.
Men det gör tydligen tusentals (miljontals?) andra. För annars skulle de inte vinna massa priser, de skulle inte ha utsålda konserter, de skulle inte sälja massor av skivor om ingen tyckte om hur Jocke sjunger.
Jag älskar texterna. Alla betyder så mycket. Jag började lyssna i 15-årsåldern tror jag. Kanske 14. Men vid 16 så träffade jag massor av kompisar som också gillade dem. Vi lyssnade på skivor hemma hos varandra, vi satt i Slottskogen och fikade och sjöng, vi gick på konsert..
Med dem lyssnade jag på annan musik också, men det var Kent som alltid har varit mitt favoritband. Jag kan inte texterna till alla låtar, och jag gillar egentligen de gamla skivorna bättre än de nya, men de nya är också bra.
På gymnasiet skulle vi på musiken "bilda ett band". Min vapendragare Sissel, som också gillar Kent, spelade elgitarr och jag spelade bas. Vi skulle haft två kompisar till med men jag vet inte varför de inte var där. Vi spelade Chans och jag sjöng. Jag tror att läraren sa att vi var bra.
Det kändes så himla bra :)

Många band och deras låtar har jag tyckt om, men det är bara Kent som har hängt med så länge. Jag har inte gått på några konserter i år, det ångrar jag. Men jag är så dålig på att trängas med folk för jag är så kort. Men förra konserten på Slottskogsvallen 2008, då var jag där. Kom ifrån min kusin men stod längst till vänster, längst fram och grät nästan, alldeles ensam, när Utan dina andetag spelades. Dels för att jag stod ensam och det var par runtomkring mig som pussades och dels för den var så bra.
Det finns en låt för varje humör.


Visst är de coola som få?

Jag tycker så hemskt mycket om dem och deras musik. Min lilla kärleksförklaring till dem.

<3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0