Mitt nya jag

Har precis läst ut en av mina favoritböcker; Mitt nya jag av Sophie Kinsella. Älskar hennes böcker, men gillar den väldigt mycket. Kan inte riktigt förklara varför, men den är inte precis som de andra böckerna. Jag gillar ju dem också, men den är lite mer annorlunda och det är kanske det jag gillar.
Jaja.
Jag läste ut Överenskommelser (av Simona Ahrnstedt) i förrgår. Underbar bok.
Det handlar om Beatrice som bor i 1880-talets Stockholm. Hon bor hos sin farbror, eftersom hennes föräldrar är döda, men hon trivs inte så värst bra. Men så får hon nya klänningar och chans att komma på sociala tillställningar, som hon inte har fått tidigare och då träffar hon på den allvarsamme norsken Seth Hammerstaal. Det är korsetter och timida kvinnor och buffliga män.
Jag älskade den, älskar sättet hon har skrivit på. Det är hennes debutroman men jag hoppas verkligen att det kommer fler!



Jag borde väl läsa fler romaner om "gammal" kärlek, har någon Jane Austen någonstans och jag har en sån lust att se Stolthet och fördom (med Kiera Knightley)! :)

Idag är jag ledig och har inget speciellt för mig. Kanske tvätta håret. Och städa lite. Men annars inget. Och det regnar, så jag tror att jag håller mig inomhus. Kanske ser någon film eller två.
Det borde väl vara en mysfredag, så jag får försöka fixa till det. Och komma på något gott man kan göra ikväll.
Men vi hörs säkert senare. :)
Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0