Aggro

Hej hopp.
Idag hade jag en ganska dum dag på jobbet.
Det kom tre paket med skolstartsgrejer som egentligen inte skulle komma såhär tidigt (skolstart är i typ augusti) men som jag ändå skulle fixa med. Prismärka och kolla så vi fick rätt antal och stapla grejerna fint i hyllan på lagret.
Det var skönt att jobba faktiskt, men fick avbryta hela tiden för det kom kunder (såklart).
Tyvärr kom det en jobbig kund med sin dotter. Dottern hade köpt en kalender för tio minuter sedan ungefär och nu kom mamman och var arg och ville lämna tillbaka den.
Varför, kan man fråga sig.
Jo, för hon ville inte betala helpris på en kalender när det nästan har gått ett halvår in på 2009. Plus att den var lite skadad i kanterna, men dottern hade ju köpt den ändå. Men nej, mamman skällde ut mig för det var fullpris. Och för att dottern inte hade något kvitto (ni borde bli förvånade hur snabbt man blir trött på att säga "påse?" eller "kvitto?"). Jag frågar nästan varje kund om de vill ha kvitto eller påse. De flesta säger nej. Då kan man kanske förstå att man inte orkar stå i sju timmar och säga det till var enda kund. Självklart får man kvitto eller påse om man frågar efter det men om man verkar nöjd, finns det ingen anledning att tvivla på att kunden tänker ångra sig.
För om kunden inte har kvitto finns det väldigt lite jag kan göra, för jag vill inte att det ska bli minus i kassen.
Men det vägrade mamman förstå, och jag orkade inte tjafsa så jag skrev ut ett tillgodokvitto, så får väl dottern komma tillbaks och handla när vi har satt ner priserna på kalendrarna.

Resten av dagen var jag på rätt kasst humör. Jag vet att jag inte ska ta åt mig när kunder är arga, men det är verkligen jättesvårt att låta bli.
Suck suck. Hoppas att imorgon blir roligare. På onsdag är jag ledig, vilket ska bli väldigt skönt.
Jag ska nog sitta och planera vad jag ska packa och vad jag behöver köpa i Sthlm. Typ tröjor och shorts kanske. Behöver inga handväskor iaf. Och inga skor, tror jag inte heller. Köpte förresten ett par gladiatorsandaler häromdagen från DinSko. De är svarta med nitar på.
Kan fota senare och skriva ett nytt inlägg.
Men snart ska vi gå på promenad. Det blir ingen gympa idag utan en långpromenad till mormor och morfar. En väg iaf, så kommer pappa och hämtar oss så vi slipper gå hem.
Alltid trevligt med en promenad i Gunnebo.

Hoppas ni har en jättetrevlig måndag, så skriver jag ett inlägg senare!
Ciao!

Kommentarer
Postat av: sissel

förstår att du blev aggro på den kunden, skulle jag också blivit!

2009-05-11 @ 22:33:11
Postat av: Sara

Du behöver ju inte fråga varje gång om de vill ha kvitto. Släng ner det i påsen bara om du inte orkar fråga om de vill ha det i handen eller påsen. Bara ett litet tips för att underlätta arbetet lite :)

2009-05-12 @ 13:35:53
URL: http://bravaragazza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0