Hitta rätt ord!

Igår var Albin och jag på ett roligt äventyr. Vi hade blivit inbjudna av min bror och hans Sara på middag och spelkväll. Det var himla kul, god mat och trevligt vin. Vi hade med oss en liten present, ett spel som heter Pratmakarna, den nya versionen. Hemma hos Albins föräldrar i Sävedalen finns den gamla versionen och den har vi spelat mot hans föräldrar och det var väldigt kul så därför tänkte vi att Eric och Sara skulle också få ha roligt. Men det var en ny version med nya regler och jag hängde inte riktigt med och tyckte att det mesta var orättvist. Jag tror att det stod lika när vi slutade spela, för vi var tvugna att gå hem ganska tidigt eftersom jag skulle jobba och öppna butiken vid tio. Lite jobbig tid när man ville vara kvar och spela men vi hann med sista bussen hem.
Iaf så var Sara och jag i ett lag och Eric och Albin i det andra. Sara sa besviket att hon inte skulle vara så dålig nästa gång, men det var hon inte. Hon var massa duktig och jag tror att det är fel på spelet. Vi får ta med det gamla spelet och lära dem orginalet någon gång för det är mycket bättre och roligare regler där.
(Det var bättre förr!)


Jag försökte gå in mina nya skor igår. Det gick rätt okej fast jag inte var helt nykter när jag vinglade därifrån tjugo i tolv.
Här är iaf en bild på de snygga.image11

Lite stor bild men det är bara trevligt tycker jag. Så himla snygga färger! Albin säger att han tycker de passar in i Hairspray-filmen. Så sant som det är sagt.
Jag blir 9 cm längre i dem iaf, så jag är ju nästan lika lång som Albin fast det är en liten bit kvar.


Jag tänkte också blogga om den otäcka finska tanten. Hon har kommit in i butiken två ggr bara men efter varje gång har jag mått nästan psykiskt dåligt. Mamma tror att hon har någon psykisk störning, att något inte står rätt till och det kan hon ju ha rätt i. Men ändå..
Första gången var inte så jättefarlig. Hon kom in och skulle ha ett vykort och ett frimärke. När hon fick pengar tillbaks började hon prata finska och tittade argt på mig. Jag sa vänligt att jag inte förstod finska, kunde hon inte ta det på svenska eller engelska istället? "VÄXLA!" sa hon då. Jag växlade lite av hennes pengar och hon ropade till igen, "VÄXLA!". "Det går inte att växla mer", sa jag. Då blev hon lite arg men gick sedan efter ett tag.
Andra gången var i tisdags. Jag stod och ordnade med pennor och sånt när hon kom in med ett vykort i handen och började prata massor av finska med mig. Jag sa igen att jag inte förstod, och den blicken jag fick var inte nådig. Den sa "herregud, är du dum i huvudet eller?? Förstår du inte finska? Jävla, jävla pucko!" Det var otäckt nästan. Men jag ignorerade henne när hon inte pratade svenska och gick och ställde mig i kassan istället. Hon kom och betalade med vykortet och sa saker på finska igen. Jag tyckte det lät som om hon ville ha ett annat motiv, så jag frågade om hon var ute efter ett sommarmotiv på kort eller så. Då gav hon mig den blicken igen och gick iväg samtidigt som hon rabblade finska.
Jag brukar inte få många knasiga personer, men hon är hittills den läskigaste. Jag hoppas att hon antingen börjar prata svenska eller helt enkelt inte handlar av mig mer.

Idag ska jag bara slappa efter jobbet och äta god mat med föräldrarna. Kanske en film senare, vi får se, vi får se.
Vad händer utanför min värld? (I eran..)

Kommentarer
Postat av: Maria

åh vad gullig du är! :)
har tyvärr inte råd att blogga på heltid.. sen älskar jag mitt jobb och skolan är viktig. vem vet hur länge bloggar kommer vara i luften liksom hihi

2008-04-28 @ 22:18:16
URL: http://fashionstars.blogg.se
Postat av: Jonna

Godmorgon!

2008-04-29 @ 06:22:41
URL: http://JONNAat.blogg.se
Postat av: sissel

vad som händer är följande: Idag byter dom mattan i min nya lägenhet!!

2008-04-29 @ 10:00:44
Postat av: Josiee

vilken nice sko:)

2008-04-29 @ 12:09:24
URL: http://josieeme.blogg.se/fashion/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0