Kortison for everyone

Kanske inte..
Idag var det jobbigt och lite läskigt. Jag började elva som vanligt och efter en timme så började jag känna mig mer nysig än vanligt. Det kliade i ögonen och halsen var.. Konstig, lite uppsvälld eller så. Jag tänkte att det kanske var för att jag hade dörren öppen eftersom det blir så varmt annars, så jag stängde. Men det hjälpte inte.
Jag fick lite panik och ringde mamma och sen min chef och han tyckte jag skulle gå till vårdcentralen. Jag stängde och oroade postkillen som är så snäll när han kommer med paket. "Har du astma?" "Jag vet inte!" "Har du svårt att andas..??!" "Jaa, jag vet inte! Måste springa!"
Kom sedan på att doktorn jag träffade i onsdags hos allergologen hade skrivit ut betapred åt mig (alltså kortison) som lugnar ner kroppen, så iväg till Apoteket där det var 9 nummer före mig och det gick så segt, jag satt i minst en halvtimme. Jag vet att det är rusningstid på Apoteket vid halv två men vad skulle jag göra? Satt och andades genom munnen och såg säkert ut som ett psykfall men jag skrämde bara upp mig själv, så det var nog egentligen inte jättefarligt.
Fick betapreden, tog tio stycken och gick tillbaks och ringde chef igen. Var jättetrött och ville helst bara gå hem och sova men jag stannade i en och en halv timme till för då kunde han komma och täcka för mig. Så nu är jag hemma och trött. :(

In other news, Albin gör idag inträdesprov till Wendelsbergs folkhögskola. Han vill så himla gärna gå teater och jag vill så himla gärna att han kommer in så han får göra det han älskar. Jag tycker han är jätteduktig så han borde komma in direkt men vet inte hur de tänker och tycker. Men jag har tänkt massor på honom idag och hållt tummar och önskat att allt ska gå bra, för jag vet att han fixar det. Han var lite nervös imorse men det gick över sa han lite senare.

Jag var, som jag sa längre upp, hos allergologen i onsdags. De har en liten villa precis vid ingången till Botaniska trädgården, så myspys. Iaf kom jag och Albin dit 45 minuter för tidigt så jag fick sitta och vänta ett bra tag innan jag kunde få göra ett stickprov. Det visade ingenting så jag fick blåsa i en apparat för de skulle kolla så jag inte har astma. Jag blåste bra, sa sjuksköterskan, och jag fick gå och prata med doktorn. Vi pratade ett tag och sen fick jag testas för fler stickprov med mat och sånt. Ingenting på det heller så då skulle vi ta ett blodprov på mig. Väldigt mycket nålar och vasst den dagen alltså.
Illa och otäckt men jag stod ut. Söte Albin hade väntat på mig i nästan två och en halv timme men efter blodprovet fick jag gå. Får se vad dom säger, men hon skrev ut fler recept för mig. Alltid något.

Nu efter kortisonet är jag lite groggy typ, eller lite borta. Hänger inte riktigt med om det går för fort. Tänker lite segt. Det är jobbigt. Stavar fel och måste tänka ett tag innan jag kan komma på hur jag ska stava rätt. Nästan.

Nu borde jag nog vila mig lite innan Albin och de andra kommer hem så jag kan vara piggelin. Vill se Indiana Jones med Albin, för jag har bokat biljetter till premiären nästa vecka och han måste ha sett de tidigare tycker jag. De är himlans bra. Min favvo är Det sista korståget, när Sean Connery spelar hans pappa. Och de ska fajtas mot ze germans. (As usual..) Harrison Ford är the best, enligt mig. Har nog tre stora filmidoler. Harrison Ford (a.k.a. Indiana Jones), Johnny Depp och Robin Williams. Och Jim Carrey!
Nu ropar sängen på mig.
Au revoir!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0