Akuten igen

Det här är så illa.
Var ju på Axcessakuten i lördagskväll, bara några timmar men ändå. Och sen inatt panikade jag, hade tryck över bröstet som inte försvann fast jag försökte ta det lugnt och bara ligga och läsa.
Albin ringde 112 och jag ville typ ha en ambulans för jag ville inte till Axcessakuten igen och ambulanserna åker inte dit. Plus att sjuktaxin tog så lång tid sist och det ville jag inte att det skulle göra igen.
Ambulanskillarna var rätt schyssta men de tyckte inte att jag skulle behöva åka ambulans men jag fick sitta lite i bilen och andas in ventolin, fast man egentligen inte fick låta mig göra det.
Mamma och pappa åkte hem från landet mitt i natten bara för att kunna försöka göra mig trygg men det funkade inte så mamma och jag åkte in till Mölndals akut efter tre ungefär. Fick nog samma rum som sist. Nummer 12. Jaja.

Fick vänta ett tag på att någon skulle komma och göra något, ganska obehagligt att vänta när man har problem med att få luft. Fick göra EKG, blodprov, lungröntgen, andas ventolin, en slang i armen där de sprutade in en allergimedicin osv.
Var där i ca. 7 timmar. Hade en väldigt snäll läkare, men han gick av nattskiftet och jag fick en kvinnlig, busig läkare. Hon såg iaf busig ut.
Hon tog tag i det hela som inte många hade gjort innan och pratade med en lungspecialist som tyckte att jag fick för små doser och kanske lite fel medicin så hon skrev ut symbicort; som är med kortison och förebyggande samtidigt och äcklig pencillin. Det smakar så vidrigt och jag måste ta det tre ggr om dagen i ungefär en vecka, för jag har kanske lunginflammation. Better to be safe then sorry. I lördags skrev läkaren på Axcessakuten ut två recept; ett med betapred som jag ska ta några om dagen i en vecka och lite hostmedicin som smakar fruktansvärt illa. Nästan lika illa som pencillinet.

Min medicinlista är härmed:
  • Nasonex, mot allergi
  • Loratadin, mot allergi
  • Betapred, just in case
  • Symbicort, kortison och förebyggande mot astma
  • Kåvepenin (pencillin), mot misstänkt lunginflammation
  • Bricanyl, vid behov för astma
  • Lepheton, hostmedicin mot astma
Och det är bara för en dag. Bricanylen är ju i behov så om jag inte måste ta den, så tar jag den naturligtvis inte. Men allt det andra är rätt mycket. Ska ta Kåvepenin tre ggr om dagen och Symbicort två ggr om dagen. Det är ganska mycket att hålla reda på.

Snälla, busiga läkartjejen skulle ringa Sahlgrenska så de kan snabba på min kallelse så jag får någon ordning på allt, för hon tyckte inte att jag kunde ha det såhär. Det blir ju himla dyrt i längden för mig att åka in till akuten hela tiden.
Jaja.

Vi kom hem lite efter elva och jag var dödshungrig, hade nästan inte sovit alls på natten. Kanske någon timma sammanlagt, och stackars mamma fick sitta i en stol och försöka vila. Dessutom väcktes vi av en maskin som mätte min syresättning och puls, och om den var under ett visst värde så pep den, och det gjorde den rätt ofta. Dumma maskin. Åt, duschade och sov sedan i nästan fem timmar.
Var skönt att få sova ut. Folk hade ringt och vart oroliga och ville att jag skulle krya på mig.
Så snälla alla.


Nu kanske ni undrar hur det blev med min första jobbdag. Nej, klart ni inte gör, ni fattade säkert att jag inte kunde åka dit. Men imorgon ska jag dit, kom jag överens med min chef. Lika bra att prova, och det går säkert bra om jag bara tar det lugnt. Brukar inte vara superstressigt i vilket fall, men men.

En kul grej:
Albin har kommit in på GU! Han ska läsa svenskakursen jag tog för ungefär ett år sedan. Jättekul, jag tror verkligen det kommer passa honom. Det är en rolig kurs och han älskar ju svenska så det passar utmärkt.
Är jättestolt över min lille pojkvän!
Massa pussar!

Massa pussar och kramar till de som brytt sig och ringt och även de som inte har ringt utan bara brytt sig. :)
Tack tack tack! Man blir glad i hjärtat av att veta att folk tänker på en och undrar hur man mår och vill att man ska bli frisk så fort som möjligt.
Tack igen.

Nu ska jag gå och sen en "må bra-film".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0