The Help (Niceville)



The Help utspelar sig på 1960-talet i Jackson, Mississippi om hur Skeeter (Emma Stone) märker hur orättvist behandlade alla hembiträden blir av sina "chefer" ("ägare") och vill skriva en bok om det.
Hon får hjälp av Aibileen (Viola Davis) och senare också Minny (Octavia Spencer) som berättar hur det är att vara hembiträden hos vita människor och hur de blir behandlade när ingen utomstående ser på.



8,1 (av 10) har den fått på IMDB och 4 Oscarsnomineringar och det säger ju rätt mycket om att det är en otroligt bra film. Den var oftast sorglig men det blev ändå en del skratt. Jag har inte hunnit läsa boken än, fast den ligger i bokhyllan, men om filmen är hälften så bra som boken (som filmer baserade på böcker brukar vara :P) så kommer det vara ett nöje att läsa den vid ett senare tillfälle.
Det känns väldigt hemskt att tänka att det en gång har varit såhär och att det kanske inte ännu är så jämställt som det kan bli, det är inte roligt att tänka på. Men väldigt bra att man blir upplyst om dessa saker.
Absolut en sevärd film, se den så snart som möjligt, så slipper du missa något! Men ett tips är att inte ha mascara och ha en packe med näsdukar bredvid, det kan behövas.
Se den!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0