Operationsdagen

Jag opererade mig för en vecka sedan, prick idag. Jag var faktiskt inte nervös alls, för jag ville bara få bort de otäcka polyperna så jag kan lukta och smaka igen. Pga polyperna har jag nämligen förlorat mitt lukt- och smaksinne. Eller ja, vet inte om jag har förlorat det helt men det är kraftigt nedsatt iaf.

Och det är jättetrist. Kan inte känna doft av blommor eller parfym eller havet eller något sånt alls. Och ibland är det svårt att känna smaken på maten. Vilket är jättetråkigt.

Tillbaks till dagen. Jag hade fått instruktioner att jag inte fick äta något efter midnatt och inte dricka något fyra timmar före operationen. Trist att man vaknade och var helt torr i halsen :P Men men.
Olyckligtvis skulle Albin till Sthlm samma dag fast lite senare så jag fick säga hejdå vid sjutiden, eftersom operationen skulle ske halv åtta.
Fick skjuts av mamma, skrev in mig och betalade. Fick prata med en sjuksyster om allt och fick sedan byta om. En sjukhusskjorta och ett par knästrumpor typ :) Och egna trosor. Fick inte ha på mig mina linser så jag fick lämna kvar glasögonen i salen och åka iväg.
Alla var jättesnälla där, alla systrar och läkare. Himla skönt. Fick morfinbrustabletter eftersom jag hade påpekat mitt sväljproblem. Fick ligga och vänta utanför salen, för de inte var klara, och där somnade jag nästan. Var så himla trött, hade gått upp vid sex och tvättat håret och skrubbat kroppen, det hade jag också fått instruktioner om. Nytvättat hår och kropp var ett måste! Och inget nagellack eller smycken eller piercings.
Fick komma in i salen och ligga på en brits medan systrarna småpratade med mig om böcker, för de frågade var jag jobbade.
Det kändes bra. Och så blev jag sövd. Rummet började snurra och då sa jag att jag skulle blunda lite och när jag öppnade ögonen igen så låg jag i en uppvakningssal och var himla törstig.
Fick dricka liiiite liiite, för om jag drack för mycket skulle jag kräkas. Men var ju så törstig! Fick dricka liiite till men då kräktes jag. Får skylla mig själv :P De hade ju varnat mig.
Men men. Där låg jag väl i en och en halv timme och halvsov och vaknade och var en allmänt duktig patient, klagade inte på något.
Fick flytta tillbaks till salen där mina kläder var. Innan jag åkte iväg tackade jag de på uppvaket för de var så snälla. Kändes bra.
Låg i salen och småsov och drack lite, pratade i telefon, sov, läste lite, åt en macka, sov sov sov. Sedan var klockan fyra och jag hade varit där sedan halv åtta och det var dags för mig att klä på mig igen.
Fick en kräkreflex (ingen spya) och började blöda näsblod. Tusan! Det som hade gått så bra...
Aja. Fick en grej att sätta under näsan som man knöt i nacken. Kan ta kort på en sån, har några kvar :P
Efter jag hade klätt på mig satt jag på sängen och väntade för jag skulle prata med doktorn innan jag gick. Men då kände jag att jag mådde illa och hade ingen spypåse så jag rusade mot toaletten men hann aldrig in utan kräktes blod på golvet och dörren och väggen.
Kände mig så jävla äcklig. Jag har aldrig spytt av sprit eller så utan bara av magsjuka och diverse. Men kände mig som ett fyllo som inte ens kan hålla sig till handfatet.
Stackars sjuksystern, som var asgullig, fick torka upp efter mig medan jag kräktes lite mer blod.
Äckligt va? :P
Och det var ju typiskt för då kom doktorn och sa att jag inte fick gå utan stanna en timme till.
Och då var det bara att gå och lägga sig och vänta på att klockan skulle bli fem. Typiskt. Men det var ju bra att det hände där och inte i bilen.
Mamma kom och fick hämta ut mediciner till mig och sedan var klockan fem och vi pratade lite med läkaren, fick en lapp om återbesök och sedan fick vi skrida ut ur salen, eftersom jag inte fick anstränga mig och gå fort för om jag gick för fort skulle allt snurra och jag må illa igen.
Så vi kröp typ fram.
Åkte hem till lägenheten och hämtade min väska och lite tvätt och åkte sedan hem till Mölnlycke.

Och där har jag varit sen förra veckan. Har inte gjort mycket alls, bara gått runt i huset och tittat på TV, grejat med datorn, och läst lite.
Har tagit det väldigt lugnt, och det har ju varit lite tråkigt. Inget kul att vara "ledig" när man är ensam.
Var på landet i helgen och tog det ännu mer lugnt. Det var trevligt. Vi gick en kort promenad och jag var andfådd efteråt. Visst har jag usel kondis, men så usel har jag inte vanligtvis.
Det stör mig att jag äter mat och är hemma men inte får röra på mig. Känner mig tjock :P
Om man inte har något att göra, går man ju gärna och småäter lite. Inte bra, inte bra alls. Men men, jag är ju sjukling.

Pratade med chefen förut, jag är sjukskriven till den 25:e men ska jobba den 26:e hade jag tänkt. Återbesök hos doktorn den 28:e men efter det hoppas jag att näsan har skärpt sig och att jag mår finfint.
Nu ska jag gå och skölja näsan med en halv liter vatten :P Och sedan kanske jag bloggar lite till, men lägger in lite bilder jag tog på landet i helgen. Såg några vårtecken i form av tussilago och blåsippor. Och det var soligt och skönt.
Så jag skriver snart igen.
Ciao!


Kommentarer
Postat av: sissel

du har börjar blogga igen! I like :) Fy med att spy blod :( Om jag vore i Mölnlycke så skulle jag klappa dig på huvudet, sen skulle vi se en bra film :) Kanske den där med transan som gör snygg/fula stövlar? Och självklart skulle vi äta godis å mysa hela dagen. Sen skulle jag klappa dig på huvudet igen, bädda ner dig och ge dig O´boy.

2010-04-13 @ 15:46:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0