Bokpucko

Nu skriver jag igen. Färdig för att gå till sängs men jag skriver ett litet kort inlägg om en grej som har stört mig hela dagen, sedan jag hörde det.
Lyssnar alltid på P3 när jag jobbar nu för tiden, och då var det Pang Prego och då brukar någon lyssnare få "sitt eget" program, om jag fattar det rätt. Någon skriver in om saker som de vill att de ska prata om eller nämna vad lyssnaren gillar och ogillar.
Och lyssnaren idag fattade inte grejen med bokhyllor.
Varför har man det? Är det bara för att skryta, "kolla vad många och coola böcker jag har läst?!", det är ju helt onödigt. Varför ger man inte bort böckerna när man har läst ut dem? Va? Va?! VA??

Och jag tyckte det var så irriterande. Jag älskar mina böcker. Jag köper minst en i månaden och om jag nu inte skulle göra det, så läser jag om mina gamla, älskade böcker även fast jag vet precis hur det går. För jag älskar känslan. Vissa böcker får mig att rysa, vissa får det att bli varmt i hjärtat och vissa får det att pirra i magen.
Jag har läst om alla böckerna i min bokhylla minst en gång. Vissa säkert fler än 20.
Jag skryter inte, jag älskar bara att läsa dem, och om en bok ger mig en bra känsla, varför inte återuppleva den? Om jag skulle ge bort alla böcker och sedan fick lust att läsa en viss bok (sådana lustar får jag hela tiden :P), då har jag ju inte den kvar. Ska jag behöva gå och låna den på biblioteket då? Tänk om den inte är inne?
Jag menar, hallå? Hur dum får man vara? Är det så att lyssnaren är lite dum och skäms för den har läst så lite? Eller är personen bara skum och vill klaga?
Jag säger: låt mig och mina bokhyllor (och böcker!) vara ifred.

Gonatt!

Kommentarer
Postat av: sissel

håller verkligen med! fattar inte hur dom tänker, vaddå skryt? vaddå ge bort sina böcker? behåll böckerna säger jag bara!

2009-05-25 @ 23:27:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0