Sthlm och gastroskopi

Äntligen blogg igen!
42 nya inlägg på bloggkoll. Herregud! Jag har visserligen inte användt någon dator sen i lördags, men kom igen? :P
Jaja, himla rolig läsning iaf. Allt är läst nu, och intressant vad jag "missat".

Jag har varit hos mormor och morfar sen i söndags, vill inte riktigt bo ensam när mamma och pappa är i Sälen men de kommer hem idag, så nu är jag hemma igen. Annars har jag jobbat och inte haft tillgång till dator.


Det var stressigt i söndags morse. Jag gick upp ungefär vid sju för att ta tåget vid 9. Vill gärna vara i god tid när det gäller tåg så man kan hitta sin plats och sätta av sig väskorna och allt. Dessutom visste jag inte hur lång tid det tog med tunnelbanan, så jag tänkte om vi gick halv nio, så skulle det kanske räcka.
Självklart gick vi inte riktigt halv, utan senare, släpade på mina väskor och när vi kom ner i tunnelbanan gick det ett tåg om fem minuter. Klockan tickade närmare och närmare 9, och jag blev himla nervös.
Jag har aldrig missat ett tåg jag betalat biljett till men det verkade bli första gången. I värsta fall så skulle jag väl få beställa en ny biljett och åka senare på dagen, hur dyrt det än skulle bli för jag skulle ju jobba dagen efter.
Ungefär klockan 9 (tåget gick 7 minuter över) kom vi till T-centralen. Vi sprang. Jag hatar att stressa och behöva springa så jag fick såklart lite astma. Hjälpte inte direkt. Vi hittade tåget, och sprang. Vi hade två minuter på oss och hann.
Men nästan i en timme efter tåget hade åkt hade jag astmabesvär. Fick sitta och ta det lugnt, så det gick över.
Synd att vi stressade så det blev inget riktigt avsked till Albin.
På tåget grät jag faktiskt lite, varje gång jag tänkte på honom. Lite pinsamt, jag hoppas inte tanten bredvid mig såg det. Jag vet inte varför jag är så himla gråtig nu för tiden.
Klart jag saknar min pojkvän och fästman, men jag gråter för annat också.

Det har rullat på som vanligt, men igår var jag på gastroskopi.
Jag ville inte göra samma misstag som i söndags så vi var i god tid, mormor körde mig till Östra sjukhuset. Nu har jag varit på alla sjukhus i Göteborg med omnejd! Eller ja, jag har bara varit på Sahlgrenska, Axcessakuten, Östra och Mölndals sjukhus men det är rätt många. Josie goes sjukhustour!
Vi kom dit väldigt tidigt men så skulle vi hitta rätt. Det tog lite tid för de höll på att bygga om. Sedan fick vi reda på att vi skulle betala i kassan (jag har frikort, suckers!) så det gjorde vi och sedan väntade vi. Jag var väldigt nervös, pappa hade sagt att det skulle ta typ två timmar och jag skulle jobba efteråt. (Jag hade tid klockan 8)
Min tur att bli uppropad, och en sköterska sa att det bara skulle ta en kvart, allt som allt. Undersökningen (äcklig slang i halsen och magen) skulle ta fem minuter.
Hon sprutade in bedövning som jag fick svälja och halsen domnade. Oerhört hemskt, om ni har astma så vet ni att det kan bildas en "klump" i halsen och bedövningen kändes precis som när jag får astmasvårigheter.
Svårt att vara lugn, speciellt när jag vet att de ska ner med en slang i mig. Jag som nästan spyr om någon ska titta mig i halsen med en sådan spatel. Ueh.

Jag ska inte berätta alla läskiga detaljer men jag var livrädd hela tiden, och undersökningen gjorde visserligen inte så ont men det var fruktansvärt obehagligt och jag låg och blundade och försökte andas och kräkreflexer och tårar.
Det gör jag ju knappast om i första taget. Jag tror nästan jag hellre dör. Faktiskt.
Gör det inte om ni verkligen inte måste!!

Såklart var jag frisk, inga problem. De kunde lika gärna inte gjort det.
Varje gång jag tänker på det igen så vänder det sig i magen på mig. Det är som när man inte får tänka på något, då tänker man ju mer på det, ni vet? Samma sak med undersökningen. Jag tänker på det, mår lite illa, bestämmer mig för att jag inte får tänka på det och då tänker jag på det hela tiden.
Usch.
Inte tänka på det, inte tänka på det, blogga istället..!

Snart ska jag till optikern. Idag var jag hos astmasköterskan, för jag är ledig idag. Snart ska jag kika om jag behöver ändra styrkan på linserna, vilket jag starkt tror. De är lite besvärliga nu för tiden. Typiskt, jag har nästan nyligen köpt nya linser med gamla styrkan, då måste jag använda klart alla först (tar kanske en månad) och sedan köpa nya igen med nya styrkan. Det var nog ett tag sedan jag kollade det, så det är ju dags nu.

Jag köpte lite saker i Sthlm men det skriver jag om i nästa inlägg.
Nu ska jag gå och duscha och skölja ur inpackningen.
See ya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign: Albin Olsson



RSS 2.0